Friss hozzászólások

 • Pszichoterápia vagy gyógyszer?   2 óra 40 perc óta

  Megiszol egy kávét, megváltozik a biokémiád, megeszel egy ételt, szintén, futsz szintén, szexelsz, szintén stb. Nem kéne ezeket mesterségesen változtatgatni én szerintem. Az embernek értelmes célokkal teli életre van szüksége, ha valami akkor vitaminok  meg futás számít, jó kapcsoalt a környezettel. Ez az én véleményem, vannak mások persze. Amugymeg ha valaki gyógyszert szed szerintem sose saját maga önszántából teszi,  hanem mer a környezet számára már annyira zavaró, hogy azt mondják na menjünk el 1 dokihoz. Vagy beszélgetéssel, vagy más módon de ráveszik. "jobban járnál ha.." ez persze egy rejtett erőszak ha úgy tetszik. Én pedig nem igazán hiszek az erőszakban. Szerintem az utols mentsvár. A helyzetet tovább bonyolítja mikor valaki ellentétes elveket sugárzok. Egyszer ezt gondolja másszor azt... Így végképp nehéz eligazodni a környezeten

  Gyógyszerre visszatérve: saját tapasztalatom is az, hogy kell néha, de cél sose lehet. Sajnos manapság nem működik sokszor jól az ellátórendszer és az ember évekig rajtamarad valamin ami nem segít de nem elég rossz h váltson de nem is jó annyira hogy rajta akarjon maradni. Namost ez probléma szakmailag is meg mindenhogy. 

  Egy gondolatra refelektálnék. Az öngyilkossági gondolatokra. Nekem is voltak ilyenek. Perszer ezek piros fények, és az ember ha vannak is nem beszél róluk, vagy igyekszik úgy élni h ne legyenek. Ugyanakkor a legjobb megoldás szerintem az hogyha ezeket nem kell szégyellnie az embernek, hanem nyíltan beszélhet róluk leginkább egy megértő pszichológusnákl ahol garantált h nem kell élnie attól h kényszergyógykezelik. Mert tudom hogy ez van ennek a félelemnek a hátterében. Ha ellenben megbeszélek, feloldódsz, és változtatsz, akkor lehet jobb. Ugyanakkor nyilván egyik áternek se az a célja h téged valaholo tt tartson, hanem h jobban légy (legalábbis remélem), ha nem így van az elég gáz lenne. Kérdés persze hogy ki milyen módon képzeli el a jobban létet. Valai évekig tartó gyógyszerszedéssel, és foylamatos kontrollal, amiben a betegséggel kapcsolatos gondolatok, a gyógyszermellékhatások a tehetetlenség érzése uralja a gondolataid, és valós teljesítményed nincs, vagy nagyon nehezen, kényelmetlenül. 

  Vagy pedig adott esetben megtámogat egy jó terapeuta az életedbe, a céljaidat megtámogatja, és elindulsz az utadon, és siekresz leszel, mellőzve a címkéket lehetőleg... Vajon melyik út fog téged kihozni az állapotodból? Persze, néha leszel gyenge, stb... de ezeket az elején el kell tudnia az embernek magában rendeznie. Sokszor észrevehető hogy a pszichés problémás emberek kívülről várják a segítséget. Nem magukból indulnak ki. Nem az a kiindulópont hogy énis elhetek olyan mint bárki más, hanem hogy beteg vagyok, rosszul vagyok, segítsen rajtam ez az amaz, x y a szer stb. Szerintem ez a rossz kiindulópont. Ez az amin a terápia tud segíteni, de nem kell terápia ha az ember erre rájön, és hinni kezd magában. PErsze van úgy hogy az ember meginog, erre is kell legyen tervnek. Szerintem érdemes dokikat keresni, váltani, minimális kockázatot vállalni (új doki, új terapeuta keersése) kockázat nélkül nincs nyereség. Az üzleti élettől a pszichés gondozásig mindenre érvényes. Mondjuk az üzleti életben pont nem kell akkorát kockáztatni mint egy kívüláló gondolná. lehet hogy itt se kell? Csak hangosan gondolkodom. Legjobb lenen kis kockázattal nagy eredményt elérni. én hiszek benne hogy van ilyen. Rá kell jönni, próbálkoni.

 • Zeneterápia   1 nap 4 perc óta

   

 • Vidám halottmosó kocsma és kávéház :)   1 nap 5 óra óta

  Létezhet összefüggés a tojásrántotta megevése és az azt követő fejfájás között?

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 6 óra óta

  Moncsa81 írta:

  https://franciamacaron.cafeblog.hu/2013/10/16/sarmos-pszichopatak/

  Én innen vettem az infót részben.  Kedves Moncsa!
  Köszönöm a cikket, tanulságos.
  Üdv: M.

 • Senki se hisz nekem, teljesen magamra maradtam   1 nap 11 óra óta

  Szinte esélytelen. Mindig is hatalmasak voltak az elvárások már felnőttként. Gyerekként meg elismerték h van vmu, mamám járatott is csak egy hirteken költözés megszakította ami igazából tönkretett mindent. 

 • Senki se hisz nekem, teljesen magamra maradtam   1 nap 12 óra óta

  a kezdeti reakciók valahogy mindig ilyenek. árnyalja némileg a képet, hogy legtöbbször egy ilyen vagy ehhez hasonló helyzetben a hozzátartozók is kétségbe vannak esve, és a hárítással, meg a tagadással próbálják ezt orvosolni, magyarán mondva nem akarják elhinni, hogy esetleg tényleg "valami baj van veled". persze nem ismerem a rokonaidat, így aztán mentegetni sem akarom őket, csak megjegyeztem, hogy nem mindig feltétlenül a rossz szándék, vagy az intolerancia van az ilyen megnyilvánulások hátterében, hanem sokszor a tehetetlenség érzése, ami szintén nem túl kellemes egyébként. én is végigjártam egy rakás lépcsőfokot a családommal, mire többé-kevésbé elfogadták, hogy mi a helyzet. meg természetesen nem értették, de ilyesmire eleve esélyük sem volt. remélem, hogy nálatok is enyhül majd a szitu idővel!

 • Klonazepam (Rivotril)   1 nap 14 óra óta

   Hello .Valóban nem könnyű kordában tartani a benzó függőséget de a rivó nekem azért vált be mert nem kell 2 óránként szedegetnem mint a xanaxot hogy át tudjam aludni az éjszakákat este 4 mg-ot veszek be és reggelig kitart, csak ha napközben alkoholt iszok elég 2 sör is az már megzavarja az agyam és akkor este nem hat még 8 mg. sem , valószínű hogy ugyanazokra az agyi receptorokra hat az alkohol részben mint a klonazepám és legyengíti a hatását nálam és azért a két sörért min. 2 nap álmatlansággal fizetek  ezért mostanában messziről elkerülöm az alkoholt mert  kell utána pár nap hogy megint elég legyen a 4 mg. Nem is tudnék többet szedni hosszútávon mert 4mg. felett már előjönnek a mellékhatások,pl. nappali kábaság ,kiütések az arcon, izomgyengeség, agresszivitás. stb...

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 14 óra óta
 • Zeneterápia   1 nap 15 óra óta

   

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 17 óra óta

  Moncsa81 írta:

  De az érintett személyektől elnézést kérek. Esetleg beszélgethetünk privátban hogy ne sértsünk senkit.  Szerintem itt nyugodtan beszélgethetünk, hiszen ez a fórum témája is.
  Nem tudom, hogy bármivel itt bánthatnánk-e valakit, hiszen azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak ill. megosszuk a tapasztalatainkat. Wink
  Én jobban szeretek fórumozni, mint cset vagy privi, megmondom őszintén.

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 18 óra óta

  Szia, nem tudom, elhiszem, köszi, utána fogok még nézni, mert nem mélyedtem el annyira a témában, nekem nagyon friss ez a romboló kapcsolat, nem elemezgettem, inkább "csak" benne éltem Sad
  Nekem ezt a pszichiáterem mondta, de gondolom ahány szakember, cikk, annyi vélemény lehet.
  Mindig kutatnak valamit, sosincs lezárva a téma Smile
  Az én volt pasim engem egyszer megvert, ha nem is nagyon, de a lelki fájdalom erősebb volt utána, aztán az utcán többször én tartottam vissza attól, hogy másokkal összetűzzön. Tényleg nem lehet megszeliditeni őket, hiába hiszi az ember, hogyha kedves meg ilyesmi, az segít.
  Én 42 kiló vagyok, ő 90, és a felkarja olyan, mint az én combom Sad
  Ez a nemvagyegyedul.com oldal nagyon jónak tűnik. Leírja a lényeget.
  Az én exem ráadásul egészségügyes, ahol ugye empátia sem ártana... Isten őrizzen tőle mindenkit.
  A nárcizmusról még az ugrott be, amit az oldalon még nagyjából írnak is, hogy amíg az ember a tükörbe néz, hogy megfésülködjön illetve ellenőrizze magát, hogy tetszik-e magának ill. felveszi a maszkját amielőtt kimegy az utcára, az még nem olyan nagy baj, csak ha már beleszeret a tükörképébe ill. másokat használ fel tükörnek, ott kezdődik valami nem okés.
  Illetve hogy erőszakkal azt akarja a másikban látni, láttatni, amit csak ő szeretne.
   

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 18 óra óta

  De az érintett személyektől elnézést kérek. Esetleg beszélgethetünk privátban hogy ne sértsünk senkit.

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 18 óra óta

  Szia! Köszi a választ! Én olvastam olyat is hogy a szociopata és pszihopata nem teljesen ugyanaz, mert az utóbbinál genetikai hajlam az előbbinél pedig gyerekkorban megélt traumák váltják ki. A pszihopata akit szuper intelligens személyként írnak le a szociopata lehet átlagos vagy az alatti IQ-val rendelkező. Azt is írják hogy sok olyan szakmában fellelhetők ami veszélyes vagy stresszes mert ezt keresik. De a többség nem erőszakos vagy agresszív hanem érzelmileg manipulálnak ill. kihasználnak másokat.

  pl. szélhámosok, csalók.
 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 18 óra óta

  Jelentkeztem a nemvagyegyedul.com oldalról elérhető FB-s csoportba. Az vajon még aktív lehet?

 • Nárcisztikus személyiség és párkapcsolat?   1 nap 19 óra óta

  Szia!
  Nekem azt hiszem van tapasztalatom sajnos.
  A szociopátia (most már nem ez a hivatalos kifejezése a régi ún. pszichopátiának) nagyban együtt jár erős nárcizmussal, hiszen szükséges ahhoz, hogy a szpata "elégedett" legyen magával és kapjon valami visszajelzést attól a pár embertől is, akit behálóz. Amúgy nincs szüksége nagyon kapcsolatokra, csak párra, amit tud kontrollálni, ill. úgy érzi, hogy tud.
  Sőt, én úgy gondolom, hogy az ún, borderline vagy labilis személyiségzavar is tartalmazhat ilyen elemeket, amit még ma sem tudnak pontosan beazonosítani, viszonylag friss diagnózis-típus, nagyon kevert, nagyon érdekes és bonyolult is egyben.
  Ha esetleg van kérdésed, szívesen írok személyes tapasztalatokat.
  A nárcizmus amúgy szerintem nem szükségszerűen jár együtt szociopátiával vagy borderséggel, sokan evvel küzdenek, napi szinten, úgy is, hogy nem tudnak róla és nem is ártanak nagyon evvel másnak.
  Érdemes elolvasni Nárcisz mítoszát, az jelképekben jól leírja, miről is szól ez.
  Más szinten lehet megérteni, ahogy pl. egy gyerek a mesét átérzi. Szóval nem tudatosan, hanem más szinten adhat némi megvilágosodást.
  Az is állítólag tévhit, hogy a szociopaták olyan intelligensek lennének, mint pl. ahogy Hannibal Lecter figuráját ismerjük (A bárányok hallgatnak c. film). Átlagos vagy átlag alatti iq-val rendelkező emberek is lehetnek szpaták, annak ellenére, hogy nem gyilkolnak mondjuk, "csak" totálisan kikészítenek érzelmileg egy erre alkalmas áldozatot (és ez is egy játszma, az áldozatnak is benne kell lennie a darabban sajnos). Sad
  Üdv: M.
   

Megosztás Viberen