Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

Elindult az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet munkatársainak depresszió vizsgálata, melyben EEG jelek segítségével azonosítjuk a depresszió jelenlétét, érzelmileg pozitív, negatív és semlegesebb szavak bemutatása mellett. A vizsgálat az Amerikai úti központban (1145 Budapest, Laky Adolf utca 44.) zajlik, a részvételért cserébe okosórát ajánlunk fel. A vizsgálat megközelítőleg 50 percet vesz igénybe. Részvételi szándékukat és a kutatással kapcsolatos kérdéseiket az [email protected] email címen jelezhetik. Segítségük, részvételük reményében: Dr. Kapitány-Fövény Máté (kutatásvezető)

1. függelék - testtömeg index

Az úgynevezett testtömeg indexének (TTI) kiszámításával bárkiről egészen egyszerűen megmondható, hogy túlsúlyos, megfelelő súlyú, vagy könnyebb annál. A testtömeg index 10 és 50 közé eső szám. E számok kiértékelésében a következő sávok segítenek:

16 alatt: rendkívül sovány

16-18: meglehetősen sovány

20-25: egészséges súly

27-30: meglehetősen kövér

30-40: rendkívül kövér

A 18-20 és a 25-27 sávba esők kissé soványnak és kissé kövérnek minősülnek. Ezek a határok testalkatuktól függetlenül minden 16 éven felüli nőre és férfira egyformán érvényesek.

A TESTTÖMEG-INDEX KISZÁMITÁSA

A testömeg index kiszámítása egyszerű, de jó ha van egy számológéped:

Testtömeg index = Testsúly (kg) : [Testmagasság (m) x Testmagasság (m)]

Számunkra két TTI értéknek van kiemelt jelentősége. A 18 a soványség határa, a 27 pedig a kövérségé.

Megosztás Viberen