Paroxetin (Paxil, Rexetin, Seroxat)

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A PAROXETIN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A PAROXETIN SSRI típusú antidepresszáns gyógyszer, depresszió, generalizált szorongás, pánikbetegség, poszt-traumás stressz szindróma (PTSD) és kényszerbetegség (OCD) kezelésére szolgál.

 

Terápiás javallat:

depresszió esetén:  20 mg–50 mg 

szorongási rendellenességek esetén: 20 mg–50 mg

pánikbetegség esetén: 20 mg–40 mg

PTSD esetén: 20 mg–50 mg

OCD esetén:  20 mg–40 mg

Felezési ideje: 24 óra

 

Ne szedje, ha :

mániás vagy mániás epizódjai vannak

Használja óvatosan, ha:                             

cukorbetegsége van, bármiféle szívproblémája van, bármiféle máj- vagy veseproblémája van, zárt zugú glaukóma gyanúja merült fel, a kórtörténetében vannak vérzési rendellenességek (mindenekelőtt gyomor-bélrendszeri vérzés), vagy szed más olyan gyógyszereket, amelyek fokozzák a vérzés kockázatás, terhes vagy szoptat, epilepsziás (abba kell hagynia a szedését, ha epilepsziás görcsrohamai kezdődnek), elektrosokk-terápiában részesül (ECT)

Az SSRI típusú gyógyszerek alkalmazása tinédzser korban erősebb hangulatingadozáshoz és öngyilkossági gondolatokhoz vezethet, így főként a kezdeti fázisban gondosan figyelni kell a gyógyszert szedő viselkedésében esetleg bekövetkező változásokat.

Ez a gyógyszer a képzettséget igénylő feladatok – például a gépkocsivezetés – végzésére hatással lehet. Ha érzékel ilyen hatást, akkor kerülnie kell az autóvezetést.

 

Ismert gyógyszerkölcsönhatások

Mindig kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, mielőtt bármilyen gyógyszert egy másikkal egyidejűleg vagy nem sok időkülönbséggel szed, mert előfordulhat, hogy káros kölcsönhatásba lépnek egymással!

Az SSRI antidepresszánsok és az egyéb pszichiátriai gyógyszerek közötti ismert kölcsönhatások a következők:

KARBAMAZEPIN: A PAROXETIN megnövelheti a KARBAMAZEPIN szintjét az Ön szervezetében. 

Triciklikus antidepresszánsok: Az áttérés erről a gyógyszerről egy triciklikus szerre megnövelheti a kellemetlen mellékhatások kialakulásának kockázatát. A triciklikus szerek esetében alacsony adaggal kezdjen, és azt fokozatosan emelje.

MAOI  antidepresszánsok: A PAROXETIN egy MAOI antidepresszánssal sem szedhető egyidejűleg! Mielőtt a PAROXETIN szedését megkezdené, legalább 2 hetet kell várnia a MAOI szedésének abbahagyása után! Mielőtt bármelyik MAOI-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 5 hetet a PAROXETIN szedésének abbahagyása után!

MIRTAZAPIN: A PAROXETIN kölcsönhatásba léphet a MIRTAZAPIN-nal, ami az Ön által tapasztalt mellékhatásokat súlyosabbá teszi.

Orbáncfű: Orbáncfüvet vagy orbáncfű-tartalmú készítményt (antidepresszáns hatású gyógynövény) nem szabad szednie a PAROXETIN-nel egyidejűleg!

 

Lehetséges mellékhatások

Az összes SSRI antidepresszánsnál gyakori lehetséges mellékhatásokon kívül a PAROXETIN az

alábbi nemkívánatos hatásokat is eredményezheti:

Nagyon gyakori (10-ből 1-nél több személyt érint)                        

émelygés (hányinger), csökkent nemi vágy, sikertelen erekció, késleltetett ejakuláció és az orgazmus hiánya, ami folytatódhat a gyógyszer szedésének abbahagyása után és állandósulhat is

Gyakori (100-ból 1–10 személyt érint)                  

izgatottság, homályos látás, székrekedés, hasmenés, szédülés, szájszárazság, rossz közérzet, fejfájások, étvágytalanság, reszketés, hányás (rosszullét), súlygyarapodás, ásítozás

Nem gyakori (1000-ből 1-10 személyt érint)                      

abnormális vérzés, ideértve a bőrvérzést, változások a vérnyomásban, zavartság, vizelési nehézség, kitágult pupillák, gyors szívverés                 

Nagyon ritka (10 000-ből 1-nél kevesebb személyt érint)                            

szorongás, tejtermelődés a mellben a tejhormon megnövekedett szintje miatt, hipománia vagy mánia, megváltozott májfunkció, allergiás reakciók, ideértve a súlyos kiütéseket és duzzanatokat, vérképzőszervi betegségek, glaukóma, belső vérzés, sárgaság (sárga bőr), hosszan tartó erekció

Nem ismert (nem tudható, hány személyt érint)

öngyilkossággal vagy erőszakkal kapcsolatos érzések vagy viselkedés

 

A gyógyszerelvonás

Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbálja elhagyni, hogy elkerülje az elvonási tüneteket -- különösen akkor, ha korábban már tapasztalt ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.

 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

5 mg csökkentéssel már nincs is olyan püffedés! Hurrá!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Uborka, citromfű, zsurló, csalán - ezek jók vízhajtónak pl.
Utálom ezt a püffedést és az izomgörcsöket is. Magnézium ide-vagy oda.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kleó írta:

A brinti is okozhat, kicsit alacsony is a Na-szintem - nézesd meg a tiedet laborilag -, egyiktől sem volt vízvisszatartási zavarom. Csak a vörösbortól van ödémám.Elvileg van novemberi laborom, bár akkor még nem szedtem 40 mg-ot. Meg is nézem.
Vízhajtó teát is kell innom.
Egyébként nagyon szeretem a sós dolgokat, sokkal jobban, mint a csokit pl.
De hát a bor is pl. csupa cukor.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A brinti is okozhat, kicsit alacsony is a Na-szintem - nézesd meg a tiedet laborilag -, egyiktől sem volt vízvisszatartási zavarom. Csak a vörösbortól van ödémám.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Tegnap megtudtam, hogy a paroxetine okozhat hiponatrémiát, ami egy elektrolit-háztartási zavar.
Szóval az én hízásom nem csak tápanyag, hanem vízvisszatartás is sajnos.
Csökken, majd elhagyódik.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Én szedem tovább ahogy kell, sőt, emelem is majd. Smile Én csak 3 dolgot nem szeretnék a gyógyszerváltástól, mert attól tuti kikészülnék. GAD (reggeli vagy akár egész napi szorongással, félelemmel), pánikroham és az agorafóbia felerősödése, mert ezeket már alapjáraton ha nincs extra dolog akkor mondhatni leküzdöttem úgy, ha itthon vagyok. Ezen kívül felőlem akár lila is lehet a hajam tőle, az se érdekel. Smile

Egyelőre csak időszakosan fáj a fejem és gyengébb szájszárazságot érzek, más nincs. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Lesikkasztotta a rendszer, amit még a végére írtam, hogy én ugye nem ilyen panaszokra kaptam, mint te. Meg akkor 25 éves voltam.
Depresszióra, nem-evésre, nem-alvásra, motiválatlanságra, szerelmi bánatra úgy amblokk.
Akkor fontos volt az állandóság az életemben, hogy volt feladatom, az egyetem, még ha éppen pasim nem is.
Most ugye a munka bizonytalan, egyedül élek, a szüleimmel gondok vannak, a barátaimmal ritkán találkozunk, nincs lógus, ez így most nehezebb, de azért valamennyire szinten tart legalább az, hogy tudok aludni, van erőm reggel felkelni, felöltözni, tenni-venni.
És azért kommunikálok is, még ha csak telefonon, gépen is.
Mondjuk nálam most anyám súlyos betegsége hozott elő egyfajta kimozdulási-fóbiát, akkor jönnek az izomgörcsök is meg a szédülés.
De azért mindig megcsináltam eddig és túléltem.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Hát nekem sajnos annyi időm nincs. 6-8 hét, aztán ha semmi akkor jöhet a sertralin. Valamiből meg kell élni, dolgoznom kéne majd... Egyébként nekem ez az első váltásom és a második ilyen gyógyszerem. A lassú emelés a Scippa miatt kell, ennél gyorsabban nem lehet, mert közben azt is le kell építenem. Bár mondjuk a 0ról 20mg másik antidepresszáns mellett bő 2 hét alatt szerintem annyira nem nevezhető lassú emelésnek, még önmagában is heti max 10mg emelést írnak a betegtájékoztatóban, tehát nagyjából azt tartom, csak nem 7 naponta emelek 10mg-ot, hanem 8-10 és nem 10mg-onként emelem,hanem 4-5 naponta 5mg-al. Smile

Hozzáteszem ahogy írtam is olyat is olvastam akinek elég volt pár nap meg 10mg, mellékhatások nélkül. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Charlie Firpo írta:

Egyébként itt is 2-3 hét mire érezhetem elvileg a várt hatását? Ja és nyilván ebbe nem beleszámolva az emelés folyamatát amíg felviszem 20mg-ra, hanem onnantól számolva 2-3 hét gondolom.Hát én erre csak saját példát tudok mondani. Akik ismernek, tudják, hogy nem én vagyok az etalon.
DE, ha már többször is szedtél ilyet meg mást, akkor nem annyira elég 10 nap-2 hét, főleg ilyen lassú emeléssel.
Lehet érezni már valamit, ha esetleg rosszabbodás van, annak is lehet örülni. Először a fizikai mellékhatások szoktak jönni, de jelzem, ennyinél nem hiszem, hogy lesz bármi aggályos dolog.
Biztosra 6-8 hét alatt lehet megmondani, hogy beválik-e.
Nekem az első paroxetinem olyan fél évre rá lendült rendesen be, de tényleg nagyon jó hatásokkal, aztán pár hónap múlva le is lehetett tenni.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Egyébként itt is 2-3 hét mire érezhetem elvileg a várt hatását? Ja és nyilván ebbe nem beleszámolva az emelés folyamatát amíg felviszem 20mg-ra, hanem onnantól számolva 2-3 hét gondolom.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Még nem tudhatod. 
Lehet, hogy az lesz a jó dózis mégis.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Köszi. Smile Meglátjuk, olvastam már olyan kommenteket akiknek a 10 is szuperül bevált. Laughing out loud Nyilván az nem én leszek, miért is lennék én... Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Hát az ötöt meg a tízet sem hiszem, hogy meg fogod érezni.
Nagyon gyors és jó változásokat kívánok! Wink


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Igen, Paroxat lett, mondtam a dokimnak, hogy nekem csak az kell, semmi generikum, ő meg mondta, hogy semmi gond, amit csak szeretnék (mondtam én, hogy jó fej az öreg Laughing out loud ). Egyelőre nézegetem a dobozát, szép, szép, remélem hatni is fog. Holnap reggel kezdem 5mg-al, közben a délelőtti Scippámat már átrakom estére, de már csak 15mg-ot a 20 helyett. Aztán 4-5 naponta kellene emelnem a Rexetint 5-10-15-20mg-ra, közben a Scippát meg le 20-15-10-5mg-ra. Hát majd meglátjuk Smile Egyébként ilyen 30-40mg körülre fel akarja majd vinni a Paroxatot.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Bocsánat, kicsit eltévedtem már itt a topikokban.
Végülis most mit kaptál? Sikerült a Paroxatot kérni?
Én úgy veszem észre a Rexetinen, hogy nem rosszabb, mint az originál.
Mondjuk Xanaxból csak ezt tudom szedni, semmi Frontin vagy egyéb generikum.
Érdekes, az altatóból meg jobb a generikum.
Na, ezt sem nagyon értem úgy metabolice...


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Úgy néz ki ezek már csak ilyen gyógyszerek. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Érdekes, hogy mennyire másképp reagálunk a gyogyókra.
Nekem pl. a Rivo nem is hat, a Rilextől meg kifeküdtem, ami meg neked volt nulla, ahogy olvastam másik topikban.
 


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Igen, ilyen napi 5mg körül például az olanzapin állítólag szuper szorongáscsökkentő és szedatív, de ahhoz is kell a diagnózis, hogy ki tudja írni a doki, nekem legalábbis pár hónapja ezt mondta amikor rákérdeztem. Egyébként meg a franc se tudja, lehet, hogy én ufó vagyok és azért hatnak rám így ezek a gyógyszerek. Laughing out loud Ahogy írtam is, napi 5.25mg xanax lazán lemegy, amikor mentem meccsre majdnem 6 is, mert egy 0.5össel felturbóztam, attól az ég világon semmi bajom nincs, amikor meg bevettem egy 0.5ös rivotrilt attól meg majdnem magamra hívtam a mentőket olyan szarul lettem tőle valami miatt.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Hát, nekem nem tudom, milyen címen adták anno ezeket, de hogy sem skizó, sem bipol nem voltam, az biztos. Úgy tudom, szubdózisban major depresszióra és szorongásra is mehet az AP, mert hogy leginkább szedatív.
Nem vitatkozom persze, csak gyanúsak voltak ezek a reakciók.
Talán a mirtazapine tud ilyet (?).


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Kíváncsi leszek, hogy így a Scippa mellé velem mennyit akar majd a doki szedetni.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem olyan igazi mániá(k)ban sem igazán csökkent az alvásigényem, de szinte minden más tünet megvolt. Amúgy nem szar, csak amikor elmúlik, el kell "takarítani" a nyomokat, amennyire lehetséges, na, az gáz. 

Kieg.: Ja, Paroxattól nem volt, pedig elég nagy adagban szedtem


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Azt kizártnak tartom, mert az antipszichotikum felírásához kellett volna kapnom vagy egy bipoláris zavar vagy egy skizofrénia diagnózist (bno kódot) ami soha nem szerepelt a betegségeim között, érdekes is lett volna, ha egy utazási fóbiára így diagnosztizál, mert akkor más bajom nem volt. A Scippától mondjuk hetekig ilyen 3-4 órákat aludtam amikor 15 és 20mg-ra emeltem, de az rendeződött szerencsére miután hozzászoktam. Mondjuk a Scippa kezdeti szakaszában az első 10mg-os adagoknál teljesen olyan érzésem volt, mintha valami pörgetőt szedtem volna be, még volt amikor vérnyomásomat is felcsapta 160 körülire ilyen 110-120as pulzussal, akkor nem is tudtam egy helyben megülni tőle.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Fogalmam sincs, mi lehetett ez Sad
Nem antipszichotikum volt véletlenül?
A hipomániára nem jellemző a kevés alvás. Az inkább a mánia, de én ebben a témában nem tudok nyilatkozni.
Talán egy mániás napom volt életemben, amikor konkrétan nem tudtam enni és aludni, de más tünere nem volt, pl. a szexuális felfokozottság, pénzköltés, szerencsejáték-szenvedély stb.
Ebben vannak itt hozzáértők.
Qrva szar lehet.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Nem tudok róla, igazából soha nem volt semmilyen pszichiátriai problémám eddig. Illetve ez így nem teljesen igaz, 2008ban volt egy mélypont, akkor előjött egy utazási fóbia. A mostani pszichiáteremet kerestem fel akkor is, ő adott valami antidepresszánst. Na azt lenne jó tudni, hogy az vajon mi lehetett (gépen nem tudták visszakeresni, mert új rendszerük van azóta). Annyi emlékem van róla, hogy nagyjából 1 hét alatt helyretett, kicsit olyan voltam tőle, mint aki be van szívva (elnevetgéltem magamban), de ezen kívül elindultam volna simán a 4-6os villamossal egy világkörüli útra is. Amire még emlkszem, hogy álmos voltam, szédültem és eléggé izzadtam tőle, de ezek úgy igazából annyira nem zavartak. Szedtem úgy 3-4 hetet aztán le is raktam és elmúlt minden problémám.

Most olvasom mi is az a hipománia...Az egészségesnél mindig egy kicsivel több önbizalmam volt, határozott, magabiztos fellépésem van és ha hallok egy jó zenét akkor még a szőr is feláll a karomon és libabőrös leszek, de ez szerintem még nem ebbe a kategóriába tartozik. Laughing out loud Ahogy látom az kevés alvással is együtt jár, na ha én nem alszok minimum napi 8 órát akkor durcás vagyok eléggé és ez mindig is így volt. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Ide még jöhet a Parogen, Paretin is.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Hát, köszi, nem lett happy ending, de ha tényleg nem vagy hajlamos a pörgésre (hipomániára), akkor egyáltalán nem kell tőle tartanod.
(Sőt, ha lenne hajlam, akkor is ki lehet bírni nyugtatóval).


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Nahát, gratulálok, ezzel azért most kicsit megnyugtattál. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Hát én is a Seroxat-tól lettem jobban, kitűnő tanuló lettem az egyetemen, és ami után lett barátom, majd belőle férjem és gyerekem (akkor már persze nem szedtem).
Nem kell félni a hatásoktól, nem fog bántani Wink
Azért jó a Xanax mankónak persze.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

A kommentekkel én is úgy vagyok egyébként, mint te, de sokkal inkább olvasgattam ott azt bátorság gyűjtésként a szedéshez, hogy sok fajta SSRI-t kipróbáltam, egyik sem használt, de ebből már 10mg helyretett, mint a gyakori kérdéseket. Ott beírtam, hogy Rexetin és kb. ennyit találtam: ne szedd, mert meg fogsz halni minimum kétszer, de az is lehet, hogy háromszor is tőle, régi szar gyógyszer, nem ér semmit, rosszul lettem tőle, úgyhogy 54 perc után abbahagytam a szedését, PSSD, PSSD, PSSD (ja, azt írtam már, hogy PSSD? Laughing out loud ), nem a gyógyszer a megoldás, hanem a sport (jónak mondják) stb stb. Egy pozitív komment volt, leírta egy faszi, hogy a Rexetint szedte 10 évig, viszonylag hamar jól lett tőle, megismerkedett egy nővel akivel aztán összeházasodtak, lett 3 szép gyerekük majd ezek után különösebb probléma nélkül abbahagyta a szedését és azóta is jól van. Le is pontozták úgy 40%-ra, biztos mocskos hazudozó, gyógyszert szedett amitől jobban lett, sőt, még meg is gyógyult? Hát nehogymá'! Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Még a mirtazapine-t javasolják SSRI-jal PTSD-re.
Nekem az konkrétan szar volt nagyon magában.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Egyébként ezt én is néztem nagy szemekkel, hogy milyen gyógyszerkombinációt szedsz, pont emiatt amit írtál is, de hát a doki tudja. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Mondjuk a patients' review-t én sem olvasom, mert attól szétpörgetem magam.


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Köszi. Ismerem, de nem szeretem azt az oldalt. Teljesen elvesztem a fonalat. A túl sok infó nekem káros, mert mindent el akarok olvasni és nem megy. 

A gyakorin alapjában véve baromira tudom élvezni az emberi hülyeséget, ami ott megnyilvánul (ha jól vagyok) + néha nagyon jókat írnak. 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Na, hát nekem az a helyzet, hogy ugye reggel paroxetine, este mianserine, ami az utóbbi papírján elvileg tilos SSRI-jal.
Aztán külföldi oldalak írják, hogy ez mégis jó PTSD-re (fogjuk rá, hogy van).
Megkérdeztem a dokit, hogy ez így akkor most mi is.
A válasz az volt, hogy: ó, ezt én mindig így adom.
Ja, akkor jó Smile
Amúgy a drugs oldal szerintem is nagyon jó, még az ételeket is írja.
Meg hát azt is mondta már valaki, hogy akinek depressziója van, az kizárja a pánikbetegséget.
Akkor most egy AD jó a pánikra?
Én szoktam pánikolni, főleg gyógyszermegvonásban vagy alváshiányban, de a pánikbetegség ugye nem ez, hanem hogy azt érzed, mindjárt meghalsz.
Ezt még nem éltem így át.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Egyébként én még mindig a drugs.com oldalt ajánlom akár google fordítóval kiegészítve. Eléggé sűrűn frissítik és a véleményeknél is jobb, mint egy gyakori kérdések ahol csak leszólják az összes gyógyszert. Hatóanyagra érdemes keresni, mert a gyógyszernevek erősen eltérhetnek nemzetközi szinten. Esetemben ugye most a Scippát szedem amit a fejletlen nyugaton Lexapro-nak hívnak, de escitalopram hatóanyagra is lehet keresni. Itt tulajdonképpen mindent kidob az adott gyógyszerről, gyógyszerinterakciókra is lehet keresni, illetve a felhasználók véleményeinél külön kategóriába szedve vannak a különböző betegségek.

https://www.drugs.com/comments/escitalopram/

Itt például lehet látni, hogy generalizált szorongásra (GAD) 8ből 10 pontot kapott 717 vélemény alapján, ugyanakkor az is látszik, hogy például OCD-re már az FDA visszavonta az ajánlását, illetve ami engem érint, sehol nincs a "panic disorder" azaz pánikbetegség, ergo úgy szedem fél éve ezt a sz@rt (mert most már másnak nem tudom hívni), hogy soha nem is volt ajánlott nemzetközi szinten pánikbetegek kezelésére... Ebből kiindulva nem csoda, hogya saját véleményem is az, hogy az általános szorongásomat valamennyire csökkentette, de a pánikra/agorafóbiára teljesen hatástalan.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Sziasztok itt is. Smile

Kicsit lemaradtam, elfelejtettem ide is benézni. Igazából az FDA határozza meg klinikai tesztek alapján, hogy melyik antidepreszáns mire lehet hatásos. A paroxetin és a sertralin az a kettő amit kifejezetten pánikosoknak is ajánlanak. Én a paroxatot kezdem majd el a héten, csütörtökön megyek vissza az áterhez, aztán majd beszámolok róla, hogy miként hatott. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Charlie Firpo írta:

Nekem annyit mondott, hogy azért, mert a Rexetin tipikus "pánikos" gyógyszer és mivel nekem pont arra nem hat a Scippa így ezzel kiegészítené.Szia, értem.
Hát nekem a pánikolgatásra csak a nyugtató jó.
Jónak érzed? Mióta szeded és mennyit?


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Mégis, a rexi honnan tudja, hogy generalizált szorongásra, sima szorongásra, pánikra vagy mire lenne jó? Nem egészen értem ezeket. Az biztos, hogy engem úgy pörgetett, mint állat. 


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Nekem annyit mondott, hogy azért, mert a Rexetin tipikus "pánikos" gyógyszer és mivel nekem pont arra nem hat a Scippa így ezzel kiegészítené.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia!
Mennyire kommunikatív az orvosod?
Biztos elmondaná, hogy miért ad két ugyanolyan hatásmechanizmusú gyógyszert.
Nekem más duók vannak.
De érdekelne a magyarázat erre is.
Üdv!


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Sziasztok!

Van itt olyan, aki esetleg kiegészítő antidepreszánsként alkalmazta a Rexetint? Én 20mg Scippát szedek jelenleg, de pánikra nálam hatástalan, így a dokim Rexetint szeretne mellé adni (azt nem tudom egyelőre, hogy milyen adagolásban). Előre is köszönöm, ha bárkinek van valamilyen tapasztalata ezzel kapcsolatban és megosztja velem.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Tod, a "jo" szócskát nem kedvelem... ... ...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Még egy szmájlit is odabiggyesztettem a kedvedért. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

angryangry​​​​​​​angry​​​​​​​angry​​​​​​​angry​​​​​​​​​​​​​​


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Jó. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mindkettő labilitás. A bipol hangulati, vertikális, időben hosszabb keresztmetszetű, a border érzelmi, horizontális, nem állandósult állapot.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Meh, még mindig nem értem, hogy a bordi meg a bipol hogy függ össze.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Pedig tiszta sor. "Sima" borderre is szoktak adni hangstabot (más diaggal, persze), mert kiegyensúlyoz (vagy nem Laughing out loud ).


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Nagyon változik. Hol jobb, hol rosszabb, de alapjában véve egyre rosszabb. Nagyon régóta van.

Nekem két nagy gyerekem van. Smile

Nagyon bírom most a kicsiket, amikor az enyémek voltak azok, akkor nagyon nehéz volt. 

Megosztás Viberen