Motiváljuk egymást! (Munka, Sport, Hobby)

Gácsi Krisztián képe

ITT MOTIVÁLJUK EGYMÁST!


Online
Csatlakozott: 2013 máj 27

aha, így már értem. akkor maradjon sokáig ez a profilkép:)


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 7

Szia cicus Vpollard,

szerintem ha lefordítom magyarra a "Challenge accepted"-et: Kihívás (vagy Verseny) elfogadva". Azonban én n. vagyok szakértője eme dolgoknak csak 1x véletlenül tizenéve a Szerelmem FB-jén láttam, hogy egyik osztálytársa megivott 1huzamra egy hatalmas korsó sört (?), na akkor azt gondoltam ez mekkora "hülyeség", de aztán motoszkált bennem a gondolat, hogy versenyezni szeretnék csak úgy, meg talán h. legyek valaki. A Szerelmem mesterfokon űzi a "no profilkép & üres FB challenge"-t stb. de nem tudok igaziból semmit ezekről a challenge dolgokról csak "lejött" nekem, mintha az nyerne ki tovább bírja... na amit én eldöntöttem, h n. fogok profilképet cserélni 1 jooo ideig de pl veszélyes challengebe nem mennék bele.


Online
Csatlakozott: 2013 máj 27

mit jelent ez a challenge accepted? milyen kihívás és miért?


3
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 7

Sziasztok,

én sajnos nem futok, pedig nagyon szeretnék, de itt nem annyira van lehetőség rá. Itthon viszont elkezdtem tornázni - tudom nem a legjobb, de egy picit muszáj h mozogjak ha itthon pizzával tömnek (amitől leginkább a wc-re sétálnék, de ha bemegyek is megkérdik mit csinálok, így marad a teli has, hízás cryingcryingcrying), nade nem adom fel, igyekszem csökkenteni a folyadékbevitelt, nem drasztikusan, gondolom az már igencsak veszélyes lenne. De most csak azt szerettem volna leírni, hogy profilképet cseréltem, mert a PhotoLab app értesítése jelent meg a mobilom képernyőjén ezzel a text-el: "Challenge accepted", úgyhogy a legutóbbi profilképemet használom, és remélhetőleg jó ideig ezt hagyom fent smileyheart


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Hát én sem értem mit keresnek ilyen dilettánsok futócipőboltban...

Egyébként eleinte biztos kellett több alátámasztás a lábamnak, de mivel akkor sem sarkonfutó voltam, nem pont ez kellett volna. Ott nem nézték hogy futok, csak a bokasüllyedést meg hogy hogy SÉTÁLOK. Aminek nem sok köze van a futóstílushoz - ahogy a példában is látszik. Kleó, amúgy nekem is a sarkán kopnak az utcai cipőim. Azt hiszem nekem is a külső szélén.

Tom2: köszi! Smile én itt kezdtem el futni, így magyarországi boltokkal/eladókkal nincs tapasztalatom. De legutóbb mintha a Plandurance + Dagadtköcsög is a Nyúlcipőboltot ajánlotta volna.
Amit el tudok mondani tapasztalatból: ha sarkon futsz, akkor lehet hogy jobb az Asics (amilyen nekem volt), mert ki van bélelve a sarka rendesen.
Mivel én talponfutó vagyok, ezért nekem arra van szükségem, hogy a talp része szélesebb legyen, és ne legyen úgy leszűkítve az orra, mint az Asicsnak. A sarkára nem kell semmilyen alátámasztás. Így kaptam Brooks Glycerint.
Nagyon finom, puha, kényelmes cipő, és mióta ezt hordom, kezdenek eltűnni a nagyon vastag bőrkeményedéseim is.
Amit a maratonfutóknál eddig láttam a facebook csoportban azok ezek a márkák: Brooks, Saucony, Salomon és Hoka One One - és Murakami miatt még megemlíteném a Mizuno-t. Szóval semmi Asics, Adidas, Nike széthypeolt márkák.
Plusz a facebook csoportban még azt mondták, hogy felejtsem el a pronációt meg szupinációt, és vegyek szépen neutrális cipőt. Ha jól emlékszem, neked úgyis az van.

A korábbi boltban mindig rámsóztak ilyen 30-40 eurós szipi-szupi talpbetétet, amit legutóbb már egy hónap alatt kicsináltam (meg ő is engem). Ebben a másik boltban meg azt mondták hogy betét sem kell, csak amit eredetileg adnak hozzá.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Örülök, h rendben a lábad! Smile Tudom milyen idegesítő amikor emiatt nem tudsz a terveknek megfelelően futni. Jártam úgy, h felkészülés közepén kezdett fájni a talpam. Borította a felkészülést..

Magyarországon van szerinted olyan bolt, ahol normlisan kiértékelnek?


6
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szóval ott is vannak "szakemberek", a francba...

Érdekes, nekem az összes cipőm a sarka külső oldalán kopik, oszt kifejezett x térdeim vannak. (Vagy egyenesen olvashatatlan. Laughing out loud )


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Egyébként kaptam új cipőt Smile Azóta félmaratonok után sem fáj a talpam, nincs víz+vérhólyagom sem, és már az IT szalag szindrómám ("futótérd") is majdnem teljesen rendbejött. Futásnál már nem fáj, csak ha olyan pozícióban ülök, akkor néha meg tudja nyomni úgy a szék széle, hogy fájjon kicsit.
Volt pár nap pihenőnap, jegelés, meg ibuprofén miatta.

Kiderült, hogy nekem nem kell pronáló cipő, kaptam egy neutrálisat, azóta semmi bajom. De sajnos a cipő szélét továbbra is kikezdem, így még próbálok javítani a futástechnikámon - nehéz. Nem tudom hogy alapból is O-lábasan futottam-e, vagy a pronáló cipő miatt vált ilyenné.

Egyébként a pronáló lábnak nincs köze a lúdtalphoz - még a múltkor besztélünk róla.
pronáló láb = X láb
szupináló láb = O láb

És mivel X-lábra kaptam cipőt, O-lábasan futok kicsit. Viszont a bokám érkezése futáskor teljesen rendben van (felvették videóra a másik boltban ahogy futok a futópadon, és kielemezték Smile ), tehát igazából nekem nincs egyik sem, ezért is kaptam neutrális cipőt.

Mikor elkezdtem futni még lábujjhegyen futottam, próbálok most már talpon futni. Viszont a cipők amiket eddig hordtam, sarkonfutóknak vannak (mint kiderült), ami én sosem voltam! Nekem néha direkt sarkon kell futni (nem tudok sokáig, és csak gyakorlatképp), hogy ne lábujjhegyezzek megint. Ebben a másik cipőboltban el sem akarták hinni, hogy nekem ezeket a régebbi cipőket tanácsadók adták, futócipőboltban, és nem én választottam ki őket...


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Ezt a videót tegnap dobta fel nekem a youtube. Ha nincs az a hülye német házifeladat, és Kleó nem keresi meg nekem Monspart Saroltát, akkor valószínűleg elgörgetek mellette. 

Remélem elfér ebben a topikban :)


9
Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Roxana,

Tényleg létezik lábméret növekedés felnőttként. Találtam egy cikket, ahol pont a terhes nők kapcsán írtak róla.

https://www.origo.hu/egeszseg/terhesseg/20130305-miert-valtozik-meg-a-la...

Nekem ez új volt.Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

A mérleg szerint annyi, 9-10% között, mikor éppen mennyit edzettem. De röhej hogy nem látszik rajtam.

Nekem azért van 2 számmal nagyobb, mert azt adták a boltban, hogy nekem az kell. Neked meg valszeg a a jó ami neked van :)  gondolom azért neked is segítettek kiválasztani, nem?
 

Igen segítettek. A nyúlcipő bolt budapesten, de több hasonló is van. biztos ismered őket. Jobban benne vagy. Smile

Pont ma gondoltam rá, h ősszel lehet megyek egy tízesre, ha jobb hangulatban leszek akkor félmaraton. Smile

Ősszel már tuti lesznek futóversenyek. Gondolom Bécsben már az is van. Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Roxana Roxy írta:

Nagyobb fiam apja és nagyobb fiam 180 cm magasak és 41-42-es lábuk van, kisebb fiam apja és kisebb fiam 186 cm magasak és 43-as a lábuk. Én 180 cm vagyok és 38-as volt a lábam, 39-es első gyerek után, 40-es második gyerek után.

A kéz- és lábfej méret nem arányos... semmivel. wink

Felnőtként nőt a lábad? A gyerekek miatt? Azt hogyan???

Nekem is van két gyerkőc, de a lábam ugyanakkora mint 20 évesen. Smile


12
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

A mérleg szerint annyi, 9-10% között, mikor éppen mennyit edzettem. De röhej hogy nem látszik rajtam.

Nekem azért van 2 számmal nagyobb, mert azt adták a boltban, hogy nekem az kell. Neked meg valszeg a a jó ami neked van :)  gondolom azért neked is segítettek kiválasztani, nem?

Most kipróbálom az eggyel régebbi cipőmet újra, keresek még szakembereket, ajánlásokat hogy hova menjek, aztán ha döntöttem elmegyek máshova mint szoktam. 
Eddig a FB csoportban kettten válaszoltak, ők is a neutrális cipőre való átállást javasolták - vagyis nem mondtam nagy hülyeséget.

Én is csak azért ástam bele jobban magam mert valami nem okés Smile

A talpizmokra meg tényleg jobban oda kellene figyelnem asszem.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Én ennyire nem ástram bele magam a cipő témába. Anno az ortópéd orvosom a lúdtalp tornát javasolta és szerintem nem mondott hülyeséget.

A talpizmok karbantartása, erősítése tényleg fontos lehet. Mindig akkor tapasztaltam a talppanaszaim mikor jobban terheltem.

9% testzsír az nagyon jó. Tényleg komolyan nyomod. Lehet túl komolyan is Smile

Cipőben én max 1 számmal veszek nagyobbat. nekem elég, petrsze ez egyéni lehet, mint minden msá is:)


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Magyarul "lábtípust" találtam. Ez az összeset  jelenti, a neutrálisat is.

Van ahol a supination-t nem használják egyáltalán, helyette:

over-pronation

under-pronation = over supination

beleolvastam ebbe a cikkbe, érdekesnek tűnik - ha lesz időm később, elolvasom:
https://futolepes.com/edzesnaplo/a-pronaciorol-amit-egy-futocipo-boltban-soha-sem-fogsz-hallani.futas


15
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Mármint Klejó megnyugtatására közlöm, hogy ha és amennyiben nézem a képeket, akkor értem, hogy melyik melyik, de a szupinációval is ugyanezt el lehetne játszani ugye (over-under-neutral). Tuti fix, hogy a csoportokban mások is keverik ám! Sőt, sztem a boltokban is. Sőt sztem a képeken is. 

Tehát kéne egy név, mondjuk bokadőlésszög, és CSAK a szupináció vagy CSAK a pronáció szavakat használni. Ti. az over vagy under pronation-nél én azt hittem (logika, nyelvtan, szó eredete, blabla), hogy a pronáció lehet "over" = túlzott vagy "under" = alig megnyilvánuló. Így lehetne over vagy under supination. Ami azt jelentené, hogy túlzott vagy alig megnyilvánuló. Capisce?


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Na de az összefogó neve mi? Boka dőlésszög? Nagyon nem könnyű ám egyes földi halandóknak (roxyka) megérteni, hogy melyik melyik és mire megértettem, hogy melyik a szupináció (nekem ti. az van), addigra megzavar a k.rva pronáció szó. És miért over vagy under vagy neutral???


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Na írtam közben a fb csoportba. Ilyenkor mindig attól f0sok, hogy majd szétszednek hogy miért nem tudok jól németül (tuti elszúrtam benne pár helyen a nyelvtant).


18
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

A szupinációt hívják under-pronation-nek is. Szóval over- vagy under-pronation. Ezért írtam azt Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Eggyezzünk ki: a pronáció vagy a szupináció számít (mi a közös nevük ezeknek?) ÉS az is, amit én mondok. Smile))Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Nagyobb fiam apja és nagyobb fiam 180 cm magasak és 41-42-es lábuk van, kisebb fiam apja és kisebb fiam 186 cm magasak és 43-as a lábuk. Én 180 cm vagyok és 38-as volt a lábam, 39-es első gyerek után, 40-es második gyerek után.

A kéz- és lábfej méret nem arányos... semmivel. wink


21
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Anyám mindig siránkozott, hogy milyen nagy lábam van. És futócipőből 2 számmal nagyobb kell Wink így abból 42-est hordok Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Szerintem a terhelés itt a pronáción múlik nagyon.

Ma voltam egy lazát futni, és az eggyel régebbi cipőmet vettem fel (spéci betét nélkül), és sokkal kényelmesebb! 

És most utána is néztem, a cipő ami széttörte a lábam: over-pronation, amit most vettem fel és kényelmes volt meg: neutral-pronation.

Szóval sztem itt lesz a kutya elásva.

De a lényeg: ha tényleg így van, akkor már nem gágog annyira a lúdtalpam!


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Az eloszlás lehet más. Felteszem, egy cipőben számít, hogy mennyire "terheled" a talpat. Gondolom nincs nagy lábad. Bár miért ne lehetne?? laugh Asszem itt már fizika kell, tehát elosztani a súlyodat a cipő talpának a felületével (??) és a felületre jutó nyomással (??). (Roxana, állj mán le.)


24
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Én már nem tudom Laughing out loud amikor elkezdtem futni, 56 kg voltam. Amit híztam az mind izom, a zsír 9% rajtam. A ruhaméretem nem változott. Ha nem így lenne, nem is árulnám el mennyit "híztam" laugh

De sztem ha a 82őt jól bírja egy cipő akkor a 63mat is kéne neki.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Izületekre ni mit találtam:

https://www.gal.hu/GAL-Halkollagen-peptidek

https://www.gal.hu/GAL-Marhakollagen-peptidek

https://www.gal.hu/GAL-Serteskollagen-peptidek

Nem annyira drága, magyar termék és nagyon dicsérik.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

A súllyal is összefüggésben lehet. Smile

Mármint arányaitokat nézve. 

Liliom: 168 cm / 63 kg

Tom2: 186 cm / 82 kg

ELVILEG egy nőnél "ideális" a magasság mínusz 110, férfiaknál a magasság mínusz 100. 

Hülyeségnek tűnik, de nekem most először van ilyen 110-es különbség (nem direkt) és most jó. Eddig mindig sokkal kevesebb voltam, magasság mínusz 120 {esetemben}, ill. az utóbbi 1-2 évben jóval több (a hülye gyógyszerek miatt), azaz magasság mínusz 100 {esetemben}.


27
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

"6,1g magnézium/ tabletta az nem elírás? Az 6100mg. Jó sok."

A magnesolv-ban tasakonként:

Magnézium 365 mg.

Kálium 195 mg.

Nátrium 238,93 mg. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Igen, én sem magam választom ki a cipőket, futócipő-boltba járok, ott egyszer megvizsgálták a lábam géppel is meg ránézésre is gyakorlatokkal,de most kezdek szkeptikus lenni - lehet meg kéne néznem másik boltot.

Amúgy kérdeznék én magyar maratonos csoportban is, de múltkor amibe végül felvettek, kiderült hogy ez az: 
https://magyarmaratonklub.eoldal.hu/

Laughing out loud :D Laughing out loud

Amúgy te neutrális futócipőt használsz? 
Csak hogy neked nem kopik annyira - az gondolom azért van mert neked nem pronál-szupinál a lábad Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Igen. Nagyon jól bírják a cipőim. Igaz nem is futok annyit mint Te. Smile

Bécs? Úgy könnyű. mindet még szívatnak rendesen. Unom nagyon ezt a sok szar korlátozást.

Nekem cipőt anno futóboltban ajánlottak. Ha szerencséd van ért hozzá aki ott dolgozik.Smile A facecsoport is jó ötlet.


30

Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Budapesten még nem nyitottak ki. Legalábbis a miénk nem. Lehet azért van Budaőrsön nyitva mert vidék? Szép. Minket meg szivatnak.

 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Bécsben már május végén kinyitottak Smile de amúgy van aki már a Dunában is úszik (Alte Donau).

mázlista vagy! nekem elég hamar szétmennek a cipőim (még akkor is így gondolom, ha már beleraktam ezer km-t), de kezd az a sejtésem lenni, hogy rossz cipőt adnak...majd felteszem ma a kérdést a német maratonos facebook csoportban, hátha mondanak valami okosat

én 168 cm / 63 kg vagyok 

 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Liliom Osztrákiában van. 

Bp-en (azaz dehogy) szóval Budaörsön nyitva van a városi uszoda.


33
Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Úszni hol tudsz ilyenkor? Az uszodák úgy tudom még zárva vannak.

 


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 24

Liliomlány írta:

A hétvégi programom volt: 

36 km biciklizés

15 km futás

500 m úszás

Sajnos az úszás nem lesz egyszerű menet, mert ha vízben van a fejem, pánikolok kicsit. A szemem sem nagyon bírja. Így a jövő héten veszek úszószemüveget és ilyen műanyag vacakot is amivel tanulhatom a technikákat - és nem merülök el.

Gartulálok! Nekem most a fele is sok. 3-4 km futás az átlagom manapság. Egy két hónap maradt ki, de heti egy futással nehezen jövök vissza.

6,1g magnézium/ tabletta az nem elírás? Az 6100mg. Jó sok.

1000 km után szokták ajánlani a cipő cserét, de szerintem ez testsúly függő is. Van 110 kilós ismerősöm aki alatt nagyon hamar lestrapálódik a cipő, de pl 50 kg környékén szerintem tovább is bírja. Persze futóstílustól is függ gondolom.

Én 82kg vagyok (186cm) és olyan szépen futok, h jól bírják a cipőim. Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Roxana Roxy írta:

Liliom:

Szóval ha jól értem, befele dől a bokád, mégis úgy kopik a cipőd, mintha kifele  dőlne. Hüm. Érdekes.

Igen! Szóval az lesz hogy elmegyek a futóscipőboltba (már egy ideje gondolkodom új cipőn, mert már beleraktam kb ezer km-t), és jól kikérdezem őket. Viszem ezeket a képeket is magammal :D 
 


36
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Liliom:

Szóval ha jól értem, befele dől a bokád, mégis úgy kopik a cipőd, mintha kifele  dőlne. Hüm. Érdekes.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

A power gel-t másik linkre teszem.

Liliomlány írta:

A power gel különböző fajtáit futáskor:

https://www.powerbar.eu/en_INT/energy-gels


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Köszönöm!! Megint beleírok. Smile

Liliomlány írta:

Magnéziumból biztos ugyanaz van benne? Mert nem teljesen mindegy az összetétel, mert nem egyformán szívódik - vagy nem szívódik fel. Én korábban magnéziumtablettát vettem DM-ben, de semmit nem használt. 

Aham, csekkoltam!

https://www.dm.hu/mivolis-magnezium-kalium-por-etrend-kiegeszito-cseresznye-izu-p4010355570086.html

https://benu.hu/shop/magnosolv-granulatum-30x6-1-g

A magnesolv-ban csak magnézium van és jóval több, mint a dm-es magnézium-kálium porban. Hála, hogy megvettem a magnesolv-ot akkor. Akkor azt tömöm a gyerökbe.

Igen, amit porckopás ellen szedek, az egy ilyen lágy kapszula.

Köszi. Akkor talán jó lenne nekem is.

Az energiazselék arra jók, hogy pl. futás közben gyorsan tudd pótolni a szénhidrátot, glükózt és frukózt. 2-4 órát nem lehet ezek nélkül futni :) 

Értem. 


Mostanában találtam sportolóknak való szőlőcukrot is, hogy ne mindig ezeket kelljen ennem, mert a végére összetapad a szám a sok cukrostól. Egész jól bevált.

Produkte | Dextro Energy

Ez is jól hangzik. Smile

Izotóniás italok:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegedre/18241/egeszsegesek-e-az-izotonias-italok

Energiaitalt NEM iszom. 
Izotóniásat is csak nagy futások után.


39
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Magnéziumból biztos ugyanaz van benne? Mert nem teljesen mindegy az összetétel, mert nem egyformán szívódik - vagy nem szívódik fel. Én korábban magnéziumtablettát vettem DM-ben, de semmit nem használt. 

Igen, amit porckopás ellen szedek, az egy ilyen lágy kapszula.

Az energiazselék arra jók, hogy pl. futás közben gyorsan tudd pótolni a szénhidrátot, glükózt és frukózt. 2-4 órát nem lehet ezek nélkül futni :) 
Mostanában találtam sportolóknak való szőlőcukrot is, hogy ne mindig ezeket kelljen ennem, mert a végére összetapad a szám a sok cukrostól. Egész jól bevált.

Produkte | Dextro Energy

Izotóniás italok:

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegedre/18241/egeszsegesek-e-az-izotonias-italok

Energiaitalt NEM iszom. 
Izotóniásat is csak nagy futások után.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

És ebből is a felső jellemző rám:

Pin on Gym Monk


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Artifical Skizo írta:

Látszik, hogy vérhólyag, vagy csak egy pukli a bőr alatt?

Volt ott nekem egy vízhólyagom múlt hétről, erre most az alá és a bőrkeményedésem alá nőtt egy pukli és véres crying

voltak már futó-sérüléseim, pl a 1lábkörmöm 2x belilult-kékült de az elmúlt (lenőtt) és nem is jött elő többet. Ez most nem tudom miért van, de 2 hónap alatt teljesen szét tudok cseszni egy (10ezer Ft-os) cipőbetétet - ott, ahol a bőrkeményedés is van. El kéne mennem a runnerspointba hogy megnézessem  alábam - már nem vagyok benne teljesen biztos, hogy még mindig pronáló - főleg hogy azóta váltottam futóstílust.

Mármint a bokasüllyedés persze megvan, de a cipőm úgy kopik mint a szupinálónak:

The wear test can help you determine your level of pronation


42
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Köszi, Liliom!!

Beleírok. 

Liliomlány írta:

Sportolóknak fontos a magnézium pótlása, én ezt szoktam időszakosan inni (amikor elkezd tikkelni a szemem): 
https://benu.hu/shop/magnosolv-granulatum-30x6-1-g

Ilyet én is most vettem (az áter ezt issza, hehe), édesítőszer van benne. Sad A DM-ben van ugyanez, cukor van benne. Smile

Meg porckopás ellen ezt:
https://www.nu3.at/products/doppelherz-gelenk-kapseln-40-stueck-id-9332?variant=31144484733010&wt_ga6297652402=64075887770_341471399654&wt_gk6297652402=_64075887770_&wt_cc2=AdWords%7Cu%7C1756066932%7C64075887770%7C341471399654%7Cpla-314128208388%7Cc%7C%7C%7C9062726&gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaCJJWE5ugTS2GdVNoE-mEzMCjL7huV00FygBy-AqwLuGRs7P_Br0qBoCV1sQAvD_BwE

Ez lágy/zselés? Csak az jön szóba nekem. 

A power gel különböző fajtáit futáskor:
https://www.powerbar.eu/

Ez mire jó?

meg tőlük vettem múltkor port, izotóniás italhoz.

És ez mire jó?


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Látszik, hogy vérhólyag, vagy csak egy pukli a bőr alatt?


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Volt már... Csak ki ne szúrd!


45
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Basztikuli!

Na vízhlólyag után ki kapott vérhólyagot? crying


Offline
Csatlakozott: 2019 nov 15

Én ma egész jól haladtam a tanulással, behoztam a tegnapi-tegnapelőtti lemaradást. Még másfél oldal van hátra ebből a tételből és jöhet a ppt/következő tétel! Alig várom, hogy én is újra úszni járhassak! Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

A hétvégi programom volt: 

36 km biciklizés

15 km futás

500 m úszás

Sajnos az úszás nem lesz egyszerű menet, mert ha vízben van a fejem, pánikolok kicsit. A szemem sem nagyon bírja. Így a jövő héten veszek úszószemüveget és ilyen műanyag vacakot is amivel tanulhatom a technikákat - és nem merülök el.


48
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nálunk az "erőltető" testmozgáskor a cápaporcpor/zöldkagylópor a menő. Még a munkakutyák is azt kapják. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Sportolóknak fontos a magnézium pótlása, én ezt szoktam időszakosan inni (amikor elkezd tikkelni a szemem): 
https://benu.hu/shop/magnosolv-granulatum-30x6-1-g

Meg porckopás ellen ezt:
https://www.nu3.at/products/doppelherz-gelenk-kapseln-40-stueck-id-9332?variant=31144484733010&wt_ga6297652402=64075887770_341471399654&wt_gk6297652402=_64075887770_&wt_cc2=AdWords%7Cu%7C1756066932%7C64075887770%7C341471399654%7Cpla-314128208388%7Cc%7C%7C%7C9062726&gclid=CjwKCAjw8df2BRA3EiwAvfZWaCJJWE5ugTS2GdVNoE-mEzMCjL7huV00FygBy-AqwLuGRs7P_Br0qBoCV1sQAvD_BwE

A power gel különböző fajtáit futáskor:
https://www.powerbar.eu/

meg tőlük vettem múltkor port, izotóniás italhoz.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen