Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

Elindult az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet munkatársainak depresszió vizsgálata, melyben EEG jelek segítségével azonosítjuk a depresszió jelenlétét, érzelmileg pozitív, negatív és semlegesebb szavak bemutatása mellett. A vizsgálat az Amerikai úti központban (1145 Budapest, Laky Adolf utca 44.) zajlik, a részvételért cserébe okosórát ajánlunk fel. A vizsgálat megközelítőleg 50 percet vesz igénybe. Részvételi szándékukat és a kutatással kapcsolatos kérdéseiket az [email protected] email címen jelezhetik. Segítségük, részvételük reményében: Dr. Kapitány-Fövény Máté (kutatásvezető)

Szorongás, fóbiák, pánik -- jó-e egy önsegítő könyv?

 

Kedves Éva!

Van annak reális alapja, hogy valaki - mondjuk én - egy szakirányú könyv segítségével képes legyen javítani a mentális állapotán, viselkedésén, és ezáltal jelentős életminőség javulást érjen el?

Ez egy nagyon jó könyv, kognitív terápiás technikákat tartalmaz, szoktuk ajánlani a klienseinknek. Hogy elég vagy nem, az attól függ, hogy milyenek a problémái és mit szeretne elérni. (Meg persze attól, hogy mennyire lesz kitartó.) Biztos, hogy nem árt mellette egy vezetés, de ha erre nincs módja, nyugodtan megpróbálhatja egyedül is, nem hiszem, hogy van káros mellékhatása.

Gratulálok az ötlethez, ajánlom másoknak is, akár terápia mellett, akár anélkül, üdv, Éva

Megosztás Viberen