Depresszió

1419 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Ui.: Van Thalassás diag is, kizárták a borderline-t, dependens személyiségzavart diagnosztizáltak nála (és tényleg ennek a tünetei tényleg illenek rá, de főleg azóta, amióta átköltöztünk, vagyis eszakadt az apjától, akitől eddig függött).  


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Egy kis helyzetjelentés. 

A férjem 1 hete a SOTE-én van. Egész héten fel tudott kelni, részt vett a terápiákon. Azért a reggeli felkelés nehézkes, de jókedélyű napközben, érdeklődik felőlünk. Hétvégén volt itthon, teljesen olyan volt, mint régen, tevékenykedett, ő találta ki a programot, sőt egy baráti összejövetelre is elmentünk, ahol fesztelenül beszélt az állapotáról az egyik barátunknak. 

Azt mondja, hogy úgy érzi használ neki a SOTE-és kognitív sématerápia. Viszont, a vérnyomása korábban mindig jó volt, sőt picit alacsonyabb volt, most napközben nagyon magas lesz (napi többször mérik neki), a pulzusa is az egekben van időnként. Azt mondja, hogy ilyenkor ő nem érez semmit lelkileg, hogy stressz érné vagy szorongás, indokolatlanul ingadozik a vérnyomása és a pulzusa. Fejfájásra, fáradságra, és szédülésre is panaszkodik, ritkán hányingere is van. Jelenleg 10 mg olanzapint és 20 mg Rexetint szed (az olanzapint visszaemelték a sotén, azt mondták, hogy a protokoll úgy diktálja, hogy pszichitukus állapot után legalább fél évig szedni kell). 

Én mellékvese betegségre (kortizol hormon túl-vagy alultermelés) is gondoltam, hasonlók a tünetek (indokolatlan fáradság, édesség utáni sóvárgás, vérnyomás- és pulzusporblémák, kedvtelenség stb.)

Valakinek volt hasonló panasza? 

Köszi


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

de kurva fáradt vagyok. néha úgy érzem, legalább egy negyed évszázadnyi alvás kellene ahhoz, hogy újra tudjak működni. bármilyen téren.


Offline
Csatlakozott: 2017 nov 27

Már megint nem bírtam ki, hogy ne panaszkodjak, egy LOSER vagyok crying


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

CsakEgyValaki írta:

De jó! Úgy örülök neki, hogy elmúltak/elmúlóban vannak a szuicid gondolatok és, hogy így javult a hangulatod is. Csak így tovább! Kitartást! Smile

Köszi szépen. Smile


Online
Csatlakozott: 2018 szep 24

De jó! Úgy örülök neki, hogy elmúltak/elmúlóban vannak a szuicid gondolatok és, hogy így javult a hangulatod is. Csak így tovább! Kitartást! Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Agobri írta:

Tok jo, ezek szerint jo szakemberhez kerultel! Ez nagyon jo hir! Lehet nem sokaig leszel eletunt macska!

Hát, nem sokan jelentkeznek az örökbefogadásomra, úgyhogy tényleg nem!


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Tok jo, ezek szerint jo szakemberhez kerultel! Ez nagyon jo hir! Lehet nem sokaig leszel eletunt macska!


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Az a nagy helyzet, hogy a múlt hét pénteki konzultáció az új pszichológussal egy pillanat alatt kisöpörte a fejemből a szuicid gondolatokat. Százas skálán mérve úgy nagyjából 50 pontot ugrott a hangulatom. Pontosan tudom végre, hogy mivel mit akarok, és hogy ezt egész pontosan hogyan fogom végigvinni. Csak nagyjából egy évszázad lesz, mire odáig jutok. Pl. elég nehéz átszellemülten dolgozni a munkahelyemen, azok után, hogy kiszámoltam, hogy úgy legkésőbb egy fél év múlva fel fogok mondani. Egyéb esetek.

Egész konkrétan az van, hogy a pszichoszomatikus fájdalomtól beszakad a hátam, a héten hat munkanapból összesen fél órát dolgoztam, és kb. harmadik napja nem fürdök. Ha nem negyedik. (Kínos, de ez az igazság.)

Ami azt illeti, fáradt vagyok. FÁRADT. Így, nagybetűvel talán közelebb van ahhoz, amit érzek.

Ha valaki házimacskaként kezelhető életunt, kiégett, komfortosan undok pszichés beteget keres, én jelentkezek. Miáu.


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Lehet rossz forumba irok, de valaki meselne arrol, hogy ez a kognitiv sematerapia miben mas? Elolvastam,hogy elmeletben mirol szol, de gyakorlatban milyen?


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 18

Azt sajnos nem tudom, ki jó (eleve ugye kinek ki - mindenkinek más), de legalább tudsz Baranya megyére szűrni.

Bocs, ha már ismerted:

www.mentalport.hu/pszichoterapias-szaknevsor/szaknevsor-2015/


Offline
Csatlakozott: 2018 már 6

Sziasztok Baranya megyében tudnàtok ajànlani jó pszichiàtert?


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Szia Höbölce! 


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 27

Sziasztok

 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Szia!

A SOTE-s terápiákat nem ismerem. Biztos vagyok benne, hogy egy bentfekvős helyen könnyebb dolga lesz. 

A tartósan rossz állapotból (mély depresszió) én mindig ilyen hullámzóan keveredtem ki. Voltak jobb napok, rosszabbak ill reggel passzívabb voltam,  estére javult a hangulatom és tevékenyebb voltam. Fokozatosan változott pozitív irányba a jobb és a rosszabbak napok aránya, végül a reggeli rossz közérzet is enyhült. 

A depresszió spontán is oldódhat, sokaknak a gyszer vagy terápia is segít. A Rexetin szükség esetén tovább emelhető.


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Sziasztok! Jovohettol elvileg befekudhet a SOTE klinikajara, es a kognitiv terapian fog reszt venni, 3 hetes lesz. Valaki volt mar ezen? Ha igen, milyen? Hetvegen hazajohet? 


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Rendben! Smile Akartam, csak nem volt idonk, meg nem akartam "elkiabalni", hogy jol van. Remelem ez gyogyulas. Gondolom jo jel, ha mar "visszatert" es ha fekszik is, ugy gondolja, hogy meg fog gyogyulni es nem annyira buvalbelelt. 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Máshol is vegetálás egy nagycsoport, van-e elég wc papír és finom-e a kaja, hasonló kaliberű dolgok.

Agobri, a felépülés nem egyenes fölfelé, sokszor vannak megtorpanások, kisebb visszaesések, legyél türelmes (és akkor is írj, ha jobban van, ne csak mikor nem).


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 22

mindenki vegetál nagycsoporton TH-n, erről szól.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Agobri írta:

Szóval kezdődik minden előről!!!! Sad((( [...] Ez most mi??? Vagy így gyógyul ki a depresszióból? 

Én inkább úgy látom, hogy még nincsen túl rajta, de nagyon keményen küzd vele.

A többihez sajnos nem tudok hozzászólni. Kitartást!


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Ui.: Nem tudtok olyan helyet, személyt, ahol még karácsony előtt el lehetne kezdeni a terápiát? Az a helyzet, hogy a Tündérhegyet elvetette a férjem, a nagycsoportos terápiát nem szereti, azt mondja, hogy nem szólal meg és egyszerűen csak vegetál rajta. A kiscsoportot szerette a kórházban és a Thalassában is. Magán áter lehet jobb lenne, főleg férfi (a férjem azt mondja, hogy lehet egy másik férfival jobban meg tudná beszélni az apa-fia kapcsolati problámáját).


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Sziasztok!

Egy ideje nem jelentkeztem. A SOTE-én a férjem még most sem kapott időpontot!!! Napi szinten telefonál... Szerencsére az SZTK-ás pszichiátere fogadja őt minden héten, hogy beszélgessenek.

Múlthét szerda óta nagy változás történt, fel tudott kelni 9-fél 10 körül, tevékenykedett napközben, sőt, már bevállalt pár adminisztrációs munkát, amit otthon el is végzett. A gyerekkel is természetesen foglalkozott, lehetett vele tervezni, programot kitalálni. Erre felbuzdulva ma be akart menni a munkahelyére besegíteni az egyik kollégájának az év végi munkába. Felkelt 6-kor, fel is öltözött, reggelizett, majd kihányt mindent (ez kb. 2 hónapja kezdődött, azóta kb. 2-3 hetente hányni szokott egy-egy reggel) és visszafeküdt... Azóta fekszik... Szóval kezdődik minden előről!!!! Sad((( Annyira bíztam benne, hogy kezd kilábalni, plusz 20 mg Rexetint szed múlt hét hétfő óta (előtte egy-egy hétig 5, majd 10 mg-ot), gondoltuk, hogy elkezdett hatni. Ez most mi??? Vagy így gyógyul ki a depresszióból? 

Ami viszont tök jó, hogy csak 7,5 mg olanzapint szed. Teljesen visszajött a régi énje, olyan értelemben, hogy a mozgása, a beszéde, gesztikulációja olyan, mint régen, arról is beszámolt, hogy tud koncentrálni, nem felejt, úgy érzi kitisztult a feje és tudna végre dolgozni. Amúgy az érzelmei is visszajöttek, olyan érzelmes velem, mint azelőtt, úgy becéz, és úgy érzem, hogy visszakaptam őt. Ez valahogy reményt ad, hogy meg fog gyógyulni, hiszen előjön időre, órára a régi énje, csak ne lenne ez a lehangolt, "nem tudok kikelni az ágyból, nincs semmihez kedvem" állapota.Sad((

 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem is működött 10 éven át, aztán amikor az SNRI-s kitérő után újra kaptam, már nem...


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

szerintem a Paroxetin működik, de csak 20 mg tól, ha felezzük, 10 depi esetén nem sok.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Passz Sad


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Akkor mi válik be?

 


Offline
Csatlakozott: 2017 nov 27

Nagyon nemjól vagyok, valami segítség kellene, gyógyszeres, meg sok egyedüllét...


Offline
Csatlakozott: 2017 nov 27

Úgy érzem, hogy már nem tudok szeretni (senkit) crying


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ne idétlenkedjünk, kérem.

Amúgy pont a depresszióra nem is jó. Tongue


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Depresssziósok,egy tipp alkohol+rivo v xanax legjobb kombó Wink


Offline
Csatlakozott: 2014 aug 23

Sziasztok:

Jelenlegi helyzetem:

Gyakorlatilag semmi nem tud érdekelni az emailjeim között.

Nincs oylan dolog ami "jó" lenen számomra. Semmi nem jó, semmi nem fog meg, semmit nem szeretek Mindenhez "erőfeszítés" kell, és ettől elmegy az élevezet része a dolgoknak, legtöbbször akkor csinálok valamit ha "muszáj" de leginkább azt se csinálom. El vagyok kényelmesedve. Jó lenne ha valaki alámtolna valamit, de ilyen nincs, és innentől kezdve szar minden. Nem is akarok már semmit, amióta mindenhez "erőfeszítés" kell, elegem lett az életből, nincs oylan hogy érdeklődés, őszinte kíváncsiság, vagy valamit szívesen csinálni, már nem hsizek ezekbe, kiüresedtem teljesen. Minden a pénzeről szól, az önfenntartásról, a továbblépésről, a "haladásről"

Már aludni is úgy alszom, hogy "gyerünk, jó gyorsan aludd ki amgad, hogy tudj dolgozni, hogy tudj félretenni, hogy tudj vállalkozni, hogy tudj további pénzt felhalmozni". Mindent megtagadok amgamtól, fáj kiadni pénzt a kasszánál, egyszerűen szar. Tudom nem normális, de ez van, mindig, kivételn élkül. El tudom altatni ezt az éberségem, de akkor szar érzés van utána, hogy "most költöttem, msot megcsonkíteottam magam". Terápiára se tudok menni, mivel az is pénz. Úgyhogy amgam kéne emgoldjam. Igen ám, de mivel magam sem tudom, mert ez annyira "természetes" már velem van jópár éve. Eddig nem beszéltem róla. Nem bír tényleg érdekelni semmi. Jó lenne ha semmit nem kéne csinálni, valaki biztosítaná ezt nekem, és csak egyszerűen adna nekem egy rakást pénzt. Olyan jó érzés lenne... ááá


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

A gyógyszereknek több hét is kellhet mire hatnak. Ha január  akkor január, foglald le a helyet szerintem. Egyéni terápia, TBs pszichológussal, az gyorsabb lehet. 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Tündérhegy?


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

A SOTE-ét csak valószínű januárban tudná elkezdeni. Ma telefonált időpontegyeztetés miatt, és csak még interjúidőpontot sem kapott, azt mondták, hogy telefonáljon újra a hét második felében, mert jelenleg nincs szabad időpont. Sad Most otthon van, fekszik, alig eszik, és a leszázalékoltatást sem tudta elintézni ma. Gondolkozom, hogy mit tegyek, várjam, hogy a Rexetin hatni fog-e (ma kezdett 1 mg-t szetni), vagy van valami sürgésségi klinika, ahol felveszik egyből és terápiázzák? A Nyírő kizárva, ott megint adnának neki egy csomó gyógyszert, amik tök feleslegesek voltak, mert annyi gyógyszerrel is ugyanezeket produkálta. Ilyen esetben, mit lehet csinálni? Vagy van olyan gyógyszer, ami segítene kizökkenteni őt, hogy legalább el tudjon járni kezelésre. 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Agobri írta:

Kiscsillag! A ferjem leredukalta maganak a gyogyszeradagjat es el is hagyott belole, most 10 mg olanzapint es 1 mg Rexetint szed. Az orvosa tudja, csodalkozott is, de azt mondta, hogy ha igy jo neki es pszichotikus tunetei nincsenek, akkor szedje igy. Az ambulans lapra mar ezeket az uj adagokat irta fel neki. 

 

Szuper! Nagyon örülök!!!!


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Ui: most mar vilagos, hogy nem a gyogyszerek miatt nem tud felkelni. 


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Kiscsillag! A ferjem leredukalta maganak a gyogyszeradagjat es el is hagyott belole, most 10 mg olanzapint es 1 mg Rexetint szed. Az orvosa tudja, csodalkozott is, de azt mondta, hogy ha igy jo neki es pszichotikus tunetei nincsenek, akkor szedje igy. Az ambulans lapra mar ezeket az uj adagokat irta fel neki. 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 nov 18

Szerintem, legalább is nekem sokat segített egy életmódtanácsadó, aki nagyon komolyan ért hozzá.

Keresd fel ha szeretnéd!

 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Eddig is pártoltam hogy kezeljék, terápizálják. Thalassát is jó ötletnek tartottam és most is azt javaslom, hogy keressen más segítséget. SOTE vagy egyéni terápia és ha ezek a gyszerek nem segítettek, próbáljon mást vagy ha az a gond, h kiüti és ezért nem kel fel, akkor egy orvossal megbeszélni a csökkentést. 


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

A Sote 4 hetes kognitiv terapiajara menne, ha tenyleg elmegy. En akkor hiszek a gyogyulasaban. Erosit az, hogy pl pentek delutan olyan volt kb mint regen, szoval vissza-visszajon idonkent a regi enje. Biztos vagyok, hogy nem fog igy maradni. Csak na, 8 honap eltelt, a kicsi no, szeretnem, ha mihamarabb visszakapnank ot. :( 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Lehet hogy egy benn fekvésű 4 hetes vizsgálat hozna diagnózist is. Velem ez történt 2009_ben. Azóta sem változott, néha rajon valami ami aztán elmúlik ... De az alap ugyanaz. Hogy mi nem vagyok arról (is) könyvet lehetne írni. 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Joga van otthon feküdni semmit sem szedni és csinálni is. Csak Agobri közben megkattan, Kisbabát is ellátva. Akinek joga van a normális apjához, akit kezelni kell. És a kor bezarult. A betegség nem válogat családot vagy embert. Rossz ez az oldal is. Sad


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

A Thalassa erőltette a bejárast. Hiaba kérté, h fekvős legyen. Azt mondtak, h nem teszik át mert a felkelést, bejárást kell megtanulnia. Ebből úgy tűnt mintha ez csak akarat kérdése lenne és sztem ilyenkor a család sem tudja, h mi várható el és mi nem. Van aki elhagyja magát, más lusta, de van aki tényleg nem bír többet, akárhogy próbálja. A végén mondták Thalassában hogy még nincs elég jól ehhez a terápiához. 

Pontos diagja még mindig nincs. Nem lehet tudni, hogy a pszichózis csak egy egyszeri akut betegség tünete, vagy vmi krónikus betegségé. Ha utóbbi, akkor mi okozza. Ehhez társult a depresszió és valszeg a sok gyszer is szedálja. (olanzapin, ripedon, lítum és antidepi együtt elég ütős)

Én szórakozni sem tudtam volna felkelni, nem csak munkavégzés céljából nem ment súlyos depresszióval, mégis volt olyan doki aki szerint ez csak lustaság. Antidepit sem adott. 44,5 kg alatt volt a súlyom 175 cm-el. Ter. illetékes doki ezért nem értette, h kh miért nem próbált meg kezelni....


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Lehet.

Agobri meg lebecsüli a depressziót. 

A férj meg lóg a levegőben. 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Szerintem dokija túlbecsülte az állapotát. Bejárósként én sem tudtam volna kezdeni a terápiát Thalassában. 4 hónapig, azaz végig bentfekvős voltam. Az elején a depresszió miatt nem ment volna a bejárás. A végén a kiütős gyszer miatt. Még így is soxor elaludtam csoporton, csoportok között. Egyedül nekem adták ki este fél 9 előtt a gyszert mert nem bírtam ébren lenni addig éa így is nehezen keltem fel reggel. Reggeliről lemondtam, 20 perccel az első csoport előtt keltem fel, öltöztem. Néha fésülködni sem tudtam....és így is bealudtam csoportokon. Nekem ott állítottak be gyszert. Kh lerazott egy szem nyugtatóval. A ter illetékes doki sem értette, h miért ráztak le. Ezért nem oda küldött vissza hanem a Thalassába. Nekem a családból kiemelés is fontos volt ahhoz, h jobban legyek. Ezért nem akartak átrakni bejárósra.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Senki nem mondta hogy ez könnyű akárkinek. Írtam privit. 


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

Persze, hogy belegondoltam! Kitartok mellette, ahogy eddig is, de akkor kezdem feladni, amikor elutasitja a kezeles, terapia lehetoseget. Oke, fekudjon, beteg, de annyit kerek tole, hogy menjen el terapiara. Megis milyen jovonk lesz ugy ha nem kezelteti magat? A gyerekunknek milyen eselye lesz, ha elutasito, depressziv apakep van elotte? Elfogadom, hogy beteg, de akkor igen, probaljon meggyogyulni es ne azt hajtogassa, hogy "Nem akarok". 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 26

Azt se hiszed el hogy a férjed képtelen a valóságban felkelni...

Nem, nem pillanatnyi kedv dönt  hanem nem képes rá  érted? Beteg ! Ezt kell aterezni, na nem szó szerint. Megérteni. Másképp kell rá hatni vagy létét biztonságban tudva és csak úgy! elengedni. Fektesd be. Küldd haza. Valószínűleg jól látja és nem tudja felnevelni. Inkább elhagy mint magával rantson. Ennyi azért benne van akármilyen rosszul is van. Ő is érzi és szenved.

Így bele gondoltal? 


Online
Csatlakozott: 2018 júl 16

lucyliu írta:

Agobri írta:

PhilC, a paranoias hsz-ra reagalva: annyi betegsegrol, psziches allapotrol olvastam mar, hogy pl a ferjem barmelyik lehetne, mert a leirasokbol biztos igaz ra valahany tunet. Sot, most mar, hogy olvastam a paranoid szemzavart. most mar lehet az is van neki. Laughing out loud En szemely szerint kezdem meddo dolognak talalni a diagnosztizalast, mivel tenyleg annyira egyedinek latom. 

Valószínűleg mert nem vagy orvos . 

Ne is te akard diagnosztizálni! Nem a te dolgod ... És nem is az itt íróké.

Én mondtam hogy valószínűleg elveszted a férjed. Meg se hallottad. Azt is rahagyod, szedi e a dolgokat rendesen. Fektesd be, mihamarabb. Neki mondd, hogy különben elválsz . 

A férjem és az én házasságom túlélte. Így. Valódi segítséget akartál vagy találgatni? Elmélkedni vagy cselekedni? Azt is megmondtam, hogy a férjed szinte biztos hogy nem lesz ugyanaz. El tudnád ezt fogadni vagy nem. Dönts .

Ne kimeld magad, küzdj vagy engedd el. Valaki szerint "hulljon a fergese" valaki meg kitart... 

 

Szia!

Hidd el, nem csak itt irogatok! 2x fektettem be korhazba, magamra kotott par honapos babaval vittem aterhez, logushoz, korhazba stb. A Thalassa hazba is osztonoztem, elbocsatottak onnan is. De amikor azt mondogatja, hogy elhagy minket es nem akarja felnevelni a gyereket, egyszeruen kiveri a biztositekot. Most azon tornazom, hogy a SOTE-ba menjen el, de ez is majd a pillanatnyi kedvetol fog fuggni, hogy elmegy-e. 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Agobri írta:

Sziasztok!

Aki mar volt mely depresszioban, tenyleg olyan, hogy semmi penzert nem kelt volna ki az agybol?

Komolyan, mar a valason jar az eszem. Egesz heten ez van, hogy a fel nap a ferjem fekszik, hiaba tervezunk programot, az meghiusul. A hazimunka 90%-at en vegzem, plusz gyerek, o semmit nem csinal, max estefele gyerekezik. A terapiarol kirugtak, es a Sote-ba is alig akar menni. Mi tegyek? Bekattanok ettol a helyzettol!!! 

Annyit tudtam kiszedni a ferjembol, hogy a gyerekre feltekeny es szarul esik neku, hogy a gyerek sokkal ugyesebb lesz nala. Nyilvan ez az onertekelesere utal.

Igen. 5 honapig alig keltem fel. Pisilni felkeltem, de a székletemet visszatarzottam + fürödtem. Eleinte még éhes voltam, de a boltig nem tudtam elmenni. Később már a konyhába sem. Pár hét után már étvágyam sem volt. A BMI indexem 15 alatt volt. Enyhébb depresszióval dolgozni, tanulni is tudok.  

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen