Gyógyszer

4565 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés


Offline
Csatlakozott: 2019 nov 19

Köszi.

 

akkor majd várom az üzenetet a 3mgs reagilaval kapcsolatban.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Hát... szétnyitva a kapszulát... Az sem "rosszabb" felezés, mint törni/vágni.


3
Offline
Csatlakozott: 2019 nov 19

Napi 1.5 mgt szedek

kell nekem mindennap belole az adag mert par nap alatt elojon a paranoiam:(

probaltam magaban olanzapinet sajnos paranoias voltam


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ja, meg lehet 2 helyett 1-et. Vagy napi 2x 1,5 helyett 1x3-at, vagy kétnaponta a 3-at. Nem tudom, hogyan szeded.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Deee, szét kell nyitni...


6
Offline
Csatlakozott: 2019 nov 19

Kapszula sajnos felezni nem lehet Sad


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Felezni lehet! Akár késsel is...


Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

sajnos nem 3 mg-s

 


9
Offline
Csatlakozott: 2019 nov 19

Lajos annyi lenne a kérdésem, hogy 1.5 mg-s van neked?Offline
Csatlakozott: 2018 már 4

Szia nekem pont van egy felbontatlan doboz reagilám 16.án megyek újra a dr nöhöz ha nem kell ezt többet szednem szívesen elküldöm neked ingyen természetesen

 


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Szia! Bár lehet, hogy nincs olyan ismerősöd, aki hasonló betegséggel küzd, külföldön él és pont ez a gyógyszer kell neki, de lehetnek olyan más betegségben szenvedők, szintén külföldön, akiknek hasonló gondja van más gyógyszerekkel. Próbálj ilyen fórumot keresni, esetleg ingyenes tb tanácsadással próbálkozhatnál még valamilyen szakmai fórumon.


12
Offline
Csatlakozott: 2019 nov 19

Az a gond, hogy nincsen ismerősi körömben, hasonló betegséggel rendelkező emberke.

Igy elég necces lenne, max itt tudna valaki segiteni a beszerzesben, persze penzert cserebe h mindketten jol jarjunk!


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Vki más nevére kéne feliratni...


Offline
Csatlakozott: 2019 nov 19

Sziasztok,

Most költöztem ki Ausztriába és sajnos itt nincsen Reagila.

Magyar tbm mar nem lesz, de nem szeretnem otthon megvenni teljes aron(kb. 30 ezer 30 tabletta).

Valaki esetleg jártas ebben, hogy milyen lehetőségeim vannak arra, hogy továbbra is támogatott áron szerezzem be a gyógyszert?

 

köszi


15
Offline
Csatlakozott: 2020 ápr 8

Ez így van.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 24

Kajál itt még valaki rajtam kívül Amitrexet? Kis dózisban(50mg) kinek mi a tapasztalata vele? Smile Nekem nem olyan szörnyű egyelőre.. olyan se nem jó, se nem rossz. indecision


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Marhaság, olyan, mint a tapaszok meg kenőcsök. A hatóanyag ugyanúgy bekerül a véráramba, kvázi a májat meg a vesét terheli, csak a gyomor-bélrendszert kíméli.


18
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Azt kéne kideríteni, hogy ha a műanyag spirált (sima, szimpla műa. spirál, nulla réz/arany/ezüst bevonattal) nem bírtam - folyamatos erős vérzés, erős fejfájás, 1 hó után persze kuka, mert nem őrültem meg (ill. dehogynem, de nem kell fokozni, akkor vajon a mirenát bírnám-e? Mert hogy ugye az az emésztőrendszert kikerülve, ott nulla irritációt okozva működik. De ha nekem az okozta a problémát, hogy műa. volt a méhemben, akkor megint gondot okozna, igaz? Igaz. Köszönjük, roxy, leülhetsz. 


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 25

A legelső 2-3 nap aludtam tőle 13-12 órát.  És akkor még csak fél szemet szedtem (15mg) 
6 napig fél szem a 7 naptól egy egészet szedek. 8 Napon járok és 30 mg megy este, átlag 8 órát alszok tőle. 
A mellékhatások (Fejfájás, sok alvás az első 3-4 nap jelentkeztek) 
8 napon járok, lekopogom semmilyen mellékhatást nincs már hála. A kérdés nekem bevállik-e idővel? 
2-4 hét mire elméletileg teljesen kifejti a hatását. Sajnos mélyen vagyok nagy, igy már nagyom várom hogy végre hozzon csak egy minimális javulást is. 

182 cm vagyok és 72 kg, ha feljönne pár kg nem bánnám de persze izomban. Laughing out loud A Súlyommal sose volt probléma, elhizni sose fogok. Egyszer voltam 21 évesen 95 kg, de le is adtam pár hónap alatt.
 Offline
Csatlakozott: 2020 ápr 8

Nekem ezek kimaradtak,irdatlan mód szeleburdi és hebrencs vagyok,képtelen vagyok gyógyszert szedni,de utólag nem is bánom.

 

Fogamzásgátlásnál például ezért nem is volt nálam a gyűrűn kívül más opció.


21
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

SSRI-okból megvolt a három (ennyinél többet nem érdemes kipróbálni, de nincs is sokkal több): a citalopram (legelső gyógyszerem, legelső AD-m), a paroxat (amit most is szedek, attól pörögtem fel először) és a fluoxetine (1-2 napig, mert féltem tőle).

De a paroxat (rexetin néven) nekem most egy ideje egész jó barátom. Lekopogom.

A sertraline-t a (saját maga által bevallottan) gyógyszereléshez nem értő terapom (aki áter) írta fel, de nem mertem beszedni.

A fluvoxamine soha nem is jött szóba. 


Offline
Csatlakozott: 2020 ápr 8

Brutál hogy ezek a gyógyszerek mennyire máshogy hatnak mindenkire.. Tényleg ahány ember, ahány "probléma", annyi hatás.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Nekem csak impotencia generáló cukorka volt anno a Zoloft, mert más hatását nem érzékeltem.


24
Offline
Csatlakozott: 2020 ápr 8

Huh baszki,ez nem hangzik jól Sad


Offline
Csatlakozott: 2020 jún 9

Sziasztok.  

Zoloftot kaptam scippa után.  10.napja szedem de most nagyon pocsékul vagyok.  Mit tudtok erről a gyógyszerről?  Köszi


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Volt egy ismim, akiben "elvándorolt", és a szív felé... az összes röntgenképen máshol volt, úgyh folyamatosan mozgott... ("Kidobta" a szervezete.) Végül röntgen alatt műtötték meg. Sad (Már tisztára anyám vagyok: mindenre van min. egy rémtörténetem.)


27
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Valószínű nem vagyok fémallergiás, vagyis nem minden fémre, vagyis nem tudni, milyen fémekre (ezt nem nézték soha). Vagy lehet, hogy nézték, ha abban a nagy általános panelben nézik, amit a hátadra nyalnak. De az nem mutatott fémallergiát.

Spirálból egy spéci volt, mert azt hittem, hogy rézallergiás vagyok. https://docplayer.hu/1253971-Tartalomjegyzek-informacio-az-orvosnak-osszetetel.html "A Goldlily/Silverlily méhen belüli fogamzásgátló eszközök (IUD-k), amelyek (az ismert idegentest- és rézion-hatáson kívül) elektrokémiai védelmet is nyújtanak a nem kívánt terhességgel szemben. A biztonságukra jellemző teherbe esési arány gyakorlatilag azonos a hormonális fogamzásgátlókéval (Pearl-index: 0,8/0,7), és kiemelkedően alacsony a kilökődések gyakorisága (0,5/1,5) is. A szabadalmakkal védett Goldlily/Silverlily fogamzásgátló eszközöket a legmegbízhatóbb IUD-k közé sorolják [1]. Ugyanakkor működési élettartamuk igen hosszú (hét év), a Goldlily-Double spirálok esetében pedig tíz év. Minden Goldlily/Silverlily spirál T-alakú poli-etilén vázból áll. A hordozótestre, a Goldlily Plastic típust kivéve, spirál alakban különféle fémhuzalok vannak feltekercselve. Ez a fémhuzal a Goldlily esetében arany-réz ötvözet, a Silverlily estében pedig ezüst-réz ötvözet. Ezen ötvözetek elkészítéséhez nagytisztaságú anyagokatt használnak, az összes szennyezőanyag mennyisége maximum 0,01 %. A következő típusok léteznek: Goldlily/Goldlily-Exclusive (arany-réz ötvözet) és Silverlily (ezüst-réz ötvözet). E típusok esetében a fémhuzal az IUD hordozótestének felületén egy rétegben van feltekercselve. Goldlily-Double (arany-réz-ötvözet). E típusnál az ötvözetből készült fémhuzal a hordozótest felületén két rétegben van elhelyezve, amiből hosszabb élettartam következik. Goldlily-Conditioned (arany-réz ötvözet). A réztartalmú eszközök felületén a felhelyezést követően egy idő után egy réteg képződik, amelyből a későbbiekben rézionok oldódnak ki. A Goldlily-Conditioned típust ennek a fiziológiás állapotnak megfelelően készítettük elő, ezáltal az eszköz azonnal kifejti maximális hatékonyságát. Goldlily-Plastic. Ennél a típusnál a hordozó testre nincs fémhuzal feltekercselve. (A Pearlindexe eltért a többiétől.)" 1 hónapig bírtam is...

Műanyag spirálok: https://edigital.hu/irodatechnika-iskolaszer/irodatechnika/spiralozogepek-es-kiegeszitok/muanyag-spiralok-c28927

Ezt is megtudtam:

https://ladysdoctor.com/hu/orvosi-cikkek/cikkeim/33-mehen-beluli-eszkozok/

"A XX. század elején az úriasszonyok a kellő számú utód megszülése után az arany karikagyűrűjüket tetették a méhükbe közvetlenül szülés után a bábaasszony-nyal."


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Elgondolkodtató... A vibri odavaló, vagy nem odavaló? Mi a határ az odavalóságban?


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Köszönöm. Engem semmi nem borít meg, csak ki. Smile) Am. semmit nem tudok oda betenni, ami nem odavaló. Smile Vonatkozik ez a méhemre is, így a spirálra is. 

A normál tabit 3 évig simán bírtam, aztán abbahagytam, lett gyerekem, utána még másfél évig szedtem, azóta nem. És lett még egy gyerekem. 

Most ennyi idősen elég röhejesnek tűnik, hogy még védekeznem kell, de hát ez van. Smile)) A gyógyszer miatt nagyon fontos lenne. Sad Marad a mini pill. A szervezetem meg agyonterhelve. De inkább, mint abortusz.


30

Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Á, fémallergiás... Nem 1szerű a csaj. Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2020 ápr 8

Csak azért kérdezem mert én pl gyűrűztem egy ideig,(most jelenleg nem,de teljesen más okokból) és engem például a gyűrű nem borított fel. Illetve tökre nem mindegy,mert negyed annyi hormontartalma van,mint a többi hormonosnak.

 

Rézgyöngy esetleg? Az hormonmentes teljesen.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Jaj, dehogy ragaszkodom hozzá! Csak nem jön szóba semmi más. Esetleg a mini pill más formátumokban (injekció, implant, hüvelygyűrű, hormonos spirál). Tehát ezek mind hormonosok. És nem igazán jók. A többit nem bírom.


33
Offline
Csatlakozott: 2020 ápr 8

muszáj szájon át szedhető? úgy értem ragaszkodsz hozzá? 


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Kleó írta:

A kalmót a térd közé kell szorítani!

Á, soha. Pedig volt is trombózis a családban.

Jaj tényleg, hüle vagyok már.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Készülj fel sok alvásra és hízásra, am. jó szer, biztonságos szer. 


36
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A kalmót a térd közé kell szorítani!

Á, soha. Pedig volt is trombózis a családban.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Kleó írta:

A kalmoval megfelelő pózban lehetséges... (állva, turul - há-turul) Laughing out loud

Én 48-ig szedtem... Egy német készítményt.

Szerk.: Schering-gyszergyár-féle, van nekik többféle, még klimax alattra való is!

Smile) Hehe.

A turul pózban nem esik ki a combok közül a kalmo? cheeky

Nah, tényleg? Nagyon köszi!!! Fú, de jó. Te nézettél Leiden mutációt? Én még soha. 

 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

yes


39
Offline
Csatlakozott: 2017 okt 25

Üdv! Rég irtam, gondoltam megteszem akkor! Smile
Na végre eljutottam Pszihiátriára, egyik ismerős gyógyszerkutató, ö a Mitrazapint ajánlotta mert az biztonságos.
Szóval kaptam 0,25-ös xanaxot, napi 2 reggel este kell szednem. De egyáltalán nem érzem a hatását XD
Az Antidepresszánst viszont péntek óta szedek, egy felet és nagyon jókat alszok tőle. Egyetlen rossz mellékhatása a folyamatos fejfájás ami 2 napja kisér. Erős vagyok remélem idővel elmulik a hatása, ha meggyógyulok akkor már megérte belefogni. ( Vagy teszem azt tünetmentes leszek)

10 éves élek depresszióval, Reménykedjünk bevállik a Mitrazapine. Még pár hét múlva irok ide, hátha valaki elolvassa később. ( És merevedési panaszok sincsenek) XD 
 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

A kalmoval megfelelő pózban lehetséges... (állva, turul - há-turul) Laughing out loud

Én 48-ig szedtem... Egy német készítményt.

Szerk.: Schering-gyszergyár-féle, van nekik többféle, még klimax alattra való is!


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Segítség! Help! Hilfe!

Bipol, még épp fogamzóképes korban lévő nőnek (nekem) szájon át szedhető fogamzásgátló van??

Leiden mutációt nézetnék természetesen.

Bipolra most depakine-t szedek, mellette nem szabad (tilos!!) teherbe esni.

A korom a fő kérdés, hiszen ennyi idősen egészséges nőknek sem adnak száájon át szedhető fog.gátlót. Vagy marad a kalmopyrin? 


42
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem pusztán csak f.sni jó...


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Depakine!! Mindig, mindenkinek!

Igaz, hogy bepisilek tőle időnként Smile, de a pörgés és a szorongás is (!!!!) sokkal jobb. 


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Felhívtam, napközben szedhetek 1-1 kvetit és Frontint ha kell és még egy hetet ki kell így bírni. Akkorra kezd elvileg hatni. Ha nem, akkor megy a levesbe.


45
Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Téged, úgy tűnik, túlpörget. Mint laikus nem mondhatom, DE én hagynám a fenébe...


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Egyszer még vagy 8 éve kaptam próbából Depakine-t, amitől a hajamnak majdnem a fele kihullott, úgyhogy egy hét után abba kellett hagyni.

 

A Brintellix következő remek hatása, hogy iszonyúan szorongok, pánikolok, ma fel se keltem. Ez tegnap kezdődött igazán. És altatóval sem tutdam elaludni. Extrém szorongás meg gondolatfelgyorsulást és pre-pszichotkus állapotot vált ki nálam. Most mi a fenét csináljak? hagyjam abba? Héfőn tudok beszélni a dokimmal, de addig be fogok csavarodni. Van kventim, azt napközben be tudom esetleg venni Frontinnal, hogy kibírjam, hátha mégis elkezd hatni a brintellix és elmúlnak a kezdeti mellékhatások. Szerintetek? Attól is félek, hogy lebasz a doki, hogy mindenfélét beszedek magamtól.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Aztat én nem tudhatom, nekem mind2. És röhej, de (már) pontosan meg tudom különböztetni, mikor mellik tör föl. Haver a borderes megnyilvánulásokat nem érti, neki az véletlenül pont nincs.


48
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 13

Jah. 

Mégis jobb csak az egyik, mind mindkettő. Smile


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Már felhomályosítottam... Na, ennyi off belefér!


Offline
Csatlakozott: 2019 júl 25

Hopsz... asszem rossz helyre írtam blushblushblush

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen