Egy picit a Nő-röl, a Férfi-ról és magamról

Anonymous képe

Csalódottság. Legfőképpen ez jellemző most, ezt érzem leginkább.

Voltak itt a búrán olyanok, akiket szerettem olvasni, akikkel szerettem kommunikálni, de legtöbbjük már lemaradt. Vajon mi lehet Árvalányká-val, Infinity-vel, accatone-val? Ez pontosan így megy a való életben is, mármint abban az életben, amit valósnak hiszünk. Felhígul minden, fellazulnak a képlékeny ismeretségek is, van aki túl sok(k), van aki túl kevés, és vannak, akik örökre eltűnnek szem elől.

Mint mindig, most is lennének olyanok, akik végigolvassák majd az irományom és kérésem ellenére is odabiggyesztenének valami frappáns hszt, hogy tudassák velem együttérzésüket, imádkozzanak értem, vagy csak simán küldenének egy virtuális szeretetteljes ölelést...Kösz, de nem kérek belőlük, elvagyok,  nem kell megérteni, nem kell sajnálni, nem kell sírni miattam.....hidd el, egy : anyádat, te paraszt! -nak ezerszer jobban örülnék, mert azt nem fedi semmilyen mesterkéltség. Nem érted miről hablatyolok, igaz? Mindjárt megérted.

Tudtad, hogy kb. 4 éves korunkig nincs olyanunk, hogy énkép? Egyébiránt manapság összekeverik az énképet a személyiséggel, a személyiséget összekeverik az ego-val, ami érthető is, hiszen rengeteg ember még önmagával sincs tisztában, nemhogy fejlődési hierarchiájának részeivel. Gondolok itt a fiziológiai és mentális ösztöneire/szükségleteire is, melyek által abszurd módon belegondolja magát egy nemlétező szituációba, melyről félkegyelműen bizonyosra kijelenti: ez az élet! A nagybetűs kurva élet! És ennyi, nincs tovább, megáll a tudománya és pofánröhögi még a keresztre feszített Jézust is: Isten halott, kretének, mi a túróért imádkoztok egy halott Istenhez? Hát leszarja a pofátokat, nem látjátok?- és csendben tervezgeti következő lépését, mivel tudná még jobban megalázni a gyengéket. Ecce Homo, vagyis íme az ember.

Ne aggódj, nem tartok kiselőadást vallásról, emberi erényekről és gyarlóságokról. Az Internet, a könyvesboltok és a könyvtárak roskadoznak már a rengeteg Így kell jól csinálni! - A Szeretet a kulcs mindenhez! - A Titok titkának titka és hasonszőrű okosságoktól, szóval ott bátran művelődhetsz. Amúgy érdekes, hogy ilyen könyvek nincsenek: Nincs titok, csak az embernek vannak korlátai! - Ha Tudsz helyesen Szeretni, akkor helyesen Haragudni is! - Elbasztad az egész életed, de nem baj! Elvégre nincs tökéletes ember!  Figyelj, erre az egészre itt van néhány komplex példa:

32 éves nő vagy, 2 gyermeket nevelsz, a kicsibb még a csecsedet majszolja véresre; jó állásod volt, de hát kellett neked betartani a hagyományos vezérelvet: Férjhez mész, de nem akárkihez, gyereket szülsz, bedepizel, elhízol, a férjed eleinte csak paraszt veled, majd folyton félrekefél; és te babám, 32 évesen már csak a romantikus filmekben, az álmaidban, és a fantáziádban éled azt az életet, melyet szerinted nagyon is megérdemelnél, de hát a férjed, az a rohadt geci jól kibaszott veled, mert átvert és hazudott. Most mi lesz? Reggeltől estig hozsannázol és imádkozol egy jelért, mely a kiutat mutatja meg abból a posványból? Paulo Coelho-t olvasol, mert Ő annyira, de annyira.....az én emberem meg egy büdös tahó! és így tovább....most nézzük a férjek gyöngyét, ennek a nőnek a férjét.

/*

Miért hiszik azt a nők, hogy a kutyából lehet szalonna?Félre kell tenni az önámítást, és nyíltan rá kell kérdezni a férfira: Azért szeretsz, mert az neked jó, vagy azért szeretsz, mert az nekem jó? Az a férfi, aki erre nem tud válaszolni, az egy fabatkát sem ér. Ha nem tudja miért szereti a nőt, vajon tudja-e mit jelent egyáltalán az, hogy szeretni. Férfi-e egyáltalán?

*/

36 éves vállalkozó férfi vagy, éjjel nappal dolgozol, eteted a családod. Jó kis buxát vettél el, mert büszke férfiként neked a nőd is presztízs kérdés, nyomtál neki 2 gyereket, de a hülye meghízott, bedepizett a szaros pelenkáktól és a folytonos gyerek rinyától. Ez téged demoralizál, punci kell és szabadság, elmész értük különböző oldalakra, különböző party-kra, vagy éppen a pincércsajnak akarsz beakasztani, mert hát a férfi nemes erénye, a trófea gyűjtemény. De lassan már nincs kedved hazamenni sem azokhoz a szarzsákokhoz, meg ahhoz a dagatt izéhez....el fogsz válni, de előtte még beszerzed a következő hosszú távú ágyast.    

/*

Nincs férfi e világon, kit ne a női test szépsége és gyönyöre, a hatalom iránti vágy, a büszkesége megtartása ne vonná bűvkörébe. A férfi a nőt birtokolni akarja mindaddig, míg kedvét leli benne, s ha már nem kedves számára a nő, másikat keres. Ritka az a férfi, mely egyenrangúnak tartja maga mellett a nőt, gyakrabban alattvaló szerepet szánnak a nőnek.  

*/   

Egyetemista csaj vagy, szétbasz az ideg a vizsgák miatt, otthon is áll a balhé. Közel s távol sincs olyan pasi, akire teljes gőzzel rácsavarodnál, így megteszi a zsírszegény, szálkásra gyúrt nagymenő pár menetre. Barát? Olyan, akit nem azért választasz, mert könnyű manipulálni, hogy megadja neked az alapvető szükségleteidet? Pffff.... Kurvára el vagy keseregve, hogy csak macsó-nak tűnő hímringyók teszik a szépet; pedig Te Nő vagy, erőtől, ifjúságtól, szexualitástól és kalandvágytól fűtött Istennő, aki csakis egy Isten ölelésében alélna el igazán. Mondjuk Tom Hardy, Ő nem semmi....de hol a picsában találsz te olyat? Ha szerencséd van, kínai minőségű Tom Hardy-t találsz bármelyik BMW-ben.

/*

Olyan korban élünk, ahol intellektuálisan gyorsan felnövünk, viszont ehhez el kell nagyon rejteni igazi ösztöneinket. Olyan társadalmakban, ahol nem csak a vallás és a jog, de még a társadalom egésze is szabályosan elítéli az egészséges ösztönöket és az agressziót. A férfi gyárilag harcosnak készült az idők kezdetén; ölnie kellett, hogy a családja ne haljon meg, ez tette a férfit erőssé, védelmezővé, szeretni tudóvá, erkölcsössé és voltaképpen ezért ez egyetlen státuszért kellett tennie: családfő. Ma, a férfinak milliónyi dolognak kell, hogy megfeleljen, csak annak nem, hogy férfivé váljon. Akadnak még igazi férfiak igazi erős jellemmel, de ők csak akkor mutatkoznak, ha szükség van rájuk.

*/

Egyetemista srác vagy, jól meghatározott céljaid vannak, ezerrel teljesítesz, néha betépsz, mert kurvára eleged van az egyetemből, a gyökér haverjaidból, és még egy bizalmasod sincs, nő személyében. Kefélgetsz jobbra-balra, de a fantáziádon és a csípődön kívül egyetlen csaj sem mozgat meg  benned semmit. Fasz kivan az üres csajokkal, kellene valami extra. Mondjuk legyenek saját céljai, gondolatai, szokásai....de ilyet 2016-ban találni? Most azt várod, hogy mondjak valóságos női mintát? Hát arra várhatsz, mert én férfi vagyok, így nagyon egyoldalú lenne a példám. Mert ugye a legtöbb nő gyönyörű első látásra, egy csodaszép csomagolásba rejtett ki tudja milyen személyiség. A férfiak többsége egyszerű (punci, haverok, autó, discovery channel), a nők viszont 3D-s puzzle-re hasonlítanak a legjobban.  Férfi nőhöz nem ért, de mindennél jobban kívánja. Szóval egyetemista srácként olyat keresel, amire a legjobban vágysz, de a legkevésbé sem értesz hozzá. Na jó, legyen: Rúzsa Magdolna.

/*

Relativitás elmélet kontra Nő! Inkább megtanulom a relativitás elméletet, mintsem a Nőt értsem meg! Igazság szerint a Nőt nem lehet megérteni; meg kell hallgatni, szeretni kell rajta még a legkisebb anyajegyet is, a hibáit is, szeretni kell hajnalban, délben és este is, meg kell nevettetni és hagyni kell sírni, meg kell ölelni, veszekedni kell vele és meg kell vele békülni....de megérteni nem lehet! Ha egy férfi minderre képes, akkor azt lehet mondani, hogy bár nem érti, de nagyon szereti a Nőt!

*/

Tehát így van ez; mindenki a tökéletes életet, állást, otthont, gyermeket, nőt/férfit akarja magának. Egyetlen mondattal leírom miért lett vége a jegyességemnek a párommal: Ő a tökéletes férfit kereste, én a tökéletes nőt, de csak egymásra találtunk! Minden párkapcsolatot, jegyességet és házasságot ez árnyékol be. Tudod mit jelent az, hogy a hozzád tökéletesen illő személy után rohansz egy életen át? A Nagy büdös semmi utáni sóvárgást jelenti. Ugyanis fogod az egodat, kikérdezed, hogy szerinte mi a legjobb neked, és tádááám: egy nem kis lista ugrik elő az agyadból. Ez a lista pedig 2 oldalú. Az egyik oldalon azok a minősítések vannak, melyeknek az agyad szerint meg kell felelnie az illetőnek; a másik oldalon pedig azok a jelzők vannak, melyekkel "szíved" óhaja szerint rendelkeznie kell az illetőnek. Vagyis a lista 2 oldalról írja le milyennek kell lennie a kiválasztottnak, vagyis az illető ezek alapján lesz számodra tökéletes, ideális. És mit kapsz? Lófaszt a seggedbe, merthogy nem az ideális illetőt, az tuti. És így van ez mindennel az egész világon, végül beéred akármivel, o'szt majd lesz jobb is! Ezért lenne fontos minden ember számára, ha már 5 éves korától kezdve őszintén beszélnének vele, mert ha félrevezetik, annak az lesz a hátránya felnőtt korban, hogy Kurvára nem nőtt még fel a gyerek! Szóval ja, azt hiszem ezt a dolgot nevezik sokan a Nagy Titok-nak! Tudod, mi az élet értelme? Vallásossággal átszőtt politikai összeesküvés elméletek, ősi misztériumok, távoli galaxisból érkezett fénylényeken keresztül mindenre gondolunk, csak arra nem, ami az orrunk előtt hever......az ember. Az emberi élet értelme az emberi élet. Szerintem ennyire egyszerű.

Kimondjam helyetted? Naná, hogy kimondom: Loptam, csaltam, hazudtam, hűtlenkedtem, verekedtem, rossz dolgokat tettem, átbasztam a szerelmeimet, a családomat, tagadtam, amikor igazat kellett volna mondanom, zsugori voltam, hiú voltam, naiv voltam, félénk voltam, meggondolatlan voltam, utáltam és gyűlőltem, és sok mindent elkövettem még, amit jól magamban tartok.....a felsorolásból legalább 5-öt tuti magadénak tudhatsz, és talán még most sem ismered el, pedig egyedül vagy, és senki sem tudja, hogy ezt olvasod. Pont ugyanolyan vagy, mint én, ember vagy! Azt gondolod ezek bármelyike is bűn lenne? Mutass olyan embert, aki ezek közül legalább 5-öt nem követett el, és azt nevezd emberfelettinek, de nem tudsz ilyet mutatni. Mint minden élőnek azzal kell kezdenie valamit, amije van. A fizikai adottságokon kívül az embernek ott van még az a fránya, csúcs szuper biológiai computere, az agya. Abban aztán sok minden van, egészen pici korától kezdve csak úgy ömlik befele a sok információ, nem csoda, hogy egyesek teljesen összezavarodnak.

És ott van az ember magja, az emberi mivoltának első alakja, része: az elnyomott emberi szellem, mely túl a rút igazságtalanságon és a manipulatív világon egy egészen apró, törékeny, ártatlan és biztonságos oázist tart fenn; oda menekülsz, amikor mindenhol máshol már nem jó; ezért nézed azt a bizonyos filmet újra és újra, ezért hallgatod azt a zenét újra és újra, azért jársz arra a helyre újra és újra. Azért vagy magányos, mert ott legbelül egyedül vagy önmagaddal, de mivel dunsztod sincs ki vagy, átnézel saját magadon. De figyelj csak, ezzel nagyjából mindenki így van; sokan szó szerint hülyére olvassák magukat olyan könyvekkel, melyek az add önmagad - fogadd el önmagad - ismerd meg isteni önmaga és társai. Nézd, ha valóban tudni akarod ki is vagy valójában, akkor várd meg míg kiadom a könyvem, ami kb. 25 év múlva lesz. Vagy, csak megpróbálsz továbbra is úgy élni, hogy őszinte vagy önmagadhoz és másokhoz. Tudom, hogy ez a legnehezebb ezen a világon.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Premortem, nagyon örülök, hogy jelsz adsz magadról -- de ezt úgyis tudod.

e


Pre-mortem

Sziasztok!

Holdfény: köszönöm! Fel a fejjel, kurázsi!

accatone: köszönöm, és jó, hogy tudok rólad!

Nomád: köszönöm! Az jó lenne neked, mert akkor elmondhatnám neked, hogy itt a jövőben minden rendben van! Wink

parrot: nem ismerem Csacska.macskát, akiket említettem viszont igen, ezért érdeklődtem irántuk. De remélem Ő is jól van!


Offline
Csatlakozott: 2014 máj 7

Csacska.macska nem is hiányzik?


Offline
Csatlakozott: 2016 már 27

Nagyszerű iromány,  az eddig legjobb amit olvastam. 

Ki vagy te?  Én a jövőből? 


Offline
Csatlakozott: 2011 máj 20

 Szia Pre-mortem, csatlakoznék Holdfényhez, én sem írok / kívánok semmi közhelyes általánosságot...

Annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogy jólesett, h megemlítettél, nem tűntem el, megvagyok, itt vagyok. Még mindig érdekelnek a gondolataid, a meglátásaid! Érzékeny és jó megfigyelő vagy, és köszi, h megosztod az egyedi stílusú, értékes írásaidat!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen