Skizofrénia 3.5

1632 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Nyh ebből a szempontból erősen felejtős.


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Szia!

Én egy magándokit tudok ajánlani Bp-en.


Offline
Csatlakozott: 2019 ápr 28

tud valaki skizofréniában nagyon otthon lévő pszichiátert ajánlani Budapesten vagy Nyíregyházán?


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Sziasztok!

Akit szintén paranoid skizofréniával diagnosztizaltak, vagy egyéb mentális betegség miatt akusztikus hallucinációi voltak, írjon nekem privátot lenne 1-2 kérdésem?


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Én meg már senkire. Ne nyavalyogj már annyit! találj másik munkát magadnak.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Romokban az életem. a lakást eladják amibe lakom anyukámmal,és nem találtunk még albérletet. egy senki vagyok,egy lúzer,imádkoztam istenhez hogy legyen minden rendben,de semmi.Ilyenkor hol az isten? Ugyanmár. megemeltem a nyugtató adagot,már azse bánom ha a sürgősségin kötök ki.senki nem segit semmibe,elvagyok hanyagolva,egyedül anyukámra számithatok de már lassan ő rá sem. felerősödtek a tüneteim a tudattol már eleve hogy eladják ezt a lakást és nekünk mennünk kell,meg elviselni az idegeneket akiket ide hivnak hogy nézzék meg a lakást. mi a francot csináljak? Lesz ez még jobb is? Remélem. Vagy rosszab,kérlek adjatok pár tanácsot nekem Sad(


Online
Csatlakozott: 2014 jan 22

risperdal kb. mindenre hat 4mg/nap


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Sziasztok!

Nektek milyen gyógyszer vált be akusztikus hallucinációk ellen?

 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

És ha nem iszom kávét, látszik, hogy egy picit down kóros is vagyok Sad((

Az utolsó kórházban csak egyet engedtek, vagy maximum másfelet. Sok mozgásterápia volt, heti 3 és volt ott egy sorozatgyilkos is. Ráuszítottam a gyerek volt nevelőnőjére.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Egyszer meg el is rabolt egy taxis. Párizsig futottam előle, aztán majdnem lelőtt a reptéren is valaki.Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

lucyliu írta:

Évek óta az volt a problémám, hogy egyszer kilógattak a BME kolesz nyolcadik emeletéről egyik éjjel, és azóta olyan tériszonyom van, amit el sem lehet képzelni. A székre azért ráállok, sőt, egy vadlesre is fel mertem mászni.

A srác közölte, hogy azért, mert csak hevertem egész éjjel, mint egy darab fa.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Évek óta az volt a problémám, hogy egyszer kilógattak a BME kolesz nyolcadik emeletéről egyik éjjel, és azóta olyan tériszonyom van, amit el sem lehet képzelni. A székre azért ráállok, sőt, egy vadlesre is fel mertem mászni.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 28

Truxalt, Restigulint, Trittico ac t szedek a kerdesem hogy a truxaltol lehet e olyan probléma hogy rémálmok és erős fejfájás ébredéskor homlok tájt 

És már egy ideje tudom mikor almodok de sokszor összekavarodok mert néha azt hiszem megtörtént mikor rémálmaim vannak valahogy feltudom kelteni magam tudatosan de ekkor fáj nagyon a fejem 


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 28

Sziasztok sajnos azt mondjak ez csak szinten tartható paranoid skizofrénként elég nehéz az élet főleg hogyha az ember szocialisan teljesen leépül és senki nem erdekli csak a félelmek és a saját világa én ilyen vagyok nincsenek barátaim mert mindenkire ráfogtam ezt azt hogy ellenem szövetkeznek stb nagyon nehez felismerni azt hogy amitől félünk az valóban jogos félelem e vagy csak az elménk szüleménye de én tudom hogyha vonaton utazok és érzem hogy az összes szem rám szegeződik akkor tudom hogy ez egy hibás érzés próbálok urrá lenni magamon ilyenkor persze vonaton is csak akkor utazok ha elkiser valaki a csaladbol. Boltba se tudok elmenni ügyeket intézni főleg nem megy. 


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Nekem paranoid skizofréniát diagnozáltak több helyen is,szóval már hivatalos.na most a kérdésem hogy gyógyítható a betegség? idő múlásával nem múlik ez el? lehet ezért fordulnak el tőlem a nők mert pszchiotikus betegségem van. elég elkeserítő. Teljes remisszióm sosem volt még gyógyszerek mellet sem,csak részleges. az én betegségem úgy látszik krónikus,de vannak nálam betegebb skizofrének is. Akiknek mondjuk mindig korházi kezelésre szorulnak,vagy éppen gyógyszer mellet sem érzik jol magukat. hallucinációm voltam látásbeli,akusztikus de már egyik sincs,talán időnként zenéket hallok a fejemben amiket épp hallgattam. Hatással van tudtommal az egész életre,társasági,stb....Skizofréneknek örökké kell szedniük gyógyszert? Remélem nem. most az ébredésekben van hanghallo csoport jövőhéten én tuti megyek rá. sokaknak segitettt már és ismertem olyat is aki nem szed gyógyszert pszchiotikus betegsége van és jól van tünetmentes. Önmagába a gyógyszeres kezelés kevés szerintem,ezért megyek az ébredések alapitványba. Dr.harangozó judihoz járok,remek orvos régen is hozzá jártam,még nagyon fiatal koromban.Na csak ennyi , szép napot


Offline
Csatlakozott: 2019 feb 2

Személyiség leépülés? érdekes majd ha lesz annyi önismeretem hogy tudom hogy van személyiségem akkor aggódok emiatt.

gyógyszert gondoltam elmegyek pszichológushoz hogy kivizsgálgasson utána valami dokival iratok fel ha szükséges.

 

annyi lenne még a kérdésem hogy van fura álmom ilyen halucinánió szerű de ébren még nem jelentkezett semmi hasonló.

konkrétan azt álmodtam hogy  a másik szobában vagyok tudtam hogy alszom de nem tudtam hogy most tényleg alszom vagy melyik az igaz a valós, meg volt valami pár hete is az is hasonló elég valóságos, remélem csak a tudatossághoz van köze és nemmegy át nappali halucinációba mert az nagyon rossz lehet.

szóval ez át tud e alakulni nappali halucinációvá? gondolom igen csak megkérdem itt mert kicsit tartok tőle.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Nekem hallucináció nincs, téveszme biztos van.Meg talán ezek a kényszercselekvések is mondjuk hogy sokáig mosom a kezem vagy ilyesmi. Negatív gondolatok szoktak lenni de azokat tudom kezelni. Meg totál enervált vagyok, nincs energiám se kedvem semmihez, sokszor ha megiszok egy csomó kávét se érzem hogy fel lennék pörögve. Talán annyit ér hogy éppen nem alszom el.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Rosszul vagyok,mit lehet csinálni a paranoiával,és az obessziv kompulziv zavarral? tolakodo gondolatok jönnek akaratlanul,szerintem ez a több gyógyszer bevétel is kényszercselekvés. azt mondja a hang mikor mondom h kényszer hogy ezt inkább ne mond,biztos vagy benne? meg hogy téglák rám esnek pedig tisztába vagyok vele hogy nem igaz.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Milyen tüneteid vannak?

Nekem hallucináció és téveszme miatt kezdtek el gyszer adni. Max adagot. 2 év után orvos állította le mert nem tudtam vele dolgozni. A téveszme a gyszertől megszűnt. Hallucinació nem.

5 évig nem szedtem antipszichotikumot. Most kevert szakaszt (bipol) állapítottak meg, erre kaptam. A halut nem szükséges kezelni mert nem zavar. Ha leáll a pörgés, elhagyható a gyszer.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

A gyógyszerekről:

Én több éve nem szedek antipszihotikumot mert teljesen zombi voltam tőle. Nem szóltam az orvosnak csak utólag de nem erőltette hogy újra szedjem, szerintem megértette a problémámat. Évekig jól elvoltam nélküle semmi bajom nem volt. Persze ez nagyon emberfüggő mert biztos van akinek muszály szedni és nem hagyhatja el mert sokkal rosszabbul lesz. Ezt az orvosok jobban tudják.Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Továbbra is lenne egy olyan kérdésem hogy hol tudnék kivizsgálást és állapotfelmérést kérni? Kórházba menni most nem szeretnék mert fontos dolgokat kéne intéznem amit nem lehet elhalasztani. Vagyonokat se tudnék fizetni magánorvosoknak. Az ébredéseknél jártam úgy 12 éve nem volt szimpatikus az a társaság, de mondjuk elêg régen volt, nem tudom ugyanazok dolgoznak e még ott mint akkor. Megköszönöm ha válaszoltok.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

axolotl írta:

hali elvileg skizo vagyok de nem szedek gyógyszert pár kb3 hónapja és egészen elvagyok. 1 kicsit komolyabb kiborulásom volt de nem ittam hipót lol.

szóval hulye kérdés de addig jutottam hogy ha szedek gyógyszert attól most gyorsabban butulok el mint az átlag vagy az segit kicsit visszafogni ezt a folyamatot.

2 ellentétes cikket találtam az orvosom felhuztam nemnagyon segit per pillanat.

van más baj is de azokat szép sorban.

ha valaki ért ebből valamit segitsen pls.

köszi

A gyszer szedálhat, lassíthatja a gondolkodást és más mellékhatása is lehet. A betegség viszont még nagyobb kárt tesz ilyen téren, kezeletlenül nagy a visszaesés esélye. Épp az akadályozhatja meg a személyiség leépülését.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 27

Sziasztok!

Még 5 főre lenne szükségem aki kitölti a skizofréniával kapcsolatos online kérdőívemet. Nagyon nagy segítség lenne nekem, mert akkor hozzá tudok látni elemezni az adatokat Smile

Itt a link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeO0QIniyJ0yk8OfrmLeLwHlF9x1jgMCNQU3wpytikwao5YpQ/viewform?usp=sf_link

Nagyonnagyon szépen köszönöm annak aki esetleg megsegít engem! Smile :)


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Borzalmas együtt élni a skizofréniámmal,nálam paranoid elötte volt hebefrén gyakran társul hozzá a kényszerbetegség is. sokszor azt gondolom bárcsak megse születtem volna,ezek a gyógyszerek teljesen elbutitanak még inkább vezetnek a lerokkanás felé.Társas életet nem élek,zárkozott vagyok van 1-2 "barátom" de őkse foglalkoznak különösebben velem,hisz egy beteg emberrel minek barátkozzak.Megbéjegzik őket legtöbben mert amit a fos hollywood i filmekben látnak abból vonnak le következtetéseket,butaság a skizofrének inkább zárkozottak,és nehéz velük komunikálni.Nálam 14 évesen jelentkezett a betegség téveszmékkel,hallucinációkkal,ha nem kaptam volna rá gyógyszert lehet megöltem volna valakit.vagy csak zárt osztályra kerültem volna.isten sem létezik ha lenne,nem eltt volna 1-2 világháború,se skizofrénia.Sajnálom a velem együtt lévő sorstársakat hogy ezzel kell küzködni minden egyes nap.De nem adom fel egy nap remélem arra ébredek hogy teljes remisszióm lesz,nempedig részleges.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Hello, axolotl!

Ez nagyon attól függ, milyen gyógyszert szedsz, van olyan hatóanyagú gysz, amitől rekord sebességgel jön az elbutulás, de a legújabbak már nem ilyenek. Mostanában nagyon nem vagyok képben, milyen gyógyszereket alkalmaznak, nagyon sok antipszichotikum van már. Kellene egy ilyen táblázat, gyógyszerek, hatóanyag szerint, lehet, hogy megcsinálom valamikor. Igazából én leragadtam az Abilify-nél, injekció formájában, ráadásul. Ez például nem hülyít el, viszont néhányaknál extrém álmatlanságot okoz, pl. nálam. Valószínűleg emiatt hamarabb dobom fel a surcit, de minek sokáig élni, zombiként, nem igaz? Akkor leszek még rájuk ideges, ha valahogy kiderül, hogy ezt is feleslegesen cuccolom magamba, tüneteim ui. már régen nincsenek, lehet, hogy már le is csengett nálam ez az egész folyamat.


Offline
Csatlakozott: 2019 feb 2

hali elvileg skizo vagyok de nem szedek gyógyszert pár kb3 hónapja és egészen elvagyok. 1 kicsit komolyabb kiborulásom volt de nem ittam hipót lol.

szóval hulye kérdés de addig jutottam hogy ha szedek gyógyszert attól most gyorsabban butulok el mint az átlag vagy az segit kicsit visszafogni ezt a folyamatot.

2 ellentétes cikket találtam az orvosom felhuztam nemnagyon segit per pillanat.

van más baj is de azokat szép sorban.

ha valaki ért ebből valamit segitsen pls.

köszi


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 29

Szia! 

Először is kitartás! 

Mennyi idős? Együtt éltek? Milyen tünetei vannak milyen gyakran? 

Nagyon nehez kozvetlen hozzatartozokent. Nekem anno a halukkal volt talan a legnehezebb. Foleg ha olyankor volt epizod ha nem voltam ott. Nem tudtam mit hihetek el, es tenyleg kell sehgiteni, mi csak a paranoia megnyilvanulasa. 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Levendula illat!

Üdv itt a fórumon Smile

Főként sorstársak vannak az oldalon, hozzátartozó ritkán bukkan fel és általában pár hozzászólás után távozik. 

Itt vagy akár blogban írhatnál a fiadról. Ha van vmi kérdésed, arra igyekszünk válaszolni. 

Ha szakemberrel szeretnél erről beszélni, akkor Szőllősi Tibor topikjàba írj. Kb 2 hetente válaszol. 


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Segítsetek.

A fiam skizofrén 4 éve!

Keresek hozzátartozókat,édesanyát,édesapát,testvért,hozzátartozót akivel megoszthatnám a bánatom,a fájdalmam és a gondjaim.

Köszönöm!


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

A megfázás tüneteit észleltem magamon végül, de ez köszönhető az országos influenzajárványnak is.Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Örülök, h úgy érzed, segít! Sztem gyszerrel tartósan tünetmentes lehetsz. 


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

lógus. Mondhatni. Filozófus amúgy, de Párizsban továbbképezte magát analítikusnak. Románul beszélek vele, de nem akadály a nyelvi különbség.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Sebaj. A lényeg, h értem.

Az analitikusod áter v lógus?


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Valamiért úgy rögzült bennem h az analítikus az nem terapeuta. Az előző kognitív viselkedésterápiás volt, igen.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Ezt nem teljesen értem.

Pszichoterapeuta lehet:

- pszichoanalitikus módszerrel dolgozó

- kogn. viselkedésterápiás

- rogersi

- stb.

A mostani terapeutád más pszichoterápiás módszert alkalmaz? 


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Kitöltöttem egy skizofrénia tesztet és a legutóbbi pszichózisom óta semmi nem jellemző rám a tünetekből. Mégiscsak vagány ez a risperidon! Inkább megtanulok koncentrálni és együttélni a memóriazavaraimmal. 


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Nem nagyon beszélünk a diagnózisról. A megoldáson dolgozunk, hogy minél teljesebb értékű életet élhessek, és minden nagyon más az új orvossal. Eddig teraputám volt 12 éven át, most pszichoanalítikus, és nagyon sokat segített eddig. 

Nagyrészt a border helyett. Igen.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Bartika!

A skizofrénia border mellett v helyett van?


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Kharzak: mit jelent hogy nem vagy tünetmentes?


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

Nekem egyszer írtak invegát 6 mg. Este vettem be másnap szó szerint egész nap alvás. Még a kajámat se tudtam rendesen megenni. Három kanál utána irány vissza aludni. Így telt el egy egész nap 


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

semmi bajom,ugyérzem mint aki kiégett volna,szedek 5 féle gyógyszert de minek? igyse vagyok tünetmentes,napközbe megy a punnyadás energia hiány,estére ébredek fel leszek éber


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Nem, semmi bajom, inkább csak nem tudok aludni, olyankor dolgozom vagy a kutyával vagyok. Az Invegából csak kevés volt az adag mint kiderült, de az orvos kitalálta és többet ad a Xeplionból. "Kettős könyveltem", ahogy a szakirodalom mondja.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

lucyliu írta:

Elkezdtük a Xepliont. Perpillanat még ramatyul vagyok, de először mindig rosszabb. 100 mg-os injekciót kapok, mellette az Invega. Már nem kérem el a papírokat, nem hozom haza a leleteket, olyan gyakran kell járni és csak 5 év múlva van amúgyis a felülvizsgálat. Nem akarok egy bőrönddel odamenni majd, a rendszerben úgyis benne van.

Közben dolgozom, egyre többet, ma csak a fülfájás miatt nem csinálok meg mindent. Arra ott a gyulladáscsökkentő.

Miben nyilvánul meg hogy ramatyul vagy? A mellékhatások az erőteljesek amúgy? A Invega az nem altat amúgy nagyon?


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Elkezdtük a Xepliont. Perpillanat még ramatyul vagyok, de először mindig rosszabb. 100 mg-os injekciót kapok, mellette az Invega. Már nem kérem el a papírokat, nem hozom haza a leleteket, olyan gyakran kell járni és csak 5 év múlva van amúgyis a felülvizsgálat. Nem akarok egy bőrönddel odamenni majd, a rendszerben úgyis benne van.

Közben dolgozom, egyre többet, ma csak a fülfájás miatt nem csinálok meg mindent. Arra ott a gyulladáscsökkentő.


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Mióta elolvastam a Risperidon mellékhatásait itt a Búrán: egyre szarabbul érzem magam. 3 és fél hónapja élek Rispennel és eddig jól elvoltam. Tapasztaltam hogy vannak memóriazavaraim és a koncentrációs képességem is csorbát szenvedett, de betudtam annak, hogy pszichózis volt, később elhúzodó depresszió, és idővel javulni fog. Mióta elolvastam, hogy így fogom leélni az életem: minden sokkal rosszabb.

Szerintetek ez javítható valamiféle gyakorlatokkal?


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Bartika!

Üdv itt. Smile


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Sziasztok, eltűntem hónapokra, mert nagyon rosszul voltam, és úgy éreztem a Búra nagyon lehúz. 5 hónapja kaptam meg a skizofrénia diagnózist, 12 év border után és mostanra már megfelelő kezelés mellett, és új pszichoanalítikus segítségével kezdek egyre jobban lenni. 

Valamiért a Búrára akkor jövök, mikor tudok adni reményt, segítséget, nekem nem tud segíteni a depressziómban és a nagy bajban, ha sokat vagyok itt fent, olvasok hozzászólok. 

Mindenkinek üdvözlet, aki még emlékszik rám, most úgy érzem van erőm, kapaszkodjatok ti is. 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 6

semmi baj, cuki mikor valaki többször küldi el véletlen xdd

Én is szoktam xdd


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Bocsánat a 2x küldésért car a telefonom és pont akkor fagyott le amikor küldtem az üzenetet.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 17

Én úgy tudtam eddig hogy még nem jártam náluk, de akkor ők vannak a kálvárián? Nem emlékszem hogy hívták őket mert az is kb. 12 éve hogy ott jártam, de gondolom ugyanaz volt a diag mert az alapján százalékoltak le. A papírokat előkeresem mert én se tudom pontosan mi van benne, ja meg mindig  latin a fele.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen