Friss hozzászólások

 • Vidám kocsma és kávéház :)   1 óra 5 perc óta

  Megvagyok, köszi! Kicsit dilemmázom még ezen a vidékre való költözésen. Most 3 hónapnyi tapasztalattal a hátam mögött kicsit meginogtam, hogy jó ötlet lenne-e. Egyedül megbolondulnék itt, főleg télen, anyummal meg kb. csöbörböl vödörbe szituáció lenne. A nyugi az jó itt, meg az otthoni gyökér szomszédok se hiányoznak (igazából miattuk jönné(n)k ide), de valahogy mégse az igazi. Nem tudom, pedig dönteni kéne hamarosan. 

 • Jól szeretni...   1 óra 17 perc óta

  Basszus, mennyi mindenben ráismertem a saját családomra! Pl. anyum kedvenc mondata a mai napig: "Hagyd, majd én!" No comment...

 • Vidám kocsma és kávéház :)   1 óra 17 perc óta

  Szí! Csak komoly technikai probléma volt, nemcsak ezzel az oldallal.

  Ja, hát látod, még megvagyunk. És te?

 • Gyógyszer   1 óra 19 perc óta

  Hangulatingadozás Smile

  A fluoxetin AD, de nem SSRI. Állítólag azt kéne megpróbálni, mert hát csak beletaláltam... ez IS OCD-tünet.

 • Gyógyszer   1 óra 30 perc óta

  Köszi akkor ez nem skizofrénia? Ez olyan mintha elsőre az ember agya nem fogná fel a dolgot amit csinál. pl.: leraksz egy fogkefét és utána megint le kell raknod mert azt hiszed hogy még nem raktad le, pedig látod hogy ott van már lerakva, és kb. nem is emlékszel rá hogy te lerakatad.

  Persze nem is akartam ,hogy diagnosztizáljatok, csak nem tudom eldönteni ,hogy ez most micsoda...

  OCD-vel diagniosztizáltak már kb. 10 éve. Most is szedek rá fluoxetint, több kevesebb sikerrel. De szerintem nagyon kevés ez, mert akkor nem lennének ezek a tüneteim :(A másik , meg hogy van hogy fél napig nagyon rossz a kedvem veszekszek midnenkivel, meg se szólalok. Máskor emg tök jó kedvem van. Ez is mi?

 • Vidám kocsma és kávéház :)   1 óra 37 perc óta

  Na sziasztok!

  Azt hittem, már végleg megszűnik az oldal, hogy napokig be se lehetett lépni. Hogy vagytok mostanság? 

 • Gyógyszer   1 óra 47 perc óta

  Bocsi, itt nem diagnosztizálunk... De mentségemre szóljon: megnyugtatni szerettelek volna...

 • Gyógyszer   1 óra 51 perc óta
 • Gyógyszer   1 óra 54 perc óta

  Ez OCD.
  Kísérleteznek rá AP-kel is, AD-kel is... Meg anti-Parkinson gyszerekkel, amiknek rosszabb a mellékhatásuk, mint maga az egész.

 • Jól szeretni...   1 óra 58 perc óta

  Nem is! A 7.-es dolog volt a bicikli, amit már megírtam... h miként nem lett belőle semmi... Az ezres vmi konkrét tárgyból javítás volt, az igen.

  Ez a bizonyos 7.-es 4,3... a 6.-os kitűnő után jött. Még nagyobb skandallum! Semmiféle "kamaszodást", horribile dictu! nemi érést nem vettek figyelembe. Mert, mint már említettem, ők nem lázadtak kamaszkorukban. Ahogy az "érzelmi fejlesztés" kérdésében is, egyértelmű: ők megmaradtak az 5 éves gyerek mentális szintjén.

 • Gyógyszer   2 óra 52 másodperc óta

  Van olyan gyógyszer (ami nem kimondottan antipszichotikum) ami téveszémkre is jó vagy skizo-ra? Gondolok itt az SSRI-kre, SNRI-kre, stb.. Tehát nem clozapin, quetiapin stb..

  Ugyanis azon gondolkodtam, hogy nekem iylesmi bajom (is) lehet. Bár a skizofrénia tünetei közül nálam nagyon sok nincs pl.: nem hallok hangokat, meg nem látok olyan dolgokat amik nincsenek ott stb... hanem nehezen tudok koncentrálni dolgokra, illetve mindig vissza kell néznem valamire, vagy valamit ha nem láttam rendesen mert akkor beképzelem hogy rosszul láttam és biztos valami veszélyes dolog volt. pl.:   látok egy nyitott ajtót ahogy sétálok az utcán és akkor vissza kell mennem megnézni hogy tényleg az utcában láttam e azt és nem az otthoni ajtó volt nyitva. Vagy utcán sétálva látok mondjuk üvegszilánkokat és elmegyek mellette akkor azt hiszem hogy beleléptem és a ruhámba van, de még ha tv-be látok nyitott ajtót, ablakot arra is beképzelem és felélem jön rám hogy azt biztos ,hogy ott láttam? És akkro vissza kell pörgetnem a filmet hogy megnézzem hogy tényleg ott láttam. És ez nagyon rossz.  Ez mi? Ez nem skizofrénia ugye?

  Tehát ilyen dolgokat kötök össze a félelmeimmel. Vagy például van egyfajta belső késztetés xy cselekedtre és azt utána egész nap beképzelem ,hogy tuti meg is csináltam, pedig tudom hogy nem mégis ez jár a fejemben. surprise

  Erre melyik gyógyszer a legjobb?

 • Vidám kocsma és kávéház :)   2 óra 8 perc óta

  Azt viszont már mégsem mondhatjuk, hogy Bratislavai kifli, Timisoarai sertésborda meg Cluj Napoka-i szalonna... Wienersnitzel, na, az van.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   2 óra 17 perc óta

  Mondom a mámmának, na nem egyszerre, hogy Pozsonyi kifli, Brassói aprópecsenye, Budapest bélszín, Mátrai borzaska, Milánói makaróni, Bécsi-Temesvári-Bakonyi-Cecei-Mexikói sertésszelet... Ez volt az a pont, amikor megkérdezte:
  – Megesszük az egész térképet???!

 • Vidám kocsma és kávéház :)   2 óra 26 perc óta

  Basszus... ebből falbontás lesz Sad

 • Vidám kocsma és kávéház :)   2 óra 33 perc óta

  A szerelő megvolt, elakadt a csőgörény, aztán bevezettünk slagon vizet, ami valamit hatott mert előrébb ment a dugulás, meg felment a víz a légkondiba és eldugult a kád is valami szmötyitől... A kádat sikerült kipumpálni. A többit majd jövő héten.

Megosztás Viberen