Terápia és/vagy gyógyszer

60 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Online
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kiscsillag írta:

Akkor tényleg mindent megpróbáltál. SadHát, mozgás- vagy táncterápia még nem volt, ami jó lehet az agyalós embereknek. Minden, ami a test-tudatot erősíti és az elmét csendesíti.
Művészetterápia meg ugye úgy volt, hogy én tartottam részben, de akkor én is mindig együtt rajzoltam a gyerekekkel, sokszor a vezető terap is festett, ha kedve szottyant. Azért engem nem analizáltak akkor Smile Legalábbis nem tűnt fel Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Akkor tényleg mindent megpróbáltál. Sad


3
Online
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia!
Volt kognitív is, ugyanaz tartotta, aki az analízist. Hát, nem jött be. Nem szerettem az előre strukturált napirend készítést pl. nem vagyok egy lusta ember annyira, de valamiért kötelesség-fóbiám van, pedig elég sokat jártam iskolába, de ezért is utálom pl. a kell-evést. (Nem tudom amúgy, ha nem kényszeríteném magam az evésre, várnék arra, hogy a szervezetem szóljon, hgy éhes, akkor ennék-e egyáltalán... bár 1 éve kábé próbáltam, akkor a barátnőm noszogatott telefonon, étvágyam nem jött meg, csak legyengültem).
Ez a terap akart tanítani autogén tréninget is, de nem vállaltam fel, mert nem tudok relaxálni, alert-kényszerem is van.
Jártam még hipnoterápiába is huszonéves korom elején. Az konkrétan egy fizikai baj miatt volt, nem depire. Nem vált be, de érdekes volt.
Aztán volt sématerápia is, de az sokszor, sőt, leggyakrabban átcsúszott analitikus támogatóba, mert úgy mentem éppen, hogy volt valami konkrét bánatom. Ott tudtam bőgni is, másoknál nem igazán. Pedig elég bőgőmasina vagyok.
Maga a sémázás nem volt rossz, talán ez a terapeuta volt a legkedvesebb, pedig nála voltam a legrövidebb ideig.
Ezt írtam máshol, hogy újra nem tudott vállalni, csak havi egyszeri támogató beszélgetésre. Ideje sem volt, meg az öngyik miatt nem ajánlotta a sémázást már.
Azt talán írtam, hogy van limbikus terápia is (wingwave), ami most a covid miatt szünetel. Talán az jó lehetne, mert kikerüli az elmét, és én mindent agyonkombinálok, agyalok, ezért sem tudom magamból kibeszélni, kiírni a bajaimat úgy, hogy könnyebb lenne utána. A bőgés néha használ vagy a dühöngés (nagyon ritkán fordul elő ez utóbbi).
A limbikusban a családállításos dolgot még nem igazán tudtam elfogadni vagy felfogni.
Volt kineziológia is, az sem használt, pedig az sem agyalós, hanem érzelmi oldás.
Homeopátia is volt évekig, meg Bach-terápia.
Homeo néha jó volt, akkor a depi még nem volt jelen ennyire, illetve amikor a szerelmi bánatommal mentem, akkor arra pl. nem hatott (később ebből lett depi, amire már gyógyszert kaptam először életemben). A Bachot megtanultam magamtól és önkezelést csináltam. Nem tudom, jó volt-e, rontani nem rontott.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Leher más módszer segítene. Pl kognitív viselkedésterápia. 


Online
Csatlakozott: 2018 okt 18

Na, ma 4 ülés után lemondtam a pszichológus-hallgatót. Nem való nekem ez az analízis. Talán mindegy is nekem, hogy klinikai szakpszichológus 30 éves tapasztalattal, vagy végzős egyetemista.
Sokat pofázok itt, ez tény, de valahogy ventiállálni utálok, idegeneknek még inkább. És csak csinálom Sad
A régi analízis (5 év) is élveboncolás volt minden alkalommal, csak akkor jobb állapotban voltam még minden szinten, egy nap alatt kihevertem utána.
Most nagyon megviselt, nem is segített semmit a terap sem, csak én pofáztam.


6
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Sztem adhat egy lökést..


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 12

Nem is a munkaltato erdekel annyira, hanem a munkatarsak.  Az ilyen jellegu terapival lehet onbizalmat, motivaciot, jovokepet elerni; vagy ahhoz nagyon sok idonek kell eltelnie. Most ezek teljes hianyaban vagyok.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

A rehab ad igazolást. Munkáltató? Lehet rosszul, lehet elfogadóan.


9
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 12

Ezzel hogy erdemes elmenni? Munkabol tappenzre es az ido alatt elvegezni?

Egyebkent mit szoktak szolni a munkaltatok ha valaki pszichiatriara fekszik be?Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Jól hangzik! 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szia! Ez érdekesnek, jónak tűnik.


12
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 12

Udv... nekem par evvel ezelott pszichoterapiat ajanlottak, akkor nem vallaltam. Mostanaban viszont gondolkodoba ejtett.

Ez lenne az. klatty


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Holnaptól veszi át a terápizálásom az orvosom. Várom. Smile


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Már rég akartam írni: nekem kb. minden gondolatomat megszüntette.


15
242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

oké, már írtam is bele


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

A filmeket beteszem a filmes topikba, oké? 


242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

gazdasági szemszögből nézve a magán áter/mókus érdekelt a jóllétedben, az állami nem, vagy ha igen, nagyon nagy mázlid van.

sajnos a magán mókusok "elkurvultak" addig nyújtják a terápiáikat, hogy terápia/személy függő leszel és fizetsz nekik mint a köles (10-20e/óra)

na de azért álljunk meg egy pillanatra. az állami nem ingyenes, hiszen a T. állampolgárok fizetik a TB-t, elég nagy a TB büdzséje, pénzügyileg egy fekete lyuk, mert mindnent elnyel. a Magyar egészségügy ütőképessé? rugdosására, fenntartására iszonyat pénzek mennek. Én évi 3000 MRD HUF-ra tippelek, de már nem emlékszem, google-zétek ki. tehát megjelensz, panszkodsz, gyógyszert írnak fel, stb. elszámolják a Tb felé, pénz jön, megy, stb.

Mindenki nyugodtan beírhatja a háziorvosa cégnevét a céginfoba, s lekérheti a pénzügyi mérlegadatokat, meg lehet nézni, mennyiért gurigáznak.

Most, hogy ez a covid téma van, most teloztam pár helyre:

Miskolc, Semmelweis kórház pszichiátria rehabilitáció infektológia lett (=fertőzőosztály)
 
Debrecen egyetem pszichiátria rehabilitáció toxikológia lett, mert ugye 1 millió alkoholista országa vagyunk.
 
Szóval a nehézségek, problémák, információk özönében a szegény polgárok perpillanat még el sem tudnak menni pszichiátria rehabilitációra. Van zárt, ami megyénként változó minőségű, de általában shit.
 
filmajánló rovat:
Level 3
Body brokers
 

18
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Államinál azt tapasztaltam, h szarik arra, h a mellékhatás miatt nem tudok dolgozni. Minden másra akarta ráfogni. Arra is szart, h hanghallásra a max adag Seroquel sem hatott. Igaz, a téveszme kb 4 hónap alatt elmúlt. A hanghallás miatt Indokolt lett volna váltani. Azt is hiába mondtam, h kezeletlenül még tudtam teljes munkaidőben dolgozni, azaz a gyógyszer rontja a munkaképesselégem.

Thalassában is szartak a mellékhatásra. Ott leszázalékolást és 4 órás takarítást vagy mosogatást javasolt a szoc. munkás. Ugyanott az orvos 40 órás szellemi munkát javasolt. Azt is mondta, h nem lenne jó védett munkahelyen dolgozni mert ha később nyílt munkaerőpiacon vállalnék teljes munkaidős állást, akkor önéletrajzban hátrányt jelentene. Azt viszont leszarta, h állva elalszok.

A mostani (magán) áterem figyel a mellékhatásokra.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Hát nem tudom, én zártra akkor kerültem, amikor totál bekattantam és veszélyes voltam másokra... Nem hiszem, hogy "csak úgy" olyan simán be lehet oda kerülni.

Az meg sokat számít, hogy a terap/áter ne legyen atom ellenszenves... Én bizony nagyon is megnéztem, hogy milyen teraphoz megyek. Való igaz, hogy átereknél nem válogattam fénykép alapján, ott az volt a döntő, hogy a közelben legyenek. 

Egyébként megjegyzem, hogy az állami áterek SOKKAL jobbak voltak (nekem), mint a magán áterek. A magán áterekkel le lehetett állni vitázni, alkudozni. Az államiakkal is, de sokkal kevésbé. És hát őszintén, ők azért csak jobban értenek a gyógyszereléshez, mint én. 

 Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Mázli, h az én dokim nem kórház párti. Idős.


21
242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

ááá, nektek nem volt Szondi tesztetek. Én birtokoltam egy eredetit + szakkönyveket, olyan ön vizsgálatokat csináltam magamamon + munkatársaimon, hogy ihaj.

arcra szimpi terap/áter ne tévesszen meg. olyan lelki nyugalommal írják fel a brutál gyógyszereiket, löknek zártra, hogy közben a sminkjük, outfijük se rezdül, ez különösen érvényes a fiatal terap/áter-ekre.

 


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Arcra szimpatikus nőt nem tudnék terapként kezelni. Mint ahogy barátként sem. Arcra szimpi = odavagyokérte reflex.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Igen. Ha már arcra antipatikus, nem megy az ember hozzá. Amúgy semmilyen orvoshoz, szolgáltatóhoz, eladóhoz stb.

Miért, te igen?


24
Offline
Csatlakozott: 2020 már 1

Azt értem és elfogadom , hogy szükségesnek látja. Inkább az esett szarul, hogy ettől tette függővé a továbbiakat. Nyilvánvalóan tudja, hogy nem mondtam volna nemet, mert jelenleg nem tudn vele befejezni. 


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

A neten. Smile De direkt nem linkeltem, mert nem lenne jó, ha két (egymásnak homlokegyenest ellentmondó) véleményre alapoznál. 

Engem is küldött el terap pszichiáterhez. És aztán el is kezdtem gyógyszert szedni. Hidd el, nem olyan nagyon borzasztó dolog az. Értem, hogy nem esik jól, de egész biztos, hogy szükségesnek látja.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Speciel most áterről van szó, de igen. Nekem igen.


27
Offline
Csatlakozott: 2020 már 1

Hol találtál róla bármit is? Én semmit sem. Sad

Nem az anyagi a gond, hanem hogy nem akarom, felesleges. Azon felül, hogy nem dönthetek, hanem ez szinte zsarolás.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Ennyire számít egy terap fényképe a terápija szempontjából?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Szia!

Találtam róla jót és rosszat is, de szerintem legjobb lenne, ha látnál róla fényképet. Az sokat elárul. 

Amúgy mi ezzel a baj? Anyagilag probléma?


30

Offline
Csatlakozott: 2020 már 1

Sziasztok! A pszichológusom ultimátumot adott: vagy el kell mennem egy pszichiáterhez is és akkor folytatjuk, vagy nem megyek el viszont akkor ő többet nem vállal. Szóval b@ssza meg! 

A kérdésem viszont az: ismeri valaki esetleg dr. Somogyi Erzsébetet?!


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Sajnálom. Sad

Nekem igen. 


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

A lítium nem szünteti meg az öngyilkos gondolatokat. Ma is bevettem, és nem. 500-500 liticarbot szedek.


33
Online
Csatlakozott: 2018 okt 18

Elegem van az áterekből, lógusokból.
Azt hiszem, egy filozófus kellene inkább.
Vagy egy zenész.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 18

Vajon mi az analgetikum?
Az elme, a tevékenység, az idő, a gyógyszer, a pótszer?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

A leghatározottabban mondhatom, hogy a lítium jó öngyilkossági gondolatokra. Ezért is tartják nagyon jó gyógyszernek. Egyébként elavultnak sem számít. Rákérdeztem a tegretolra és aszonta az áter, hogy na, az elavultnak számít. (Pedig szerinte jó.)

Hát ja, nekem nem jönne szóba egyik sem. Az alkoholtól hányingerem van, képtelen vagyok meginni (tegnap majdnem kiköptem a sört, percekig tartogattam a számban, mielőtt le tudtam nyelni). A fűtől olyan pánikrohamom volt, hogy soha többé. 


36
Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Jó esetben antidepi és antipszichó old szorongást. Ezek sem mindenkinek. Nekem pl antidepi nem, antipszichotikum igen, de a szorongásra igazán hatásos mennyiség mellékhatás szempontjából problémás.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A lítium semmire nem gyógyszer, csak ész ellen jó.

Szorongásra: alkohol, füvecske, csak ezek sem mindenkinél működnek...


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Na látod, ennyi idő után és ennyi kísérletezés után már vannak dolgok, amiket "tudok" (valójában tudni vélek):

a depresszióra van gyógyszer, csak adott esetben nagyon sokáig kell keresni

az öngyilkossági gondolatokra van gyógyszer - a lítium

az alvásproblémákra van gyógyszer, nem kell érte messze menni - ilyen a remeron nevű antidepi

a szorongásra meg szerintem nincs gyógyszer - mert a benzók nem arra vannak, hogy huzamosabb ideig szedjük őket. 


39
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 7

Nem tudom, meddig fog ez (az alvásom) romlani, tegnap este "biztosra" akartam menni, benyeltem 1mg Frontint, elaludtam tőle, ez tény, de valami nevetséges kevés idő múlva felkeltem, ettől iszonyat ideges lettem (hogy nincs annyi gyógyszer a világon, amitől tudnék aludni legalább egy 4-5 órát egyhuzamban?), benyeltem még 1mg-ot.. azzal aludtam valamennyit, persze 5 körül már megint fent voltam. Sad

Múltkor még a Gerodorom ellenére is felktem 1.30-kor, pedig ilyen még soha nem volt ezelőtt.


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

eumate írta:

Itt a búrán nem lehetne valamiféle terápiás online dolgot létrehozni?

Mire gondolsz?


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 7

Úgy érted infúziósan kaptad?


42
Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Itt van vmi topik róla:

https://www.bura.hu/szakmai-informaciok/gyogyszerek/nem-hagyomanyos-szerek


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

én igen. Saját tapasztalat: annyira nem nagy ász. Bele is lehet halni (persze kell más gyógyszer még).


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 7

Ketaminról hallott már itt valaki? Állítólag az ÉVSZÁZAD áttörésénél nevezték a depresszió kezelésében (ahhoz képest azóta is csak pár helyen csinálják), bármelyik SSRI-vel szemben alig pár óra kell a hatáshoz, és több hétig tart. A legbrutálisabb depressziót is úgy redukálja 0-ra pár óra alatt, mintha soha nem is lett volna.

Jelenleg (itthon) csak azoknak adják, akik évtizedek óta szedik az SSRI-ket, kipróbálták mindet, és egyik se hatott soha (tehát gyógyszer-rezisztens szép magyar szóval); USA-ban viszont ha jól értem, bárki kaphat (persze depressziós) ha meg tudja fizetni (olyan 200k per infúzió)


45
Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Itt a búrán nem lehetne valamiféle terápiás online dolgot létrehozni?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem tartósan gyógyszermentes időszak is volt. Orvosi javaslatra. Amíg az állapotom engedte.


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Arról felesleges is gondolkodni, hogy gyógyszer kell-e? Az egész szakmára jellemző, hogy igen. HA nem szed valaki, az nem érezheti a szakma támogatását. Ha már szedi valaki, az más, mer onnantól a mennyiség mint szempont még bejöhet. De akkor is kell szedni. Valahogy azt látom, hogy nem tudni miért, de sokak visszaesnek (én biztosan) miután elhagyták. Kéne valami terv az elhagyás utánra. A szakma nem hoz ki, inkább konzerválja az állapotot. Talán érrdeke fűződik hozzá? Az tuti, hogy akkort ellenérdekelt velem.


48
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 7

Igen, körzetihez.

A magán itt 5000 per óra (illetve az első 8000 per óra), nem tudom, megér-e annyit.. csak szavak hangzanak el, viszont aki depressziós, az az érzései miatt van úgy, ahogy. 


Szavak <> Érzések


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

coyote91 írta:

Amit a másik topikba írtam, az a bajom. Ez a zsákbamacska effektus, hogy az összes antid. ami van (vagy 30 féle?) minden emberre máshogy hat, és hogy te megtaláld azt, amelyik rád a legjobban, na ahhoz sok szart ki kell próbálni. Ehhez nincs türelmem eleve..

Meg hogy mindent gyógyszerrel azonnal.. mikor 18 végén pszichiáternél voltam, be se fejeztem a mondanivalómat, a bajomat, már írta a vényt.. effektíve semmit se tudott meg rólam, de már gyógyszer. És közbe aszongya: "én amúgy gyógyszerellenes vagyok, DE..." na most akkor mi van?

Magán áter?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Hát nem tudom. 

A kerületi pszi gondozóban van terápia. Hihetetlenül okos és magas végzettségű terap foglalkozott velem 3 vagy 4 alkalommal. A vicc az, hogy én már őt korábban megtaláltam a neten és annyira szimpi volt, hogy tervbe vettem, hogy járni fogok hozzá, ha lesz rá pénzem. Lehet, hogy most megint fogok járni hozzá a rendelőbe.

Te kihez kerültél? Szintén területileg illetékes pszi gondozós teraphoz?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen