Kiscsillag üzenője

1429 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

2 vizsga volt. Okt 21 lesz eredmény. Lehet átcsúsztam rajta, lehet, h nem. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Na de hogy sikerült a vizsga? Smile


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Sajnos ez több, mint fáradtság. Holnap vizsgázok. Utána remélem könnyebb lesz. 

Sajnos most olyan dolgokra sincs időm, amik kicsit feltöltenék az örömraktáram és enyhítenék a depresszióm. 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Pedig reméltem hogy tényleg csak fáradt vagy Sad

Vigyázz magadra!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem jó. Sad


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Beszélten terappal. Ő is úgy látja, h fázist váltottam. Nem pörgök, nem izgulok, csak simán depressziós vagyok....


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

heartesen. Smile


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Köszönöm a bíztatást és az ötleteket! 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Lehet, ha kimozdulsz akkor egy kicsit könnyebb lesz. Nem baj ha az ember ad magának ilyenkor pár nap pihenést, de utána muszáj kirángatnia magát egy kicsit. Aztán fokozatosan jobb szokott lenni.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Ügyes vagy, menni fog, ne parázd túl! SmileOffline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Megpróbálom utcaképessé varázsolni magam. Elmegyek 2-re terápiára ill lehet előbb, h egyek valamit előtte. Veszek be gyszert fejfájásra.

Utána beülök teaházba, hátha vmi ma is ragad rám. Az a baj, h sok olyan feladat van, amit 20-30%-osan tudok, de ezeket viszonylag gyorsan meg lehetne tanulni 80-90%-osra. Ha lenne hozzá erőm és türelmem. Típus azonosos feladatok vannak, de mindig van vmi extraság bennük, ezért a 100%-ot nem célzom meg. Kb 3 ilyen típus azonos feladat megtanulása után van az ember 80-90%-on egy újnál. Kb 8-9 féle típus van. Ebből 6-al foglalkoztam eddig, de csak 1 megy jól. 

A gyakorlati könnyebb, azzal még nem foglalkoztam. Az múltkor készülés nélkül ment 40%-osan. 


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

A tanulás nem megy mert olvasni sem tudok ill ez nem is olvasgatható igazán. Számolgatni kellene, de gondolkodni nincs erőm. 3 napja pizsamában fekszek...jó, néha előveszem, de nem sokáig bírom. 

Időbe már az sem fér bele, h vmilyen gyszert beállítsunk rá. 

Szétrobban a fejem és émelygek, fájnak az izületeim. Tegnap 1,5 helyett 1 szem Tegretolt vettem be. De lehet nem ez a baj. 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Hát valahogy ügyesen a vizsgákra kellene fókusz, akár úgy is, hogy csak olvasgatod a tanulnivalót. Akkor ha nagyon szar lesz a munkahelyi változás + költözés, akkor a sikeres vizsgák és májgyógyulás után jobb eséllyel tudsz újat keresni.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Most nem a szorongás a fő gond. Inkább aggódok. Frontin van itthon, de a napokban nem kellett bevennem.

Ezzel az erőtlenség, motiválatlanság érzéssel lenne jó csinálni vmit. Leginkább depressziónak tűnik, de az a fura h krízistől nagyon távol állok és a kedvem sem kifejezetten rossz.

A májas kezeléssel kapcsolatban van némi aggodalmam, de nagyon örülök, h sorra kerültem több év után. Annak még jobban, h már vannak csodabogyók, amik viszonylag kevés mellékhatással, 8-24 hét alatt magas hatékonyságúak.

Amikor diagolták nálam a betegséget még a régi kezeléseket nyomták, az új csodabogyókat még csak fejlesztették, tesztelték és azt sem lehetett tudni, h a köv 10 évben ideérnek-e ill lesz-e rá pénze az OEP/NEAK-nak. Sokan külföldről hozatták be milliókért. Volt akinek ez volt az egyetlen esélye a túlélésre több sikertelen, régi típusú kezelés után. Kb 1600 fős volt a várólista, ahol az első évben havi 10-et haladt az ember. Jó esetben előre és nem hátra. 

A mostani gyszerem havi ára kb 5 millió, a 3 havi kezelés 15 millió (ha nem alkudták le az árát)

A régi kezelések 6-18 hónapig tartottak, kemószerű mellékhatással jártak (sokszor élettel össze nem egyeztethető) és nagyon alacsony volt a hatékonyságuk. Ismételt kezelés 10-20%-os volt. Sokszor hatástalanság v mellékhatás miatt le is állították. Pszichés betegnek nem javasolták a kezelést. Annyira csóró volt az eü. hogy a kezelés alatti vírusszámlálasra sem mindig volt pénz. Levették a vért és 4-8 hónapig várták az eredményt...majd ennek függvényeben leállították v folytatták a kezelést. Emiatt is féltek, h ugyan kifejlesztik a jó gyszert, de az ára miatt nem lesz elérhető, hisz még vizsgálatra sincs elég...

Variáltak a dokik, h velem mi legyen. Tegyek egy próbát ezzel vagy kapjak "alkalmatlan" besorolást és menjek várólistára. Eleinte csak az mehetett oda, aki a régire alkalmatlan volt vagy kapta már és nem hatott. Az akkori áterem félt kiadni a papírt az alkalmatlansághoz, attól tartott, h ez lenne a halálos ítéletem. 2 hepász viszont lebeszélt a kemószerű kezelésről, végül egy másik áter adott 5 oldalas szakvéleményt (5 diaggal) és így kerülhettem várólistára ill akkor még csak adatbázisba. Még várólista sem volt, arra is várni kellett, h létrehozzak és állapot alapjan besoroljanak. 

Végül az itthon gyakori vírus genotípusra behoztak 2017 végén a hatásos gyszert és 2018-ban ezreket kezeltek, de a ritkább típusokra (ami nekem is van) továbbra sem volt elérhető, hatékony gyszer.  Amire vártam, nem fogadták be a tb támogatásba, sztem egyedi méltányossággal, más úton szerezték be. 

A csodabogyónál "stop szabály" sincs és nem félholtan, szövődményekkel gyógyul v nem gyógyul a beteg. 

Szval mázlim van, h kifejlesztették a korszerű gyszereket és hozzá is jutottam. Az sem mindegy, h nekem időben vették észre, nincs májzsugorom. Van aki ugyan megszabadult a vírustól, de a mája tovább romlott (zsugornál nem mindig tud regenerálódni) vagy épp májrák alakult ki. A vírus onkogén. A nem zsugorosoknak nem romlik tovább, marad amilyen volt v javul, ha semmi nem bántja (alkohol, vegyszer, gyszer) a májat. 

Az évekig tartó bizonytalanság után már az is előrelépés, h egyáltalán időben hozzájutottam és nem kemószerű szarral kell küzdeni. 


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Egy csipetnyi szorongásoldó valami nem használna?


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Szarul vagyok. Hulla fáradt, gyenge, aluszekony.

Erőltetni kellene a tanulást, jövő héten vizsgázok. De nem megy és bűntudatom van. Úgy érzem, h elcseszem mert nincs erőm tanulni, de ettől nem lesz több erőm...

Aggaszt, h el kell hagyni a Tegretolt.

Munkaköröm változik. A munkaidő felében ugyanazt fogok csinálni, amit eddig. A másik felében bonyolultabbat. Aggaszt, h Tegretol nélkül félhülyén nem fog könnyen menni...

Nov. elején kapok végre májgyógyszert, ki tudja milyen mellékhatása lesz...

Mhely költözik, oda ahol minden nap jár a "lökdöső" ismerősöm. Még azt sem tudom, hogy merek oda elmenni...


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ne prejudikálj... Már olyan vagy, h nyuszi, ba+ a létrádat.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Próbálok. De már most elfogyott a türelmem mert átertől kikaptam amiért ma kértem holnapra igazolást....nem viszek, holnap majd a másiktól is kikapok...belefáradtam és a Tegretol tuti nem maradhat.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Próbálok. De már most elfogyott a türelmem mert átertől kikaptam amiért ma kértem holnapra igazolást....nem viszek, holnap majd a másiktól is kikapok...belefáradtam és a Tegretol tuti nem maradhat.Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Azért azzal még várjál. Próbálj meg értelmesen beszélni a májásszal.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Lehet semmiyen menet nem lesz. Tegretolhoz ragaszkodok. Tavasszal begyógyszerezve, taxival mentem terapiára, földhöz b@sztam ott a telót, hazafele be akartam ugrani az autó alá, utána le akartam ugrani a Corvinban a emeletről....ez ment 1 hónapig míg Tegretol lehúzott vmit a mániából. Nem kéne elhagyni, most is van tünetem, még az emelt adaggal is...

Mhely: munkaidőm felében ugyanazt fogom csinalni, a másik felében nehezebbet. Mániás gondolatrohanással ez nem fog menni, vizsgára sem fogok tudni keszülni...

Lehet levetetem magam a várólistáról.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Két Ave Maria-val használ.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Igen. Flector Rapidot.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mondták már, h jó diagnoszta lett volna belőlem... Adott rá vmit?

Ez szép menet lesz a hep.-pal.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Házidoki: vírusos a betegségem.

Hepatológus: azt mondta, h ősztől lesz gyszer a 3-asoknak. Mondtam, h ezt örömmel hallom, csak az a gond, h ütköző gyszert szedek. Már csak magánban fogad beteget, a kezelést viszont az Egyetemen tudja megoldani. Holnap megyek magánba, azt mondta h beszéljük meg, h mi legyen a gyszereimmel. Kérte, h vigyek átertől igazolást, h mit szedek. Hívtam atert, morgott, nincs ideje...most tudtam meg? Mondtam, h igen, 1 hete hívom az orvost, csoda h elértem...

Nem viszek igazolást, orvos fogadna, de morog, betegen mászkálni sem jó. Ha nem tudnám, h mit és mennyit szedek, be sem tudnám venni...

Holnap igyekszek kideríteni, h mit szedhetek. Sajnos olyat is hallottam, h vkitől még a nem ütközőt is elvették, mást sem javasoltak helyette. Biztosra akart menni az orvos...ilyenből nem kérek. 3 félét szedek, szarul vagyok, nem fogom mindet elhagyni. Ss ha mégsem ősszel kapom? Kínlódhatok feleslegesen gyszer nélkül. 

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

De finoman fejezted ki magadat...


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Oh


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Igen, így mondta a tv... Hallottam!


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Akkor most ugyanattól a vírustól fújom az orrom és hányok? 

Miféle borzadvány ez? 

Eddig vagy légúti vagy hányós/hasmenéses betegségem volt. Soha nem olyan, amivel minden bajom van.Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Mondom, h ez az "új" vérus jár gasztroenteriális panaszokkal.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Táppenz miatt mindenképpen megyek. Aztán a többi kiderül. Lehet pszichiáterhez irányít a hasmeneses/hányossal. A másik (a torokfájós, tüsszentòs) tuti nem gyszer miatt van.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

De valamit azért mindig adnak Smile ami segít

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Vírusra nincs gyszer... ill. van, csak azt csak "úgy" nem adnak.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Jobbulást!

Hányásról jut eszembe, hogy kellene valamit enni lassan.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

De orvoshoz menés nélkül nem kap megfelelő gyógyszert, amitől gyorsabban gyógyul(hat).


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Persze, menjen, ezzel csak az a baj, hogy az orvoshoz menés nem egyenlő a gyógyulással...


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Mielőbbi jobbulást, Kiscsillag!

Kitartás, azért ez elég komolyan hangzik. Mielőbb menj dokihoz frown 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

A tünetek alapján sajnos ez egy vírus. Hallottam a tv-ből (ugye a másik szobából), h ezek a tünetei. Sad


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Az allergiának hitt tüsszögös, orrfújós betegségem úgy tűnik, h mégsem allergia. Faj a torkom + köhögök.

Tegnap volt enyhe hasmenésem, éjjel arra ébredtem, h szédülök és többször hánytam. Ez nem tudom, h mellékhatás, Frontin megvonási tünet v elkaptam vmit. 


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Igen, téged kérdeztelek. Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 19

Kiscsillag írta:

Hogy vagy? 

 

paff.. ha engem kérdeztél...


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Hogy vagy? 


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Hallgatlak! Merülök, lehet csak este tudom olvasni.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 19

elnézést csak beböfögök, hátha... angelcool


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Oh, akkor tényleg a lamót kellene emelni. Egyik nem búras haverom szerint suicid késztetesre kiváló a Lamolep. A kevert mánias tüneteire viszont lehet kevés. Úgy tudom, h akut mániara nem hat. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Igen, AP nincs. AD-t inkább elhagyná, h csak a lamo maradjon, de egyelőre így. Házidoki szerint kéne emelni a lamót. 

Sztem most is kevertben vagyok Sad


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Sztem érdemes tennu egy próbát. Brintellix hat neked, azt írod, h teljesen tünetmentes semmivel sem voltál. Sztem jobb állapothoz nem AD váltás, hanem hangstab emelés lehetne jó. Úgy tudom, h ez inkabb a depr mélyülését védi ki, mánia ellen kevésbé hatékony, emiatt lehet magasabb adag lenne jobb. Jól tudom, h a Tiapridalt elvették és más AP sincs helyette? Gyakorlatilag a Lamolep "véd" újabb mániás/kevert epizód ellen? 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én 17-én megyek, és föl akarom emeltetni a Lamolepet 200-ra.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Kleó írta:

400-at nyugodtan szedhetsz.

Dokinénim 400-ig engedi az emelést. 

16-án lesz kontrollom, meglátjuk addig hogy alakul. 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen