Gyógyszer

16418 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2022 nov 19

Sziasztok!

Letezik olyan gyogyszer ami visszaforditja az alapgyogyszerek izomlazito hatasat? Rispaerdal consta 50mg-ra lettem beallitva fenysebesseggel es baromira szedal. Minel hamarabb vissza kell mennem dolgozni, mert mar nem kapok tappenzt, de jelenleg annyira ki vagyok lazulva, hogy orulok ha ki tudok menni az ajton. 

Peace


Offline
Csatlakozott: 2022 már 14

Kedves Lilla !

 

Örülök, hú ez nagy adag, végül Tegretol CR 200 lett a megoldás. Kicsit jobb lett, kótyagos lettem tőle, de alakul lassan, a gondolataim kicsit kisimultak. Orvosnak elmondtam, kedves volt, elfogadta.

 

 

Minden jót kívánok, majd jelentkezz:-)

 

Kispál  


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

A lényeg az, hogy én meg nem találkoztam emberrel, aki 200-nál többet szedett volna sehol se élőben, se neten - pedig rendszeresen járok sok mentális támogató csoportba - legyen akár magyar, akár külföldi.

És igen, az ilyen össze-vissza brutálul emelem orvos veszélyes,


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Napi 400 mg a max. adag. Szóval 2x200.

Én este 150-et szedek, mert a 200 már sok volt mellékhatásilag.


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Azta, orvosod hozzáértése enyhén szólva is megkérdőjelezhető.

Latrigil, Lamolep, Lamotrigin-TEVA meg Lamotrigin-Orion (mind egy gyógyszer, csak más köntösben, de ugyanúgy működik)

kezdő adagja 50 mg, és aztán lehet 100-ra vinni átlag súly esetében, ha emberen van túlsúly vagy nagyon vacak állapota, akkor napi 200-ra fel lehet menni, ha ember nagyon hajlamos depire és súlyos hangulatzavarai vannak és bipoláris. mint én.

2 x 200 mg az gyakorlatilag már gyakorlatilag túladagolás kategória, azért is van mellékhatás, 3 x 200 mg már életed veszélyeztetése, így a dokit ki is lehetne rugatni akár, hacsak nem lennél mentális beteg, mert azokról mindig azt mondják, hogy hazudnak és téveszméik vannak.

De lényeg a lényeg:

napi 200 mg-tól többet ne szedj soha, semmikor!

Tudom, neked már túltelítődött szervezeted lamoval, de többiek kedvéért leírtam, hogy ne járjanak így.

Neked meg azt írom:

VÁLTS ORVOST AZONNAL! , ha még nem tetted volna.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Kispál írta:

Sziasztok !

Két fél kevert állapotban vagyok. Lamo-t javasolta az áter, de böngésztem a neten és full szorongok a hangstabi mellékhatásátol(ritka bőrreakció, már ott láttam magam a tepsiben), anno még 16 évesen Stazepine, meg Tegretol volt a hangstabi, meg Liticarb évekig hipomániával elvoltam, most megint hullámzok mint az óceán, néha haragosan, ezért kell valami, mert elszállok, mint a győzelmi zászló. Ez egy fiatal áter, gondoltam leváltom a körzetire(szívességből járok a másikhoz).  Kicsit megkeveredtem, fiatalon mindent bevettem amit adtak:-) most meg itt megy a morfondír, de ez is csak egy tünet 4 napja rágódom az előttem heverő Lamolep beszedésén...

Várom a tapasztalatoikat, okos meglátásokat.

Szép napokat,
 

 

Kispál

Kedves Kispál!

Nem vagy egyedül ezzel, 29 éves korom óta, (mióta édesanyám meghalt), küzdök problémákkal, amik hol elviselhetőek, hol nem. Persze a belső szorongás gyerekkoromtól életem része volt, csak egy idő után úgy voltam vele, ez nálam a normális. Nem mentem vele orvoshoz, hosszú lenne leírni miért nem,nem fárasztalak vele. Szóval abban az időszakban mikor pár hónapra anyukám halála és egy vetélés után egyszerre kijött rajtam minden, mindet beszedtem amit felírtak, pár hónap alatt helyrehoztak, aztán nem telt el sok idő újra visszaestem, egy újabb családi dolog miatt,akkor is kihúztak belőle. És még akkor is bíztam a dokimban,aki konkrétan kisérletezett velem. Majd sikerült elhagyni mindent,pár évre, ezealatt született egy kisfiam. Majdkb. 1,5 éves volt mikortól újra oroshoz kellett játnom. Azóta már hiába írják ki a gyógyszert, és válaszolnak a minden hüxye kérdésemre,nem tudnak megnyugtatni. Jelenleg azt szedem amit felírtak, de csak azért mert sikerült meggyőznöm a dokit,hogy nekem a litium nem jó.De volt, hogy szorgalmasan írták fel a gyógyszereket, én meg nem váltottam ki,mert rettegtem a mellékhatásoktól.Lamolepet évekig szedtem, nálam addig nem volt gond,amíg a doki megmaradt a napi 200mg-nál, semmi mellékhatás, stabil voltam. Viszont mikor megemelte 2*200mg,az már erős szédülést okozott, mikor mondtam neki, el akart küldeni a szívemmel valahová,meg az fejemmel, mert tuti az okozza, de közben én már csökkentettem magamnak, és a tünetek elmúltak. Ha visszagondolok erre az időszakra,nem értem miért fogadtam szót a dokinak, főleg akkor nem amikor 3*200mg emelte a Lamolepet,attól konkrétan kettőslátás volt, na attól a mennyiségtől már allergiám lett, a házidokimat hívtam mit csináljak, ő mondta azonnal hagyjam abba.Azóta is ez a legjobb gyógyszer ami nálam bevált, de köszönhetően a saját és "kedves" orvosomnak,soha többet nem szedhetem.(Mondjuk én rengeteg antidepit likvidáltam a félelmem miatt, ha rá is beszéltek,és mégis kijött az a mellékhatás,azonnal abbahagytam,és a dokit is leváltottam) Nem vagyok egy egyszerű eset, lehet szeretek szenvedni? Az tuti, hogy normális nem vagyok.

Remélem sikerül Számodra megfelelően dönteni, úgy,hogy nem félj minden tabletta bevételnél. Vagy esetleg az orovosoddal megbeszélhetnéd az aggályaid.

További szép napot kívánok Neked!


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Minden egyes gyógyszernek van mellékhatása, azt kell mérlegelni, hogy elviselhető-e vagy nem.

Én hangstabból (depresszió megelőzésére) Latrigil-t szedek, ez ugyanaz, mint Lamolep, Lamotrigin-Orion, Lamotrigin-Teva stb. Mellékhatás: bőrhámlás, bőrproblémák.

Van egy nagyon jó gyógyszer, én ajánlom és szedem!

Nagyon jó, és ezt Kleó is tanúsíthatja.

A neve Tiapridal, ez egy régebbi típusú antipszichotikum, ez jó pszichózis, neurózis, szorongás ellen, elvonási tünetek drog és alkohol után, ám nem szedáló mindenkinek, így alvásra nem jó.

Bár antipszichotikum, nem erős, ami azt illeti, egyik leggyengébb antipszichotikum.

Fő mellékhatása az enyhe székrekedés, illetve nem szedhető azoknak, akiknek szívproblémái vannak.


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

köszi, hát ez király. akkor elgondolkodtató, mert ez nem állapot. 

mondjuk egyszer a Sertadepit próbáltam, az nem okozott semmilen gondot, igaz nem is segített. 

és hangstab-t milyen szedsz? 

na meg létezik valami olyan kombó, ami hangstab és feszoldó egyben? talán Tegretol? mert ezt is szedtem valamikor, de már nem emlékszem, mi volt vele. 


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Az emésztési zavar (puffadás, hasmenés vagy székrekedés) bejátszik, igen. 

Én ezért hagytam abba, mondjuk nekem még felszínes bélfekélyt is okozott.

Én meg jó antidepit nem találtam, nem is szedek.

Csak másik féléket (benzo, antipszichó, hangstab).

 


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

köszi, csak most vettem észre. 

nekem csak altató helyett gondolta, hogy mégse tömjem magam 3-4 Gerodormmal meg 5 mg Xanaxxal, csak attól tartok, hosszabb a hatása, mint egy éjszaka. (még mindig nem próbáltam ki) erről tudsz esetleg valamit? 


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

sziasztok, aki szedett ESCITALOPRAM-ot, azoktól kérdezném, hogy normális jelenség az elején (10 nap) a teljes étvágytalanság és egésznapos hasmenés? 

köszi


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szia!

Egyszer a Tolvont én is alváshoz kaptam, kicsit jó.


Offline
Csatlakozott: 2017 nov 4

Sziasztok. Miagent írt fel az sztk pszichiáter, altató helyett. (5 perc alatt bipoláris lettem. Szerinte.) Helyettesített, nem akartam vitázni vele. Később rájöttem hogy ez a Tolvon, amit nagyon régen kórházban adtak nekem, de azóta sem szedtem. Szedi még valaki? Mi a tapasztalat, lehet vele aludni?   Köszönettel. 


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

nemrossz. nemrossz.

"az angelikafű (angyalgyökér) termékek fogyasztásával támogathatjuk a fogyókúrát, amelyet többek között a B12-vitamin tartalmának köszönhetünk"

ó yeah


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

nyah. szal gyógyszerek?

Szedjetek Ánzselík füvet! juhú! Wink


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Mégiscsak kell az a skizoaffektív diag. Jár rá az adókedvezmény.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Kleó!

Kutatási anyagok említik, hogy PTSD talaján is kialakulhat pszichózis és skizofrenianál is el lehetne különíteni disszociatív altípust. Ebből látszik, hogy nincs éles határ a betegségek között.

Egyelőre nem nagyon van neve a hanghallásos bajomnak. Megfelelő betegség kategóriára várok. Smile Borderes dobozba a hanghallas nem paszírozható be. Több éves pszichózist nem valt ki. Régen teveszmem is volt. Nem magyarázza meg. Plane nem hirtelen kezdettel. Multiplexhez nincs több egymást váltogató személyisége, de a hanghallas jellege ehhez közelít stb.

Ma a hang nyugalomba, euforiába húzó képességét szeretném atbeszelni. Ilyet is "csinál" a hang. Be is jelentheti, amikor "csinalja". Krízisnél. Szülinapra ajándekba stb.

Skizoaffektív adható lenne, ha akarnánk, mert emlekhalu tipikusan skizós jellegű. Ha a régi pszichózisom és a disszocos/halus hangom nézzük + bipoláris hangulatzavart, akkor elég a diaghoz.

De nem akarjuk, mert üzemorvosin szarul hangzik. 

 


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Kleó es mindenki!

Igazunk volt. A hangom énrésznek tűnik. PTSD  talaján kialakult disszociáció. Multiplex zavarhoz hasonló. De nem 2 én van, hanem az énem egészségesebb része. 

Integrálni kell! Orvosom számból vette ki a szót.

Találtam kutatási anyagokat, ahol a hanghallast disszociativ hallási hallucibacióként a disszoc zavarok között említik. Orvosom is olvas a témában. Kérte, hogy küldjék linket.

Az Academia.eu oldalon rengeteg kutatási anyag érhető el.


Offline
Csatlakozott: 2020 nov 18

Sziasztok!

Végre eszembejutott a jelszavam. 3x próbálkoztam bejutni múlt héten. 

Próbálok visszaolvasni. Hogy vagytok?

Sajnos a Tiapridal nem fogta le a pörgést, pedig nem ütött ki annyira, mint a többi AP. Ketileptet kapok újra. Lamolep, Pregab és Atarax mellé. Leragad aszemem. Most nappal is kapom 2x25 mg-ot. Este 100 mg retardot.

Újra Ratkóczi drnő kezel. Nagyon lelkiismeretes.

 


Offline
Csatlakozott: 2022 már 14

Kedves Vagy Kleó, köszi !

 

Kisp


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szia!

Nekem épp a Lamolep vált be az összes közül, sztem már ne szaglászd körül, próbáld meg!


Offline
Csatlakozott: 2022 már 14

Sziasztok !

Két fél kevert állapotban vagyok. Lamo-t javasolta az áter, de böngésztem a neten és full szorongok a hangstabi mellékhatásátol(ritka bőrreakció, már ott láttam magam a tepsiben), anno még 16 évesen Stazepine, meg Tegretol volt a hangstabi, meg Liticarb évekig hipomániával elvoltam, most megint hullámzok mint az óceán, néha haragosan, ezért kell valami, mert elszállok, mint a győzelmi zászló. Ez egy fiatal áter, gondoltam leváltom a körzetire(szívességből járok a másikhoz).  Kicsit megkeveredtem, fiatalon mindent bevettem amit adtak:-) most meg itt megy a morfondír, de ez is csak egy tünet 4 napja rágódom az előttem heverő Lamolep beszedésén...

Várom a tapasztalatoikat, okos meglátásokat.

Szép napokat,

 

Kispál


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 20

Ismét elnézést kérek, nem ide akartam írni, de nem tudom a posztot, csak a szöveget törölni...


Offline
Csatlakozott: 2019 jan 20

Bocs, nem ide akartam írni..., próbálom törölni!


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Kedves Gyerekek!

 

Ha a pszichiátrai gyógyszer szedése mellett gyakran panaszkodsz migrénes fejfájásra …

 

„Jáj úgy izél az egész fejem!” XD XD XD

 

aztán még kávét is iszol …

 

sokat! …

 

aztán még dohányzol is …

 

mint a gyárkémény esetleg XD XD XD

 

esetleg néha még alkoholt is iszol rá …

 

esetleg néha egész véletlenül egy pár stampó tömény is legurul XD XD XD

 

és esetleg ezek után esetleg azon gondolkodol mitől is fáj a fejed XD XD XD

 

nos hát amit ide leírhatok most az az hogy tuti nem a fájdalom csillapító lesz a te segítő partnered hosszú távon ilyen előbb leírt halmozott esetekben de akár csak ha a töredék kombinációja is van

 

ídes tesíreim az Úrban! MOZGÁS! MOZDULJ! (mintha élnél ember)

 

ki a szabadba! séta! kerékpár! roller! stb stb stb

 

ha nem tudsz kimozdulni otthonról MERT CSAK …. (diagnózis szabadon behelyettesíthető) …

 

akkor otthon is lehet mozogni!

 

MOSOGATÁS MOSÁS TEREGETÉS FŐZÉS

 

(legjobb a zenére felmosás XD )

 

eseteleg jóga XD

 

puszika!

 

 

ui: fájdalomcsillapítókkal az ágyban pihizve tuti nem lesztek HOSSZU TÁVON !!! hangsulyozom HOSSZU TÁVON !!! tehát terápiás meglközelitesbol ... jobban

 

 

ui2: akute használd ha akarod s.o.s. ritka esetben, de próbáld ritkitani mikor "tompitani akarsz" ... ha figyelemmel korulnezel a világban melyben élünk, mindig akad utána otthon is sok sok hasznosan eltoltheto ido

 

ui3: pá aranykáim! hallotok még felőlem híbe hóba! XD XD XD


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Kedves Lilla1331, ElijahShade, Manna27, és többiek!

 

Sajnos az antipszichotikumok, antidepresszánsok, pszichiátriai gyógyszerek terápiás hatása mellett fellépnek időnként mellékhatások. Amióta az életemben felütötte a fejét a lélektani nyavaja, azóta több orvosom is volt, azonban sok-sok éve már ugyanaz az orvosom van. Az egyik orvosommal beszélgettem a mellékhatásokról, akinek az érveit sok év távlatából már egyetértésben nyugtázhatom:

 

  • ­ „Mi a mellékhatás?”
  • „Az, amit annak érzel.”

 

Ebben az esetben, ha zavar, az egyik

 

  • megtanulsz együttélni ezzel a dologgal (például: hajhullás, hízás, nőknél tejfolyás stb.) Legelsőre elolvasva némelyik elég rémisztő lehet, ám ha belegondoltok ezek nem olyan nagy dolgok, azokhoz a dolgokhoz képest amit a gyógyszerszedéssel megelőzünk.

a másik lehetőség:

  • ha annyira zavaró a mellékhatás, akkor a mellékhatásra lehet szedni újabb gyógyszert – természetesen – a különböző szakorvosokkal konzultálva.

 

 

Zárszó: A patikákban recept nélkül kapható szubsztanciák könnyű gyógyírek lehetnek sok nyavajára, illetve megelőzésükre, például: napi 1-2 gramm C-vitamin extra bevitele bárkinek is javalt lehet, extra indikációs faktorok: -téli vitaminhiányos időszak, -hús fogyasztás, -dohányzás. Valeriána alváselősegítésre. Bőrirritáció esetén testápolószerek. stb.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia Kedves Tamás!


A Haloperidol tabletta egy nagy potenciálú antipszichotikum.

 

Az 1950-es végétől használatos a pszichiátriában, idestova több mint 70 éve, ez több dolgot is jelent, az egyik az, hogy az összes létező hatását, mellékhatását ismerik az orvosok, kiforrott gyógyszer. Nem véletlenül használják akut esetekben szinte kizárólag ezt, valami nyugtatóval kombinálva, és hogy ha terápiás használatról van szó, általában akkor használják, amikor más gyógyszerekre nem megfelelően reagál a páciens. Mint minden antipszichotikum, a Haloperidol is „kiüt”, és erősen, viszont ezért írják fel nagy dózisban. Terápiás esetben kisebb dózisban kapod, és annyira nem üt ki.

 

Viszont a nagy potenciálja miatt a mellékhatás is sokszor erősebb, és gyakran okoz izommerevséget, a mozgás nehéz olyankor. Mivel az egész izomzatra hat, ezért a test minden izmán van hatása, így a beszédet is befolyásolhatja, a mimikát, a járást stb.


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

ElijahShade írta:

A Coaxil-tól én rettenetesen feszült voltam, még idegtől remegtem is és fáztam. Nem is szedtem, csak 1 hónapig.

Persze, ezen gyógyszerek simán okozhatnak hormonzavart, kitolhatja menstruációs és egyéb ciklusokat, beléjük zavarhat.

Van egy nagyon jó antidepi, és ez nem a reklám helye, DE ez konkrétan nagyon jó nőknek:

Trittico.

Ennek szedésének mindössze egy ára van: 0 libidó, szexuális vágy és szexualitás késztetés teljes elvesztését is okozhatja.

Ám többi antidepihez képest ez enyhe ár, mivel antidepik többsége is hasonlót okoz, pluszba még hasmenést, székrekedést, menstruációs ciklus és hormonháztartás megzavarását.

A Trittico nagyon veszélyes és nem ajánlott férfiaknak, mert önkéntelen fájdalmas merevedést okoz, DE nőknek semmi baja vele, kivéve azoknak, akik imádják szexet.

De minden gyógyszernek van mellékhatása, neked kell eldönteni, hogy számodra megéri-e vagy nem a mellékhatás,

Mint írtam is, ez enyhe mellékhatásos gyógyszer, mármint a Trittico.

Szia ElijahShade!

Köszönöm a válaszod!

Tritticot még eddig nem írtak. Talán azért mert "válogatós" vagyok, nem szedek be akármit,főleg ha a tájékoztatásban benne van a hízás,a mens. bőségének lehetséges növekedése, hajhullás,plusz rémisztő dolgok.

Azért kaptam az Aneptinexet mert a doki szerint többet ártok magamnak az állandó feszültséggel mintha szednék valamit. Azt mondta a Aneptinex több a semminél és szinte semmi mellékhatása nincs. 

Hol szedtem hol nem eddig.

Most sajnos muszáj, erre nem lehet kapni az Aneptinexet Coaxil van helyette. Most szedem rendesen,egyenlőre valamennyire sikerül visszafognia a belső feszkót,de hogy meddig azt sajnos nem tudom.


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

A Coaxil-tól én rettenetesen feszült voltam, még idegtől remegtem is és fáztam. Nem is szedtem, csak 1 hónapig.

Persze, ezen gyógyszerek simán okozhatnak hormonzavart, kitolhatja menstruációs és egyéb ciklusokat, beléjük zavarhat.

Van egy nagyon jó antidepi, és ez nem a reklám helye, DE ez konkrétan nagyon jó nőknek:

Trittico.

Ennek szedésének mindössze egy ára van: 0 libidó, szexuális vágy és szexualitás késztetés teljes elvesztését is okozhatja.

Ám többi antidepihez képest ez enyhe ár, mivel antidepik többsége is hasonlót okoz, pluszba még hasmenést, székrekedést, menstruációs ciklus és hormonháztartás megzavarását.

A Trittico nagyon veszélyes és nem ajánlott férfiaknak, mert önkéntelen fájdalmas merevedést okoz, DE nőknek semmi baja vele, kivéve azoknak, akik imádják szexet.

De minden gyógyszernek van mellékhatása, neked kell eldönteni, hogy számodra megéri-e vagy nem a mellékhatás,

Mint írtam is, ez enyhe mellékhatásos gyógyszer, mármint a Trittico.


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ilyen kérdést teszek fel, de már végig googliztam több oldalt is, de nem találtam választ a kérdésemre.

Hátha ti tudtok segíteni. Annyi lenne csupán a kérdésem, hogy Aneptinex-ről mivel hiánycikk lett Coaxil-ra váltottunk. Tudom hatóanyag ugyanaz, csak drágább. A kérdésem az lenne, hogy napi 3*1 tabletta okozhat e változást a hormonrendszerben, vagyis kitolhatja e a ciklust hosszabbra mint 28 nap?

Az Aneptinex-et elég összevissza szedtem, hol bevettem hol nem, így ott nem derült ki nagyon ilyesmi. Mostanában viszont már annyira elviselhetetlen a belső feszültség ami reggeltől estig kísér, hogy nekiálltam rendesen szedni, csakhogy most már csak a Coaxilt lehet kapni. A doki szerint 3*2-tőt kellene szednem,de úgy érzem a 3*1 nekem egyenlőre megfelel, kicsit könnyebb tőle a napon, nem vagyok annyira stresszes.

Köszönöm előre is ha tudtok segíteni!


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

sziasztok, múltkor volt szó a Tisercinről, és hogy KO az ember tőle elég sokáig. 

az a kérdésem, hogy a Haloperidol tablettától is kb ez van? vagy aki esetleg szedte mindkettőt, mi a tapasztalat? enyhébben üt ki vagy erősebben? + mellékhatások mik lehetnek? 


Offline
Csatlakozott: 2023 feb 12

Miért mi van nélküle? Én depressziósabbnak érzem magam tőle,de ez már a sokadik gyógyszerem már idegesít semmi nem válik be


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Manna27 írta:

Sziasztok! Olanzapint kezdtem el szedni,de nagyon punnyadt lettem tőle nincs kedvem semmihez. Akik ezt szedik,hogy tudtok túllépni a kedvetlenségen,fáradságon?(ha túl lehet) 

Nekem alapból, nem is így hat.. a punnyadtság (még ha van is) Kismiska ahhoz képest, ami annélkül lenne. Neked kell mérlegelned megéri-e szedni vagy sem.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

A sématerápiáról írok tapasztalatot, de másik topikban. Ha van még olyan, hogy Terápiák vagy ilyesmi.


Offline
Csatlakozott: 2023 feb 12

Sziasztok! Olanzapint kezdtem el szedni,de nagyon punnyadt lettem tőle nincs kedvem semmihez. Akik ezt szedik,hogy tudtok túllépni a kedvetlenségen,fáradságon?(ha túl lehet) 


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

"a sématerápia meg kognitív nekem azért volt pocsék, mert abból indul ki (legalábbis akikkel én csináltam), hogy habár rossz dolgok történtek veled, tereld el figyelmed és ne általánosíts, lépj túl, hiszen logikusan beláthatod, hogy ez már régi sérelem stb."

>>> hát ez szerintem se a megoldás. kíváncsi lennék, milyen arányban használ a résztvevőknek. csak mert nem figyelek rá, vagy legalábbis próbálok, attól még ott marad a mélyben és sőt, majd pont akkor a nemfigyelés miatt fog rémálmokban elő jönni. most nem:? szóval nem értem ....

na meg ne általánosítsunk? hát ezek meg vannak győződve, hogy mindenki paranoid, ezen kívül nem kell általánosítani, hiszen mindenki esete egyedi. szóval így már 100%-ra nem értem az egész elméletét ennek. 


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

te jó ég, sikerült mindent elírnom, bocs :)  inkább ne írjak futtában ... de azért remélem, kb érthető. 


Offline
Csatlakozott: 2021 okt 31

értem persze, csak sokszor olyanm tünetekről is bezsámoltak nekem, hog ycsak néztem, te jó ég, hát dobnám ki a frászba. és az is nem is "kis nebizelés" volt, hanem pl a nyelve begörcsölt meg szóval komolyabbak és sokszor mentő kellett. na meg jobban se lett igazán. 

amúgy jó kérdés:létezik olyan, aki szedi ezt meg azt a szert és azt mondhatja, hogy jól is van és durva melléktünete sincs? csak mert igazán gyógyultról még nem hallottam, inkább azt látom, hogy egyre sokasodnak a gyógyszerek, de az állapot csak nem javul. 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Hiába szedem 10mg-al az olanzapin-t 2 napja emeltem 7,5ről, továbbra is rosszul vagyok. Már fél szem Haloperidolt is mellé vettem, nem tudom mi lesz így ebből.. nagyon bizarrul érzem magam, félek saját magamtól.


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Nem tudom hol laksz, de sokaknak használt dialektikus viselkedésterápia meg mentalizáció, mely főként magánban vagy alapítványoknál kedvezményesebb áron érhető el, főként Pesten.

Számomra a KIP-szimbólumterápia volt hasznos, mely nem megy mindenkinek, ez tulajdonképpen egy relaxáció meg alfa-módban elképzelsz valamit és felszínre jön - ezt jelenti. Sajnos ez is inkább magánban fordul elő, bár elvétve van TB-sen is.

Nagyon fájdalmas, de hosszú távon hasznos!

Nos,  a sématerápia meg kognitív nekem azért volt pocsék, mert abból indul ki (legalábbis akikkel én csináltam), hogy habár rossz dolgok történtek veled, tereld el figyelmed és ne általánosíts, lépj túl, hiszen logikusan beláthatod, hogy ez már régi sérelem stb.

Nekem ilyen volt, de persze van akinek használ, pl. kiscsillagnak.

Ha Nyíregyen vagy Debrecen közelében laksz, akkor tudok egy nem annyira drága ÉS jó pszichoterápiát ajánlani, aki annyira jó volt, hogy habár 2007-ben 3-szor próbáltam öngyilkos lenni és féltem mindentől, 2008-ban már csak 1 kísérlet volt meg 2009-ben is.

Tehát másfél év (2007 szeptember - 2009 nyár) alatt elég elfogadható szintre hozott egy olyan szintről, melybe beletartozott mindentől és mindenkitől való félelem, remegés, pánik, mélydepi, extrém szorongás.

 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia!
Kösz', hogy írtál.
Én polineuropátiás lettem sajnos, így a B-vitaminok (Milgamma) és a magnézium alap. A fájdalmaktól, bizsergéstől sokszor nem tudok aludni, altatóval sem. Ja, meg sétálni, mozogni se nagyon, pedig az tényleg jót tenne egészséges lábbal. Félek is, hogy összecsuklok az utcán, nagyon parázok attól, hogy nem gyógyulok ki belőle már soha.
Olvasok, de sajnos tableten, mert a rendes könyvet nem látom, így viszont fel tudom nagyítani a betűket.
Sématerápiában voltam, meg kognitívben és analitikusban is. Nem váltak be.
Egész nap szól a zene, este már nem hiányzik.
Az egyetlen dolog ami megmaradt az agykontrollból, az az egész test lazítása, azt szoktam még csinálni az ágyban. Van, hogy már ötödször megyek végig rajta, annyira görcsös vagyok.
Nem erősségem a relaxálás. Ha menne, akkor nem is lenne semmi bajom :( 


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Van pár dolog ami jó mindenkinek, én is szedem:

Magne B6, azaz magnézium B6 vitaminnal, gyorskaja, alkohol kerülése. 

Minden nap 30  - 40 perc séta, lefekvés előtt 1 órával érdemes olvasni a monitor vagy TV bámulása helyett - pont én mondom. Wink Általában én is monitort bámulom, DE pl. utóbbi hetekben 6 nap is olvastam lefekvés előtt. Az olvasás nem gépen, nem könyvolvasón és NEM tableten, hanem nyomtatott formában!

Még számodra nyugtató zene hallgatása is jó lehet lefekvés előtt ágyban, nem monitort bámulva.

Még egyeseknek nagyon jó, másoknak nagyon rossz KIP-szimbólumterápia (ez relaxálás és ún. képezés, dolgok elképzelése és értelmezése elmédben, hogy hogyan jelentek meg - szakember segítségével végzendő), még sokaknak bejön mentalizáció és dialektikus viselkedésterápia (ez utóbbiak magánban csak).

Sajnos csak agyonajnározott séma-és-kognitív viselkedésterápia vannak TB-n, de ezek enyhén szólva is megosztóak.

Még vannak ilyen relaxing sounds - water, thunder, raindrops, rain meg akármi.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2022 nov 23

IvyWeston írta:

Antipszichók ideig-óráig szubdózisban, aztán úgy sem. 26 éve vagyok a pszichiátria-iparban, már majdnem minden megvolt, de már nem akarom az agyamat tovább manipuláltatni hiába. Zolpidemet szedek én is, így alszom vele kábé 4 órát, aztán félálomban vergődök még párat, egyelőre ez megfelel így.
Keresem a nem-gyógyszeres megoldást a depresszióra és a szorongásra. 
Köszi, hogy írtál! Érezd jól magad!

Igazán nincs  mit. Neked is  sok sikert.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Antipszichók ideig-óráig szubdózisban, aztán úgy sem. 26 éve vagyok a pszichiátria-iparban, már majdnem minden megvolt, de már nem akarom az agyamat tovább manipuláltatni hiába. Zolpidemet szedek én is, így alszom vele kábé 4 órát, aztán félálomban vergődök még párat, egyelőre ez megfelel így.
Keresem a nem-gyógyszeres megoldást a depresszióra és a szorongásra. 
Köszi, hogy írtál! Érezd jól magad!


Offline
Csatlakozott: 2022 nov 23

Ha  jól  értettem neked  se  Olanzapin, se  Kventiapin  se  Klozapin nem használt?

Ez   fura.


Offline
Csatlakozott: 2022 nov 23

IvyWeston írta:

Igen. Az sem egy mai gyerek...
Naná, hogy nem vált be. (És tényleg rohadt drága amúgy mostanság).

Nekem bevált,de  5 napig  kaptam  Klinikán  nyílt  osztályon. Nem szedtem tovább az ára miatt én sem.

Tovább  szedtem Zolpidemet  Ripedon-nalmeg   Lorazepámmal.

Én maradok  alváshoz  : 300mg  Clozapine+2mg Rivo. Soha  többet  nem kell  aggodnóm az miatt,hogy nem tudok  aludni... Remélem   te is sikerreljársz majd..


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Igen. Az sem egy mai gyerek...
Naná, hogy nem vált be. (És tényleg rohadt drága amúgy mostanság).


Online
Csatlakozott: 2022 jan 21

Valaki már inkább elfogad egy kis kellemetlenséget, mint enyhe vizelési kellemetlenség, diszkomfort, mert az alábbiak, amik nekem lennének gyógyszer nélkül pl. (nem önsajnáltatás, csak tény) nem egy méznyalások:

- disszociáció, deperszonalizáció, derealizáció - röviden ezek lényege, hogy világ annyira elvakít, annyira fáj, hogy időlegesen minden összemosódik, nehéz koncentrálni, rosszabb esetben remeg/rázkódik tested és hőhullám és hideg váltja egymást

- súlyos alvászavar  - aludni kell - alváshiány miatt szervi bajok, skizofrénia és még sok egyéb alakulhat ki

- súlyos hangulatzavar 

- súlyos öngyilkossági késztetések

- súlyog depresszió, ágyból nem tudsz kikelni

- súlyos pögés, irritáció, idegesség, feszültség, gondolatrohanás, egyszerre meg akarod ölni magad és táncolni akarsz

 

Azt megjegyezném, hogy én ha doktor lennének, örök időkre csak alábbiakra adnék gyógyszert:

- belső biokémiai okok miatti depi - azaz bipoláris, endogén depi

- hanghallás, halu

- súlyos alvászavar, amin se terápia, se semmi nem segít

- súlyos hangulatingadozás

- súlyos öngyilkossági késztetés és folytonos kísérletek

- súlyos mánia, pörgés

 

De külső okok miatti depire, pánikra, elhagyott Mari/Pista, félek galamboktól, külső okok miatti szorongásra nem adnék örökre, csak addig, amíg jobban nem lesz pszichoterápia miatt.

Ez így elméletben nagyon klasszul hangzik, hogy heti 1 TB-s pszichoterápia hozzáértő szakemberrel, de mint tudjuk, igazán hatásos módszerek csak magánban vannak, mint dialektikus viselkedésterápia (okés, ez van 9000 Ft/alkalomért Nap-körben is), mentalizáció, KIP-módszer (relaxációs szimbólumterápia)

Így szerencsétlen népeknek, akiknek nem kéne gyógyszer mindig, azoknak is lesz, mert élete végéig TB-re nem járhat, mert mások is mennének.


Offline
Csatlakozott: 2022 nov 23

Tamás írta:

ágyba vizelés???

én eskü nem értem, miért van némelyik pszich szernek ilyen gáz mellékhatása. hát az embernek elmegy az életkedve is, nemhogy még szedni akarja .. most nem? de azért a 10-11 óra alvásért irigyellek.  ez olyan mint sok antidepinélk a brutális hízás, aztán naná még szarbbul érzik magukat sokan. 

jahh én még egyszer Tegretolt próbáltam, mert azt mondták, javítja a hangulatot, de aludni attól se aludtam, viszont híztam kapásból. azt nem tudom, a hangulatot mennyiben javította, nehéz kérdés. 

 

Hát igen a Klozapin a leghatásosabb  Antipszichó,de D2  gátlás  igen csekély,de  200-450mg tartományban napi szinten tünetmentes  lesz az ember. Van akinek  kevesebb is  elég.

Szedtem én már mindent... Olanzapint  akartam  életem végéig,de elmúlt a hatása 2 év után.

Már 40mg  kellett egyszerre  alváshoz.  Ripedon,Paliperidon is volt  kombinálva.  Serdolect 20mg is  volt.

Haloperidol 1  nagy  fos. Pipolphen  szurit  kaptam. Tiapridalt is. Fluanxoltis,  Zuklopentixoltis   ...

Maradok Clozapine+Rivotrilnál. Ez  jó agyon szedál úgy  alszom,hogy  nem is  tudom,hogy  alszom.

Rémálom   néha  vannak de  mire  felébredek  elfelejtem őket.


Offline
Csatlakozott: 2022 nov 23

IvyWeston írta:

Tisercin az egy ódon barokk szar. Egy negyedtől 12 órát aludtam egyben, másnap éjjel nélküle is egyben 8-at, ami nálam nagyon ritka volt már akkor is.
Minden, amit felsoroltatok Geri és Elijah, megvolt már.
A Miagen altató mellett segített anno, de azt már nem szedhetem. Mirzaten is paradox volt. 0 óra alvás.
A Rivothrillt is ma abbahagyom (2 mg), biztos lesz elvonás, ha már a szorongásra úgysem hatott, csak a gyomromat égette meg a fejemet surrogtatta.
Egyébként a háziorvos is húzta a száját, mikor kértem altatót a Rivo mellé, de nem mondta, miért. Az áter 4,5 mg Xanax mellé felírt 3 altatót is simán.
Megnéztem a Drugs-on, de nem ír különösebb összeférhetetlenséget. Csak én nem férek össze vele :( 
Be vagyok szarva az álmatlanságtól ismét.

Jut eszembe!  EUNOCTIN-t  próbáltad  már?  Richter  gyártja. Elég  drága  mulatság.

Ennek jó erős szortongásoldó hatása  van. A  kiszerelés is   elég  csekély ennyi  pénzért...

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen