Étkezés

615 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Mindig örülök, ha látlak itt felbukkanni és nem szeretnélek a kritikámmal elüldözni!!! 

Megértem, h neked az anorexia/bulímia miatt fontos, h sovány legyél. 

Egy percig sem vitatom, hogy soxor nem úgy állnak hozzád, ahogy az neked jó, nem szépen beszélnek veled és ez nem a Te hiábád. De próbálom az Ő szemszögükből is nézni a dolgot. Egyszer már betegre éheztetted magad és gondnokként és szülőként felelősek érted. Tenni szeretnének az ellen, hogy ismét lefogyj és árs magadnak. Mit tennél, ha gyereked lenne v gondnokként felelős lennél valakiért és olyat tenne, ami árt neki? Sztem Te is elleneznéd.

Az a baj, h a tiltással, a rád erőltetett étkezéssel bár a súlyod jó, de lelkileg ez nem megoldás. Azzal, h tiltják h FB-n posztolj Reménynek, elérik, h ne tégy olyat, amit nem kellene stb. De ehhez más segítségre is szükséged lenne mert így szenvedsz. 

Ne menekülj el innen, ha nem értesz egyet, inkább írd le, h mit gondolsz, mi bánt, mi fáj!!! Te ugyanúgy lehetsz kritikus! wink


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Sziasztok. Ismét itt vagyok. Ti mit gondoltok arról, hogy egy adott emernek megszabja valaki, hogy tegyük fel 55 kg-nak kell lennie. Tehát, nem fogyhat, hízni hízhat, de 55 alá nem mehet. Nálam most ezt vezették be :'( Nagyon lehangolt vagyok emiatt.


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Sziasztok, ritkán tudok jönni, bár kb 2 hetente 1 hetem majdnem "szabad", de nincs túl sok időm itt lenni. A terápiának még nem néztem utána, bevallom. Amúgy szerintem az arany középút a jó az étkezésben is mint másban, tehát enni amit megkívánunk, de nem túlenni magunkat. Vagy nem enni, ha nem vagyunk éhesek, de azért rávenni magunkat a 3x-i étkezésre. Ez nekem nem egyszerű. Még mindig bennem van a "régi gondolkodásmód", mikor 39kg-ra fogytam le. De belátom az nem jó... csak még lelkileg inkább arra húzok. Szerintem érdekes dolgokat írtatok itt le Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Persze, TÙlzabàlni meg nem enni eleget lehet...

 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Szerintem is van olyan, hogy ráérez az ember és megkívánja azt, amire szüksége van.

De valszeg ez nem minden esetben van így. Ha mindenki azt és annyit enne, ami ideális számára, akkor nem lenne ennyi sovány, elhízott, cukorbeteg stb.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Szerintem az "ami jólesik" a helyes megoldás, de ezért már megkaptam a magamét, h "tudom, h neked az az álláspontod, h amit megkívánsz/ami jólesik, az nem árt". Meggyőződésem, h a szervezet "megmondja", mit kíván...


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Úgy látszik, h az vagy az IS okozza. 

Van pár tünetem, ami pszichés és szervi gond okozta is lehet. A fáradékonyság és az emésztés is ilyen. 

Egy biztos, amióta szedem, könnyebben emésztek és az étvágyam is jobb (B vitamin komplexet is szedek).

Csak azt sajnálom, h megint le vagyok korlátozva. Azt hittem, hogy javultak az eredmények és visszatérhetek a normál étrendre, azaz néha egy kis téliszalámi vagy camambert sajt is ehető...

Sztem még 1-2 hétig eszem, ami jól esik es utána folytatom a diétát.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem. Akkor segít, ha májrendellenesség okozta az emésztési problémát. Én anno csak viszolyogtam tőle...

 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Májra, de sehol nem írják, h az emésztést segíti. Lehet, h véletlen egybeesés...


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az kimondottan a májra jó. Nekem epegondom van... Azért mondom, h érdekes dolog, teljesen egyéni (ez is). 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Kleó írta:

Ez az emésztés érdekes dolog... Én ha a növényi táplálékot erőltetem, totál K. O. Püffedés, hasmenés, gyomorgörcs, epegörcs. Ja, a kimondottan zsírosat sem bírom. De fehérje+rengeteg szénhidráton ellennék, ha "szabad" lenne. 

Nekem a zsíros (pl hús) nem okoz panaszt. A tejtermékek, zöldségek és a szénhidrát (kenyér, tészták) igen. 

Emiatt (is) gyakori, kis étkezést javasoltak.

De: azt tapasztalom, hogy ha az étkezések között kevés idő telik el, az is gond. Tehát a napi 5-7 szeri étkezést korán reggel kellene kezdenem és az utolsót késő estére tenni. 

Most szedek Legalont. Azóta jobb.


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Anorexiànál a beteg fogyásra törekszik, én fordítva (de étvágytalansággal nehéz) illetve a lentebb részletezett okokból jobbnak látják most, hogy ne érjem el az áhított súlyt. 

Ingyenes lehetőség nincs a lakóhelyed közelében terápiára?


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ez az emésztés érdekes dolog... Én ha a növényi táplálékot erőltetem, totál K. O. Püffedés, hasmenés, gyomorgörcs, epegörcs. Ja, a kimondottan zsírosat sem bírom. De fehérje+rengeteg szénhidráton ellennék, ha "szabad" lenne. 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Gyerekkorom óta vékony vagyok.

Amikor AP-t szedtem, zabáltatott, azzal sokat híztam, de a koleszterinem eléggé elszállt és akkor már erre is írtak gyszert.

Amikor leállították a gyszereket sokat fogytam. Étvágyam sem volt, illetve hányós/hasmenéses időszak is volt (megvonási tünet).

Utána próbáltam hízni (roboráló étrend ajánlásai szerint). Híztam valamennyit (nem sokat), de újra magas volt a koleszterinem és jött a meglepetés. Májzsírosodás alakult ki, a 3 stádiumból (súlyossági fokozat) a legrosszabb eleje.

Erre fogyókúrát javasoltak!!

Ekkor elmentem dietetikushoz, hogy most akkor mit egyek, mit ne, mert hízni szeretnék, de a zsírt a májamról is el kell tüntetni.

Egy nagyon zsírszegèny étrendet javasolt + szénhidrátot emelni, hogy hízzak, de azt is mondta, hogy ezzel az étrenddel nehéz hízni. Kalóriatakarékossági okokból a mozgást nem javasolta. Amikor emeltem a szénhidrátot, kínlódtam az emésztéssel (látványos puffadás, görcsök, hasmenés). Szénhidrátból visszavettem, ha agyonütnek se bírok többet, úgy nézek ki estére mint, aki terhes és néha már no-spa is kellett. Probiotikum, szimetikon és hasonló szerek nem használtak.

Maradt a zsírszegény étrend, annyi szénhidrattal, ami megy.

Nemrég voltam kontrollon. A koleszterin, triglicerid a diéta hatására sokat javult, a zsírmáj eltűnt.

Mentem a vizsgálati eredményekkel a hepatológushoz es azt mondta, hogy mivel a laboreredmények, majvizsgálati eredmémyek szerint EZZEL a súllyal és diétával vagyok egészséges, maradjon ez. Nehogy a végén hízástól megint boruljon minden. A legfontosabb most az, hogy a zsírmáj ne térjen vissza. Ez időnként (nem mindenkinek) gyulladást indít el, ami hosszú idő alatt májzsugorhoz vezethet és a meglévő problémám súlyosbíthatja.

 


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Köszi szépen Kiscsillag. Igazad van, terápia kellene, de nincs pénzem. Édesanyámékkal lakok, ők segítenek, de amúgy még megélni sem tudnék. Sajnálom, hogy azt mondták Neked, hogy ez a súly a "jó", azaz hogy ez a súlynélküliség, mert 17-es BMI már szerintem Anorexia lehet vagy az előjele, de nem vagyok orvos... megkérdezhetem, hogy miért fogytál le ilyen nagyon...? Kezelték nálad az okokat, vagy szintén csak a testi dolgok voltak előtérben...? Úgyértem, megpróbálták e felderíteni fogyásod okát...? Mert szerintem ez nagyon fontos. Nekem a súlyproblémám "megoldódott", de itt vagyok "egyedül", jobban mondva egy Facebookos Eljegyzéssel, de sehol a Társ... rossz így, de jobb mintha olyannal lennék, akit nem szeretek, bár így meg úgymond "senkivel". De nem panaszkodom, csak az a rossz, hogy Anyukám és a férje egy pár én meg itt vagyok harmadiknak, koloncnak... ők ezt egyáltalán nem éreztetik, de én érzem, főleg Anyukám részéről.


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Sajnálom. Lehet, h vmilyen terápiás segítség is jól jönne. Azzal, h elérted a normál súlyt, az anorexiád még nincs megoldva, jól látod! De az, h elérted a normál súlyt, sztem már félsiker!

Azt hittem, hogy végre visszatérhetek a normál étrendre és felszedek pár kilót, hát szépen lestoppoltak. 17 alatti a BMI indexem és MAX 1-2 kg hízást javasolnak. Úgy cserélnék veled! Örülnék, ha normál súlyom lehetne.


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Szeretnék fogyni. Jelenleg a normál kategóriába tartozom. A proana oldalamat meg kellett szüntetnem, mert a család megtiltotta, hogy ilyen fórumot üzemeltessek, pedig biztos, hogy volt olyan akinek erőt adott... lehet, hogy sokaknak viszont káros volt. Gyakran vagyok lehangolt, amikor eszek, utána több óráig vagy egész nap nem merek kimenni a házból. A testi "bajokat" szépen kikezelték, de a lelkem még beteg :'(


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Hízási törekvésemről lemondok.

Az új vizsgálati eredmények szerint az 1 éve tartó zsírszegény diéta hatására normalizálódott a gyerekkorom óta magas koleszterinszintem. A legrosszabb stádiumból a normál értékig jutottam zsírmájjal, azaz már nincs. A fibrózis értékem is javult, vélhetőleg a zsírmájtól való megszabadulás eredményeképpen.

Kérdeztem s hepatológust, hogy hogyan tovább? Most jó a laborértékem, nem zsíros a májam, de elfúj a szél.

Max 1-2 kg hízást javasol, maradjak sovány, egészségileg ezzel járok jól. 


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Kleó írta:

Csakis arányosan! Megpróbálom...

Szuper!!!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Csakis arányosan! Megpróbálom...


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

Éjjel teleportáld! Arányos elosztásban kérem! Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Pont annyit simán átadok neked! Többet nem, mert az már nekem rémes külsőt kölcsönöz.


Online
Csatlakozott: 2017 már 31

SOS híznom kellene. Sad

Bekavart a fogászat, a 3 hete tartó rohangálás (időm sem volt rendesen enni) az étvágyam is kicsi es puffadok az ételtől és néha hasmenést is okoz. Tápszert sem tudtam még felíratni, nagyon hiányzik. Par hét alatt fogytam 3 kg-ot, az amúgy is kicsi súlyomból.

BMI indexem: 16,7

7-8 kg-ot kellene híznom ahhoz, h elérjem a normál súly alsó határát.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ez mán igaz!


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Sweet Harmony írta:

Kedves Connie,

most csak annyit tudok írni, hogy köszönöm. Köszönöm, hogy nem ítélsz el... én tegnap kibuktam beismerem... rámtört az, hogy egyedül vagyok. Meg minden hülyeség. De ma jobban vagyok. Megértelek, és értem amiket írsz. Néha jobb néha rosszabb, de úgy érzem mindig volt valahogy... ezután is lesz. Neked is kitartást kívánok sok szeretettel Smile

Sose koszond, igazan nincs mit Smile Neked is a leheto legjobbakat! Orulok ha ma jobban vagy


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Kleó írta:

OFF.

"itt is rogron kiderult h ismerek masokat kh-bol, masik forumrol..."
Laughing out loud :D Laughing out loud honnan is?

Jo, Teged epp mashonnan. De Teged is Smile A forumos- kh-s ismeretsegeket mas felhasznalokra ertettem, akiknel kiderult- beszeltunk mi mar. A lenyeg nem valtozik. Szerintem Teged is tok veletlen hogy mashonnan ismerlek. Laughing out loud


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Kedves Connie,

most csak annyit tudok írni, hogy köszönöm. Köszönöm, hogy nem ítélsz el... én tegnap kibuktam beismerem... rámtört az, hogy egyedül vagyok. Meg minden hülyeség. De ma jobban vagyok. Megértelek, és értem amiket írsz. Néha jobb néha rosszabb, de úgy érzem mindig volt valahogy... ezután is lesz. Neked is kitartást kívánok sok szeretettel Smile


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

OFF.

"itt is rogron kiderult h ismerek masokat kh-bol, masik forumrol..."
Laughing out loud :D Laughing out loud honnan is?


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Sweet Harmony írta:

Üdv Connie, az a fórum megszűnt sajnos, az okát nem tudom... én is megszüntettem a sajátomat, mert féltem, hogy megbüntetnek, neadj'isten ha valakinek baja lesz, engem vonnak majd felelősségre + a család is ellenezte, sőt megtiltotta, hogy ilyen fórumot üzemeltessek. Részben egyetértek Veled, de nekem azért sokat tudott adni a régi fórum, gyakran ott találtam kis megnyugvást, barátokat... de az egész felbomlott, én nagyon szomorú vagyok emiatt. Közben felhíztam 55 kg-ra, mert azt mondták, ha az alá megyek, akkor nincs net. Elég brutális dolog ez azért, bár inkább még így is lemondanék egy db-ig a netről, csak ismét 39 kg lehessek. Akkor tetszettem magamnak, most nem, és gyűlölök minden egyes étkezést (kényszer), amit elém tesznek meg kell ennem, különben testi fenyítés stb... mindegy, nem megyek bele, meg inkább szánalmat érzek a család ilyen tagjai iránt, akik ennyire erőszakosak, de nem haragszom, inkább fáj, hogy elnyomnak és bántanak, de van amikor tudnak rendesek is lenni. Azért ez gáz, hogy gondnokságba is vagyok véve, és nem lehet önálló döntésem. szar ez így (bocsánat).

Szia,

En is egyet ertek es en is szerettem azt a pro ana forumot, nem akartam alszenteskedni. Csak ja, ne legyen bajod amiatt ha ilyet uzemeltetsz... erted.. En se jottem ki teljesen ebbol az egeszbol csak nem szeretem tul sokat ragozni. De jobban lenni fejben lehet eveszavarral kapcs. En voltam szarabbul-erre tok racsavarodva tobb kg-val (pszichotikusan rafixalodva a nemeves- ragas kikopes- kaja dugdosas stb) dolgokra.. es voltam sokkal kevesebb kg-val fejben egyatalan nem rakattanva erre az egesz kerdeskorre. Nekem mint a kameleon ugy valtakozik melyik betegsegem tunetei vannak eloterben es azok kozul is milyen szakaszok.. szoval rajottem h jobb megtartani magamnak amennyit es ameddig csak birok abbol hogy mi van a fejemben.. jobb az ugy mindenkinek. Latom hogy nagyon kesz vagy most... gondolom ez nem segit amit irok, mert ugy tunhet neked is ezt ajanlom, pedig nem. Csak pont az, hogyha szarul vagy.. egyedul vagy.. azt gondolod ezt mar nem erti senki... a nagy francokat nem. Csak elfarad az ember beszelni rola neha. aztan ujra le kell irni. de valahogy en kezdek rajonni ez a forumozas (barmilyen) is olyan hullamzasszeru, mert vegulis ugyanarrol, ugyanazokrol a dolgokrol beszelunk ujra es ujra evrol evre es kezdek rajonni arra is, hogy kicsi a vilag, az emberek is nagyjabol ugyanazok.. itt is rogron kiderult h ismerek masokat kh-bol, masik forumrol... Veled is beszeltem mar mashol masik forumon, ugyanezekrol...kicsit szanalmas (nem Te- en) hogy mindig ezek a dolgok, jonnek ezek a temak, minden ugyanaz tulajdonkepp es megis az ember visszajon, mint a hospitalizacio.. a fene erti ezt.. pedig az sg forumnak is mar jo 4-5 eve lehetett. semmmi se valtozik velunk soha? koltoi. tudom hogy nem. kitartast


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Üdv Connie, az a fórum megszűnt sajnos, az okát nem tudom... én is megszüntettem a sajátomat, mert féltem, hogy megbüntetnek, neadj'isten ha valakinek baja lesz, engem vonnak majd felelősségre + a család is ellenezte, sőt megtiltotta, hogy ilyen fórumot üzemeltessek. Részben egyetértek Veled, de nekem azért sokat tudott adni a régi fórum, gyakran ott találtam kis megnyugvást, barátokat... de az egész felbomlott, én nagyon szomorú vagyok emiatt. Közben felhíztam 55 kg-ra, mert azt mondták, ha az alá megyek, akkor nincs net. Elég brutális dolog ez azért, bár inkább még így is lemondanék egy db-ig a netről, csak ismét 39 kg lehessek. Akkor tetszettem magamnak, most nem, és gyűlölök minden egyes étkezést (kényszer), amit elém tesznek meg kell ennem, különben testi fenyítés stb... mindegy, nem megyek bele, meg inkább szánalmat érzek a család ilyen tagjai iránt, akik ennyire erőszakosak, de nem haragszom, inkább fáj, hogy elnyomnak és bántanak, de van amikor tudnak rendesek is lenni. Azért ez gáz, hogy gondnokságba is vagyok véve, és nem lehet önálló döntésem. szar ez így (bocsánat).


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Hm mi lett a regi nagy pro ana forummal (ahonnan ismerem a nick-ed ugy 2011-14bol ha nem tevedek de plusz minusz 1-2 ev...bocs ki esett egy s mas) fekete alapon rozsaszin vagy forditva. sg forum vagy mi a nyavaja?! Bocs nem keresek ra. Jobban jarok. Sok sok evvel ezelott volt az, egy "messzi messzi galaxisban".. 

Nem irom hogy sok sikert a sajat forumodhoz mert (habar en is eltem pro ana forummal mikor tombolt az eveszavarom) de nagyon sokan megtalaljak, akik nem betegek- hanem pl kivancsi gyerekek... es habar ott se lesznek "csak ugy" eveszavarosak, de akaratlagos tunetutanzassal lehet belole bajuk. Igazabol nem vagyok ilyen szocialisan erzekeny tojni ra mit irtam iment.. szoval hajra, vagy mittudom en. te is jo reg ota benne vagy a temaban ahogy latom.

udv

c


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

PhilC írta:

Én nagyon erős szorongásnál, border talajon, tapasztalok ilyen kényszeres dolgokat. Igaz, nálam elsősorban tényleg az ismétlődés jön, pl. hússzor visszamegyek, és ellenőrzöm, hogy zártam-e az ajtót. De olyat is szoktam ilyenkor produkálni, hogy pl. tollak csak párhuzamosan feküdhetnek az asztalon stb. Aminek meg köze nincs az ismétlődéshez, de ez is OCD.

Gyerekkoromban (kb 6-12) volt kényszeres tünetem. Hihetetlen dühöt/frusztrációt èltem át, ha a dolgok nincsenek a helyükön (ferdén áll, kilóg, szanaszét van, csúnyán van hajtogatva). Ez cselekvésre késztetett, odébb tettem, megigazítottam, szortíroztam stb. Túlzott precizitást okozott (illetve frusztrációt). Ismétlést nem okozott. 

Azért gondtam, hogy ez esetleg nem kényszer, mert itt nem valamit tesz (mert frusztrálja ha nem teszi és késztetést érez), hanem bizonyos szitukban nem tud étkezni.

De ez is csak feltételezés. A szokott tárgyakhoz való ragaszkodás tűnik kènyszeresnek. 

Szval passz. Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Még egy észrevételem:

Olyan mintha az étkezéshez is segítséget/biztonságot (szokott helyen, társsal) igényelnél vagy ezzel tudnád megteremteni. Ezért gondolom, hogy szorongás áll mögötte.

Regresszió jut még eszembe: amiko valaki egy korábbi szintre esik vissza. Kisgyerekeknél jellemző, hogy szülő is kell az étkezéshez és ragaszkodik a megszokott pohárhoz, tányérhoz stb.

Gyerekkorodban mennyire gondoztak, törődtek veled? Nem lehet, hogy akkor nem kaptál elég törődést/biztonságot/szeretetet és emiatt igényled most fokozottan?


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Én nagyon erős szorongásnál, border talajon, tapasztalok ilyen kényszeres dolgokat. Igaz, nálam elsősorban tényleg az ismétlődés jön, pl. hússzor visszamegyek, és ellenőrzöm, hogy zártam-e az ajtót. De olyat is szoktam ilyenkor produkálni, hogy pl. tollak csak párhuzamosan feküdhetnek az asztalon stb. Aminek meg köze nincs az ismétlődéshez, de ez is OCD.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

PhilC írta:

Setapalca írta:

Eb nem vagyok se anirexias se bulimias.megis rajta van a papiromon hogy eveszavar.az en problemam az hogy allandoan ehes vagyok de nem tudok enni csak bizonyos feltetekekjel.mindig ugyanakkor ugyanazon a szeken a tanyerombil otthon csak otthon es ha van velem valaki.egyevkent inni sem tudok.nyilvabos helyen se tudok enbi.ey du. Hogy egyek delben aludnom kell.ez valami szornyu dolig.telhesen korlatozza az eletemet es senki nem tudja mitol van.mar kivizsgaltak.nem tudok poharbil inni csak uvegbol meg ulyen lehetetlen dilgok.et mar igy megy 15 eve es senki nem tud segiteni nekem.elintwztek azzal hogy eveszavar.es kesz.van valakinek ilyen vagy hasonlo problemaja a vilagon nem tudom.de ez borzaszto....

Én ezt inkább OCD-nek érzem.

Én is, bár ott inkább az szokott lenni, hogy vmit ismételget az ember és nem tud leállni.

Sztem nagyon erős szorongás okozza (kategorizálni nem tudom), ami evészavarban nyilvánul meg. Az a gyanúm, hogy a border talaján alakult ki ez is.

Mindez csak tipp.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 23

Setapalca írta:

Eb nem vagyok se anirexias se bulimias.megis rajta van a papiromon hogy eveszavar.az en problemam az hogy allandoan ehes vagyok de nem tudok enni csak bizonyos feltetekekjel.mindig ugyanakkor ugyanazon a szeken a tanyerombil otthon csak otthon es ha van velem valaki.egyevkent inni sem tudok.nyilvabos helyen se tudok enbi.ey du. Hogy egyek delben aludnom kell.ez valami szornyu dolig.telhesen korlatozza az eletemet es senki nem tudja mitol van.mar kivizsgaltak.nem tudok poharbil inni csak uvegbol meg ulyen lehetetlen dilgok.et mar igy megy 15 eve es senki nem tud segiteni nekem.elintwztek azzal hogy eveszavar.es kesz.van valakinek ilyen vagy hasonlo problemaja a vilagon nem tudom.de ez borzaszto....

Én ezt inkább OCD-nek érzem.


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Sziasztok, van egy saját oldalam ami a fogyásról szól.
Proana fórum, ezért kérem csak az jöjjön, aki 18 éven felüli.

http://www.proana.hu

Van chat, fórum, galéria stb...
 


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 12

Eb nem vagyok se anirexias se bulimias.megis rajta van a papiromon hogy eveszavar.az en problemam az hogy allandoan ehes vagyok de nem tudok enni csak bizonyos feltetekekjel.mindig ugyanakkor ugyanazon a szeken a tanyerombil otthon csak otthon es ha van velem valaki.egyevkent inni sem tudok.nyilvabos helyen se tudok enbi.ey du. Hogy egyek delben aludnom kell.ez valami szornyu dolig.telhesen korlatozza az eletemet es senki nem tudja mitol van.mar kivizsgaltak.nem tudok poharbil inni csak uvegbol meg ulyen lehetetlen dilgok.et mar igy megy 15 eve es senki nem tud segiteni nekem.elintwztek azzal hogy eveszavar.es kesz.van valakinek ilyen vagy hasonlo problemaja a vilagon nem tudom.de ez borzaszto....


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Most nem tudon, hogy jo helyre irom-e.

Gondolom Harmony megbocsat erte. Regen ismerjuk egymast.

En meg akarok gyogyulni, ha bele halok is.  Most nem jol nez ki a helyzet.

Itt a messziben egyedul, es regota, es mar minden orszag idegennek tunik, es sok sikertelenseg utan,

csak azert se adom fel.  

 

(zsivany)


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Itthon ma eldugták a digitális mérleget :'(

De nekem szükségem van arra, hogy mérni tudjam magam. Azt hiszik lehet, ha erőszakkal rávesznek, hogy egyek, meg eldugják a mérleget, akkor az majd megoldja a problémát... de ez lelki eredetű. Sajnos nem akarok gyógyulni... nem bírom magam elfogadni kövéren. Ezt miért nem értik meg...?


Offline
Csatlakozott: 2018 jan 12

15 eve nem tudok enni.igy elem az eletem.ez csak jott egyuk naprol a masikra.azota nem dolgozim.a problemamat azota sem tudtak megoldani.a gyogyszerek nem segitenek.terepaiara nincs lehetosegem.csak akkor eszek ha ugyanott ulok es ugyanazzal az emberrel ha ugyanaz a tanyar es a kanal.de akkor is jeveset.a sulyom alkandoan valtozik.voltam mar 65 kilo de voltam mar 43 is.faj hogy nem tudok leulni egy etteremben vagy egy hamburgerezoben es egy jot enni.de mar nem kuzdok.ennyi ev alatt belefaradtam.igy fogok meghalni.szomiru ez a dolog.hogy senki nem tud segiteni nekem.elfaradtam.


Online
Csatlakozott: 2017 nov 27

Sziasztok, nem olvastam még az előzményeket, de az a gondom és azért írok ide, mert szeretnék fogyni, de itthon sajnos nagyon komolyan veszik az étkezés dolgot, akkor kell ennem amikor látják, és ezt be is tartatják velem, de bevallom őszintén, én emiatt sokszor kétségbeesek, hogy felhízlalnak majd kövérre... próbálgatok mozogni is időnként, de nem vagyok az az örökmozgó típus, inkább passzív... hogyan tudnék fogyni, ha muszáj megennem mindent itthon amit elém raknak, viszont hazudni sem merek azt illetően, hogy már ettem... sajnos nagyon meglátszik rajtam minden érzelem, például ha kérdezik ettem és mondjuk megpróbálnék hazudni, bár nem akarok, akkor is azonnal kiderülne... valami tipp vagy ötlet...? Köszi előre is... Smile


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Szoval, talan, poenkodas helyett szeretnek irnivalamit.

Vannak emberek akik problemaba esnek es talalnak masokat akik szinten problemaba estek.  Az en tapasztalatom azt mutatja, hogy nem erdemes komolyan a megoldasrol eszmecserelni olyan emberekkel akik nem akarnak kijonn a problemabol.  Vannak akik csak jovahagyast probalnak talalni a problemakra.  Masok elbagatellizaljak az egeszet ami szinten csak a jovahagyas formaja.  Sajnos ervagassal nem lehet anemiat gyogyitani.


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Obsession:  tehat valami elet halal valami, hogy mit is er az elet ha mar ezt se kapom meg.

Es okozat nelkuli, vagy hiba okozati erveles.

Tehat, hibas vagy okozat nelkuli erveles-e az hogy a tuleves kart okoz 

a szervezetnek? 

Hat itt a Douglas C Wallace otletere szeretnek utalni. 

Hogy en ezt nem csak ugy a levegobol kaptam:

https://en.wikipedia.org/wiki/Douglas_C._Wallace

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11280029

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16285865

Szoval irnak egy csomo klinikai vegyeszeti zsargont a cikkekben.  Es kutattak egy

eleten keresztul.  

Ugy ertem, hogy valami olyan dolog all fenn hogy az emberi sejtekben vannak ilyen

kemiai energia feldolgozasi kozpontok (mitokondrium) es ezeknek ket fajta uzemmodjuk

van. Az egyik a mozgast segito uzemmod, a masik a ho" termelo uzemmod.  A ho" termelo uzemmod soran korrodalo vegtermekek az eredmenyek amik az energia feldolgozasi kozpontot is karositjak.  Hosszas karosodas szovet es szerv karosodashoz vezet, ami roviditi az eletet.  A ho" termelesi uzemmod akkor lep fel jelentosebben amikor valaki tul sokat eszik es keveset mozog.

Most mar csak azt kell kitalalnom hogyan tudom magam arra motivalni, hogy kevesebbet egyek es tobbet mozogjak.  

A BMI (body mass indexem) volt mar az eletveszelyesen kover tartomanyban is.

Pillanatnyilag is arra fele tendalok.

Akinek ez nem problema, az nyugodtan elhanyagolhat mindent amit irok.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

A fo problemat az emberi alarendelteto kapcsolatokban latom.

Peldaul, de nem korlatozva az Eric Berne teoriajara, Emberi jatszmak.


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Haliho;

Evesi rendellenessegeim vannak.  Tul sokat eszek es ebbol kifolyolag magas a testsulyom.

Nem olyan rettentoen halalos dolog mint az anorexia vagy a bulimia.  Ez lassabban ol.

Az anorexia es bulimia, ha jol emlexem kb 20%-os halalozassal jar az elso tiz evben.

Ez magasabb mint a mellraktol valo elhalalozas.  Bar ram a mellrak nem jelemzo mert

ferfi vagyok.

Vannak korulottem emberek akik szinten nem tudjak megoldani a tul evest.  Vannak masok

akik nem is akarjak megoldani.

 

A megoldas nem is olyan egyszeru.  Sok benne az ellentmondasnak tuno dolog.

Peldaul, en nem is akarok rendes es becsuletes ember lenni, en csak a tulevest szeretnem abbahagyni.  De van egy sanda gyanum, hogy a tuleves elmebajabol valo kijoveshez csak ugy lehet jutni, ha egyengetem a jelenem, es jovatetlt adok a multamert.

Ezt foleg , most, en ugy latom, hogy nem azert kell tennem mert ez a helyes, hanem azert

hogy ne egyem magam halalra.

Szoval az obszcesszio es a kompulzitas.

Ennek a ket szonak jelentese is van.  Az obszcesszio az valami elet-halal mania, a komulzitas meg valami olyan hogy mar megint eszek, miert is, nem tudom.

Aztan az anorexias es bulimias problemak is hasonloak.  Namindegy.

Kepzett vagyok orvosi klinikai vegyeszetbol, es angol nyelven is tudok, de egyik se 

segit az etkezesi rendellenessegek elmebajan.  Tudom, olvastam (The Mitochondrial Paradigm)  Szerv elegtelensegekhez vezet.  

A cigaretta se jo. Mar 3 honapja nem cigizek. Remelem igy marad. Kevesebbet kohogok.

Egyszer abbahagytam a cigizest 10 evre.  Ilyen elet fazisban is voltam.

 

Tisztelettel;


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Vannak uj dolgok a buran amiket nem tudok.

Szives turelmet kerek.


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Voltam elmenodve, vitorlas hajoval a nagy vizekbe, egyedul.  Es jo volt.

De masok is vannak es megint szarazfoldon lakok.


Offline
Csatlakozott: 2017 ápr 3

Amiota nem voltam itt, mashol voltam. 

Ugy dontottem, hogy politizalok mas nyelveken.  Es hat az anarhizmus, az bevalt nekem mint politikai nezet.   Nem annyira kaosz ez mint termeszetes rend.  Az emberek altal megvalositott rend vezet elobb-utobb kaoszhoz es osszeomlashoz.

Ezek a gazdasagi osszeomlasok es politikai osszeomlasok, es haboruk is, szerintem pszihologiai problemakra egyszerusithetoek.  Csak hat senki sem hiszi el.

Olyan mint az evesi problema, az utolso ember aki megtudta, hogy nekem evesi rendellenessegeim vannak az en magam voltam.  Lehet tagadni is, es bele is lehet halni a tagadasba.  Lattam Csernus Imret youtubon. O ugy mondja: "leallsz vagy meghalsz" .

Nem is olyan egyszeru a valasztas. Leallok es eletben maradok, es neznem kell hogy a sok hulye ember hogyan viszi a vilagot a kaoszba.  Politika mar megint, es termeszetes rend,

nameg anarchia es libertarianizmus.  Erre is van onsegito csoport. Az a neve hogy Alanon. Oda is jarok.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 19

írtam neked privit thot

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen