Kényszer(gondolatok) és szorongás

454 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2017 nov 27

Szia mcm!

Én csak a saját magam nevében tudok beszélni, de nálam egy-egy kényszergondolat tartós, azaz ha van egy kényszergondolatom vagy késztetésem, az állandóan fennáll. Az én legerősebb kényszeres késztetésem az, hogy legyen üres a Facebook profilom ismerősök nélkül. Már számtalan fiókomat töröltem, mert mindig jött az, hogy na most leküzdöm azért is ezt a kényszert és veszek fel ismerősöket, posztolok képeket stb. Szóval volt, hogy a kényszerem ellenére, mégis "győzött" a hirtelen vágy, és elgyengültem, felvettem 1-2 ismerőst (főleg családtagot), vagy csak engedélyeztem, hogy jelölhessenek, persze volt aki be is jelölt, visszaigazoltam, de jött a borzalmas érzés, hogy van ember a Facebook profilomon rajtam kívül, így - mivel konkrétan törölni nem akartam az illetőt - a Facebook fiókot töröltem. Szeretném, ha ez elmúlna nálam, ez a késztetés, mert így nem annyira jó, mivel nekem csak a net van, közösségbe nem járok. De így még a legkevesebb embertől is elzárom magam. A másik kényszeres dolgom, hogy "mindig viselkedjek", itthon is meg főleg nyilvános helyen. Ez igen kimerítő, sok energiát kivesz belőlem, mivel állandóan magamra figyelek és azon gondolkozom, nehogy valamit rosszul csináljak és ez mindig bennem van, bárhol vagyok. Hangsúlyozok, viselkedem, azaz már túl merev is vagyok, és ez túl természetellenes, és fárasztó és főleg idegölő. Mert állandóan azon aggódok, nehogy beszóljanak valamit valakik, még a családom is. Szóval nálam ezek állandóak, de el tudom azt képzelni, hogy más embereknél ez nem így van. 


mcm
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 26

Sziasztok! Lenne egy kérdésem azokhoz, akik szintén OCD-sek illetve konyítanak valamit a dologhoz: szerintetek a kényszerbetegség is olyasmi, mint mondjuk a skizofrénia, hogy vannak időszakok (ún. sub-ok), amikor érvényesül a betegség és jobban vannak kényszergondolatok akármi is van, és vannak időszakok, amikor nincsenek illetve nem annyira erősek? Ugyanis én magamnál ezt figyeltem meg... Ezt a felvetésemet mindig el is mondom a pszichiáteremnek, amikor találkozok vele, de ő csak kiröhög (illetve röhög rajta), és azt mondja, hogy ez nem így működik az OCD-nél... Viszont én mindig ezt tapasztalom magamon már nagyon régóta, szóval nem értem... Most vagy én vagyok a hülye, vagy a pszichiáterem nem ért hozzá (ami érdekes lenne, mivel vezető főorvos is...), vagy csak nálam áll fenn ez a speciális helyzet, hogy a skizofréniához hasonlóan ún. sub-ok vannak nálam is, csak ezek "kényszeres sub-ok"?


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 8

De, megpróbálom, köszi:)


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 8

mind a két csuklómat vagdosnám.....de nem teszem:(((((....hülye kényszergondolat


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 4

ticrol valaki valamit  tudna irni

kezelesrol

 

 


mcm
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 26

Köszönöm a választ, visszaírtam! Smile

A kényszer csak annyi, hogy féltem a HDD-t, hogy baja lett, de ha szerinted sem lett baja, akkor viszonylag megnyugodtam (és idővel talán teljesen is meg fogok Smile )!


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

a problémádra válaszoltam priviben, de a kényszert nem értem. sajnos a pszichomókusságban nem vagyok olyan jártas wink


mcm
Offline
Csatlakozott: 2012 ápr 26

Van itt valaki, aki (nagyon) ért a külső merevlemezekhez? Ugyanis ezzel kapcsolatos a legújabb (nagyon erős) kényszerem... frown

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__8084114-lett-e-attol-baja-az-1-tb-os-usb-s-kulso-hdd-mnek-ha-2-alkalommal-is-rovid-idei


házikuszmacskusz

Szia! remélem, hogy rendeződtek, illetve elcsitultak a dolgok. Igen jómagam is tapasztaltam, hogy a védőnők kissé túlbuzgók az elején, megtehetik sajnos. Aztán meg még 2 éves státuszvizsgálatra is elfelejtenek felhívni és időpontot adni. szóval utána meg érthetetlenül túl lazák. 

Azért mert valaki nincs túl jó bőrben, attól még nem vehetik el a  gyereket!!! Hanyadikat várod?

Mizus azóta?


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

Kedves Eszter! Nem Magyarországon élek, a gyerekeknek még nincs is magyar állampolgárságuk (majd megkérem, ezek után már csak biztonságból is). Valószínűleg itt is vannak ilyen alapítványok, csak meg kéne keresnem. De most nincs hozzá energiám, inkább eljátszom, hogy minden rendben, egy darabig azt csinálom, amit ők kérnek.
 Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia Jolán! Elég borzalmas ezt hallani Sad

A gyámüggyel kapcsolatban: vannak jogsegély szolgálatok, pl a TASZ nyújt ilyet, de az Ébredések Alapítvány is. Ne hagyd magad!


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

 A gyámügyet szégyenlem.

Ezek szerint nagyon kell vigyáznom, hogy kinek mit mondok. Igaz az a régi érzésem, hogy a pszichiátriai betegeknek "jel van a homlokukon". A védőnő és a gyerekorvos, ahelyet, hogy segítene, támogatna, megnyugtatna, befenyeget ls feljelent. Na mindegy, ebből is kijövök majd valahogy..
 


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Szia,

Nincs szégyelnivalód, egyszerűen ez egy betegség. Aki nem érti meg, az nem méltó a barátságodra. Az azért jó, hogy támogatólag többen állnak melletted, és te is hiszel magadban.

Kívánok sok erőt, és valóban ha bánt valami gyere ide kiönteni a szíved, a hasonszőrűekhez. Itt a sorstársak igazán megértenek.


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

Szia CatEye! Még nem jött az otthoni segítség (napokig nem hívtak vissza, csodás, majd felhívom a másik számokat), elvileg hetente párszor, napi pár órára jönnek vagy a háztartási munkában segíteni, vagy a gyerekekkel foglalkozni (főleg, ha van nagyobb).

Terápiára járok évek óta, pszichiáterhez ls pszichológushoz is, ez most talán segíthet, a pszichológus azt mondta, hogy ők megtámogatnak ebben a "gyámügyes történetben", nem értenek egyet a védőnővel és a gyerekorvossal, szerintük az utóbbiak túltolták, nincsenek veszélyben a gyerekeim, el tudom őket látni. Bízom bennük, de nagyon nem hiányzott ez most.

A férjem nem magyar, a rokonsággal csak telefonon tudom tartani a kapcsolatot. De azért vannak itt barátaim, csak ilyesmiről nehéz beszélni, szégyenlem, és ijesztőnek is tartom, hogy gyámügyi szintre jutott a téma. Össze kell szednem magam, hogy ne boruljak ki többet nyilvánosan!
 


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Szia Jolán,

Végül kapsz otthoni segítséget? Hátha az segítene picit. Az otthonlét a picivel teljesen izolál, egy amúgy is idegen országban, a bezártság méginkább ront az állapotodon. Van alkalmad kicsit sportolni, esetleg terápiára járni? Ez a pici gyerekkel otthonlét nagyon sok embert kikészít, még azokat is akiknek nincsenek pszichés problémáik.

A férjed magyar, vagy helyi országbeli? A rokonsággal tudod itthon tartani a kapcsolatot?

 


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

Múlt pénteken a védőnő gyakorlatilag megfenyegetett, hogy ha nem kérek "otthoni segítséget", akkor szól a gyámügynek, mert annyira szarul nézek ki szerinte. Hétfőn felhívtam az alapítványt az "otthoni segítségért" (külföldön élek, Nyugat-Európában, nem tudom, Magyarországon van-e ilyesmi?), mégis ment a feljelentés, a segítők viszont azóta sem jöttek. Közben a gyerekek apja engem hibáztatott ezért, és közölte, -nem először, hogy ő nem bírja már az én agybajomat, meg nem is akar velem együtt élni, és eladja a lakást áron alul, csak hogy minél előbb kirakhasson (a lakás teljesen az övé). Később aztán lenyugodott, bár feladott valamilyen hirdetést, nem tudom, blöfföl-e. Ma együtt voltunk a gyámügyeseknél, mindkettőnk fejére olvastak szép dolgokat (az ő dolgait tőlem tudja a védőnő, én meséltem el, mondjuk azt nem tudtam, hogy ilyen formában fog visszajönni). Most megint úgy döntöttünk, hogy együtt küzdünk meg ezzel, bár sosem tudom, hogy menthető-e még ez a kapcsolat, vagy csak "bele vagyok szorulva", mert pszichésen annyira szét vagyok csúszva, hogy egyedül nem bírnám. Volt már olyan a környezetemben, aki azt mondta, bántalmazó kapcsolatban élek. Én ezt nem gondolom, legalábbis nem egyoldalúan, én is nagyon szemét tudok lenni vele, amikor ki vagyok borulva, bár igaz, a "hatalmi pozició" nála van. Időközben az is kiderült, hogy a szeptemberre megkért bölcsihelyet visszautasították, pedig vissza akartam menni dolgozni, és november óta vagyok szülési szabadságon, de még egy fillért nem kaptam, nem tudom, hogy adminisztrációs probléma miatt, vagy azért, mert nem dogloztam eleget a szülés előtt (a terhességem harmadik hónapjában egyharmadára csökkentették a munkámat, megtehették, ideiglenes szerződésem volt). A gyerekeim helyi állampolgárok (ha megkérem nekik a magyar állampolgárságot, az itteni akkor is megmarad), az apjuk engedélye nélkül nem vihetem ki őket az országból. Itt önállóan nem tudok megélni, szociális lakásra szerintem nem sok esélyem van, eléggé "gettokörnyéken" élek, nagy az igény. A pszichiáter ezek után még inkább nyomni fogja a gyógyszerezést, pedig én szoptatás mellett nem merek gyógyszert szedni (így is nagyon félek - többek között- a fejlődési rendelenességektől). A pszichiátriai dossziém miatt nyomaszt az is, hogy a munkám veszélybe kerülhet (gyerekekkel dolgozom), és a saját gyerekeim felügyeleti joga is. Pedig mindkét feladatot el tudom látni, a munkámat is, meg a gyerekeimet is, igaz, nem mosolyogva, és ez sajnos a gyerekeken (főleg a nagyon) időnként meglátszik.

Komolyan, az én jelenlegi történetem remek "kivándorlás-ellenes" reklám lenne az aktuális magyar kormányzatnak Sad

De egyébként a gyámügyesek rendesek voltak, szerintem elhitték, amit mondok, hogy a védőnő túlzásba esett, majd kijönnek még házhoz is, és abban reménykedek, hogy a pszichiáterem is megtámogat, ő kezel már 4 éve, és láthatja, hogy az első gyerekhez képest azért jobban vagyok (persze szarul vagyok, de akkor rosszabbul voltam... és mostantól NEM FOGOM MUTATNI, hogy szarul vagyok). Azt is megígérték, hogy utána néznek bölcsi ügyileg, hogyan lehetne mégis megtámogatni a kérvényemet. Beadtam még egyszer. Jó, hogy itt ki tudom magamból mindezt írni, máshol annyira szerepet kell játszanom, innentől méginkább, mosolyogni, hogy "jól vagyok", amikor az ismerősök megkérdezik, bár őket is inkább csak a baba érdekli. "Jaj, de édes". Meg gratulálnak. Néha üvöltenék már, NE GRATULÁLJATOK! A bedilizés szélén vagyok. Gyógyszert 3 évig szedtem, 20 kilóval lettem több, és lenullázódott a szexuális életem (ami eredetileg sem volt húha).  Nem tudom, van-e még lejjebb, néha úgy érzem, nincs, de aztán mégis jmindig meglepődök. Fogy a levegő körülöttem, egyre kevesebb ember tud elviselni. 


 


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Köszi! Szakirodalom is írja, hogy az Omega3 jót tehet. Én szedem, amit itthon kapni, nagy különbséget nem érzek, de hátha egyszer...


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

nem tudom mennyire hisztek a termeszetes gyogymodokban de gondolom szinte mindenki olvasott  a betegsegere kapcsolatos termeszetes gyogymodot.. igaz hogy nem vagyok en se a legjobban de mondhatni erzek valami hatasat mar lassan 2 honapja szedve egy norveg omega 3hal olajnak amit orvosi felhasznalsu.. a gyogyszeres polcrol emletem le es a Dan haziorvosom is tamogatta az otletet :D ..nagy koncentratumba tartalmazza pont azt amiket lehet olvasni a neten hogy segitett bizonyos kutatsokban a betegeknek.... A neve Mollers Tran .. az ara kb 100 dan korona ez kb 4000 forintnak felel meg 250 ml..

5 ml a napi ajlanott adag de 10mlre irom mit  tartalmaz , ami 25 napi szedest jelnet

2400 mg omega 3

1200mg dha-

800mg epa-

20 mg E vitamin a napi ajanlotnak a 180%-a

10microgramm D vitamin  de nem vagyok biztos mertekegysegben de azt irja rajta a napi 400% az ajanlotnak es plusz egy keves A vitamin 60%. lehet nallunk is vannak ilyen koncentralt termekek de en nem talaltam... ha ti megis akkor elnezest hogy jartattam a szam Laughing out loud

https://www.google.dk/search?q=m%C3%B8llers+tran+effekt&rlz=1C1EJFA_enDK...

 


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Nekem a reggel a legrosszabb, kilátástalanság, vonzó jövőkép hiánya, újabb szar nap érzése miatt. Este a legjobb, amikor már otthon a napi tennivalók után a saját kis dolgommal foglalkozom. Éjjel szerencsére az antipszichotikumtól (quetiapine) remekül alszom.

 


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

Nekema reggel a legjobb mindig.. Es ahogy telik a nap ahogy minel tobb inger er lefarad az agyam es mar kezdek bambulni.. .Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

Koszi szepen holdfeny!!

Tudom .nekem is magatol jottek ezek a gondolatok .Megmagyarazhatatlan erzes. Ezert kell, ha eroltetve is elterelni a Figyelmet! Amugy nem tudom ki hogy van vele de en retegek az ilyen kulvilagi szellemi dolgoktol... Egy filmet se vagyok kepess megnezni ahol szelemkkel vagy tulvilagiakkal beszelnek.. Engem ettol kiver a viz.. Nem tudom tenyleg lehetseges e vagy sem...  De ha igen es szembesulnek vele en magamba zuhannak.... Engem ez megijeszt..


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

Szia holdfeny. Nekem kb 5 eve volt nagyon gyakran pont ugy ahogy le irtad csak nem sirtam csak miutan elmult a vágy... Nem ertettem miert tortenik ez velemn. De nekem az valtotta ki hogy nem tudtam ki vagyok, nem ereztem a gondolataimat a a fejembe. Ilyenkor en elkeztdem ismetelgetni magamba hogy.. Fodor bela vagyok szulettem 1991 feb 17 anyum veronika apum fodor bela. Hol lakok kivel vagyok. Es igen is tudok gondolkodni es igy megnyugodtam..... Kb 4 evig nem volt ilyen csak az utpbbi 3-4 honapba jott ram megint de mostmar enyhebbek de viszont .. Kin uresedtem erzelmileg es nem is felek megetteni mert egyszeruen nem fogom fel az erzest. Nem jarja at a felelem a testem maga es a tudatom a gondolat.. Szoval ameddig erzed hogy felsz addig nincs baj.. Ilyenkor gyorsan fuss egy kort es beszelgess magadba.. Nekem ez segitett . tudom szomoru hogy ilyen lokott tanacssal tudok csak szolgalni de ha mar en is ezt kaptam azt elettol ez van... En igy tudtam felul kerekedni rajta..


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

depresszio szorongas panik... kb 7 pszihaternel voltam a vegen mar azt modtak PTSD-m van....  skizot nem mondtak csak azt hogy ha nem szedem a gyogyszer az is lehetek... de  en gyogyszertol meg roszabull lettem.. amugy 18 ikan megyek ide rendes konzultaciora! . akkor lessz a vizsgalat .. nagyon varom mar mit mondanak... mert eddig csak beszelgettek velem orvosok .pszihologusok, be regisztraltak stb... it mas a folyamat mint nallunk.. sokat kell varni de legalabb latom vegig gondoljak amit csinalnak es felfogjak hogy ezek a gyogyszerekel nem lehet csak dobigalozni... szoval nagyon varom mint mond a pszihiater


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Van módod dán orvoshoz pszichoterápiába menni? Jó lenne, ha valaki alaposan megvizsgálna, végighallgatna, kibogozná, hogy mi minek a jele lehet...

Az is elég szörnyű persze, hogy Magyarországon csak úgy odanyomták a Zyprexát, holott nem vagy pszichotikus Sad Néha adják olyanoknak, akiknél valamilyen személyiségzavart gyanítanak, pl borderline-t vagy skizoaffektívet. Nem tudod, mi volt a diagnózisod?

 


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

azert gondolom mert nekem depreszios tunetek fenn alnak 5 eve mar... erzelem mentesseg.. sose tudtam boldog lenni.. koncentracio problema.. sokszorhomalyos az egesz vilag. minta egy feher fatyol lenne a tudatomon egyfojtaban..  ebben az 5 evben volt vagy 4-5 alklom 30 masodprecre vagy max 1 perce mikor telyesn kitisztult a tudatom ..meg szinte megremultem olyan euforikus oromerzet kapott el. de 1 perc mulva megint minden kodos es homalyos lett.. ez volt 4-5 evig elvoltam a tuntekkel gyogyszer nelkul eltem a napjaimat. mindenki azt mondta nem latszik rajtam semmi csak az hogy sokat hunyoritok es fardt vagyok mindig de rendesen reagalok mindenre de en ezt nem ugy erzem.. es kapcsolatom kezdetekor 1 honapra ra ezek a tuntek fel erosdtek mint mikor elkezdotott 5 eve ez azegessz. plussz ugy erzem eszik szet a gondolkodasom a tudatom. mintha kezdenek megszunni letezni.. mintha kapcsolna ki az agyam es kezdek nem tudni magamrol. ki vagyok mi vagyok. mintha mas lenne testembe es az igazi mivoltamat atvette volna egy masik szemely ami neha annyira furusztral hogy jo hogy ongyilkoslegyek. reszketek es szo szerint mint azorultek jon hogy tepjem a hajam es rohangaljak a szobabam mint egy mergezett eger Laughing out loud mikor becsukom a szemem tiszta feketesget latok. uresseget. a gondolatok nem jonnek mennek hanem kong mint a bili es zug a fulem . egyszoval halottnak erzem magm .es skizofrenia negetiv tunetei pont ezeket irjak le es a godolatok szet eseset is.amit en erzekelek de kulvilag nem lat .szoval nem tudom mi a helyzet de ez igy nagyon nem jo.


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 8

fodor91 írta:

 dan orvosok mikor meghalodtak mit szedek megremultek mert nem ertettek nekem miert adta ilyesmit mikor ezt pszihozisokra adjak es nekem olyasmi nem volt...

...daniaban ezt szigoruan csak pszihoterapaval kezelik. az antipszihotikumokat nagyon komolyan veszik es vervetel telyes szervi kivizsgalas es biztos pszihes betgeseg diganozisa utan adjak. tobb hetes vizsgaltok utan... nem pedig 10 perc allatt irjak fel ahogy nekem anno!!....

 

Ezt azért nem árt elolvasni és átgondolni, tanulságos. Wink

 


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 8

Fodor, egy új kapcsolat örömteli és boldog dolog, de ezzel együtt összezavarhatja az ember addigi életét, terveit, átrendezheti a dolgokat, amit nehéz feldolgozni. Nem lehet, hogy csak erről van szó? Miért félsz a skizofréniától, miből gondolod, hogy ez a veszély fennáll?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

szia eszter koszi a valaszod Smile.. hat lehet osszefugg a kapcsolatommal...mert eddig 4 evig elvoltam. a kapcsolatom utan valahogy atrendezodtek a gondolataim....mas dolgok kellettek hogy fontosak legyenek... es azt hittem bolodgabb leszek de pont az elnekezoje tortent... ugy erzem elvesztettem magam mert ugy keztem bele hogy egy eletre akarom hogy szoljon de  ugy erzem nem tudok megfelelni egy kapcsoltba.nem tudom megadni azt amit kell mert nem vagyok jol es nem tudom kimutatani az erzelmeimet .. egy darab fanak erzem magam aki jon megy . es kell telyesitsek amire nem vagyok kepess... na meg persze sok minden van meg a hatterbe de most is irom ezt a levelet de ugy vagyok vele hogy lehet megkerded hogy hogy erzem magam stb.  de igazabol untatom vele az embereket ha elmeselm az egeszet mert hosszu lenne a kis tortenet... igazabol en csak retentesen felek a skizofreniatol.... vagyis inkabb acsak a halucinacio reszetel es arrol hogy megszunik az ontudatom es elveszek...mert neha ugy erzem epul le az agyam mint egy demenciasnak.  es meg akarnam magam nyugtatni hogy ez csak tenyleg depresszio....  amugy a gyogyszerek nem segitettek.. 4 honapig szedtem rispent xanaxot. es 1 evig zyprexat es rivotrilt... tapasztaltaim szerintem nem ernek semmit..es itt azt is modtak dan orvosok lehet zyprexatol vagyok uress... dan orvosok mikor meghalodtak mit szedek megremultek mert nem ertettek nekem miert adta ilyesmit mikor ezt pszihozisokra adjak es nekem olyasmi nem volt... csak ongyilkossagivagy, derealizacio es egyszer deperszonalzacio.. (zavart a sajat kezem).. de elmult mar reg.. daniaban ezt szigoruan csak pszihoterapaval kezelik. az antipszihotikumokat nagyon komolyan veszik es vervetel telyes szervi kivizsgalas es biztos pszihes betgeseg diganozisa utan adjak. tobb hetes vizsgaltok utan... nem pedig 10 perc allatt irjak fel ahogy nekem anno!!....


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia fodor91! Szerinted összefügghet ez azzal, hogy most van egy új kapcsolatod? Esetleg jobban szorongasz? Csak vaktában találgatok, mert nem tudhatom, úgyhogy ne vedd ezt semmiképpen magadra! 

Ezek a tünetek tényleg depressziós tünetek. Furcsa nekem kicsit, hogy az orvos azt mondja, majd elmúlik -- itt Magyarországon ezt komolyabban vennék. 

Amikor régebben gyógyszert kaptál, az segített?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 28

hello mindenkinek... a segitsegeteket szeretnem kerni!  5 eve kb hogy depresszioban szenvedek..telyesen uress vagyok/ voltam . de az utobii 3 evebe mondhatjuk elvoltam...  de az utobbi 3 honapban lett egy komoly kapcsolatom, es azota ugy erzem roszabbul vagyok.. telyesen ki uresedtem . nem tudom ki vagyok. ugy erzem szetestek a gondolataim . nem tudok gondolkozni . mintha kezdene elmenni az eszem. sokszor szorongok de most 3 napja peldaul telyesen nyugodt vagyok de ugy erzem nincsenek gondolataim . mintha az erzelmek a gondolatok es a testem szetszakadna es elvesz az oszhang. neha derealizaciom van. voltam orvosnal regen adott gyogyszert. most kint vagyok kulfoldon daniaban es a dan orvosok azt mondjak csak sima depresszio es az okoz ilyen tuneteket  es gyogyszert se akar adni... azt modnja hejrejovok...azt hozza teszem hogy a kulvilag nem lat ebol semmit csak azt hogy egesz nap fardt vagyok. de azt mondjak logikusan gondolkodok rendesen reagalok de en ugy erzem felvan borulva a gondolkodasom elvesztem az onkontrolt mintha nem is en lennek testemben es az igazi enem elveszett volna .erzelmeim hol vannak hol nincsenek... becsukom a szemem es  minden sotot elottem .totalis gondolati uresseg. nem jelennek meg kepek es ez streszben tart!mintha elvesztettem volna onmagam. ilyenkor muszaj felkapcsoljam a vilanyt mert ha feny van akkor naggyabol hejrelanka gondolatim... ambicio almok. akarat ero .sexualis vagy..nulla... parszor van halal vagyam./mikor nagyon nem erzem ki vagyok... szoval nem tudom mi van velem.. felek hogy skizofrenia kezdete.. az orvos azt mondja nem... netek hogy kezdott a skizofrenia vagy mas pszihes problema?  hozza teszem sosem volt halucinaciom.. nem halottam hangokat.. se semmi. de a negetiv tunteket azokat erzem nagyon.. a logikus gondolkodas romalasat is .. de logikai tesztek .beszelgetesek .. a kulvilag reakcioja irantam nem ezt igazolja... szerintetek ez tenyleg csak depresszio es szorongas? az igaz hogy minden szar mostan korulottem . ez a kulfoldi elet tonkretesz .esik az eso bent ulok egesz nap eszek iszok alszok melozok. vegetalok mint egy allat... elore is koszonom a velemneteket.. es elnezest az ekezetekert de nem sajat geprol irtok SmileOffline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szorítok neked! Teljesen normális, ha az ember sír. Emlékszem, életem első terápiás ülésén én is végig sírtam.


Offline
Csatlakozott: 2015 okt 12

Ja, és az is érdekes, hogy mióta az életem mondhatni sínre került, azóta még erősebb a szorongás.
Ez egy nagy paradoxon, de az áter megerősített, hogy mikor valaki kiszabadul egy nagyon nehéz és intenzív korszakból, akkor nem tud magával mit kezdeni, mert azt az énjét szokta meg, azokat a cselekvésmódokat, problémakezelést.
Nekem "jóakaróim" szokták mondani, hogy mindenem megvan és jó dolgomban nem tudok mit csinálni magammal. De tényleg, ha elmúlna a szorongás, mi lenne a megszokott életemmel, a bejáratott játszmákkal (nem kif. negatív értelemben) stb.?!
Azért nyugtassatok meg, hogy van élet a depi után is Smile


Offline
Csatlakozott: 2015 okt 12

Sziasztok!
Most csak a szorongásról írnék monóban.
Kiderítette a doki, hogy nálam a depresszió igazából a vaskos, mély és régi szorongás következménye.
Már kábé 40 éve szorongok (volt rá alapos okom gyerekként is), világosan emlékszem ilyen "rohamokra", néha rámjött egyfajta fuldoklás iskolába menet pl. vagy a fürdőkádban ültem és ott is valahogy megnyugtató gondolatokat kerestem, erre is emlékszem.
Olyan a szorongás, mint valami rossz szokás, úgy érzem, a jellemem része lett, és nem tudom, képes leszek-e elengedni, nélküle élni, ha tényleg elindulok a javulás útján.
Jártam kognitív terápiába is, ahol nem sokkal lettem jobban.
Olyan ez a sz. mint valami rossz szerető, ez a se veled-se nélküled érzés.
Ha esetleg van itt valaki, akinek sikerült elengednie a sokéves szorongást, meg tudja nekem írni, hogy mivel töltötte ki azt az űrt, amit a sz. hagyott maga után?
Vagy egyáltalán hogy megy ez?
Nekem ésszel nem nagyon sikerül Sad
Sőt, annyira ragaszkodom hozzá, hogy félek, gyógyszerrel sem megy majd könnyen.


Offline
Csatlakozott: 2012 máj 29

Szia Jolán!

Ahogy olvastam a bemutatkozásod, hasonló helyzetben vagyunk, már ami a gyerkőceink nemét és korát illeti Smile. Plusz még megspékelve egy kis mentális katyvasszal Smile. Az első születése után (most lesz 4 éves), én is a lehető legpocsékabb állapotomba kerültem, de mindenki csak a szoptatásra buzdított, és az akkori pszichiáterem nem vállalta a gyógyszerfelírást addig, amig szoptatok. Szóval az első fél évet totál idegbajosan, de szoptatással szenvedtem végig. Aztán inkább abbahagytam, és elkezdtem gyógyszert szedni és a másodikamat is antidepi szedés mellett (az első trimesztert kivéve) vállaltam, és így is szoptatok a mostani dokimmal közösen megbeszélve. Nem a gyógyszer szedésére akarlak buzdítani, csak jelzem, hogy van alternatíva, és nem feltétlenül kell választani a kettő közül. Én most jól vagyok, és úgy gondolom, hogy a gyermekemnek is a lehető legjobbat nyújtom így, egy tündéri, egészséges, kiegyensúlyozott kölök. Persze felmerül bennem a kétely néha, hogy nem -e ártok neki az antidepivel, de tudom, hogy annélkül meg szarul lennék. Ami meg szintén nem lenne praktikus egyikőnknek sem. Sőt...

Ha tudok valamiben segíteni vagy csak beszélgetnél, nyugodtan írj privit nekem!

torta


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

Próbálkoztam már a Byron Katie féle módszerrel. De nem vagyok elég kitartó, meg egy kicsit olyan "amerikainak" is érzem, azaz felszínesnek, de bizonyos problémákra segíthet. Mostanában eléggé szét vagyok csúszva, nem teszek magamért eleget. Pedig babázom (8 hetes a fiam), ez így veszélyes lehet.
 


50373

Téged nem érdekel a Byron Katie féle módszer az ilyen jellegű gondolatok átgondolására? Nekem az sokszor segít olyan gondolatok kapcsán, amikre amúgy rá tudok pörögni rendesen.


50373

Én is sokszor aggódom a gyerekemért, de aztán valahogy elhesegetem, mert belátom, hogy ezen dolgok irányítása nem a mi kezünkben van.


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

"Szia, milyen fejlődési rendellenességtől féltél/félsz?Szia, milyen fejlődési rendellenességtől féltél/félsz?"

Szia, erre konrétan nem szeretnék válaszolni, mert félek, hogy felismerhető leszek. Agyi fejlődési rendellenesség, kommunikációval, szocializációval kapcsolatos.
 


50373

Szia, milyen fejlődési rendellenességtől féltél/félsz?


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 28

Sziasztok! Itt vagyok (megint), az előző nicknevemet töröltettem, mert rájöttem, hogy felismerhető vagyok. Sajnos a pszichiátriai problémákkal küzdőknek "rejtőzködni kell", legalábbis bizonyos munkaköröknél. Félek a lebukástól és hogy ezzel egisztenciálisan elvágom magam. Ez még úgy is megtörténhet, hogy külföldön élek. És szégyelem is a helyzetemet.

De nagyon szeretnék beszélgetni veletek a kényszereimről, ezt a témát a környezetemben már senki nem viseli el. Természetesen másról is szívesen beszélgetek.

Ezt írtam a bemutatkozásban:

"Kényszerbeteg vagyok, kényszeres szorongó. Külföldön élek, két fiam van, a második most nemrég született. A szorongásaim témája és intenzitása periodusonként változik. Az eddigi legdurvább az első fiam születése után volt 4 éve, rettenetesen féltem egy olyan fejlődési rendellenességtől a babánál, amire van példa a családunkban. Állandóan vizsgálam és vizsgáltattam a kisbabát. Akkor pszichiátriára kerültem több hónapig babástul. Utána három évig különféle pszichotróp (szorongásgátló és antidepresszáns) gyógyszereket szedettek velem. Most is pszichiátriai kezelés alatt állok még, de a gyógyszeres kezelést visszautasítottam. Egyrészt a második terhesség miatt (még most szoptatok), másrészt mert nem vagyok híve a gyógyszerezésnek úgy általában. Az antidepresszánstól vagy 20 kilót híztam. Amúgy kényszerevő is vagyok és netfüggő. A repüléstől is rettegek, és az utóbbi időben a "terrorveszélytől" is (sajnos olyan környéken élek, ahol az utóbbi időben ez aktuális volt). A párkapcsolatomat megviselte ez a hosszas pszichés tortúra, és egzisztenciálisan sem állok túl jól. Eredetileg művészeti jellegű tevékenységet folytatok, itt nehezen találom meg a hivatásom. Nehéz a kisbabázás megint, félek, hogy kijönnek a félelmek, amik az első gyereknél, -már most is vizsgálom néha a babát, de ugyanazt nem tudom még egyszer végigcsinálni, most itt van a nagyfiú is, anya vagyok, felelőségem van. Sokat vagyok egyedül a gyerekekkel, a párom sokat dolgozik (a nagyobb mondjuk már ovis).

Nagyon fáradt vagyok és depresszív, várom a napok végét, majd a hétvégét, várom, hogy vége legyen a: ...minek is? "Egy nappal rövidebb lásd a fogság és egy nappal az élet is." Egyébként extrovertált személyiség vagyok, de amikor szarul vagyok, értelemszerűen eltünnek az emberek mellőlem. A magány, az izoláltság is felőröl.

Azért vannak szebb napok is, amikor világít a fény az alagút végén!"


 


házikuszmacskusz

Délelőt én is éreztem enyhe szorongást, szerencs, hogy volt időm tornázni, így megcsináltam gyorsan Bíró Icát, mire végeztem Icával, eltűnt a szorongás. Sokat fontolgatom, hogy leálljak-e a gyógyszerrel és csak alvás elősegítésére használjak-e olykor-olykor szorongásgátlót, igazából nem a májamat féltem, hanem csak megbélyegzettség érzését tapasztalom, hogy én pszichiátriai kezelt vagyok és emiatt azt gondolom, nem vagyok teljes értékű ember, alacsonyabb az önértékelésem, persze ez is hullámzik, bizonyos keretek között. Szóval elképzelhetőnek tartom, hogy mindennapos szedés mentesen is működjön az életem, de tudom, hogy alvás elősegítésre néha néha be kéne vegyek nvalamit, semmiesetre sem altatóra gondolok. Nálam alvás elősegítésére enyhébb valami is megfelel.


Offline
Csatlakozott: 2014 már 13

Kedves András!

A beszámolód alapján gyönyörűen menedzseled a tüneteidet, szuper vagy!
Esetleg, ha gondolod, lehet segít, ha megpróbálsz terápián dolgozni azon, hogy az okokat sikerüljön feloldani, illetve, hogy még hatékonyabb legyen a tüneti kezelésed.Smile
 

Lili


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 17

Sziasztok.van itt olysn ember aki Bordelin szindromávsl küzd?


Offline
Csatlakozott: 2016 jan 17

Sziasztok Smile András vagyok . Tavaly januárban munkahelyet váltottam .13 év után besokaltam a lehetettlen körülmények miatt. Az első pánikrohamom január 5 én volt egy kissebb fizikai behatás is rásegitett elmentem tetováltatni. Nem kellemes az az élmény ami egy roham során éri az embert. Szerencsémre hamar találtam másik állást szerintem segített hogy , hamar emberek közé mentem dolgoztam külső pozitiv behatások értek.  Kezdetekben nem birtam a szűk meleg fülledt helyeket oxigén hiányom lett és azonnak pánikoltam. De ez szépen lassan elmúlt, ahogy jobb lett az idő kitavaszodott. Mondhatni csak a tudatalattimban létezett ez a dolog ,néha jó volt beszélni róla mert magabiztossá tett.Eljött a december hideg időszak rendszertelen alvás , evés, és egy újabb fizikai megterhelés. Barátaim hivtak moziban nézzük meg az új star warst. Már azon a reggelen éreztem hogy valami nincs rendben, mondtam is magamnak sokan lesznek kis terem meg hosszu film kell ez nekem ? Na és a kis gondolat elis ült az agyamban. Film közepén rosszul is lettem, de türtőztettem magam kibirtam mig vége lett. A mozi után friss levegő séta a kocsihoz. Amint beszálltam az autóba elkzdtünk hazafele menni hirtelen rámjött az érzés szédülök hányinger kiszáradt a szám. megálltunk az autópálya mellett. Kiszálltam nekiálltam sétállni ugy egy kilómétert gyalog aztán kis viz fogyasztás után nagy nehezen eltudtunk menni az ügyeletig ott kaptam b vitamin inekciót meg feküdtem egy két órát meg rengeteg vizet ittam. Jobban lettem. Eltelt pár nap éreztem hogy sokkal jobb minden. Következő héten elmentem egyik ismerősömhez aki kozmetikus , aztmondja gyere gyorsan legyantázom a hónajjad. Elfeküdtem a kozmetikus ágyra és amint vizszintbe értem elkezdődött a szőrtépés , megint rámjött a pánik. Kezeim lezsibbadtak oxigén hiányom lett kikellett mennem a szabad levegőre. Haza mentem egy nagy alvás után jobban lettem. Nekiálltam normálisan enni vitaminokat szedni aludni pedig időben mindig odafigyelve legkésőbb este fél 10 kor elmentem. Ugye szakmányozom a munka helyemen ami 2 délelött 2 du tán 3 éjszaka aztán 2 nap pihenő.Tegnap este beállt a bal vállamnál a csuklyás izmom. Kenegettem tornáztattam  és este elmentem dolgozni. Éjjel rendben volt minden jó volt a közérzetem , reggel olyan 5 óra körül éreztem megint fáj a nyakam az izmaim egyszercsak görcsbe rándultak  megint rosszul lettem. De azzal a különbséggel hogy, nekiálltam tornázni próbáltam a görcsöt kimaszirozni nyugtattam magam, kicsit kimentem a levegőre, és jobban lettem. Műszakváltáskor jött  rám egy kis roham de ez nem volt intenziv csak egy két perces, mire beértem az üzemtől az öltözöig elmúlt.Nem kellett dokit hivni minden rendben volt. Hazaértem aludtam felkeltem olyan dél körül. Ettem pihentem. Egyszerre csak megint rámjött ez az izom feszülés gyengeség érzet. Kénytelen voltam bevenni egy mydetont hátha kicsit enyhít a izomfeszülésemen. Most  gondoltam utána nézek a neten hol lehet segítséget kérni vagy beszélni erről a dologról mert ez a dolog kezd elfajulni és ennek véget szeretnék vetni minnél hamarabb!  Köszönettel András


Offline
Csatlakozott: 2015 júl 14

Szia Zsófi!

Vagyunk jópáran az oldalon, sokan hasonló cipőben, úgyhogy biztos lesz kivel beszélgetni a problémáidról.

Sajnos nagyon okosat nem tudok neekd mondani, én szocfóbos és intimitsfóbos vagyok, úgyhogy nem érthetem pontosan azt, amin átmész, de arról biztosíthatlak, hogy itt mindenki komolyan veszi  a problémáidat, és szurkolunk, hogy jobbra forduljon a sorsod!

Most jársz valamilyen terapra?

Szép napot!

 


házikuszmacskusz

Én amikor a 3 emeleten egy körfolyósós társasházban laktam és a gyerekem még nem tudott járni és kezemben vittem a lakásig amikor hazajöttem vele, attól féltem hogy ledobom a harmadikról. Nagyon féltettem ( magamtól) . Ilyenkor mindig hangosan kimondtam STOP hogy leállítsam ezt a gondolatot.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Én attól félek hogy leugrom a gallériáról , pedig tudom hogy soha nem tennék ilyet hogy lehet ezt megszüntetni?


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Avana,........ 2009 óta Londonban van. Sajna. De haza fog jönni. Azt mondta.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Pokoli érzés volt rájönni 2001ben, 46éves koromban, hogy a kényszercselekvés bajommal, teljesen egyedül maradtam. Senkinek a környezetemben még picikét hasonló baja sem volt. Voltak nekik mások, de meg sem közelítették az enyémet. Az életem szereplői többnyire csak legyintgettek. Ennek is elment a józan esze.... Nem lesz már jó semmire se.... Bekattant... élhetetlen... Nagyon messzire távolodtak az emberek. Ők sem értették, meg én sem, hogy miért teszem, amit teszek. Nagyon sokszor álmodtam sírokkal, sötét gödrökkel. Nem láttam semmi de semmi kiutat. Az internetre is a halálvágy miatt csatlakoztam. Akkortájt volt, hogy fiatalokat találtak hajnalban az autójukban meghalva. Hogy hogyan is csinálták, - tudni akartam. A keresésre persze több találatot kaptam. Köztük volt a BURA. A nekem életmentő BURA. 180fokot fordult az életem, amikor a bura-t megleltem. (2004) Amikor végre kiderült, hogy nem vagyok egyedül a bajommal, hogy mások is szenvednek ilyen, vagy még ilyenebb betegségekben. A hasonlóság, az összetartozás, ez adta meg a legelső kicsi, de életmentő reményemet. Éjjel-nappal a bura-n lógtam. Szinte mindent elolvastam. Az írományokból okultam, tanultam. Az itt lévők együttérzésével, segítségével, olykor szidásával találkoztam. Még a betegségemet is részletesen leírtam. Az itthoni pszichoterápiás orvoslásról mindaddig semmit sem tudtam. Nem sokkal ezután már kórházban voltam. Megtalált az orvosom, s az ő kérésére belekezdtem a naplóírásba. Már az első 10oldaltól rendesen kikerekedett a szeme. Beszélni nem nagyon, írni viszont annál jobban tudtam. Írtam és sírtam. Írtam és írok mind a mai napig. Pedig csak egy aprócska kérdést tettek fel nekem: - Mi bántja önt? - szegezték nekem. Nos, 10 év elteltével is tart még a válaszolás. De már nem sírva, hanem sokkal felkészültebben az ÉLET mostoha dolgaira.


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Nagyon cukin fest ez a doki. Laughing out loud

(Sikerült a lényeget megragadnom..)

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen