Skizofrénia 3.5

1715 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

A laptop kamera nálam is, azt érdemes leragasztani.

Az utcánkban lévő kamerák nagyon érdekesek.  Nem egyszerű saroképületre felbiggyesztett kamerákról van szó. Saját fém oszlopon vannak, forgó, zoomoló kamerák, elég nagyok. Tartozik hozzájuk egy nagy doboz, valamint egy antennaszerű parabola valami. Kb 50-100 méterenként vannak az utcánkban. 

Azért érdekes, mert ez egy nyugodt utca, egyszerű lakóépületekkel. Semmi nincs ebben az utcában. Mi a francot figyelnek? Akkor szerelték fel őket, amikor ideköltöztünk.  Ok, a közbiztonsák. Ok. De akkor miért csak ebben az utcában vannak? Miért nincsenek a környező utcákban? Főleg pár utcával arrébb jár troli is, sok megálló, stb. Mégsincs egy darab se.

Nekem ez nem áll össze. 

Bár egyébként mostanában nem zavar, meg szeretem a közbiztonságot, de akkor is fura.

Meg még egy dolog, amikor bölcsibe hordtuk a gyereket, a bölcsi nem itt van, hanem messze, akkor a bölcsi bejáratához is felszereltek egy ugyanilyen kamera oszlopot. De csak oda. Csak akkor. 


Online
Csatlakozott: 2018 okt 15

Sz*rd le azt a kamerát. Smile

Nálam a laptop kamera van mindig letakarva. Meg néha bevillan, hogy láthatatlan lények néznek a szekrényből vagy ilyesmi, de ez szerencsére nem jellemző.


3
Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Talán jobb a gyógyszer, ha rá bírod venni magad, hogy beszedd. A szemdagadás injekció mellett is van nyugi, az álmosság is. Nekem a cisordinol okozza. Váltani kellene abilify-re vagy reagila-ra, bár az sem leányálom, ahogy tudom.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Nekem is tűnnek el ismerősök a Facebookról rendszeresen. Én azt gondolom erről, hogy most döntse már el, hogy ismer, vagy nem ismer. Ennyi határozatlan embert... Amúgy mostanában én se írosgatok már a Face-re semmit. Nem látom értelmét. Többször felötlik bennem a gondolat, hogy törlöm magam, de valamennyi kis haszna még mindig van a sok szívás mellett, ami van vele, szóval eddig nem tettem, és nem is valószínű, hogy tényleg rászánom magam a közeljövőben.


Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

Csak érdeklődöm, jobb a szuri, mint az ap gyógyszer?

Én gyógyszert szedek, de álmos vagyok tőle, meg be van dagadva a szemem nem kicsit.

Mondjuk a szurit nem tudnam hol beadatni, januar óta nem személyesen, csak egérrátétellel gyógyítanak, vagyis erecept.


6
Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

Ez nálam is pont így volt, amikor nem szedtem a gyógyszert. Most épp nem érdekel ez a dolog.

Az utcánk be van kamerázva, olyan forgós kamerával, ami forog utánad, ha elsétálsz alatta. Szerinted mit érzek?

De a nagyobb baj most, hogy az fb-n újabb számomra fontos ismerős törölte a kapcsolatot velem. Pedig már rég nem osztok meg semmit.

Az fb nálam úgy működik, hogy aki nem ismer, az az ismerősöm, akik ismernek, már rég törölték a kapcsolatot. Sokan azt csinálták, hogy bejelöltem őket, elfogadták, aztán egy hét múlva törölték. Nem egy ilyen van, lassan száz körül... Pedig nem csesztetek ott senkit.

Bár ha abból indulok ki, hogy ált suliban 8 évig egy osztálytársam sem szólt hozzám soha, akkor nem is kell csodálkoznom.

A körzeti nővér meg a tanáraim mindig azon vitatkoztak, hogy downos vagyok vagy autista. 

Erre skiz (is) lettem.

Nem baj. Fel a fejjel. Szék az élet. Mert szép nem mindig.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Erre keresettek rá! (Nem tudok linket betenni, rögtön letölti a pédéefet.)

A pszichiátria jövedelmezô „betegsége” - Állampolgári ...


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

WÁÓ BAKKER!

Márta!

Ez tényleg te vagy a fotón?

Tiszta J. Lo

<3

 


9
Offline
Csatlakozott: 2020 aug 8

Annyira FÉLEK... most az jött, hogy lehet nálunk itthon a WC-csészében kamera van.... az már azért durva lenne. Meg hogy közben a TV-ben kitárgyalnak, és nekem úgy "kell" végeznem a dolgom. Nem tudom, mi a megoldás, de ma pl alig tudtam wc-zni emiatt. Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

Sziasztok..

Végül nem feküdtem be. Elköltöztünk, és itt nincs már segitség, meg nem is akarok már.

Járok az új dokikhoz, de most a virus miatt már csak arra az időre, mig böknek, (injekció), meg telefonon kiiratom a gyógyszereket. Állapotom változatlan, talán meg merném kockáztatni, hogy jobb. A környezetváltozás jót tett, tesz. Rengeteg a napi szerveznivaló, tennivaló, még igy is, hogy nem dolgozom! Próbálok valamilyen online munkát találni, csak már itt nem napközis a fiam, igy vele nagyon sokat vagyok együtt, úgyhogy rendes munkára esélyem sincs. Meg kell mondanom, a kezdeti nehézségek ellenére azért jó itt lakni, vagyis, inkább a folyamatos nehézségek ellenére.

Rengeteg motivációs videót hallgatok és meditálok. Lassan sportolni is elkezdek újra, kevesebbet cigizem, mióta ismét le akarok szokni (januárban pár hónapra letettem), és az anyagi gondok is megoldódni látszanak (bár messze vagyok még a maximumtól).

Azt gondolom, hamarabb kellett volna meglépni, de akkor még valami visszatartott, valószin a dogmák, amiket a szüleim hajtogattak és amik nem volt igazak, jelenlegi életem rá a bizonyiték.


Offline
Csatlakozott: 2020 aug 30

Nem kell, hogy megerősítést kapj, hogy igazak-e vagy sem. Egyénileg értelmezed a világot és annak elemeit, egyéni adottságokkal. A belsőd sugall dolgokat, ezekre érdemes odafigyelni és értelmezni. Tanulhatsz belőlük. Minnél bátrabban próbálod ezeket megérteni annál kifinomultabbá válik a belső érzékelésed. Nyugodtan vizsgáld a gondolataidat, eszméidet, mert vannak. Csak lehet, hogy még kezdetlegesek és triviálisnak tűnnek, de attól még van értelme.


12
Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

Hát igen, csak szerintem igaz félig. Az áter kérdése sok évvel ezelőtt az volt: van rá bizonyítéka? Van, belül. Mondta, ok, de kívül, van aki megerősíti ebben? Hát az nincs. 

Az a durva, értem én, hogy csak addig tartott, amíg nem kezdtem el szedni az ap-t. De valahogy mégis igaz.

Annyit sikerült elérnem, hogy keresztülnézek rajta és nem foglalozom vele.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 15

Ha jól értem, nem az a cél, hogy ne gondold igaznak, hanem az, hogy kételkedj benne.

Szerintem jó módszer az, hogy eleinte csak megkérdőjelezed a téveszméid igazságtartalmát. Ezzel "felpuhítod" a rögzüléseket.

A vallásoshívő ember jó ellenpélda. Azt mondják neki a többiek, hogy ha le akarják beszélni a hitéről (tévképzeteiről, paranoiáiról, hogy egy láthatatlan hatalmas lény figyeli a gondolatait, és ha nem hiszi ezt akkor meg is bünteti, egy másik gonosz lény pedig még befolyásolni is akarja a gondolatait ezzel ellentétes irányba), cáfolják az elképzeléseit, akkor higgyen azokban a legjobban, így a kételkedés kizárásával esélye sincs gyógyulnia.


Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

Sziasztok, van köztetek olyan, aki már legyőzött téveszmét?

Én megkaptam házi feladatnak az áteremtől, hogy gyakoroljak. Kezdjek kételkedni a téveszméimben. Pl. hogy biztos h ez az oka? Nem lehet, hogy más oka van? Stb.

Eddig semmire sem mentem vele. Egy része tudom, hogy nem igaz, de a másik fele szerintem igaz. 

Az áterem szerint ez azért van, mert a téveszme, mint kóros emlék, valódi emlékhez épül be az agyba. Emiatt az agy nem tud különbséget tenni, mivel megtalálja a valódi emlékek között.

Nektek sikerült már?


15
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ha szükséges, hát szükséges. Én ezzel amúgy megbékéltem... kell gyszer a vérnyomásomra, a pajzsmirigyemre, a bipolomra... Kell, hát kell.


Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

Hát ez szép. Az a baj, egyrészt már a nemalvás miatt sem tudnám abbahagyni, másrészt akkor megint elindulna a képzelődés. Az első két epizódom nagyon durva volt.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hát... kb. Mivel a legtöbb AP altat (én ugyan bipolra szedek, de tök mind1), és elrontja a "természetes alvókát".


18
Offline
Csatlakozott: 2020 aug 7

Egy kis tapasztalat megosztás.

Skizóval senki nem tud aludni AP nélkül, vagy csak én nem?

Nem az AP okozza, mert amikor pár éve abbahagytam, akkor kezdődött.

Ha este beveszem, akkor gyorsan elalszom. De ha nem veszem be, mint pl tegnap este, akkor nincs alvás, csak fellevés reggelig, aztán folytatódik az új nap.

Ez a természetes alvóka kész, ennyi volt?


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Köszi a választ! Meg kellene próbálni. Az a baj, a vírus miatt nem találkozhatok az áteremmel, csak az asszisztense hív fel, hogy mehetek kiváltani a gyógyszert.Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Néhány próbálkozás után mindig rádöbbenek, hogy nekem kell megoldanom a problémáimat. A lógus vonal nem jött be, lehet csak a telefon miatt, hogy nem személyes volt. Sokat fizettem érte. Nem tudom, mit vártam, de valami mást, legalább kedvességet. De ilyen válaszokat kaptam: a betegségét tudomásul vettem. ... Úgy érzi a családja is veszélyben van, vagy csak ön? És ehhez hasonlóakat. Inkább kihalgatás volt, mint segítő beszélgetés. 

Az sztk áteremet viszont kedvelem, mert nem előítéletes velem szemben. Csak neki nincs ideje beszélgetni.

A kiadók sem válaszolnak az írásaimra. A főszereplőmről süt, hogy skizó, pedig nem is az. Lehet ezért. De akármit írok, ez lesz belőle: hangok, rohanó gondolatok, gondolatolvasás, haluszerű élmények.

Nem nagyon szereti ezt senki.


21
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Azt blehet, először 2,5-re...

AP nemcsak s-ra sa-re van...


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Jó lenne időnként szüneteltetni az AP-t. De amikor utoljára megpróbáltam, csúnya vége lett.

De mondjuk félév szünet, utána egy évig szedni. Nem hiszem, hogy az áter belemegy.

Vagy a 3mg-ot 2-re csökkenteni. Kipróbálni.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Marhaság. Sad A francot se tudják, mi bajod...


24
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

A kor tényleg csak egy szám Smile

Belül egyre fiatalabb leszek, az a baj, a testem meg nem birja lekövetni.

Nekem egyébként a PS 36 évesen jelentkezett. Ezért mondták akkor, hogy biztos nem skizo mert már öreg vagyok hozzá.

Most meg már kizárásos alapon nem lehet más állítólag.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Minden van, és az ellenkezője is...

Ugggyan, a kor csak egy szám.


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Jaja Smile

De tényleg azt mondta, hogy PS el sokan dolgoznak, van középvezető betege, szedik az AP-t és volt már aki nyugdíjas koráig így dolgozott.

Vagy ez csak biztatás volt?

Mire számíthatok?

Hat éve szedem, eddig semmi, bár így negyven felett kezdek kissé rugalmatlan lenni, de ez szerintem a korral jár.


27
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Attól függ, mikor megy nyugdíjba! Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Ha már mellékhatás, az AP, esetemben a Perdox tud hosszabb távon leépülést okozni? 

Van itt olyan, aki mondjuk már vagy 20 éve szedi és semmi baja? 

Az áterem szerint van, aki nyugdíjas koráig szedi az AP-t és dolgozik.

Tényleg van ilyen?


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Nekem mondod a ritka mellékhatásokat? Smile Sem a magánáterem, sem az sztk-s áter nem voltak HAJLANÓDAK elhinni, hogy kiütéseim lettek tőle. Csesszék meg. Ezért egyedül kellett elhagynom és jött is egy jó kis megborulás. Sad De jobb így, mert nem szedem a mérget tovább, ami károsít(hat)ja {a májat}, a vesét, a pajzsmirigyet. Bár méreg ide-méreg oda, a lítium öngyi gondolatok ellen TÖKÉLETES volt, legalábbis nekem.

Gratulálok a josgsihoz! Nekem persze nem adta meg. B+++.

Be mernék feküdni, mert a kh-ban (ezt te is tudod) napi takarítás van, ami mellé a Szigetvári Kh-ban pl. még csak a járvány kezdetén napi fertőtlenítő protokoll elő lett írva. Azóta csak durvább lett a járvány (mármint egy időre), szóval egész biztos, hogy komolyan van véve a takarítás + fertőtlenítés. Csak kérdés, hogy hova mennél. Mert azért nem mindegy, hogy hol MENNYIRE veszik komolyan a fentieket. 


30

Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

Vásárhelyi Beus írta:

sziasztok!

 

Olvasgatom a mellékhatásokat, és tök sok kijött rajtam, a ripedontól! Szinte fele a felsoroltaknak. Én nem tudom, hogy milyen mintavétellel dolgoznak, de nálam még a ritka mh is kijön! Itt van pl a foltos barna bőr (arcon!), ami rémisztő. Már mindennel kentem, de semmi javulás, úgyhogy csak attól lehet. Többet is fel tudnék sorolni, de minek.

A jogositványt a háziorvos most 5 évre megadta! Az áterem eléggé kivolt, hogy neki erről igazolást kell késziteni, bár végül csak megcsinálta.

 

Szeretnék kevesebb gyógyszert szedni, mert (nem csak szerintem) a ripedon, lamolep, akineton és a heti cisordinol injekció teljesen eltompit. Helyt álltam a koronavirus alatt (van egy mindjárt 9 éves kisfiam), és nem omlottam össze. Viszont be kellene feküdnöm ahhoz, hogy csökkentsék! Ti be mernétek menni a virus ellenére? Szerintem nyáron lenne a legmegfelelőbb!

rosszul irtam, 3 heti injekció


Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

sziasztok!

 

Olvasgatom a mellékhatásokat, és tök sok kijött rajtam, a ripedontól! Szinte fele a felsoroltaknak. Én nem tudom, hogy milyen mintavétellel dolgoznak, de nálam még a ritka mh is kijön! Itt van pl a foltos barna bőr (arcon!), ami rémisztő. Már mindennel kentem, de semmi javulás, úgyhogy csak attól lehet. Többet is fel tudnék sorolni, de minek.

A jogositványt a háziorvos most 5 évre megadta! Az áterem eléggé kivolt, hogy neki erről igazolást kell késziteni, bár végül csak megcsinálta.

 

Szeretnék kevesebb gyógyszert szedni, mert (nem csak szerintem) a ripedon, lamolep, akineton és a heti cisordinol injekció teljesen eltompit. Helyt álltam a koronavirus alatt (van egy mindjárt 9 éves kisfiam), és nem omlottam össze. Viszont be kellene feküdnöm ahhoz, hogy csökkentsék! Ti be mernétek menni a virus ellenére? Szerintem nyáron lenne a legmegfelelőbb!


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Első alkalommal Olanzapine (vagy mi) -t kellett szednem, asszem 10 mg, jó nagy adag volt. Aludni azt lehetett tőle. Sajnos a téveszmékre nem hatott. 

De egyébként az a fura, hogy szellemileg nem épültem le, pedig fiatal sem vagyok már.

Egyébként ezért mondták az elején, hogy ez skizoaffektiv és a skizo kizárható. Meg hogy túl öreg vagyok skizónak. 

De most már azt mondják, hogy PS, csak jól bírom.

Köszönöm, hogy válaszoltatok!


33
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Tényleg. Így a jó, hogy nem tudod.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Hehe. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

AP, ennyi elég is... Téged, hálisten, nem érint.


36
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Igen, olvastam róla hogy mi a hatóanyaga, de nekem akkor sem mond sokat Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Tongue , én 2 perccel előbb írtam!


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Perdox = AP. Én sem ismertem ezen a néven. Másik generikum neve pl.: Risperdal. Hatóanyag: risperidone.


39
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Perdox=Risperdal.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Engem nem sokkoltál le egyáltalán.

De több gondolkodnivalóm maradt mint hozzáfűznivalóm.

Scippat meg Frontint itt a legtöbben szedtünk már / szedünk. Nekem a Perdox ismeretlen (tudom hogy AP, de ennél többet nem tudok róla).


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Reggel annyia rossz érzésem volt, hogy 1 mg frontinnal kezdtem és elmentem sétálni. Ettől jobb lett.


42
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Perdox 3mg

Scippa

Frontin

 

Az állandó parán kívül már semmi bajom.

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ha igazán "rossz" állapotban lennél, képtelen lennél minderre...

Most miket szedsz?


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Ja, kellene valami jó hely, de se időm, semmi. Dolgozok, gyereket nevelek. Az áter szerint ezért vészeltem át az egészet, mert a munka és a család védőfaktorok.

Amúgy remélem nem sokkoltam le senkit a sztorival. Ez egy igen lefinomított verzió, de nem akarok itt ennél brutálabb dolgokat leírni.


45
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Köszönöm a megértést. Az igazi halu sztorimat nem írhatom le, mert sértenék vele másokat.

De írok egy nagyon hasonlót, hogy miről van szó.

Már vagy egy éve nagyon rosszul éreztem magam, új emlékeim jelentek meg, amikre korábban nem emlékeztem. Mintha összeesküvés áldozata lennék.

Aztán bejelentkezett egy hang és elmondta titkos élettörténetemet.

Valójában halva születtem, de sok órával később egy élő gyereket találtak a helyemen. Mivel ez orvosilag lehetetlen volt, rendőrt hívtak, meg speciális nyomozócsoportot, akik megàllapították, hogy idegen erők, legyenek azok ufók vagy egy idegen ország emberei, kicserélték a testet egy élőre. A szüleimnek nem szóltak, de nem kaphattam igazi magyar állampolgárságot, csak ilyen azonosítatlan megfigyelendő személy státuszt. Onnantól kezdve folyamatosan, egy életen át megfigyeltek és kisérleteztek velem. Gyógyszer hatóanyagokat teszteltek rajtam, kísérleteztek.

A hang azt mondta, a modern technika által tud velem beszélni, de vigyázzak, mert látják a gondolataimat. Ne próbálkozzak semmivel mert lelőnek, nincsenek emberi jogaim.

Amikor egy ismerős által emiatt bekerültem egy áterhez, a hang azt mondta, az áter beépített ügynök, a gyógyszer amit felír, egy kísérlet része. Ezért szedtem. A hang megszűnt, a téveszme nem. Aztán két év után besokaltam és abbahagytam a gyógyszert. Félbév után már csak napi három órát aludtam. Ekkor megjelentbegy angyal, aki azt mondta ne aggódjak, mert már a túlvilág része vagyok. 

Viszont altaóért visszamentem az áterhez. Azt mondta, van egy nagyon jó altatója, egész keveset kell szedni belőle. Nem altató volt persze, hanem Perdox. Ez egy AP. Ettől tudtam aludni, és eltűnt az angyal. Amikor két hónap múlva visszamentem az áterhez, mondta, hogy beszélgessünk már egy kicsit a PS ről, mint betegségről. Akkor kezdtem felvilágosodni és megérteni, mi történt velem. 

Szóval mégegyszer leírom, e a történet csak halu! Nehogy valaki komolyan vegye!

 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

A szóhasználat miatt NEM volt teljesen egyértelmű, hogy hogy volt a sztori. devil De már megértettem. Azt meg rögtön értettem, hogy vkinek (vagy az áternek vagy a lógusnak) pszichológushoz kellett (volna) mennie, és ez vicc. De hát egy áter mikor érti meg, hogy mi a skizo vagy a bipol vagy a bordi? (Nemhogy egy lógus.) De persze egy áter SOHA nem menne el szupervizióba, nem is kell neki. Simán lógushoz sem menne el, mert derogál neki. 


Offline
Csatlakozott: 2019 nov 15

Az az igazság, hogy mezei pszichológushoz ne fordulj ps-el mert nem tudnak vele mit kezdeni. Ehhez minimum egy klinikai szakpszichológusi és pszichoterapeutai végzettség kell, és még akkor sem biztos, hogy fognak tudni a helyeden kezelni. De amúgy ide nyugodtan leírhatod a sztoridat, mi nem fogunk elítélni sem és megbotránkozni sem rajtad, mert sokan közülünk keresztülmentek hozzád hasonló dolgokon, érzéseken, szóval valószínűleg nekünk sem lesz idegen, amit leírsz. Meg mondom, elítélni sem fogunk Smile ez a hely eddigi tapasztalataim szerint nem erről szól. Smile


48
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A lógusnak kellett lógushoz fordulnia (poén volt Wf-től).


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 6

Ezt a pszichológus storit kifejtem bővebben.

A mostani orvosom, aki szerintem nagyon jó, mondta, hogy menjek el pszichológushoz, de ő olyan intézetet javasolt, ahol direkt ezzel, tehat ps emberekkel foglalkoznak. Viszont oda nem tudtam elmenni, mert nagyon messsze van.

Ezért kerestem egy sima mezei pszichológust a közelben és elmentem oda. Előadtam a storit, egyből vége lett szegénykémnek, szerintem ő olyan ügyfelekhez szokott, akiknek szerelmi bánatuk van.

Elkérte az orvosom nevét, nem tudom, minek.

Aztán mondta, hogy ő ebben nem nagyon tud segíteni. Így nem sokra mentünk egymással. Szerintem szimplán félt tőlem.

 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Roxana Roxy írta:

"Elküldtek pszichológushoz, elmeséltem neki, hogy kik üldöznek és miért erre elkérte az orvosom nevét és azt mondta inkább ne járjak hozzá, mármint a pszichológushoz. Pedig tök jó lett volna átbeszélni. Csak kikészült a sztorimtól. Szerintemn utána pszichológushoz ment."

Mármint a pszichológus kérte el az áter nevét? És az áter mondta, hogy ne menj a pszichológushoz? De miért? Ki készült ki a sztoritól, a pszichológus? Nem tudom, ki melyik pszichológushoz a sztoridtól, de jó a vicc. Smile

jav. "ki ment"

A többit már értem, Klejó!!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen