Szorongás

64 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Van valakinek esetleg tapasztalata éjszakai harapásemelő sínnel kapcsolatban?
Előre is köszi.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Én bármitől tudok szorongani. Ha olyanom van akkor a boltba menéstől is, és akkor 5 percet állok az ajtóban felöltözve, míg elég mérges nem leszek magamra és ez ad erőt elindulni (ha kijutok a kapun onnantól viszont elmúlik).

Sebaj Fóbiás


3
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Skizo!

Most miért akarsz szorongani? Nekem holnap áterhez köll mennem. 


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Igen, tökéletes. Smile


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Smile)) 

Hát nem is tudom. Legyen hétfő és fogorvos témájú. Jó így?


6
Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Rendben, addig elmegyek fürdeni. Hú, még nem szorongtam együtt senkivel, izgi. Smile Lesz valami tematikája (nekem ilyenkor a hétfő szokott lenni), vagy csak a megszokott generalizált?


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Jó, de előbb még depizek egy kicsit!


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Szorongjunk együtt háromra. Smile 1.. 2.. 3!


9
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Jah. SmileOnline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Úgy látszik, senki sem szorong mostanság.


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

up


12
Offline
Csatlakozott: 2018 szep 24

Szoktam kávézni, de eddig mindig csak kaja után vettem be.

Most nagy nehezen ettem egy szelet müzlit ebédre, így be tudtam venni.
Már csak várni kell a csodára....


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Nekem azt mondta az orvosom hogy az enyémet kávéhoz is bevehetem.

Kávézni/teázni sem tudsz reggel?


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

Egy pohárka "kávé-meleg" hőmérsékletű, cukros víz is megteszi. Olyan, mint egy íztelen tea, a meleg és a cukor beindítja az emésztési reflexeket valamennyire..


15
Offline
Csatlakozott: 2018 szep 24

Az orvosom azt mondta éhgyomorra ne vegyem be a gyógyszert. De a szorongás miatt nincs étvágyam. Enni kéne, hogy utána bevehessem, mert tudom, hogy akkor tényleg jobb lesz (már tapasztaltam), de egyszerűen nem megy le kaja a torkomon... Ahhjjj... :/


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Nagyon köszönöm ☺


Offline
Csatlakozott: 2013 jan 17

Ha nagyon szorongsz, és a szíved is nagyon ver , és otthon vagy, akkor vegyél 1-2 közepes levegőt, utána fújd ki a levegőt, de ne az összest, és fogd be az orrod. Addig tarsd a levegőt, amíg csak bírod.Aztán fél perc normál légzés, és ismételd meg 2-3 szor ezt.Ha végeztél, próbálj meg kisebb levegőket venni, és lassabban. A pulzusud lejjebb fog menni, a légzésed lelasul, és remélhetőleg megnyugszol egy kicsit. Smile


18
Offline
Csatlakozott: 2013 jan 17

Szerintem a mindfulness technika nem rossz, nekem használt, ha már a gyógyszerek se segítenek.


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

"Ablakok" helyett "valami". Átírta a gép......Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Sziasztok!

Több,mint egy hete minden làtszólagos ok nélkül nagyon szorongok. Ok nincs csak a sz@r szorító érzés és nyugtalanság.Valakinek van ablakok bevett szokása ellenük?


21
Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

-


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

kharzak, néha még én is szorongok, pedig évek óta nem szedem sem a Frontint, sem a Xanaxot. El is ajándékoztam a készletet, amit kiváltottam, de mikor eldöntöttem, hogy leszokom, egyszerűen nem szedtem be. Két hónap alatt összejött. Nekem azt mondták a munkahelyen így ennyi év távlatából, hogy hogy vagyok ilyen nyugodt, és nem tudtam rá válaszolni, bejön a családi élet, talán ez a titka.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

a szorongás megkeseríti az életemet.


24
Offline
Csatlakozott: 2019 jan 5

A munkahelyen csodálkoznak és azt mondják lehet jól csinálom hogy lazán kezelem a dolgokat.
Kérdezték hogyan csinálom hogy sohasem stresszelek.
Nem, nem igaz hogy sohasem stresszelek, csak majdnem minden este attól tartok szívrohamom lesz.
Ezt persze nem mondtam.

A sok mozgástól kis izomrángások a mellkasban, kar fájdalom, máskor gyomorfájdalom, fogfájás valami köze lehet a szívhez, önvizsgálat.
Egyszer mentő hívása, fél órával később lemondása. Minden héten körülbelül 15 órát biciklizem, nagy emelkedőkön is dobog a szív, szabályosan.

Családdal két éve nem találkoztam, a rokonok, mint a volt/jelenlegi párom idegesítőek.
A pszichológiai játékaik, a hibáik be nem látása, zsarolás.
Van így is elég gondom, nincs szükség ezekre.
A sem együtt, sem külön, játszmázásos kapcsolat pedig pláne nem kell, a pánik mellett nem fér el, amúgy sem lenne ajánlatos.

Pánik, a mutató, hiszen ha nagyon nincs rendben a helyzet, még inkább feszültség van.
De a helyzet fixálásakor is pánik van és nehezíti a dolgot.

Majdnem napi 10-20km biciklizéstől nehezebb lenne az ágyban feküdni, aludni próbálni éjszaka?
Mentálisan biztosan, nade a szívnek?

Mikor lehet elaludnék idegesen felébredem, lehet háromszor négyszer, mire elalszom.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

A szorongás és a gyomorgörcs teszi ki a mindennapjaimat 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

mikor rájössz, hogy már megint te értettél félre valamit. ahogy átbeszélitek, rájössz, hol volt a bukkanó, a hiányosság, hol volt az, ahol te gondoltad túl a dolgokat - és nem érted, hogy folyamatában, ill. az átbeszélésig miért nem voltál képes meglátni ezeket a gondolati hibákat. addig csak duzzogtál, nyalogattad az újonnan szerzett sebedet, mikor pedig rájöttél, hogy te értetted félre, elborított a szégyen a helyzet nyilvánvaló faszsága miatt, a szorongás amiatt, hogy akkor mégis hogyan és mihez kellene viszonyítanod, ha nem ahhoz, amit te nyilvánvalónak látsz, és a düh a tehetetlenség miatt. merthogy tehetetlen lettél, mikor rájöttél, hogy a feszültség miatt te voltál a felelős, és még tehetetlenebb lettél, mikor rájöttél, hiába kérsz bocsánatot, és hiába fogadja el a másik, minden jó szándékotok ellenére is a feszültség még jó ideig köztetek marad. ha másképp nem, annak formájában, hogy már megint megszakadt a "már olyan sok ideje nem is vitatkoztunk" időszaka.

és ilyenkor ez az érzelmi csomag benned marad. a szégyen+szorongás+düh, merthogy még a heves érzelmek elengedésére sem vagy képes, még ezt se sikerült begyakorolnod, és a legszívesebben elbujdokolnál a világ legutolsó kis sarkába, hogy még csak hozzá se kelljen szólnod többé senkihez, nehogy megint félreértsél valamit. meg szégyelled mindazt a szidalmat stb., amit akkor mondtál, mikor még azt hitted, hogy neked van igazad. (és mit szégyellsz? azt, hogy ilyen rondán beszéltél, vagy azt, hogy nem volt semmi igazságod benne/jogalapod hozzá? hol az egyiket szégyelled, hol a másikat, és harmadikként szégyelled magad amiatt, hogy nem tudod csak az elsőt szégyellni.)


27
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hol az istencsudájában volt szó arról, hogy van-e előnye az agora- és szocfóbiának? Megvan!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Köcce a linket!

Szóval hogy ismeretlen helyre egyedül irtózok menni, mert eltévedhetek, az agora. Hogy az utcára egyedül nem akarok menni, és mi van, ha rosszul leszek, nem segít senki, úgyis azt hiszik hogy "csak részeg" vagyok; meg hogy az utcán közlekedők mind potenciálisan fellöknek, az szoc. Meg a szóbeli feleléstől és a nyilvános vizsgától való f.sás is az... Még szerencsém, hogy állítólag egyik sem éri el a kóros szintet. Jaj, milyen lehet a "kóros szint"? Shock


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Most már annyiraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa jó lenne, ha lenne egy olyan gyógyszerem, amivel javul az agorafóbiám (15 éve vagyok agorás). 

Egyre-másra hallok sztorikat, hogy agorások kapnak egy gyógyszert és ki tudnak menni végre a szűk környezetükből. 

Ez placebo lenne? Placebo-hatás??

Miééééééééééééééééééért nem segít nekem tizenx gyógyszer sem? 2005 óta járok terápiába, 2014 óta szedek gyógyszert és egyre romlik az agorám. Sad(

Önsajnálatba fogok zuhanni.


30

Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Én is azt hittem hogy ami velem van az normális elég sokára jöttem rá, hogy a többiek nem ilyenek igaz addigra már megtanultam elrejteni magam.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Kösz, csak sajnos az már nem olyan jó, hogy ez mikorra sikerült, amikor már semmit nem tudok kezdeni az életemmel. De legalább nem szorongok folyamatosan. Kicsi gyerekként azt hittem, hogy mindenki így él, hogy "izgul" folyton és időnként gombóc van a torkában. Sokára jöttem rá, hogy ez nem normális...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

A szorongás a családban gyökerezik. Mondhatnám, hogy a lítiumtól csökkent jelentős mértékben a szorongásom, de nem. Attól, hogy helyre tettem magamban az őseimet.

Ez jó, ez tetszik.


33
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jobbára nem megyek sehova, vagy nem egyedül, max. taxival. Viszont  nekem a saját ágyamban fekve voltak erős szorongásos (pánik?) rohamaim. Most már csak a gyomrom ugrik olykor össze tőlük, akkor arra gondolok, hogy nem az én dolgom.

A benzók semmit sem segítettek (hyperdózisban sem), az alkohol némileg igen. Mondjuk nem dobogott a szívem a nyakamtól az oldalamig.

A kh.-ban nem volt semmi vegetatív tünetem, ott "csak" a vérnyomásom nem ment 150 alá... Féltem. Azt meg csak leküzdeni lehet, és a "siker-tapasztalotoktól (márhogy nem történt semmi baj) egy idő után eltűnik. De utcára ugye nem járok... Hogyne, még valaki véletlenül fellök. (Megjegyzem, vasárnap sem löktek fel.)


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Kleó nekem kihaltak az őseim, amelyik nem azzal meg nem kommunikálok ( igazad van félek tőlle szorongok mert nem tudtam megfelelni neki soha pedig annyira szerettem) 300 km lakik szóval ezen a téren nyugi van.

De én nemrég kezdtem szorongani pl nem tudok felszállni jármüre csak ha pár már elment, vagy ha felszálltam megnézem hol a tűzolto készülék hol vannak a sijutást segítő kalapácsok . Néha lever a viz ha valakivel szóba kell álni pl ha ügyintézek.Nehéz otthonról elindulni. nem szedek ere semit de zavar az életemben.Hogy segítsek magamon mik a gondolataid mert néha majdnem elájulok.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A szorongás a családban gyökerezik. Mondhatnám, hogy a lítiumtól csökkent jelentős mértékben a szorongásom, de nem. Attól, hogy helyre tettem magamban az őseimet.


36
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kiwi1.2.3. írta:

murray head írta:

Van itt olyan, aki a szorongásával BÁRMIT tudott kezdeni? Terápia, gyógyszer, alternatív gyógymódok? 

Szia murray head!

Van.

Nekem ez vált be: Gyógyszerek,pszichoterápia önedzés

önedzés:  ajtótokostól v  fokozatosan be az oroszlán barlangjába lesz ami lesz alapon.

Köszönöm. 

Van önedzés, csak az agyam nem tud róla. Vmit sikerül megcsinálni és a köv. nap nem. Aztán megint igen, köv. nap megint nem.


Offline
Csatlakozott: 2017 feb 26

murray head írta:

Van itt olyan, aki a szorongásával BÁRMIT tudott kezdeni? Terápia, gyógyszer, alternatív gyógymódok? 

Szia murray head!

Van.

Nekem ez vált be: Gyógyszerek,pszichoterápia önedzés

önedzés:  ajtótokostól v  fokozatosan be az oroszlán barlangjába lesz ami lesz alapon.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Van itt olyan, aki a szorongásával BÁRMIT tudott kezdeni? Terápia, gyógyszer, alternatív gyógymódok? 


39
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 19

Kiscsillag írta:

Liliána!

Szép nevet választottál. Smile

Köszi Csillag. Smile Nekem is tetszik. 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Liliána!

Szép nevet választottál. Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 19

jessicajean írta:

Sziasztok!

Pánikzavaros, pánikbeteg és szorongós vagyok. Sad

Nagyon erős a halálfóbiám... és egyre rosszabb a helyzet... nagyon sok tünettel rendelkezem. Leginkább ez a nem kapok levegőt, félek, hogy összeesek és meghalok, nagyon ver/szúr/fáj a szívem, derealizáció.. mintha nem is lennék vagy csak álmodnék... és s többi... borzalmas.Sad

3 hete szedek rá gyógyszert volt pár nap amíg kicsit jobb volt, de most megint nagyon rossz.

Autogén tréningre járok. 

3 héttel ezelőttig még soha nem szedtél gyógyszert? Most mit kaptál? 

Nem leszel jobban egyik pillanatról másikra sajnos. De egy jó gyógyszerrel pár hét múlva már lehet, hogy sokkal jobban leszel. 

Az AT-nél figyelj arra, hogy jó-e neked. Nagyon erős szorongásnál ellenjavallt. Ha azt érzed, hogy jót tesz, akkor nagyon jó módszer. 


42
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Szerintetek az normális, hogy állandóan rosszul vagyok? Egész nap..Sad


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Sziasztok!

 

Pánikzavaros, pánikbeteg és szorongós vagyok. Sad

Nagyon erős a halálfóbiám... és egyre rosszabb a helyzet... nagyon sok tünettel rendelkezem. Leginkább ez a nem kapok levegőt, félek, hogy összeesek és meghalok, nagyon ver/szúr/fáj a szívem, derealizáció.. mintha nem is lennék vagy csak álmodnék... és s többi... borzalmas.Sad

3 hete szedek rá gyógyszert volt pár nap amíg kicsit jobb volt, de most megint nagyon rossz.

Autogén tréningre járok. 

 


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

De ennyit a bélműködésemrőllaugh

Holfény:jobban vagy ugye?


45
Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Sajna,menni kell. Holnap megyek orvoshoz délelőtt,lehet,h.a diag.után már nem fog érdekelni a csütörtöki út, indecision,más aggódni valóm lesz.....

Holdfény: nem érdemli meg, jó ember azlaugh. Meg nekem kéne fizetni a tisztítás is. De tuti,hogy többé nem mennénk együtt ilyen útra​​​​​​cheeky


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

 Akbar remélem nem fosod össze a főnök kocsiját, ja de le se hányd, az tényleg gáz lenne. De lehet megérdemelné.

Azt érzem, azóta van ez a problémád amióta, dolgozol. Jó lenne ha nem görcsölnél rá ennyire, mert ez egy ördögi kör. Vizsgáltasd ki magad, akkor talán megnyugszol, nekem is két évig fájt, át tudom érezni miről beszélsz.

Jobbulást kívánok szeretettel.


Offline
Csatlakozott: 2015 jan 23

mennyire fontos, hogy elkísérd a főnököd erre az útra? nagy baj lenne, ha kihagynád? 

tudom, ez tipikus elmenekülős, "acting out" megoldás, (ami rám jellemző nagyon), de néha nincs más. 

a gyomrod régóta fáj? =( nem nézetted még meg? 


48
Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

A bajom az,h. a legváratlanabb időben kap el a h@smars, meg a hányás és félek(valami baj van a gyomrommal,fogytam,nem bírok enni,állandóan fáj)hogy rosszul leszek. 5 óra autózás elég rizikós ígyangry


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia drága Akbar!

Szorítok neked ki fogod bírni.

Mért félsz ennyire nem fog megenni?

Majd írd meg milyen volt.

 


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Még 2 nap. Nagyon félek,aludni sem tudokcrying

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen