ready_

Robo-san képe

Akkor mivel foglalkoztam mostanában? Eljöttem a Reblogról, egyelőre, saját helyre, és megpróbáltam egy enyhén portálos beütésű blogot összehozni. Azt hiszem, elnyerte közel végleges formáját az oldal. Az eredmény egy a web hőskorát idéző antipszichiátriás borulat. Pro-Skizo, Anti-pszicho. www.vilaggep.hu


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Hát, az tényleg nem lenne jó, ha valami bent ragadna. Én köszönöm. Smile


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Holnap igyekszek a végére érni. Nem szeretném, ha valami kritika bennem ragadna. Smile Utána nagyjából kijavítom a hibákat és mehet a blogodhoz. 

Azt rád bízom, h hova másolod és előre is köszönöm.

 

 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Rendben, Kedves Anonim. Ezzel adtál egy jó ötletet is. Létrehozok egy Anonim nevű felhasználót, azzal bárki beléphet. Mivel több felhasználót enged 1 nickkel, így szuper-hiper-über anonim lehet mindenki. Oks, várom a folytatást! Nem könnyű a téma... És köszi! Smile

 

UPDATE: Létrehoztam egy anonim nevű felhasználót mindenkinek, és egy anonimhozzaszolo nevű hozzászólást direkte a Te részedre. Melyiken szeretnéd, hogy bemásoljam a szövegedet? Smile


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Folyt köv.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

8. Felvételnél jobban kellene szelektálni. Ha nem indokolt és igény sincs rá, haza kellene engedni a beteget. Ha önként kéri a felvételét (pl krízis, akut mánia, akut pszichózis) vki, azt komolyan kellene venni. A fűtött helyre, ingyen kosztra vágyókat ki kell szűrni. A krízisben lévőket felvenni. Ha vki azt állítja, h öngyilkossági szándéka, késztetése van és ott úgy ítélik meg, h nem fog ilyet tenni, sztem azt sem kellene hazaküldeni. Nyilván nagyon szenved az, aki önként kéri felvételét, ez elég ok arra, h ott elkezdjék kezelni.

9. Kórházakban nincs mivel eltölteni az időt. Rövid távon még elmegy, h vki szinte egész nap fekszik. Kimerült, agyonhajszolt betegnek jót is tehet. A hosszú ideig ott tartózkodóknak ez inkább a leépülést segíti. Van aki otthon is szinte csak fexik, neki épp az lenne előrelépés, ha vhogy sikerülne aktivitásra bírni. A nagyon rossz állapotban lévők nagy része alkalmas arra, h mozogjon, csoportokon vegyen részt. Krízisállapotban gyszernél is többet segíthet az egyéni terapia. Elfogadható állapotban minél előbb haza kellene engedni a beteget VAGY rehab céljából (akinek erre van igénye) ott tartani és terápiákba vonni. Nem heti 1-2-re (azt ambulánsan is lehet), hanem minden nap több csoportra és egyénire, kiegészítve mozgási és egyéb szórakozási lehetőséggel. (Pl társas, sakk, ping-pong stb) Mindez bejárós formában is működhet. A pszichiátriák elfelejtkeznek arról, h a szervi betegségeknél ugyan elég a műtét, gyszer a gyógyuláshoz, pszichésnél nem. Örömteli elfoglaltságok, sikerélmény, aktivitás (tanulás, munka, hobbik), megbecsülés, elfogadáa is szükséges ahhoz, h a beteg jobban legyen. Kórházban mindezek ellehetetlenülnek. 


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Folytatom. Ha kész lesz, kijavítok nagyjábó a gépelési és egyéb hibákat és regizés után átmásolom.

Még jobban örülnék (nincs türelmem másolgatni), ha bemásolnád (anonim hozzászoló néven). 

 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Tűkön ülve várjuk a folytatást... Laughing out loud

Időközben nekem is megszületett az első igazi, originális, csili-vili antipszi elméleti bejegyzásem Laughing out loud :

https://nemvagyokbeteg.reblog.hu/a-pszichiatria-a-xx-szazad-buvesztrukkje

(Teljesen, közérthetően leírtam a pszichiátria saját fogalomkészletével és viszonyrendszerében, hogy miért NEM ajánlott senkinek a pszichiátria. Legalábbis a jelenlegi formájában. És az a legszomorúbb az egészben, hogy nemcsak simán a pszichiátria elméletének megfordítása és karikatúrája, hanem komolyan gondolt, kőkemény, tapasztalati úton szerzett elméleti alapvetés.)


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Ma este folytatom. Ha em lesz időm, akkor hétvégén.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Murray head, miért törölted, amit írtál? Olvastam, csak közben gondolkodtam per nem volt időm válaszolni. Egyébként nagyon igazad volt abban, amit mondtál.Smile


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

.Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Kleó: Nem ismerem, csak hallomásból, emlékszem, annak idején nagyot szólt, csak akkor én még nem voltam "játékban". Köszi, hogy (újra) felhívtad rá a figyelmemet, el fogom olvasni. Most rengeteg könyvem van a témában még, de megpróbálom valahogy előre venni. Smile

Kiscsillag: Kifejteném én, de szerintem felesleges. Mint látom, magad is tudod a kérdésre a választ. Kíváncsian várom a folytatást, nagyon ígéretes szöveg. Smile

Egyébként a fő érvem mindössze annyi, hogy nyáron simán kibekkeltem egy shubot pszichiátria nélkül. És még dolgozni is jártam. Szerintem az a fél adag abilify annyit ér nekem, mint halottnak a csók, de azért eljárok. Inkább csak a mellékhatásait érzem. A fél adag abilify semmit nem befolyásolt a shubom lezajlásában. Magam figyelhettem végig mindazt, ahogy kifejlődik, egészen addig, amíg elmúlik magától. Nagyon tanulságos tapasztalat volt. Megerősödve jöttem ki belőle. És nagy lett a szám.

Egyébként nagyon tanulságos az is, hogy így pontokba szedve látom leírva a pszichiátria csődjét (általad). Ha kész leszel vele, igazán kiposztolhatnád hozzám, sokat segítene, szerintem. A reg. csak annyi, hogy felh. név + email +jelszó. Még email ellenőrzés sincs. Igazán baráti, szerintem.

Azt, hogy mi legyen a pszichiátria helyett: hajlok arra, hogy a semmi is jobb. De félek, konszenzus lesz belőle. Olyasmi, mint a finn modell, ami nagyobb szerepet szán a családnak, és így csökkenti a pszichiátrián levők számát, és minimalizálja a gyógyszert. Persze, van, ahol ez nem megoldható. Erre is van megoldás: például Laing házak, gyógyszer nélkül. Egyébként nem hiszem el, hogy ebben az országban csak nekem vannak ilyen gondolataim (amik közül még konstruktívak is akadnak néha). Simán megoldható lenne az egész történet, töredéknyi pénzért. De ne én oldjak már meg mindent. Ki vagyok én e szemükben? Egy senki. Maradjon is így. De ha még én is tudom a megoldást, akkor nagyon nagy baj van, mert én meg ki fogom pofázni.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

https://www.tenyek-tevhitek.hu/csaktagoknak/depresszioipar-opt.pdf

Ezt ismered? Szendi G.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Később folytatom.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

5. Türelmetlen, kiégett orvosok és ápolók dolgoznak. Csesztetik, lenézik a beteget. Néha meg is verik. Ilyen bánásmód sem kedvező. Ettől csak frusztrált lesz a beteg, önértekelése romolhat. A stigma másoktól indul, majd a beteg is magára veheti. 

6. Szarnak a zavaró mellékhatásra, néha még indokolt eserben sem cserélik. Ha vki dühös v agressziótól tartanak, úgy beinjekciózzák "megoldáaként", hogy a beteg azt sem tudja, h hol van. Így ártalmatlanítják. A skizofrenek szeretik amúgy is agyonszedalni, biztosra mennek...az nem szempont, h emberi adag gyszerrel esetleg tudna dolgozni, agyongyógyszerezve nem.

7. Sok az indokolatlan zárt osztályos kezelés és gondnokság alá helyezés.

 


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

3. A legtöbb kórházban a pszichó reszleg nagyon lepukkant. Erre nem költenek. Van ahol minden osztály siralmas állapotban van es olyan is, ahol fura mód és biztos nem véletlenül csak a pszichiatriai osztalyok. Ilyen környezetben egészseges ember sem érzi jól magát. Hetek, hónapok alatt meg az egészseges hangulatára is rosszul hatna. 

4. Azzal kezelik a beteget, ami epp van. Azaz nem azzal, ami neki hatás és mellékhatás szempontjából várhatóan a legjobb lenne. Nehéz az is elfogy, amit hónapokig adtak, ilysnkor lecserélik a gyszert v visszadátumozott receptet adnak és le kell adni. Ilyenkor hirtelen másik 3-4 betegnek is akad gyszer...


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Eleje:

1. Véleményem szerint, amit lehet terápiával kellene kezelni, nem gyszerrel. Persze csak ha valaki nyitott erre és nem okoz akkora szenvedést a tünet, ami gyors megoldást tesz indokolttá. Ha vmihez gyszer kell, akkor is fontos lehet a terápia kiegészítésképpen. Lehet idővel épp a terápia teszi lehetővé a gyszer elhagyását. 

A gond az, hogy ingyenes ambulans terapia nem mindenhol érhető el, jellemzően ezek is időhatárosak, a gyógyuláshoz ennyi nem elég. Bentfekvős helyek ugyan vannak, de itt csoportterápiatól várható eredmény, egyeni nincs mindenhol, holott lehet vkinek az lenne jó. Raadásul nem mindenki teheti meg, h befeküdjön. (munka, gyerekek stb)

2. Nem mindenki beteg, aki szenved. Az orvosok nem kérdezik ki alaposan a beteget, holott kiderülhet, h bizonyos szituációban normális, ha vki szarul van. Őket nem kellene kezelni, sztem ilyen esetben javulás sem várható gyszertől.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Kifejtenéd, h miért? Konkrétan mi a bajod és mi lenne helyette jó? 


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

smiley Már alig várom... Egyébként a pszichiátriát én egy erősen XX. századi valaminek tartom, aminek nincs helye a történelem jelen idejében, illetve, ha van is valamennyi, égetően sürgős reformra szorul. Akik benne élnek, még nem látják/nem akarják meglátni, én azt gondolom, hogy vagy fokozatosan kezdik el megreformálni, vagy hirtelen fog összeomlani az egész felépítmény. Pár 10 éven belüli folyamatnak látom.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Hétvégén pontokba szedve leírom, h nekem mi nem tetszik az ellátásban. Ha másra nem, arra jó lesz, h kiírom magamból...


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Szia. Bocs, hogy csak most válaszolok. Túl sok elfoglaltságom volt a honlappal, az az igazság, és azért nem jutott idő nézni az üzit. Offolj nyugodtan, sőt, jó lenne, ha offolnál. Az új honlapomon is megpróbálok valami offoldát kialakítani, oda meg aztán tényleg minden jöhet. Tudom, nem menő mostanában fórumokat csinálni, de ez nekem ilyen bakancslistás dolog. A betegségem előtt volt egy fórumom, olyan 5-10 aktív taggal, és még akartam ilyet életem folyamán. Arra is nagyon jó, hogy távol tarsta az unalmat. A moderálási elveim mindig lazák voltak, lényegében a 0-hoz konvergáltakmindig. Úgy látom, szétoffoltam a saját bejegyzésemet is, no problemo. Alapállapotban ilyen vagyok, csak tekintettel vagyok sokszor másokra, azért nem offolok szét mindent. Tehát: Offolni csak szépen... SmileOffline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Értem. 

Én is nagyon elégedetlen vagyok, de nem konkrét személlyel v intézménnyel van gondom, hanem az ambuláns és a kh-i kezelési gyakorlattal. Nem csak saját tapasztaltat, hanem más betegeknél is látok olyat, amitől a fejemet fogom.

Nem fejtem ki, nem akarok offolni.


Offline
Csatlakozott: 2010 aug 10

Én-e? Ártatlan vagyok, mint a ma született bárány. Egy shubomban véletlenül lerúgtam egy postaládát, ennyi volt az összes bűnöm. Ezért kizáró gondnokságot kértek rám, és elfekvőbe akartak küldeni. Ezt azon frissiben megírtam az Origóra, és a többi már történelem. Csak korlátozó gondnokságot tudtak elérni, de attól csak még jobban bevadultam. Közben folyamatosan támadtak, én pedig védtem magam a blogban. Néha, persze vissza is ment az ütés, a feladónak. Csakhogy közben beleástam magam a skizóba, és rájöttem dolgokra, nagyon sok dologra. Most pedig már szeretném, ha ők nem lennének, és ennyi. Már kijátszották az összes kártyájukat, csak a polgári per maradt, szerintem. Viszont, sajnos, az a helyzet, hogy mivel belátási (nem cselekvő) képességemben néha korlátozva vagyok, szerintük, ha beperelnek, max. annyit érnek el, hogy én leszek ismertebb. 13 évig én féltem tőlük, most meg már b@szhatják. Jobb lett volna, ha idejében leszállnak rólam, akkor talán eltűntem volna a balfenéken. Most már, úgy érzem, nem tehetem, pláne mivel helyettem inkább már a hozzám közel állókat támadták. Igazi maffiamódszer. Most már ez is a számlájukon van. Csak ennyi, dióhéjban.


Offline
Csatlakozott: 2019 aug 19

Like! 

Biztos írtad valahol, én nem olvastam, ezért megkérdezem: mivel nyitottad ki a bicskát a helyi áterekben? Én ott csatlakoztam az eseményekhez, h már gondnokság alatt vagy és igyekeznek továbbra is kicseszni veled. Csak arról maradtam le, h miért.

Azt vágom, h vannak gáz kh-k ( vagy talán mind az) és vannak bunkó, rosszindulatú és egyéb rossz tulajdonságokjal rendelkező áterek és vannak kevésbé rosszak és jók is, de az az érzésem, h nem simán rossz dokit fogtál ki...

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen