Friss hozzászólások

 • Szomorkodó hely   2 óra 2 perc óta

  Igazából ugyanaz az aranyszabály, mint a legtöbb diétánál, annyit vigyél be, amennyit el is használ a szervezeted, az elv egyszerű, csak meg kell tanulni, hogy miből mennyit lehet. Ha nem vigyázok magamra, majd vigyáz rám az isten...ja, nem vagyok hívő..ááá, mindegy, vigyázoklaugh

 • Vidám kocsma és kávéház :)   6 óra 10 perc óta

  Hát nem tudom. Valakivel együtt lenni hosszútávon akit nem szeretünk, vagy "csak úgy vagyunk" állapotban lenni az olyan, mintha ugyanazzal a nővel/pasival készült pornófilmeket nézne az ember évekig, irreális.

 • Szomorkodó hely   7 óra 1 perc óta

  Értem, akkor nem csodálom a sok folyadékot :/ Cukorbetegségről nem sokat tudok, szóval nem tudom , hogy mit lehet és mit nem igazából enni -inni. Vigyázz magadra azért.

 • Szomorkodó hely   8 óra 5 perc óta

  Persze, most max 16, de az is csak akkor, ha nem figyelek oda...általában max 10-ig megy fel kaja után, egyébként meg a hga1c-m a normáltól 1-2 tizeddel magasabb. Műtét előtt nem volt szabad enni 8 napig, akkor nem nyomtam inzulint se, akkor volt max 21, de azután beállt..

 • Szomorkodó hely   8 óra 9 perc óta

  Ez kezdetben volt, azóta max 4-et iszok. Meleg helyen dolgozok, fémiparban, nehéz fizikai munka, plusz hegesztés...ezek mellett télen is izzadok, szóval nagy kipárolgásom van. Nekem a 4 az jól esik, de nyáron akár 5 is lehet. Tudom a kajára vonatkozó dolgokat, 13 éve vagyok cukorbajjal, szóval kénytelen voltam megtanulni, hogyan kell, persze annyi érdekességgel, hogy nem bírom az édesítőt (szacharint főleg), a vesémet nagyon leterheli, rozsda színűt pisilek tőle, így azt nem fogyasztok, sima cukrot használok, csak nagyon keveset.

 • Szomorkodó hely   8 óra 18 perc óta

  azért a napi 3 L víznél többet ne igyál, a túl sok víz simán halált okozhat. Nem vicc. Annyira felhígítja a véredet, hogy feldobod a talpad, ha túlzásba viszed a folyadék bevitelt! Étkezésnél meg egyél többször kevesebbet, mert hozzászokik a szervezeted, hogy mennyit eszel, és átlagban mindig egy időben stb, úgy megszokja, hogy az összes energiát rád fogja pakolni kilókban, mivel tudja, hogy legközelebb, csak másnap lesz kaja. Simán hízik az ember ilyentől is.

  Mozgás hasonló nálam is , jobb térdben nincs porc ( mindig azt hallgattam, meg hallom még most is, hogy a sport mennyire egészséges.... aha, csak azt nem teszik hozzá, hogy a versenysport viszont nem éppen annyira ) bár nem csinálnám másként, de már rég nem sportolok, meg már nem is bírnám úgy.

 • Étkezés   8 óra 38 perc óta

  Vpollard, lehet, de 2 mérlegen mértem magam. Mindkettő egyformán mért. Na de már 45.5 kg lettem azóta...

 • Szomorkodó hely   9 óra 23 perc óta

  Meglátta a házi, mingyá' majdnem infarktust kapott... azonnal váltsam ki, eleinte Letrox+L-Thyroxin... de csak beállt. És érdekes, nem fázom annyira, mint évtizedekig... Talán sűrűbben kellett volna ellenőrizni, endóshoz küldeni. 

  Az a vércukor iszonyat magas... Beállt azóta?

 • Szomorkodó hely   9 óra 54 perc óta

  Jó ég, én ennyire nem vagyok elszállva, csak 4 meg 20 között ugrál, de nem értik miért, meg 12-nél már jajjveszékeltek, hogy műtétnél túl nagy rizikófaktor, lehet, hogy nem élem túl az altatást ez miatt...én meg jól kicsaptam a biztit, mikor mondtam, hogy de jó lenne...na mindegy, nem volt semmi, megműtöttek, túléltem, itt vagyok...

 • Szomorkodó hely   9 óra 59 perc óta

  Súlyos, egyértelműen diára utaló tünetekkel mentem orvoshoz, 3 orvosnál voltam, és kettő annyit mondott, hogy vitaminhiányom van, egyek paradicsomot...folyamatos izomgörcsök, meg napi 15L víz ivása után ennyit mondtak, a harmadik egyből azzal indított, hogy ugyan nézzünk már vércukrot...akkor már nem lehetett, csak a vérvétel mutatta ki, hogy 35,6...ezzel így jártam. A pajzsmirigyes dolog meg kb. 3-4 éve kezdődött, akkor még nem szedtem semmilyen tudatmódosító gyógyszert, így az nem befolyásolhatott semmit. Egyenlőre nem változott sokat, maximum a mozgáshiánytól néhány kiló rám ragadt, fáj a térdem, így nem szívesen járkálok. Nincs a bal térdemben porc, kikopott, és a szalagom 1/3 része hiányzik, de mostanában kevesebbet eszek, így talán már lemehetett 1-2 kiló, de nem mértem.

 • Szomorkodó hely   10 óra 36 perc óta

  Jé, én is Letroxot szedek... A lítiumtól elszállt a TSH-m, 4 helyett 104 volt... Pedig előzőleg sem volt teljesen okés, de azt mondták, ilyen kis eltérésnél nem nyúlnak bele. Ez lett belőle.

 • Vidám kocsma és kávéház :)   10 óra 56 perc óta

  Nem, közel sem annyira! Én, amilyen hülye voltam, 17 évig gyakorlatilag nem csaltam meg azt a f@szt. Amúgy mindenki mást igen... (ill. a ét.-t sem, de akkor tele volt a hópipellőm az egész szexszel). Ja, és 9!!! évig szerelmes voltam a férjembe. 

 • Szomorkodó hely   11 óra 4 perc óta

  Az a " legjobb " mikor az orvos is csak találgat, hogy mi bajod lehet.... elvégre ő a szaki... vitaminok jók meg legalább odafigyelsz rá, h meglegyen a napi adag abból is, ha ennyire nem bírja a gyomrod a gyümiket. Súlyod az változik sokat a pajzsmirigy miatt? 

 • Szomorkodó hely   11 óra 49 perc óta

  Nem tudják miért, de extrém módon el van szállva a TSH-m, egyszer kiugróan magas, egyszer meg normális, de hirtelen, és rövid idő alatt változik, erre kaptam Letroxot. Azt mondták a diabetes miatt van, de ez csak találgatás. Magnézium+B6-ot szedek, meg c-vitamint citromlével. Nem tudom megenni a gyümölcsöket, besavazza a gyomrom, zöldséget eszek fűvel, szóval legelős vagyok, de gyümölcs az nulla. Ezért veszek be plusz vitaminokat, aktiváláshoz meg nyomok frissen facsart citromlevet.

 • Szomorkodó hely   13 óra 33 perc óta

  Meg fog szűnni szerintem, csak még nem szoktál hozzá. Kitartást hozzá, aztán már nem lesz gond. Pajzsmiriggyel nekem a Tegretolnál volt gondom, de azóta, hogy már nem kell szednem, helyreállt. Doki néni ki is akadt, hogy nem szedtem be a pajzsmirigyre a gyszert,amit felírt, de mondtam neki,h a Tegretol miatt volt gondom vele, vettek vért utána direkt, h ellenőrizzék, tényleg rendben van-e ,de mondták utána, h jééé tényleg oké.... 

  Magnéziumot is szedsz? Az is még jó lehet egyébként ezekre. 

Megosztás Viberen