Napló

Windstorm képe

A csütörtöki viharban sok kukorica meg- ill. kidőlt. De egy közülük sajnos kitört. Akkor kikaróztam őket, mert még csak épphogy látszódtak terméskezdeményeik, a csövek csúcshajtásai. Azon az egy törött kukoricán sokkal jobban látszott a vízveszteség, mint a többin. Gondoltam kihúzom akkor a földből, mert már úgyse lesz belőle semmi. De ma, amikor kimentem egy kicsi kerti sétára, a növényt megpillantva, ahogy ott hevert félig összeszáradtan az életerős tábla mellett, összeszorult a szívem, és majdnem megsirattam. Neki is volt már egy kukoricája, amit nekünk akart volna szeretettel adni, de sajnos ezt ő már nem tehette meg. crying Beszéltem a "lelkéhez", hogy ő is ugyanazt a termést produkálta, mint amit a többiek. 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

...


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

De jó volt Békésszentandrásról Szarvasra kerékpározni! Visszafelé jövet meg mégjobb! A szarvasi ügyintézések alkalmával kiadós élelmiszer bevásárlások is voltak. Az oda-vissza út 14-18 km között váltakozott. Akkor volt a leghosszabb, amikor a Tescoig is elmentünk. Velem lehet vásárolni. Mindketten nagyon felpakoltuk magunkat. Volt, hogy 30 kg-nyi élelmiszert vittem a kerékpáron. Annyira gyorsan tekerte a biciklit, hogy alig győztem utána menni. Sokszor lemaradtam. Mire hazaértünk lefőve, lerogytunk az ágyba a fáradtságtól. De én ezek miatt azért nem panaszkodom, mert élvezem a kihívásokat! Természetszeretetem miatt is szeretek kerékpárral közlekedni. Akit én szeretek, azért szenvedek is.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Alanti okoskodásom. De majd, ha együtt leszünk, együtt okoskodunk...wink Szeretem Benned, ami bennem...

 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

A konyha padlócsempéje a szennyvízvezeték mentén végig van süllyedve. Eleinte másra gyanakodtunk, mert korábban csak a mosogatónál volt süllyedés. Most határozottan látszik a vezetékkel párhuzamos árkos süllyedés, mely kívülről haladt befelé. Remélem, hogy nem szivárgás az ok. Arra gondolok, hogy maga a cső süllyedt meg, amióta rákötöttük a szennyvízhálózatra, aminek már több mint 15 éve. Azelőtt a cső az emésztőgödörbe vezetett. A gödör előtt volt egy betonozott akna is, amibe a cső rögzítve volt. Tehát a cső alá volt támasztva. Viszont a rákötés előtt az aknához vezető csövet elvágtuk, amivel az alátámasztás megszűnt. Remélem, hogy tényleg csak a cső süllyed, és nincs szivárgás. Azt sem zárom ki, hogy talajvíz szivároghat be a cső mentén, mert kívülről befelé vetemedett meg a padlócsempe. De lehet, hogy talajvándorlás történt. Egy párszor rákötés után is volt dugulás. Az új aknában mindig volt egy-egy vödörnyi föld a cső körül, amit el kellett onnan hordani, hogy hozzá lehessen férni a cső belsejébe, a kupak letekerése után. Ugyanis az nem lett körülbetonozva. De még az is lehet, hogy a régi, az ennek közelében lévő aknában is föld van. Azt meg el kellett volna tömíteni. A járda is megvan süllyedve a cső felett. Lehet, hogy a cső végül nincs is megsüllyedve, csak a tetejéről ment lassan-lassan el a föld (földpadló) a hosszú évek során, mely a kinti házközelben lévő aknák felé sodródott, "migrált", hogy a rendelkezésre álló légüres teret kitöltse. Nemkívánatos talajátrendeződés a nyomáskülönbségek miatt. De szerintem ez csak részben lehetett a földmozgás oka. A kisebb nyomású légüres terek (aknák) "vonzották" magukhoz a talajt a cső felől (is). De a föld fő áthelyeződéséért talán leginkább a talajlakó állatok a felelősek, pl. a vakond. Vagy esetleg valamelyik rágcsáló? A ház alatt ugyanis száraz a föld. Szerintem oda nem megy a vakond. Lesz mit helyreállítani...


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Hogy én mennyire szerettem, hetente egyszer-kétszer átkerékpározni, Sziksósfürdőről Kiskundorozsmára a piacra finom házi sajtot venni, egyéb ügyintézések mellett. Akkoriban jobban féltem az emberektől. Az oda-vissza út miatt különösen, ami pár km-en át a pusztaságon vezetett keresztül, az autóút mellett. Féltem, hogy valamelyik autós megáll a felüljáró végeit keresztező utak szélén, és mondjuk kirabol. De amikor hazaértem, az otthon melege mégmelegebb volt feszítő félelmeim után, ami nagy megkönnyebbülést hozott számomra.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Köszönöm! Akkor nem sokat tévedtem...

Viszont egyeseknek lehet, hogy túl érzelgősnek hat. Vajon a növényeknek van lelke?


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Bocsi először is szétröhögtem magam mert a konkrétan szó az én munkahelyemen idegrendszer megörző viccként szólgát tehát ha az orvos kezdett ideges lenni mert mellébeszélt egy beteg én beszóltam konkrétan mi a panasza és ettől az orvosaim akiknek elmeséltem a viccet már előtte jóval mind vigyorogni és higgadni kezdtek tehát először a vicc : 

Egy pasi bemegy a kalaposboltba. A boltban tüneményesen szép kalaposlány árul.
- Jó napot kívánok, egy kalapot szeretnék.
- Konkrétan mire gondol?
A pasi végignéz a gyönyörű lányon.
- Konkrétan arra gondolok, hogy milyen jó lenne dugni egyet magával, de most egy kalapot kérek.

 

Konkrétan pedig arra gondoltam hogy az eltört szátú haldokló kukorica lelkéhez beszéltél és megköszönted neki a termését ráadásul megvígasztaltad hogy teljes értékű feladatot hajtott végre. Ezt kevesen tudják, kevesen veszik észre ez olyan empatikus dolog amit kevesen alkalmaznak emberekkel kapcsolatban pl ez gyönyörű ez megmutatta nekem a lelked mélyét


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Kedves Dopamin! Köszönöm! Konkrétan mire gondolsz?


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Windstorm ezt valami csodálatosan mesélted el meglátni a pusztulásban az adományt különleges képesség 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Köszönöm Dopamin! Smile

 Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

csoki is van a vidám halottmosó kocsmában jer oda nyugodtan add le a rendelést Smile


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

8 perccel hamarabb mentünk haza a munkából. Messziről láttam, ahogy a kaput bevágta szél. Odaértem a kapuhoz a kerékpárommal, és próbáltam a lábammal a kapuhoz lökni a téglát, mire a hátam mögötti munkatárs rámszólt, hogy mit csinálok? Haladjak már! Mogorva, nyers stílusban adagolva mondókáját. Muszáj, hogy a kaput szétverje a szél? Mi van, ha valakinek a lámpáját is leveri? Vagy oldalba vágja? Egyébként a kerékpárjukat tolóknak támasztgatni kellett az ajtót, míg kiértek az utcára... Ha eleve ki van támasztva a kapu, mindezek nem okoztak volna problémát. Nem szóltam vissza neki egy szót sem, pedig bennem kisebb bomba akart volna robbanni. Csak 10 másodpercet kellett volna várnia, ha lett volna benne egy kis türelem, és belátás...

De legalább jobban ráéreztem, hogy milyen a lelke. Valami elfojtott méreg van a lelkében, ami a tekintetében mindig is látszott.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Én egy csokoholista vagyok!


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Az párom a szomszéd városba akar majd menni, mert itt helyben nem kapja meg azokat a dolgokat, amelyeket szeretett volna. De azt szeretné, hogy a tőlünk 14 km-re lévő városba ne tömegközlekedési eszközzel, hanem gyalog menjünk át. Ez nagyon remek ötlet, drágám! Smile Ezért (is) fogom én őt nagyon szeretni! heart


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Álmomban minden olyan édes! Szinte mindig más helyeken járok. Ismeretlen helyeken tartózkodom. Jó érzéssel tölt el, ha idegen városokban csak úgy sétálgathatok, nézelődhetek. Jó érzés felfedezni az ismeretlent!


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szia kedves Holdfény!

Nem hiszem, hogy az ember képes lenne jól érezni magát, akkor is, amikor mások az érzelmi világát felzaklatják. Ilyenkor szenvedjük el a másik felet... Én meg főleg a magam érzékenységével. Élményfeldolgozásom is olykor infantilis. A mai világban gyakran bántják egymást az emberek. A keresztény lelkek is szenvedéseiket az Úrnak adják, hogy mások lelkét megmentsék vele. Ha ez a szenvedés nem lenne fájdalmas, lélekmentő értéke sem lenne.

Az a szerelmes én lennék.

Szép estét Neked! Smile


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia kedves Windstorm!

Az a Te döntésed, hogy jól vagy nem jól érzed magad.

Ki az a szelejmesz ?

Szép napot Neked.

Puszi ölelés.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szerintem az emberek túlnyomó része véletlen kapcsolatból (többé-kevésbé akarata ellenére, kényszerből) születik. Én is abból vagyok. A párkapcsolatok zöme is csak véletlen találka, a megannyi vita, veszekedés, válás, csalódás miatt. Sokan találják meg "életük" párját, akik 10, 20, 30, vagy 40 év múlva elválnak egymástól. Azt sem hiszem, hogy minden olyan pár, akik halálukig kitartanak egymás mellett, valójában is egymás párjai (örökké) lettek volna.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szelejmesz akajok jenni! Szegítene nekem ebben vajaki?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szia kedves Holdfény!

Köszönöm Holdfény! De nem értem, hogy miért az én döntésem?

Köszönöm! Nagyon kedves vagy!

Szép estét Neked!

 

 Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia kedves Windstorm!

Ezzel elszomorítasz, mert nekem akkor jó érzés , ha tudom, hogy Te is jól vagy, vagy jól érzed magad, de ez a Te döntésed.

A cicával én is ugyanígy vagyok, most rideg tartásba került, főleg a műtét miatt, de még így is beszökik néha, így éjjel nem hallom a lépteit, nyugodtabb vagyok.

Vigyázz magadra gondolok Rád szeretettel. És ha lehet érezd jól magad.

Puszi ölelés.

Szép napot.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Többször mondtam már neki, hogy nem szeretem, ha a macska bent alszik a szobában, mert nem tudok tőle aludni. Azért, mert már volt rá példa, hogy éjjelente felkelt, és idejött nyávogni az ágyamhoz. Nem hiányozna, ha arra ébrednék, hogy az arcomat nyaldossa. És érzékeny vagyok arra is, ha hirtelen felugrik az ágyamba, mire én szívrobbanással felijedem. Ha bent alszik a macska, akkor a fenti okok bármikori bekövetkeztére gondolva, nem tudok aludni. És ma hajnaltól csak megengedte neki, hogy ott aludjon. Két órába telt, mire valahogy nagynehezen álomba erőltettem magam, még egy pár órára... A macska vagy én?

Nagyon szeretem őket, de nem engedném be őket a lakásba.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Kedves Holdfény!

Köszönöm! De inkább nem érzem jól magam, hogy neked jobb legyen!

Szép estét Neked!


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia  Windstorm!

Én is megvagyok, még.... a blogomban leírtam.

Gondolok Rád érezd jól magad.

Szép napot.

 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szia Holdfény!

Milyen jó is az, hogy kisgyermekek is vagyunk! Smile

Köszönöm, megvagyok! Nemsoká megyek dolgozni...

És te hogy vagy?

Szép napot!

 

 

 

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia kedves Windstorm!

Köszönöm Neked, hogy megosztottad velem, tudom, hogy másnak íródott, de én meg olyan kíváncsi voltam, mint egy kisgyermek, nagyon nagy örömöt szereztél vele hogy elmondtad.Smile

Hogy vagy?

Szép délutánt.

Puszi.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szia Holdfény!

Igazából nem Neked íródott: "De szép vagy! Szereted a bókokat?"

Örülök az új dolgoknak, csak én jóval hamarabb megunom őket, mint mások. Hogy ne unjam meg őket gyakrabban kellenének újdonságok, és speciálisabbak, bonyolultabbak, mint másoknak... Pl. sokak szeretik a Facebookot. Én meg kényszerből vagyok ott, hogy kapcsolatokra tegyek szert. Engem nem motivál néhány like, egy-egy hozzászólás. Eleinte ez is megtette. De jóideje már nem. Valóságos kapcsolatokra vágyom.

Szép estét neked!


Offline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia kedves Windstorm!

Igen szeretném tudni, kíváncsi vagyok nagyon, nem áll össze sehogysem, hiába próbálok rájönni.

Nem tudom miért unod meg az új dolgokat, érdekes, de amúgy ezeknek örülnöd kellene?

Remélem elárulod nekem.

Szia szép délutánt.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Hogy tudom én még az új dolgokat is olyan hamar megunni...?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szia, kedves Holdfény! Smile

De örülök, hogy újra itt vagy! Smile

És tudni akarod a megfejtést?

Akkor lehet, hogy maradok még itt valameddig... Már majdnem megint a tartós elillanás határán voltam.

WinkOffline
Csatlakozott: 2016 feb 8

Szia kedves Winstorm!

Én elhiszem, nem is tudom megfejteni, mit szerettél volna írni.?

Olyan szépeket írtál és írsz...

Köszönöm Neked..

Puszi ölelés.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Elfelejtetem hejesen irni. Nem hisszitek?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

.. .zé. v... ! S......d a .ó....t ?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

25 talicskányi levél közül sem ragadt rám egy szerelmes levél sem. Smile Mindegyikőjük a komposztot választotta. "Mérgemben" jól meg is tapostam őket! Wink De reménykedem, mert még mindig maradt 20 talicskányi...


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Megyek és tovább válogatok a szerelmes falevelek között... Hátha akad majd a sokmillió között egy, amely szereti, ha szeretik...


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Szerelmes akarok lenni! heart Nagyon szeretnék szeretni egy nagyon szeretnivaló lányt! Szerelmes szívem még szunnyad éppen... Szépséges múzsám vajon merre lehet...? Szerelmeslevél... Szerelmes a levél. Egyébként rengeteg levelet kaptam - annyit, hogy képtelen voltam megszámolni- ...a fáktól. Smile


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

De sajnáltuk. Védelmet nyújtott viharok esetén, mert 10-15 m-esre is meghagytuk őket. (Időnként tűzifa gyanánt lenyakaztuk őket.) Meg szép is volt, és a szomszéd sem látott be a portára. Kénytelenek voltunk engedni az új szomszédunknak.

Volt közte egy-két nagyon vastag is. A legvastagabb farönköt meghagytuk, és felállítottuk emléknek. Ennek körmérete a talajtól, kb. 20 cm-re, kb. 2-2,5 m lehet. A belseje már korhadt volt. Most üreges.


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 8

Nem sajnálod a kerítéssövényt? Amúgy egy 80 éves lepényfa mekkora? Jó vaskos lehet. 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Ez az év a változások éve nálam. Az idén nyáron szakítottam a vegetarianizmussal. De egyelőre csak baromfihúst, meg halat eszek. Az idén tavasszal lett kivágva a kerítésként is funkcionáló krisztustövis-sor, ami talán 80 éve lett odaültetve. De helyette energiafűz lett telepítve, nem messze a kerítéstől, azzal párhuzamosan. Augusztus közepe óta végre újra dolgozom. Május végén távozott az élők sorából apukám. A nagy lucfenyőnk a nyáron végleg feladta a küzdelmet, és teljesen kiszáradt.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Reggeli: 8 pont. Vajaskenyér pulykafelvágottal, paprikakrámmel. Kókuszos szaloncukor.

A nyeremény átvétele: 3 pont. A futár vágott kissé. Nem értettem, hogy miért nem az én nevemet mondta. Ő meg csak egy másik családtagot hajtogatott. Aztán meg kérdőre vont túlzón, hogy nem értem meg, hogy...? Aztán megmutatta a csomagot, és azon az én nevem volt, nem másé! Talán nagyon le volt terhelve, és a rohanásban figyelmetlen volt. Aztán azért a végén kompenzált egy kedves gesztussal...

Munkába menet közbeni vásárlások: 3 pont. Ma is nagyon fáradt voltam. Az emésztésem is lehúzott.

Munkahelyi körülmények: 4 pont. Nem volt munka. Nem szerettem a semmittevést. De azért a félidőn túl jó volt hallgatni az asztaltársaság egy-két tagja történetét. A testi szerelmen való viccelődést viszont nagyon nem szeretem!

Hazafelé menet: 3 pont.

Vacsora: 7 pont. Szárazbableves, sült tök, kókuszos keksz, gyümölcsízű karamellás cukor.

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Ma

Reggeli: 8 pont. Sült krumpli volt rántott mellehússal.

Munkába menet: 4 pont. Rohannom kellett. A lábaim alig bírták a pedált a szembeszél ellen.

Munkahely: 5 pont.

Munka után a Pennyben: 7 pont. Szeretem a boltok hangulatát a terméksokaság meg a járatok miatt.

Hazafelé menet: 5 pont. Bár hideg volt, mégis jó érzés, amikor az utcákban kerékpározom. A munkahely és házunk között kb. 2 km a távolság.

Vacsora: 8 pont. Lebbencsleves. Ez azért most nem igazán ízlett. Rántott mell kenyérrel, és lilahagymával. A végén kókuszos szaloncukor.

Internet: 5 pont. Annyira nem érdekel. Általában ennyi pontot sem ér.

Olvasás: 8 pont. Azért nem több ma, mert fáradt vagyok.

 


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Véletlen kapcsolatból születtem. Ebből kifolyólag életem véletlenek sorozata. A társkapcsolataim is ezt bizonyítják: mindegyik csak átmeneti volt. Nem tudom felfogni, hogy egy embernek miért nem lehet olyan társa, aki a legjobban illik hozzá, akinél nincs jobb. Aki hozzánk a legjobban illik, az egy olyan társ, akivel a legkevesebb konfliktusunk van. De nem így lenne a legjobb? Miért ne ragaszkodhatnék a legjobbhoz? Nagyon türelmetlen vagyok! Nem tudom kevesebbel beérni, de egyben nagyon frusztrál, hogy nincs senki, akit szerethetnék...


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Az energiafűz szereti a vizet. Az idén meg szárazság volt. Öntözés ellenére elkezdtek kókadozni.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Én nagy általánosságban akár jól is lehetnék...

Általában a növénykéid, akiket olyan sok szeretettel ápolsz. Anyáméknál lakom, neki is van sok szobanövénye, és néha ő is túllocsolja egyiket-másikat.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Üdvözletem Kleó!

Merre tartunk?

A 70-ből, kb. 55 maradt meg. A legkisebb növekedés, kb. 15 cm, a legnagyobb, 190 cm körüli lett. A legmagasabb növény úgy 210 cm lehet. Rengeteg vizet adtam nekik. Szerintem túl is öntöztem őket. A végén N-t is adagoltam nekik. A sáska időnként lerágta csúcshajtásokat is. Mostmár kezd úgy tűnni, hogy az tucatnyi példány is befejezi a növekedést, amelyek a legtovább növekedtek. Melyik növényről lehet szó? Smile


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Üdv. a fedélzeten! Hogy vannak a kis növényeid?


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Nincs mobilom. Úgyhogy emiatt nem tudtam volna idejönni. De most mégis itt vagyok.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Csak én vagyok ilyen? Volt már nekem egy olyan időszakom, amikor mindent meguntam, mindenből kiábrándultam. Folyton mindig ugyanaz. Az ízetlen lerágott csont. Üres körforgás. Ismétlődések ugyanazokkal az elemekkel, ugyanabban a sorrendben. Vagy ha nem, akkor más elemekkel, de ismertekkel. Mi újat, érdekeset tud ez az élet még nekem mutatni? Ez a földi élet is mindig ugyanaz. Csak a gyereknek új még. Megszületni, növekedni, állandósulni, öregedni. Összejönni egy társsal. Gyereket nemzeni. Szülők, nagyszülők, gyerekek, unokák. Kiismerhető. Átlátható. Átérezhető. Lapos lét. Annyira lapos, hogy pereme sincs, amivel legalább vágni tudna. Mindigy ugyanaz. Csoda, hogy nem unja meg magát. Belénk, ránk aludna a lét unalmában. Azt álmodná, hogy azért aludt el, mert megunta az ébrenlétet.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

A kóros kor. Rohanás. Pénz. Kényelem. Önzés. Érzelemsivárság. Szűklátókörűség. Földhözragadtság. Kimért szeretet.


Offline
Csatlakozott: 2014 jan 20

Dallamos szavak, éneklő mondatok, csengő rímek... Az élő rím. Az ihlet forrása. Az édes a fűszeressel összefolyik, cseng, rímel... A virágzó költemény...

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen