Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Skizofrénia 3.5

1981 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Online
Csatlakozott: 2020 júl 31

Miért nem tudod finomabban megfogalmazni, teeee? 


Online
Csatlakozott: 2018 okt 16

És mennyi ilyen vallásos van, aki szerint az istenjézusmáriaördögangyal beszél hozzá. Ezek soha nem fognak lemondani a halukról, mert ez által érzik magukat elhivatott übermenschnek.


3
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

"Bizonyos pszichiátriai kórképek hallási hallucinációkkal is járhatnak, ilyen például a skizofrénia. Az érintett betegeknek sokszor nehezükre esik elkülöníteni a külvilágból érkező hangokat azoktól, amelyek nem valósak. Rébecca Kleinberger kutatócsoportja jelenleg egy olyan apró és bárki számára elérhető eszközön dolgozik, amely segíthet ezeknek a betegeknek különbséget tenni a külső és csak a fejükben élő hangok között."


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Én is 10-kor.. de sok hasznukat nem érzem.. max ha nem iszok akkor szedál rajtam valamennyit.. + éhes vagyok mint a farkas. Persze hízni meg nem akarok így eléggé ambivalens a történet. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jó, h nem felesre gondoltál... De én a gyszereket csak 10-kor veszem be.


6
Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Ó én az 5. sörtől már jobban vagyok.. csak feltételeztem hogy nem az 1 decis Royal-t választod Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hogy találtad el? Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Idáig mini adagot szedtem mind2őből..  nem vagyok se leszedálva se semmi, csak ittas.  Mekkora az a kis vodka? 2 dekás?


9
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én épp a 3. üveg kisvodkán spekulálok, de én bipol vagyok Laughing out loudOffline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Hát hogy ha elfogyott nem megyek át venni még 2 dobozzal.. de lehet az lesz.. olvasgattam a betegségemről, nem sok bíztatót írnak. Sajnos felismerem magamban a skizo-t.. több dolog egyezik amit leírnak.. akkor meg xarni bele.. leiszom magam.. legalább addig is jól vagyok. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hogyan lehet ezt okosba'?


12
Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Beruháztam 4 sörre.. ráküldöm a Leponexre meg a Xanaxra. De csak okosan. 


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Holnap után írjak meg a zárójelentésemet a xepliont is akkor kapom meg. A kórházban szinte senki barátom nem lett. Volt ott egy pocs aki a nők után ment nekem ez nem ment meg jobban kell lennem.


Offline
Csatlakozott: 2018 már 18

-


15
Offline
Csatlakozott: 2018 már 18

-


Offline
Csatlakozott: 2018 már 18

-


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Jó hallani, h neked bevált a gyógyszer. Smile


18
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Én is ezzel a diaggal nevelek kiskoru gyereket, de eddig senki sem mondta, hogy elvennék emiatt.

Három hét múlva konzultáció az áterrel, lejjebb akarom venni az AP-t. 2-mg ra. Aztán meglátjuk. Nálam az a fura, hogy addig voltam beteg, amíg tömték belém a 10 mg olanzapine-t. Most már évek óta 3 mg Perdoxon élek, és semmi tünetem. De semmi. De szerintem ez is sok, nekem kevesebb is elég.

Már rég lejjebb akarom vetetni, csak a vírus miatt nem akartam ezzel piszkálni az átert. De most eljött az idő.


Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

elolvastam, amiket irtatok, nem nagyon tudok hozzászólni, vagyis tanácsot nem tudok adni.

Nekem visszaadták a gyereket, sikersztori.

de az oda vezető út és onnantól is, hát, kemény!

most épp azon vagyok elkeseredve, hogy nem tudunk sehogy házat venni. Vagy lakást. Maradnunk kell albérletben, itt feladom ... Annyiszor, annyi mindent feladtam már, lehet, hogy egy pihenő lesz ebből is inkább, perpillanat azon bőgtem ki magam, hogy senki nem segit. És nem a beszélgetésekre gondolok, mert számtalan fül hallgatna meg, hallgat meg, de konkrétan egyik sem segit. Osztják az észt és MÉG MINDIG sajnálnak.

Úgy döntöttem, csöndben meghúzom magam, nem beszélek inkább senkivel, hanem erőt veszek magamon és még 5 állásra jelentkezem. Akármit teszek, rokonaim, rég volt barátaim nemcsak sajnálnak, de lenéznek, mert csóró vagyok, csórók vagyunk. A körülményeink nem valami jók... de ezen változtatni fogunk. Holnap kezdem. Másik albérletben szeretnék lakni, egy kisebben, veszünk még egy olcsó kocsit és akkor dolgozom főállásban. MOst a gyerkőc miatt nem tudok, egyébként részmunkaidőben kaptam állást, nincs is nagyon messze. Minden be van fizetve, de ezt az életmódot tovább nem birom, megszakadok, muszáj most már dolgoznom...!!! Akkor talán kapunk hitelt.

A gyógyszercsökkentés "érdekes". jönnek belőlem elő az érzelmek, sőt, még a fizikai fájdalmakat is elkezdtem érezni. MIndig mondtam, hogy nekem a testem, nem a szellemem az erősségem, de rájöttem, ezek a gyógyszerek ezeket a dolgokat is tompitják! most megint antibiotikum kúrára itéltek, mert végigcsináltam a telet jól, de most tavasszal felfáztam. A vérképem egész jó, volt bennem valami virus, de amúgy máj.vese.pajzsmirigy rendben, plusz egy kis magas koleszterin.

Szóval itt senki nem látogatott meg minket. És nem is fog. Nem hiányzik a még több sajnálgatás. Gyerek hálistennek jól van, már többet kell főzzek, mert nekem nem jut, miután esznek ezek ketten Smile szóval szeretnék ismét előre lépni, az injekciót szeretném majd elhagyni, és az esti gyógyszeremet pedig megtartani. MOst pl kristálytisztán érzem (ma kaptam meg), hogy minden pozitiv hozzáállásom eltűnt, sirva is fakadtam utána, hogy miért kell ezt, szinte azonnal tompa voltam és megint most pár napig úgy érzem, csak a kötelezőkre futja majd. Egyébként 4 hetente kapom. Előtte tegnap még minden ok volt, volt sok pozitiv gondolatom, tervem, pörgött az agyam, most semmi. És még sirtam is, hogy milyen szerencsétlen vagyok: megcsúnyúltam, megőszültem, megráncosodtam ÉS MÉG szegény is vagyok. Ahelyett, hogy jó, hát 41 éves leszek, már nem vagyok olyan szép sem fiatal, mint a fotón, a gyerek majd csak meghizik, lesz elég pénzünk és eddig is mindent be tudtunk fizetni, mióta elköltöztünk, szóval nagy baj nincs, na, ezek helyett jött az előbbi. Anyám ráadásul coviddal harmadik hete kórházban van és a nővérén meg apun kivül csak én hivom... MInden diagnózisa nálam landol, és még tartsam benne is a lelket, hát ez kicsinál...

ennyit akartam ide irni. Most, talán jobb picit. abbahagytam az irást, kisebb gondom is nagyobb ennél, inkább már csak röviden, lényegre törően kommunikálok. nincs ihletem, illetve el akarom felejteni a múltat, de nagyon nem megy: egyfolytában rettegek, i van, ha kapok egy ellenőrzést és elhelyezik a gyereket tőlem, mi van, ha anyám meghal, mi van, ha apám mégiscsak meggondolja magát és feljelent vagy beperel, ilyenek. Jó napjaimon csak nevetek az egészen, most igy injekció után kisért a múlt.Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Sztem vmi igen, de nehéz, merthogy ráfüvezik gyógyszeres időszakban is...

Na ez meg olyan, hogyha nem skizo esetleg, hanem drog indukálta pszichózisa van vagy bármi egyéb pszichotikus baja, a fű az aztán nem jó móka....

Felfortyanós, enyhén agresszív volt, dehát ez lehet alap temperamentum+azt gondolta, hallgatóznak a buszon, na ez is olyan, hogy ha akarom, tünete vminek, ha akarom, nem. De összességében rendezettebb volt, nem írkált hülyeségeket, nem voltak fura megosztásai.

A szedáció gond szokott lenni ezekkel a cuccokkal, de a haverjaival tudott este 11-ig itt-ott üldögélni, kocsmázni+hamarabb/akkor kelt, mint én gyógyszer nélkül...

 

 

 

 


21
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Gyszert szedő időszakban is van tünete? 


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Hát ez az, hogy szerintem nem látja be. Beszélni se lehetett vele erről. Állandóan abbahagyja a gyógyszert. Persze simán lehet, gyógyszerrel is rosszul érzi magát, de anélkül meg vállalhatatlanul rosszul van, mutattam, miket írt.

Sztem vagy 10X volt már kórházban.

Nehéz, hogy ne legyen ebből sujkolás(vagy súlykolás?), hogy bajod van/beteg vagy, de ne tegyünk már úgy se, mintha minden rendben lenne.

Nem kell ezt mindenkinek újságolni, hogy pszichotikus bajai vannak vagy túlzott betegségtudatot kiépíteni, csak éppen ha mindig kórház a vége, akkor elagyalni, vajon megéri-e  füvezést? A sok hét kórház, egyebek....

a kórházban is füvezett álllítólag. Már azon gondolkodom, hogy van, akin nem lehet segíteni és kész.

 

 


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Otthonban talán tartós gyszeres kezelés után és piáról való leszoktatás után átgondolná az életét és rájönne, hogy jobb, ha nem iszik, pláne nem annyit, h rendszeresen összeessen az utcán, jobb ha dolgozik. Addigra viszont lehet nem lesz visszaút mert gondnok nem fog beleegyezni, h kiengedjek.

Exednek viszont jót tehet a kórház, főleg ha gyszerrel utólag belátja, h anélkül nincs jól.

Bnőmmel az is baj, h nem mániás állapotban sem látta be, h jobb, ha szedi a gyógyszerét mert anélkül mindig visszaesik. Ilyenkor azt hiszi, h meggyógyult. 

Azt hiszi, h ima, spirituális módszerek, stb gyógyuláshoz vezethet.

Thalassa Házban ismertem meg, ott még teljesen normális volt (kb 10 éve), de már akkor is azt gondolta, h terápia után már nem fog kelleni a gyszer. Eleve irreális céllal ment oda. Azért, h ne kelljen többet gyszert szedni.


24
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Egy pali befogadta 1 éjszakára. Neki is kiégette a takaróját. Bezabálta a viagráit. Smile


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Otthonba szeretnék tenni. Ami kurvára nem jó. Ott ráadásul nem abban segítenék, h később önállóan tudjon élni, dolgozni stb. Ezt írják minden otthon honlapján, gyakorlatilag viszont nem ez van. Gondolom bedugni sem könnyű mert jövedelme nincs és leszázalékolás esetén sem biztos, h kapna vagy csak nagyon keveset.

Az sem jó, h utcán van. Drasztikusan lefogyott, átlagban napi 2 üveg bort iszik, illetve annyit amennyire pénzt tud szerezni. Mája megy tönkre stb. Hosszú életre ott nem számíthat.

Befogadni már senki nem akarja, senki nem szeretne egy vagyont költeni arra, h sírba itassa, senki nem szeretné fél éjszakáját ébren tölteni, ha nem tud csendben megmaradni, senki nem szeretné, h csövest vigyen oda (volt ilyenre példa), bezabálja a gyszereit (már nem csak pszichót zabál be, azt ami a kezébe kerül), szagolja, ha hetekig nem fürdik, bepisil stb. 

Van egy huga, nagyon fiatal. Nem várható el, h kínlódjon vele. 

Apja ugyanilyen alkesz, vele sem tud kijönni. Anyja meghalt. Ő próbálta eddig fékezni, elérni, h szedjen gyszert. Gyszerrel dolgozni is tudott, de gyakran kirúgták mert eléggé link.


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

erre a helyzetre sztem nincs jó megoldás.

De engem is érdekelne.


27
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Bnőm

Sajnos neki a pszich betegsége vagy egyéb betegség miatt elbutulása is van. Akkor is, ha beszedi a gyszert.

Felhívott kb 2 hete.

Újra megkérdezte (ezt a kört már többször lefutottuk), hogy exével szoktam-e beszélni. Mondtam sokadjára, h nem, de Anyu beszélt vele tél elején 1x.

Mi van a gyerekével? Sztem él? Nem lehet, h meggyilkolták? Mondtam, h nem. Miért és ki gyilkolta volna meg? 

Egészséges? Tudtommal nem. Az egyik szemére szinte nem lát, a másikkal jobban lát, már van szemüvege is. 

Erre ő: nem ezt kérdezem, hanem azt, hogy egészséges-e?

Erre én: nem, nem egészséges, beteg a szeme. Más baja tudtommal nincs.

Az jó, örül, h egészségrs

Erre én: nem jó. Az egyik szemére majdnem vak, a másikkal sem lát jól. 

Gyakorlatilag ez egy ideje minden beszélgetésnél előjön. Nem tudja értelmezni, amit a másik mond vagy pár perc alatt elfelejti és újra és újra megkérdezi. 

Telefonban azt is mindig kérdezi, hogy mikor fogják már végre visszaadni a gyerekét. Ezt úgy kérdezi, mintha a telefonját vették volna el és semmi ok nem lenne arra, hogy ne adják vissza

Mindig elmondom, h amikor elvették, írtak egy hosszú listát, hogy mit kell teljesíteni ahhoz, h visszaadják. Azt kell teljesíteni, utána adják vissza. 

Mindig mondom, hogy most azért sem adhatják neki vissza mert hajléktalan. Ezen kívül az is gond, hogy felgyújtotta a párja lakását, oda nem vihető a gyerek. Ezt utána nagy nehezen felfogja.

1 hét múlva viszont újra megkérdezi telóban, hogy megölték-e a gyerekét. Amikor megérti, hogy él, akkor azt kérdezi, hogy mikor adják végre vissza.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

 

Szerintetek (általánosságban kérdezem), mi a JÓ megoldás arra, ha vki skizó, mánia vagy egyéb betegség miatt be van kattanva, hallucinál, téveszmés (mindetek és/vagy) és nem hajlandó gyszert szedni. Ezek mellett időnkènt (állapota miatt) olyan dolgokat is tesz, ami másoknak probléma? 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

... és azt sem értem, h mindenhol agresszióra, dühkitörésre ezt a kicseszett elavult Haloperidolt nyomatják, ami kombóban pláne totál elembertelenítő hatású. Nekem spec. az az 5 szál hajam is hullik tőle. Ez nem gyógyítás, ez olyan "nevelő célzat", mint anno h terhességmegszakításkor tettek olyasmit az altatóba, h utána mindenki jóóól hányjon tőle. Mint az "undorodós" piáról leszoktatás, tök elavult módszerek, és legfőképp hatástalanok.


30

Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jaaaj, engem is a célból szoktak. Aztán volt, h túllőttek a célon. Olyan balhét kivertem, h ezt talán mégse kéne, h le is állították.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Sztem pasik szarabb helyzetben vannak. Amiatt is agyonszedálják, h véletlenül se legyen agresszív.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nemcsak ez volt ennél a dokinál. Elhagytam (szatyrostul) gyszert. Rám fogta, h beszedtem. Aztán ezt Anyu végül tisztázta. Ő elhitte. Elment a trafikba és ott másnap meglett. Több félreértés is volt, nem engedte tisztázni. Pozitív tapasztalatom is volt vele, de összességében több volt negatív. A tartós túlgyógyszerezés viszont nyomós ok volt váltásra. 

Bnőm mindig irigyelt, h minimáladagon vagyok. Hiába mondtam, h mi megállapodtunk abban, h amikor jól vagyok keveset szedek, ha rosszul, akkor jelzem. Ezért lehetett minimalizàlni.

Rám irigy? Bezzeg nekem jó orvosom van? Ő is mehetett volna oda terápiára, orvoshoz....ja, fizetni nem akart. Értem. Akkor mégsem olyan jó nekem? 

 


33
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Sztem van olyat eset, amikor nagyon is indokolt a kórház. Utána ambulánsan érdemes olyan orvost keresni, aki nem gyógyszerezi túl. Azt szedni. Ha nem hat, emelni. Eleve elkerülni a kórházat. 

Gondnokságot nem tudom, h ki, mikor és miért indít el. Gondolom a kórház, ha gyakran bekerül a beteg. 


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Voltak nekem is rossz kórházi élményeim, ezek részben a gyógyszerezésből, részben a környezetből adódtak, részben ápolónől,  de emellett amennyire tellett tőlem, próbáltam "viselkedni", nem összeférhetetlen lenni és így összességében nem láttam visszaélést esetemben.

Olvasván téged, sztem eleget tettél ebbe az ügymenetbe, ilyenkor ami célszerű:kizárni ezt a kapcsolatot.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Én amiatt vagyok pipa a kórházi orvosokra mert nem kérdezik meg a beteget arról, h milyen gyszeres tapasztalata van, mi hatott korábban és mi nem, mit tudott tolerálni, mit nem. Aztán ambulánsan arra hivatkoznak (gyakran), h átállításhoz kórház kell. Skizókat pedig szeretik indokolatlanul magas adaggal kezelni. 


36
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Bnőmnél is volt régebben 1-2 olyan eset, amikor Anyukáva összeveszett és ráhívták a mentőt. Ilyenkor be sem vitték vagy bevitték, beszélgettek vele és mehetett haza. Lehet volt olyan is, h benn fogták indokolatlanul.

De az esetek 99%-ban indokolt volt bevinni. Indokolt volt kezelni. Kh megkérdezhetnè, h melyik AP-t tudja tolerálni. Neki Tegretol nem okozott mellékhatást. Lehet mellé elég lett volna kis adag AP is.

Nem kérdezgették, adtak amit gondoltak. Ambulánsan jobb állapotban sem igazán akarták csökkenteni.

Megértem, h ez szar volt, szar így. De nem hiszem el, h nem lehetett volna találni egy magándokit, aki jó állapotban mert volna adagot csökkenteni és meg lehetett volna állapodni abban, h ha előjön a mánia, akkor átmenetileg emelnek. Olyankor 3 napig is ébren van gyszer nélkül. 10-20 mg Olanza sem csapná agyon.

Szidja a rendszert, a kórházat, nem humánusan bánnak vele kh-ba. Ezt értem és igaz is. De erre nem az lenne a megoldás, h szedi (keveset, ha jól van, sokat ha nincs jól) és akkor be sem kerülne? 

Kh meg gondolom gyors "eredményt" akar, ő is sietett haza. Gondolom ezért is adtak sok gyszert, előbb hat.

Szóba sem jött volna gondnokság, ha nem kellett volna ennyiszer bevinni. Volt olyan év, h 10 x bevitték + 2x toxikológia + 3x detox.

Most a gondnokság is folyamatban. Sztem így sem tudják otthonba tenni mert nincs leszázalékolva (nem egyezik bele) és ha leszázalékolnák sem kapna vagy csak keveset. Otthonok pedig tudtommal fizetősek.

Ő miért nem érti, h féltjük utcán? Miért nem érti, h mindenkinek elfogyott a türelme, nem tudja, nem akarja már eltartani, befogadni? Àtjött, 20 x kért piát. 20 x mondtam nemet, akkor is csak kérte, kérte. Felíratta a nyugi bogyót, 5 nap alatt beszedte a havi adagot. Utána hozzám járt gyszerért. Nem akarta megérteni, h véges a készletem.

AP-t miért nem szedi? Szerinte nagyon káros, veszélyes, hirtelen halált okozhat. Erre hiába mondjuk, h a sok pia, napi 20 db Rivó is káros. Még károsabb. Az neki jó.

Ja, AP kiüti. Azért sem akarja szedni. Az nem zavarja, h 5 nap alatt bevett 1 üveg Rivó is kiüti.

A baba mellett 4-5 nap alatt bevett 50 db Rivót. Éjjel nappal aludt. Pasija vett ki szabit. Napokig rá sem nézett a gyerekre..


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Na ez az, ilyesmiről írok én is.

Emlegetett ismerősömnek, mikor kórházba került, felajánlottam, hogy beviszek vmit, ami kell vagy meglátogatom.

Visszaírt, hogy cigit hozhatok, "utána lekophacc". Nyilván nem mentem be így.

Mikor megint felbukkant, már szerelmi téveszmésen, azt is a szememre vetette, miért nem látogattam meg bent.

Szval engem is érdekel, mi a megoldás ilyenkor, mert az se stimmel, hogy én vagy a szülei vagy a barátai vagy bárki a szar, ha lép valamilyen irányba. Én bizony szóltam a  szüleinek, mikor a sokadik paranoid sztori jött elő.  Ugyanez Csillag, amit írsz: összehord mindenfélét. Aztán simán lehet, van, aminek van alapja, de miután engem "látott" itt-ott és fröcsögve káromkodott velem, hogy én hogyan csaltam őt meg pár éve(sehogy), erős kétségeim támadtak.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Visszaélés. Ilyen is van. Sztem gyakori. Többek között indokolatlan túlgyógyszerezés miatt hagytam ott az egyik orvosom. Anyu panaszkodott, h veszekszek vele (zavar, h részeg, hangos a tv stb). Hozzátette, h bnőmmel is összevesztem. Dokit nem érdekelte, h mi a bajom. Gyszert emelt. Leszarta, h azért vesztem össze az egyik bnőmmel mert nem szerettem volna szexelni vele, járni sem. Csak barátkozni. Bnőm részegen nem fogadta el a visszautasítást, újra nemet mondtam. Újra fogdosni kezdett. Végül elfogyott a türelmem és kiabáltam vele, h hagyjon békèn. Elaludt. Másnap hazament és elküldött a f@szba, nem akar többet látni stb.

Ezek szerint, ha nem akarok szexelni vkivel, akivel nem járok, akkor gyógyszert kell emelni?


39
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Bnőm:

Mániás, iszik, paronoiás. Jelenleg utcán él, kéreget. Netes cikkben jelent meg, h vki gyerekét el akarta venni, azt hitte, h az övé. Ő kb 2 éve szült, nem volt megfelelő a lakáskörülmény, magára hagyta a babát míg az utcán koldult, antipszichotikumot nem szedte, nyugtatót durván abúzálta. Emiatt elvették a babát. Nem érti, h miért javasoltunk elvonót terhesség alatt.

Később részegen csikket dobott a kukába, nem vette észre, h nem oltotta el. Felgyulladt a lakás...nálunk míg nem figyeltem, begyógyszerezett. Elaludt cigivel a kezében. Kiégett az ágytakaró. Anyu szúrta ki, próbálta kivenni a kezéből, erre anyuval kiabált, neki állt feljebb. Felkelteni nem lehetett, itthagyni nem mertük (újra begyógyszerezhet, nincs kulcs stb). Mentő. Toxikológia. Mi voltunk a szemetek.

Nem érti, h miért viszik be állandóan a kórházba, nem érti, h miért vették el a gyerekét, nem érti, h miért nem adják vissza, nem érti, h mi bajunk azzal, h iszik, nem érti, h mi bajunk azzal, h utcán él, kéreget. 

Összehord mindenfélét, téveszmés, paranoiás. Azt mondja, h a családsegítős azért vette el a gyereket mert neki nincs és kell az övé. Exének biztosan van másik lakása, csak titkolja. Neki azért vas szagú a haja mert éjjelente titokban el szokták vinni sokkolni. Gyereke tuti cigányoknál van és már megölték.

Erre mi a megoldás, ha nem gyógyszer és kórház?

 

 


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Magában nem ismeri el.

Van olyan, amikor a part szakad tényleg....egyik exem gyógyszer nélkül agresszív, mindenfele "látott engem", ahol nem is jártam, féltékenységi "őrülete" volt(ebből eredő fals szidalmazások), totál érthetetlen hülyeségeket ír, nem dolgozik, stb....nem lehet vele boldogulni sajnos. Orvoshoz nem fog menni magától. Szval most vagy elviteti valaki (pl. a szomszédok, akikkel összeveszett vagy a haverjai, akikkel összeverekedett) vagy így marad. :S

Most akkor azért, mert ő beteg és jajjszegényke, el kell viselni, hogy pl. engem szidalmaz a téveszméje miatt?  Merthogy én is beteg vagyok, ember vagyok, akin rontott.

Totál patthelyzet, hogy akkor most mi legyen, mert így nem maradhat. 

Sztem nem lehet kárhoztatni azt, aki beviteti, merthogy "őneki semmi baja", így nem is keres/fogad segítséget.

Nem hiszem, hogy piszkálnák, ha pölö angyalokkal társalogna....nem pedig paranoid dolgai lennének. Nem volt ő pl. kiközösítve, csak hát ugye haverjaival is összeveszett, szüleivel is, stb....

 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

persze, hogy a doktor bácsi mást fog mondani erről, a jól beállított gyógyszerről, meg a teljes életről fog papolni. a pszichiátriának mindenre van egy válasza a társadalom felé, és a saját páciensei felé, akinek nem az érdekeit nézi, hanem önjelölt lovagként megvédi tőlük a társadalmat. és még büszkék is rá. ki kérte meg őket rá? senki. ez nekik szorgalmi feladat, illetve van kin levezetni a szadista hajlamaikat, hogy így billenjen helyre a saját beteg lelkük egyensúlya. én nem a skizofréneket látom betegnek, hanem őket. egy súlyosan beteg társadalomban betegnek lenni csak az egészség jele lehet.


42
Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

egyébként skizofrénia diagnózist csak merő rosszindulatból kap bárki is, annyira könnyen konvertálható lenne egy enyhébb diagra. ráadásul, amit én gondolok a skizofréniáról, azt most itt nem fogom kifejteni, mert nem annyira divatos hangoztatni. ezeket az embereket szopatják folyamatosan, hangokkal, téves gondolatokkal. az úgynevezett gyógyszer vagy elnyom valamit ezekből vagy nem. ha nem, akkor addig szedálják szerencsétlent, amíg nem csorog a nyála. kb. ez a skizofrénia. egy büntetődiagnózis. semmi köze semmiféle mentális betegséghez. ezeket az embereket ki akarják vezetni a társadalomból, és előbb-utóbb ki is fogják, a kérdés csak a mikor?

amennyiben pedig még benne van a társadalomban, abban sincs sok köszönet, mert sehol sem állnak vele szóba, mindenhol kiközösítik. egy látványpékség neki az egész. de mégis jobb, mint egy intézetben élve elrohadni, túlgyógyszerezve, gyámság alatt, ahogy a legtöbben járnak.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Avana írta:

Skizoaffektív zavar esetleg?

A legtöbb skizofrén egyébként nem ismeri el, hogy skizofrén, ez is jellegzetes, ezt tőled függetlenül írom.

Amúgy nehéz lenne nem elismerni, amikor ezt a diagnózist ragasztják rá, és folyamatosan szedálják, meg havonta hurcibálják kontrollra. A külvilágnak lehet, hogy nem ismeri el, mert akkor a társadalom oldaláról is kapja a szopatást és a kirekesztést.


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Wildflower5 írta:

Szia Kiscsillag!

Kérdezhetek ezzel kapcsolatban?

Az, hogy nem tudsz teljes munkaidõben dolgozni, az mit jelent? Fáradtság, vagy hogy jelentkezik?

Csak azért kérdem, mert engem már 7 éve kezelnek paranoid skizofréniával, de én napi 8-9 órát dolgozom és mellette gyereket nevelek, és emellett még képzem magam és még amatőr íróként is tevékenykedem.

De mindenkitől azt hallom, hogy ezzel a betegséggel nem nagyon tud dolgozni. Én ebből azt szűrtem le, hogy nekem nem is ez a bajom. Szerintem max bipol vagyok, vagy még az sem. Szerintem engem félrediagnosztizáltak.

 

Teljes munkaidőben dolgozok. Évekig volt másodállásom is. Olyan időszak is volt, amikor munka mellett tanultam is.

Ha több szedáló gyszert szednék, akkor nem tudnék teljes munkaidőben dolgozni mert nem tudnék felkelni, ébren maradni.


45
Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Skizoaffektív zavar esetleg?

A legtöbb skizofrén egyébként nem ismeri el, hogy skizofrén, ez is jellegzetes, ezt tőled függetlenül írom.


Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

képzeljétek, sikerült:

elhagyhattam a reggeli ripedont teljesen, és 4 hetente kapom az injekciót!

már csak az utóbbitól szeretnék megszabadulni.

arra gondoltam, hogy először majd 4 hetente fél ampulla, végül semmi.

maradna az esti 4mg ripedon és a lamolep, akineton meg reggel este (ha még kell ennyi).

2ésfél hónap múlva kontroll.


Offline
Csatlakozott: 2021 már 6

Na mégegy dolog az állítólagos skizómról.

Egyrészt, már 12 évesen is volt állandó sírásig fokozódó rosszkedvem. De akkor azt hittem, a családi balhék miatt vagyok szomorú. A kocsmáros sörpirint írt fel erre a problémámra, heti 2x4 korsó adagolással.

Aztán egész életemet végigkísérte ez a szorongásos rosszkedv.

Az eddigi két pszichózisom depresszióval kezdődött, 15 kilo fogyas, majd halu. Elkezdtek mindkétszer AP vel kezelni, erre a halu azonnal megszűnt, a depresszió peddig a folyamatos sírásig fajult, erre kaptam antidepit, amitől elmúlt.

Szerintem ez simán lehet egy súlyosabb depi is, pszichotikus tünetekkel.

Szóval a pszichotikus tünetek mindig a depresszió részeként jelentkeztek, sosem anélkül.

Kicsit utánamegyek ennek, mert nekem nem mindegy, hogy depresszió, vagy skizó a diagom.


48
Offline
Csatlakozott: 2021 már 6

Szia Kiscsillag!

Kérdezhetek ezzel kapcsolatban?

Az, hogy nem tudsz teljes munkaidõben dolgozni, az mit jelent? Fáradtság, vagy hogy jelentkezik?

Csak azért kérdem, mert engem már 7 éve kezelnek paranoid skizofréniával, de én napi 8-9 órát dolgozom és mellette gyereket nevelek, és emellett még képzem magam és még amatőr íróként is tevékenykedem.

De mindenkitől azt hallom, hogy ezzel a betegséggel nem nagyon tud dolgozni. Én ebből azt szűrtem le, hogy nekem nem is ez a bajom. Szerintem max bipol vagyok, vagy még az sem. Szerintem engem félrediagnosztizáltak.

 


Offline
Csatlakozott: 2021 már 6

Jelentkeztem pszichoterápiára magánúton. Óvatosan adagolom, miért szeretném. Félek nem vállalnak. Egyenlőre csak gyermekkori bántalamazás, szorongás, pszichotikus tünetek, depresszió tüneteket adtam meg.

Amúgy van itt valaki, akinél skizónál segített a pszichoterápia?


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Tartós táppénzt nem tartanak indokoltnak, kilépni pedig nem merek a bizonytalanra. Ha úgy megyek leszázalékolásra, h dolgozok, akkor nem hihető, h nem tudok dolgozni.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen