Segítségre van szüksége?

Ha öngyilkossági gondolatai vannak,

hívja a 116-123-as lelki elsősegély telefonszámot.

Ha öngyilkossági szándéka van,

hívja a 112-t!

 
Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Határaim

szotyirapenzt képe

20 évet éltem egy bántalmazó házasságban. Nincs még vége, kemény válóper zajlik, a volt férjem által az elmúlt években felvonultatott pszichés hadviselés arzenálja csak ízelítő volt ahhoz képest, amit most felhoz. A gyerekeim érzelmi bántalmazása, majd manipulálása, fenyegetés, zsarolás, határsértés, minden, ami létezik, és ami megfoghatatlan, bizonyíthatatlan és - by the way - közel elviselhetetlen. De mégis ki kell bírni, mert a 3 gyermekemért végig kell csinálni. Kérdés, ha sikerül őket ellenem fordítania, akkor van-e értelme? Hiszen miattuk csinálom az egészet. Ha későn is  ébredtem rá, mi történik velem - velünk. Elolvastam Bánky György "nagyszerű" könyvét - azt kell mondjam, életmentő olvasmány volt. És utána még sok másik, és egy jó szakember, aki rávilágított, nem velem van a nagyobb baj - noha velem is van, nyilván, hiszen hagytam magam és a gyerekeket belefutni egy ilyen spirálba.....

Az ügyvédnőm  - sokat látott, 60 körüli, nem kell nagy köröket futni, 3 mondatból levágja, mi a helyzet - azt mondja: "Értem. A gyerekekkel zsarolja magát."  - és ezzel a már 2 éve zajló bírósági civakodás lényegét fogta meg, hogy egy anya a gyerekein keresztük mindenre rávehető, értük mindent elvisel. Nem tudom, így kell-e. Mi ebből a kiút. Nekik hogy lenne jobb?


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 16

Ha értelmes gyerekek, akkor nehezen tudja ellened fordítani őket.

Nincs esetleg egy másik pasi, barát, aki lelki támogatást tudna adni?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen