Pregabalin és Trittico GYÓGYSZEREK

227 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

A nőknek egy nagyon jó gyógyszer, szinte 0 mellékhatással, ÁM

a férfiaknál gyakran akár 3 - 5 órán át tartó önkéntelen merevedést okozhat, mely károsíthatja nemzőképességet és vérellátást stb. Nekem ez egyszer előfordult a 4 órás önkéntelen merevedés emiatt, NEM ajánlom férfiaknak!

De valóban, nőknek remek gyógyszer.

 


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 24

Trittico-t szedőknek egy nagyon hasznos tanulmány. Sok kérdésre választ ad.

 

 

A trazodon multifunkcionális hatásmechanizmusa és klinikai alkalmazása

Frecska Ede Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Pszichiátriai Tanszék

A trazodon egy olyan szerotonin (5-HT2) antagonista és reuptake gátló hatású antidepresszáns, amely sajátos receptor profilja alapján multifunkcionális pszichofarmakonnak számít. Legáltalánosabban elfogadott a depresszió kezelésére, dokumentáltan bevált időskori depresszióban, de elterjedten alkalmazzák benzodiazepinek vagy benzodiazepin-szerű altatók helyettesítésére a depresszió kezelésekor tapasztalt anxiolitikus és hipnotikus hatása alapján. Irodalmi adatok támogatják használatát generalizált szorongás, agitált állapotok, krónikus fájdalom kezelésében és az alkohol- vagy benzodiazepin-függő betegek feszültségének csökkentésében is. Biztonságosság szempontjából a trazodon összemérhető a legtöbb modern antidepresszánssal. Kiemelendő súlyneutrális és a szexuális funkciót támogató hatása. A trazodon bevezetése a magyar piacra jó eséllyel csökkentheti a benzodiazepinek túlzott használatát a szorongásosdepresszív állapotok kezelésekor.

http://epa.oszk.hu/02400/02454/00040/pdf/EPA02454_neurohun_2010_477-482.pdf


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Ha jól látom kép alapján, akkor te nő vagy (mármint ha ez a te saját képed) .

A lényeg:

- antidepik gyakran belezavarnak a szexuális funkciókba, mármint orgazmus, merevedés, a Trittico és Valdoxan sok férfinál, pl. nálam önkéntelen és tartós ideig (3 órán át) fent álló erekciót okoz, így természetesen nem szedem

- a citapram/cipralex/escitil  gyakori mellékhatása az orgazmus hiánya

- az antidepihez kedzetben 1  - 2  hónapig szorongáscsökkentőt szoktak írni (Frontin, Rivotril, Xanax stb), és ezzel egyidejűleg el kell kedzeni pszichoterápiát, hogy traumákon dolgozzatok stb. , így majd 1-2 hónap után szorongáscsökkentő kuka, majd csak antidepi marad

Sokféle antepi van: van még Prozac, Xanax, Brintellix, Zoloft, Coaxil meg Aurorix stb. 


Offline
Csatlakozott: 2023 jan 5

Sziasztok!

Hosszú előzmények után 2022. júliusban jelentkeztem egy pszichiáternél, aki kevert szorongásos és depresziós zavart, plusz legutób alvászavart állapított meg. Először Mirtazapint javasolt, de ezt elutasítottam az étvágyserkentő hatása miatt. Eztán Escitalopramot írt fel, de kb. 3 nap szedés után PGAD (persistent genital arousal disorder) tüneteket és az orgazmuskészség totális megszűnését tapasztaltam. A kettő együtt nagyon zavaró és ijesztő volt, ezért másfél hét után váltottunk, ekkor Tritticót kaptam. Ebből jelenleg 200-250 mg-ot szedek esténként, de az álmatlanságom nem javul tőle. Ezért legutóbb éjszakára altatót, Sanvalt írt fel a doktornő a Trittco mellé. Így átalszom az éjszakát és a kedvem sem annyira rossz, azonban iszonyú dekoncentrált és álmos vagyok egész nap. Legszívesebben csak aludnék, ez okozná a legnagyobb örömöt. Ezt már a Trittico egyedüli szedésénél is tapasztaltam. Időnként próbálkozom azzal, hogy enyhén csökkentem a Tritticót pl. 250 mg-ról 225-200 mg-ra. Ekkor azonban iszonyú erős szorongás, egész napos sírás, paranoid gondolatok és teljes kétségbeesés jelentkeznek nálam.

A gyógyszer másik mellékhatása, hogy csak orrcseppel tudok létezni egész nap, mert annyira bedugul tőle az orrom. (Mondjuk ha választani kellene, hogy orddugulás vagy állandó genitális izgalom orgazmusképtelenséggel párosulva, akkor inkább az előbbit választanám.)

Azt szeretném kérdezni, hogy más is tapasztalt-e ilyesmit a Tritticóval, és lett-e megoldás, változtattak-e a gyógyszeren pl.

Köszönet!


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Amúgy simán lehet stressztől is. 2 napig a fejem is szétrobbant, amikor épp nem hatott gyszer. Hánytam is 1x.

Ma és tegnap már jobb volt. Önkénteskedek menekült átmeneti szálláson. Tegnap is ezt csináltam.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ez jó ötletnek tűnik.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Szerinte stressztől is lehetek aluszékony. Pregabból teszek majd egy próbát 2x75 mg-al. 75-0-150 mg helyett. Hátha az a bajom okozója.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én ezek közül egyikkel sem találkoztam. Talán a dokid nem szakértené + ?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Valaki meg tudja szakérteni a problémám? Kleó, Ripedonboy, bárki?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Mit tegyek? Az esti Pregabot csökkentsem? Trittit hagyjam el?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Túl nagy az alvásigényem. Nem tudom, h melyik gyszertől.

Lamolep és Amitrex nem álmosító. Pregab kicsit, de csak 150 mg-os adag. Annak álmosító hatása nem lehet hosszú, alig hat 6-8 órát. Este szedek 150 mg-ot. Reggeli adagom 75 mg.

Szedek Trittit is, de csak elalvás segítőnek 1/3 tablettát. Antidepr hatáshoz 1-2 szem kell. Ez hosszan is álmosíthat, retard tabletta. De 1/3 szem az nagyon kis adag.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Amitrex túlpörgésre bevált. 2x200 mg-ot szedek.

Pregab maradt. Frontin csökkentve. Elhagyás még nem megy. Nem a legjobb időszak. Sok volt az izgalom. Nemrég kezdtem dolgozni. 

Trittiből csak alvássegítő adagot szedek. 1/3 tablettát.

Lamolep visszaépítés alatt. Most 50 mg. 1 hét múlva lehet majd 100 mg-ra emelni.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Pregabból a 75-75-150 mg a max, amit bírok.

Frontinból kis adaggal rosszul vagyok, naggyal be vagyok állva. Látványosan szedált vagyok. Pregabbal, ennél többel ugyanez.

Az esti 150 mg Pregab iss olyan adag, amivel nem tudok egyenesen járni, de este még elmegy

Lehet, h akatízám van.

Nem tudok egy helyben ülni, állni. Annyira nem, h a buszról is inkább előbb leszálltam és gyalogoltam.

Ma taxival jöttem haza.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Tritti lassan lesz emelve. 3-4 naponta. Ezt 2 napja szedem.

Lamóka nagyon lassan. 25 mg-ot szedek pár napja.

Pregab csökkentve. 75 reggel, este 150 mg. 150 mg olyan járásgondot okoz, ami max este megy el. Esetleg azt lehet, h a reggeli és délutáni között hagyok 8 órát. Így 75-75-150 mg.

Frontin: igény szerint. 

Amitrex 200 mg-al indul. Nem tudni mekkora adag lesz hatásos.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Amitrexet kaptam, mert pörgök és Lamóka csak 6 hét múlva lesz 200 mg-os, nekem optimális adagú

200 mg Amitrexet kezdtem ma. Mellékhatás nincs.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Kleó írta:

Mit fox csinálni egész nap álló faxszal?

Sajnos nekem nem nőtt faxom. Vajon ebben is segít? 

 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mit fox csinálni egész nap álló faxszal?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Tritti:

trazodon növeli a teljes alvásidőt úgy, hogy redukálja az éjszakai ébredéseket és csökkenti a REM mennyiségét. Mintegy dolgozik a REM-nyomás ellen, amely a depresszió tipikus velejárója. A triciklusos antidepresszánsoktól eltérően a trazodon nem rövidíti le az alvás pihentető hatású negyedik fázisát, így kedvező – és a benzodiazepinekétől eltérő – szedatohipnotikus hatása miatt beválik a depresszió talaján kialakult inszomnia és a szorongásos depresszió kezelésében. Az alvásmintázatra kifejtett hatása alapján az inszomnia kezelésére alkalmazzák depresszió nélkül is (ún. off-label használat) különösen drog- és alkohol dependens esetekben, amikor a benzodiazepin vagy benzodiazepin-szerű altatóknak nagy az abúzus-kockázata. Bevált a poszt-traumás stressz zavar alvászavarának kezelésére is. A hipnotikus felhasználás tipikus adagja 25-től 150 mg-ig terjed. Demens betegek agitált állapotának kezelésére is használják 50-150 mg közötti dózisban. A generalizált szorongásos állapot feszültségének és aggályoskodásának csökkentésére is beválik 250 mg dózis felett. A trazodonnak erekciót erősítő hatása is van. Megnöveli az erekció turgiditását és idejét is 150- 200 mg-os napi adagban. Alkalmazását erre a célra nagymértékben csökkentette a foszfodiészterá


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Lamókat szedhetdm újra, de annak olyan lassú az emelhetòsége a protokoll szerint (kiütést okozhat), h egy évszázad mire elérem a terápiás adagot. Az szorongást nem old, gondolatrohanás ellen jó.

Trittit is elkezdhettem. 1/3-ot. Ezt 1 szemig kell felvinnem és hetekig várni a hatást. Nem fokoz szorongást az elején, vérnyomást viheti le, ezért kell kicsivel kezdeni.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Próbáltam nagy adag Pregabot, Frontin nélkül. Ugyanaz a baj vele, mint a nagy adag Frontinnal. Látványosan szedált voltam, járásgondom volt, de hatáshoz az sem elég. 

Ma kimozdulós dolgom van, nem vehetek be ennyit.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

A C-PTSD részeként van a PTSD vizsgálatokkal kspcsolatban. A maradék a többi.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nem. 

Amit linkeltem. Az könnyebb.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Milyen jellegű állás, olyan irodai mint a régebbiek?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Frontint elhagyatni szeretnè, de így nem megy. 

Jelentkeztem állásra. Az ok is lenne, de van üzemorvosi.

Nekem vizsgálat okozta PTSD-m van. Egy közelgő vizsgálat a korábbiak miatti flashbacket erősíti.

Ha nem lenne üzemorvosi, tudnék ott dolgozni. De így nem, mert vizsgálat előtt a korábbiak flashbackje van, utána a vizsgálat miatt rohamok, rosszullét. 

Újratraumatizál. Minden vizsgálat tovább mélyítette ezt. Erre sima dekondícionálás nem jó. 

EMDR sem mert ott fel kell idézni és ahhoz labilis vagyok. Utána krízis, öngyilkossági késztetés vagy próbálkozás sem lenne kizárt. Ezért nem javasolják még.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Orvos mindfulnesst ajánlott és minél kevesebb nyugtatót. Próbáljam ne bevenni vagy kevesebbet.

Fogadjam el, hogy most ez van.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Arra ébredtem, h hív az orvos. Mindjárt alszok vissza.

Pregabot nem mertem mellé bevenni. Tuti elesek.

A hatása viszobt már gyengül. Állni, járni tudok. Nem esek el, de nem tudok egyenesen járni. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

1-1,5 mg más jellegű szorongásra jó lehet, de erre nem elég.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Éjjel nem tudtam aludni. De nemcsak azért ütött ki. 

Amikor aludtam éjjel és nappal vettem be ennyit rohamnál, akkor is ez volt. Kapaszkodba járás, lassú elkent beszéd, alvás. Akkor tovább bírtam ébren. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Lényegesen enyhítette, de kapaszkodva jártam és elaludtam. 


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

A 2mg Frontinnak mi lett a hatása, jó volt rá?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Reggelre rosszullét. Flashback. 2 mg Frontin. 

Orvosommal beszéltem, arra ébredtem, hogy hív: nem tud adni olyan gyógyszert, ami erre hatna, de nem üt ki. Pl bevétel után napközbeni beszedésnél ébren tudok maradni, nem alszom át életem, ha este veszem be.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Fogászat kipipálva.

Kivételesen nem fájt, alig vérzett. Korábbiak nagyon fájtak. Most jó stratégiám volt. Megbeszéltem, hogy ha már zavaróan erős a vér íz, jelzem és öblögetek ott szájvízzel. 

Tegnap beszéltem az orvosommal. Gyszeres dolgokra nem jutott idő.

Lamolepet visszaállíthatom. Ez eléggé lassú lesz. 25 mg 2 hétig. Ennyit tudtunk megbeszélni.

Jó lenne, ha Trittit is szedhetném újra. Alváshoz adott egy kis lökést (miután 9 nap alatt Dormicummal visszaállítottuk a felborult ritmusom). 

Szedése alatt nem volt szorongásos rohamom reggelem. Nem tudom, hogy emiatt vagy egyébként sem lett volna.

Flashbackre lövésem sincs, h mi volna jó. Orvosom szerint leginkább terápia. És addig? 

Orvosom nem nyugtatópárti. Hagynám el, de közben ott a flashback. Terápián ezt felturbózza az egekig.

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Johnny Firpo írta:

Én nem értettem félre. Kéz, alkar, arc, haj érinthető, de nem szájjal, fogászat nem zavar, tehát az orális szex mehet. Laughing out loud Tuti erre gondoltál. Laughing out loud

Pontosan'


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Fossál mogat!


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

Verzió 2:

Reggel, este fogat mosok.

Mostanában reggel fosok...de nem kicsit. Lehet ez pregabalin vagy bármelyik másik gyógyszer mellékhatása vagy esetleg bekaptam valami vírust vagy ezt a mikrobi variánst annak ellenére, hogy háromszor vagyok oltva?


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

Reggel, este fogat mosok,

Így a doktortól nem fosok.

A pénzem is mind megmarad,

Mert nem kell vennem új fogakat! Laughing out loud


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A fogászat nekem a pénztárcámat traumatizálja...


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

Én nem értettem félre. Kéz, alkar, arc, haj érinthető, de nem szájjal, fogászat nem zavar, tehát az orális szex mehet. Laughing out loud Tuti erre gondoltál. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nem félreértendő. Nem szájjal érinthető az arcom.

Ölelés közeli ismerősnél megy. 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Kezem, alkarom, arcom, hajam érinthető.

Fogászat, szemészet, vérvétel, fodrászat az ok.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Johnny Firpo írta:

Kiscsillag írta:

Nem is túl életszerű gyakorolni. Kit kérjek meg, h fogdossa a hasam, hátam, fenekem stb?

Te már láttál, priviben küldj egy teljes alakos képet, aztán én szívesen segítek ahol tudok... Laughing out loud :D Én ilyen jószándékú ember vagyok. Laughing out loud

Smile

Majd vmi netes oldalon keresek még ilyen segítőket.  Lehet még egyéb extrákat is felajánlanak.


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

Kiscsillag írta:

Nem is túl életszerű gyakorolni. Kit kérjek meg, h fogdossa a hasam, hátam, fenekem stb?

Te már láttál, priviben küldj egy teljes alakos képet, aztán én szívesen segítek ahol tudok... Laughing out loud :D Én ilyen jószándékú ember vagyok. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Erre a legrosszabb, ami törzénhet, ha vki rám nyomul és fogdosni kezd. Azaz szexuálisan zaklat.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem nem tud rögzülni pozitív tapasztalat. Olyan nem volt.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Az érintés sem sima fóbia. Traumatizál az is. Szexuális zaklatásként élem meg.

Nem is túl életszerű gyakorolni. Kit kérjek meg, h fogdossa a hasam, hátam, fenekem stb?


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Ami traumatizál annak az ismétlése árt.

Pl ha vkit megerőszakolnak és ez PTSD-t okoz, arra nem gyógymód, ha utána újra és újra megerőszakolják. 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Új vizsgálazról már szó sem lehet. A végsőkig erőltettem.

Volt ami emlékezetkiesést okozott (annyira traumatizált). Volt ami zavart állapotot. A városban bolyongtam. 

Már addig fajult, h a kórházi után azért nem kíséreltem meg öngyilkosságot mert ez nehezen megoldható zárt osztályon.

Új vizsgálat után összeomlanék. Nem tudom mi tarthstna vissza öngyilkossági kísérlettől. 

Fogászat kivétel.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Nekem fokozta a rosszullétet miden új vizsgálat. Eleinte érintésfóbia nem volt.

Egy idő után ez addig romlott, míg kiváltódott az érintésfóbia is + más tünetek. 

Már olyan vizsgálatok sem mentek, amikkel sosem volt bajom.

Akkor már a fürdés is gond volt. Átöltözés is Tamponhasználat stb. Kiváltotta a flashbacket.

Egyre súlyosabb állapotot okozott. Ezért végül azt mondta az orvosom tavalyelőtt, h akkor menjek orvoshoz, ha sürgős. Halasszam, amit lehet.

Így tettem. 

Kórházba be akartam menni nyáron, de írtam terapnak, hogy problèma, h vizsgálatok vannak.

Erre írta, h kell a beleegyezésem. Aztán telón is mondta.

Kórházban derült ki, h terapom kutyafuttában mondott valamit, nem így van.

Így rámerőltettek párat.

Ezektől még betegebb lettem. Újratraumatizált. 

Nem vették komolyan, h PTSD-m van és ezzel ártanak.

Kórház után alakult ki, h nem megy a pizsamában alvás sem mert flashbacket vált ki.

Aztán kialakult az is, h félek az utcán mert ha ott rosszul leszek, baleset ér, akkor orvost hívhatnak, aki vizsgálatot végez, hozzám ér.

Végül öngyilkosság határán a hang megjelent és elmúlt a flashback. Azt mondza, h nem engedi, h érezzek traumatizáló eseményekkel kspcsolatban. Pikk-pakk jobban lettem. Elmúlt a hslálvágy.

Kaptam Pregabot. Lehúzta a szorongást.

Erre megjelent a hang és közölte, h nem véd meg a flashbacktől. 

Ehhez annyi elég volt pizsamában feküdtem. Ez kiváltotta a flashbacket.

 


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

Az a baj, hogy fóbia mellett sem rögzül feltétlenül a pozitív tapasztalat, ha szedsz mellé xanaxot, ez sajnos klinikailag bizonyított én meg magamon érzem. Van amit már mondjuk 10szer megcsináltam és tizenegyedjére ugyan úgy vágok neki, mintha az első alkalom lenne, szar ügy. Ilyenkor tudatosan bíztatom magam, hogy de hát már 10szer megcsináltad és nem volt semmi, akkor ugyan most mi lenne? Ez egy kicsit megnyugtat, de nem teljesen.


Offline
Csatlakozott: 2022 jan 10

Holnap lehet, hogy emelek 375re, ha már doki rábólintott, bár neki igazából fogalma sincs a pregabalinról. Akkor lesz 150-75-150.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen