Gyógyszer

3155 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

kaptam seropramot(citalopram),nagyon bevállt aktivizál pörget(egyenlőre)


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Sziasztok!

Ha van itt valaki, aki szed/szedett Invegát, lenne pár kérdésem. Megköszönném, ha jelentkezne!

d.k.


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Csak az orvosom már belefáradt a sok váltogatásba,nemtudom már énse melyik AP vállt be a legjobban. most bevettem fél olanzapint amit már elhagytunk,hátha jobb és jobb.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

Szerintem 1 db AP kéne maradjon... Amitrex is jó, Rivotrill is! 

Szerintem a Ketilept is jó gyógyszer. ( szóval szerintem vannak jó gyógyszerek)  Te érzed melyiktől hogy vagy, az egész életünk próbálkozás, hogy hogyan legyünk jobban. ----

Az ember előbb utóbb ráérez mi az ami neki bevállik, mi az ami kevésbbé. Az orvossal konzultálva is meg lehet beszélni ezeket,  szerintem. Azért neked is jó érzés, ha ő is rábólint mielőtt változtatsz, nem?


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

Szerintem 1 db AP kéne maradjon... Amitrex is jó, Rivotrill is! 

Szerintem a Ketilept is jó gyógyszer. ( szóval szerintem vannak jó gyógyszerek)  Te érzed melyiktől hogy vagy, az egész életünk próbálkozás, hogy hogyan legyünk jobban. ----

Az ember előbb utóbb ráérez mi az ami neki bevállik, mi az ami kevésbbé. Az orvossal konzultálva is meg lehet beszélni ezeket,  szerintem. Azért neked is jó érzés, ha ő is rábólint mielőtt változtatsz, nem?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

semimlyenek,elején energizált egy darabig aztán ez elmúlt,ha megemeltem meg olyan szarul lettem mint soha....soha többet

szedek még rivotril,amitrex,reagilát ezen kivül

 

a reagilától se érzek semmit mi lenne ha elhagynám? 1 hónapja szedem,nekem az amitrex a legbeváltabb AP,1 db fajtán gondolkodom,ha hirtelen elhagyom lesz bajom?


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

Milyennek érzékeled a Ducillita-t?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Baj ha magamtól megemeltem 120 mg ra,60 ról? Az orvosom szabin van ezért nem tudok róla beszélni.Tudom sosem szabad emelgetni magattól de ha már szedem fél éve és semmit nem érzek tőle.... most ez igy nemrossz,csak teli izzadtam az ágyat. szerotonin szindromám nem lesz ugye?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 22

nézd, az AD-k és AP-k pontos hatásmechanizmusával még az orvosok sincsenek tisztában, a keresztényi jócselekedet nevében szeretik túldozírozni a gyógyszereket. pl. én ripserdalt szedek + 2 AD-t + rivotrilt. AP kell, mert pszichózis alakulhat ki, más skizofrénia pozitív tünet mellett, ettől akarják megóvni az egyént és a társadalmat. Igen, túlzott AP-t, ripserdalt állítottak be, ezt sikerült kissé csökkentenem.


Offline
Csatlakozott: 2019 már 16

Jelenleg antidepresszánsból a Duciltiát szedem. Reggel 60 mg, délben 30 mg. Rivotrilból a 0,5-öst, 1/2-1/2-1-2. Korábban szedtem Scippát is (antidepi), egy ismerősömnek pl. az nagyon jó volt. Köszönöm szépen a válaszod! Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szia!

A Keti terápiás adagja 400-800 mg, de ha hosszabb ideje nincs pszichotikus tünet, le szokták állítani fokozatosan. Doki mit mond erről? Nekem a Lamolep milliószor jobb, mint a Depakine Chrono, az marad is "állandóra". Milyen antidepit szedsz? Mert ha úgy érzed, hogy már nem használ, cseréltesd le! A Rivotril... hát, ha nem emeled az adagot, akkor kis mennyiségben, ha kell.


Offline
Csatlakozott: 2019 már 16

Sziasztok!
Én leginkább a Ketilept-tel kapcsolatban szeretnélek Benneteket kérdezni.
/... de lesz itt más is.../
2017 januárjától szedem, amikor is egy pár hónapos mániás epizódom nagyon durva dolgokba ment át (téveszme, hallucináció), és a pszichiátria zárt osztályán találtam magam. Akkor 500 mg-mal "engedtek haza", amit később 800 mg-ra emelt (egy másik doki). Nem durva "adag"ez???
Emelett Depakine Chrono beállítás is történt, ez később Lamolepre lett cserélve.
Antidepresszánst is szedek, ill. Rivotrilt.
Időről-időre felmerül bennem ugyanaz a kérdés, hogyha már nincsenek meg azok a tünetek, amik akkor (közel két és fél éve volt), akkor mi a túrónak kell még szednem a Ketilept-et???
Amikor pár hónapja a 800 mg-ot (egy másik-másik doki) lecsökkentette 600 mg-ra, annyit éreztem, hogy tisztább a fejem. Akkor körvonalazódott bennem az, hogy talán már a kiba....tt sok gyógyszertől voltam rosszul, nem pedig az állapotom miatt.
Az utóbbi időben leginkább depressziót tapasztaltam, szétesést, és ami a legjobban zavar: idő- és memóriazavarral tarkítva.
Volt úgy, hogy ugyanazzal a gyógyszermennyiséggel voltam jól is, illetven voltam szarul is.
A jelenlegi 500 mg-ot tegnap magamtól lecsökkentettem 300 mg-ra.
Mert már elegem van. De nagyon. Úgy érzem, ez a gyógyszer felzabálja az agyamat.... is...
Normális életre vágyom (van egy 9 éves kislányom, és férjem), jelenleg nem dolgozom,
de nagyon szeretnék... most még nem merek a munkavállalásra gondolni.
Akinek van ezekkel a gyógyszerekkel kapcsolatos "tapasztalata", kérem írjon.
Köszönöm.

 


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Sziasztok!

Van itt olyasvalaki, aki 10 mg Olanzapin-tól nem hízott?

 

üdv, d.k.


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

Ügyes vagy, hogy elhagyod jól bírod, mellé minimálisan a rivotrillt emelném átmenetileg, kitartást, a Sertralint jó, hogy végre elhagyod, nekem annó semmit sem ért!


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 25

Nekem kb 2009 óta van egy alap depresszióm, amivel már megtanultam együtt élni. De a Stillnox szedése utána jött elő főként ez a egész. Kedden 12 óra munka után majd nem elbögtem magam és csak azt járt a fejembe meg akarok halni. Utána aludtam és mentem megint dolgozni, 3 napot bírtam így gyógyszer mellékhatásokkal dolgozni. 
Acélüzzem feldolgozó volt külföldön, maga a munka is kurva nehéz volt. De így depressziósan,szorongással elviselhetetlen volt. 4 napra 88E forintot kapok, napi 22E-be vagyunk netto 2300 órabér.  Havi 500E meglett volna és így helyre rakhattam volna az életem, most viszont haragszom magamra hogy nem bírtam ezt a egészet.

Pont mikor a legjobb teljesítménybe kellet volna lennem, betegedtem le a legjobban. 
Más felől nekem depressziós embernek túl nagy lépés volt ez a 450 km-re legyek otthonról. Már indulás előtt 3 nappal szorongtam és alig bírtam aludni, a külföldi létt alatt megettem annyi ideget. 

Az antidepresszáns "Rendes gyógyszert" meg azért nem merek szedni mert félek hogy kiölni a nemi vágyat. És akkor nem csak depressziós leszek hanem még impotens is. 


Offline
Csatlakozott: 2016 okt 29

szia. Smalville ! a Stilnoxtól lettél depressziós ?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

4 napja nem szedem a sertraline zentivát és áramütés szerü érzés szokott lenni a fejemben,plusz egy kicsikét rossz a közérzetem,hirtelen hagytam abba.mikor múlik el az elvonás? 150mg ot hagytam el hirtelen.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 25

Üdv! Szóval a múlt héten csütörtökön kezdtem el szedni egy altató hogy tudja aludni, Stilnox a gyógyszer neve eleinte fél szemet vettem csak be. 
Az egész az miatt volt mert a héten hétfőn jöttünk ki ausztriába dolgozni, életembe elsőnek jártam ilyen távol a hazától és nagyon ideges voltam miatta. Szóval egyrészt a munka is kemény volt, kemény fizikai munka napi 10 óra. A legnagyobb gond az volt hogy nagyon depressziós lettem tőle és folyamatosan szorongtam még munka közbe is. Szóval kedden feljött az egész depresszió meg minden, és csak azt járt a fejembe hogy meg akarok halni. Végül a munka nehézsége miatt, és a gyógyszer mellékhatásai össze adodtak és 3 napot mentem be. Pénteken jöttünk haza, de valami megváltozott bennem a altató miatt, még most se vagy az mint előtte.


Például többször pánikoltam be a héten, a depresszió folyton rám tört stb és sokszor idegeskedtem. Az a helyzet én alapból is depresszió vagyok, de a Stillnox nagyon mélyre rántott le. Csütörtök óta nem szedem, most azon gondolkozok mit csináljak? Hétfőn menjek orvoshoz és vagy várjam pár hetet hátha javul a heyzet?

Arra is gondoltam lehet bele vágok egy gyógyszeres kezelésbe, "Antidepresszáns". 
Sajnos depressziósan az ember nagyon nehezen tud dolgozni, de már az is kihívás ha ki kell menni a házból. Egyedül félelem az anti depresszánssal kapcsolatba a Szexuális zavar. PTSD ami valakinek kezelés után se múlt el, ez mennyire gyakori mellék hatás?

Most az egész gyógyszer szedés,környezet változás, kemény munka szét szedett mentálisan. Ez a munka lett volna a nagy reményem hogy végre új életet kezdjek, havi 500 körül kaptunk volna. De most megint romokba hever az életem, milyen rossz hogy pont ilyenkor támadott be a depresszió.


Offline
Csatlakozott: 2016 okt 29

rivotril is erős függőséget okoz. Én már csak tudom sajnos...


Offline
Csatlakozott: 2019 ápr 24

Szia Gergő!

A férjemnek írták 2 napja a Parnassan-t.Azt mondta doki,hogy amíg hozzászokik,addig szedhet 2x0,5 Helexet,utána azt már nem,max. 3 hét.

Direkt megkérdeztem,hogy muszáj e AP-t,mivel párom édesapja Skizoaffektív,40 éve szedi ezeket a gyógyszereket,3 kórházi kezelésen van túl.Mostanra erősen a parkinzonizmus tüneteit mutatja,remeg,csoszog,alig tud beszélni,totál be van lassulva,szomorú látvány.

Férjemnél Bipolaritásra esküsznek az orvosok,de érdekes,hogy szerintünk nem mutatja a tüneteit,az itteni teszt szerint sem.A skizoaffektív tüneteket inkább,az itteni teszt szerint is.Doki szerint,a kezeletlen Bipo átmehet skizoaffektívbe,sőt a Bipo,mániás szakaszát nagyon nehéz megkülömböztetni a Skizo-tol.

Mégis azt mondja,ez "csak" bipoláris affektív zavar.

Ha biztos volnék abban,hogy csak az,soha nem adnék neki ilyen mérgeket,inkább elviselném azt,amivel a bipolaritás jár.Nem akarom,hogy leépüljön!De a doki azt mondta,hogy a Parnassantól nem fog.

Fura is volt,hogy hogyan lehet ez ennyivel kíméletesebb.Offline
Csatlakozott: 2019 ápr 24

Kedves HÁzikusz!

A Rivotril közepes felezési idejű Benzodezapin,míg a Xanax,Helex,Frontin(alprazolam) gyorsabban szívódik fel,tehát nagyobb,erősebb függőséget okoz.Orvos és gyógyszerész szerint,ezért inkább Rivotril.

Jobbulást Neked!


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

sziasztok

Reagila gyógyszert irt fel az orvosom,de sajnos egyik gyógyszertárban sem volt,legalább 5-6 ot bejártam. na most ugy tudja az orvosom hogy nem szedem a sertraline t mert azt a gyogyszert elhagyatom fokozatosan orvos utasitására,de sajnos 150mg nál tartok,le lehet tenni hirtelen a sertralint?? Ugymondva hazudtam az orvosomnak hogy már elhagytam,6 gyógyszert mégse szeretnék szedni.Kérlek adjatok  tanácsot hogy tegyem le a zoloft ot hogy szedjem a Reagilát.


Offline
Csatlakozott: 2016 okt 29

Sziasztok.  Brintellix -et kezdtem szedni kis adagban. de borzalmas álmatlanságot okoz nálam. nem hagy aludni.  altatót nem akarok szedni. tapasztalt már valaki ilyet ?


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

0,5 ös Rivotrill felét szedem csak már több, mint fél éve, elvagyok vele, de érdeklődöm, hogy szerintetek alvás elősegítésére melyiket szedjem hosszútávon maradjon e a 0,5 ös Rivotrtill fele, avagy cseréljem le Frontinra vagy Xanaxra.  Melyik az egészségesebb? Vagy kérdem úgy melyiknek van kevesebb mellékhatása hosszútávon? Frontin vagy Rivotrill?


Offline
Csatlakozott: 2018 júl 26

Régebben is le akartad tenni a Sertralint, nos ha engem kérdeznél én ugyan nem szedtem ekkora adagot, azt hiszem, de egyik napróla  másikra le tudtam állni semmi bajom nem lett. Esetleg, mást amit meg szedsz és van is hatása minimálisan míg leállsz a sertralinnal, azt növeld, de csak átmenetileg.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Sziasztok!

Próbálta közületek valaki a Reagila nevű gyógyszert? Hatások/mellékhatások érdekelnének. Nagyon gyakori mellékhatáskén parkinzonizmust ír ezért nem merem elkezdeni szedni. Viszont külföldi fórumokon olvastam, hogy valakinek nagyon bevált. Ha van a gyógyszerrel tapasztalatotok írjatok légyszi!


Gon
Offline
Csatlakozott: 2013 aug 3

Sziasztok!

Szedett már valaki dulodet gyógyszert? Vélemények, tapasztalatok érdekelnének. Mert én most azt fogok szedni egy másik helyett.


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Szia!

Hát a költözködés igencsak idegtépő. Sajnos párszor volt részem benne, utoljára tavaly októberben,de végre sajátba. Nehéz, de ha pakolsz és nem agyalsz nem lesz gond. Mindig csak egy kis lépést előre. Gondolom vannak akik segítenek. Hidd el jobb lesz ha már átcuccoltatok, megkönnyebbülés lesz,még ha sokat kell pakolni is míg minden a helyére kerül. Én már hetekkel előtte ideges voltam, de elkezdtem szelektálni a felesleges dolgokat,amiket nem akartunk vinni, elajándékoztam amit lehetett, vagy a ruhagyűjtőbe vittem a gyerekek kinőtt ruháit. Szép lassan készültünk. Aztán majd szép lassan megszokod az új helyet.

Kitartást hozzá!!


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Hogy lehet elhagyni a Sertralint? Mivel az orvosom baszik rá hány gyógyszert szedek,ezért én leépitem folyamatosan,200mg ot szedek mennyivel csökkentsem elsőnek? Hány hét alatt lehet elhagyni?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Költözködésben vagyunk , és stresszelek miatta meg szorongok. albérletbe lakunk és megyünk egy másik albérletbe. nem tudom hogy vészelem át ezt az időszakot,de nagyon nem hiányzott az egész.Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Nem tudom kilehet ez az orvos,de sok esze nincs.

 

Nos 3 AP nem hoz megoldást.Max 2 fajta AP megengedett a szakirodalom szerint.

 

sok sikert


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

Redukálom akkor magamnak a gyógyszereket,ha az orvosom képtelen,hogy bassza meg magát. Már bocs hogy ezt írom,alig birok reggel felébredni az ágyból. Így dolgozni se tudok.


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Sajnálom! Nincs mit .


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Sajnos akkor marad ami van.

Elviselni és elfogadni.

Köszönöm!


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

sajnos nincs ilyen


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

Sziasztok!

Létezik egyáltalán olyan gyógyszer,ami megszünteti az állandó feszültséget,ami még éjjel sem hagy aludni, de nincs ezer mellékhatása,nem AP, és nem hízom tőle 30kilót? Már elegem van nagyon. Xanaxot szedek,arról akartak AP-vel leszoktatni, de rettenet ami a gyógyszer lapján szerepel, és rettegek bevenni. Ott is hagytam a dokit,mert már előre szóltam neki,hogy nem tudom bevenni az antipszichotikumokat,már 3-al próbálkozott a régi dokim is,sikertelenül. Félek tőlük. Generalizált szorongás a jelenlegi diagom. De voltam már bipoláris és bordeline is. 


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

akkor szedd az amitrexet és a  rivotril meg max 1 antidepresszánst de semmi egyebet nem kéne...


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Én 819mg Paliperdon Palmitát elnyújtott észter depó injekciót kapok 3 havonta,de eszembe nem jutna  beszedni  még több Paliperidont!!!!!

alváshoz 20mg Olanzapin Tevát kapok és 2mg Rivotrilt. Mértéktartónak kell lenni. Mi a  faszért szedsz 800 mg amitrexet meg ezt a  sok szemetet???

Nem jó a Parnassan neked meg 2mg Rivotril  alváshoz és nappalra egy kevés Parnassan ?


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

számomra az amitrex a leg beválttabb AP,az olanzapint be se szedem már,így már csak 1 antipszchiotikum marad. kidobom


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

minek szedsz még 800mg amitrexet is ???

 

 Nem elég az Olanzapin. Na figy ez nem olyan drogozás,hgy beállok mnt a  szög. ezek a  gyógyszerek a Dopamint és a  szerotonint blokkolják és  rendetv tesznek a  vegyületek között, valamint idegbénítók. Mindenből annyit kell szedni amennyi épp hatásos. Mert ezek  mindig károsítják az agyat és a  testet a hormonháztartásodat.Kérj orvosi segítséget !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

 


Offline
Csatlakozott: 2015 már 27

kharzak írta:

sziasztok

 

az lenne a problémám,hogy csökkenteni akarom a gyógyszereket,én nem tudom az orvos mérgezni akar engem ezzel a sok gyógyszarral,és hogy képes 5 gyógyszert szedetni velem de csökkentem akkor magamtól. létezik azis ha nem szednék ennyit jobban lennék,mert az egyik elnyomja a másik hatását. ezeket szedem Cymbalta 60mg , sertralin 200mg, amitrex800mg , rivotril 2 mg, parnassan 10mg, melyiket csökkentsem elsőnek? és mennyivel?

 

Szia!

Szerintem azért ennyi gyógyszernél érdemes orvos segítségét kérni. Én csak a parnassant és a rivotrilt ismerem a gyógyszereid közül.

Nekem az új dokim írta fel a Parnassant, este 2,5mg. Azzal akarta csökkenteni a xanaxot, majd elhagyni. Lehet a nyugtatóval kellene kezdeni? De a Rivotrilról is csak morzsánként lehetne leszokni,ahogy hallottam elvonási tünetek ott is vannak.

 


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Úr isten! Orvost kérdezd. Ennyi gyógyszer soha nem kell senkinek.Még Organikus Pszichózisban sem !!!


Offline
Csatlakozott: 2015 szep 21

sziasztok

 

az lenne a problémám,hogy csökkenteni akarom a gyógyszereket,én nem tudom az orvos mérgezni akar engem ezzel a sok gyógyszarral,és hogy képes 5 gyógyszert szedetni velem de csökkentem akkor magamtól. létezik azis ha nem szednék ennyit jobban lennék,mert az egyik elnyomja a másik hatását. ezeket szedem Cymbalta 60mg , sertralin 200mg, amitrex800mg , rivotril 2 mg, parnassan 10mg, melyiket csökkentsem elsőnek? és mennyivel?


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Nos én is a  Tevát szedem,de nem filmtabletta hanem szájban diszpergálódó tabi.Az étvágynövekesédt 1 hét alatt. A kg-k meg 2-3  hét alatt jöttek fel.

Én is mindig attól félek,hgy Diabéteszes leszek Laughing out loud

Prozac van még  írják betegeknek.


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Olanzapin Tevát szedek. Hmm...rendesen belenyúl az anyagcserébe. És te hány nap után tapasztaltad az étvágynövekedést, vagy hízást?

Még a 90-es évek közepén kaptam Prozac-ot, az egy régebbi antidepresszáns volt, nem tudom, írnak -e még ilyet, na attól 4 hónap alatt 25 kilót híztam, de észrevétlenül..csak pislogtam, hogy nem ment rám semmi. Nagyon érzékeny vagyok sajnos, gyógyszer nélkül is jojó van.


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Az Olanzapin 10 mg felett bizonyítja hatásosságát.

 10mg-tól már lehet  kg-t felvenni.


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Szia! Ez az egyn érzékenységétől is függ. Tehát induviduális!

Én 20mg Olanzapint szedek alváshoz, nem eszem sokkal többt mégis 1 hónap alatt 5kg-t híztam. Ezt előre nem lehet megjósolni

 

Az Olanzapint milyen márka néven szeded? vagyis  melyiket?


Offline
Csatlakozott: 2016 jún 29

Sziasztok!

Ti mit tapasztaltatok, antipszichotikum mennyi idő alatt vált ki étvágynövekedést? Kis adagról beszélünk, pl. 5-10 mg olanzapin.

előre is köszi!


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

1ül vagy otthon? Ha Impluzív kontrollvesztésed van hívd az ügyeletet és minnél elöbb pszichiáriára kell,hogy kerülj


Offline
Csatlakozott: 2019 már 8

Haloperidol ? aki agresszív annak azt kis szokták adni.

Kémiai lobotómia de hatásos nagyon!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen