Leszázalékolás

1214 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Ezeket pont még nem szedtem.. Amitrexet csak 50mg-ot de az semmi volt.. maradt 2 levéllel. Az összes többi AP mellékhatások miatt megbukott nálam. Az Olanzának se köszönhettem sokmindent.. max még Seroquel is lehetne.. de azt a legvégére hagyom. 


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Ezekkel milyen tapasztalatod van?


3
Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Lehet íratok ki Ypsila-t.. Amitrex van itthon.. biztos ami biztos sanszos hogy jönni fog vmi tünet előbb utóbb. 


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Durva, h ami eleinte jó, utána már nem. 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Depresszió, agresszív viselkedés.. ahogy abbahagytam teljesen 2 nap alatt elmúlt.. Shock


6
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Milyen rosszullét miatt állítottad le?


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Az elmondásos alapján ez tényleg sima bipol. Amúgy skizóval vafy skizoaffektívvel sem azonnal esnek vissza gyógyszer nélkül.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Ezzel nekem csak az a gondom, hogy egy hete álltam le az Aripipraztolról amit februárban adtak mániára (15mg-ot) már csak 5mg volt, de annyira rosszul voltam tőle hogy magamnak leállítottam.. így jelenleg csak Xanaxot szedek de van hogy még azt se.. A skizoaffektív diagom viszont megvan, a rendelés elmaradt, tegnap mentem volna vissza kontrollra. Az is vicces hogy most semmi bajom nincs az égadta világon így gyógyszer nélkül.. de kb már 8x jöttem le róla ugyanezért és 20-22 nap múlva jönni szokott visszaesés.. depi vagy mánia inkább mánia. De ha meg rendesen szedem a gyógyszert csak még rosszabbul vagyok.. Kedden megyek is magánorvoshoz. Az a diagnózis szerintem az exorvosomnak a hülyesége csak szerintem.. amúgy bipol lennék és voltam is.. haluzni sosem haluztam még a legrosszabb pillanataimban sem.  Az meg rendkívül idegesít hogy mindegyik gyógyszer kb 2 hónapig jó.. utána szarul vagyok az összestől. 

Ja és amúgy semmilyen hangulatingadozásom nincs egyelőre.. pedig ha annyira beteg lennék mint amit a papírra írnak akkor már 1 hét kihagyás után igencsak ramatyul kellene lennem,nem? Fene se érti.. 


9
Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Neki adtak még egy papírt. Abban írták le, h milyen munkát végezhet és milyet nem. Emiatt nehezen engedi át az üzemorvos az alkalmasságin. Eleinte 3, aztán 6 havobta kellett menni. Az orvos fél, h neki túl stresszes ez a munka. Adminisztrátor. Gyakorlatban postára, boltba jár. Napi 5-10 levelet iktat, szkennel, mappákba lement. Mosogat, szemetest ürít. Szval sztem kicsit sem stresszes, szellemileg és fizikailag sem terhelő. Pihenésre is jut idő.

Most a járvány miatt hol heti 1, hol max 2 napot mehet dolgozni. Olyan időszak is volt, h nem járhatott be 1 napot sem. Most csak heti 1x megy, postát intézi el. Ez kb 2 óra vagy még annyi sem. Home office-ban van papíron. Gyakorlatilag semmilyen feladata nincs, egyiket sem lehet otthon elvégezni.Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

interfunk100 írta:

Ha nekem hivatalosan "egyéb skizoaffektív zavarom" van, akkor hogyan tehetnék szert 90%os igazolványra hogy kedvezményesen utazhassak?  Mert ez így tökre nem fair hogy tele tömnek gyógyszerrel, munka nem megy.. de azért fizessek magam után TB-t Anyámék pénzéből meg buszjegyet teljesáron. Szerintetek?

Próbálkoztál leszázalékolással? Van elég munkaviszonyod, h leszázalékolás esetén jogosult legyél rehab vagy rokkantsági ellárásra? 

Barátnőmet leszázalékokták fősuli után. Neki úgy jött össze, h már fél éve kórházban volt, amikor vizsgálat volt. 15 mg Olanzapint, max adag Fluanxolt, 1200 mg Tegretolt és napi 2 vagy 3 mg Rivotrilt kapott. Leírták konkrétan, h milyen téveszméje van/volt (műholdról figyelik, követik, leveleket írt az FBI-nak) mikor bekerült. Skizofréniát, bipoláris zavart, borderline zavart és asszem még kényszerbetegséget írtak.

Mivel előtte suliba járt, csak emelt családit kapott és utazási kedvezményt. Utána heti 20 órában kezdett el dolgozni védett munkahelyen. Akkor kapott rehab vagy rokkantsági (nem tudom melyik) ellátást, amikor összejött a 3 év.

Volt azóta 1 felülvizsgálat. Akkor már húztak le a százalékból, így csak épphogy alig érte el a határt.

Az orvos azt írta, h minimálisan javult az állapota. Skuzofréniát vagy skizoaffektívet írt + borderline zavart. 

Sajnos nem tudom, h utazási kedvezmény kinek jár.


242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

rokkantosítsd le magad, SA zavarra minimum 50%-ot kapsz.

ha a 70% összejön, akkor jön a közgyógy és korlátozott számú utazási térítés

 


12
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Szerintem én nem kapnám meg a rokkant nyugdíjat. Ahhoz túl jól vagyok. Munkaerőnek meg az a lenézett fajta vagyok. De azért dolgozok.

Most egy kicsit rendbe szedtem magam. Pszichológust kerestem, de mindenhonnan elutasítottak, a "pénzért sem" kategória voltam. Aztán kínomban csináltattam egy rontáslevételt. Kicsit misztikus volt, kicsit félelmetes. De másnapra leesett 15-öt a magas vérnyomásom. Ezt már egy hónapja tartom, nem emelkedett vissza. Ennyit jelent, ha valahol emberszámba vesznek. Aztán elkezdtem galagonya teát inni, mert az segít megelőzni. Így most tartósan jó.

Aztán február vége óta nem iszom. Azt is sikerült tartani.

Mondjuk megpróbálhattam volna egy lelkisegélyt felhíni, lehet az is segített volna, de ez csak később jutott eszembe.

Mindegy, egyenlőre marad a munka...

Meg volt még egy dolog, ami bearanyozta a napom. Megkaptam az első covid oltást, és az orvos a szuri előtt megkérdezte, mi a krónikus betegségem. Mondtam, hogy átriai pszichotikus. Azt mondta, az nem baj. Persze csak arra gondolt, hogy az oltásnál nem gond, de olyan jó volt hallani, hogy az nem baj Smile.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

rokkantnyugdíj = háborús jóvátétel


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Ja, közben látom, ez csak nőkre vonatkozik. 


15
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Szia Kleó!

Jó újra itt.

Nem tudod, 32 év munkaviszony után mindenkinek megadják az öregségit? És milyen összeggel?

 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Ha nekem hivatalosan "egyéb skizoaffektív zavarom" van, akkor hogyan tehetnék szert 90%os igazolványra hogy kedvezményesen utazhassak?  Mert ez így tökre nem fair hogy tele tömnek gyógyszerrel, munka nem megy.. de azért fizessek magam után TB-t Anyámék pénzéből meg buszjegyet teljesáron. Szerintetek?


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

"a nyugdíj jön, az a lényeg" – na, én is így vagyok ezzel!

Én már zombi vagyok, de levanszarva.


18
242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

én 2014-ben és 2016-ban voltam. azóta semmi. nem is kell ez a tortúra. 2 hónap rettegés, hogyan döntenek.

a nyugdíj jön, az a lényeg

pár diag-ot begyűjtöttem azóta, papíron élőhalott vagyok Smile

 


mcm
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 26

Jé, akkor lehet nekem is elmarad a felülvizsgálat a COVID miatt? Még nem értesítettek ez ügyben, csak mindig 3 évente nyáron (augusztusban) szokott elvileg lenni...

242
Köszönöm a véleményt! SmileOnline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Azt olvastam, h 2025-ig lesz covidolás. Engem már tavaly nyáron kellett volna bacctassanak, de nagyon vigyáznak, h el ne érj magasabb kategóriát, mert spórolnak. Ráadásul 32 év munkaviszonyra megadták volna az öregségit, erre nekem van 31 év 2 hónapom, a franczba.


21
242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

a nap/hét/hónap/év kérdése:

Szerintetek a rokkantosítási felülvizsgáló orvosok meddig szüneteltetik a covid miatti tevékenységüket? szerintem laza 2-4 évig el tart ez a cirkusz. Kár, hogy annak idején Somogy-ban csak 64%-ot kaptam, ha 70% lett volna, most lenne közgyógyom. 7 éve vagyok rokkantnyugdíjas: rokkantsági ellátásban részesülő c2 kategória.
 

242
Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

nyugodtan csinálj olyan videot, láttak ők már meredekebbet is


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Lehet, hogy sokba került...


24
mcm
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 26

Nincs neki semmi fizikai baja... Egészséges, mint a makk... Csak az autizmus van neki, de az állítólag nagyon... Csak azt nem tudom hogyan, ha MINDEN téren sokkal 'normálisabb', mint én... De mindegy is, hagyjuk, mert ő is olvashatja ezt, és magára ismer(het)...


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szagosfilm?

Haverodnak lehet vmi fizikai baja is.


mcm
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 26

Sziasztok! Idén nyáron lesz a felülvizsgálatom megint, és erősen gondolkodok azon, hogy mivel már tudok videót is készíteni az okostelefonnal (mióta olyanom is van), felvenném videóra az egész székelés utáni törölgetési folyamatot (hogy hogy néz ki 1 WC papír törlés után, stb)... Hogy hadd lássák a saját szemükkel a T. Bizottsági Hölgyek és Urak, hogy milyen nagy és komoly problémám nekem ez...
Emlékeztetőül, aki esetleg nem lenne képben ezzel a problémámmal kapcsolatban, az olvassa el ezt (már persze ha érdekli):
https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__munkahely-kollegak__9774571-tudnek-az-alabbi-problemammal-ld-alabb-dolgozni-ha-igen-hogyan

Ez nagy bunkóság lenne szerintetek? Mármint ezt a videót megmutatni a bizottságnak... Végül is a plusz százalékokért mindent... Smile Az egyik - szintén pszichiátriai beteg - ismerősöm azt mondta, hogy szerinte meg is adnák a nagyobb százalékot, csak ne kelljen nekik ezt végignézni... Smile De komolyan, én simán megcsinálnám és lejátszanám nekik, mert más módszert már egyszerűen nem tudok arra, hogy a tudtukra adjam, hogy ez nekem a(z egyik) legnagyobb problémám a munkába állás szempontjából...

Amúgy lassan 2 éve van állásom, itthonról melózok, így nem okoz (olyan nagy) gondot ez a problémám... Viszont a százalékokat nem értem... Hogy én miért mindig csak 50%-ot kapok? :-S Autizmusra, OCD-re, mániás depresszióra, szkizotipiás rendellenességre (ezek mind diagnosztizálva vannak, papírom van róluk)... Míg van egy haverom, aki 80%-os rokkant CSAK autizmussal (neki SEMMI más baja nincs), ráadásul szerintem én sokkal "autistább" vagyok, mint ő, mert ő teljesen egyedül, önállóan él, ez nekem meg (jelenleg) lehetetlenség lenne, még belegondolni sem mernék... Sad


27
Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

itt a fix összeg:

a mostani bevalláson van rajta!

A súlyos fogyatékosság miatt levonandó összeg, legfeljebb 89 400 Ft


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Sceptic írta:

Nem feleződik meg, jár az egész, ha jól számolom: 8046 Ft. 

Köszi


Offline
Csatlakozott: 2020 feb 2

Nem feleződik meg, jár az egész, ha jól számolom: 8046 Ft. 


30

Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

arra vigyazzatok ha jol ertem mindenhol az évi 96.600Ft-ot irjak, de ez a 2020-as adóévre vonatkozik aminek adóbevallása majd 2021 ev elejen esedekes! abban az esetben lehet ervenyesiteni iden ha az adóelőlegből levonják ..... viszont akkor a jovo ev eleji adoelszamolaskor mar nincs tovabbi kedvezmeny ... (értelemszerűen) ... 


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

azt tudom ha van négy vagy több gyereked, abszolúte nem kell adót fizetned! yes

de hogy a 4 óra hogy van nemtom annak is utana kell guglizzak

mindenestre en 8+4 órában vagyok szal ezért nem tudom wink


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Ha valaki csak 4 órában dolgozik, akkor az adókezdvezmény is megfeleződik?


33
Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

az összevont adóalap adóját csökkenti a súlyosan fogyatékos magánszemélynél az erről szóló igazolás, határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 százalékának megfelelő összeg

 

2019 január 1-én érvényes bruttó minimálbér 149.000 Ft

 

ez havi 7.450 Ft kedvezményt jelent az összevont adóalap adójából

 

a 2019-es adóévre érvényesíthető adókedvezmény maximuma 89.400 Ft

 

az összevont adóalap adóját csökkentő kedvezmény igénybevétele szempontjából súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségek

 

például a Schizophrenia, schizotypiás és paranoid zavarok kategória:

 

F20         Schizophrenia  

F200      Paranoid schizophrenia

F201      Hebephrenia    

F202      Kataton schizophrenia  

F203      Nem differenciálható (differenciálhatatlan) schizophrenia          

F204      Schizophrenia utáni depresszió

F205      Reziduális schizophrenia             

F206      Schizophrenia simplex (Egyszerű schizophrenia)              

F208      Egyéb schizophrenia     

F209      Nem meghatározott schizophrenia        

F21         Schizotypiás rendellenesség     

F22         Perzisztens delusionalis rendellenességek          

F220      Paranoia (Deluzív zavar)              

F228      Egyéb perzisztáló (tartós) paranoid (deluzív) zavar          

F229      Nem meghatározott perzisztáló (tartós) paranoid (deluzív) zavar             

F23         Akut és átmeneti pszichotikus rendellenességek             

F230      Akut polimorf pszichotikus zavar (schizophrenia tünetei nélkül)

F231      Akut polimorf pszichotikus zavar schizophrenia tüneteivel          

F232      Akut schizophreniform pszichózis (pszichotikus zavar)   

F233      Egyéb akut döntően paranoid (deluzív) pszichotikus zavar           

F238      Egyéb akut és átmeneti pszichotikus zavar          

F239      Nem meghatározott akut és átmeneti pszichotikus zavar             

F24         Indukált delusionalis rendellenességek

F25         Schizoaffektív rendellenességek             

F250      Schizoaffektív zavar mániás típusa          

F251      Schizoaffektív zavar depressziós típusa

F252      Schizoaffektív zavar kevert típusa           

F258      Egyéb schizoaffektív zavar          

F259      Nem meghatározott schizoaffektív zavar            

F28         Egyéb nem organikus pszichotikus rendellenességek     

F29         Nem organikus pszichózis k.m.n.

 

 

 

összesen körülbelül 750 diagnózisra jár adókedvezmény

 

a teljes lista itt olvasható:

 

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a0900335.kor

 

Az igénybevétel feltételei

 

Az adókedvezmény érvényesítésének feltétele, hogy a magánszemély már az igénybevétel időpontjában rendelkezzen a súlyos fogyatékosság minősítéséről szóló orvosi igazolással, vagy a rokkantsági járadékra, fogyatékossági támogatásra jogosító határozattal.

 

A személyi kedvezmény igénybevételének további feltétele, hogy a súlyosan fogyatékos magánszemélynek legyen összevont adóalapba tartozó jövedelme, amely után adót kell fizetnie.

 

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

ezt sajnos nem tudom


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Aha, lehet. De akkor mivel kell igazolni a "jogosultságot"?


36
Offline
Csatlakozott: 2019 aug 13
Hát úgy az egészre, "alle zusammen"

Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Kleó írta:

A munkáltatót a kedvezmények akkor illetik meg, ha van ún. rehabilitációs kártyád, viszont ez igényelhető a nyugdíjintézettől.

Nekem azt mondták, hogy az megszűnt tavaly


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A munkáltatót a kedvezmények akkor illetik meg, ha van ún. rehabilitációs kártyád, viszont ez igényelhető a nyugdíjintézettől.


39
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

ezt mire érted most?


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 13
Lóf@sz meg esti fény... már bocsánat.

Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

A megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatását a munkaadónak be kell jelentenie az adóhatóság felé. Erre akkor van szükség, ha a magánszemély rehabilitációs ellátásban vagy rokkantsági ellátásban részesül és munkaidőkorlát nélküli keresőtevékenységet folytathat ellátása megtartása mellett, amennyiben jövedelme 3 egymást követő hónapon keresztül nem haladja meg a minimálbér 150%-t, vagyis bruttó 223.500 Ft/hó-t. A bejelentésre a 1908M lap 5-ös kódja szolgál.

A bejelentési kötelezettség mellett azonban mind az ilyen magánszemélyeket, mind az őket foglalkoztató munkáltatókat különböző kedvezmények illetik meg. Érdemes ezért áttekinteni a jogosultak körét és a kedvezmények listáját.

 


42
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

NoGood írta:
Ha pl. felvételiznék rendes 8 órás munkára és eltitkolom és ne adj Isten valami történik melóhelyen (volt rá példa) akkor bukta van, nem kicsit.. De amúgy is üzem orvosin úgyis kiderülne

Én is gondolkodtam már ezen, de hosszú távon ez nem lenne jó. Milyen bukta van ha kiderül?

Gondolom alkalmi belenetett munkára el lehet menni. 

Úgy tudom leszázalékoltan is lehet már 8 órában dolgozni. 


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 13
Ha pl. felvételiznék rendes 8 órás munkára és eltitkolom és ne adj Isten valami történik melóhelyen (volt rá példa) akkor bukta van, nem kicsit.. De amúgy is üzem orvosin úgyis kiderülne

Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

NoGood írta:
Én igazából nem is akartam ezt az egészet, persze, megint hallgattam másokra, állandóan ráb@szok...

Téged miben korlátoz?


45
Offline
Csatlakozott: 2019 aug 13
Én igazából nem is akartam ezt az egészet, persze, megint hallgattam másokra, állandóan ráb@szok...

Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Csak jobban elb*sztam az életem....


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 13
Pont ezen filozok én is, hetek óta...

48
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Kleó írta:

Azt nem, "csak" semmiféle pénzecske nem jár.

Igy se jár, tök mindegy. El is töröltetném inkább. Azt nem lehet?


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Azt nem, "csak" semmiféle pénzecske nem jár.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Rapislife írta:

50% egészségkárodás soknak számít? Még sose dolgoztam úgy igazán sokáig életemben 29 éves vagyok.

Nem sok ez, ez a C kategória legalsó határa, tehát épp, hogy nem vagy már B és épp, hogy átkerültél a C-be. Egy % hiján. 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen