Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Friss hozzászólások

 • Szexualitás   4 perc 47 másodperc óta

  Le kell menni egy éjszakai szórakozóhelyre, ott ingyen is könnyen találni olyan hölgyeket akik kufircolnának egyet. Smile

 • Alvászavar   42 perc 10 másodperc óta

  Kiscsillag írta:

  Ne haragudj, most látom, hogy régi már az a hsz, amiben javulásról írtál.  Ja, no problem. Ez szerencsére csak az elmúlt éjszaka volt. Talán nem ismétlődik, mert akkor kipukkadok és nem tudok jönni ápolgatni sem.

 • Szexualitás   44 perc 2 másodperc óta

  Drága mulatság az...

 • Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... :-)   44 perc 54 másodperc óta

  Á, én is azt hittem, h csak nálunk van így... Fenét! Itt voltak keriék Németországból, mesélte, h szeptemberben kért ip-t nőgyógyászhoz, és kapott januárra. A fejlett német eü.-ben.

 • Szexualitás   49 perc 50 másodperc óta

  Fiúknál még lehetőség a kurvázás. 

 • Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... :-)   55 perc 35 másodperc óta

  2022.01.17.    17:00 

  Ez a legkorábbi időpont. A jó magyar egészségügy, jó, hogy nem 3 év múlva mehetek...

 • Depresszió   1 óra 16 perc óta

  Ezekkel az érzésekkel nem vagy egyedül. Mikor ennyire lent vagyok, mint most, én is így érzek. Igen, a pszichológusnak ez a munkája..... De gondolj bele, valamiért ezt a munkát választotta. Általában azért választják ezt a pályát, mert segíteni szeretnének más embereken. Nekem gyerekkoromban anya mindig azt mondta, hogy tanuljak, mert ha én arra kényszerülök, hogy mondjuk egy gyárban dolgozzak, abban megőrülök. Nagyon rossz olyan munkát csinálni nap mint nap éveken keresztül, amit csak azért csinálsz, mert muszáj. Nem tudom, hogy neked milyen a pszichológusod, viszont én jártam egy pszichiáternél, aki kiégett..... Aki már csak azért csinálta ezt, mert muszáj..... Pokoli volt nekem is, mert rajta 100%-ra azt éreztem, hogy nem érdekli, mit mondok, mi van velem. Akkoriban attól voltam "boldog", ha végre túl voltam a találkozáson, és végre újabb három hónapig nyugtom volt, most viszont várom, hogy találkozzak a mostani segítőmmel. És igaz, hogy mostanában zárkózok nagyon, de ez igazából nem az ő "hibája", viszont nem adja fel, és döngeti a falakat....

  Amikor jobban vagy, akkor mit érzel a pszichológusoddal kapcsolatban? Akkor is ezt érzed? Mert nekem az a tapasztalatom, hogy akkor tudjuk jobban a "valóságot" érezni, amikor épp nem vagyunk a gödör alján.... Vele beszéltél már erről az érzésről? Mert talán meg tudna ezzel kapcsolatosan nyugtatni, és amikor ilyen érzések jönnek fel benned, eszedbe jut az is, hogy ezt már megbeszéltétek, és hogy ő mit mondott. Smile

 • Depresszió   1 óra 20 perc óta

  Ezt speciel nem éreztem. Mindig nagyon sok barátnőm volt. Mindig voltak (többen is), akikkel tudtam barátkozni és akiknek elmondhattam, hogy mi bánt, mit érzek úgy igazán. Most eljött annak az ideje, hogy azt érzem, hogy egy-két kivétellel elfogytak mellőlem a barátok. Egész nap aludnék. Semmi de semmi nem érdekel. Néha tudok még nevetni vmi  hülye fb-os cicás vagy kutyás képen. Érzem, hogy az arcom keserű lett. Nem vagyok már fiatal és eszembe jut a rengeteg csalódás, nehézség. Hogy mi minden kimaradt az életemből. (Ezek hihetetlen dühvel és csalódottsággal töltenek el.) Az anyagi nehézségek. Hogy fogalmam sincs, miből fogok jövő hónapban ennivalót venni. Hogy nem tudok és nem is akarok dolgozni. Hogy a legkisebb feladat is olyan nehézséget jelent, mintha az alaptáborból akarnék a Mount Everestre felmenni egy menetben. Ilyesmi.

 • Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... :-)   1 óra 29 perc óta

  Személyi edzőként dolgoztam két évig amikor komolyabban testépítettem, mire lennél kíváncsi? Smile

 • Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... :-)   1 óra 31 perc óta

  Fogyókúrás (sikeres) tapasztalata van valakinek?

 • Önbántalmazás, önsértés   1 óra 33 perc óta

  Csatlakozom.

 • Önbántalmazás, önsértés   1 óra 35 perc óta

  Engem is érdekel!

 • Önbántalmazás, önsértés   1 óra 51 perc óta

  Kiwiki írta:

  Mondjuk az lehet, hogy sejti a témámból kifolyólag.... Erre én igazából nem gondoltam.... A választásnál engem inkább az motivált, hogy eleve is szerettem a pszichológiát már középiskolás korom óta kb, érdekel a pszichológia, de pszichológusnak nem akartam tanulni, mert azt nem bírnám lelkileg napi szinten. Inkább csak "hobbiként", és sokat olvastam régen is, és közben lehet valahol tudat alatt kerestem a válaszokat a kérdéseimre is, de nem tudnám magam pszichológusként elképzelni. Itt az egyetem meg az orvosi élettan volt, amibe nagyon "beleszerettem".

  Ez a téma pont olyan, hogy az élettant, és a pszichológiát ötvözi, gyúrja egybe.... Smile Azt kutatjuk, hogy a gyermekkori (18 éves korig) bántalmazás és elhanyagolás következtében a később kialakuló depresszió az agyban milyen elváltozásokat okoz. Erre csinálunk MRI vizsgálatokat, és nézzük egyrészt az egyes agyterületek térfogatát, másrészt pedig az aktivitásában bekövetkező változásokat is.

   

  Ez amúgy baromi érdekes téma, engem is érdekel, csak én más irányba mentem. De ha vannak érdekes - és megosztható - információid, akkor szerintem többen is szívesen vesszük itt. Ez is egyfajta önismeret....

 • Vidám Kávéház - Ahol az Úri közönség vígan, vagy hervadtan dumálgat egymással ... :-)   1 óra 56 perc óta

  Charlie Firpo írta:

  Van egy oldal ahol van orvos válaszol rovat, elvileg egy klinikai főorvos-belgyógyász és egy osztályvezető főorvos-belgyógyász válaszol a feltett kérdésekre. Párszor már kérdeztem tőlük, most az alábbit írtam, kíváncsi vagyok, hogy érdemben fognak-e válaszolni:

  "Kedves Doktornő, Doktor úr!

  F4100/3, illetve F4000/5 BNO kóddal vagyok diagnosztizálva február óta, azóta antidepresszánst (Scippa volt, most éppen már Paroxat), illetve szorongáscsökkentőt (Xanax) szedek. Antidepresszánsból több fajtát próbáltam már, de lényegében az említett problémákra nem használt sajnos.
  A kérdésem elméleti jellegű lenne. Legjobb tudomásom szerint a problémám a szervezet hibás működéséből is fakadhat, miszerint túlzott mennyiségű kortizol/adrenalin kiáramlás a mellékveséből szorongást és pánikzavart okoz. Ha jól tudom a béta receptor blokkolók pont az adrenalin kötődését akadályozzák bizonyos receptoroknál, illetve van például metyrapone hatóanyagú gyógyszer, ami pedig a kortizol szint csökkentésére szolgál bizonyos betegségeknél. Nem igazán látom az összefüggést, hogy az ssri által kiváltott szerotonin visszavétel gátlása miképpen befolyásolná ennek a két hormonnak a szintjét, illetve miben tudna segíteni, ha mellékvese probléma okozza a tüneteket. A kérdésem az lenne, hogy érdemes lenne-e endokrinológiai oldalról is megvizsgálni a problémám (vagy ezzel az elméletemmel az endokrinológus elhajtana melegebb éghajlatra), illetve, ha ilyen problémával felkeresek egy endokrinológust akkor államilag finanszírozott keretek között el tud-e küldeni például olyan vérvételre ahol kortizol, adrenalin (noradrenalin) és esetleg ACTH szintet néznének?

  Válaszukat előre is köszönöm!"

  Kíváncsi leszek mit írnak vissza vagy elmeroggyantnak titulálnak és válaszra se méltatnak. Józan paraszti ésszel nekem így lenne logikus ahogy leírtam, bár én ugye nem vagyok orvos.

  Megjött a válasz:

  "Kedves Kérdező!

  Igen, ha felmerül hormonális probléma,, az endokrinológus kérheti ezeket a vizsgálatokat.

  Üdvözlettel"

  Na, akkor kérek endokrinológiára is egy beutalót, ha már ennyire ráérek.

 • Alvászavar   2 óra 39 perc óta

  Ne haragudj, most látom, hogy régi már az a hsz, amiben javulásról írtál.

Megosztás Viberen