Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Klozapin (Leponex)

LEPONEX 100 mg tabletta

Hatóanyag: Clozapine

Milyen típusú gyógyszer a Leponex és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Leponex az antipszichotikumoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik, amelyeket bizonyos mentális betegségek, például a pszichózis kezelésére alkalmaznak.

A Leponex-et olyan skizofrén betegek kezelésére alkalmazzák, akik egyéb, skizofrénia ellenes készítményekre nem reagálnak, vagy azokat súlyos mellékhatások jelentkezése miatt nem szedhetik. A skizofrénia mentális betegség, amely a gondolkodás, az érzelmi reakciók és a viselkedés zavaraival jár.

A Leponex alkalmazása javasolt pszichotikus zavarokkal járó, Parkinsonos betegek esetében is, akiknél az egyéb kezelések sikertelenek voltak.


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Olyan nincs, hogy valakinek a Leponex elhagyása után erős szorongása volt még hetekig-hónapokig? Kombimàlva alvászavarral.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Már szedem kb 2 hete.. eleinte brutálisan szedált, de ki is tisztítja a fejem. Ma akarok a kicsi 3/4-e helyett este egész kicsit szedni 25mg-ot és ezt próbálnám tartani..  Valamilyen fokú szorongás van napközben, egyelőre azt megoldom Rivotrillal(0,5) de remélem az 25mg-al normálisan leszek.. Pl ahhoz képest hogy Leponex. Este 22órakor elaludtam.. reggel negyed 6-kor kivágódtam az ágyból.  Ha ez hosszabb távra beválna annak örülnék. Amikor napközben is szedtem belőle törmeléket(negyedeket) akkor nagyon zabáltatott. Így igyekszem lefekvéskor bevenni. 


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Ja az lesz.


3
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

eumate írta:

Alvás, akarat elvesztése (fekszem az ágyban ha karaok felkelni, nem megy, ha nem akarok, nem megy), hízás (legalább 20 kg). Ezek a főbb bajok, de biztos van néhány rejtett.

Kérni is lehet, h mást adjanak vagy csökkentsék.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

eumate írta:

Lehet kérni, hogy mást adjanak, vagy mehetek más dokihoz? Az a baj, hogy kapok haloperidol depo injekciót is, ami odaláncol valamelyest a kerületi dr.-hoz. Önmagába se jó, de más gyógyyszerrel meg a kölcsönhatás miatt abszolút rossz, Délig, egyig alszom. 

Miért ne lehetne máshoz menni? Más kérdés, hogy tb-s csak területileg illetékes beteget szokott elvállalni. 

Magán biztosan fogad. (Ébredések Alapítvány olcsó ill van akinek ingyenes)

Nap-körben sem magasak az árak, de orvos csak azt vállalja, akinek ott van terápiája. 

Kisebb gond magánt fizetni, mint munkanélküliként megélni. 

Korábban tudtál dolgozni? 

Haloperidol van tablettában is. 

Bipolra vagy skizóra kapod? Vagy csak dührohamra?


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Alvás, akarat elvesztése (fekszem az ágyban ha karaok felkelni, nem megy, ha nem akarok, nem megy), hízás (legalább 20 kg). Ezek a főbb bajok, de biztos van néhány rejtett.


6
Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Lehet kérni, hogy mást adjanak, vagy mehetek más dokihoz? Az a baj, hogy kapok haloperidol depo injekciót is, ami odaláncol valamelyest a kerületi dr.-hoz. Önmagába se jó, de más gyógyyszerrel meg a kölcsönhatás miatt abszolút rossz, Délig, egyig alszom. 


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Nem szedtem. Elvették. Teljesen.

Milyen mellékhatásokat tapasztalsz?


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

"Pár hónap után 'B' kórházban megint elvették."

Ez azt jelenti, hogy nem szedted, vagy kisebb adagban szedted?

A szedálás azt jelenti nálam, hogy nagyon nagy aluszékonyság. De vannak egyéb mellékhatásai is.


9
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Nekem 'A' kórházban 2019. őszén 37,5 mg-ot állítottak be, pár hónap után 'B' kórházban elvették.

2020. nyarán volt egy pszichózisom. Akkor megint kaptam ('C' kórházban). Fokozatosan építették fel. Amikor kijöttem a kh-ból 100 mg volt az adagom és a cél 200 mg (!!!!!!!) volt. Hát őszintén szólva eszem ágában sem volt 200 mg-ot szedni.

Pár hónap után 'B' kórházban megint elvették. 

Engem egyáltalán nem szedált. Ami kibírhatatlan volt, a székrekedés. Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Én 75 mg-ot szedek este (Néha a 25-öst felezem, de így is) Szedál mint a k@rvaélet. Dobnám ki az ablakon mióta szedem, de hát az állapota, az állapota. Az állapotom (és a vérnyomásomis) Emiatt a f@s miatt felmegy. Bárki szerintem ai beszedi tudja. Konkrétan munkaképtelenné tesz az, hogy másnap 12 és 13 óra között kelek fel. Elnézést a stílusér, már nagyon kéne, hogy levegye valai az adagot (amire még mindig nem került sor, mert "jók" a gyógyszerei, meg ezzel "lehet dolgozni", ezzel "lehet tanulni". Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Ha a több alvás nem segít, akkor gyógyszerváltást kellene kérni. Lehet csak az álmosság okozza a panaszokat. Olanzapint miért váltották le? Azt írtad, h az jobb volt.


12
Offline
Csatlakozott: 2015 már 28

Sziasztok! Csak update-elni akartam, hogy mi történt azóta, hogy utoljára jelentkeztem: egyszer sem kattantam be se a 25 mg-os adaggal, se a 17,5-vel.

A 17,5-ös csökkentés augusztus óta fut.

Én elég dietetikus hozzáállással élem a hétköznapjaimat, citromfű teával alszom el, Sedatív PC-t tartok a polcon, nagyon vigyázok arra, hogy mit eszem mivel és mikor, valamint rendszeresen sportolok.

Vitaminokat szedek: mindig azt, amiből éppen hiány van, most pl. B-vitamimokat és Béres-cseppet, magnéziumot, mindent a maga idejében.

 A családi körülményeim nem teszik lehetővé a korai lefekvést, hétköznap napi 6 órát alszom.

 Vagy a kevés alvás, vagy a Leponex miatt, vagy is-is, de úgy érzem, hogy egyre h.lyébb, demensebb vagyok, messze nem vagyok olyan intelligens, mint mikor Zyprexát szedtem.

 Mintha elhalna az agyam és ez nem paranoija.

 A pszichológusom nem így látja, de ő nem lát, amikor beszélgetek valakivel és állva, nyitott szemmel elalszom, vagy nem is vagyok képes összerakni a mondatot, megalszik a tej a számban, mire kinyögök valamit.

 Érdekes módon gondolataim vannak, bár elég egysíkúan, írásban ki tudom magam fejezni, de ennyi.

 Attól félek, hogy minden amit teszek, azért hogy egészséges legyek veszett fejsze a Leponex ellen, hogy ez a gyógyszer gy.gyát csinált belőlem.

 Még azt akarom kikísérletezni, hogy ha napi 8 órát alszom, akkor is menthetetlebül gy.gya vagyok-e.

 Nem is vihetem lejjebb, amíg ez nem áll így be.

 A barátnőm-barátaim egy része többet szed, magasabb adagban, ők is viszik az életüket, mintha mi sem történt volna, de van akire ránézek, önkéntelenül remeg a feje, fal fehér a szája, 100 kg, nekem senki se mondja, hogy ez az állapot így egészséges, hogy ezek az emberek nem halnak meg 40 évesen, ez egyszerűen többet árt, mint amit használ, hosszútávon nem megoldás.

 Tartom magam ahhoz, hogy ezt a gyógyszert nem szabad és nem lehet elfogadni.

  Sajnálom, hogy rá vagyok állva és egész életemben harcolni fogok azért, hogy legyenek alternatív megoldások mind az insomnia ellen, mind a subok megelőzésére.

 Részvétem  és együttérzésem Nektek.


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

Roxy, nem is értem, miért adták neked a Leponexet, eléggé elavult gyógyszernek számít. amúgy most megemeltem a dózist 75 mg-ra, és én is hízok megint.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ezt az összes mh.-t, mensistől, mondd el a dokinak, és kérjed, h adjon másikat.


15
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Gyűlölöm ezt a gyógyszert. Hízok, mint egy disznó és romlik a memóriám. Sztem k.rvára abba fogom hagyni.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Na, megjött a vérzésem. Három hét helyett hét hétre. Ehhez csökkentenem kellett az előírt 150-200 mg-ot (a végső cél 300 mg lett volna) 50 mg-ra. 


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

igen, nekem is a csökkenés rémlett, mint veszélyforrás, de annyira nem ismerem ezeket a dolgokat, azért ijedtem meg. 5 éve szedem kb., kis adagban (50 mg), de biz. dolgok miatt mostanában néha 75 mg-ot vettem be --  arra is gyanakodtam h az nyomta meg, de valószínű, h tényleg nincs semmi köze hozzá. köszi a választ!


18
Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Szia!

Én úgy tudom, hogy a fvs csökkenés, ami a nagyon veszélyes agranulocitózis előrejelzője. Emelkedés miatt szerintem nem veszik el, valószínű nem is a Leponex okozza. A fvs felfele amúgy is nagyon rugalmas, biztos egy kis fertőzésed van. Mennyit szedsz belőle és mióta? Én 6 éve szedem, ennyi idő után az agranulocitózis esélye majdnem nulla, de azért a doki 3 havonta ellenőrizteti. 


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

nem enged új hozzászólást írni, ezért írom válaszként.

volt már vki úgy, hogy a Leponex miatt megnövekedett a fehérvérsejt-száma? most néztem a tegnapelőtt készített vérképemet, és kiugróan magas nálam. mi van ilyenkor? ugye nem veszik el a gyógyszert?Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Ollé! Köszi Matiri!! Volt egy olyan gyanda sanúm, hogy meg kéne nézni, mi az a dsymenorrhea. 

 

 


21
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

A dysmenorrhea fájdalmas, görcsös vérzést jelent.
A kimaradása amenorrhea, vagy esetleg korai menopauza is lehet sok-sok féle gyógyszer után vagy egy bizonyos AP miatt. Ezt nőgyógy láthatja esetleg UH-gal, milyen állapotban vannak a petefészkek.
(Nekem a kvetiapin produkált 17 napos ciklusokat, most nekem sem tudom mim van, 45 napja volt utoljára, de gyógyszerre most nem foghatom perpillanat).


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Nem értem utol a helyettesítő átert. Csökkenteni kezdtem a leponex-et, ugyanazok a tüneteim, amik akkor voltak, amikor növeltem az adagot. Extrém fáradtság, nyáladzás, zsibbadó végtagok (karok), zabálhatnék. Jó lenne, ha nem kellene lejjebb mennem (100 mg-nál tartok), mert akkor mindenképpen kell valaki, aki felírja a 25 mg-os tabit. 


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Köszi a választ! 

A nyálam nekem is folyik, alvásnál. Smile

Igen, valószínűleg sokat szedek belőle, mert kisebb dózisnál még megjött a vérzésem. 

Holnap beszélek megint a helyettesítő áterrel és megkérdezem, mit javasol.

Meg ugye a vérképet is nézni kéne... Hol van itt a heti vérvétel... 

 

 


24
Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

nálam nem fordult ilyen elő, de sokkal kisebb dózist szedtem, mint te.

viszont emlékszem, mikor először szedtem, 19 évesen, a nyálfolyás c. mellékhatás bejött, borzalmas volt az is.

sztem tényleg a dokitól kéne megkérdezni, h mi legyen. jó is az, ha az ember kikapja a"nagyon ritka" kategóriát...


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Segítség, van itt "lány" leponex szedő?

Nem jön meg a vérzésem... 

Itt azt írják https://www.drugs.com/sfx/clozapine-side-effects.html a genitourinary részben, hogy nagyon ritka mellékhatás a vérzés megszűnése: 

"Very rare (less than 0.01%): Dysmenorrhea, ... "

Most mit csináljak? Csökketsem az adagot?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

És a ciklusomba is belekavar. Ez az első olyan gyógyszer, ami ezt csinálja.


27
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Reggelente irtóra fáj tőle a bal csípőforgóm (15 éves korom óta van vmi baja, soha nem nézettem meg), a többi izületem nem. Aztán elmúlik.  


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Még mindig nyáladzás (alváskor), zabálhatnék (egész nap), zsibbadt végtagok felébredéskor (éjszaka, hajnalban, reggel). 


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Sceptic írta:

Én reggel soha nem szédültem tőle, csak este bevétel után, amikor kimegyek még egy cigire. Én pont azt szeretem benne, hogy reggelre már kiürül, és kipihenve ébredek 7-8 óra alvás után. Egyetlen mellékhatása sajnos a hízás, pontosabban a kezdeti hízás, ami beállt egy szintre, és azt tartom.

Jó neked, én sokat szédülök tőle. 

Mellékhatás még a nyáladzás, az állandó zabálhatnék (csak sósat, de azt minden mennyiségben), a kézremegés. Talán ezek elmúlnak egy idő után...

 


30

Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Én reggel soha nem szédültem tőle, csak este bevétel után, amikor kimegyek még egy cigire. Én pont azt szeretem benne, hogy reggelre már kiürül, és kipihenve ébredek 7-8 óra alvás után. Egyetlen mellékhatása sajnos a hízás, pontosabban a kezdeti hízás, ami beállt egy szintre, és azt tartom.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Sceptic írta:

Szia!

Mennyit szedsz belőle? A szédülés felálláskor normális nagyobb adagok után. Idővel csökkenni fog, de teljesen nem múlik el. Én 400 mg - ot szedek este, már vagy 5-6 éve. Nagyon bevállt. A megfázásos tünetekre az Agranulocitózis miatt kell figyelni. Nagyon ritka, de halálos betegség. Ha nagyon aggódsz nézess egy fvs labort, ha az rendben van, akkor nincs semmi baj.

Én minden reggel nagyon durván szédülök, akkor ez el fog múlni? 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Clozapinboy írta:

hello. igen tudja. nagyn súlyos  idiopáthiás centrális inszomniám van.

 ezért kell a 200mgKicsit elveszett, amit kérdeztem.
Neked, Clozapinboy, hogy derült ki ez az inszomniád?
Alváscentrumban?
És mi okozza?
Üdv.


33
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Sceptic írta:

Igen az amcsik és az angolok is nagyon komolyan veszik. Ott a patikába nem is adnak ki egy tablettát se, amíg nem viszed a laborból az igazolást, minden héten.

Nekem 3 havonta kell menni. De az első félévben neked nem ártana legalább havonta. Ezt nem írták bele a záródba?

Nem írták bele és nem is mondták. 

F.sza, akkor mehetek vérvételre, mondjuk havonta egyszer. Sad


Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Igen az amcsik és az angolok is nagyon komolyan veszik. Ott a patikába nem is adnak ki egy tablettát se, amíg nem viszed a laborból az igazolást, minden héten.

Nekem 3 havonta kell menni. De az első félévben neked nem ártana legalább havonta. Ezt nem írták bele a záródba?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Sceptic írta:

Szia!

Mennyit szedsz belőle? A szédülés felálláskor normális nagyobb adagok után. Idővel csökkenni fog, de teljesen nem múlik el. Én 400 mg - ot szedek este, már vagy 5-6 éve. Nagyon bevállt. A megfázásos tünetekre az Agranulocitózis miatt kell figyelni. Nagyon ritka, de halálos betegség. Ha nagyon aggódsz nézess egy fvs labort, ha az rendben van, akkor nincs semmi baj.

Köszi!! Nekem most a kezdő adagtól (asszem rögtön 25 mg-ot kaptam, nem volt 12,5 mg) 200 mg lett estére. 

A szédülés elmúlása jól hangzik. 

A kh-ban néztek vérképet, ezek szerint az agranulocitózis miatt. De az a gáz, hogy a drugs.com szerint 18 héten át minden héten kéne vérkép. Ez vajon komoly?


36
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

A klozapin ajánlható "sima" depressziósnak is, akinek a szorongásos elfojtások miatt vannak alvászavarai?
Clozapineboy, neked hol derült ki ez az inszomnia, alváscentrumban?


Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Szia!

Mennyit szedsz belőle? A szédülés felálláskor normális nagyobb adagok után. Idővel csökkenni fog, de teljesen nem múlik el. Én 400 mg - ot szedek este, már vagy 5-6 éve. Nagyon bevállt. A megfázásos tünetekre az Agranulocitózis miatt kell figyelni. Nagyon ritka, de halálos betegség. Ha nagyon aggódsz nézess egy fvs labort, ha az rendben van, akkor nincs semmi baj.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

A drugs.com-on olvasom, hogy ha megfázás, influenza jellegű tüneteink vannak, akkor azonnal kell a dokinak szólni + akkor is, ha megszédülünk felülésnél, felállásnál. Ezek olyan kicsi dolgoknak tűnnek, de nekem vannak. Akkor most mi van? A dokim persze szabadságon van, a kh-ból ma jöttem haza (egyelőre) végleg.


39
Offline
Csatlakozott: 2019 okt 4

Én is kb 5kg-ot,amúgy a  Leponexnek nem olyan potens a receptorkötése de nagyon sokat lehet aludni tőle. Az olanzapin hiába erősebb, a  világ leghatékonyabb  AP-ja    a CLOZAPIN


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Leponexet szedők: mennyit híztatok tőle?


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 3

de én szeretek aludni Smile kell nekem a 200mg ahogy az orvos is beállította.

félek,hogy nekem 100mg az semmi,mert Olanzapinból is 2x20mg kellett ,hogy ne ébredjek fel.

 

kösz azért az infót Smile Üdv


42
Offline
Csatlakozott: 2019 aug 3

akkor mától 100mg-ot szedek alváshoz és 2mg Rivot. Köszi a  tippet Smile


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 3

hello. igen tudja. nagyn súlyos  idiopáthiás centrális inszomniám van.

 ezért kell a 200mg


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 27

szia!

200 mg leponexből alváshoz rettentő sok, mint a 12-15 óra alvás is... miért írt ennyit az orvos? tudja, h ennyit alszol tőle? én 50 mg-ot szedek már 4 éve, nem kellett emelni az adagot, és ha külső tényező nem zavar be, alszom 8 órát.


45
Offline
Csatlakozott: 2019 aug 3

Hello nos a Leponexet 2019 Május óta szedem. 200mg alváshoz és 2mg Rivo.

Mindenre jó! alszom 12-15 órákat,eleinte bepisiltem mert annyira szedál.

A truxál sztem jobban viselhető.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 13

Üdv Mindenkinek! 

Elsősorban olyan személy tapasztalataira lennék kiváncsi aki szedett már klórlrotixént (Truxal) és klozapint (Leponex) is.

Én eddig csak Truxalt szedtem korábban, jelenleg aripiprazolt (Explemed) szedek. Ha besokallok az Explemedtől akkor szoktunk egy rövid időre átállni a Truxalra majd újra vissza az Explemedre.

Viszont tudomásom szerint a klórlrotixén receptorkotődési profilja szinte teljesen megegyezik a klozapinéval azzal az eltéréssel, hogy a klórprotixén dopamin-receptor kötödési affinitása a klozapinéhoz viszonyítva 10-szer erősebb. Nos, ebből a farmakológiai adatból kiindulva a klozapinnak a dopamin-receptor blokkolásából fakadó mellékhatásainak is kisebbeknek kell lenniük, mint a Truxal esetében.

Kérdésem erre vonatkozik. A klozapin jobban tolerálható, mint a klórprotixén? Csak mert bár bevált nálam a Truxal de nagyon ver tőle a szivem és ha a Leponex könyebben tolerálható de hatékonysága szinte ugyan olyan, akkor kipróbálnám, persze ha belemegy az orvosom. Illetve milyen hatással van a klozapin az étvágyra (hízlal-e?) és a szexuális funkciókra? 

Előre is köszönöm a választ! 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Ofélia30 írta:

Na, csak sikerült megnyitnom az oldalt.

25 mg van egy éve, semmi gond nincs, ugyanis nem ezen múlik.

Idén a felére le fogok menni, de elhagyni feltételezem, hogy lehetetlen, nem próbálom meg.

Az orvos Ketilept-et javasol helyette, mert az állítólag enyhébb, de a de a fr.nc akar feszülő lábizmokat, így nem megyek bele.

Különben is: minek? Minden a táplálkozáson, életmódon, tudatosságon múlik.

A keti-től nekem nincs lábgörcsöm... surprise Dopamin szedi úgy, hogy 25 mg-osokból többet, így is elejét lehet venni a lábgörcsöknek. 


48
Offline
Csatlakozott: 2015 már 28

Na, csak sikerült megnyitnom az oldalt.

25 mg van egy éve, semmi gond nincs, ugyanis nem ezen múlik.

Idén a felére le fogok menni, de elhagyni feltételezem, hogy lehetetlen, nem próbálom meg.

Az orvos Ketilept-et javasol helyette, mert az állítólag enyhébb, de a de a fr.nc akar feszülő lábizmokat, így nem megyek bele.

Különben is: minek? Minden a táplálkozáson, életmódon, tudatosságon múlik.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 19

Szia Ofélia! Édesanyám, aki épp elmúlt 80 (ha jól emlékszem, akkor kb 40 éves kora körül lett kezelve először - kórházba akkor került először skizofrénia miatt), na ő, volt amikor napi 25 mg-al elvolt. Sőt, lehet, hogy annak a felével! A lényeg, hogy akkor gyülekezetbe járt, rendszeresen, rendszeresen hallgatott nálam prédikációkat, szóval jótt tett neki. De aztán egyszer csak, hirtelen rosszabbodni kezdett az állapota - elkezdett furcsán viselkedni - és én még reménykedtem, hogy helyre fog állni és meg fog szabadulni ebből a mentális "betegségből, így nem kényszerítettem orvoshoz. Mivel nem laktunk együtt, így nem volt rálátásom a napi tevékenységére amúgy. De végül oly annyira rosszabbodott az állapota (nem volt már hajlandó szedni a gyógyszert, sem dokihoz menni és hangokat hallott, meg hogy lehallgatják, s nem öltözött fel normálisan, stb, stb), hogy már kényszer-gyógykezelésre volt szükség, sajnos.

A kórházból úgy jött ki akkor, hogy olyan magas adagot kapott, amilyet még soha. Az csökkentve lett aztán fokozatosan, mivel jól volt. Most napi 75 mg-ot szed, de az állapota sajnos nem lett azóta sem olyan jó, mint anno, jó pár éve. Már évek óta nem jár gyülekezetbe sem, bevásárolni sem, merthogy annyira gyengének érezte magát, a lábát. De amúgy hála Istennek nincs fizikailag semmi baja. Viszont totál elhanyagolta magát és a lakást is az elmúlt években. Az nem kifejezés, hogy mennyit takarítottam, pucoltam az elmúlt hónapokban. Nekem kellett szólni, hogy váltson végre ruhát, mosson végre hajat. stb.

Kb két és fél hónapja, hogy hozzá költöztem, és eléggé megterhelő. A legrosszabb, hogy nem tudom, hogy mennyire van vagy nincs "észnél", hogy mégis miképp kéne hozzáálljak, hogy direkt, szándékosan nem csinálja, amit kéne, és direkt csinálja, amit nem kéne, noha meg lett mondva ötezerszer, hogy ne csinálja és ő maga is mondta, hogy nem fogja, és aztán mégis, - vagy ez ezzel jár? Egyszerűen kiborító és lehúzó úgy általánosságban az állapota, így együttélve. De ebbe nem vagyok hajlandó beletörődni, sem folyamatosan idegbajoskodni miatta, ezért próblok informálódni.

Fizikailag, mint írtam, amúgy jól van, és ha szinte ráparancsolok, hogy sétáljon a folyosón, vagy menjen le az első emeletről megnézni a levélszekrényt, hogy VÉGRE KIMOZDULJON, MOZOGJON A SZABAD LEVEGŐN, akkor megteszi, HA épp előtte szárítottam be a haját. És utána jobban is érzi magát. De MAGÁTÓL nem megy ki sétálni, nem megy le, semmi. Csak evés, tv-nézés, fekvés, ülés, alvás. ..

De visszatérve a Leponexre, mint kiderült sajnos, nem volt túl jó ötlet anno, vagy 10 éve (részemről), hogy annyira lecsökkentse a gyógyszeradagját - az orvosa tudta nélkül! Fokozatosan történt ugyan, de mégsem volt jó ötlet ANNYIRA lecsökkenteni.

Én hívő vagyok és hiszem, hogy szellemi háttere van ennek a betegségnek is, és természetesen imádkoztam és imádkozom Anyám miatt, a szabadulásáért. Mindazonáltal, amíg nem történik meg teljesen, illetve HA nem történik meg a teljes szabadulása, a gyógyszere elhagyásában egyáltalán nem gondolkodom, mert még egy kórházi kényszerkezelés traumája nekem sem hiányzik - egyáltalán nem.

Továbbá csodálkozva olvastam a hozzászólásaitokat, hogy ti ennyire értelmesen írtok, beszéltek erről a betegségetekről, egészen üdítő volt, mert Anyámtól ilyet soha nem hallottam. És persze nem is tudom, hogy az ő fejében mi jár.

Az ÚR Jézushoz való fordulást mindenképp ajánlom amúgy, mert Anyámnál észrevehető a javulás, miután vagy én imádkoztam érte, vagy miután ő maga is hajlandó imádkozni maga miatt, a szabadulásáért. Határozottan észrevehető a magatartásában, mozdulatain is a javulás.

Én azt akarom elérni, hogy ne kapjak tőle idegbajt, azaz ne húzzon le, ne hátráltasson, akadályozzon engem is az ő negatív állapota, hanem értsem, hogy mi van, hogy miképp álljak hozzá - a franc sem akar vele újra és újra veszekedni, és hogy végre kimozdítsam, kimozduljon, jobban legyen, hogy igenis jöjjön-menjen megint és ne befordulva legyen, ne legyen elhanyagolt, ne csak vegetáljon kb, hanem LEGYEN NORMÁLIS! Ezt szeretném.

Megosztás Viberen