Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

 
Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Nyolcadik feladat

babarczyeszter képe

Kedves Csoport!

Kicsit késve bár, de eljött az idő, hogy kiadjam a nyolcadik heti feladatot. A szerver rendetlenkedéséért elnézést kérek mindenkitől -- egy nulla forintból (illetve néhány önkéntes saját pénzéből), csak önkéntesekkel működő alapítvány esetében megesik az ilyesmi.

Köszönöm azoknak, akik a múlt heti feladatot teljesítették és visszaküldték a word formátumú kérdőívet, amelyet az email címemen kaphattok meg. Lehet írni az [email protected], de ha a [email protected] írtok, azt is megkapom.

A heti feladat az, hogy szerezz örömet valakinek. Lehet kis ajándék, lehet segítségnyújtás. Lényeges, hogy olyasmit csinálj, ami nem része a napi rutinodnak, hogy a "megajándékozott" kis csodaként élje meg, hogy valaki gondolt rá, törődött vele, segített neki. Kis csoda lehet az életben, ha felsegítenek, amikor elestél (én rengetegszer elesem például, mert a gyógyszer tönkreteszi a mozgáskoordinációm, de ritkán segítenek fel), ha megoldják egy problémádat, pedig nem is vártad (például a Búrának néha segítettek teljesen önkéntesen fejlesztők, akik egyébként nem Búratagok), ha kapsz egy kis ajándékot, virágot, amikor nem számítasz rá, és így tovább.

Kicsi csodát csinálni mindannyian tudunk!  Persze csak akkor ér, ha valóban boldog lesz tőle a megajándékozott, nem elvárja vagy tudomásul se veszi.

Fontos, hogy ebben is támogassátok egymást a pároddal. Aki nem tud jól kommunikálni a párjával, szóljon! Ebben az esetben átszervezzük a csoportot. Ha nem kommunikálsz a pároddal és velem, akkor sajnos ki kell hogy rakjalak a csoportból -- hiszen vállaltad, hogy kommunikálni fogsz!

Szép hetet és jó csodacsinálást!

Eszter

Megosztás Viberen