Mellékhatások és megvonási tünetek

Anonymous képe

Sziasztok!

Szerintem itt megoszthatnánk egymással a "gyógyszer" topikban nem sokszor tárgyalt megvonási tüneteket ill. hogy hogyan lehet enyhíteni őket. 

Ill. mik a tapasztalatok arról, hogyan lehet egy gyógyszert jól elhagyni. 

Nagy meglepetésemre az egyik betegtájékoztatóban a "nagyon gyakori mellékhatások" pontban tárgyalták a megvonási tüneteket, tök véletlenül vettem észre.

"Nagyon gyakori mellékhatások (10-ből több mint 1 beteget érint):
- szédülés (eleséshez vezethet)
- enyhe álmosságérzet (ez az alkalmazás során általában megszűnik; eleséshez vezethet)
- fejfájás
- szájszárazság
- testsúlynövekedés
- megvonási tünetek (a kezelés abbahagyásakor jelentkeznek): hányinger, hányás, fejfájás, hasmenés, álmatlanság, szédülés, nyugtalanság. A gyógyszer szedését fokozatosan kell abbahagyni."


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Reméljük, megjön mindkettőnknek rendesen.
Igen, ez nem igazi jó válasz a kérdésedre, mert a keti pont az ellenkezőjét okozta néha, 17 napos ciklust a 25-27 helyett. Szóval bele tud szólni rendesen vice versa.


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Hat hete. A ciklusaim 21-22 naposak voltak. 

Mármint úgy segít be a ketilept, hogy attól jön meg?

Én még nagyon nem szeretném, ha elmúlna. 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Roxána Xénia írta:

Van itt olyan negyvenes éveiben járó nő, akinek még rendesen megjött a vérzése minden hónapban, majd AP-ot kapott és teljesen elmúlt a vérzése? Mennyi ideje nem jön?
Még ne vess rá azért keresztet. Nekem most 2 hónap után úgy tűnik, mint ami meg akar jönni, szerintem a kvetiapin is besegít.


3
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Van itt olyan negyvenes éveiben járó nő, akinek még rendesen megjött a vérzése minden hónapban, majd AP-ot kapott és teljesen elmúlt a vérzése? 


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Igen, köszönöm, tényleg ideje lenne elmásznom egy ortopédushoz és a röntgen sem kizárandó. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Talán egy "sima" röntgen...


6
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Egy jó ortopéd szakorvos lehet, hogy a tünetekből megmondja, mi van.


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Köszönöm!!

Volt itthon háromféle krém, szőrén-szálán eltűntek. (Mind a három erre a problémára volt, különböző hatóanyagokkal. Nem nekem kellettek, hanem egyik gyeröknek.)

Akkor előkaparom azt, amit a kh. patikájában vettem. Megvan: Diclofenac Sandoz.

Az a baj, hogy 15 éves korom óta fáj (csak percekre, de akkor nagyon) a bal csípőforgóm és még soha nem nézettem meg. De ezek a befekvős, kattogós gépek kizárva. Én olyanba saját akaratból tuti nem fekszem be.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Igen, a Voltaren gélre gondoltam én is. Én a bokámra használom most.


9
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Á, nem kell rögtön ilyen durván nekimenni. Flector gél. Az is diclofenak, csak nem olyan "tömény". A Voltaren meg bacctatja a gyomrot. Kenőcsből is felszívódik, és amúgy az is diclofenak...Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Diclofenák kenőcs és/vagy bogyó is érdemes a kipróbálásra.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Roxána Xénia írta:

Mihez lehet kezdeni izületi fájdalom esetén? A leponextől fáj a bal csípőforgóm. Igaz, csak reggel. 

Voltaren nem segít?


12
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Mihez lehet kezdeni izületi fájdalom esetén? A leponextől fáj a bal csípőforgóm. Igaz, csak reggel. 


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

fel


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 28

Szia. 4 hét kellett mire minden tünet megszűnt. Te hogy vagy mostanában? Remélem már Neked is jobb.


15
Offline
Csatlakozott: 2019 jan 28

Szia,

 

Igen igen, de szerencsére 4 hét alatt lezajlott az egész. Azóta rendben vagyok, sőt mondhatni, hogy eddig nem is voltam ennyire jól, mióta a Sertralint szedem. Bátrabb vagyok, 11 év után újra be mertem ülni a volán mögé és vezetni. Régen szenvedélyesen imádtam autót vezetni, most megint kezdek ráérezni, hogy ez nekem mennyire is hiányzott....


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Mennyit és milyen gyorsan?


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Coryn írta:

Szia. Paroxetint szedtem ,de mivel doki néni úgy látja, hogy javulok,így váltottunk Setralinra és elhagytuk a Tegretolt is menetközben :/ Mondjuk erre idáig nem is gondoltam, hogy lehet a Paroxetin is bekavarhat, mert a 2vel együttesen álltam le, és jött a Setralin. Lehet, hogy ezek összejátsszanak?

Két gyógyszert elhagytál, egyet meg elkezdtél. SENKI nem tudná megmondani, melyik mit okozott. Sajnos.


18
Offline
Csatlakozott: 2020 máj 1

Szia Coryn!

100%-ig én is így vagyok. Nekem két hete tart. Neked elmúlt? Ha igen mennyi idő alatt?

Rexetint hagytam el.

 


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 28

Szia. Paroxetint szedtem ,de mivel doki néni úgy látja, hogy javulok,így váltottunk Setralinra és elhagytuk a Tegretolt is menetközben :/ Mondjuk erre idáig nem is gondoltam, hogy lehet a Paroxetin is bekavarhat, mert a 2vel együttesen álltam le, és jött a Setralin. Lehet, hogy ezek összejátsszanak?Offline
Csatlakozott: 2019 jan 28

Szia. Ezt még 1 másik orvos írta fel, de őt lecseréltem a mostani doki nénire, ő úgy látta jónak, hogy ez nekem megfelel, a Frontin miatt akadt ki csak, arról gyorsan lejöttem szerencsére 1 évvel ezelőtt, azzal nem volt problémám, mármint elvonási tünetek. A Tegretol viszont most megkínoz vele Rendesen.


21
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hát, haveromnál nem okozott ilyen panaszokat uennyi Tegretol-elvonás, de mindenki másmilyen.

A Sertralin nem épp a T. helyett való. Mellé szokták. Én sem értem az orvosodat...


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Csak úgy hirtelen, a 400mg-os adagot? Milyen doki néni ez?


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 28

Sziasztok. Nekem olyan gondom lenne, hogy leállítottuk a doki nénivel a Tegretol 400mg módosított blablabla gyógyszerem, és az a helyzet, hogy ez valami brutális, amit okoz az elvonás nálam. Folyamatosan ideges, dühös, agresszív vagyok, mintha árammal csapkodnák a nyelvem hegyét, bizsereg, zsibbad, ha oldalra nézek, akkor mintha nem fogná fel az agyam, hogy mi is történik és lemaradna a mozdulatról, torz minden. Fokozottan izzadok, napközben megállás nélkül tudnék aludni, éjjel bezzeg 3-4-ig malmozok persze. Tapasztaltatok már hasonlót ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban? Ez normális reakció? Meddig tarthat ez? Annyit sikerült csak utána olvasnom, hogy a felezési ideje 65 óra, ami tegnap meg is volt, akkor minden durván erős volt részemre, de nem sokat tompult. Kicsit aggódom emiatt. Most térek át a Szetralin-ra, ahogy elhagytam a Tegretolt, helyette felírta a doki néni ezt.

Köszönettel,

Coryn


24
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Hogy tudtál egy 15 mg-os tablettából háromnegyedet csinálni? 

Milyen mellékhatások voltak egy hónapig, amikor elkezdted?

Jobbulást!!

 


Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Az oep-s pszichiater holgy telefonon azt mondta, hogy kezdjem felezni. Ez nem volt megnyugtato szamra, kerestem maganban egy masikat. De addigra mar elkezdtem csokkenteni. Ugy gondoltam, hogy hetente -25%, vagyis 3/4, aztan 1/2, stb. A pszichologus (a magan) azt mondta, hogy szerinte nincs szukseg ennyire szethuzni. Kerdezte, hogy a felepites hogy volt. Harom napig fel, onnantol egesz, es kb egy honap kellett, hogy ne legyek total rosszul.

Most vegul a 1/2 utan nem tordeltem tovabb, elhagytam. Minden szuper volt egy hetig, nyaralas, stb., aztan penteken elkezdtem viszketni mindenhol, utana elkezdtek gorcsolni az izmaim, tegnap remegtem hosszasan, ma meg azt hittem, meghalok.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Itt a topikja:

https://www.bura.hu/info/szerek/antidep/TCA/mirtazapin


27
Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Értem.

És hogyan kellett elhagynod?

 


Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Szia Murray Head,

Nekem nem volt jo a mirtazapin. Egy kohogeses fura felsoleguti megbetegedes es vele egyidoben koltozes kozben elkezdtem nem tudni aludni pont egy eve, aztan jott egy ilyen szorongasos lavina es maga ala temetett, erre kaptam, hogy tudjak aludni. Aludni tudtam, de mast nem igazan, kb delig zombi voltam, nem ment a leules-felallas, csak lassan, es kusztak fel a kilok, egy eve megy ez. Faj a tulsulytol a terdem, a bokam, futnek, hogy legyen sport, de nem tudok, csak vonszolom magam.

15 mg rol epitettem le, es amit nemertek, hogy miert most utnek be a tunetek, 10 nappal az elhagyas utan, es eleg erthetetlen tunetek: pl viszkettem harom napig, ma meg razott a hideg orakon at, aztan olyan olmos faradtsag jott ram, hogy azt hittem, itt a veg, kesz.

Vegul elertem a pszichiatert, de csak annyit mondott, hogy probaljunk mas gyogyszert.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Hogyan kellett elhagynod?


30

Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Szia mivan!

Miért akartad/akarod elhagyni a remeron-t (mirtazapine)?

Ez egyébként egy kifejezetten jónak számító antidepi.

Én anno fokozatosan leépítettem 7,5 mg-ra (30-ról kezdve), mert erősen szorongtam tőle (viszont aludni nagyon jól tudtam végre). Angol nyelvű fórumokon azt írták, hogy célszerű nem abbahagyni, hanem ezt a mini adag 7,5 mg-ot szedni. Nekem nagyon bejött, sajnos egy pszichiáter elhagyatta velem. Sad

 

 


Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Liliomlany, koszonom, hogy valaszoltal.

Nem tudtam, senki nem mondta, hogy fel evig jol kell lenni elotte... valoszinu korai volt nalam a gyogyszerelhagyas, mert par hete voltam csak jol.

Tisztaban vagyok vele, hogy nem visz elore, ha kudarckent elem meg, de ez kattog a fejemben. Meg hogy egy eve ilyenkor, vagy masfel eve meg kilometereket gyalogoltam, bicikliztem, stb. Mintha nem is en lennek...


Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Huanita, privatban irjak, vagy olyan, hogy ide is lehet?

Koszonom, hogy irtal es a biztatast.

Megfogadom a tanacsod, ma a mai 24 orat probalom meg kibirni.

10 napja hagytam el, es kb 3 napja vagyok fokozatosan rosszabbul. Raparaztam, hogy ennyi ido utan ez nem is lehet a gyogyszerelhagyas mellekhatasa, hanem valami halalos betegsegem van, mittudomen. Teljes elgyengules, a wc-re kuszva megyek ki kb.

A pszichiaterem nem valaszol, fogalmam sincs, mit csinaljak, mi lesz holnap...


33
Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Szia!

Több éves kemény gyógyszerfüggőség után tiszta vagyok. Hidd el, nem volt könnyű, megjártam a poklok poklát.

Mostmár elmondtatom, hogy jól vagyok.

Nagyon segítenék neked, elmesèlni az egész sztorit, hogy lehet megszabadulni a függőségtől és tiszta maradni. Ami a legfontosabb, "csak a mai nap, csak huszonnégy óra" !!!!!! Ha egy napot kibírsz, a következő már picit könnyebb lesz, de ez sajnos elzart egy ideig.

A gyógyszerfüggősèg súlyos elvonási tüneteket tud produkálni, de ha èn kibírtam, kibírom, akkor mindenkinek sikerülni fog. A gyugtatók, altatók jelentették nekem a mindennapok túléleset, el sem tudtam volna képzelni az életet nèlkülük. ( SAJNOS Sad( )

De mostmár tudom, hogy igenis van èlet, hiszta élet, es ez a legfontosabb.

Nagyon sokat tudnèk mesélni, könyvet is írhatnèk s függőségről és a szer abbahagyásáról.

Keress  ha barmibe segíthetek

 :)

Kitartást, sikerülni fog.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Ne fogd fel kudarcként, én kétszer próbáltam lejönni a gyógyszeremről, sikertelenül. Akkor fogtam fel igazán hogy mennyire nagy szükségem van rá. De a másik meg az hogy ez mindenkinél máshogy működik.

Az enyémről (escitalopram) azt írják hogy csak akkor hagyjam el a gyógyszert ha már legalább fél évig jól érzem magam. Hát én most járok 2-3 hétnél, aztán jön a tél meg a karácsony és tuti vissza fogok esni. Pedig nagyon szeretném már letenni, mert elegem van a mellékhatásokból...


Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Sziasztok!

Valamikor nyár közepén írtam ide (alább idézve), és végül elhagytam a gyógyszert, 10 napja.

Jó lett volna, ha egy sikersztoriról számolhatnék most be, de sajnos 1 év gyógyszerszedés után, és 10 nap gyógyszermentességet követően (végül elmentem egy magánpszichiáterhez, aki instrukciókat adott a leépítéshez) visszajöttek az eredeti tünetek, és ha lehet, még intenzívebben. Megint nem tudok aludni, megint azt érzem, abroncs van a mellkasomon, megint nem tudok enni, de közben leeseget a vércukrom és szédelgek, amitől pluszba bepánikolok. Nagyon elkeseredtem, kudarcként élem meg, azt hittem, ügyesebb, erősebb vagyok. Van egy négyéves kislányom, és szégyellem, hogy milyen mintát mutatok neki, és rettegek, hogy most rontom el az ő életét.

Nagyon el voltam határozva, nagyon erősnek éreztem magam, és most eléggé magamba zuhantam.

Kértem időpontot a pszichiáternőhöz, valószínű, újra gyógyszerre lesz szükségem. Elkeserít a gondolat, hogy esetleg egész életemben gyógyszeren kell élnem... mikor leszek vajon újra önmagam?

 

mivan írta:

Sziasztok!

Remélem ez a megfelelő fórum a problémámhoz.... Le akarom építeni a gyógyszeremet. Mirtazapin 15mg.

Kb. 3 hónappal ezelőttig jártam hetente pszichológushoz (de aztán anyagilag már nem bírtam), aki még akkor megjegyezte, hogy a gyógyszer elhagyása annyira nem lesz egyszerű.

Most beszéltem telefononon az OEP-támogatott pszichiáterrel, aki azt mondta, kezdjem el felezni a tablettákat. Kicsit furcsa nekem, hogy ennyi. Ez most tényleg ennyire egyszerű? Elkezdem felezgetni, aztán azt is, aztán csak elfogy? Vagy a pszichiáteremnek higgyek?

Mit tanácsoltok, milyen tapasztalataitok vannak?

Köszönöm.


36
Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Szia Kleó! Köszönöm a választ.

Eléggé meglepett az OEP-s nő lazasága (nemtörődömsége).

Aránylag nagy volt bennem az elhatározás, hogy ez a gyógyszer nekem nem kell már, de most eléggé elbizonytalanodtam. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szia!

Így szokták... De így is lehet megvonási tünet, és attól nem egyszerű. Sőt, az eredeti tünetek is visszatérhetnek.


Offline
Csatlakozott: 2019 jún 18

Sziasztok!

Remélem ez a megfelelő fórum a problémámhoz.... Le akarom építeni a gyógyszeremet. Mirtazapin 15mg.

Kb. 3 hónappal ezelőttig jártam hetente pszichológushoz (de aztán anyagilag már nem bírtam), aki még akkor megjegyezte, hogy a gyógyszer elhagyása annyira nem lesz egyszerű.

Most beszéltem telefononon az OEP-támogatott pszichiáterrel, aki azt mondta, kezdjem el felezni a tablettákat. Kicsit furcsa nekem, hogy ennyi. Ez most tényleg ennyire egyszerű? Elkezdem felezgetni, aztán azt is, aztán csak elfogy? Vagy a pszichiáteremnek higgyek?

Mit tanácsoltok, milyen tapasztalataitok vannak?

Köszönöm.


39
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A lényeg a fertőtlenítés!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Amíg nem jutok el egy normális orvoshoz, addig szedek antibiotikumot (örököltem három napi adagot a fiamtól), mert igencsak be van gyulladva.
Ismerem a Gylcoseptet, meg a Phlogosolt - ez utóbbi a hónapokig tartó tályogos mandulagyulladásra jó volt, töményen gargarizálva, mikor paroxetine-t szedtem (utólag kiderült, hogy ettől volt).
Ma képtelen voltam kimenni, de öblögettem Listerine-nel meg szopogattam nyálnövelő cuccot (Xylimelts).
Ajánlják még a Corsodylt is, ami tulajdonképpen híg hypó-oldat (Chlorhexamed is létezett ilyenből).
Most "csak" az állkapocs-ízületem fáj.
Kíváncsi vagyok, milyen lesz az éjszaka...


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem is volt egyszer, fájt és viszketett!, de nem tom, mitől. Glycosept oldattal ecsetelgettem, és hamar jobb lett tőle. Gyszertárban van rp. nélkül, és nem drága. Tulajdonképp egy fertőtlenítő-gyulladáscsökkentő car.


42
Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Sziasztok!
Teljesen meg vagyok kavarodva, hátha más is tapasztalta ezt: a gyógyszermegvonásban (benzó) lehet erős fogínygyulladás?
Tök száraz a szám is, szerintem kalcium-hiányom is van + vérszegény is vagyok.
Próbálom hagymányos módszerekkel kezelni, nem tudnék most nagyon fogdokira se pénzt, se energiát kiadni, ha másképp is elmúlhat.
Most éjjel alig aludtam és fogcsikorgatásom is van, ezért egy textilzsebkendő csücskére haraptam rá vészmegoldásként.
HELP!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Pokoli napok állnak mögöttem (remélem, hogy mögöttem). Xanax 3-3,5 mg-ról hirtelen le kellett állnom, plusz pia megvonás, ami nem volt sok, de azért volt. Meg véget ért sok minden még, amiből szintén "elvonásban" vagyok (család, gyerek, szerelem stb.).
Mára végre ki tudtam menni (kábé két hete még 9 kilómétert gyalogoltam, futottam, sportoltam, lépcsőztem fel a hegyre, "ágyban voltam", minden kimerülés nélkül), nagyon letaglózott az elvonás, állásinterjúra sem tudtam elmenni, annyira pánikoltam folyamatosan.
Szóval ma kimentem, igaz, csak busszal, a közeli postára meg boltba, egyedül. És a buszmegállóban már beszélgettem egy nővel, aki nem az én világom, de jó volt. És találkoztam egy ismerőssel is (aki szintén nem igazán figyel másra, csak magára), de jó volt.
Apró lépésekkel kell visszatérni a való világba. Másképp nem megy.
Valakinek segít a sors, valakinek ki kell várni a sorát, nem evezhet árral szemben, ha éppen nem jó a széljárás. Szóval nem megy parancsra a leszokás. Én sem erőltetem. Hiába úgy érzem, még feszíthetem a húrt (bár összecsomagoltam már kórházra, ha valaki megtalál időben-bajban). Szóval nem biztos, hogy feszíteni kell.
Ha már egy kicsivel kevesebbet szedsz vagy kevesebbet iszol, gépezel, stb. az is előrelépés, adj magadnak pacsit!
Persze közben azért keresni kell valahogy az örömöt, hogy ne legyen depi (zene, film, pihenés, alkotás, akinek ami jól esik). És ha nem tudsz kimozdulni, "csak" valamit tettél, pl. meg tudtál fürödni vagy kimostál valamit kézzel, azt se értékeld le.
Én most ott tartok, hogy kihúzogatom a napokat a naptárban, amiket túléltem az elmúlt kábé egy hétben. Azért minden nap kaptam egy kis szeretet-csomagot a szarságok mellé is.
Most lesz a szülinapom Húsvétkor, szóval nekem most a Feltámadás is igen aktuális.


Offline
Csatlakozott: 2018 jún 19

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit lehetne tenni.
Van egy közeli ismerősöm akinek az elmúlt években voltak különféle problémái a kábítószerekkel. De az elmúlt 1,5 évben folyamatosan teszi tönkre magát.
30 éves férfi, a szüleivel él de ők nem foglalkoznak vele pedig beszéltem velük de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni.
Rombolja magát mert azt mondja, hogy nem tud mást.
Rivotrilt szed (amit ráadásul illegálisan vásárol), sokat szív fűvet és dohányzik is mellette, kávézik és sütiket eszik. Rossz az emésztése, fáj a tüdeje és a torka, ráadásul le van fogyva. Azt mondja, hogy azért nem eszik mert akkor felszívja a gyógyszert és nem fog hatni. 
Nem akar leállni, nincs betegségtudata pedig segítségre lenne szüksége de nem engedi.
Dolgozni nem megy el, a haverjaitól kunyerál pénzt vagy az emberektől csal ki pénzt. Emiatt veszi be a Rivotrilt, hogy ezeket meg tudja tenni. Feszült, ingerült, mindig kell neki valami mert józanul nem bírja ki. Pár hetente öngyilkossági gondolatai is vannak. Múlt héten például nátronlúgot vett emiatt. Nem tudom, hogy mit kéne tenni. Vélemény? Ötletek?

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni mert nem tudom, hogy ilyen helyzetben mit lehetne tenni.
Van egy közeli ismerősöm akinek az elmúlt években voltak különféle problémái a kábítószerekkel. De az elmúlt 1,5 évben folyamatosan teszi tönkre magát.
30 éves férfi, a szüleivel él de ők nem foglalkoznak vele pedig beszéltem velük de azt mondták, hogy nem tudnak mit tenni.
Rombolja magát mert azt mondja, hogy nem tud mást.
Rivotrilt szed (amit ráadásul illegálisan vásárol), sokat szív fűvet és dohányzik is mellette, kávézik és sütiket eszik. Rossz az emésztése, fáj a tüdeje és a torka, ráadásul le van fogyva. Azt mondja, hogy azért nem eszik mert akkor felszívja a gyógyszert és nem fog hatni. 
Nem akar leállni, nincs betegségtudata pedig segítségre lenne szüksége de nem engedi.
Dolgozni nem megy el, a haverjaitól kunyerál pénzt vagy az emberektől csal ki pénzt. Emiatt veszi be a Rivotrilt, hogy ezeket meg tudja tenni. Feszült, ingerült, mindig kell neki valami mert józanul nem bírja ki. Pár hetente öngyilkossági gondolatai is vannak. Múlt héten például nátronlúgot vett emiatt. Nem tudom, hogy mit kéne tenni. Vélemény? Ötletek?

 


45
Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Rendben


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Beszeljunk privatban, ha gondolod irj... Ez eleg szarul hangzik. Ha tudok, segitek, csak lenne par kerdesm..


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Szia!

Én sem értem miért csinálja. De eddig, bármit kértem totál az ellenkezőjét adta. Pár hónapja,nagyon szarul voltam, felírta nekem a Convulexet,először napi egy volt, aztán mikor visszamentem 3 hét múlva duplájára emelte, 2*300-as.Egész nap, olyan volt a hangulatom mint aki elvesztett valakit, mindenen sírtam, és reggeltől estig, síri hangulat, totál negatív voltam. Kértem adjon valamit,amitől jobb lesz. Erre ő Isten ments, ebben az esetben nem lehet. Így magamtól elhagytam a Convulexet, utána visszatért az életkedvem is. Ő még a csodás Valdoxanban hisz nagyon, mindenre azt írja, de én nem szedem mert semmit nem ért. 1 vagy 2 hónapot szedtem. Mosr Stressz B komplexet szedek nappal,erre is ő azt mondta,hogy nem szabad, meg nagyon hízlal, a Valdoxantól fogyhatok. Szóval totál zavaros ügy. Tavaly áprilisban váltottam, de az a doki sem volt különb,pár perc alatt lerendezett,hogy semmi bajom,szedjem a Frontint,szokjak le apránként, vissza ne menjek hozzá,kiírta háziorvosnak 1 évre,hogy írhat nekem 90%-san Frontint.

Szóval,mikor októberben problémám volt inkább visszamentem az előzőhöz. Igazából egyik se jobb a másiknál,talán annyi hogy a mostani lassan 10 éve ismer.

Sajnos a közelemben nem találtam olyan dokit még akiről jót hallottam volna.

 

 


48
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

szia,

na ilyet meg nem hallottam!!! 
"Mondjuk akkor meg vált Frontinra,mert nála az a leszoktatás." 

Az nem leszoktatas hanem markanev csere. Egyatalan nem ertem. 
Xanax (Pfizer) - Frontin (Egis) - Helex (Krka) mas-mas gyogyszerceg, de ugyanugy alprazolam. 

De meg ha rivotrilra valtana at, ami tenyleg mas (clonazepam), az is atszoktatas lenne, nem leszoktatas. A leszoktatast segito gyogyszerek- kivalto nyugtato- nem mas tipusu benzok (kellenenek hogy legyenek). 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

"Viszont ugye a 4,5 mg a max. dózis és nagyon soknak számít még a 3 mg is." 

Hol 4.5 mg a max dozis? Az meg hogy a 3mg xanax sok az meg aztan totalisan relativ. Nemde? de. A sok alapvetoen egy relativ szo. Smile

Amugy 1.5 mg korul szerintem jo "beken hagyni" kicsit, nehogy baj legyen, en is azt a valaszt kaptam olyantol aki mar megcsinalta, hogy a vege a legnehezebb (bar ott rivotrilrol volt szo).

Meg attol is fugg mit szedsz meg melle. Kerhetsz az atertol olyan gyszert ami tamogatja a leszokast. Azon most ne vitazzunk hogy az mit segit es mennyit. Szerintem az is szubjektiv. De ugy mindenkepp konnyebb a csokkentes ha mast is szed az ember. Na ez tapasztalat. Elhagyasrol nem tudok beszelni. 

Na most egy hsz-ben 2 emberhez beszeltem. bocse

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen