Haloperidol (Haldol)

"A Haloperidol a központi idegrendszerre ható gyógyszerkészítmény, amely a viselkedés és a gondolkodás zavaraival járó meghatározott betegségek kezelésére szolgál. Ezen kívül néhány esetben hányinger és hányás kezelésére, és más gyógyszerek fájdalomcsillapító hatásának erõsítésére is szolgál. A kezelés során mellékhatásként – különösen a kezelés kezdetekor – álmosság, fáradtság lép­het fel. Ritkán a mozgásteljesítmény ingadozása és más mozgási problémák léphetnek fel – pl. remegés, izommerevség, akarattól független mozgások formájában.A Haloperidol fokozhatja az epileptikus görcsök gyakoriságát olyan betegeknek, akinek kór­tör­ténetében ilyen már elõfordult.A Haloperidollal szembeni túlérzékenység ritkán fordul elõ, bõrkiütés, viszketés, nehézlég­zés, arc megdagadása, ájulás lehet a tünete. Hosszú távú kezelés során e menstruációs zavar, emlõ megnagyobbodása, ritkán elõfordulhat. Hosszú távú nagy adagokkal történõ kezelés során kialakulhat a nyelv,száj, arc és állkapocs ritmikus önkéntelen rángása.Ha magas lázat, izommerevséget, gyors légzést, abnormális izzadást észlel, vagy csökken a szellemi élénksége, azonnal keresse fel orvosát. Ilyen esetben elõfordulhat, hogy a szervezete rosszul reagál a gyógyszerre.További mellékhatások lehetnek a kezelés során: alvási zavarok, fejfájás, szédülés, test­súly­vál­tozás, szabálytalan szívverés." (Dr. info)


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 12

Súlyos akut esetekben érthető, de hogy terápiában alkalmazzák még ezt az istenverését (a Hibernallal együtt) az borzalom...


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 20

Másfél évig szedtem a Haloperidolt, nekem a legrosszabb gyógyszerem volt, alvási nehézséget csinál, korán fent van az ember, es nem tud elaludni mozgáskoordinációs nehézségeket csinál. Úgy tudom a Leponex-szel együtt tartoznak a legrégibb gyógyszerek közé, és ezért nem modernek,és nem kórszerűek  de mivel nagyon erősek és jó gyógyszerek alkalmazzák a mai napig őket.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Megírjátok, hogy mire kaptátok? Sokan számolnak be róla, hogy nagyon rémesek a mellékhatásai, de legalább jó valamire?


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

gusztustalan szemét tudatmódosító, főleg kombóban...


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 20

Jó ez az anyag. Szükségszernek mindenképpen, nekem feldagad tőle a szám. A modernkori pszichiátria nagy szégyene szerintem, hogy kényszerűségből mégiscsak szinte ezek jönnek elő, meg későbbiekben a Fluanxol.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 18

Nekem a kórházban adtak injekcióba, mikor bekattantam. Laughing out loud Hát nagyon rossz volt, rá 8-10 óra múlva begörcsölt a nyakam. Annyira, mintha valaki le akarná tépni, nem írtam a fejem egyenesen tartani, kifordult balra., nagyon fájt. Nem is vettem be többet.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Néha úgy érzem, elmosódok.Nem tudom mikor álmodok és mikor vagyok ébren.  Időnként szétcsúszik a kép. Külön látok és külön hallok.  A kettő nincs szinkronban. Vannak dührohamaim. Nem tudom kontrollálni a viselkedésemet. A haloperidol bevált. A seroquel mellett szedem, bár sokszor azt gondolom jobb lenne nélküle, jobb lenne minden nélkül. Mellékhatást nem nagyon tapasztaltam, bár alacsony dózisban, napi 4,5 mg-ot szedek

Megosztás Viberen