Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

Snitt

VeniceQueen képe

És a film leáll. Két nő, egymásnak szembefordulva egy strandtörölközőn. Néznek egymás szemébe, miközben az egyik halál nyugodtan felsimítja a másik csipőjéről a lehelet könnyű nyári ruha textilíáját. Hallani a tenyér surlódását. A rendező itt egy gitárpengetős zenét rakott be aláfestésnek, ez mégsem hallatszik. Csak a bőr bőrre feszülő ellenállása. Érzetre mintha pelyhes tollal simogatnál selyemszálat. De a selyemszál elszakad, és máris jön a sírás. Napok óta magamba folytottam. Nem szándékosan, ez már ilyen beidegződött. Beutaltak a pszichiátriára. Rettegek. Mi lesz, ha kiderül, hogy mégis képes vagyok, továbbra is. Nem olyan olajosan, mint a többi, csak a magam nyekergős módján. Mi lesz, ha sikerül megtanítaniuk együttélni ezzel az elfolytással és az alkamatlan pillanatokban felszakadással? Ha látom, hogy nem vagyok egyedül, majd biztosan megfordul bennem valami. De hát én már igenis látom, hogy nem vagyok egyedül, mégis végtelen a magányom. Egy magányos ember a többi között még ugyanúgy magányos.  Narcissus módjára csak gyönyörködöm, de sosem kaphatom meg. (Csak Narcissus módjára tudok gyönyörködni.) A mellkasom cirógatja, nem tudok tőle aludni. Hotelszoba vagy mosdó vagy akár saját albérleti szoba. Mindenhol ruhák szanaszét. Mint egy szeretőkről szóló snitt, ez mégis rendező nélküli. Aztán sírok szokásomhoz híven, mert a fekete az nem fehér. Állítólag a fehér középosztálybeli férfinak lenni a legjobb. Többszörösen kisebbség vagyok. Feketén-fehéren, reprodukcióra való törekvés nélkül szeretően, életuntan, halálvágyón. Érzelmeket már nem merek, az túl sok lenne. HalálSZERETŐ? Ugyan, hogy is hangozna ez...


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Kedves VeniceQueen, ha a tehetséged, ami ebben az írásban megmutatkozik, konstruktív dolgokra tudod fordítani, akkor jó eséllyel kézben tudod tartani az életedet. Én nagyon drukkolok.


Offline
Csatlakozott: 2017 okt 14

Köszönöm Eszter!

Attól félek, hogy a betegségemmel nem tudok együtt élni. Attól pedig mégjobban, hogy a betegségemmel nem tudok együtt élni másokkal.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Nagyon szép ez a szöveg, rejtélyes. 

Attól félsz, hogy tudsz élni, vagy hogy beteg vagy?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen