Valami

Sweet Harmony képe

Meg szeretném ismerni Istent és Jézus Párja szeretnék lenni.


Offline
Csatlakozott: 2017 nov 27

Áhhh... én ha őszinte szeretnék lenni akkor nem Jézus párja szeretnék lenni, hanem Reményé. DE ezért engem +köveznek akár... de én nem gondolnám azt H Isten +bánta a Teremtését bár nem olvasok Bibliát.


Offline
Csatlakozott: 2019 dec 1

A fordítás bizony nem szerencsés dolog. Értelmezni akkor lehet valamit jól, ha az adott nyelven elolvasod, és magadnak fordítod, dekódolod az írást. Nekem legalábbis ez jobban megy, több dolgot tudok kisakkozni egy idegen nyelvű szövegből, mintha a fordítását olvasnám...lehet, ez is valami perverzió, de találkoztam már eredeti és fordított könyvvel (elektronikai szakkönyv), és hát eredetiben érthetőbb volt...

Másik szempontból nézve, a biblia értelmezhető szó szerint, vagy szimbolikusan, vagy mindkét módon. És nagyon különböző dolgok jöhetnek ki belőle...ez akkor veszélyes, mikor valaki erre alapozza az életét, és aki nem ért vele egyet, az istenkáromló, anti-ilyen-olyan, stb. lesz a szemében...és kezdődnek a bajok...


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 15

Ez van benne. Te jobban tudod, mi a nem hülyeség? Honnan, valami forrás?

Ókori kecsketoszó pásztorok népmeséin mit kell "érteni"? Smile


Offline
Csatlakozott: 2019 ápr 22

Ha ez van benne, akkor az hülyeség. De hát ilyen az amikor a valamilyen nyelvű írást oda-vissza fordítgatják. A végén meg csodálkozik az ember, hogy nem érti.


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 15

A bibliában az van, hogy megbánta a teremtését, ezért akart mindent (az állatokat is) eltörölni az özönvízzel. Vagyis belátta, hogy hibázott és szart teremtett. A mese valóságtartalmától függetlenül.


Offline
Csatlakozott: 2019 ápr 22

Hát, szerintem meg sokkal különlegesebb mint sokan gondolják. Hibázni csak az hibázik, aki azt hiszi, hogy az ami hibásnak látszik, az nem hibás. Ha az Isten nem tökéletes, akkor nem tudom, hogy ki lehet az? Talán az ember alkotta akármik? Smile

Szerintem Szviti inkább csak tartozni szeretne olyan valakihez, akihez érdemes tartozni. De majd jön és elmondja. Ugye?


Offline
Csatlakozott: 2019 dec 1

Melyik istent? A teremtőt? Szerintem nem annyira különleges, mint amilyennek sokan gondolják. Mivel, ahogy a genezis könyvében írják, és ha hihetünk neki, akkor hozzánk hasonló. Teremteni is tud, hibázni is, meg javítani is. De hogy személy-e, vagy sem, az kérdéses. A „mi képünkre” furcsa leírás, feltételezhető, hogy többen is voltak, de kik? Mondjuk ez itt nem olyan lényeges. De az igen, hogy mi a teremtő másolatai vagyunk, valamilyen formában. Ha jól megismered magad, és másokat, akkor látni fogsz valamit istenből is. Szerintem.

Jézus párja? Miért nem leszel olyan, mint Jézus? Taníts és gyógyíts, akkor olyan leszel, mint ő. Nem kell szerintem, hogy a párja legyél. Vagy másképp gondolod?


Offline
Csatlakozott: 2018 okt 15

Kolostorba akarsz vonulni apácának?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen