Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

 
Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Izolálódás

babarczyeszter képe

Szeretnék indítani egy csoportot, egy saját problémám megoldására. Ha másnak is van ilyen problémája, vagy hasonló, kérlek, csatlakozzatok!

A probléma lényege, hogy gyakran nem tudom elhagyni a lakásom (szinte alig megyek ki, pedig ha kimegyek a városba, vagy elmegyek valahová, jól esik). Nem tartom a kapcsolatot a barátaimmal. Gyakran nem veszem fel a telefont. Nem válaszolok emailekre. Nem nyitok ki leveleket. Olyan helyre, ahová egyébként járnom kéne (pl kiállításmegnyitók, egyéb társadalmi események) nem merek elmenni. Ha mégis, nem tudok mit kezdeni magammal. Képtelen vagyok "csevegni" csak úgy (illetve nagy erőfeszítés, és semmi kedvem hozzá). 

Ugyanezek a problémák nem jelentkeznek, ha munkáról van szó, illetve a lakás elhagyásának nehézsége és a telefon néha igen, de munka formájában sokkal könnyebb kommunikálnom másokkal.

Ha valamilyen konkrét társas szerepet kell betöltenem, aminek a szabályait ismerem, nincs semmi gondom. Gondom azzal van, hogy lazán önmagam legyek emberek között.

Lehet, hogy nem merek önmagam lenni? Vagy nem is tudom, mi az? Hogy kell csinálni?

bartika képe

tiszta fejjel

Tisztul a fejem, és ezzel egyidőben növekszik bennem a szégyen. Már kevesebb gyógyszert kapok, eljutnak hozzám érzések, és a negatív érzések fájnak.

bartika képe

dilem ma

(törölt blogbejegyzés)

34 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Anonymous
Hogy álltok az alkohollal?

Szeretném ha elmesélnék a tapasztalataikat olyanok akiknek problémájuk volt az alkohollal. Meg olyanok is akiknek nem. Én periodikus ivó vagyok, voltam.

Zsolt2 képe

Lakatlan szigetem, tőlem is lakatlan...

Mikor egy reggelen már stabilnak tűnt a tavasz, a szokottnál bizakodóbb hangulatban elkezdtem nyáriasítani az otthonom.

13 tartalom / 0 új
Utolsó bejegyzés

Anonymous
Abilify+Cipralex

9 Napja voltam a Dokinéninél és Cipralexet írt föl, amit már szedtem régebben, most 20mg-ot naponta, és kiegészítés képpen Abilify-t / aripirazol 15 mg-ot/ nap.

Windstorm képe

Az én házam körül, az én világomban

A ház, ahol csak én lakom, vagy ez a vályogház lesz, itt a városszélen, vagy egy tanya.  Csend, a természet hangja honol körbe-körbe. Sehol egy gép a földeken, utakon. Földút mindenütt.

Windstorm képe

Kazincbarcika

De jó is lenne elmenni mamámhoz, ott aludni, és másnap a délutáni buszjárattal Kazincbarcikára menni a keresztszüleimhez, vagy 3 hétre.

Windstorm képe

Kibillenés

Reggel korán keltem, mert nem tudtam aludni. Kimentem kerti munkát végezni. Fél 10 után reggelizni készültem volna, de nem volt itthon kenyér. Anyukámat nem akartam felébreszteni, had aludjon.

Windstorm képe

Érdekel, szeretem

Talán tudásszomjam is kóros? Nem tudom. De én mégis ragaszkodom hozzá, hogy tudásom egyre gyarapodjon. Pozitívan hat önértékelésemre. A mai napon is olyan jó volt gondolkodni. Gondolkodni édes.

Windstorm képe

Magány

Már megint ráerősített. Képtelen vagyok ellene tenni. Miért? Minek vagyok én magányos? Senkinek nem kellek. Egyedüllétre teremtettem? Az nem lehet, mert akkor nem fájna.

Windstorm képe

Városba menet

Először elbicikliztem a rendelőig. Onnantól félve a zebrán átívelő kerékpárúton át az alkatrészboltig.

Windstorm képe

Gyerek vagyok

Venni fogok aszfaltkrétát. Annyira tetszik a poháron lévő mosolygós virág, hogy feltétlenül le kell nekem is rajzolni a járdánkra.

Windstorm képe

Ne panaszkodjak!

Talán a vallásosságom miatt nem kedvelnek egyesek, nem tudom. Lehet... Vagy pedig rosszul érzékelem, hogy mikor szokás reagálni, és hogyan bizonyos bejegyzésekre, bejegyzéseimre.

babarczyeszter képe

Önsegítő csoportok: legyen-e feladat?

Legyen egyéni feladat minden csoporttagnak, mert így mérni tudja, előre tudott-e lépni
35% (6 szavazat)
Legyen feladat, de mindenki magának tűzze ki (ne az admin vagy a csoport adja neki)
12% (2 szavazat)
Semmilyen feladat ne legyen: inkább naplóban (blogbejegyzésekben) számoljanak be a csoporttagok arról, mi történik velük
0% (0 szavazat)
Dönthesse el minden önsegítő csoport adminja, hogy a fentiek közül melyiket választja
18% (3 szavazat)
A csoport tagjai közös szavazással döntsék el, hogy a fentiek közül melyiket választják
35% (6 szavazat)
Összes szavazat: 17
babarczyeszter képe

Miből legyen még több a Búrán?

babarczyeszter képe

Izolálódás

Szeretnék egy Izolálódás-csoportot indítani -- akinek van kedve, csatlakozzon! Megtaláljátok a "Csoportok" alatt.

eszter

Tartalomátvétel

Megosztás Viberen