Depakine Chrono

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A DEPAKINE CHRONO FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Depakine Chrono filmtabletta hatóanyagai valproinsav és nátrium-valproát, amelyeket epilepszia és egyes kedélybetegségek kezelésére alkalmaznak.


mandula

Kharzak, a convul.x topikot is olvasd, a két gyógysz.r kábé ugyanaz.

https://bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/hangulatstabilizalok/convulex#comment-129134

Én sz.dt.m convul.x-.t, n.m volt s.mmi bajom től., .lég jól l.sz.d.tt az AD kiváltotta pörgésről. (Bocs, nincs . b.tűm.)


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Mennyi idő mire hat? én 6 napja szedem de nem érzek tőle semmit 300mg ot szedek este


Offline
Csatlakozott: 2015 már 28

 Rémes volt, visszatértember Convulexre.

 Ettől viszont nincs rendes anyagcserém. Sad


Offline
Csatlakozott: 2014 már 13

másfél évig szedtem többnyire 500 mg-ot (mondjuk ennél a gyógyszernél a vérszérumszint lényegesebb, én 50-et produkáltam). egyszer szedtem többet (750 mg), akkor egy hét után elkezdtem elfelejteni, hogy mit beszéltem meg a héten és kivel, aminek következtében nem mentem el találkozókra, nem emlékeztem, hogy hova pakoltam a dolgaimat (pénz, lakáskulcs, stb..), és általánosságban úgy éreztem, hogy tompa az agyam. abba is hagytam, azonnal visszaálltam 500 mg-ra, el is múlt szerencsére ez.

tulajdonképpen semmilyen hatást nem érzékeltem azon kívül, hogy a térlátásom néha megszűnt, cserébe kevesebbszer fájt a fejem, ezen kívül az utolsó pár hónapban elkezdett hullani a hajam és úgy éreztem, hogy ha amúgy jókedvem lenne, a depakine akkor is lenyom. most éppen átállok lamolepre.


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

én is letettem, nem használt semmit.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Faxomat!!! A diárét növeli, és passz. Eldobtam, mint fekáliát, másfél éve... kevesebbszer fosok be.


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 20

Szuperképességet? De, japánul egy éjszaka alatt meg lehet tanulni tőle. Laughing out loud Egyébként állítólag a borderline dühöt is csillapítja.


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Hmmm.A dokinénim ezt akarta adni,de meggyőztem,h.inkább adja tablettában. Mintha megéreztem volna.....Bevettem kora délután, este olyan szorongásroham jött rám,h.azt hittem megpusztulok. Ha szuriban kapom,talán még mindig kórházban lennék:(


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

ma csináltatok vérképet, aztán egy-két hónap múlva újra ellenőriztetem. elég ijesztő lehetséges mellékhatásai vannak, nemigen hiányoznak szegény májamnak...


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 8

Vpollard írta:

megkaptam én is altató helyett, mint Zsolt. egy perccel se tudok aludni többet vele, mint nélküle, viszont enyhén csillapítja az állandó gyomorideget. mellékhatást eddig nem vettem észre, majd a hízásra azért odafigyelek.

 

az a dal megvan, hogy "halál a májra" ? :/

Smile

Nagyon figyelj oda, én piszkosul kikészültem tőle!Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

megkaptam én is altató helyett, mint Zsolt. egy perccel se tudok aludni többet vele, mint nélküle, viszont enyhén csillapítja az állandó gyomorideget. mellékhatást eddig nem vettem észre, majd a hízásra azért odafigyelek.


Offline
Csatlakozott: 2012 nov 12

A lítium után vagy mellett a legjobb anti-mániás hangulatstabilizáló , és fázisprofilaktikum. Hátránya, hogy gyakorlatilag az összes lehetséges mellékhatás egyszerre jelentkezik, élen a hízással.


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 8

A depakinról, természetesen!


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 18

jesszusom ez nagyon durva.... Shock most a ketileptről vagy a depakine-ról beszélsz amúgy? 


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 8

Nekem altatónak írták, egy hét után kikészültem tőle. Kicsattant száj, hasi, borda alatti szüntelen fájdalom, teljes étvágyalanság, ételundor, gyengeség, foltok a bőrömön.


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 18

Nekem egyelőre semmi bajom a ketilepttől, illetve annyi h beveszem és egy órára rá, mint ey élőhalott zombi, de azt éjjel kialszom, és ennyi. De én 50mg ketileptet szedek, azért az sokkal kevesebb mint a 300.... igen a dep. én is 500-500


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Szedtem én is Depakine chronot, és mellé ketileptet (meg még mást). A depakint úgyí szedtem, hogy 500-500 reggel és este. Aztán Ketilept reggel 200, este 300.

Egy ideig jó volt, de pár hét után olyan gyomoridegem volt esténként, hogy se ülni, se álnni, se feküdni nem tudtam.

Próba szerencse alapon kiderítettük, hogy a ketilept okozta az esti remegéseket. Soha többé ketilept!

Azóta egészen más kombinációt szedek.


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 18

Én border és bipol affektív vayok, ezt szedem 500-500 reggel este, meg mellé 50mg ketilept este, és jól beváltak együtt.  A ketileptet agresszió ellen. Ezt arra, hogy csökkentse az érzelmi hullámaim amplitudóját. eleinte sokat aludtam, és a precíziós mozgások nehezen mentek, kb. 3 hét volt az mire kifejteni elkezdte úgy a hatását, hogy használhatóbbá váltam mellékhatások enyhülés, teljes elmúlása mellett.

Megosztás Viberen