Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

Elindult az Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet munkatársainak depresszió vizsgálata, melyben EEG jelek segítségével azonosítjuk a depresszió jelenlétét, érzelmileg pozitív, negatív és semlegesebb szavak bemutatása mellett. A vizsgálat az Amerikai úti központban (1145 Budapest, Laky Adolf utca 44.) zajlik, a részvételért cserébe okosórát ajánlunk fel. A vizsgálat megközelítőleg 50 percet vesz igénybe. Részvételi szándékukat és a kutatással kapcsolatos kérdéseiket az [email protected] email címen jelezhetik. Segítségük, részvételük reményében: Dr. Kapitány-Fövény Máté (kutatásvezető)

Skizotip személyiségzavar

Ha Ön skizotip személyiségzavarban szenved, akkor nehezen tűri az intim kapcsolatokat. Többnyire, különösen idegenek között, mélységes szorongást érez, ami abból ered, hogy attól tart, mások megítélik Önt vagy elvárásaikat Önre akarják erőltetni.

Következésképpen nehezére esik, hogy közeli emberi kapcsolatokat létesítsen és tartson fent.
A skizotip személyiségzavarban szenvedők mélységesen rosszul érzik magukat más emberek között, szoronganak, és végső soron gondolkodásuk is eltorzulhat. Az ilyen emberek például úgy érezhetik, hogy valaki más is jelen van a szobában, vagy azt képzelhetik, hogy mások róluk beszélnek.
A skizotip zavarban szenvedők magatartása gyakran nyilvánvalóvá teszi szociális szorongásaikat. Például homályosan fogalmaznak, túlzásokban, metaforákban, klisékben beszélnek, maníros megjelenésük és viselkedésük meglehetősen furcsának és ellenszenvesnek tűnhet. Nehezükre esik, hogy mindennapi csevegésbe elegyedjenek, többnyire mereven, ügyetlenül és feszülten reagálnak.

 

Kapcsolódó fórumok:

Skizofrénia 3.5

Ital, drogok

Szociális fóbia

Depresszió

Depresszió, csalódott topic

Szociális fóbia

Gyógyszerek, növények, egyéb anyagok hatásaival és mellékhatásaival kapcsolatos kérdések

OFF

Krízis, öngyilkossági szándék és egyéb problémák esetén itt kaphatunk gyors segítséget

Magányos vagyok!

Társkeresési problémák

Társkeresés azoknak, akik nem mernek kezdeményezni

Megosztás Viberen