Friss hozzászólások

 • Vidám kocsma és kávéház :)   29 másodperc óta

  Artifical Skizo írta:

  Mi a baj vele? A fotonnak (fény) is van olyan energiajellemzője, amihez rendelhető nyugalmi tömeg, azt kapja el a gravitáció... Mindegy.

  Mi volt az ötleted?

  A foton egyidejűleg mutat anyag és energia tulajdonságokat. Ezért.

  Szóval úgy fest, hogy (majdnem), tehát végtelenül megközelített fénysebességnél az m csökken, és borul az m x c2. Illetve biztos, csak nem tudják, hova tűnik/nem tűnik el az elveszett tömeg. A kísérleteket persze zárt rendszerben végzik, és így feltételeztem, hogy triviálisan kifejezve a gyorsításkor mintegy leválnak tömegrészecskék, és megtalálhatók a vákuumban. Erre mondta a prof., h az 5let jó, de már ezt is megnézték. Nincsenek ott. Sad Nuku Nobel. Laughing out loud

 • Vidám kocsma és kávéház :)   4 perc 50 másodperc óta

  Előtte viszont az epliepsziás szent ember volt, pl. egyiptomban, meg az indiánoknál. Meg az összes ószövetségi próféta is ez volt, meztelenül fetrengve hablatyoltak a földön roham közben, aztán utólag magyarázgatták, mit mondott nekik éppen az aktuáli isten.

  Az adventisták prófétanője, ellen white is egy fejsérülés után kapta az "isteni" víziókat, amiket a férje "magyarázott meg".

 • Vidám kocsma és kávéház :)   8 perc 31 másodperc óta

  A rákot "szellemi síkon" gyógyítják. Meditálnak, aztán helyreteszik vagy mi, mint az agykontrollosok, olyasmi, de még több humbuggal. És hiszi, és hiszi, és hiszi. Igen, és sajnos másokat is megpróbál rábeszélni/lebeszélni pl. kemóról. Volt egy jó barátnője, aki, igaz, sajnos így is belehalt (szerinte ezért!), akit majdnem lebeszélt, de a csaj gyerekeinek volt annyi eszük, h kh.-ba vigyék az anyjukat...

 • Vidám kocsma és kávéház :)   8 perc 53 másodperc óta

  Mi a baj vele? A fotonnak (fény) is van olyan energiajellemzője, amihez rendelhető nyugalmi tömeg, azt kapja el a gravitáció... Mindegy.

  Mi volt az ötleted?

 • Magányos vagyok!!   12 perc 22 másodperc óta

  A probléma ismerete már jó, arra lehet stratégiát építeni, hogy elkerülje az ember a rossz helyzeteket.

  Nekem szar gyerekkor volt, kb. megtűrt és felesleges gyerekként kezelt anyám, odadobott a szadista nagybátyámnak, hogy nevelhetetlen vagyok, majd apámékhoz tett a gyám, ahol a mostohaanyám ordibált velem napi szinten, k. anyázott, effélék. Az iskolában is én voltam, akibe mindenki belerúgott, ez csak 8.ban javult.

  18 évesen visszamentem anyámhoz, akiről kiderült, hogy személyiségzavaros (vagyis nem én voltam nevelhetetlen, hanem ő nem tudott nevelni). 4 évig laktam vele meg a félhugommal, eltűrtem a hazudozásait, kikövetelte és ellopta a pénzemet, én voltam a rohadék aki tönkretette az életét. Smile

  Járulékosan kaptam egy fertőzést a fogászaton, ami 14-15 évig szinte állandó fájdalmat okozott, az evés és az alvás gyakran esélytelen volt napokig, és nem tudtak vele mit kezdeni sehol. Nagy dózisú diclofenac tisztította ki végül, de a mai napig úgy érzem az egyik fogam alatt, mintha egy tompa tű lenne belenyomva csontba (a csontot is kikezdte a gyulladás).

  Szóval van krónikus alvási zavar a narkolepsziás / inszomniás szakaszok heti-kétheti váltásával, depresszió, dührohamok (régebben gyakran kontrollálatlanok), életuntság, céltalanság, az örömre való képességem meglehetősen korlátozott, és a társkapcsolatok sem mennek hosszútávon (valószínűleg tudat alatti rettegés attól, hogy elhagynak).

  Etettek velem régebben farmakológus bevonásával bogyókat, de mivel kiütötték a szexet (az egyetlen örömforrás, ami még örömet is jelent), így inkább megtanultam kontrollálni magamat, és nem bogyózok - néha pár szem valeriana, vagy eseti szinten waklert, stilnox.

  Kifelé ebből nem látszik semmi, maximum az álmosság. Más embereket sem gyűlölök vagy bántok, mert boldognak látszanak, vagy bejött nekik az élet (kivéve a lopós gazdagokat utálom, de ez már inkább politika). Laughing out loud

 • Magányos vagyok!!   20 perc 18 másodperc óta

  Dobd el azt a pengét, és igyál még egyet! Wink

  Ez a 33 a korod akar lenni???

 • Vidám kocsma és kávéház :)   23 perc óta

  A középkorban az epilepsziát is ördögűzéssel próbálták "gyógyítani". Olvastam egy ilyennek a leírását, kb. a beteg szemszögéből, nincs az a horror, amihez hasonlítani tudnám. Akik csinálták is rászorultak volna egy lobotómiára. Sajnos nem bírok visszaemlékezni a műre, pedig nagyon tanulságos.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   26 perc 25 másodperc óta

  Artifical Skizo írta:

  Én most megennék bármit amiben van sült vagy rántott husi. Ettem mogyorós milka csokit, de csak éhesebb lettem.

  Szerencsém van, mert egész jó a memóriám, és úgy rémlik, h lepedőakrobatika sportág után kib. éhes szok lenni az ember.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   27 perc 52 másodperc óta

  Jogos. 

  Jaj, amikor gyerök segédkutatott a KFKI-ban, ugye akkortájt látszott megdőlni a speciális relativitáselmélet. Azóta kvázi megdőlt: azt tudják, hogy a tömeggel "nem stimmel vmi", de nem tudják még, h mi, a fél világ (a fejlettebb fele) elméleti és modernfizikusai ezt keresik (Nobel-díj-várományos). Én meg mondtam vmit a jánynak, felvezette a tudós kollégáknak, akik azt mondták, hogy az ötlet jó, de már megnézték, és az sem. De én rettentő büszke vagyok a JÓ ötletre, főleg nem fizikusként. Mondtam is, h kár...

 • Vidám kocsma és kávéház :)   33 perc 5 másodperc óta

  Én most megennék bármit amiben van sült vagy rántott husi. Ettem mogyorós milka csokit, de csak éhesebb lettem.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   35 perc 28 másodperc óta

  Kleó írta:

  Tudományosan is egy feltételezésből indulnak ki, amit vagy tudnak igazolni, vagy nem. Az igaz, hogy "normális" ember, ha nem tudja bizonyítani, sőt az ellenkezője bizonyosodik be, fájó szívvel elveti a feltételezést (milyen kár, pedig milyen jó ötlet volt Laughing out loud )

  Azért a tudományos feltételezés más, mint a vad fantázia, amit az ezo-vallás felmutat. A tudomány megfigyelésekből vagy már igazolt tudományos elméletekből kiindulva vizsgálódik, esetleg sejtéseket tesz, amiket ugyancsak tudományos módszertannal próbál igazolni. És a tudományban ott van mindig a cáfolhatóság,  amit el kell fogadni bizonyítás esetén. Most próbálj meg egy ezo-vallásost cáfolni, ahogy te is írod. Smile

   

 • Magányos vagyok!!   49 perc 14 másodperc óta

  Jó ég...ez majdnem ugyanaz, mint nálam. Igazából nem akarnám hasonlítgatni, hogy most kinek szarabb, mert mindenki más. Valaki egy sikertelen pótvizsga után felakasztja magát, van akinek amputálják a lábát, és mondhatni leszarja, tervez magának gravírozott műlábfejet...a baj bármekkora lehet, a hatás a nem mindegy, mit vált ki belőlünk. Most legalább látom, hogy nem vagyok egyedül. Ez már biztos. Sajnos nem tudok segíteni, bár segítettél most nekem, mert ez tényleg segítség volt, hogy megláttam ,vannak még ilyen emberek! Már csak a puszta tény, hogy vannak. Lehet, sokszáz kilométerre, de akkor is. Jéé, csak most esett le! Ez a paradox érzés, mikor: de jó, hogy másnak is szar! Ami persze nem jó önmagában, csak van jó oldala is. Köszönöm:) És még tegnap este cseréltem pengét a szikén, hogy elvágom vele az ütőeret a nyakamon...milyen jó, hogy inkább ittam helyette, és most meg írtam! Furcsa az élet. Nem várt fordulat.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   51 perc 13 másodperc óta

  Huh gyerekek, mire ezt a sok mindent végigolvastam, kiesett a szemem. Én nem is értem, hogy hihetnek emberek ezrei abban, hogy olyan betegségeket, mint a rák, ilyen-olyan keverékekkel meg kézrátétellel meg lehet gyógyítani. De ugyanez a kategória, amikor valaki azt hiszi, a skizofréniában a hanghallások Isten büntetését közvetítik és ördögűzéssel meg lehet gyógyítani az illetőt. Szerintem ezeknek az embereknek saját maguknak is kezelésre (gyógyszeres, áterrel egyeztetett) lenne szükségük.

  Skizó, ment az ismerősnek jelölés! (végre) :-)

  Mi ma yolonai swagettit ettünk, mert a gyerekek azt eszik meg leginkább, így tegnap azt főztem. Mostanra elfogyott, majd holnap meglátjuk, mi lesz.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   55 perc 31 másodperc óta

  Nekem még depisen is azt írta áternő: "doxasma nem explorálható". Mondjuk nem ez lenne az egyetlen tévedése...

 • Vidám kocsma és kávéház :)   57 perc 17 másodperc óta

  "komoly feladatot jelent valóságtartalmukról meggyőződni, illetve azt kizárni" – ja, de azzal, h rámondjuk: összeesküvés-elmélet, még nem biztos, hogy nem -gyakorlat is...

Megosztás Viberen