Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

Terápia és gyógyszer

120 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Felvettek a 2 hetes, mindfulnesses érzelemfelismerő 2 hetes asszertív kommunikációs tréningre.

1 hónap múlva lesz.

Relax, med csoportra hanghallás miatt nem mertek küldeni. Fokozhatja. Megvonási tünet miatt is fellángolhat.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Egyéni mellé 2 hetes (fél napos) nappali kórházra vágyok. Holnap megyek interjúra.


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Az orvos is ember, és neki is van véleménye betegeiről, bár nem mondja el neked, mert azt nem szabad neki - pláne, ha pszichológus vagy pszichiáter.

Én pl. nem voltam szimpi egy kis rezidensnek, mikor 2007-ben kórházba kerültem Hajdú-Bihar megyében öngyilkossági kísérlet miatt, amit az váltott ki, hogy barátaim kibeszéltek, elhagytak, félregyógyszerelt egy magánpszichiáter, aminek következtében kísérletem volt, illetve önsértést láttam egy videóban neten, így én is kipróbáltam.

Nagyon szenzitív, érzékeny és bizalmatlan voltam, és szorongóan meg eléggé riadtan tekintgettem körbe-körbe, ez nem tetszett engem felvevő kis fiatal rezidens-nőnek

Első alkalmommal voltam átrián, és nem voltam elragadtatva egésztől.

Ő meg tőlem nem volt elragadtatva, a fejemtől, ÍGY hát leírta papírra, hogy pszichopátiás személyiségfejlődés (ami eleve hülyeség, hiszen érzelmeknek bőviben vagyok, mint itt is megnyilvánul, a pszichopatáknak pedig nincsenek érzelmeik és nárcik is csak azt akarják, hogy ők legyenek középpontban, de nem figyelnek másokra), súlyos borderline, pedig külsőleg csak azt tudta, hogy elhagytak barátaim és ez engem bántott, és ezért önsértek és vagyok bizalmatlan, DE akkor is border lettem, illetve be lettem zárva zártosztályra, ott is akart volna tartani, pedig semmi rosszat nem csináltam, csak épp szorongó, bizalmatlan, riadt, önsértő és öngyilkosságot megkísérlő 20 éves fiatal voltam, akinek neki unszimpatikus volt feje.

Persze másnap reggel jött az osztályvezető főorvos, aki megállapította, hogy nem vagyok zártra való és menjek 2 hétre nyíltra. A nyílt nem olyan gáz, udvarra is lehet menni és kevésbé súlyosak vannak ott.

Annak utána egyszer Tündérhegyen nem voltam szimpi egyik áternek, amelyik felvett s leüvöltötte fejem, hogy hogyan lehetek ilyen dagadt meg a kis rezidensnek Thegyen nyáron unalmas egyén voltam, így mindig ásítozott és teszteket töltetett ki.

1 magánpszichológus kiakadt koponyás pulcsimon, de egy másik magán meg szeretett velem dolgozni.

Ugyanakkor 3 nagyon jó, hatékony és kedves pszichológust ismertem meg Tündérhegyen, a jelenlegi pszichiáterem is jó TB-n, illetve még egyik TB-s pszichó is aranyos, csak nem túl hatékony volt.

Tehát szerintem attól is függ, hogy beutal-e és szemétkedik-e valamelyik, ha nem fogadsz szót neki és meg mered kérdőjelezni, hogy mennyire vagy szimpi neki.

Szóval ha látod, hogy ő nem csíp téged, vagy netán te nem csíped őt, akkor újat kell keresni.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

eumate írta:

De nem értem, ha nem teheti meg akkor hogy teszi meg mégis. Tehát jogilag nem teheti meg de megteszi és a zártról kell majd kikerülni így értetted?

Úgy értrttem, hogy vannak olyan orvosok is, akik olyat tesznek, amit nem lenne szabad. Olyan kórház is van, ahol olyat tesznek, amit nem lehetne. Pl láttam olyat, h egy férfit a folyosóról rángatnak be női kórterembe és ott cserélnek pelenkát. A pelenkásokat úgy ültették ki az ebédlőbe leszíjazva, h alulra a pelenka fölé nem adtak pizsama nadrágot. 

Ezzel nem azt mondom, hogy minden orvos ilyen, minden kórházban ez megy.

Vannak tisztességes, a beteg érdekeit néző, jogkövető orvosok is. 

Csak arra hívtam fel a figyelmed, h sajnos nem lehetetlen, hogy olyanért küldjenek zártra, amiért nem lehet oda tenni. Én is kerültem már indokolatlanul zártra indokolatlanul. Felfázás miatt gyakran pisiltem éjjel, ezért lekötöztek. Hiába pisiltem vért, nem volt vizeletvizsgálat. Nem adtak rá gyógyszert. Zártra este 9-kor tettek, másnap 11-kor a bíró a szemlén.orvosom tiltakozása ellenére engedett ki. Orvos a szemle előtt azt mondta, hogy nem rövid ideig kell zárton lenni. Szerencse, h a bíró kiengedett. 1 hónap után van a második szemle. Addig az orvos döntésén múlik, h meddig tart ott.

Csökkentéd miatt azonos vagy más hatóanyagú szurira átállítani gyógyszerről jogszerű.

Szerintem, ha úgy érzed, hogy túl vagy gyógyszerezve és az orvos nrm csökkenti, akkor a legjobb megoldás ha keresel másik orvost. Ha más nincs, magánrendelőt. Havi 1x, beállított gyógyszerekkel utána 2-3 havonkénti kontrollt többnyire meg tud fizetni, aki dolgozik. Ha munkavévzésben gyógyszet akadályozza, akkor is megéri máshoz menni, mert a csökkentéssel lehet, hogy több munkát tud vállalni, többet plusz jövedelme lesz, mint ami elmegy magán orvosra.


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

De nem értem, ha nem teheti meg akkor hogy teszi meg mégis. Tehát jogilag nem teheti meg de megteszi és a zártról kell majd kikerülni így értetted?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Bocsánat ez lehet off-topic, de az érdekelne, ha az ember önhatalmúlag csökkenti a gyógyszerét, de amúgy jól van, normálisan viselkedik. Nem mutat ön vagy közveszélyességre utaló jelet se nem pszichotikus vagy mély depressziós vagy agitált, akkor az orvosa beutalhatja ettől függetlenül zártra? Mer mintha lenne egy szubjektív elem ebbe, de a gyakorlatba nem tudom elképzelni mer akkor az orvosnak teljhatalma lenne felettünk ami aggályos lenne etikailag és jogilag. Szóval ez a kérdésem. Köszönöm.

[/quote

Nem teheti és zárt sem vehet fel. De vannak olyan orvosok, akik ezt megteszik. Vagy átállít szurira, hogy ne tudd csökkenteni, ne mondhasd, bogy bevetted.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Bocsánat ez lehet off-topic, de az érdekelne, ha az ember önhatalmúlag csökkenti a gyógyszerét, de amúgy jól van, normálisan viselkedik. Nem mutat ön vagy közveszélyességre utaló jelet se nem pszichotikus vagy mély depressziós vagy agitált, akkor az orvosa beutalhatja ettől függetlenül zártra? Mer mintha lenne egy szubjektív elem ebbe, de a gyakorlatba nem tudom elképzelni mer akkor az orvosnak teljhatalma lenne felettünk ami aggályos lenne etikailag és jogilag. Szóval ez a kérdésem. Köszönöm.

[/quote

Nem teheti és zárt sem vehet fel. De vannak olyan orvosok, akik ezt megteszik. Vagy átállít szurira, hogy ne tudd csökkenteni, ne mondhasd, bogy bevetted.

 


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Bocsánat ez lehet off-topic, de az érdekelne, ha az ember önhatalmúlag csökkenti a gyógyszerét, de amúgy jól van, normálisan viselkedik. Nem mutat ön vagy közveszélyességre utaló jelet se nem pszichotikus vagy mély depressziós vagy agitált, akkor az orvosa beutalhatja ettől függetlenül zártra? Mer mintha lenne egy szubjektív elem ebbe, de a gyakorlatba nem tudom elképzelni mer akkor az orvosnak teljhatalma lenne felettünk ami aggályos lenne etikailag és jogilag. Szóval ez a kérdésem. Köszönöm.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Nyugisabb leszek tőle az biztos, én minden nap csinálom, kb negyed óra, belefér az időmbe. Smile


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Lehet arra gondolt, h utazás közben is relaxálhatsz. Hosszabb idő után nekem jól ment.

Álmosan, hulla fáradtan nekem jó elalváshoz. Motiválatlanul, enerváltan segít magamra találni, frissít.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Lehet abból indul ki, hogy ha az általános szorongásszinted alacsonyabb lesz, akkor kisebb eséllyel alakul ki pánik.

Sztem ez inkább stresszre, generalizált szorongásra, megvonási tünetre jó. Régen rendszeresen relaxáltam (aut trén.), újra napi rutinná kellene váljon. 


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Az aki hosszabb ideig csinált autogén tréninget az meg tudja nekem mondani, hogy ez milyen formában fog nekem segíteni a pánikzavaromon és az agorafóbiámon?

A héten voltam a hetedik alkalommal, de azon kívül, hogy ebéd után 1 óra helyett kettőt alszom helyette, mert egy relaxációs gyakorlat, semmilyen módon nem befolyásolja a szorongásomat és egyáltalán nem hat az alapbetegségeimre. A klinikai szakpszichológus pontosan tudja, hogy mi bajom van és nem igazán értem, hogy miért ezt csináljuk vele? Azért, mert el tudom lazítani meg nehezíteni stb a testrészeim meg tudok figyelni a szívem dobogására még nem fogok tudni kevésbé szorongva utazni vagy kimozdulni bárhova itthonról.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Charlie Firpo írta:

IBS diagnózist már akkor is akkor adnak, ha kizárható a szervi elváltozás. Voltam vérvételen, ultrahangon, alul-felül megvizsgálva, szervi elváltozás kizárva, így a diagnózis a gasztros orvos szerint ibs. A cöliákiának (glutén, lisztérzékenység) vannak a tükrözésen látható jelei, így az is kizárható volt, a SIBO-nak szintén, mert közben szövetmintát is vettek amit elküldtek vizsgálatra.

Nekem meg sem próbálták kizárni. Hisz vizsgálat sem volt.

Hepász SIBO-t említette, glutén és ételintolarencia tesztet.

Májam miatt készült akkor hasi UH. Máj rendben volt (enyhébb károsodást az nem mutat ki), bélnél pedig értékelhetetlen mert annyira sok levegő volt bennem. Még úgy is, hogy nagyom sokat koplaltam előtte, már lapos volt a hasam.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Érdekes, hogy Anyunak tükrözésen kimutattak erős gyulladást. Később nőgyógy műtétnél vették észre, hogy bélösszenövései vannak. Az egyik ciszta úgy rá volt kívülröl tekeredve a belére, hogy alig bírták leszedni.

A bélösszenövésekkel semmit nem csináltak, hisz ez nem bélműtét volt. Azt mondták, hogy emiatt is fájhat az étel áthaladása a bélszakaszon.

Ennek ellenére IBS a diagja. Kezelést nem kap rá. Amikor ment a hasa, azt mondták, hogy szedjen rá hasfogót.

Egy ideig colitis ulcerosa volt a papíron. Valószínűleg tévedésből.

Ezt írták át IBS-re. Pedig a bélösszenövés szervi okmak tekinthető...gyulladás is.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Persze, a bélbolyhok lelaposodnak (nem szívnak fel) cöliákiában.
Vérvétellel lassabban derült volna ez ki.
 


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

IBS diagnózist már akkor is akkor adnak, ha kizárható a szervi elváltozás. Voltam vérvételen, ultrahangon, alul-felül megvizsgálva, szervi elváltozás kizárva, így a diagnózis a gasztros orvos szerint ibs. A cöliákiának (glutén, lisztérzékenység) vannak a tükrözésen látható jelei, így az is kizárható volt, a SIBO-nak szintén, mert közben szövetmintát is vettek amit elküldtek vizsgálatra.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Ha már normál mennyiségű táplálkozást akadályozó mértékű, akkor azért vmi vizsgálatot javasolhatott volna. Pl glutén, SIBO stb.

IBS tudtommal akkor adható, ha étel intolerancia és társai kizártak.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem se hasmenés, se székrekedés nem volt. 

Székrekedés később antipszichotikum mellett kezdődött. Elmúlt amikor elhagytam. Újra szedtem, újra székrekedés. Ez egyértelműen mellékhatás

Hasmenésem most volt pár napig + erős görcs. Előtte azt sem tudom, hogy mikor, olyan régen volt. 

Hepász magánban javasolt 3 féle vizsgálatot, de azokat már végképp nem akarom magánban.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Mondjuk az önmagában tényleg kevés hozzá. Nekem ment a hasam napi 5-6szor legalább, durva puffadásom volt, folyamatosan fájt és görcsölt a hasam, néha annyira, hogy volt, hogy kiegyenesedni se tudtam tőle, csak ültem összegörnyedve és emellett fél év alatt fogytam 20 kilót miatta.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Önmagában a puffadást kevesellte az IBS diaghoz.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem még a hasi UH-t sem tudják megcsinálni PTSD miatt. 

De mindegy is, mert grasztrós semmilyen vizsgálatot nem akart csinálni, IBS diagot sem adott. 


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Mondjuk ebben az esetben tényleg felesleges, bár mindegyik doki azt mondja, hogy az a tuti, ha mindenkit legalább életében egyszer megtükröznek, hogy miért azt nem tudom... Az ultrahang és a ct egyébként nem mutat ki minden elváltozást, azokon is voltam aztán az alapján tök negatív volt minden. A béltükrözésnél derült ki, hogy azért 3 helyen mégis csak van egy kis gyulladás, ami nem specifikus (nem colitis, nem crohn) de enélkül nem jöttek volna rá. Székletvizsgálat se mutatott semmit, sőt, még a CRP értékem is jó volt a vérvétel alapján.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Ja, csak akinek nincs gyomor és emésztési panasza, azt minek tükrözzük.
Én nagyon nem vagyok híve az invazív bavatkozásoknak,előbb mondjuk székletvizsgálat, röntgen, ct.
igazából attól mászom a falra, ha valaki okoskodik és találgat az én para-kontómra.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Ez csak félig tartozik ide, de a sok rémhír ellenére nem kell félni a tükrözésektől. Az IBS-em miatt engem alul-felül megtükröztek, egyáltalán nem fájt, egy influenza elleni oltás nekem kellemetlenebb. Ráadásul a gyomortükrözésnél előnyben vannak azok a hölgyek akik mélyet dunak nyelni... Laughing out loud (Bocsi ezt nem hagyhattam ki Sexy ) Egyébként meg ugye nem is olyan hihetetlen, hogy akár 2.5mg xanax is tök hatástalan tud lenni. Ennyit a "szedjen mindenki 3*0.5mg-ot" adagolásról. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Többen érdeklődtetek kedvesen. Itt írom le. Idézetek egy átertől.
"Maga annyira vérszegény, hogy biztos van valami vérzés vagy fekély az emésztőrendszerében (az alkoholtól)".
Magyarázat: kábé 50 éve ilyen a vérképem, kivéve a GGT-t. Egyszerűen kevesebb vörös-vérsejtem van évtizedek óta és még élek. Hematológián is jártam evvel, ahol a főorvos azt mondta, ez nem baj.
"Menjen el endoszkópiára, nem olyan nagy dolog a csövet lenyelni, a vastagbéltükrözés meg altatásban zajlik" (ojjé!)
Mi a faszom ez az áter, röntgenszem? És egy szorongó parázóst tovább kell paráztatni holmi feltételezésekkel?!
Gondoltam, előbb kérdezz, aztán pofázz.
"Mutassa a kezét, na, látom nem remeg (egy deci borral indultam otthonról), mikor ivott utoljára, és mennyit?"
Másnap és előző nap semmit nem ittam, remegés, mint állat, pánik, izommerevség - "na vallja be, ivott, mert remeg, és itt nem szabad letagadni, mert mi azért vagyunk, hogy segítsünk."
Xanax napi 2,5 mg, nulla hatás, Tiapridal 2×100 mg, még szarabb izomrángások.
"Vagy tudja mit, akkor menjen haza, ne csináljon semmit és meghal".
Volt több is, de direkt szelektív a memóriám. Sad
 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Nekem olyan terapeuta kellene, aki elfogadja, hogy néha iszom, meg kell nyugtató és altató a szorongások miatt, de ha pl. jobb passzban vagyok, akkor meg segít a csökkentésben vagy váltásban.
Szóval érdekes az áterem, akinek ugye szakiránya a leszokás, de azért ez sem minden áron kellene szerintem, hanem egyéni ritmusra szabva. És ez paradoxon, hogy bazira akar kezelni meg a pszichó-iparban tartani, de ha már meg nem lenne mit kezelnie, akkor görbülne a szája lefelé...
Szóval úgy érzem érdeke, hogy ilyen helyzetben tartson. Bűntudatban is és a pszi-dolgokra koncentrálva, amikor más is van a világon.
Jó lenne kikerülni a markából.
Csak félő, hogy egyik kutya, másik kutyább, és én szívom meg leginkább.
A pia azért jó talán, mert azt nem receptre adják és egyfajta szabad döntést mutat.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Elég magas a GGT-m és az a pia meg szerintem a gyógyszerek, sőt a C-vitamin is lehet.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kiscsillag írta:

Matiri-new írta:

Kedden megyek nappali kórházba. reggel vérvétel, aztán aszongya ad xanaxot minden nap. Utána meg még mehetek ápolósdiba is. Érdekes lesz.
És vajon mire jó?

Fokozatosan csökkenti? Mikor végzel ott? Terápiák is vannak?



Ott voltam 4 napot.
Egyedül a pszi-srácnak lenne értelme onnan. És szerintem cukorka volt a gyógyszer helyett, mert a patikai használt, amit ott adtak meg nem... és a Tiapridaltól csak szarabb volt az izomremegés és a pánik.
Ez már erkölcsi kérdéseket feszeget szerintem. Talán ez mégsem kényszer-gyógykezelés, vagy de?!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Mennyire "jó" hogy anyám napok óta agonizál, ezért szedhetek xanaxot, és iszom is kicsit, és nem kell mennem abba a kibaszott nappali kórházba...


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Kiscsillag írta:

Fóbiára nem.

Fejjel lefele átfordulós hullámvasúton elsőre halálfélelmem volt. A nyolcadiknál már nem féltem.

Pont így működik a szisztematikus deszenzitizáció amit a pszichológusok ajánlanak. Menj bele durva helyzetekbe, elsőre lehet, hogy halálfélelmed lesz, de aztán fokozatosan hozzászoksz és kioltódik a szorongás és a félelem. Fóbiák leküzdésében hatékony módszer, csak rengeteg kitartás és bátorság kell hozzá, mert ugye magától ki az ,aki belemegy olyan helyzetekbe amitől nagy valószínűséggel rosszul lesz? Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Fogalmam sincs. Ez a nő...
Nem is igazán akarok leszokni semmiről. Mondjuk ha megtudnám, mitől van izomfeszülésem, akkor persze tennék ellene.
Aszonta 2 hét, és "leszed". Napersze.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Matiri-new írta:

Kedden megyek nappali kórházba. reggel vérvétel, aztán aszongya ad xanaxot minden nap. Utána meg még mehetek ápolósdiba is. Érdekes lesz.
És vajon mire jó?

Fokozatosan csökkenti? Mikor végzel ott? Terápiák is vannak?


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Apám szerint haza fogok menekülni. Mondjuk érdekes a "menekülés", ha tényleg csak pár órát kell ott lenni.
Nem menekülhetek el, mert akkor elvesztem az áterem és nincs új.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Kiderül, de én szurkolok, bár ezt tudod már egyébként is! Smile Ahogy beszéltük is szerintem mindenképpen tegyél vele egy próbát. Wink


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kedden megyek nappali kórházba. reggel vérvétel, aztán aszongya ad xanaxot minden nap. Utána meg még mehetek ápolósdiba is. Érdekes lesz.
És vajon mire jó?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Fóbiára nem.

Fejjel lefele átfordulós hullámvasúton elsőre halálfélelmem volt. A nyolcadiknál már nem féltem.


Offline
Csatlakozott: 2021 szep 29

Jobb topicot nem találtam rá, úgyhogy itt érdeklődök. Fóbiákkal kapcsolatban valaki próbálkozott már az elárasztásos technikával? Ma voltam a szakpszichológusomnál és azt javasolta, hogy próbálkozzak meg vele, mert szerinte segítene. Egy ideje csinálom már a szisztematikus deszenzitizációt, ez lenne a következő lépés.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

eumate írta:

interfunk100 írta:

Na maradtak a magánorvosok, a 8. kerületben Papp doktornőnek túl sok betege van, nem tud vállalni.. Szalaihoz meg nyílván nem megyek vissza.  Találtam egy doktornőt a Damjanich utcában, elég korrektnek látszik.. a 15.kerbe telefonáltam de a novemberi időpont túl soká lenne.. meg maradt Dr Kökényes Székesfehérváron vagy esetleg Dr Juhos Enikő ugyanott. Holnap ráülök a telefonra. 

Hogy lehet átkérdezkedni más doktornőhöz, aki nem területileg hozzám tartozik? Mer az orvosváltás ezt kell jelentse. Van erre lehetőség?

Engem se vett át másik orvos. Területileg illetékeshez tudsz menni ingyen vagy maradnak a magánorvosok neked is.  Ha a területileg illetékes ideggondozóban több orvos is dolgozik akkor esetleg át tudod kérni magad 1 másikhoz. 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

eumate írta:

Milyen típusú gyógyszert szedsz?

Most 75mg Leponex megy. 


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

interfunk100 írta:

Na maradtak a magánorvosok, a 8. kerületben Papp doktornőnek túl sok betege van, nem tud vállalni.. Szalaihoz meg nyílván nem megyek vissza.  Találtam egy doktornőt a Damjanich utcában, elég korrektnek látszik.. a 15.kerbe telefonáltam de a novemberi időpont túl soká lenne.. meg maradt Dr Kökényes Székesfehérváron vagy esetleg Dr Juhos Enikő ugyanott. Holnap ráülök a telefonra. 

Hogy lehet átkérdezkedni más doktornőhöz, aki nem területileg hozzám tartozik? Mer az orvosváltás ezt kell jelentse. Van erre lehetőség?


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Milyen típusú gyógyszert szedsz?


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Köszi Smile


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Drukkolok.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Na maradtak a magánorvosok, a 8. kerületben Papp doktornőnek túl sok betege van, nem tud vállalni.. Szalaihoz meg nyílván nem megyek vissza.  Találtam egy doktornőt a Damjanich utcában, elég korrektnek látszik.. a 15.kerbe telefonáltam de a novemberi időpont túl soká lenne.. meg maradt Dr Kökényes Székesfehérváron vagy esetleg Dr Juhos Enikő ugyanott. Holnap ráülök a telefonra. 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Nekem azt mondták hogy 50-50 szerintem meg egyénfüggő.. engem pl gyógyszer nélkül pszichoterápiázhatnak orrba-szájba ha nem vagyok magamnál, oda sem tudok figyelni rendesen.  Van hogy gyógyszer 90%-ra helyrehoz.. de van hogy egy rosszul megválasztott gyógyszer "letörli" a pszichoterápia hatását. Olyankor paff.. Én speciel már pszichológus környékére sem megyek. 


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Csak a pszichoterápia hány%-os javulást tud okozni?


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

up


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Köszi Krisz!!!


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Abszolút nem tűnt úgy. Smile Tényleg  nem tudtam és tényleg tanultam vmi újat.


Offline
Csatlakozott: 2020 már 1

Kedves R-Roxy! 

Bocsánat, most látom, hogy lehet, hogy kioktatónak vagy lekezelőnek hatott a válasz, egyáltalán nem állt szándékomban! 

Ne haragudj, ha úgy tűnt! 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen