Eszcitalopram (Cipralex, Scippa)

MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIPRALEX FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Az escitalopram a citalopram S-sztereoizomere, SSRI típusú antidepresszáns, amit depresszió, pánikrohamok és szociális szorongás kezelésére használnak.

Szokásos napi adagja:

depresszió esetén: 10 mg–20 mg 

pánikrohamok esetén: 5 mg, amely egy hét után 10 mg-ra növelhető

szociális szorongás esetén: 10 mg, amely 5 mg–20 mg-ra változhat 2–4 hét elteltével

Felezési ideje: 30 óra

          

Ne szedje, ha:                 

egy bizonyos szívritmuszavara van (megnyújtott QT szindróma), mániás vagy mániás epizódjai vannak 

Használja óvatosan, ha:                              

cukorbetegsége van, bármiféle szívproblémája van, bármiféle máj- vagy veseproblémája van, zárt zugú glaukóma gyanúja merült fel Önnél, a kórtörténetében vannak vérzési rendellenességek (mindenekelőtt gyomor-bélrendszeri vérzés), vagy szed más olyan gyógyszereket, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát, terhes vagy szoptat, epilepsziás (abba kell hagynia a szedését, ha epilepsziás görcsrohamai kezdődnek), elektrosokkos terápiában részesül

Veszélyes többet bevenni, mint az előírt dózis (a maximális napi adag 20 mg, vagy amennyiben idősebb személyről van szó, 10 mg lehet).
Ez a gyógyszer a képzettséget igénylő feladatok – például a gépkocsivezetés – végzésére hatással lehet. Ha érzékel ilyen hatást, akkor kerülnie kell az autóvezetést.

Ismert gyógyszerkölcsönhatások

Az ilyen típusú (SSRI-) antidepresszánsok és az egyéb pszichiátriai gyógyszerek közötti ismert kölcsönhatások a következők:

Triciklikus antidepresszánsok:  az áttérés erről a gyógyszerről egy triciklikus szerre megnöveli  a kellemetlen mellékhatások kialakulásának kockázatát. A triciklikus szerek esetében alacsony adaggal kezdjen, és azt fokozatosan emelje.

MAO-gátlók (MAOI): Escitalopramot nem szedhet egyidejűleg MAOI- gyógyszerrel. mielőtt az Escitalopramot elkezdené szedni, várnia kell legalább 2 hetet a MAOI szedésének abbahagyása utá. Mielőtt bármelyik MAOI-t elkezdené szedni, várnia kell legalább 1 hetet az escitalopram szedésének abbahagyása után.

Orbáncfű: Orbáncfüvet vagy orbáncfű-tartalmú készítményt (antidepresszáns hatású gyógynövény) nem szabad szednie az escitaloprammal egyidejűleg!

Lehetséges mellékhatások

Az összes, ilyen típusú (SSRI) antidepresszánsnál gyakori lehetséges mellékhatásokon kívül az escitalopram az alábbi nemkívánatos hatásokat is eredményezheti. 

Gyakori (100-ból 1–10 személyt érint)                 

szorongás, székrekedés, hasmenés, szexuális problémák (csökkent nemi vágy; sikertelen erekció késleltetett ejakuláció és orgazmus hiánya, ami folytatódhat a gyógyszer szedésének abbahagyása után és állandósulhat is), szédülés, szájszárazság, magas testhőmérséklet, álmatlanság (alvásra való képtelenség), megnövekedett étvágy, fokozott izzadás, étvágytalanság, izom- és ízületi fájdalom, bizsergés, nyughatatlanság, álmosság, furcsa álmok, orrdugulás, fáradtság, reszketés, hányás (rosszullét), súlygyarapodás, ásítozás

Nem gyakori (1000-ből 1-10 személyt érint)                      

izgatottság, zavartság, kitágult pupillák, megváltozott ízlelés, ájulás, gyors szívverés, folyadékvisszatartás (puffadt bőr), hajhullás, erős vagy szabálytalan menstruációs vérzés, belső vérzés (ideértve a rektális vérzést), viszkető kiütések, idegesség, orrvérzések, pánikrohamok, látási problémák, alvási problémák, tinnitus (fülzúgás), fogcsikorgatás, vizelet-visszatartás, súlyveszteség

Ritka (10 000-ből 1–10 személyt érint)                 

agresszió, allergiás és anafilexiás reakciók, elszemélytelenedés, hallucinációk, szerotonin szindróma, lelassult szívverés, orrvérzés, látásproblémák, hosszan tartó erekció, SIADH (antidiuretikus hormon helytelen kiválasztódása), öngyilkossággal vagy erőszakkal kapcsolatos érzések vagy viselkedés

Nem ismert (nem tudható, hány személy érintett)       

vérképzőszervi betegségek, tejtermelődés a mellben a tejhormon megnövekedett szintje miatt (mind férfiaknál, mind nőknél), véraláfutások, változások a szívritmusban, görcs (görcsrohamok), vizelési nehézség, belső vérzés, vérzés, sárgaság (sárga bőr), étvágytalanság, alacsony vérnyomás helyváltoztatás esetén, alacsony nátriumszint a vérben, mánia, mozgási rendellenességek [

A gyógyszerelvonás

Amennyiben lehetséges, a gyógyszert fokozatosan próbálja elhagyni, hogy elkerülje az elvonási tüneteket -- különösen akkor, ha korábban már tapasztalt ilyet más gyógyszer kapcsán.

A gyógyszerelvonásra adott reakció egyénenként eltérő, előfordulhat, hogy a gyógyszerszedés hirtelen abbahagyása semmilyen kellemetlenséggel nem jár, más esetekben azonban komoly komplikációkat okozhat.


Online
Csatlakozott: 2015 már 27

Szia!

Hát a Valdoxan nekem sem ér semmit,igazából több éve irogatják, kipróbáltam nem jött be. A doki szerint nagyon jó,tulajdonképpen mindenre. De nem szedtem,csak kiírták és ment a recept a kukába.Idén január közepétől,mikor mélyrepülésbe kezdtem,akkor kínomban elkezdtem hátha,hát sajna nem jött be,a doki duplára emelte,1 hétig duplán szedtem,majd visszaálltam 1-re,most meg le akarom tenni,még mielőtt hozzászoknék. Tökéletes májfunkcióval kezdtem el,remélem ha romlott,egy idő után csak helyreáll. Viszont a nappalaimat a negatív gondolatok,félelem,sírás,betegségtől való félelem uralja.Odáig süllyedtem,hogy még a mensestől is féltem. Ezért paráztam, hogy azt is befolyásolja a gyógyszer. A Xanaxot a múlt hónaptól szedem ilyen adagban,próbálom a nappalit kitolni,sőt darabolni is próbáltam mert állítólag akkor simának felel meg.4 hét múlva megyek akkor már lejjebb veszi azt mondta. Remélem ha itt lesz a tavasz,helyreállok valamennyire.


Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Hát a Valdoxan nekem semmit nem ért, de fórumokat olvasgatva, nem is nagyon hallottam, hogy valakinek bevált volna. A májra viszont káros. Azért az escitalopram egy sokkal jobban bizonyított csoporba tartozik. Én évek óta szedek vérhígítót tüdőemboliára, és még soha nem volt gond pszchi gyógyszerrel. Egy volt öreg orvosom szerint a vérhígító kifejezés amúgy is marhaság. Trombocita aggregációt gátló hatása van úgy általába az ssri-knek, de nem jobban, mint az aspirinnek. A Xanaxból a 2 x 2 mg nekem soknak hangzik. Az SR-ből egyébként elég napi 1 x szedni, mondjuk este, és másnap is hatnia kell. Az én mostani, meg az előző öreg orvosom is teljesen nyugtató ellenesek, semennyit nem írnak fel.  


Online
Csatlakozott: 2015 már 27

Szia Sceptic!

Este szedek Agomelatin Anharm-ot (Valdoxan), ha jól néztem az is antidepresszánsok közé tartozik. De inkább alvásra van.Meg 2*2 mg Xanax Sr-t szedek. Igazából az agomelatint jó lenne elhagyni,mert még másnap is álmos vagyok tőle, a munkám miat a nappali xanaxot is csak 3 után veszem be,tudom így nem a legjobb,de ha reggel veszem be nem tudok odafigyelni a munkámra,elalszok a számítógép előtt..

Igazából ennél a gyógyszernél a legjobban attól félek,hogy bezavar a mensimbe, hogy a vérhigító hatása kihat arra is. Ha egyáltalán van neki konkrét vérhigító hatása, mert a mellékhatásoknál annyit írtak aki vérhigítót szed beszélje meg az orvosával,mert bezavarhat.Én nem szedek.

Tegnap negyed-et bevettem reggel, meg ma is.Egyenlőre émelygés és szédülés ami mellékhatás.


Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Ez az egyik legtisztább ssri, így mellékhatása is kevesebb. Mondjuk nekem nem hatott. A dokik 90 %-a ezt írja fel elsőnek. 1-2 hétig lehetnek mellékhatásai, amik el fognak múlni. Ha annyira félsz tőle, szedjél 1 hétig fél szemet, majd csak utána egészet. Más ssri-t szedtél már?


Online
Csatlakozott: 2015 már 27

Sziasztok!

Érdemes elkezdenem szedni az Escitil 10mg nevű antidepit? Generalizált szorongás-om van, ilyen tabit még nem szedtem. Egyén függő,hogy használ e vagy sem? Félek a mellékhatásaitól is.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Nekem az első pár napban szédülést és hányingert okozott. Majd nagyobb dózisnál (20 mg nekem már sok volt) nyugtalan láb szindrómát, fokozott folyadékigényt és székrekedést. De mindennek ellenére, ahogy te is írtad: pszichoterápiával együtt! hatásos. 
Ez a gyógyszer sem megoldás (ahogy a többi sem), csak segítség.


Offline
Csatlakozott: 2020 jan 8

Nekem az a tapasztalatom, hogy az antidepresszánst el kell találni, nálam a 4. vált be, s ez a Scippa. Amelyiknek komoly mellékhatása van már az elején, szerintem arról le kell állni, s tovább kísérletezni. Nálam s S. teljesen bejött, igaz türelmesnek kell lenni és pszichoterápiával együtt hatékony. (Nekem az IBS-t kezelik.) Hullámvölgyek, visszaesések lehetnek, de ezt is figyeli a pszichológus és segít. Nem híztam semmit, lényegében semmi mellékhatása nincs, jól alszom, igaz azt még egy kevés nyugtatóval segítem, de fokozatosan csökkentem és el fogom hagyni. Szóval kitartást kívánok mindenkinek, a pszichés/pszichoszomatikus zavaroktól meg lehet szabadulni! 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Se híznod se fogynod nem kellene tőle. Én már egy éve szedem és nekem nagyon bevált. Fokozatosan bár lassan múlt a szorongás. De ehhez a terápia is kell.


Offline
Csatlakozott: 2019 szep 27

Az én etvagyammal csak akkor van baj, ha szorongok, amúgy falok mindent felfelé általában. De jajj most már megint állandóan magamat figyelgetem:( Köszi a hozzászólást


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

ImVivienn97 írta:

A kérdésem az lenne, hogy mennyire hizlal? Nagyon nem szeretnék hízni.

 

Csak ehhez a részéhez tudok hozzászólni. Három hétig szedtem, három kilót fogytam tőle. Teljesen elvette az étvágyam...Offline
Csatlakozott: 2019 szep 27

Sziasztok!

Hétfőn Escitilt írt fel nekem a doki, a háziorvos által kiirt Frontin leváltására. Pánik zavarom van és alkalmazkodási zavarom eddig.

22 éves vagyok és 43-44 kg, örököltem, mamám sem tudott hízni.

 

A kérdésem az lenne, hogy mennyire hizlal? Nagyon nem szeretnék hízni.

 

Két napja szedem, 10 mg felét kell egy hétig, aztán egy egészet. Két hét múlva megyek vissza, mellé a frontint is szednem kell (0,25 felét napi háromszor)

 

Ma hajnalban majdnem megint panikoltam frontin és escitil mellett


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

Három hétig bírtam a reszketést, elmentem a dokihoz, aki Duciltiát adott helyette. Remélem ez beválik, mert már a sokadik antidepresszáns, amit kipróbál rajtam. 

Egyelőre mellékhatásokat nem érzek, bár a mászkálás még mindig megmaradt, de legalább már nem remegek.

 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Szia!

Az első 2 hétben felerősödhetnek a panaszaid, majd aztán fokozatosan el kell múlnia. Van akinek ez inkább 4 hét. 
Légy türelmes + konzultálj az orvosoddal!
Az antidepresszánsoknak idő kell, mire kifejtik a hatásukat.

Szerencsére nálam csak hányingert és szédülést okozott az első pár napban. Már egy éve szedem, és nekem nagyon jól bevált.

Te mire szeded pontosan? Depresszióra?


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

Sziasztok!

Mit tapasztaltatok? Mennyi idő alatt múlnak el a mellékhatások?

Nagyon nyugtalan vagyok tőle, nem bírok egy helyben ülni. De ez nem megy át serénységbe, ugyanolyan mély depresszióban vagyok, mint előtte. És az egész testem remeg


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

hát nekem nagyon összejött 20mg ot szedek viszont pörget mitn a villanyora,és aludni se birok fasza


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Nekem nagyon összejött!! bár este nagy nehezen alszom el,de aktivizál és pörget remélem tartós marad.


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 15

Nálam Paradox reakciót 2 napig váltott ki.Utána annyira álmosított a SCIPPA,hogy kénytelen voltam altatónak használni.12 órákat aludtam.

A Pszichiáterem azt mondta  mindenki másképp reagál. Van akit felpörget van akit szedál.Nekem már semmilyen antidepire nincs szükségem.Én a Mirtazapint is letettem magamtól. Olanzapin Tevát szedek meg Rivotrilt.

 

így is jól alszom és nap közben  nem szorongok


Offline
Csatlakozott: 2018 feb 25

Igen, tapasztaltam én is álmatlanságot a Scippa-tól. Mikor jeleztem az áter hölgynek hogy már csak 2-3 órát szunditok egy nap, és emiatt a depressziom is mélyül, nyertem egy beutalót pomázra. Ott még hozzácsaptak Mirzaten-t és Xanax-ot és ezekkel együtt át aludtam az éjszakát. Csak a xanaxhoz hozzá lehet nagyon szokni, és végül már mindegy lett hogy szedem vagy nem. Így inkább lassanként lejöttem róla. Az alvásom minősége romlott valamennyit, de inkább vállalom, mint azt hogy teljesen alprazolám függő legyek. Ám akinek tényleg hasznos, az szedjen frontint vagy xanaxot. Nekem hosszútávon nem jött be.


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 15

Én is hajnali 3-6 körül ébredek teljesen hirtelen rendszeresen, mióta Scippát szedek. Sad Vissza tudok aludni, de nehéz.

Valakinek okozott fülzúgást egyébként? Nekem alapjáraton is van, de hajnali 3-6 között mindig nagyon erős, emiatt is nehezebb visszaaludni, meg amúgy is nőtt a hangereje. 1 hónapja szedem, változhat ez még szerintetek?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 22

valsz SSRI rezisztens vagy, próbáljatok ki SNRI-tOffline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Sajnálom, hogy a remeron-tól ödémás leszel. Sad Nekem nagyon jó szer volt. 

Érdemes még próbálgatni, nem szokták ám olyan gyorsan eltalálni a megfelelő gyógyszert.

(Én a depi idején éjjel hn3-kor ébredtem. Érdekesek ezek a dolgok.)


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

murray head írta:

Bocsi, a yarocen = remeron, a scippa = cipralex. Ne haragudj, ezt leírhattam volna korábban is. 

A valdoxan az ún. cirkadián ritmust szabályozza, itt a búrán sokak szerint és áterek szerint nem igazán antidepresszáns hatású. 

Ezek voltak eddig csak a gyógyszereid?

A scippa = cipralex-et sejthettem volna a topic címéből, a yarocen = remeron-ról nem tudtam.

Igen, ezek voltak eddig, de úgy tűnik még nem jött el az "igazi". Tegnap este már a yarocent vettem be, aludtam vele 9 órát, semmi hajnali fél hármas kelés. Smile Viszont ödémás lettem. Sad

Jó lenne egy olyan gyógyszer, amivel aludni is tudok és depresszió ellen is jó. Egyelőre csak alszom (Scippa sem segített a depresszión)...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

nfo69 írta:

murray head írta:

Hú, szegény. Se a valdoxan, se a remeron, se a cipralex nem jó? Én nem szólhatok bele a gyógyszerezésbe, de ha nem tudnék aludni egy gyógyszertől, nem szedném... Jó, én halott ember vagyok alvás nélkül... Van, aki egész jól bírja. 

Remeront és a cipralexet még nem próbáltuk, csak ezt a hármat: Yarocen, Valdoxan, Scippa. Ma hajnalban határoztam el, hogy soha többé egy szemet sem veszek be belőle. Nem jutott eszembe, hogy milyen év van, a könyvben pedig valaki összekeverte a betűket. Ebből elegem van, akkor inkább a puffadás keddig, és visszamegyek a dokihoz, hogy ez nekem nem jött be. 

Bocsi, a yarocen = remeron, a scippa = cipralex. Ne haragudj, ezt leírhattam volna korábban is. 

A valdoxan az ún. cirkadián ritmust szabályozza, itt a búrán sokak szerint és áterek szerint nem igazán antidepresszáns hatású. 

Ezek voltak eddig csak a gyógyszereid?


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

murray head írta:

Hú, szegény. Se a valdoxan, se a remeron, se a cipralex nem jó? Én nem szólhatok bele a gyógyszerezésbe, de ha nem tudnék aludni egy gyógyszertől, nem szedném... Jó, én halott ember vagyok alvás nélkül... Van, aki egész jól bírja. 

Remeront és a cipralexet még nem próbáltuk, csak ezt a hármat: Yarocen, Valdoxan, Scippa. Ma hajnalban határoztam el, hogy soha többé egy szemet sem veszek be belőle. Nem jutott eszembe, hogy milyen év van, a könyvben pedig valaki összekeverte a betűket. Ebből elegem van, akkor inkább a puffadás keddig, és visszamegyek a dokihoz, hogy ez nekem nem jött be. 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

nfo69 írta:

Félek, hogy a pszichiáterem végigszedeti velem a 30 szemet és csak utána ad(hat) másikat, addig nem bírom ki alvás nélkül. Mindenesetre egy kérdést megér...

Hú, szegény. Se a valdoxan, se a remeron, se a cipralex nem jó? Én nem szólhatok bele a gyógyszerezésbe, de ha nem tudnék aludni egy gyógyszertől, nem szedném... Jó, én halott ember vagyok alvás nélkül... Van, aki egész jól bírja. 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

Félek, hogy a pszichiáterem végigszedeti velem a 30 szemet és csak utána ad(hat) másikat, addig nem bírom ki alvás nélkül. Mindenesetre egy kérdést megér...


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia! Én is korán felébredtem (5-6 tájban) Scippa mellett. Most Fevarint kapok, azzal nincs ilyesmi.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 2

Sziasztok!

Tapasztalt valaki Scippa szedése mellett álmatlanságot? Fél háromkor felébreszt, négyig még elvagyok az ágyban, de annyira remeg tőle a fejem, hogy fel kell kellnem. Eddig Yarocent szedtem, de attól ödémás lett az arcom, a szemem csak résnyire tudtam kinyitni reggelente. Először Valdoxan-t kaptam helyette, de attól folyamatosan remegtem (és nem aludtam, úgyanígy, mint most), visszaadták a Yarocent, de akkor már a kezem és a lábam is dagadt tőle. Nagy reményeket fűztem a Scippa-hoz, de úgy tűnik vagy alszom vagy puffadok? 


mandula

Szedte valaki remeron-nal együtt (a remeron tetraciklikus AD)?


georg77

Szerintem az 5 mg nagyon kevés. De te érzed....mell

Az lenne a kérdésem, van e valakia  Búrán, aki 5 mg cipralexnek is érzi a hatását, pontosítok: lemennék orvosi javallatra 5 mg ra. Mi a tapasztalatotok? 5 mg érezhető még? a semminél azért több? Azaz a 10 et ésszerű e felezni, áter szerint megpróbálhatom.


mell

na ez jó hír!!! 

Úgy érzem sikerült átállni. ha csak ennyi volt, nem volt nehéz az átállás!


georg77

"Az escitalopram a citalopram S-sztereoizomere (enantiomere). Mivel az escitalopram szelektíven hat a szerotoninvisszavételre, kevesebb mellékhatása van, mint a korábbi gyógyszereknek."


mandula

mell írta:

sajnos ezt nem beszéltem vele jól át, így nem is értem pontosan, amit írsz, hogy értve felezési időben? Hogy nem egyszerre kell bevenni a 10 mg ot ahogy a citalopramnál? hanem feleznia  10 mg ot? regel fél este fél?

Nem, dehogy. A felezési idő az valami más. (Olvasd el neten.) A lényeg, hogy a két gyógyszer kábé ugyanaz.


mell

sajnos ezt nem beszéltem vele jól át, így nem is értem pontosan, amit írsz, hogy értve felezési időben? Hogy nem egyszerre kell bevenni a 10 mg ot ahogy a citalopramnál? hanem feleznia  10 mg ot? regel fél este fél?


mandula

mell írta:

Késő, de köszi a tapasztalatokat, a mai napon kezdem el orvos által felírt Cipralexet. 10 mg ot. Kíváncsi lennék, hogy a citalopram és az escitalopram hatóanyag között van e különbség! Illetve, hogy nagy e a különbség, mert nem tudom, most hogy a citalopramo helyett ez lesz, az átállás nem okoz-e nehézséget nekem. 10 mg ban szedtem azt is, de itt más a hatóanyag!

Gyakorlatilag nincs különbség (ezt áter mondta nekem). Asszem a felezési időben van különbség vagy valami hasonló.


mell

Nagyon köszi, első éjszakán túl vagyok a lelki félelem sokkal nagyobb, tehát csak pszichésen félek az átállástól...A lanocipram mennyibe kerül? Mert ez cipralex elég drága

És még annyit kérdeznék te milyen megfontolásból tértél át az escitalopramra?

 


Marci

mell írta:

Késő, de köszi a tapasztalatokat, a mai napon kezdem el orvos által felírt Cipralexet. 10 mg ot. Kíváncsi lennék, hogy a citalopram és az escitalopram hatóanyag között van e különbség! Illetve, hogy nagy e a különbség, mert nem tudom, most hogy a citalopramo helyett ez lesz, az átállás nem okoz-e nehézséget nekem. 10 mg ban szedtem azt is, de itt más a hatóanyag!

Nincs külömbség, vagyis én nem érzem. Most escitalopram-ot (Lanocipram-ot) szedek citalopram helyett és nem érzek különbséget.


mell

Szia, köszi, hogy válaszoltál! ;-)  Hogy vagy most? Szeded még az elontrillt?


mell

Késő, de köszi a tapasztalatokat, a mai napon kezdem el orvos által felírt Cipralexet. 10 mg ot. Kíváncsi lennék, hogy a citalopram és az escitalopram hatóanyag között van e különbség! Illetve, hogy nagy e a különbség, mert nem tudom, most hogy a citalopramo helyett ez lesz, az átállás nem okoz-e nehézséget nekem. 10 mg ban szedtem azt is, de itt más a hatóanyag!


georg77

még a Brintellixet tudnám ajánlani.


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Igen, köszönöm, nagyjából én is így emlékeztem(vagyis azt nem tudtam, hogy van, ami meg is dobja). Azt hittem, az SSRI-kon(SNRI) belül is akad olyan, ami kevésbé gyilkos. 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

A wellbutrintól rendben volt, mostmár elontril néven megy. A Coaxiltól meg konkrétan sok volt egymás után. Igaz a depire nem hatott, de jó volt.wink

Venlafaxin szintén orgazmus gyilkos.


georg77

Wellbutrin. Attól még nő is az esély! Wink


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Remeron.


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

..és mi az, amivel megmarad legalább az esély? Laughing out loud

 

ne őrjítsetek meg, most szeretnék felíratni valamit depresszív állapotra.


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

georg77 írta:

Hát nyilván okoz némi libidó visszaesést, de korántsem annyit mind a többi SSRI. Pl. Paroxat, Szertralin.

A "némi libidó visszaesés" az volt, hogy nem volt orgazmusom konkrétan. A Paroxattól sem, szóval nálam egy kutya.


georg77

Hát nyilván okoz némi libidó visszaesést, de korántsem annyit mind a többi SSRI. Pl. Paroxat, Szertralin.


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

mell írta:

Áttérnék rá, sok jót hallottam róla, okoz-e szexuális zavart annál, aki 10 mg ot szed?

Nálam okozott. Már 10 mg is. Ahogy abbahagytam, minden kijavult. Ráadásul a depimre sem hatott.


mell

Köszi.

Megosztás Viberen