DR DANICS ZOLTÁN


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3
antipszichotikum elhagyása

Tisztelt Doktor úr !

Érdeklődöm,hogy antipszichotikumot abba lehet-e hagyni ?12 éve nem voltam kórházban,semmi problémám nem volt.Gyógyszereim Olwexya,Depakine chrono és Rivotril.Az antipszichotikumot fél éve írták fel,azóta szedem, előtte nem kaptam ilyesmit.Az antidepresszánst orvos javaslatára elhagytam.Az antipszichotikumot a mellékhatások miatt szeretném ha abba hagyhatnám.Őn szerint lehetséges ez ?Természetesen orvosi felügyelettel.Diagnózisom jelenleg skizoaffektív zavar,de az évek során /15 év/ volt sok más is.Válaszát köszönöm.


Offline
Csatlakozott: 2015 ápr 18
A férjem bipolaris

A férjem bipolaris depresszios beteg alk.megtüzdelve. El kellett válni tőle,dühöngő, bizar viselkedés, irritalt, fenyegetőző. gyerekemmel is.26 év alatt sok helyen voltunk, kezdetben csak alk, pánik, aztán schizoafectiv zavar,pszichosis, bipolaros mánia.Volt és van ebben minden sajnos. Nehezen ,önként jelentkezik intézménybe, ahonnan egy ideig marad aztán kijön, mindig akkor, amikor egy kicsit stabilizalodik.Jelenleg éppen egy vidéki pszich.intézetből jött ki, és nincs magánál, le van fogyva, nem szedi a gyógyszert, iszik, elad mindent,kiabál a buszon, a parkban,  nem tud aludni, félelmetes látvány, amikor meglátom a városban.És szivetmarkoló, hogy nem tudok neki segiteni.Amikor bekerült a zártoszt-ra, onnan kikerül az oszt-ra, és onnan meglép.ez volt eddig.Nincs megoldás. Belezavarodok a sorsába, amikor éjszaka ordit a telefonba, hogy senki nem segit rendbejönni. hogy éjszaka is járja a várost, nincs magánál, rossz emberekhez kerül.

Nincs kiut?


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves megkuzdok111 !Sajnos

Kedves megkuzdok111 !

Sajnos azokon, akik nem fogadják el a szakmai és emberi segítséget és önszántukból pusztítják magukat a legjobb szakember sem tud segíteni. A javuláshoz legalább némi együttműködés és sok erőfeszítés is szükséges. Valóban szomorú, ha nem tudunk segíteni, de sajnos nem ritkán fordul elő.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


3
Offline
Csatlakozott: 2015 ápr 18
A férjem bipolaris

A férjem bipolaris depresszios beteg alk.megtüzdelve. El kellett válni tőle,dühöngő, bizar viselkedés, irritalt, fenyegetőző. gyerekemmel is.26 év alatt sok helyen voltunk, kezdetben csak alk, pánik, aztán schizoafectiv zavar,pszichosis, bipolaris mánia.Volt és van ebben minden sajnos. Nehezen ,önként jelentkezik intézménybe, ahonnan egy ideig marad aztán kijön, mindig akkor, amikor egy kicsit stabilizalodik.Jelenleg éppen egy vidéki pszich.intézetből jött ki, és nincs magánál, le van fogyva, nem szedi a gyógyszert, iszik, elad mindent,kiabál a buszon, a parkban,  nem tud aludni, félelmetes látvány, amikor meglátom a városban.És szivetmarkoló, hogy nem tudok neki segiteni.Amikor bekerült a zártoszt-ra, onnan kikerült az oszt-ra, és onnan meglép.ez volt eddig.Nincs megoldás. Belezavarodok a sorsába, amikor éjszaka ordit a telefonba, hogy senki nem segit rendbejönni. hogy éjszaka is járja a várost, nincs magánál, rossz emberekhez kerül.

Nincs kiut?


Offline
Csatlakozott: 2015 ápr 6
Üdv és Üdvözülendés az

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Bocsánat Pótló Javítás, mert az iménti nem Sikerült elsőkre, így tehát a korrektebb!

 

Kedves Danics Zoltán! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Minden Jókat és mindég ELŐRE!-is!

 

Ismeretlenül kissé félelmetes olyant mondanom ugye, hogy Mediátornak Kérném fel Köztem és a mostani XVI.kerületi „orv”-os személyzet közt?!?

 

Kettő „orv”-os is van a Gyógyszer-felíró hivatalban és egyik ellenségesebb mint a másika! Sajnos a másika meg pláne antimarxista, vagyis al-„orv”-os, így őt kéne legelőszörre Gyógyulhattabbá Segíthetni, míg a fő-„orv”-os meg „tisztelet-szegénységben” szenved és álladóan azt követel Tőlem, hogy tisztelkedgyjem!

 

Szóval most épp hivatalosan a fő-„orv”-os volna Felelős Értem, de nem Teheti is, mert nem „tisztelem”, amit pedig megkövetelne cserébe, hogy fogadgyjam el a kapcsolatunk aszimmetrikus, ahogyan ő aposztrofálja, azaz ő a főnök és Én meg az „alávaló”!

 

Ez abban csúcsosodik ki különösképpen, hogy képtelen felírni notóriusan immár a Haloperidol és Leponex mellé az enyhületet ugyan csak korlátozóan Adó Pipolphent is, amit kénytelen vagyok hozzájuk cirka 5 naponként egy ampullányit kortyolva semmiképp se nélkülözhetően Áldani, mivel talán Én vagyok az Egyetlen az országban, akinek a Pipolka használ!

 

DE ezt  megtagadgyja sajnos a fő”-orv”-os mondván, hogy ő „tudgyja”, hogy mi Nekem a Jó, mert Én csak „érzem” és ráadásul az „érzéseim” az ő „tudásai” szerint megcsalnak, holott ő nem Én vagyok!

 

Mintha azzal jönne, hogy a Gyógyszer-„racionalizáció” „jegyében” neki kényszeresen tilos volna kiadni a Pipolphen-re a receptet, mivel az ő „tudása” szerint nincs pszichiátriai revelanciája!

 

Tehát sajnos képtelen szóbaállni Velem és megvitatni, hogy mit is tagad meg Tőlem! Eddig 2-3 alkalommal Találkozhattunk csak a hosszú várólisták miatt, de ebben sem volt semmi Köszönet, mert csak helyzet mérgesedik el netán egyre durvábbra!

 

Tanácsolhatom Önnek, hogy mindenképp jöjjék Közénk Mediátornak?!? Mert amúgy a Nőci nem fix, hogy tök hülye!

 

Szeretettel várom és várom is el mielőbbi reagálását Kedves Danics Zoltán és akkor is, ha esetleg nem ártja bele úgy mond Magát a Gyógyulhattabbságimba! Minden Jókat és mindég!


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves ovisista !Köszönöm

Kedves ovisista !

Köszönöm bizalmát, hogy mediátornak kér, ám ez sajnos nem megoldható ezen az internetes felületen. A Pipolphen kérdését illetően a szakma hivatalos álláspontja az, hogy nem ajánlott az alkalmazása. Pszichiáterektől pedig elvárt a szakma szabályainak betartása. Kérem, nézze el hát kollégáimnak, ha nem tudják az Ön kívánságát teljesíteni. Kérjen tőlük olyat, amit nem ellenez a szakmai protokoll és képesek teljesíteni!

köszönöm megértését

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán

 


6
Offline
Csatlakozott: 2015 ápr 6
Üdv és Üdvözülendés az

Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel! Kedves dr. Danics Zoltán Biztatóm!

Hálásan Köszönöm, hogy valahára ugyan, de mindenképp Tudósíthatott az Ön Felől Látszó Dolgokról Velem-Velünk Kapcsolatban, az „orv”-osnőt Alterálandóka!

 

Tehát akkor nézzük, hogy mikkel is Lehetünk Kezdődőlegeskék, hogy nehogy visszamaradgyjunk netán primitív kezdetlegességben hülyén?!?

 

Kedves ovisista !Köszönöm bizalmát, hogy mediátornak kér, ám ez sajnos nem megoldható ezen az internetes felületen. A Pipolphen kérdését illetően a szakma hivatalos álláspontja az, hogy nem ajánlott az alkalmazása. Pszichiáterektől pedig elvárt a szakma szabályainak betartása. Kérem, nézze el hát kollégáimnak, ha nem tudják az Ön kívánságát teljesíteni. Kérjen tőlük olyat, amit nem ellenez a szakmai protokoll és képesek teljesíteni! köszönöm megértését

 

Vagyis Lehetne Mediációka, csak nem ezen az Internet-es Felületen?!? Ez felVillanyozó! Nem is akarok Igazán hepciáskodni, hogy mért is nem Lehet, mert ha szöveg-Értésem eléggé Jó még, akkor arra tetszik utalni, hogy nem vonható be az „orv”-osnő abba, hogy itt Konzultáljunk Együtt, mert nincs benne a „protokoll”-ban az Internet-használat, ugye?!? Sajnos tapasztalom már mióta ezt a sanyarúságot, pedig több szem többet is Láthatna!

 

Akkor viszont ugye „sima”, azaz a „köz-hiedelem bevett szokványsága” szerinti „konzulens aktusra” Lenne szükség?!? Vagyis, hogy legalább összehozhatnánk 3-oman egy Jam Session-t az „orv”-osnővel és ekkor netán fű alatt, sutyiban megTárgyalható Lenne a Problémám, illetve az ezzel járulékosan tornyosodó többi Gond is vajon?!? És az Lenne itt a Mediációka egyik kulcs-mozzanata, hogy Tolmácsolná az „orv”-osnőnek, hogy neki is eljusson a Tudatáig, hogy egy felől az nem megy, hogy megparancsnokolja hogy „bízzam” benne, másfelől meg immár notóriusan ellenséges lépéseket „cselekedik” az Értelemmel szemben, amivel fölfoghatná, hogy ha egyedi is az esetem némiképp, azért mégiscsak Gyógyítgatandó vagyok?!? És nem azzal, hogy élből-idegből a „protokoll” úrhatnámságaira hivatkozva kibabráljon épp azzal, akitől „tiszteletet” várna el amúgyiglan! Mintha tök ismeretlen volna Doktor House is!

 

Erre írja egy másik „orv”-osnő kissé félreÉrtve Engem, hogy Igen, a „jog-szolgáltatásban” van Mediátor, de ha nincs hozzá rendelve úgy nevezett „pénz-eszköz” és ügyvédi segédlet, akkor nuku!

 

C. Molnár Emma, pszichoterapeuta válasza

Kedves Kérdező! Valóban van egy új lehetőség, általában a bíróság ajánlja fel, igazságügyi elfogadással, tanusítvánnyal tölthető be a mediátor szakérrtés. A mediáció lányege, hogy a peres felek bíróságon kívüli megegyezésre jussanak. Üdvözlettel

 

No, most akkor amíg nem nyerek a Lottón, hát Igazam se Lehet?!? Már úgy Értve, hogy „privátlag kell levajazni mutyiban” a Dolgot?!?

 

Hálásan Köszönöm, ha még reagálni Tetszik és Szeretettel várom is el Ötletét, amely ezek szerint netán egyelőre még elkerülte Figyelmem! Minden Jókat és ELŐRE a Gyógyulandokba!

 


Offline
Csatlakozott: 2015 ápr 6
Kedves Danics Zoltán! Üdv és

Kedves Danics Zoltán! Üdv és Üdvözülendés az Üdvlészletekkel!

 

Minden Jókat és mindég ELŐRE!-is!

 

Ismeretlenül kissé félelmetes olyant mondanom ugye, hogy Mediátornak Kérném fel Köztem és a mostani XVI.kerületi „orv”-os személyzet közt?!?

 

Kettő „orv”-os is van a Gyógyszer-felíró hivatalban és egyik ellenségesebb mint a másika! Sajnos a másika meg pláne antimarxista, vagyis al-„orv”-os, így őt kéne legelőszörre Gyógyulhattabbá Segíthetni, míg a fő-„orv”-os meg „tisztelet-szegénységben” szenved és álladóan azt követel Tőlem, hogy tisztelkedgyjem!

 

Szóval most épp hivatalosan a fő-„orv”-os volna Felelős Értem, de nem Teheti is, mert nem „tisztelem”, amit pedig megkövetelne cserébe, hogy fogadgyjam el a kapcsolatunk aszimmetrikus, ahogyan ő aposztrofálja, azaz ő a főnök és Én meg az „alávaló”!

 

Ez abban csúcsosodik ki különösképpen, hogy képtelen felírni notóriusan immár a Haloperidol és Leponex mellé az enyhületet ugyan csak korlátozóan Adó Pipolphent is, amit kénytelen vagyok hozzájuk cirka 5 naponként egy ampullányit kortyolva semmiképp se nélkülözhetően Áldani, mivel talán Én vagyok az Egyetlen az országban, akinek a Pipolka használ!

 

DE ezt  megtagadgyja sajnos a fő”-orv”-os mondván, hogy ő „tudgyja”, hogy mi Nekem a Jó, mert Én csak „érzem” és ráadásul az „érzéseim” az ő „tudásai” szerint megcsalnak, holott ő nem Én vagyok!

 

Mintha azzal jönne, hogy a Gyógyszer-„racionalizáció” „jegyében” neki kényszeresen tilos volna kiadni a Pipolphen-re a receptet, mivel az ő „tudása” szerint nincs pszichiátriai revelanciája!

 

Tehát sajnos képtelen szóbaállni Velem és megvitatni, hogy mit is tagad meg Tőlem! Eddig 2-3 alkalommal Találkozhattunk csak a hosszú várólisták miatt, de ebben sem volt semmi Köszönet, mert csak helyzet mérgesedik el netán egyre durvábbra!

 

Tanácsolhatom Önnek, hogy mindenképp jöjjék Közénk Mediátornak?!? Mert amúgy a Nőci nem fix, hogy tök hülye!

 

Szeretettel várom és várom is el mielőbbi reagálását Kedves Danics Zoltán és akkor is, ha esetleg nem ártja bele úgy mond Magát a Gyógyulhattabbságimba! Minden Jókat és mindég!


Offline
Csatlakozott: 2015 jan 23
Tisztelt Doktor Úr!!10 éve

Tisztelt Doktor Úr!!

10 éve diagnosztizálták a kevert depresszióval, személyiséfzavarral. Kb. 20 öngyilkossági kísérletem volt, de félek ez megismétlődik. Rokkantsági járadékon vagyok, egyedül nevelem a 11 éves gyermekemet. A depresszió mindentől megfoszt. Elvették a jogosítványomat, 42 ezer forint lenne, a rokkantsági járadékom, de 12 ezer forintot vonnak a gáztartozás miatt. 29 ezer forint rokkantságit kapok. Szeretnék dolgozni, de utazni nem tudok, csak kísérettel. Távmunkát szívesen vállalnék, de nincsen, nem találok.  Nem Pécsen lakom, hanem 8 km-re tőle, így mindig utaznom kellene. Nagyon rosszul vagyok, csak nagyon nehezen tudom ellátni a napi teendőket, és nem fordulhatok sehova semsegítségért. Közben kiderült, hogy epilepsziás lettem, ez is meggátol, hogy utazzak vagy akár nagyobb távra tervezzek, hiszen nem lehet tudni, gyógyszer mellett sem, hogy mikor jön rám a nagyroham.

 

Kérem segítsenek abban, hogy hova fordulhatnék hivatalos helyre, hogy valahogy jobb körülmények közöttt tudjak élni. Tudnék dolgozni. Vagy bármi segítséget hol kaphatnék.

 

Köszönettel: Gasteiger Gáborné


9
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Gasteiger Gáborné!Az

Kedves Gasteiger Gáborné!

Az önkormányzat illetve civil segítő szervezetek, egyházak tudnak segíteni körülményeinek javításában.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán



Offline
Csatlakozott: 2014 okt 9
Tisztelt Dr.Úr!Én jelenleg

Tisztelt Dr.Úr!

Én jelenleg seroquel(300mg,400mg)rivotril,lamolep,frontin,cipralex,gyógyszereket vagyok "kénytelen"szedni paranoid-skizofréniára,depresszióra.A kérdésem az lenne:ezen gyógyszerek közül okozhat-e a seroquel erős mindennapos fejfájást,nátriumhiányt?Valamint:szedhető-e a seroquel és az abilify együtt?


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves DARTH VADER1!Kétféle

Kedves DARTH VADER1!

Kétféle antipszichotikum együttadását csak olyan esetekben támogatja a szakmai protokoll, amikor másként, egyféle szerrel, nagyobb dózissal nem oldható meg a páciens állapotának rendezése és mindez nem okoz veszélyes vagy elviselhetetlen mellékhatásokat, keresztreakciókat. Alapesetben törekedni kell az egyféle antipszichotikum használatára. Ugyanez vonatkozik a szorongáscsökkentőkre, a rivotrilt és frontint nem szerencsés együtt alkalmazni, mert jelentősen megnoveli a hozzászokás kockázatát és az egyéb mellékhatások veszélyét.  

A fejfájás nagyon sok okból jelentkezhet. Az sem kizárt, hogy egy gyógyszer, akár a seroquel mellékhatása, de akár a többi használt szer egyikéé is lehet. A nátriumvesztés nem jellemző a seroquelre.

üdvözlettel

Dr. Danics Zoltán


12
Offline
Csatlakozott: 2015 jan 3
Tisztelt Dr Danics Zoltán! A

Tisztelt Dr Danics Zoltán!

 

A segítségét szeretném kérni abban, hogy teljesen elutasító hozzátartozó esetében hogyan lehet hozzáfogni egyáltalán a diagnosztizáláshoz?

Egyelőre csak feltételezéseim vannak, hogy nagy valószínűséggel határeseti problémáról van szó, de ennek kimondásához természetesen szakember kellene. Hogyan lehet rávenni valakit, aki teljesen a külvilágot okolja minden bajáért, aki a külvilágot ellenségnek - és ez fokozottan igaz a hozzátartozókra -, az onnan érkező hatásokat támadásnak érzékeli, hogy legalább egy beszélgetésre menjen el?

Teljesen tanácstalan vagyok és a helyzet már tarthatatlan: a feltételezett beteg immár napokra szó szerint minden kommunikációt elutasít.

 

Köszönettel,

NN


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
edves nil_nocere!Nehéz lenne

edves nil_nocere!

Nehéz lenne a személyt nem ismerve tanácsot adni, hogyan győzze meg. Egy biztos, az érintett hozzájárulása nélkül csak közvetlen veszélyhelyzetben lehet valakit akarata ellenére megvizsgálni. Addig marad a személyes kapcsolatukból következő bizalom és a meggyőző kommunikáció. Nem egyszerű. Mindenképp fontos, hogy az ő szempontjai felől közelítsen, ne a sajátját erőltesse! 

üdvözlettel

Dr. Danics Zoltán 


Offline
Csatlakozott: 2014 júl 26
Tisztelt Dr Danics

Tisztelt Dr Danics Zoltan!

Kerdeznem a borderline szemelyisegzavar gyogyszeres kezele szokasos gyakorltarol, illetve foleg  a neuroleptikumok alkalmazasanak idotartamarol.(a tobbi gyogyszerem nem stresszel annyira:)

Rezidens orvos vagyok,borderline-os (persze egesz mas szakon) mar evek ota szedem oket(kb 3,5 eve), most jol vagyok viszonylag, reg nem ropkodtem gyogyszres, egeteses, fantazias kal;andokban-kb 2 eve, terapiara jarok 3 eve.

Persze utana olvasam, de engem is zavarnak az interneten tajekozodo es midenttudo kliensek.Es sajnos nem igazan mikodik a direkt kapcsolat a kezeloorvosommal, nem is talalkozunk meg receptirasnal sem.

Koszonettel

 

 

 


15
Offline
Csatlakozott: 2014 júl 4
Már nem lényeges!

Már nem lényeges!


Offline
Csatlakozott: 2014 júl 4
Üdvözlöm generizált

Üdvözlöm

generizált szorongásom,szociálfobiám kis agora fobiám van sajnos,amire cymbaltát kaptam,14 napja szedem de sokkal jbban szorongok mint elötte szinte sehová nem tudok menni azóta,ezert abbahagyom a szedését,kaptam coaxilt helyette viszont azt nem tudom hogy mennyi idöt kell várni ha a cymbaltát már nem szedem mire bevehetem a coaxilt?,régebben probálkoztak nálam cipralexel is azt 1 évig szedtem de az is fokozta a szorongásom ,szociál fobiám,ezert probálkozunk most ssre vel! Az orvos akihez járok nem nagyon ér rá 5 percet kbés nem mondta hogy mit kell tennem mármint hogy hány napot kell várni a cymbalta elhagyása után ha erre válaszolna megköszönném! tisztelettel


Offline
Csatlakozott: 2013 júl 25
Tisztelt Dr. Úr! 6 éve vagyok

Tisztelt Dr. Úr!

6 éve vagyok psz. beteg és szedek gyógyszereket. Szonrongás és skizofrénia diagnózisokkal (bár közel sem skizofrénia jellegű tünetekkel).

2009-ben állítottak be cipralex + invega gyógyszereket legkisebb adagot mindkettőből. 

A gyógyszereket jól bírtam mellékhatások nem nagyon voltak mert elmúltak ill. nem voltak zavaróak. 

Csak 2011-ben abbahagytam őket ezért fél+ évvel később viszsaestem és újra szedtem mindkettőt. 

2013 elején abbahagytam újra mindkettőt. Egyrészt mert jól voltam, másrészt mert a cipralexhez úgy hozzászoktam, hogy már olyan volt mintha nem szedtem volna.

Ősz elején a cipralexet újra szedtem de már nem hatott hanem csak a mellékhatások jöttek elő és elég erősek voltak! 1 hónap után sem lett jobb a hleyzet ezért az orvosom felírta az olwexya-t ami már 1 hét alatt beállt és azóta is szedem.

Később viszont az invegát is el kellett kezdenem szednem és ugyanez volt a helyzet annál mint a cipralexnél; hogy csak a mellékhatások jelentkeztek és elég erősen még 1 hónap után is.

Lehet, hogy az invega helyett is más kell?! Az orvosommal persze meg fogom beszélni de érdekességképpen megjegyzem, hogy az én orvosom átlagosan 2(!) percet szokott foglalkozni velem!

A kérdésem csak az, hogy ha ilyen tipusu gyógyszereket többször elkezd valaki szedni majd abbahagyni aztán megint szedni akkor mindig lehet ilyen, hogy már a szervezet nem szokik hozzá, vagy ez csak velem fordult elő?

Köszönettel

Márk


18
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Márk! de elég nehéz a

Kedves Márk!

de elég nehéz a gyógyszerelésről általánosságban véleményt alkotni, ugyanis nagyon egyedi lehet a gyógyszerekre való reagálás, a hatások és mellékhatások milyensége. Azt mindenképp kimondhatom, hogy 2 perc alatt nem lehet alaposan megvizsgálni egy embert és a kezeléséről dönteni. Keressen olyan orvost, aki több időt és figyelmet tud szánni Önre! 

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán

 


Offline
Csatlakozott: 2013 dec 29
Kedves Doktorúr! 29 éves nő

Kedves Doktorúr! 29 éves nő vagyok, hosszú évek óta kezelnek pánikbetegséggel, szociális fóbiával, szorongással több-kevesebb sikerrel. Nagyon szeretnénk már babát, de eddig nem tudtam elérni a gyógyszermentességet, mindig visszatértek a rosszullétek. Paretint szedek. Emellett a gyógyszer mellett vállalható terhesség? Köszönettel: Anna



Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Anna! Nem kizárt.

Kedves Anna!

Nem kizárt. Nagyon sok a vita a gyógyszerszedés melletti gyermekvállalásról és nincs egyöntetű szakmai állásfoglalás. Az kimondható, hogy antidepresszívum szedése mellett sokan kihordtak már terhességet és egészséges gyermeket hoztak világra. Nekem is volt több ilyen páciensem. Mindazonáltal a gyógyszerszedés fokozott kockázatot jelent a magzat számára, aminek hosszú távú következménye pontosan nem kiszámítható. Mindig a konkrét személy állapota és helyzete értékelendő és annak alapján lehet javasolni vagy nem javasolni a terhesség melletti gyógyszerszedést.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


21
Offline
Csatlakozott: 2013 aug 16
Jó napot kívánok! egy

Jó napot kívánok!

egy kérdéssel fordulok  önhöz. szertném tudni, hogy a skizofréniában szenvedő emberre /paranoid/, kezelik, szed gyógyszert, havonta jár a pszihiátriára, szóval,hogy az ilyen betegségben szenvedő emberre lehet -e gyereket bízni, vagy egyáltalán mivel másként reagál a valóságra, inkább ne? hogy lehet hozzá viszonyulni? lehet -e a gyerekekkel kapcsolatot kialakítania? 3 évesek a gyerekek. veszélyes-e az ilyen beteg? előre is köszönöm a válaszait.


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves ágika77! elnézést,

Kedves ágika77!

elnézést, hogy csak most válaszolok, de csak most találkoztam az Ön üzenetével. A szkizofrénia diagnózist kapott emberek nagyon különbözőek lehetnek, nem egységes a viselkedésük. Vannak szkizofréniával élő emberek, akik sosem válnak veszélyessé, békésen élik az életüket, de lehetnek köztük olyanok is, akik valamely okból agresszíven reagálnak az őket ért hatásokra. A viselkedés az ember ismerete, betegségtörténete, gyógyszerszedése, a kezeléssel való együttműködése alapján valószínűsíthető, de pontosan meg nem jósolható. Sok szkizofréniával élő páciensem él együtt gyerekeivel, nevel gyereket minden erőszakosság nélkül. De hangsúlyozom, a konkrét személy ismerete alapján lehet jó lelkiismerettel dönteni.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 20
Tisztelt Doktor Úr! 40 éves

Tisztelt Doktor Úr!

40 éves nő vagyok, és szerintem szorongás/depresszió a problémám, gyerekkorom óta. Rettenetesen félek, hogy elvesztem a szüleimet, mert már csak ők vannak nekem. Örökbe fogadtak, és gyerekkoromtól fogva attól rettegtem, hogy elhagynak. Nagyon nehezen barátkoztam mindig is, és ha igen, akkor is csak lelki szemetesládának kellettem, ezért most is egyedül vagyok.

Párkapcsolatom sem volt soha, legalábbis pár találkozás után véget vetettem az amúgy is kompromisszumos valamiknek. Sok év alatt, akikkel találkoztam meg akiket olvastam a fórumokon, az jött le, hogy a legtöbben szórakoztató- és kiszolgálószemélyzetnek tekintik a nőket (lásd: a 'zasszony'), amiből én nem kérek. A kollegái sokszor azzal fenyegettek, hogy majd megkeserülöm, ha nem lesz gyerekem, dehát nem tudok olyasmit magamra erőltetni, amit nem szeretek.

Majd' háromnegyed év munkanélküliség, meg egy, a családban történt haláleset miatt teljesen padlóra kerültem. Nagyon nehezen viselem a bizonytalanságot. A legkisebb dolog is kikészít. Folyton sírok, félek, és gyászérzésem van. (Akkor is volt ez, amikor nem halt meg senki.)  

Az a kérdésem, hogy Ön szerint van-e gyógymód erre. Lehet rajtam segíteni? Érdemes-e?

Voltam már pszichoológusnál, aki részletesen lediktáltatta velem a gyerekkoromat 150.000 Ft-ért, aztán semmi, egy pszichiáternél, aki nem hagyott beszélni, ellenben folyton lekurvázott, meg elküldött ejtőernyőzni, hogy mert különben kirúg, és önsegítő csoportokban, ahol nem hagytak szóhoz jutni. (Sok helyen úgy gondolják, a páciens olyan, mint a burgonya: aki egyet látott, mindet látta.)

 

Tisztelettel,

Sündisznócska


24
delia0
-

-


Offline
Csatlakozott: 2012 okt 31
T. Danincs Doktor!Szeretném

T. Danincs Doktor!

Szeretném megkérdezni, mert volt a családomban több személy is, aki szedett antipszichotikumot, és sok szakember ellentétes vagy csak részben ellentmondó véleményét is meghallgattam már ezekről a szerekről. Sőt olvastam is. ...

Aktualitása kérdésemnek, hogy úgy nézz ki Nagy Britanniában belátható időn belül, kivonják ezeket a szereket a gyógyszertárakból és általában Egyesül Királyság egészségügyéből.

Hogy mi a véleménye ezekről az igen veszélyes, és nagyon rossz orvosi hatékonyságú mérgekről?

Üdvözlettel.: V. Gábor!

u.i.: "Antipszichotikumok

Az antipszichotikumok magyar jelentése: pszichózis elleni gyógyszerek. Régi elnevezésük: neuroleptikumok. A neuroleptikum magyar jelentése: „idegbénító”
Az antipszichotikumokat leggyakrabban szkizofrénia kezelésére alkalmazzuk. Az ötvenes évek óta használjuk.
A hagyományos antipszichotikumok blokkolják az agy posztszinaptikus dopaminreceptorait, ezzel a hatással magyarázható a gyógyszerek antipszichotikus hatása, a gyógyszerek egyéb receptorokra (az agy szinte összes területén) kifejtett hatása pedig a gyógyszerek mellékhatásait okozza.

Az antipszichotikumok leggyakoribb mellékhatásai:
– Akut dystonia
- Gyógyszeres parkinsonizmus
- Akatízia (extrém erősségű pszichomotoros nyugtalanság)
- Tardív dyscinesia
- Endokrin mellékhatások
- Anticholinerg mellékhatások
- Egyéb mellékhatások (hormonális zavarok, hízás, impotencia)
- NMS (halált okozó sokkos állapot)
- Látási érzékcsalódások
- Pszichózis
- Orthostaticus hypotonia (felállás közbeni hirtelen vérnyomásesés)

Ápolói, gondozói feladatok az antipszichotikum-terápiában

Rendszeres vérnyomás-, pulzus-, hőmérséklet-ellenőrzés, tekintettel a gyógyszerek mellékhatásaira, mint például a hypo- illetve hypertóniás készség, tachycardia,
szívritmuszavar, NMS. Rendszeres testsúlyellenőrzés az elhízás és ödéma veszélye miatt.
A mozgás, a mimikai készség, a beszéd megfigyelése a súlyos mellékhatások időbeni észlelése érdekében .

Mérgek, és tényleg az egész a pénzről szól.
Egyetlen darab tablettáért gyakran 2000 Ft-ot is kérnek (pl. Zyprexából (a piacra dobása: 1999), Abilify-ból (ez 2004-es). Ezt a TB fizeti 99,5 százalékban. A betegnek (vagy akit annak mondanak, 10 perc beszélgetés alapján a pszichiátriai gondozóban) 5-10 forintjába kerül darabja.
Persze vannak régebbi, olcsóbb szerek is még használatban (pl. a Truxal és a Haloperidol az ötvenes évekből, vagy az 1977-es Tiapridal), de ezek helyett általában a modernebb, "kevesebb mellékhatást okozó" szereket szokták inkább felírni."


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10
Tisztelt Doktor Úr!Tanácsot

Tisztelt Doktor Úr!Tanácsot kérnék öntől.Egy nagyon komoly mélypont után úgy éreztem,hogy lépnem kell valamit.3 hete járok a Thalassa házban.Nagyon sok nyomasztó,rossz emlék jött elő.Azonban képtelen vagyok beszélni a gondjaimról.Mielőtt beszélek a kezelő orvosommal elhatározom magam,hogy most el mondom a dolgokat,de amikor ott van a pillanat lebénulok.Nem jön hang a torkomon,csak dadogok össze vissza és valami felszínes dologról kezdek makogni.Nagyon feszítenek,fölzaklatnak az emlékek.Gyötrődöm.Hogyan oldhatnám föl ezt a gátlást,mert úgy érzem megint csúszok a mélypontra.Tudna nekem valamit tanácsolni?Válaszát feszülten várom:

Tisztelettel:almodozo


27
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves 'almodozo'! ha bízik a

Kedves 'almodozo'!

ha bízik a kezelőorvosában, akkor neki is nyugodtan elmondhatja, amit itt leírt és közösen biztosan tudnak valami megoldást találni. Nem kell minden ajtót azonnal feltárni.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 12
Tisztelt Danics Doktor

Tisztelt Danics Doktor Úr!

Irtam önnek a Tegretol CR 200 kapcsán hogy neurologusom kiirta a káliumioncsatorna blokkolására fülzúgás kapcsán.Jelentős javulást vettem észre és tudom hogy nem pszichiátriai indikációra kapom.Mellékhatást nem tapasztaltam,annyit mondott neurologusom félévente ajánlott egy vérkép.Nálam Nootropil 1200-vel van kombinálva,mert doktor úr elmondása szerint egymás hatását potencirozzák,mert közös molekulát tartalmaznak,holott a két gyógyszer egész más csoport.Valóban széles körü hatóanyag lehet,mert még belgyógyászati alkalmazása is van:diabétesz inszipudisz illetőleg az emlitett bipoláris zavar szerepel a tájékoztatóban.Neurologusommal leépitettük a Rivotrilt (egyben pszichiátriai képesitéssel is rendelkezik),egyrészt azért mert a generalizált szorongásom nagyot csökkent a zúgás javulása miatt,másrészt nem szerencsés a klonezapamot a karbamezapinnal együtt adni.Örülök a javulásnak.

Egy olyan kérdésem lenne még,hogy orvosi javallatra pentoxyphillint is szednem kell,ezt is neurologus irta ki (Chinotal 400).Azzal ugyanugy potencirozza e egymást a karbamezapin vagy inkább gyengiti ezen gyógyszer felszivodását?

Válaszát előre is köszönöm,jó egészséggel:Janik


Offline
Csatlakozott: 2013 máj 12
Tisztelt Doktor

Tisztelt Doktor Úr!

 

Kérdésem határterületi jellegű,hátha hozzá tud szólni.

Fülzúgásban szenvedek.Részt vettem 10 napos Nootropil infusion SOTE FOG Klinikán melléje intratympanalis szteroid injekcion a helyzet látványosan javult.

Részben e kellemetlen állapot miatt van a dysthimiám,de a generalizált szorongás már előbb megvolt.Neurologusom Tegretol 400 beállitását javasolta  a javuló zúgásra,azt állitván hogy segithet helyreállitani az agy és a belső fül közti információáramlást ezen antiepileptikum.Halláscsökkenésem már nincs,5 hallásmérés volt,jelenleg ciripel a fülem,de az infuzio javitott.Alább linkeltem egy bejegyzést,orvosommal konzultáltam,azt mondta érdemes megpróálnunk a Tegretolt.

 

Kezelés: Az objectiv tinnitust elsősorban a kiváltó oknak megfelelően kell kezelni. Ha otosclerosis az ok, műtét után 30-50%-ban szűnik meg a fülzúgás. A cochlea vascularis károsodásában infusiós dextran vagy pentoxiphyllin (Trental®) adható. Heveny zajártalom után állítólag jó hatású a 3 hónapon át adott 3x8 mg beta­­histin (Betaserc®). Az ototoxicus gysz-eket (ld. később!) feltétlenül el kell hagyni. A hallászavarral nem kísért subjectiv tinnitusok kezelése igen nehéz, hálátlan feladat. Az eredménytelenség miatt gyakori a depressiós reactio. A fülzúgást többnyire a n. acusti­cus átmetszése sem befolyásolja. Sok beteg számára megkönnyebbülést eredményez viszont a fülzúgás külső forrásból (pl. rádió, megfelelően beállított hallókészülék vagy spec. zaj-generátor) származó zaj által történő "maszkírozása". Hasznos lehet a megfelelő szakember által végzett psychotherapia is. A gyógyszeres therapiát illetően, a nagy adagú lidocainnal végzett infusiós kezelés — noha többnyire átmeneti enyhülést hoz — a súlyos mellékhatások veszélye miatt nem ajánlható. Esetenként kedvező eredmény fordul elő carbamazepin (Tegretol®), cinnarizin (Stugeron®), clonazepam (Rivotril®), fluna­rizin (Sibeliun®), nicotinsav, meclofenoxat (Helfergin®), sulpirid (Dogmatil®), pent­oxi­phyllin (Trental®) valamint A-vitamin kezelés mellett is.

 

Mit kell tudni ezen gyógyszer hatásáról,tudom Ön főleg ugye pszichiátriai alkalmazásáról tud.Ez BZD szer a Tegretol?

 

Fülzúgásra:Nootropil 1200,Chinotal 400 szereket szedek.

Generalizált szorongásra:Rivotril 0,5-et.

Válaszát nagy tisztelettel fogadom:Janik


30

Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Janik! a Tegretolt nem

Kedves Janik!

a Tegretolt nem BZD (benzodiazepin). A pszichiátriai gyakorlatban főként úgynevezett hangulatstabilizáló hatása miatt használjuk. Fülzúgás esetén tisztázatlan a hatásmechanizmus, de a tapasztalatok szerint lehet jó hatású. Fontos odafigyelni a mellékhatásokra és a többi gyógyszerrel való együttadás hatásaira is.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10
Tisztelt Doktor Úr! Nagyon

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon nehéz dolog ez és kérem ne mondja,hogy menjek orvoshoz.Valószínűleg egyből zárt osztály,vagy kórház,de ez az érzéseken,helyzeten semmit nem változtatna,csak kitolná a dolgokat. Évek óta vagyok ilyen,egyszerűen megkattanok.Kezdődik azzal,hogy úgy tűnik beteg vagyok.Én meg reménykedni kezdek,hogy tényleg az legyek.Minél súlyosabb legyen,az a lényeg.Múltkor úgy nézett ki,hogy tüdőembóliám van.Annyira izgatott voltam,de csak sima mellhártyagyulladás lett belőle.Összetőrtem,hazajöttem és ejtettem egy apró vágás a lábamon,kiengedtem egy kis vért egy kupakba és hagytam megalvadni.Ezután megpróbáltam fecskendővel a vénámba szúrni,de egyszerűen az alvadék nem ment át a tűn.Emiatt még jobban magamba zuhantam hosszú időre.Persze megterveztem előtte mindent.Neten átnéztem mekkora trombus nem öl még meg,de elég nagy ahhoz,hogy komoly kárt okozzon.És akkorát "gyártottam."Van amikor orvos váltja ezt ki belőle.Van egy kedves,szimpatikus orvos és bekattanok.Olyan betegséget akarok kiváltani,ami az ő szakterületébe tartozik.És nem tudok leállni.Addig csinálom,míg valami nem lesz.Most egy belgyógyász váltotta ezt a reakciót ki,én pedig a paracetamol mérgezést tervezem.Már minden megvan,a gyógyszerek ( 10 g-ot akarok bevenni), a történet hozzá,hogy ne keltesek gyanút.Már csak időnek kell még telnie,ugyanis most próbálta nemrég kicsinálni egy másik szervemet.Nem akarok halálos dózist,de eleget ahhoz,hogy toxikus legyen.Mindig ezt csinálom,már más városokba is elutaztam,csakhogy megmentsék az életem.Ott nem orvos váltotta ki,hanem a súlyos betegség iránti vágy,de közben figyelek arra,hogy ne legyen feltűnő senkinek semmi.Ezzel megy az életem,tervek,álmodozások a betegségről. Emelett próbálom a látszatot maximális megtartani,dolgozok,adok magamra és boldog vagyok.Ahogy kell.Pár éve is megmérgeztem magam elég rendesen,iszonyat fájdalmaim voltak.De nem tudott megtörni az sem.Semmi nem állít meg.:,((  Tudom,hogy egyszer bele fogok halni.Elszámolom a dózist,nem jön a segítség vagy más dolog lesz.Igazából nem bánnám,ha a paracetamol megölne.De nem leszek öngyilkos!A természetre akarom bízni a dolgokat.Utálom,hogy manipulálok és hogy játszmázok. Nyilván megérti,hogy miért nem beszélek erről élőben orvosnak...Van neve ennek az állapotnak,ami kínoz?Ez betegség?          Köszönö,hogy időt szakított rám


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Rózsaszirom! A

Kedves Rózsaszirom!

A tudomány már a 19. század óta ismeri az Ön által leírt jelenséget, 1951. óta Münchausen szindróma néven vonult be az orvostudományba. Az angolszász szakirodalomban a factitious disorders között tartják számon. A szűkebb értelemben vett betegségkritériumoknak nem felel meg, mert nem ismerjük az eredetét, ezért pszichiátriai zavarnak (disorder) nevezik. Pszichiáter vagy pszichológus segíthetnek és egyáltalán nem zárt osztályon.

üdvözlettel

Dr DAnics Zoltán


33
Offline
Csatlakozott: 2013 máj 12
Tisztelt Danics Doktor

Tisztelt Danics Doktor Úr!

Inkább Önbe bizom,egyrészt mert pszichiátriai kórképekkel állok kezelés alatt,másrészt a pszichologusommal rossz a kapcsolatom,a pszichiáter-neurologusommal viszont kitűnő.

Látom,szorongásos kórképek nem igazán voltak a fent felsoroltak között,de biztos hogy hozzá tud szólni problémámhoz:Ezekkel állok -részben szomatoform-részben hangulati betegségekkel kezelés alatt.

Generalizált szorongás

Disztimia

Perzisztáló (tartós hangulatzavar)

Rivotrilból 0,5  2-szer 1 van kirendelve,illetőleg a Disztimiára Cipralex 1,5/nap

Előző pszichiáterem Xanax-al próbálkozott,de attól ingerült lettem,azt a felvilágositást kaptam,hogy BZD-nél előfordul a paradox hatás.Mi a véleménye arról,hogy jelenlegi orvosom szerint a Rivotril kevésbé roncsolja a memóriát mint a Xanax,illetőleg kevésbé addiktiv? Amig az alprazolamos készitményt szedtem nem csak ingerült lettem,hanem a suliba se tudtam odafigyelni.A Rivotrillal viszont primán elvagyok,adagom se túl nagy.

Létezhet olyan,hogy valakinek évekig Rivotrilt kell szednie,illetve lehet-e?

Hamilton-féle szorongás skálám 65 pont Jung-féle depressziom:45 pont

Válaszáért előre is tisztelettel köszönöm:Janik


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Janik! A hazai

Kedves Janik!

A hazai gyakorlatban nem ritkán előfordul, hogy valaki évekig Rivotrilt szed, bár a hozzászokás miatt farmakológiai és pszichoterápiás szempontból sem szerencsés. Ugyanakkor sokan nem tudják máshogy csökkenteni a szorongásukat.Hatékonyabb és hasznosabb lehet, ha megtanul más szorongáscsökkentő módszereket (pl. relaxáció, vagy egyéb pszichoterápiás tevékenységek). Mindenképpen javaslom, hogy kételyeit, kérdéseit beszélje meg kezelőorvosával, hiszen ő ismeri Magát és a problémáját alaposabban, így személyre szabott segítséget javasolhat.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


Offline
Csatlakozott: 2012 júl 22
Kedves Zoltán! Kérdésem

Kedves Zoltán! Kérdésem kicsit öszetett, igyekszerm a rövid célratörésre. Gyermekkori, családon belüli többszörös szexuális bántalmazás miatt a mai napig (már 35 leszek) terápiára járok, és gyógyszert szedek. A PTSD utáni depresszió mára kényszeres öngyilkossági gondolatokká vált. Mi az a határ, amit még el kell viselnem magamban, egyedül, itthon, és mi az, amikor már önveszélyes az ember? Az agyam folyton az mondja, meg kell halnom -én magam pedig igyekszem ellenállni, de ezzel a folytonos harccal teljesen kifogytak a tartalékaim. Mit tegyek, ha össze-vissza vagdosnám a kezem -miközben akasztotténem képe lebeg előttem? Mikor induljak kaörházba? Nagyon félek most.Köszönöm, ha segít! Heni


36
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Dinka! elnézést, hogy

Kedves Dinka!

elnézést, hogy csak most válaszolok, de nem mindig jutnak el hozzám a levelekről szóló értesítések. Kérdése nehéz és összetett és sajnos nem is tudok egyszerű választ adni rá. Az öngyilkossági gondolatai alapvetően a kezelőorvosa figyelmébe ajánlhatók, ő és Maga tudhatja, milyen helyzetben válnak késztetéssé illetve cselekvéssé. Persze egyetlen kezelőorvos sem tudhatja ezt pontosan, ha a páciens nem osztja meg vele, nem informálja kellőképpen. Tehát: kezelőorvossal beszélni.

Ha azonban a kezelőorvos nem elérhető és Maga úgy érzi, nem tudja kontrollálni az önsértő késztetéseit, akkor kérjen azonnali segítséget!

üdvözlettel

Dr DAnics Zoltán


Offline
Csatlakozott: 2012 okt 31
Ha a területig illetékes

Ha a területig illetékes pszichiátriai gondokozó mind emberileg, ami fontosabb szakmailag ezerszer inkább kizárt. Hová fordulhatunk budapestiek, nem maszek helyre gyógyszer felírás ügyben???


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Szakrendelők és kórházak

Szakrendelők és kórházak szakambulanciái is foglalkoznak pszichiátriai betegek kezelésével, gyógyszerelésével.

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán


39
Offline
Csatlakozott: 2012 okt 31
Köszönöm az információt!

Köszönöm az információt! Időközben sikerült magamtól is eljutnom a területileg illetékes kórház szakambulanciájára.

Köszönettel: Rakéta!


Offline
Csatlakozott: 2013 ápr 8
                             

                                    Tiszteltt Doktor Ur

   A véleményét szeretném kérni. Négy gyerekes anyuka vagyok. Évekóta lelki ,hangulati házassági problémákkal küszködök.Sajnos egyre rosszabbul vagyok.Olvasgattam a lelkibetegségekről,,a Bordenlie és  még más is hasonló viselkedést mutat ,mint amit én élek át.36éves vagyok,és egy esti iskolában tanulok.A tavaly éretségiztem le ,szintén egy esti iskolába.Ősszel pedig felvételt nyertem egy neves Főiskolába. Mélyen vallásos ember vagyok,de még sem tudok igazán nyitott lenni sem Isten ,sem a környezetem felé.Úgy gondolom ,hogy a sulit  a Sárospataki Teológia Akadémián a Hitoktató szakot félbe hagyom.Nem birom folytatni,,elvesztettem minden hitemet ,életkedvemet.Már a gyermekeimet is nehezen viselem el.Vagy dühös,goromba vagyok vagy szörnyen szomorú.Céltalan az életem.Még most éppen még eltudom látni a családom,,,fizikálisan,de a lelki szellemi adás már nem megy.Sok traumát éltem át az eddigi életemben.Kiüresedtem és szinte nem maradt bennem semmi élet.A házaséletünk is a végét járja.A szexuálisélet is romokban.Vagy egy kődarab vagyok ,vagy egyáltalán nem is engedek a felhivásnak.Sajnos iszonyu dolgok voltak az életemben ami  miatt talán soha sem fogok tudni boldog lenni. Irhatnék még de egyenlőre elég .várom véleményét.....


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves MIMZ! A levele alapján

Kedves MIMZ!

A levele alapján azt javaslom, hogy keressen fel egy pszichiátert, mert írásban mindezeken aligha lehetne segíteni. Valószínűleg komplex terápiára lenne szüksége, hogy több örömmel élhesse az életét. Biztosan lehet javítani az állapotán, csak kérjen segítséget!

üdvözlettel

Dr Danics Zoltán 


42
Offline
Csatlakozott: 2013 feb 16
Jó napot.Szeretném doktor úr

Jó napot.Szeretném doktor úr figyelmébe ajánlani a következő angol nyelvű publikációt.Az akut skizofrénia kezelése CBD-vel(cannabidiol) ,összehasonlítva az Amisulpride gyógyszerrel.

http://www.nature.com/tp/journal/v2/n3/full/tp201215a.html#aff2

Egy cikk a kutatásról kozérthető nyelvezettel.

http://www.mhhub.com/archives/16603

Egy másik cikk:

http://www.bio-pro.de/magazin/ index.html?lang=en&artikelid=%2Fartikel%2F08158%2Findex.html

Remélem felkeltettem az érdeklődését.

Üdvözlet.


Offline
Csatlakozott: 2013 jan 2
Köszönöm,sajnos én Budapesti

Köszönöm,sajnos én Budapesti és egyéb intézményeket nem tudok látogatni, mert Kislángon lakom, egy eldugott,elhagyott faluban apukámmalésnagynénémmel. Sajnos az új rendszer véleményezése alapján le nem százalékoltak, 50% egészségállapotot állapítottak meg, de járulékot nem kapok,mert az elmőlt 5 évben a betegségem miatt nem volt munkaviszonyom. ÍÍgy itt vagyok pénz egészség nyugdíj nélkul, ki tudja milyen sorssal, és a családom tart el, amig tud szegényesen. Munkát még az egészségesek sem találnak szinte, nem hogy én betegen, a legkozelebbi város tobb mint egy orára van, és a kozlekedés nagyon szegényes. Ez van . Ezt osztotta rám Isten aki Van. De köszönöm, az a rossz,hogy egészségügyi ellátotság Magyarországon legfőképp Budapesten van, azt kiegészítő ccivil szervezettség is csak többnyire városokban van, így én kénytelen vagyok periférián élni még ebben a szituban is. Annyi jóvan, hogy most jobban érzem magam, és nemzaklatodom,nem leszek duhrohamos a hangok miatt, mert a Risperidon gyszer óta nagyon jelentősen javult az állapotom,bár én ezt Legfőképp Istennek tulajdonítom, és még most is hajlamos vagyok ábrándozni, hogy gyszer nélkülis lehetnék ilyen jól, de mivel legútóbb nagyon rossz állapotban voltam a gyszer nélkül ezt meg se meremkockáztatni, hanem csak örülök,hogy ennyit javulhatott az állapotom.Persze ez nem oldotta meg a szociális hátrányomat, és mivel tíz éve nem dolgozom szinte, ezért sajnos a munkától is elidegenedtem, meg a munkakapcsolatoktól, így az élet ezen területeivel is funkciózavart szenvedek.


Offline
Csatlakozott: 2013 jan 2
T. Danics Ur! Nem tudom, én

T. Danics Ur!

Nem tudom, én ápolono vagyok és most hogy jól vagyok nagyon szeretnék visszamenni dolgozni, de nem tudom, rettegek, hogy emiatt a betegség miatt nem engedik hogy ápolónőként dolgozzak, azt mondja,hogy visszatérhetnek a hallucinációk? Az nagyon rossz lenne,nem értem miért van nekem ez a betegségem, hogy a Jó Isten nem látta, hogy én mennyire szeretek ápolónőként dolgozni, és nincs is más képesítésem csak egészségugyi, de remélem azért mégis alakul az életem valahogy, csak most nemtudok elmozdulni ebbol a megoldatlanságból. A rokkantságot nem kapom meg erre a betegségre,igy képzést sem kapok másikat, de legjobban attól félek, hogy visszatérnek ezek a szornyu hallucinációk, ha meghallgat és tud nekem terápiás segítséget adni igy interneten keresztul nagyon hálás lennék, de csak ha igent mond, akkor irok magamről meg a betegségemről, ha ez lehet igy?  


45
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Sedit! Épp a napokban

Kedves Sedit!

Épp a napokban hallottam, hogy az Ébredések Alapítvány Kálvária téri nappali intézményében csoportot szerveznek hanghallóknak. Ugyanitt más, ambuláns rendelés is felkereshető pszichotikus problémák esetén. A személyzet nagyon felkészült és korrekt.

sok szerencsét

Dr. Danics Zoltán


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 27
Bocsánat, hogy írok, de már

Bocsánat, hogy írok, de már nem járok terápiára. Sad A terapom bejelentette, hogy sajnos visszaköltözik külföldre, megélhetési gondjai vannak... Ez nekem eléggé rosszul esett 2 hónap terápia után, hisz egy évig hitegetett külföldről, hogy hazajön és mellettem fog maradni. Ezerszer megesküdött, és most mégis megszegi az ígéretét...
De mentségére legyen szólva, nagyon szépen lezártuk, ahhoz képest, hogy amikor bejelentette és faképnél hagytam. Aztán kérte, hogy menjek vissza, visszamentem és életem legszebb pillanata volt az az egy óra. Búcsúajándékot kaptam tőle, nem engedte, hogy kifizessem az utolsó alkalmat... és olyan idilli és megható volt... jóformán csak ő beszélt, hogy mennyire nagyon fogok neki hiányozni, de hogy szeretne hallani rólam, írjak neki levelet, stb... megölelt, és elsírta magát... nagyon kedves volt... Megkaptam Bagdy Emőke lányának az elérhetőségét tőle, meg Paulner Béla (valami híres  pszichoterapeuta, nem tudom, h így írják e nevét hirtelen)lányáét...ő azt mondta, tudnának talán segíteni.
Egyrészt szenvedek ettől a borderline dologtól, de nagyon... meg mellette még egy-két dologtól... voltam tegnap főiskolán, elmondtam egy tanáromnak, hogy milyen problémáim vannak és azt mondta, jó lenne, ha beszereznék hivatalosan egy papírt, hogy tudjanak segíteni a tanulmányi nehézségeimben, szigorú a neptun rendszer, nem lehet akármivel lobbizni.
Két hét múlva megyek pszichiáterhez. Félek, ha mindent elmondok neki, gyógyszert kapok... vagy legalábbis olyan dg-t, ami egy életre megbélyegez.. mit csinálhatnék? Sad

És hát most a legrosszabb dolog, hogy képtelen vagyok leválni a terapomról... megbeszéltük, hogy 5 év múlva találkozunk...nekem meg az ugrott a fejembe, hogy bírom ki az öt évet nélküle, mivel töltsem ki az időt. Én belepusztulok, ha olyan szenvedéssel megy majd, mint a tavalyi év, amit külföldön töltött. Ez a két hónap arra volt jó, hogy felerősödjenek az érzéseim és még jobban szenvedjek... Sad


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Rotebeete! Elnézést,

Kedves Rotebeete!

Elnézést, hogy csak most válaszolok decemberi levelére, de nem voltam fönn azóta a buran. Problémáját meglehetősen bonyolultnak látom, aminek megoldásában jelenleg egy hosszú kezelést vállaló, alkalmas terapeuta megtalálása és az Ön terápiában maradása lenne a legfontosabb tényező. Azt nem javasolnám, hogy 5 évig terapeuta nélkül legyen. Valószínűleg több segítséget kaphatna, ha meg tudna békélni azzal, hogy nincsenek tökéletes terapeuták, nekünk is vannak korlátaink. Ne adja fel a keresést! Egy jó terápiás kapcsolatért meg kell dolgozni, olykor küzdeni.

üdvözlettel

Dr. Danics Zoltán 


48
Offline
Csatlakozott: 2013 jan 18
Mik a tapasztalatai a kíváló

Mik a tapasztalatai a kíváló értelmi képességű, de már rögzült megoldási módokat, szorongás oldó impulzusokat alkalmazó 40 éves férfi terápiás lehetőségeiről? Tud egyáltalán ez az állapot javulni, tud a páciens a szellemi színvonalának megfelelően funkcionálni? Képes lesz elköteleződni egy érzelmi kapcsolatban? Képes lesz túlélni idős művész szülei halálát, akik jelenleg eltartják? Képes lesz elviselni saját magát, megerősödhet-e az énkép, ha azonos, elfogadó körben és nem állandóan változó társaságban mozog? A töredezett visszajelzésekből nem lesz az énkép is töredezettebb? Ki kezeli az épeket, akik nem menekülnek a borderline kapcsolatuk elől? Miért nincs Magyarországon (úgy gondolom a társadalmi változásokkal, a széteséssel, nő az ilyen zavarral diagnosztizáltak száma) a hozzátartozók részére olyan hálózat, mint az USA-ban, ahol megtanítják a szülőket, feleségeket, testvéreket arra, hogy hogyan kezeljék ezt az állapotot, mi a folyamata a személyiségzavarnak, mi várható biztosan, mi nem és mi bizonytalan? Miért nincs szakirodalom a témában, követéses vizsgálatok, hogyan alakultak életek.

Ha valaki nem akar a kapcsolataiban sem alkalmazkodni a fogyasztói társadalom elvárásaihoz, hogy ami elromlik, vagy rossz, tobjuk ki, cseréljük le, hanem szeretne erőfeszítéseket tenni, az mit olvasson, hova menjen?

 

Üdv.


Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 3
Kedves Csipke! Sok kérdést

Kedves Csipke!

Sok kérdést tett fel, melyeknek nagy része általános megfogalmazású és így csak általánosságban tudnám megválaszolni. "kíváló értelmi képességű, de már rögzült megoldási módokat, szorongás oldó impulzusokat alkalmazó" férfiból nagyon sokféle létezhet. Egyikük változhat és sikerülhet jól funkcionálni, másikuk rabja maradhat eredménytelen vagy hiányos megoldásainak, elhárításainak. Több konkrét részlet alapján a szakember is többet, használhatóbbat mondhat. Persze tudom, nem egyszerű pontosan megfogalmazni bajainkat, mégis erre biztatom és arra, hogy próbálja egy szakemberrel személyesen megbeszélni a kérdéseit. Élő szóban könnyebb rákérdezni a nem világos részletekre és jobban átadhatók az információk, mint levélben.

Sajnos az állami egészségügyben elvétve találni olyan rendeléseket, ahol elegendő időt, szakértelmet és figyelmet tudnak szentelni a lelki problémákra, így vagy ezen kevés rendelő, vagy magánrendelés felkeresését javaslom. Néhány ilyen ambulancián családok fogadására is felkészültek.

üdvözlettel

Dr. Danics Zoltán

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen