Bipoláris 2

233 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Sztem adottság/fogékonyság is kell ahhoz, hogy ez vkinek segítsen vmiben. 

Nem tudom, hogy pontosan milyen adottságtól függ, hogy kinek miben és mennyit segít.

Azt vitatom, hogy ehhez szuper jól kell tudni koncentrálni abban viszont biztos vagyok, h ezeket a nehézségek el kell tudni elfogadni. Ebben ez a csoportos tanulás ill a hanganyag segít. 

Autogén tréningnél elkalandozás elleni ill akkor mit tégy (és egyébként is normális dolog kalandozni) jellegű segítséget nem kaptam. Baromira fusztrált.

Itt maga a 40 perc tűnik végtelen hosszúnak. Fárasztó, de épp ez lassít le. 

A meditációnál a normál szintnél sokkal nagyobb koncentráltság/lassulás kell. Ennek gyakorlásával utána hétköznapi normál emberi szintre lassulok vissza. 

Sztem kitartó és nagyon sokat gyakorló emberek baromi sokat tudnak ebből kihozni. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Biztos... Nekem hanganyaggal sem mint igazán.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Nekem percekig figyelmi fókuszom sincs...max pár mp-ig. Azt is erőltetni kell. Nem tudom hány perc után jutok el oda, hogy lassulok és vmennyire figyelni tudok és megszámlálhatatlanul sokszor kalandozok el és vissza. 

Most ugyanezt viszem át autogén tréningbe. És kicsit autogén tréningesen meditálok. Ha vmit figyelni kell szinte ösztönösen lazítom. 

A módszerben az az érdekes, hogy a szenvedést okozó vmi (félelem, düh, fájdalom) megfigyelése és az ellen való nem tiltakozás (semmilyen módon, módszerrel nem javasolja itt senki, hogy ezt szűntesd meg) hozza magával nálam azt, hogy spontán oldódik. Akármilyen intenzív rosszat ezzel nem tudnék megszűntetni, de ma jobban hatott mint ha nyugtatót vettem volna be. 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Dettó!

De: itt hanganyag van, ahol sokszor elhangzik, hogy ítélkezésmentesen vedd észre a figyelmed kalandozását és tereld vissza. Afelé terel, hogy ne légy önkritikus, ha elkalandozol, értékeld ha ezt észre tudod venni. 

Teljesen természetes, h valaki össze-vissza kalandozik v esetleg elalszik. 

Sőt: itt a gyakorlat utolsó harmadában épp az elkalandozás megfigyelése a feledat. (míg minden más részben vmi mást kell figyelni).

Ennél a gyakorlatnál elkalandozásnál a légzés figyelésre kell vissza terelni a fókuszt ahhoz, hogy JELENBEN légy.

Sztem én az átlagtól jobban elkalandozok, mégis "hat". Állítólag sok gyakorlással a koncentráció javul. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én is így vagyok vele.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 15

Nagyon ügyes vagy!

Nekem ez soha nem ment, Silva-féle technika sem anno. 2 perc után már csökken a figyelmem, zenelejátszás megy az agyamban, mindenféle dologról képzelgek, életesemények, játékok, szex, néha bealszok.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

+ jó értelemben gátlástalanít ill szorongást csökkent. Félelmet, dühöt letompít + tudom, hogy félek, érzem a testemben is a félelmi reakciót, de nem zavar. (enyhe formában, de ezt hozza) 


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Meditáltam. Nekem alapjáraton nehéz, ilyenkor még nehezebb.

Egy összetettebb (kb 40 perces) gyakorlatot csináltam. 

1. letompította

2. ami maradt az közömbössé vált.

FELSZABADITÓ! Nem kicsit. Nagyon.

Ülőmeditációnál (itthon ágyon ülök, azaz támla sincs) fáj a hátam. A fájdalom is közömbössé vált.

Itt a gyakorlat elején a légzést és az azzal járó testérzetet kell figyelni. Sokáig. Utána a hangokat (külvilágból származó, pl kocsi elhalad). Sokáig.

Utána a testi érzeteket. Pl feszül, laza (én tetőtől talpig bizsergek), nyom, szúr, fáj.

Mindeközben ezt ítélkezésmentesen kell elfogadni. Azaz nem megállapítani, hogy szar, jó stb. Csak tudatában lenni. Nem elnyomni. Ha múlik, változik: elfogadni. 

A gyakorlat utolsó harmadában a megjelenő gondolatokat kell figyelni és engedni tovaszállni. Ezt akár vizuálisan megjeleníteni.

Végül a felbukkanó gondolatok hatására megjelenő testérzetet kell figyelni. Pl nekem rémisztő gondolatnál kalimpál a szívem, megfeszülök stb.

A 30 percnél már néha minden porcikám tiltakozik az ülő póz (ami fájdalommal jár) és a figyelmem fókuszálása ill mozdulatlanság miatt.

Amikor ezt a testérzetet megfigyelem és elengedem a gondolatot (ezt magamban megállapítom, ez egy felbukkanó gondolat) és elfogadom, hogy per pill ez van, akkor mindez KÖZÖMBÖS ingerré válik. 

Ha fejszét vágnának a hátamba nyilván nem ülnék közömbösen, de egy rakás szar érzés tud letompulni.

Műtét után kapott morfiumnak volt hasonló hatása. Az ópiátfélek a fájdalmat csillapítják + ami nem múlik el, az iránt közözömbösít. Műtét után tudtam hogy nagyon fáj, de ez nem zavart. A fájdalomra adott SZENVEDÉS reakciót szűnteti meg. A meditáció is hasonló nálam.

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Van, hogy néhány óra; van, hogy néhány hónap (depresszióval).


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 15

Szerencsére egy darab van csak, az UPC, általában akkor adom fel amikor már jön a mail is, hogy emlékeztető lejárt számláról...

A lakás többi számláját a tulaj intézi.

A bankos dolgokat meg cib mobil appon szoktam managelni, illetve a vodafone saját számla csoportos beszedéses, automatikusan vonják.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Kleó írta:

Utalni? Még egy számlát felbontani, pláne megnézni sincs türelmem...

Dettó! 

Neked ez meddig szokott tartani?

Nem skizó - Skizó! 

És neked?


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 15

A tünetek egy része ismerős.

2 hete körbe-körbe mentem a szobában vagy fél órát, annyira kellett valamit csinálnom és tiszta feszült voltam.

A semmiért való dühroham nálam "megszokott".

De az a gyakoribb, hogy nem csinálok semmit, ülök a gép előtt és kapcsolgatom a facebook meg a youtube között (érdektelen "fail" videók és egyebek), annyira nem tudom rávenni magam semmire.

Az ilyen koncentrációs zavart amfetaminos pörgésnél olvastam, nekem még nem volt, gyakoribb, hogy elfelejtem a mondat elejét mire a végére jutok, mondjuk melóban ha feladatleírás van vagy valami hülye szakszöveg. Volt, hogy totál mást kezdtem el csinálni, mert csak a végére emlékeztem, ami az volt, hogy ha nem működik ez meg az, akkor legyen amaz.

De nekem nincs eufóriás állapot (Kleó szerint a YOLO költekezés az, de nem jár örömérzéssel és nem vagyok tőle feldobva).


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Utalni? Még egy számlát felbontani, pláne megnézni sincs türelmem...


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Valszeg nekem is segitene, ha piával + zene + beállt embertárssal kiélném. De: kijózanodva nekem folytatódik. Legutóbb több mint 3 hétig voltam eltolódva. 

Minimál szinten ez régóta van, csak most fokozottabb és nagyon más, mint egy simán agyfelkúrt állapot. Olyankor szimplán dühös vagyok, de az az akatíziaszerű érzés nincs. Olyankor meg tudom mondani, hogy ki és mivel dühített fel. 

Kb 1 hete alig veszem fel a telefont mert nincs türelmem, nem utalok át pénzt (pedig kéne) mert nincs türelmem, ha kopog vki nem nyitok ajtót mert nincs türelmem stb. Ha mégis csinálom, őrjítően szar érzés.

Emiatt IS válok passzívvá. A vmit csinálás frusztráló. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem általában váratlan, hirtelen stresszt okozó történés, de van, hogy nem tudni, mitől van. Tényleg kapkodok, és mint tudjuk, a kapkodás nem sietség... Nyugtató semmit sem ér, zenés-táncos-piás szórakozóhely segít kiélni.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Ez is jó megnevezés.

Olyan mintha a depresszió + akatízia (testileg) + gondolatrohanás (szellemileg) turmixa volna. Amitől agyfaszt kapok.

Neked a kapkodófrászt mi okozza? És ilyenkor valóban kapkodsz? 

Türelmem annyira 0, hogy ilyenkor nem használok liftet mert nem tudom kivárni. Piroson átmegyek, ha nem jön autó. 

De: itthon naphosszat fexek. Gyakorlatilag nagyon passzív vagyok. De: nem érzek szomorúságot, befordultságot. Hangulatilag nem jelenik meg a depresszió, csak energetikailag.

Úgy érzem, hogy le kéne lassulnom ahhoz, hogy aktívabb tudjak lenni. Tudom, furán hangzik.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na, ezt én egyszerűen "kapkodófrász"-nak hívom. Erős nyugtalansággal jár.


Offline
Csatlakozott: 2017 már 31

Most újra az van, ami régebben is volt.

Teljesen egyértelmű, hogy a depressziós tünetek miatt energiavesztett vagyok.

+ Vmi erős belső pörgés társul mellé. Annyira pörget, hogy az már bénító.

Amikor ez korábban felerősödött, a lógus azt mondta, hogy ez mániás tünet, az orvos hol azt mondta erre, hogy mánia (pontosabban skizoaffektív kevert szakasza) kevert szakasza, hol azt hogy a feszültség pörget. Akkor a végén már nem tudtam rendesen olvasni. Annyira fel voltam pörögve hogy szavakat, mondatokat ugrottam át. Egyszerű, rövid mondatokat tudtam értelmezni, de hosszabb utasítást/feladatot már nem.

Ennyire még nem erős most, de a szokásoshoz képest fel van erősödve.

Ilyenkor a monotonitástűrésem 0, mozgáskényszerem van. + dühroham, ami eddig semmiben nem nyilvánult meg. Nem vkire vagy vmire vagy vmiért vagyok dühös. Nincs kiváltó ok, amihez tudnám kötni. Csak érzem. Szorongást most nem érzek, kizárt hogy az okozza.

Kurvára unom, hogy ez a tünet is lóg a levegőben. Ha ez feszültseg, AD v nyugtató elvileg csökkentheti. Ha mánia kevert szakasza, fokozhatja. (és orbáncfűkapszulát szedek). Nyugtató nem fogja le, áttol gátlástalanba. Azaz: viselkedésben fokozottan jelenik meg.

 


Offline
Csatlakozott: 2018 szep 17

Sziasztok! Bipoláris zavarra felírt Depakine 600 mg (+Stimuloton 50 mg) tapasztalatokra lennék kíváncsi! Elkezdtem szedni, de borzalmasan erős rettegés van bennem a mellékhatásoktól!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szerintem jobban is vagyok, sokkal tevékenyebb és nyitottabb.
Már a gerincsérvnél is szüneteltették hetekig a Br.-t, merthogy DRÁGA!!! Aztán simán vissza.
Csak azt tudnám, minek nekem a Rivo, soha nem használt szorongásra, doki mondja, csökkentsem apránként, hát én akár egyből el is hagyhatnám.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

murray head írta:

Kleó írta:

AD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.

Akkor most ezt úgy lehet lefordítani, hogy jobban vagy?

Nem, maskepp. Marmint bocs tudom hogy Kleorol van szo, o erzi, csak ez azt jelenti elvileg. Vitatkozhatunk melyik a "jobb". Bar ja, a kevertet konnyebb viselni, de nehezebb kezelni. szvsz. sajat tap. bocs hogy bele vau.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

AD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.

Akkor most ezt úgy lehet lefordítani, hogy jobban vagy?


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

Hát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!

De izé, most egy hétig nem kaptad, aztán visszakaptad?


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Kleó írta:

Hát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!

Ha jol remlik Neked jo a Brintellix, ugyhogy akkor ennek most orulunk, ugye? 

Nekem nem adnak AD-t bipol kevert diagra. Hangstabot meg mar 2t nem toleraltam (gyomorilag) ugyhogy azzal folyt kov ha vegre megtehetem hogy befekszem ujra, aszondja addig nem kiserletez, azt igy hagy most. egyelore, ma azt mondta. 2 fele AP + rivo marad tovabbra is meg a suru kontrolok es "meglatjuk".

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hát visszakaptam, holnap reggeltől megint mehet a Brintellix!


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Ambulánsan kérd vissza. Van olyan, ami bevált?


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

AD-t feltétlenül szednem kell. Eddig mindig bipol közepes depressziós tünetekkel voltam.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

Szóval megállapítást nyert, hogy "bipoláris affektív zavar KEVERT tünetekkel". Ugye hogy ugye? Viszont eltűnt a diagomból a borderline, de ma megyek az áteremhez, kíváncsi vagyok, neki mi erről a véleménye. Meg arról, hogy az AD-t elvették...

Majd írd meg feltétlen, hogy mi volt!


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Lehet a kevert vagy mániás szakaszban félnek attól, hogy az AD fokozza a tüneteket. Ha hangstab vagy AP megfogja, akkor szerintem bátrabban adnak AD-t, mert a depressziós mélypont sem lenne jó. 


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Na akkor kezet foghatunk... Pont ugyanigy volt csak szerintem nekem kevesebb ev alatt. Meg a kevertet majd valtoztatgathatjak az alapjan epp hogy vagy. Hangstab.ot fognak irni sztem. AD-t meg nem kevertben fogsz kapni. Megintcsak szerintem. De azert a Te esetedben nem vagyok olyan okos. Meg amugy se.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szóval megállapítást nyert, hogy "bipoláris affektív zavar KEVERT tünetekkel". Ugye hogy ugye? Viszont eltűnt a diagomból a borderline, de ma megyek az áteremhez, kíváncsi vagyok, neki mi erről a véleménye. Meg arról, hogy az AD-t elvették...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

babarczyeszter írta:

Szia füles!

A kevert epizód ingerültséggel és magas energiaszinttel jár, ilyenkor nagyon veszekedős az ember. A hipománia nálam jókedv és pénzköltés. Ilyenkor  sokat vásárolok, néha teljesen irracionális dolgokat, úgyhogy elég veszélyes.

Akkor nekem valószínűleg keveredik (haha, keveredik), hogy mikor vagyok kevert fázisban és hipomániában. 


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia füles!

A kevert epizód ingerültséggel és magas energiaszinttel jár, ilyenkor nagyon veszekedős az ember. A hipománia nálam jókedv és pénzköltés. Ilyenkor  sokat vásárolok, néha teljesen irracionális dolgokat, úgyhogy elég veszélyes.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

murray head írta:

Nekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem. 

A hipománia szerintem nagyjából mindenkinél kevés alvást jelent és aztán egyénenként különböző: idegesség, ingerültség, kötekedés vagy jókedv, aktivitás, tervezgetés. 

Nem vagy, hanem és. Mánia, ja az nektek nincs, 2-eseknek.

Igen, asszem igazad van. Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

murray head írta:

Nekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem. 

A hipománia szerintem nagyjából mindenkinél kevés alvást jelent és aztán egyénenként különböző: idegesség, ingerültség, kötekedés vagy jókedv, aktivitás, tervezgetés. 

 

 

Nem vagy, hanem és. Mánia, ja az nektek nincs, 2-eseknek.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Nekem a kevert fázisban nincs depi, vagy nem érzékelem. 

A hipománia szerintem nagyjából mindenkinél kevés alvást jelent és aztán egyénenként különböző: idegesség, ingerültség, kötekedés vagy jókedv, aktivitás, tervezgetés. 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szia!

A kevert, az olyan, amilyenben most vagyok... Alapjában depresszió, időnkénti "felcsattanásokkal", ingerültséggel. A hipo már pörgés, de akkor jól érzed magad, csak a környezetednek tűnik fel.


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 12

Sziasztok

Érdeklődnék, hogy aki tapasztalt már olyat hogy "kevert epizód", az mégis milyen? 

Illetve, hogy a hipománia miben és hogyan ismerhető fel?


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

murray head írta:

bartika írta:

murray head írta:

A 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel. 

http://www.ijsz.hu/UserFiles/000845_eszi_honlapra_20160905.pdf

"Fogalmak - Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával; Bipoláris I típus: major/minor depressziós és mániás állapotok váltakozása; Bipoláris II típus: major depressziós és hipomániás epizódok váltakozása; Ciklotímia: igen enyhe (szubklinikus) depressziós, illetve hipomániás állapotok váltakozása;"

{A skizo/szkizoaffektív diag meg számomra még mindig értelmezhetetlen.}

Nekem kb 16 kórházi kibocsájtóm van amin ezt írja.

3 hete is ez volt velem.

Mármint a bipol affektív?

skizoaffektív zavar.

de én nem öndiagnosztizálok semmit, ez volt eddig sok éven át, és az jó. 

teszem amit a doki mond és az is jó.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem, a depi nem rosszabb, mindegyik bipolnál lehet enyhe, közepes és mély. De bipol II-ben "csak" hipo van. A bipol I-nél meg a bipol aff.-nél van mánia is.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Kleó írta:

Aszonták, h az ún. affektív (hangulati) zavarok jobban kezelhetők. Nekem bipol affektív van, ami gyakorlatilag bipol I, kevésbé súlyosan. Akkor a skizoaffektív is skizo, kevésbé súlyosan. Csak mi az a kevésbé súlyos? Attól kevésbé súlyos, mert jobban reagál a kezelésre? De mi volt előbb? Az affektív zavar diag. vagy a jobb reakció? Szóval én sem igazán értem...

Ah, értem. Szóval akkor most először kezdem érteni. A két major kórképnek van egy enyhébb változata. Ami skizo esetében a skizoaffektív, bipol esetében a bipol affektív. 

A bipol2 pedig egy rejtélyes ügy. (Mert a bipol1-gyel összehasonlítva miért csak hipománia van és miért rosszabb a depi?)


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Aszonták, h az ún. affektív (hangulati) zavarok jobban kezelhetők. Nekem bipol affektív van, ami gyakorlatilag bipol I, kevésbé súlyosan. (Akkor a skizoaffektív is skizo, kevésbé súlyosan.) Csak mi az a kevésbé súlyos? Attól kevésbé súlyos, mert jobban reagál a kezelésre? De mi volt előbb? Az affektív zavar diag. vagy a jobb reakció? Szóval én sem igazán értem...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Na így jár az ember, ha valamit elkezd kapargatni.

Mi ez a butaság, hogy a bipol affektív = depi-kevert-mánia/hipománia, a bipol1 = depi-mánia, a bipol2 = depi-hipománia?

Hát mindenhol azt írják és dokik is ezt mondták, hogy a bipol1 és a bipol2 = depi-kevert-mánia/hipománia...

Ezt nem értem. 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

bartika írta:

murray head írta:

A 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel. 

http://www.ijsz.hu/UserFiles/000845_eszi_honlapra_20160905.pdf

"Fogalmak - Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával; Bipoláris I típus: major/minor depressziós és mániás állapotok váltakozása; Bipoláris II típus: major depressziós és hipomániás epizódok váltakozása; Ciklotímia: igen enyhe (szubklinikus) depressziós, illetve hipomániás állapotok váltakozása;"

{A skizo/szkizoaffektív diag meg számomra még mindig értelmezhetetlen.}

Nekem kb 16 kórházi kibocsájtóm van amin ezt írja.

3 hete is ez volt velem.

Mármint a bipol affektív?


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Szövegértésből egyes murray head (azaz én), leülhetsz.

"Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával;"

NEM ugyanaz, mint a bipol1 és bipol2. 

Ááááááááááá.


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

murray head írta:

A 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel. 

http://www.ijsz.hu/UserFiles/000845_eszi_honlapra_20160905.pdf

"Fogalmak - Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával; Bipoláris I típus: major/minor depressziós és mániás állapotok váltakozása; Bipoláris II típus: major depressziós és hipomániás epizódok váltakozása; Ciklotímia: igen enyhe (szubklinikus) depressziós, illetve hipomániás állapotok váltakozása;"

{A skizo/szkizoaffektív diag meg számomra még mindig értelmezhetetlen.}

 

Nekem kb 16 kórházi kibocsájtóm van amin ezt írja.

3 hete is ez volt velem.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

A 146-ban és 150-ben hülyeséget írtam. A bipol affektív ugyanis egész egyszerűen = a bipol1-gyel és bipol2-vel. 

http://www.ijsz.hu/UserFiles/000845_eszi_honlapra_20160905.pdf

"Fogalmak - Bipoláris affektív betegség: különböző súlyosságú depressziós, mániás és kevert epizódok váltakozása hosszabb-rövidebb tünetmentes periódusok közbeiktatódásával; Bipoláris I típus: major/minor depressziós és mániás állapotok váltakozása; Bipoláris II típus: major depressziós és hipomániás epizódok váltakozása; Ciklotímia: igen enyhe (szubklinikus) depressziós, illetve hipomániás állapotok váltakozása;"

{A skizo/szkizoaffektív diag meg számomra még mindig értelmezhetetlen.}


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia nemérekrá! Jó hallani, hogy jobban vagy, és segít a gyógyszer.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 6

A frontinnal már egyszer volt egy hónap után kis gondom, amikor abba szerettem volna hagyni, így a rivotrilra se néztem túl jó szemmel, ezért döntöttem a kventiax mellett. Bár igazából semmit nem tudtam róla.

A lamoleptől érezhetően jobban vagyok, most egy csomó teher nehezedett rám,de annyira azért nem nyomasztanak, mint tették volna gyógyszer nélkül korábbi tapasztalatok alapján. Továbbra is kicsit nehézkesen menedzselem a dolgaimat, sokszor szomorú is vagyok, de nem az a totális kilátástalanság van, mint régebben, és kicsit nyíltabb vagyok szociális téren is, kevésbé szorongok.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

nemérekrá írta:

Aha, a Lamóka maradt. A kventiaxból 2x25 mg-ot szedtem, először jól megviccelt, bevettem, kb 20 perc múlva elmentem zuhanyozni, aztán nem bírtam kimászni a fürdőkádból, azt hittem, hogy ott fogok aludni. Aztán hozzászoktam, sikerült végre aludni rendeseket (nem a fürdőkádban Smile meg visszajött az étvágyam is. Nem hosszútávra kaptam, csak az alváshoz, amíg hozzászokok a lamókához. A doki ajánlotta vagy ezt a kventiaxot vagy a rivotrilt. Inkább az előbbit választottam.

Értem. És nagyon jól tetted, hogy ketit választottad. 

A mostani elképzelés szerint sokkal jobb a kis dózis AP, mint a nyugtató. 

Csodálkoztam is nagyon, mikor egy nagoyn jó nevű áter rivo-ra akart tenni (am. xanaxról) keti  helyett. Pedig nem is ketitől voltam meghízva, hanem lítiumtól. De ez az áter azt hitte, hogy engem nagyon zavar, hogy meg vagyok hízva és lásd fent. 

A lítium abbahagyása után teljesen visszamentem normál testsúlyra (ami vékony), ketitől seroquel xr generikumként szedve fogytam, kventiax generikumként szedve kezd visszajönni a normál testsúly. 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen