Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?

145 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ha alaposan megvizsgálnánk, mindenkinél találnánk olyan személyiség-spektrumzavart, ami átlépi a normális határát. Tuti.

Ja, a pata sokkal empatikusabb volt, mint a nárci... Pedig vaskosan az volt!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Kleó írta:

A következő pszichopata (na, jó, szociopata) volt. Laughing out loudNa, nekem az megvolt már az "eredetiben" 3in1... (narco, border, pszichopata).
Belecsaptam a pszicho-lecsóba rendesen.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A következő pszichopata (na, jó, szociopata) volt. Laughing out loud


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na, akkor inkább még egy nárci!


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Általánosságban:
Aszongya a Bánki, hogy aki narcopatával van, az nagy eséllyel átvesz-felhangosít bizonyos vonásokat időlegesen, mert esetleg alapban is benne volt már, csak nem patológiásan. És hogy érdemes az empátia témájában is elmerülni, mert ez a leggyakoribb kapcsolódás.

Kleónak:
Magamon úgy tapasztaltam, hogy a nárci után szintén csak nárcikat vonzottam be ill. nekem is azok kellettek volna.
Szóval szerintem tutira nem egy másik ember a gyógyszer, bárcsak így lenne.
Talán valami elterelő egyéb tevékenység, hogy meghalni se legyen időm.
Munkaterápia...


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Aszongya: "A lélek legmélyét nem szabad átélni, mert ott egy nagyon magányos, elhanyagolt, szégyennel teli gyerek lakik." Na, hát én átélem (önsajnálat), és már régesrég ismerem Őt. És passz. Igaz, én borderline vagyok, és annak "alapból" vannak nárcisztikus vonásai is... Anyám meg erőteljesen "védi" magában ezt a gyereket. Még a lehetőségét (mint lógus, áter "közelsége") is kerüli, hogy "találkozzon" vele.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Matiri-new írta:


Abban igaza van a cikkeknek, hogy a nárcival való kapcs. drog, amiről rendkívül nehéz lejönni és a hiányától meg a falat kaparjuk, de ez van. Ki kell bekkelni.

Egy megoldás van: sürgősen beszerezni egy másik (nem nárci) partnert. És elmúlik Smile Akkor már hiába próbálkozik a drága...


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=22&id=306019

https://hvg.hu/elet/20170102_narcisztikus_szemelyisegzavar_narcizmus_neveles_kapcsolatok_banki_gyorgy_pszichoterapeuta_konyv


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Sziasztok!
Nekem is volt "szerecsém" zárt csoporthoz, én sem ajánlom.
Hát egy hét után eljöttem, miután sikerült összeszednem egy újabb rejtett nárcisztikust, aki rögtön rámrepült. Azt vettem észre, hogy ott nagyrészt mindenki csak görgeti a problémáit, együtt sírunk és még 2 év után is az ex zaklató leveleit copyzzák be, és együtt szidják, hogy de szemét stb...
Nekem ez lehúzó volt, és persze a segítségükkel nem sikerült megszabadulnom a nárcitól, legalábbis a fejemben nem. Már 3 hónapja nem találkoztam vele, annál többet zaklatott e-mailben, ezért is nagyon nehéz.
Abban igaza van a cikkeknek, hogy a nárcival való kapcs. drog, amiről rendkívül nehéz lejönni és a hiányától meg a falat kaparjuk, de ez van. Ki kell bekkelni.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

A Bánki könyvet honnan lehet megszerezni?Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Köszönöm a választ, utánanézek az említett könyveknek. Valamelyik letölthető esetleg pdf-ben valahonnan?

 


Offline
Csatlakozott: 2016 ápr 21

A nemvagyegyedül blogot, és a narcisztikus fb csoportot nem ajánlom, mert többnyire áltudományos internetes hoaxokat osztogatnak meg egymással. (Illetve az internetet alapból nem ajánlom, mert ebben a témában nagyon sok a túlzó áltudományos bejegyzés.)
Helyette Bánki György könyvét ajánlom, Jeffrey Young Sématerápia című könyvét (és úgy egyébként a sématerápiát), illetve Malkin: A narcizmus pszichológiája című könyvét. Ami még hasznos lehet, az Almási Kitti Irigység, kibeszélés, rosszindulat című könyve, ami nem pont narcizmus téma, de a narcisztikusok általában elsősorban irígységet éreznek (Bánki György szerint legalábbis). De a lényeg, amit a legjobban ajánlok, hogy mindenki önreflexióval olvassa ezeket, és nem csak másokra vonatkoztatva. Ugyanis valamennyi narcizmus mindenkiben van, és jó tisztában lenni vele, hogy mennyi az annyi. De a legjobb ha az ember ki is javítja a hibáit. Ahhoz viszont előbb szembe kell néznünk a hibáinkkal. Árnyékszemélyisége mindenkinek van, ami azokat a rossz tulajdonságainkat jelenti, amiknek a létezéséről nem tudunk. Pl ha azt mondom, hogy makacs vagyok, és ezt eddig is tudtam magamról, az nincs az árnyékban. De ha állandóan szidom a pletykás embereket,  közben viszont én pletykálok a legtöbbet csak nem veszem észre, na az az árnyékszemélyiség része. Az önismereti munka pedig ott kezdődik, hogy kicsit kutakodok az árnyékban. És olyan nincs, hogy valakinek nincs árnyéka!

A pszichopátiáról annyit, hogy az megint egy olyan téma, amit az internet népe jól felkapott, megrágta párszor, és kiköpte azt a trugyit, ami a neten van. A fele sem igaz. A pszichopátia ugyanis az agy egy részében (talán a prefrontális kéregben?) észlelhető probléma, ami csökkent empátiás készséget okoz, és hiányzik a szorongás. Ellenben aki ilyennek születik még nem lesz sem sorozatgyilkos, sem bántalmazó. Ahhoz olyan gyerekkor is kell. (Persze a sorozatgyilkosok majdnem mind pszichopaták, de nekik a gyerekkoruk is borzalmas volt egytől egyik.) Ebben a témában ajánlom James H Fallon: The Pszichopath Inside című könyvét (sajnos még nem fordították le magyarra). Ez a pasas neurológus orvos, aki a saját agyáról készült felvételt látva vette észre, hogy pszichopátiás agya van, addig nem is tudott róla. Családja van, gyerekei, felesége, és egyáltalán nem agresszív ember, előadásokat tart a témában azóta is. A gyerekkora szép volt, szüleit imádja, nem is lett sorozatgyilkos. Röviden a lényeg: a pszichopátiás agy annyit jelent, hogy nem érez szorongást, és csökkent az empátiás készség (van empátiája, csak csökkent mértékű! Ez nagyon fontos különbség! és ez a narcikra is igaz!)


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Erről a nárcisztikus témáról nagyon sokat lehet hallani/olvasni még mindig. Lehet hogy én is érintett vagyok? Honnan tudom meg? Tudom menjek szakemberhez de sokat kell fizetni és most nem tudnék.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Moncsa81 írta:

https://franciamacaron.cafeblog.hu/2013/10/16/sarmos-pszichopatak/

Én innen vettem az infót részben.Kedves Moncsa!
Köszönöm a cikket, tanulságos.
Üdv: M.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

https://franciamacaron.cafeblog.hu/2013/10/16/sarmos-pszichopatak/

Én innen vettem az infót részben.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Moncsa81 írta:

De az érintett személyektől elnézést kérek. Esetleg beszélgethetünk privátban hogy ne sértsünk senkit.Szerintem itt nyugodtan beszélgethetünk, hiszen ez a fórum témája is.
Nem tudom, hogy bármivel itt bánthatnánk-e valakit, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak ill. megosszuk a tapasztalatainkat. Wink
Én jobban szeretek fórumozni, mint cset vagy privi, megmondom őszintén.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia, nem tudom, elhiszem, köszi, utána fogok még nézni, mert nem mélyedtem el annyira a témában, nekem nagyon friss ez a romboló kapcsolat, nem elemezgettem, inkább "csak" benne éltem Sad
Nekem ezt a pszichiáterem mondta, de gondolom ahány szakember, cikk, annyi vélemény lehet.
Mindig kutatnak valamit, sosincs lezárva a téma Smile
Az én volt pasim engem egyszer megvert, ha nem is nagyon, de a lelki fájdalom erősebb volt utána, aztán az utcán többször én tartottam vissza attól, hogy másokkal összetűzzön. Tényleg nem lehet megszeliditeni őket, hiába hiszi az ember, hogyha kedves meg ilyesmi, az segít.
Én 42 kiló vagyok, ő 90, és a felkarja olyan, mint az én combom Sad
Ez a nemvagyegyedul.com oldal nagyon jónak tűnik. Leírja a lényeget.
Az én exem ráadásul egészségügyes, ahol ugye empátia sem ártana... Isten őrizzen tőle mindenkit.
A nárcizmusról még az ugrott be, amit az oldalon még nagyjából írnak is, hogy amíg az ember a tükörbe néz, hogy megfésülködjön illetve ellenőrizze magát, hogy tetszik-e magának ill. felveszi a maszkját amielőtt kimegy az utcára, az még nem olyan nagy baj, csak ha már beleszeret a tükörképébe ill. másokat használ fel tükörnek, ott kezdődik valami nem okés.
Illetve hogy erőszakkal azt akarja a másikban látni, láttatni, amit csak ő szeretne.
 


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

De az érintett személyektől elnézést kérek. Esetleg beszélgethetünk privátban hogy ne sértsünk senkit.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Szia! Köszi a választ! Én olvastam olyat is hogy a szociopata és pszihopata nem teljesen ugyanaz, mert az utóbbinál genetikai hajlam az előbbinél pedig gyerekkorban megélt traumák váltják ki. A pszihopata akit szuper intelligens személyként írnak le a szociopata lehet átlagos vagy az alatti IQ-val rendelkező. Azt is írják hogy sok olyan szakmában fellelhetők ami veszélyes vagy stresszes mert ezt keresik. De a többség nem erőszakos vagy agresszív hanem érzelmileg manipulálnak ill. kihasználnak másokat.

pl. szélhámosok, csalók.

Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Jelentkeztem a nemvagyegyedul.com oldalról elérhető FB-s csoportba. Az vajon még aktív lehet?Offline
Csatlakozott: 2018 okt 18

Szia!
Nekem azt hiszem van tapasztalatom sajnos.
A szociopátia (most már nem ez a hivatalos kifejezése a régi ún. pszichopátiának) nagyban együtt jár erős nárcizmussal, hiszen szükséges ahhoz, hogy a szpata "elégedett" legyen magával és kapjon valami visszajelzést attól a pár embertől is, akit behálóz. Amúgy nincs szüksége nagyon kapcsolatokra, csak párra, amit tud kontrollálni, ill. úgy érzi, hogy tud.
Sőt, én úgy gondolom, hogy az ún, borderline vagy labilis személyiségzavar is tartalmazhat ilyen elemeket, amit még ma sem tudnak pontosan beazonosítani, viszonylag friss diagnózis-típus, nagyon kevert, nagyon érdekes és bonyolult is egyben.
Ha esetleg van kérdésed, szívesen írok személyes tapasztalatokat.
A nárcizmus amúgy szerintem nem szükségszerűen jár együtt szociopátiával vagy borderséggel, sokan evvel küzdenek, napi szinten, úgy is, hogy nem tudnak róla és nem is ártanak nagyon evvel másnak.
Érdemes elolvasni Nárcisz mítoszát, az jelképekben jól leírja, miről is szól ez.
Más szinten lehet megérteni, ahogy pl. egy gyerek a mesét átérzi. Szóval nem tudatosan, hanem más szinten adhat némi megvilágosodást.
Az is állítólag tévhit, hogy a szociopaták olyan intelligensek lennének, mint pl. ahogy Hannibal Lecter figuráját ismerjük (A bárányok hallgatnak c. film). Átlagos vagy átlag alatti iq-val rendelkező emberek is lehetnek szpaták, annak ellenére, hogy nem gyilkolnak mondjuk, "csak" totálisan kikészítenek érzelmileg egy erre alkalmas áldozatot (és ez is egy játszma, az áldozatnak is benne kell lennie a darabban sajnos). Sad
Üdv: M.
 


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

A nárcisztikusok és a pszihopaták között elvileg sok a hasonlóság. Mármint a laikusoknak? Pl: külvilág számára elbűvölő, vonzó személyek, profin manipulálnak másokat, de honnan tudom ha találkozom valamelyikükkel hogy nárci vagy pszihopata? Bocs ha hülyeséget kérdezek. Azt olvastam valahol hogy sok pszihopata van aki nem is olyan értelemben veszélyes hogy fizikailag bántalmaz, hanem érzelmileg tesz padlóra és abban éli ki magát. De a nárcisztikusok is ezt csinálják. Nem magamat elemzem hanem mások viselkedésére keresek választ meg a múltamban történt eseményekre is. Köszi ha tud valaki válaszolni.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 15

De csak kihasznált rokon / partner státuszban:

"A legtöbb gondot általában az jelenti, ahogy fentebb már elhangzott, hogy míg a nárcisztikus a külvilág felé vonzó, elbűvölő képet mutat magáról, addig a zárt ajtók mögött megjelenik a mogorva, elutasító vagy kritizáló énje. Ez a kettősség sokszor azt az érzést kelti a hozzátartozóban, hogy valamit rosszul csinál, neki kellene megváltoznia, vagy jobb emberré válnia, hogy végre elnyerje a másik szeretetét. A nárcisztikus használó és kihasználó viszonyulásában rengeteg hamisság, hazugság vagy elhallgatás is megjelenik, ami a partnerben darabokra zúzza a biztonság élményét. Ebben a konstellációban a boldogságra vajmi kevés esély van. Pozitív kimenetre leginkább akkor számíthatunk, ha a nárcizmus enyhébb formájával állunk szemben, és mind a nárcisztikus, mind a hozzátartozó hatékony terápiás segítséget kap. "


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Oké, direktben nincs kimondva, mint más cikkekben, hogy "nárcisztikus a párod? akkor ideje csomagolni", de ez a rész, hogy "Ebben a konstellációban a boldogságra vajmi kevés esély van. Pozitív kimenetre leginkább akkor számíthatunk, ha a nárcizmus enyhébb formájával állunk szemben" szerintem hasonló érzéseket kelt az emberben.


Online
Csatlakozott: 2018 okt 15

Szerintem nem azt írja, hogy szarjuk le, hanem azt, hogy ne gondoljuk azt, hogy majd mi meg tudjuk változtatni - ezt a részét bízzuk szakemberre a dolognak.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Jó a cikk, de ez is hagy bennem egy furcsa érzést: ez is kimondja, hogy a nárcisztikus valójában mennyire magányos, aztán arra szólít fel, hogy az ilyen emberekkel ne vesződjünk, bízzuk csak a lógusokra. Azaz szarjuk le, hogy a nárcisztikusnak nincsen senkije. 

Olyan, mintha kijelöltünk volna egy kategóriát, amibe ha valaki beleesik, azt társadalmilag feljogosítottan hagyja magára mindenki. Csak nekem tűnik ez stigmatizálásnak?


Online
Csatlakozott: 2018 okt 15

Cikk a témában:

https://hvg.hu/pszichologiamagazin/20181124_Rovid_zsakutca_hogy_majd_en_jol_fogom_szeretni_es_attol_megvaltozik

 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Jogos Laughing out loud


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Lásd: legutóbbi blogbejegyzésem.Offline
Csatlakozott: 2018 júl 9

Itt találtam meg a NAS tüneteit, milyen meglepő, hogy stimmel.

http://nemvagyegyedul.com/blog/aldozat-szindroma-50-tunet

na meg a manipulációs trükkök:

http://nemvagyegyedul.com/manipulaciostrukkok/

Bánki György - A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról   !!!!

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=22&id=290380

A lélek meggyilkolásának száz módja

https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=22&id=105594

 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Nagyon, de nagyon és nagyon szeretem magamat. De ugyanúgy szeretnék szeretni mást is. Mi ezzel a baj? Szeresd önmagadat, mint felabarátodat. 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

http://gesha.blog.hu/2012/10/09/dupla_kv_se_veled_se_nelkuled


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na, megint sikerült fel- és összekavarjon... Fölhívott délben, holott nagyon jól tudja, hogy én olyankor még alszom, végigkérdezett egy csomó dolgot, hogy megcsináltam-e. (Egyet igen.) Mint egy hadseregtábornok. Aztán ugye bizonytalanságban hagy: mikor hív, mikor jön vagy talizunk... Ettől én meg totál tehetetlen leszek. Ő meg majd élvezi, hogy esmég lekúrhat.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 31

  Milyen igazad van.Az biztos ,ha az ember megüti a bokáját egyszer,utána meggondolja kivel jön össze.Azzal nincs probléma ,ha a férfi kicsit dominánsabb elvileg azért férfi,hogy nyújtson egy kis biztonságot a nőnek.Akkor van baj,ha visszaéli magát vele és a másik elnyomására akarja használni.

  A mostani és remélem utolsó élettársam is picivel dominánsabb mint én nem testalkatra értem ,hanem arra,hogy folyamatos fejlődést érzek mellette magamon pozitív irányba.Ha szükséges kiáll mellettem és a gyerekek mellett. A dominanciája konstruktívan hat rám.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

zita79: Nekem "már" 14 éves volt a lányom, amikor elváltunk. Mégis őt féltettem attól, hogy egy komolyabb kapcsolatba belemenjek. Nárcikát már rég ismerem, úgy 8 éve bepróbálkozott, aztán melózott is nálunk (akkoriban én voltam totál alkesz állapotban), a lányommal utálták egymást; most meg jelentősen benne volt, hogy a lányom elköltözzön albérletbe... Őt is megpróbálta utasítgatni, parancsolgatni neki, olyannyira, hogy már az apjának is panaszkodott a "gyerek". Viszont nekem muszáj egy viszonylag domináns partner, szép fejlett egóm és óriási pofám van. Neki meg én "feladat" vagyok. Na, köszönöm szépen. És ha tovább ide jár (úgy tesz, mintha itt lakna, pedig nem...) esély sincs rá, hogy a lányom a kétlakásos ház (apám vette nekünk örökségből) másik kecójába visszaköltözzön.

Szóval, minden anyának probléma ez. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 31

  Van egy másik történetem ami tanulságos.

 

Történetem elsősorban azoknak szól akik elváltak vagy valamilyen okból egyedül nevelik gyermeküket vagy gyermekeiket. Szerintem a legtöbb egyedülálló kisgyermekes egy idő után elgondolkozik egy újabb párkapcsolaton mert nem mond le az igaziról természetesen.Ez rendbe is van egy mértékig.Köztudott,hogy gyermek mellett nehéz társat találni pontosabban minden téren megbízható és gyermekünket is elfogadó társat.

    Meg tettem mindent a társra találásért ami utólag nem volt célravezető.2007-ben tettem föl egy újsághirdetést és jelentkezett rá egy magabiztosnak tűnő férfi.Kicsit anyám is befolyásolt ,hogy jöjjek vele össze.Nem volt vele semmi bajom amíg el nem kezdett túlságosan beleszólni a gyermek gondozásába és nevelésébe teljesen aprólékosan pl:,,ne így játszak vele ,hanem amúgy,ne így etessem ,hanem amúgy, ne a kakaóval kezdje a vacsorát hanem azzal fejezze be" stb. A gond akkor kezdődött mikor bemutatott engem az édesanyjának aki egyből elkezdett okítani,meg ugyanolyan erőszakos volt mint a fia.Kivette a kezemből a törlőkendőt,mikor a kicsi száját megtöröltem.Azt mondta azért lakom anyuéknál gyerekkel,mert kényelmes vagyok,meg nemakarok dolgozni és gyereket nevelni.Agyon sértegetett amire direkt módon nem tudtam reagálni de mikor megtudta kinek a kicsodája vagyok mindjárt másképp beszélt.A gyerkőcnek is szívesen dirigált.Erőltette neki a kerékpározást mikor a gyerek ordított mert nem akart.A tűréshatárom akkoriban még magas volt és nem mertem rászólni sem mert nagyobb darab is volt jóval  mint én és extra nagy szája.Ha kifejeztem nemtetszésem akkor össze szedte a cuccát és hazament.
Csináltam mindent úgy mint előtte mielőtt megismertem.Ő ezt úgy fogta föl,hogy le van ejtve.Neki nem volt gyermeke de úgy funkcionált pontosabban okoskodott mint akinek tíz gyereke  van.Édesanyám és ő is próbálta elhitetni velem,hogy ez így oké és csupán kiakarja venni a részét a gyermeknevelésből.
    Akkor kezdtem el kicsit gondolkozni mikor hamar összeakart velem költözni és  elindultam vele és a gyermekkel egy sétára miközben olyan ,,utasítást"adott erős hangnembe,hogy ne fogjam a két és fél éves gyermekem kezét,hanem menjen előttünk egy méterre.Ismertem a gyermekem milyen kiszámíthatatlan mert autista.Nekem ez a megnyilvánulása nem tettszett és naivan hallgattam rá.Próbáltam ezt elfelejteni és reménykedtem a változásban.
  Következő alkalommal engem sodort majdnem veszélybe.Már a kapcsolat elején megállapodtunk az óvszer használatában az együttléteknél.Erőltette nekem a védekezés nélküli szeretkezést.Azt mondta ha terhes leszek el kell vetetnem.Másnap rohantam esemény utáni tablettáért ami elég drága volt szerény jövedelmemhez.
   Sajnos gyenge voltaam,mert direkt módon nem tudtam reagálni a dirigálásaira,mert jóval nagyobb darab volt mint én és a pofája is többszöröse az enyémnek.
  Később nagy nehezen találtam munkát és 2 hét munkaviszony után kidobtam.Valahogy akkor értem meg arra,mi a teendő.
    Azóta van még egy gyermekem egy kedves és jámbor férfitól aki sose bántana minket és akiről anyukám eleinte leakart beszélni.Őt autóbuszon ismertem meg és nem is gondoltam mi lesz köztünk később.
   Az olvasóknak azt üzenem,hogy gyerek mellett meggondolandó kit választunk társnak.Az ismerkedés módja is megfontolandó.A szülőknek meg kell hallgatni a tanácsát de nem biztos ,hogy igazuk van.Legyen valakinek új családja de ne minden áron!!!!

kortefa

alszanak


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A krómkénsav tutibb.


kortefa

a gangesz partjánál sósavval mosd le a kezedet


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Kösz. Persze Nárcikám szeretné elhitetni velem, hogy "hülye 3,14csa" vagyok.


kortefa

annak örülök


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Áh, csak még jó a memóriám... Leírta a dr.nő: "Intellektuális funkciói adekvát megtartottak."

Amúgy ez maga a csoda Laughing out loud


kortefa

bingó


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az álomtól a felfedezésig... Kicsit regényszerűbb Watson–Crick: A kettős spirál. Példa a flash eredeti jelentésére!


kortefa

ezért is kezdtem 20 évesen ezzel a könyvel, aztán jött a betegség és olyakat olvastam mint Selye János vagy Modern matematika.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Csak könnyebben olvashatóan írta meg... viszont megdőlni látszik itt-ott. Einstein is hívő volt!


kortefa

A rész és az egészt olvastam tőle, nagyon jó könyv.Még egyszer elakarom csak nem volt rá idő, eddig, csak egyszer belekzdtem még.Engem most az Einstein-i fizikai érdekel, mert arról semmit nem tudok, és elméletileg az a könnyebb, nem a heisenbergi.

Szivesen.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Kösz. Még Heisenberg, a fizikus is azt mondja, hogy minden részben ott van az egész, és az egészben minden rész. Tehát benned az isteni, és Istenben te.

Majd egyszer rájössz, hogy az ateizmus maga politika... a hülye darwinizmusával karöltve.


kortefa

kedves az utolsó sorod, hasonlit Jung elméletéhez, most pont nem jut eszembe, de Sri Chinmoy is valami hasonlót tanit, de nem teljesen úgy.Neki a Supreme azt jelenti hogy Te és Isten ugyanannak a tudatnak vagytok két aspektusa,Krishna pedig a Supreme egyik manifesztációja.Ezzel ellentétes a Krishna-tudat, amit Prabhupáda tanit, ott Krishna az összes Isten, Félisten, a Supreme(Paramatman) is.

nem mondom hogy butaság az ateitmus, legfeljebb a politikában.Ha valaki hisz a jóban, akkor hisz Istenben is.Ennyi épp elég, mindketten boldogok akarnak lenni, a cél ugyyanaz, csak egyiknek nehezebben sikerül.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen