Kvetiapin (más márkanéven Ketilept, Kventiax, Seroquel)

Ketilept

Milyen típusú gyógyszer a Ketilept filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?


A Ketilept hatóanyaga a quetiapin nevű vegyület. A Ketilept a gyógyszerek azon csoportjába tartozik, amelyet antipszichotikumoknak neveznek. Ezek a gyógyszerek enyhítik bizonyos mentális megbetegedések tüneteit, mint: hallucinációkat (pl. meg nem magyarázható hanghallások), különös és félelmetes gondolatokat, magatartásváltozásokat, egyedüllét-érzést, zavartságot. Ezek a tünetek pszichotikus epizódra vagy skizofréniára utalhatnak.

A Ketilept a bipoláris betegség mániás szakaszának kezelésére is alkalmazható --ilyenkor a beteg túlzottan felfokozott, izgatott állapotban érzi magát. Az ilyen betegek úgy érezhetik, hogy a megszokottnál kevesebb alvásra van szükségük, nagyon beszédesek és szokatlanul ingerlékenyek.

A quetiapin gyakori mellékhatása lehet a fejfájás, szájszárazság, hízás, székrekedés, álmosság, szédülés. Egyesek kifejezetten álmatlanságra szedik.

Más atipikus antipszichotikumokhoz hasonlóan, a gyógyszer ún. tardive dyskinesiát -- akaratlan és koordinálatlan mozdulatokat -- okozhat, főként nagyobb adagban, folyamatos szedés esetén. Ezért a gyógyszeradagot a lehető legalacsonyabb szinten kell tartani, és ellenőrizni kell a mellékhatás potenciális kialakulását annak tudatában, hogy a mellékhatást a gyógyszer hatása elnyomhatja, és csak hosszabb távon jelentkezik, azonban ilyenkor visszafordíthatatlan (gyógyíthatatlan) lehet.

18 évesnél fiatalabb pácienseknél a Ketilept növeli az öngyilkosság veszélyét. Bipoláris betegségben szenvedőknél fokozhatja a mánia, illetve a hypománia előfordulásának valószínűségét.

Dementiában szenvedő idős betegek esetében nem alkalmazható, mivel halált okozhat.

Cukorbetegek csak folyamatos orvosi ellenőrzés mellett szedhetik.

A gyógyszer pontos hatásmechanizmusa nem ismert.

http://www.rxlist.com/seroquel-drug.htm


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Majd attól nyugszom meg, hogy már végre nem szedem...


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Sad

Remélem a nyugtató elhagyás hosszú távon sokat segít majd.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Már lassan egy hónapja nem szedek ketit. De megint van felváltva pofazsibbadás vagy állkapocsfájás, nem egyszerre. Most tik nincs éppen, de nyelvharapás megint, és a másik oldalon.
Aztán lehet, hogy nem is a keti, hanem ez is a Xanax hosszú távú káros toxikus hatása.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Ne változtass rajta. 

Ha este elég a 100 mg, akkor nem érdemes a nappalit is este bevenni. 

Ha kevesled a nappali adagot, akkor ne tedd át estére mert még rosszabb lesz nélküle.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Én reggel 50 mg délelőtt 100mg este 100mg szedek. Napkozbe délután nem fejt ki semmilyen hatást mikor este a 100 át beveszem lenyugtat és alszom. Nem kellene az egészet inkább este beszedni? Megnovelni még? 5 hónap szedem


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kiscsillag írta:

Talán idővel spontán is elmúlik vagy rájönnek, h mi okozza. Áter a múlt héten azt mondta, ne menjek neurológushoz (ő is tanulta ezt valamennyire, amikor még együtt volt a pszi-neurológus képzés az egyetemen). Szóval tud valamit, amit nem mondott el, de kivárásban vagyok.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Talán idővel spontán is elmúlik vagy rájönnek, h mi okozza. 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Köszi.
Hát az is elég érdekes. Egy ideig javult. Érezhető, de nem durva zsibbadás, tikk több helyen az arcon mondjuk volt, de állkapocs idegpont (ha tényleg ez az) érzékenysége az nem. Egyszerre a kettő nem is volt előtte sem.
Most visszajött az állkapcsos sajgás, zsibbadás meg szűnik.
Ki érti ezt,,,
Ittam tegnap bort, nem sokat, attól határozottan zsibbad. Nem erőltetem a piát nagyon.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Drukkolok, h elmúljon a zsibbadás.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

A szedáció nem egyenesen arányosan nő emeléskor. 600-800 mg között alig lehetett érezni a különbséget. 

Nem nyugodt, inkább közömbös voltam, néha a szorongás hiányától gátlástalan.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

800!
Na, nekem ez is a "jó ég".
Annyitól szerintem behaltam volna, bár a kilóim nem igazán számítanak ezeknél, ez már bebizonyosodott a betápolásokkor, meg más reakcióimnál is. Szóval nem tudom, csak sejtem, nem is tudom már meg, nem szedem többet, legalábbis remélem, ha rajtam múlik.
De nekem pl. a keti igazi jellemváltozásokat csinált, nem leszarom-tabletta volt, hanem konkrétan az érzelmi reakcióimat változtatta meg. Rácsodálkoztam pl. hogy valami nem dühített fel, pedig én olyan vagyok máskor, akit ez fel szokott.
Ennek én nem örültem, csak a családom.
Hát neked sok sikert hozzá, remélem, működni fog!


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Jó ég! 

Én egyszer szoktam le, nagy örömmel, mert a 800 mg Seroquel XR embertelenül sok volt NEKEM. 

Akkor 2-300 mg meg sem kottyant volna, annyira hozzászokott a szervezetem.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kiscsillag írta:

Nekem 10 évvel ezelőtti a tapasztalatom. Emlékeim homályosak. Sajnos már nem emlékszek, h mennyi idő alatt és mennyit csökkent az aluszékonyság. Főként retardot szedtem. 

Most a sima tűnik jobbnak. Jobb, ha lecsap, de másnap nem álmosít. 

Engem régen kezdéskor is kiütött.Na, hát ez az  Smile, én is már szedtem így és úgy, szoktam le eleget is róla, és nem rég kérdeztem itt, hogy vajon mennyi idő kell a kiürülésének, nemléxem.
Egy olyan emlékem van, hogy az öt évig szedett Seroquel XR lassú leszokása után, viszonylag hosszabb idővel, meg akartam ölni a szüleimet...
Nem írtam gyógyszer-naplót soha. Most írok február óta, de csak azt, hogy miből mennyit hánykor, azt nem, hogy hogy vagyok/voltam tőle. (Plusz evésnapló, alvásnapló, utálom ezt a "kognitívat").


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem 800 mg-ig vitték fel, de most sokkal kevesebb lesz a max adagja kevertben és hipománban is. Marad a mini adag, amíg csak depresszióm van.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem 10 évvel ezelőtti a tapasztalatom. Emlékeim homályosak. Sajnos már nem emlékszek, h mennyi idő alatt és mennyit csökkent az aluszékonyság. Főként retardot szedtem. 

Most a sima tűnik jobbnak. Jobb, ha lecsap, de másnap nem álmosít. 

Engem régen kezdéskor is kiütött.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kiscsillag írta:

Nektek csökkent idővel a Kventiax/Seroquel/Ketilept álmosotó mellékhatása? 

Mennyi idő után? 

Mekkora volt a kezdő adagotok? Ez álmosított titeket?Szia, én retard 50-es Seroquellel kezdtem, az nem álmosított. Amikor 450 lett belőle, az már napközben is, igen.
Az akuttal (25) először az 5 év utáni  leszokásban találkoztam, nem hosszú ideig. Ez este tényleg álmosított, de nem szedtem akkor olyan sokáig, hogy megtudjam, mennyi idő alatt szoknám meg.
Az AP-k ugye erősen szedatívak, mondják, ezért adják inkább este, illetve azt nem tudom, a skizofrének hogy szedik, csak a depis oldalát. Nekem nem rég volt olyan is, hogy ideges feszültséget csinált este.
Ugye vagy hatszor volt kvetiapinom, teljesen vegyesen hatott. Volt, hogy 12,5 mg-tól alig kúsztam el az ágyig, volt hogy 150 mg totál szívdobogást csinált, de ezek általában nem egy szedési cikluson belül fordultak elő.
2 éve úgy szoktam le róla, hogy egy hónapig negyedeltem a 25 mg-ost, és még az is érezhető volt valamennyire, bár volt mellette Xanax és altató is, ami befolyásolta biztos.
Szóval én csak totál szubjektív és nagyon vegyes tapasztalatokat tudnék írni. A hozzá való viszonyomat itt sokszor elsírtam már, nem akarom szidni sem, valakinek biztos beválik.
Valószínűleg a saját bőrödön fogod megtapasztalni leginkább, hogy jó-e, ez valahogy ilyen. Ne olvasd el a betegtájékoztatóját, minden fel van benne sorolva, és annak az ellenkezője is.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nektek csökkent idővel a Kventiax/Seroquel/Ketilept álmosotó mellékhatása? 

Mennyi idő után? 

Mekkora volt a kezdő adagotok? Ez álmosított titeket?


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Ma azt is megtudtam, egy tapasztalatokat taglaló fórumról, hogy a keti a pajzsmirigy értékeket is lefelé viszi. Mondjuk ezért is hízlalhat. Engem ugye nem nagyon, vagy tényleg csak triglicerid, vérzsír szinten volt még tizenpár éve az a max. 48 kilós jó súly.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

R-roxy írta:

Na de várjál, most jutott eszembe: a régebben végzett izé dokik áterek ÉS neurológusok egyben, nem? Hátha egy ilyen régi motoros tud egyet-s-mást. Igen, ő olyan korú. Ebben bízom én is valahol. Meg hát ő is jár fogorvoshoz is, meg a fog- és arcidegeket is ismeri szakmából, szóval azt is mondta, hogy a múlt havi fogizéim is belszólhatnak ebbe.
Igaz, most jutott eszembe, hogy mikor jobban voltam márciusban (és szedtem a ketit esténként, és még nem volt fogászat) néha egy nap háromszor is kimentem hosszabb sétákra. Akkor volt olyan, hogy hazaértem, lerogytam, és még az orrom hegye is bizsergett.
Kleó akkor azt ajánlotta real-time, hogy igyak nagyon sok vizet.
Szóval egyre gyanúsabb ez a bűnbak...
Csak azon drukkolok valahol, hogy ez nehogy maradandó legyen. 
Nem tudom, ez a keti milyen régi szer, mennyire vannak tapasztalatok hosszabb szedés és elhagyás utáni időkre, mit hagy maga után.
De talán ezt már tényleg nem nekem kéne tudni.
Nekem egy orvos is sok egyszerre, nem akarok már többet az életembe bele...


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Na de várjál, most jutott eszembe: a régebben végzett izé dokik áterek ÉS neurológusok egyben, nem? Hátha egy ilyen régi motoros tud egyet-s-mást. 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Ma úgy értettem, bár telefonáláskor kicsit változik a koncentrációm, hogy azt mondta az áter doki, hogy felejtsem el a neurológust (tikk, arczsibbadás, szájremegés, nyelvharapás). Nem mondta ki konkrétan, hogy a keti hatása, utóhatása lehet ez, én meg nem kérdeztem rá, mert ilyenkor nagyon sok minden van, és kevés az idő.
Talán rá kéne írnom, hogy erre gondol-e ő is, mert én ugye elmondtam neki a gyanúimat.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Vajon mennyi idő kell a keti kiürülésének?
Nem szedtem sokat már így a vége felé, 25-12,5 mg. Egy hete hagytam abba.
Aztán lehet, hogy nem is ettől vannak a neurológiai bajaim az arcomban, bár remélem, és azt is, hogy nemsokára vége lesz. Határozottan enyhült azért ahhoz képest, mikor még szedtem, de érzem, hogy valami jelen van.
Pl. ha alkoholt iszom, akkor jobban zsibbad az arcom. Ilyet sem tapasztaltam korábban még.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Hát, könnyen lehet sok év szedése után (nekem huszonév), hogy már paradox hatása van. Amikor elkezdtem javulni most márciusban, akkor simán tudtam csökkenteni a Xanaxot, de szerintem most is fogom (most 2,5-2,25 mg körül van), még ha depizek is mellette, mert igazából ez már nem is szorongás annyira, hanem színtiszta vegetatív szomatizálás (vagy mellék- ill. elvonási hatása a kventiaxnak).
A pia lenne a legjobb, de arról ugye le vagyok állítva, bár nem tudok csontszáraz maradni azért, néha pár deci kell. Úgy gondolom, jobb, mint a nyugtató, természetesebb vegyület (és 10× annyiba kerül, mint egy doboz Xanax...).
Meg hát ugye egy depisnek ébresztőt kellene fújni és nem lenyugtatni, amikor amúgy is pont nem elég aktív.
Mondjuk ahhoz is kell bizonyos fokú nyugalmi állapot, hogy az ember cselekedhessen, koncentrálhasson higgadtan.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Matiri-new írta:

Szia!
Első szedésnél, az volt kábé 5 év Seroquel XR-rel, más mellékhatások voltak, akkor nem volt mellette semmi egyéb. Mivel én depresszióra kaptam, ezért kisebb dózis.
Volt egy olyan időszak is, amikor ezt antidepivel kombinálták,akkor ez új trend volt és jól is hatott egy ideig (paroxetinnel).
Nem szedtem amúgy nagy adagban, általában 50 mg körül voltam a retarddal is meg az akut hatásúval is.
Az utóbbi pár szedésem mellett volt már xanax és altató is, hát az tényleg nagyobb adagban, mondjuk 3 mg körüli xanax és 2 db altató. A mostani doki az altatóról és a xanaxról akart volna evvel leszoktatni, de nagyon nem működik már, sőt. Ő 150 mg akuttal kezdte, az nagyon durva volt.
Iszonyú hülye mellékhatásai voltak, már később azért kellett bevennem este egy 0,5 mg xanaxot, hogy az esti 25 mg (!) kvetiapint be tudjam venni és ne készítsen ki. Szóval ez már így túlzás volt.
Most kaptam megint antidepit, ami már volt (mint mindegyik szinte volt) és akkor fokozatosan abbahagyhatnám a kvetiapint, de én bevállaltam, hogy a 25-öt már nem csökkentem, hanem eldobom.
Volt olyan is, hogy a 25 mg-ot negyedeltem több hétig, annyira lassan álltam le vele.
De most, hogy neurológiai bajaim lettek, dühömben kivágtam.
A homályos látás meg a menstruációs zavarok, a vérnyomás és szívdobogás dolgok már szinte megszokottak voltak Sad

A nyugtatóra azért kérdeztem rá, mert többen írták, hogy belenyomta őket a depibe. Én ilyet nem tapasztaltam, igaz nekem csak régen volt nagy adag felírva, az sem sokáig.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia!
Első szedésnél, az volt kábé 5 év Seroquel XR-rel, más mellékhatások voltak, akkor nem volt mellette semmi egyéb. Mivel én depresszióra kaptam, ezért kisebb dózis.
Volt egy olyan időszak is, amikor ezt antidepivel kombinálták,akkor ez új trend volt és jól is hatott egy ideig (paroxetinnel).
Nem szedtem amúgy nagy adagban, általában 50 mg körül voltam a retarddal is meg az akut hatásúval is.
Az utóbbi pár szedésem mellett volt már xanax és altató is, hát az tényleg nagyobb adagban, mondjuk 3 mg körüli xanax és 2 db altató. A mostani doki az altatóról és a xanaxról akart volna evvel leszoktatni, de nagyon nem működik már, sőt. Ő 150 mg akuttal kezdte, az nagyon durva volt.
Iszonyú hülye mellékhatásai voltak, már később azért kellett bevennem este egy 0,5 mg xanaxot, hogy az esti 25 mg (!) kvetiapint be tudjam venni és ne készítsen ki. Szóval ez már így túlzás volt.
Most kaptam megint antidepit, ami már volt (mint mindegyik szinte volt) és akkor fokozatosan abbahagyhatnám a kvetiapint, de én bevállaltam, hogy a 25-öt már nem csökkentem, hanem eldobom.
Volt olyan is, hogy a 25 mg-ot negyedeltem több hétig, annyira lassan álltam le vele.
De most, hogy neurológiai bajaim lettek, dühömben kivágtam.
A homályos látás meg a menstruációs zavarok, a vérnyomás és szívdobogás dolgok már szinte megszokottak voltak Sad


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Matiri-new írta:

Szerintem tardív diszkinéziát is okozott. Nem találna egy neurológus semmit az arczsibbadásra, tic-kekre és a nyelv akaratlan ráharapására, illetve a merev izomérzésre sem.
Kidobtam a p*csába így már hatodszori szedés után, és nagyon remélem, kiürül hamarost és nem maradandó a károsodás Sad

Ez durva! 

Nagy adag nyugtatót és altatót szedtél akkor is, amikor régen még hatott az antidepi? 

Nem lehet, h most ezek a gyszerek miatt nem hat? 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szerintem tardív diszkinéziát is okozott. Nem találna egy neurológus semmit az arczsibbadásra, tic-kekre és a nyelv akaratlan ráharapására, illetve a merev izomérzésre sem.
Kidobtam a p*csába így már hatodszori szedés után, és nagyon remélem, kiürül hamarost és nem maradandó a károsodás Sad


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

És most nem szedsz semmit?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Outcalled írta:

Update

Eljutottam a napi 2x50 + este 200 mg-ig. A nappal nem volt jó, nagyon fáradt voltam tőle. Megbeszéltem ismivel, hogy csökkentem a napközbeni 2x25 mg-ra, és vagy hozzácsapom a hiányt az estihez vagy nem. Végülis nem egészítettem ki, így is jó lett... volna, ha nem csinált olyan mellékhatásokat, hogy azt kibírni nem lehet. Olyanokra, minthogy a menstruációmba bezavart, felszedtem 6 kilót két hónap alatt, kirágtam a számat, meg hasonlók, számítottam, bár reméltem, hogy elkerülnek. De a random vérnyomásváltozások eléggé megviseltek. A kényszergondolataimat kicserélte, tök jó, már nem azon kattogtam nonstop, mivel hogyan öljem meg magam, hanem a kolléganőm kezein. Megállás nélkül ment a keményvonalas pornó a fejemben, miközben full aszexuális lettem, képtelen voltam a szexre. Ezen kívül néha olyan irritált hipomániás majdnem mániás szakba tolt át, hogy azt nem lehetett kibírni.

Inkább leépítettem az egészet a 'csába. Nincs erőm egyedül újat felépíteni két pici gyerekkel meló mellett, úgyhogy most türelmesen várom, hogy visszatérjenek az öngyilkos gondolatok.

Sztem jobb, ha nem vársz. 


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Update

Eljutottam a napi 2x50 + este 200 mg-ig. A nappal nem volt jó, nagyon fáradt voltam tőle. Megbeszéltem ismivel, hogy csökkentem a napközbeni 2x25 mg-ra, és vagy hozzácsapom a hiányt az estihez vagy nem. Végülis nem egészítettem ki, így is jó lett... volna, ha nem csinált olyan mellékhatásokat, hogy azt kibírni nem lehet. Olyanokra, minthogy a menstruációmba bezavart, felszedtem 6 kilót két hónap alatt, kirágtam a számat, meg hasonlók, számítottam, bár reméltem, hogy elkerülnek. De a random vérnyomásváltozások eléggé megviseltek. A kényszergondolataimat kicserélte, tök jó, már nem azon kattogtam nonstop, mivel hogyan öljem meg magam, hanem a kolléganőm kezein. Megállás nélkül ment a keményvonalas pornó a fejemben, miközben full aszexuális lettem, képtelen voltam a szexre. Ezen kívül néha olyan irritált hipomániás majdnem mániás szakba tolt át, hogy azt nem lehetett kibírni.

Inkább leépítettem az egészet a 'csába. Nincs erőm egyedül újat felépíteni két pici gyerekkel meló mellett, úgyhogy most türelmesen várom, hogy visszatérjenek az öngyilkos gondolatok.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Csökkentettem a Kventiaxot, este 37,5 mg. Nem hiszem, hogy ez fog megszabdítani a Xanaxtól meg a Sanvaltól...
Maximum jobban fogok látni. Kevésbé ég a gyomrom és görcsöl a lábam. Ja, meg még talán havibajom is lesz egy ideig.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Az újból szedett kvetiapin (Kventiax) rohamosan rontja a látásomat, estére már szemüvegben is alig tudok olvasni. Volt már ilyen, biztos, hogy ez nem csak a kor miatt van. Ahogy csökkent ill. abbahagytam, a látás újra jobb volt.
Kéne csináltatnom új szemüveget, de a napszakok változásával a látásom is változik, meg ugye nystagmus is van, ami miatt még nehezebb egy jót összerakni.
(Arról ne is beszéljünk, hogy most elmenni egy plázába felér egy kalandtúrával, a VE-hez van törzstag-kedvezményem).


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18
Outcalled írta:

Önmagában, bipolra kaptam a Péterfy krízisintervenciósban. Ezt igazából féladagnak szánta a doki, mert szerinte 800 mg körül lenne a rendes antidepresszáns szintet biztosító adag, de mivel szoptatok, just for sure legyen a fele.

Nem a szedálás, hanem az antidepresszáns hatás lenne a lényeg. Azt mondta, alacsony dózisban csak a szedálást érezni, el kell érni a magasabb napi mennyiséget.

Engem èpp a nagyobb adag tolt depibe mert nagyon lenyomott, szedált. Felkelni is alig tudtam 800 mg-al. Sokaig 2x400 mg-ot kaptam. A reggeli adaggal vissza kellett feküdnöm aludni még kb 2-4 órára. Amikor este szedtem a teljes adagot, délben keltem. Jó esetben...volt, h du 2-4 között ébredtem.

Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18
interfunk100 írta:

De az "gyógyszer" egy méreg.. na jó nem.. de vannak annál kíméletesebbek is bipolra.. a Péterfy egy kalap xar.. Ha ráállsz a 3-400mg-ra SOHA DE SOHA nem fogod tudni abbahagyni legfeljebb lecserélni de azt is olyan szenvedések árán hogy ihaj.. Gyerekeid is vannak.. gondolkozzál már felelősségteljes felnőtt módjára és ne mérgezd meg magad azzal a vacakkal.  Aripiprazol, Olanzapine.. Lítium.. Convulex.. bármelyiket de ezt hagyd a fenébe. Rosszat javasol az orvos. 

Seroquelt nekem 800 mg-ig emelték. Elhagyása után 5 évig nem szedtem antipszichotikumot. Antidepit és nyugtatót szedtem utána kb 2 évig és kb 3 évig csak hébe-hóa vettem be nyugtatót. Szval le lehet állni nagyobb adag AP-ról is.

Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Köszi a biztatást!

Nagyjából ezt mondta el az orvos is, aki ellátott, és az is, aki segített bejutni. BTW a lent felsorolt gyógyszerek egyikét se szedhetem, úgyhogy felesleges is mérgelődni rajta.

Úgy tudom, magánban már van, ahol használják a TMS-t. Egyébként én kísérleti fázisban is hajlandó lennék alávetni magam, mert gyűlölöm a gyógyszerek mellékhatásait. De nem is mertem írni nekik. Örülök, egyelőre, ha találok egy orvost, aki a gondozást viszi majd. A területileg illetékes gondozóba nem akarok menni, de mindenki tele van.


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

A TMS itthon még nincs rendesen bevezetve, tesztelve.

Kísérleti  csoportban részesültem belőle egy hétig, minden nap kellett menni. A kórház kölcsön kapott egy gépet bizonyos időre.

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Ennyihez még hozzá lehet idomulni(300-400 mg),  de ez is egyéni, volt barátnőm, aki 800 mg-ot szedett és simán dolgozott vele felelősségteljes állásban, többnél(300-400 mg-nál)már fennmaradhat a  szedáció.

 

De hangsúlyozom, egyéni a tolerancia.

400 mg felett valóban inkább skizofréniára, pszichózisra, pszichotikus tünetekre adják, depresszióra elég kevesebb is,  a bipolaritással nem tudom, mi a helyzet.

Ilyen kommentekre, hogy ez szar, az szar, nem szabad hallgatni. 


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Csavard már lejjebb a megmondósdit.

random beírsz gyógyszereket, ez jó, ez nem jó, ne te döntsd el.

 

Annyira soha, de soha nem fogja abbahagyni, hogy én pár hónap 300 mg és ezt követő még kb másfél év 150 mg után évekig nem szedtem semmi antipszichotikumot.

 


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Azért ne haragudj már, de átolvasod, amit írsz, elküldés előtt? 
Szerinted, ha lenne fogalmam róla, hogy a gyakorlatban melyik gyógyszer milyen, akkor itt kérdeztem volna meg, hogy mi a szitu? Ha rákeresek, max az EB hatások szövege olvasható. A Péterfyben legalább elláttak, nem úgy, mint másik 5 helyen, ahol a covid miatt vagy mert szoptatok, szóba se álltak velem. Orvos ismerős segített bejutni ide is.

Csak úgy bájdövéj teszem hozzá, hogy a transzkraniális mágneses rezonanciás kezelésre szerettünk volna összespórolni pénzt, de belátható időn belül nem jön össze. Eszem ágában nem lenne gyógyszert szedni, ahogy ez elmúlt 10 évben is ellenálltam az ajánlásnak. Egyszer szedtem trigeminus neuralgiára Tegretolt 2 hónapig, bőven sok volt az nekem, nem akartam gyógyszert. De sajnos nincsenek százezrek a zsebemben.

Az meg tán nem opció az életre, hogy az autópályán remegve fogom a kormányt, hogy ne bsszam rá a kocsit a beton forgalomterelőre. Kb, bármelyik pszichiátriára rá lehet mondani, hogy szar. Főleg Budapesten. Ismerek párat, apám volt néhányon, magam is beköszöntem ide-oda. De itt volt az első olyan élményem, hogy embernek néztek.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

De az "gyógyszer" egy méreg.. na jó nem.. de vannak annál kíméletesebbek is bipolra.. a Péterfy egy kalap xar.. Ha ráállsz a 3-400mg-ra SOHA DE SOHA nem fogod tudni abbahagyni legfeljebb lecserélni de azt is olyan szenvedések árán hogy ihaj.. Gyerekeid is vannak.. gondolkozzál már felelősségteljes felnőtt módjára és ne mérgezd meg magad azzal a vacakkal.  Aripiprazol, Olanzapine.. Lítium.. Convulex.. bármelyiket de ezt hagyd a fenébe. Rosszat javasol az orvos. 


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Súlyosak amúgy... gyerekkorom óta. Most kevert fázisban vagyok, korábban sokszor volt mániás szak. 10 éve mondják a pszichológusok, hogy kellene gyógyszer is, eddig nem akartam. De most itt vannak a gyerekek is. Nem csak én.


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Önmagában, bipolra kaptam a Péterfy krízisintervenciósban. Ezt igazából féladagnak szánta a doki, mert szerinte 800 mg körül lenne a rendes antidepresszáns szintet biztosító adag, de mivel szoptatok, just for sure legyen a fele.

Nem a szedálás, hanem az antidepresszáns hatás lenne a lényeg. Azt mondta, alacsony dózisban csak a szedálást érezni, el kell érni a magasabb napi mennyiséget.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem írtam rögtön, mert biztatni én sem tudlak. 25 mg-tól már ájuldoztam, nekem is 400-ig akarták felvinni, de feladtam... Más gyszerben kellene gondolkodni.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Outcalled írta:

Kaptam Kventiaxot. Egyelőre esténként 50 mg, és el kellene érni a napi 300-400 mg-ot vele. De még a bevétel után 18 órával is olyan vagyok, mint akit kiszívtak a dementorok. Tök vontatottan beszélek (mikor belülről már normalisnak hiszem, akkor is lassú), zsibbad a nyelvem, az ujjaim, és fáj a hasam.

Nyugtassatok meg, hogy ezek idővel el fognak múlni. Így nem tudok dolgozni. 

Mire kaptad?? 3-400mg??? Arról sosem fogsz tudni lejönni ugye tudod.. ha nem súlyosak a tüneteid..pl abszolút skizofrénia én azt mondom építsd le a 50mg-ot is és menekülj amíg tudsz. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Outcalled írta:

Kaptam Kventiaxot. Egyelőre esténként 50 mg, és el kellene érni a napi 300-400 mg-ot vele. De még a bevétel után 18 órával is olyan vagyok, mint akit kiszívtak a dementorok. Tök vontatottan beszélek (mikor belülről már normalisnak hiszem, akkor is lassú), zsibbad a nyelvem, az ujjaim, és fáj a hasam.

Nyugtassatok meg, hogy ezek idővel el fognak múlni. Így nem tudok dolgozni. 

Nekem enyhült kis adagnál, de nagyobbnál megmaradt ez.

Milyen tünetre kapod?


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 4

Kaptam Kventiaxot. Egyelőre esténként 50 mg, és el kellene érni a napi 300-400 mg-ot vele. De még a bevétel után 18 órával is olyan vagyok, mint akit kiszívtak a dementorok. Tök vontatottan beszélek (mikor belülről már normalisnak hiszem, akkor is lassú), zsibbad a nyelvem, az ujjaim, és fáj a hasam.

Nyugtassatok meg, hogy ezek idővel el fognak múlni. Így nem tudok dolgozni. 


Offline
Csatlakozott: 2021 jan 4

Szeretem, lamoleppel és aripiprazollal együtt kiszedett a gödörből.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Most legszívesebben visszafeküdnék, pedig csak 12,5 mg kv. volt, és jó régen már éjjel. Sad
A depresszióra meg nem jó a sok alvás, nyüzsögni kéne, különben nem hat a gyógykezelés olyan jól, ezt mondják.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

bluesugar írta:

sziasztok!
lassan 2 éve? szedek kventiaxot, 175 mg-t esténként. ami tök jó, hogy azóta simán elalszom (eleinte nagyon durván kiütött). viszont a kelés rettentő nehezen megy (főleg,hogy csak a szakdogámat kellene írnom). de nem merem csökkenteni, főleg így a nehezebb, téli időszakban. van egyáltalán összefüggés a nehéz kelés és a kventiax között? 
köszi

Szerintem van. De depresszió is okozhat ilyet vagy a kettò együtt.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Ó, ezek a tablettadarabolók csodákra képesek Smile Néha azért igaz, hogy csak megskalpolom első felezés címén és akkor harmadolás lesz belőle végül. Mindegy is.
Koffein témában sajnos (szerencsére?) nem tudok nyilatkozni, reggel iszom meg egy gyenge fekete teát, már csak megszokásból, ébresztő hatása nincs. Akkor is gyengén kelek fel, de ez nem a Kventiax miatt van.

Megosztás Viberen