LÉT zrt.

Anonymous képe

Lízingeltem 1 életet fogalmam sincs mennyi időre. Még sose volt ilyenem, ezért nekem is kellett 1. Állítólag jó, ha az embernek van 1 élete fogalmam sincs mennyi időre, mert úgy könnyebb....állítólag. Állítólag akinek van, annak jobban megy a szekér, vagyis mindegy mije van, csak élete legyen; így hát lízingeltem én is egyet.

Még nem próbáltam ki, még csak nézegetem, nem tudom mit kezdjek vele, hogyan álljak neki, sőt  mitöbb...még ki sem csomagoltam. A csomagolása is már nagyon izgalmas! Magától mozog ide oda, beszél, figyel, hallgat, csendben van, nevet, sír, bosszankodik, szeretget néha pedig lekiabál másokat. Szeme is van, meg füle is....a csomagban van 1 lízingelt élet, és csak ez számít; bármennyire is fura legyen az a csomagolás.

Mit kezdjek vele? Mások, akik szintén lízingeltek 1-et, egyáltalán nem tudnak vele mit kezdeni...van aki el is dobja, mert nem tudja használni. Én mit kezdjek vele, ha azt látom, hogy csak nagyon keveseknek sikerül jól használni; de szerintem ők is tudják, hogy a lízingelt életük csak fogalmam sincs mennyi időre az övék...mert ha lejár a lízing szerződése, akkor elveszik/visszaveszik tőled, tudod? Mindegy mennyit fizettél érte, kamatostól is 100 szorosan kifizetted már; mert nem az számít a cégnek mennyit ér neked a te lízingelt 1 életed, hanem az, hogy csak kölcsönben van nálad. Kölcsönben van nálad, te használod, de nem a tied....senki sem olvassa el az apró betűs részt.

Hú, de nagyon sok mindenre tudnám használni a fogalmam sincs mennyi időre lízingelt 1 életemet. Lehetnék például szabadon szárnyaló sas; vagy lehetnék piramis Kairóban; vagy lehetnék én a telihold, vagy a napfogyatkozás; júúújjj, nem is; ez lennék leginkább: simogató, lágy szellő...de benéztem. Nem olvastam el az apró betűs részt a szerződés alján, így hát csak 1 valami lehetek: Ember.

Most mihez kezdjek? Lízingeltem fogalmam sincs mennyi időre egy emberi életet. Ezt aztán jól elbasztam, pénztártól való távozás után meg ugye feldughatom magamnak...durcásan, anyázva és szitkozódva, de elkezdtem használni a lízingelt életemet, mert fogalmam sincs mennyi időre használhatom csak, aztán kárba azért ne vesszen, na. DE nem kaptam hozzá használati útmutatót, vagy csak elhagytam, fasz se tudja, de az évek meg pörögnek és lehet előbb visszaveszik tőlem....még mielőtt megtanulom jól használni.

Néztem mások hogy csinálják, utánoztam őket; de mi a jó abban, ha magadra hánysz és szarsz a piától meg a drogtól ? nekem az nem jött be; mi a jó abban, ha csattan a bilincs, és bebasznak egy zárkába ? az sem jött be; mi a jó abban, ha átgázolsz másokon, és befutsz, és nagyképűen otthagysz 10.000 ft. borravalót a lotyónak, és nem tisztelsz semmit és senkit és senki nem dumál vissza,  mert tudják örült vagy és sok a pénzed ? hát semmi sem jó ebben, és ez sem jött be; és mi a jó abban, ha elhiteted magaddal és másokkal is, hogy minden OK lesz, és Isten szeret ? semmi, mert ez sem jött be.

Lízingeltem 1 életet fogalmam sincs mennyi időre, és nem tudom használni. Van 1 hasznavehetetlen életem; széthajtottam, rommá vertem és karcoltam és sebeztem, hiányzik is már belőle 1-2 darab, sőt, másokéban is kárt tettem a sajátommal; és meg kellett állnom 1 kicsit. Hogy is van ez? Bármit csinálhatok vele? Zúzhatom is, és fényezhetem is? Költhetek rá és nem is? Szerethetem és eldobhatom is? Tehetek hozzá és el is vehetek belőle? Nincs hozzá egyetlen épeszű használati útmutató sem? Mi a fasz??? Akkor minek ez az egész? Mi a szarért görcsölök én ezen, amikor azt látom mindenki úgy használja, ahogyan akarja, ahogyan tudja...vagy eldobja. Na akkor elő a szerződéssel......

* apró betűs rész: jelen kölcsönszerződés, mely az ügyfél (te, a szerencsétlen flótás) és a LÉT zrt.(Lehetséges Élet Tárháza) között köttetett, előírja, hogy a LÉT által az ügyfélre átruházott jelen szerződésben foglalt 1 db Élet teljes körű használata felett, határozatlan időre az ügyfél jogosult, mint tulajdonos. Az ügyfél köteles a jelen szerződésben foglalt 1 db Élete felett korlátlanul felelősséget vállalnia, az okozott károkért a lízing lejártával teljes körű kártérítést megfizetnie. A jelen szerződésben  foglalt 1 db Életét el nem idegenítheti, másra át nem ruházhatja, annak jógait nem ruházhatja más személyre. Az ügyfél kötelezettségei alól ki nem bújhat. Az ügyfélnek jelen szerződésben foglalt 1 db Életéről úgy kell gondoskodnia, hogy azt a szerződés lejártakor vissza kell szolgáltatnia. Az Élet visszaszolgáltatása csakis a LÉT hatáskörébe tartózik, az ügyfél önmaga nem szolgáltathatja vissza azt a szerződésben foglalt határozatlan idő előtt. Ennek nem betartása beláthatatlan és visszavonhatatlan következményeket von a LÉT által üzemeltetet, de a közel 8 milliárd felhasználó, vagyis ügyfél Életére.

Úgy szóltam hozzád, mint apa a fiához, mint anya a lányához, mint szerencsétlen flótás a szerencsétlen flótáshoz, ezért kérlek ne sértődj meg, ha kicsit nyers a módorom, de igazán megértheted az olvasottak után, hiszen porul jártam.

Mindannyian lízingeltük Életünket, és úgy tűnik jobbára senki sem tudja érdemben jól használni. Nem utasítalak semmire, nem figyelmeztetlek semmire, a Tied, Te használod, nekem semmi közöm hozzá; elvagyok a sajátommal, bőven van vele gond, néha vakvágányon száguldozom, néha pedig a legforgalmasabb kereszteződésben robbanok le vele, de az enyém; próbálom megérteni, ki- és megismerni, próbálok rajta hangolni, de néha pont az ellenkezőjét érem el ezzel, hangos leszek és nagyon zavaró, de a Te Életedbe én nem szólok bele, így Te se tedd, és ha majd lerobbanok, azáltal  akadályozlak valamiben, akkor kérlek kerülj ki de ne lökj félre; nagy ez a világ, elég nagy tér van benne mindenki számára; és az, hogy itt vagyok, hogy itt vagy és ők is itt vannak, csak egyet jelenthet: mindannyian a LÉT-nek tartozunk az Életünkkel, ezáltal egymásnak is.

 

 


Pre-mortem

Smile köszönöm Drága!

Hát azt nem lehet, Neked meg főleg nem. olvasd el az apró betűs részt, abban benne van. Így jártunk Wink

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen