mivan, ha skizó vagyok?

Anonymous képe

2 hét telt el átállásom óta. semmi extrát nem tapasztalok. Csak azt, hogy átállásom után 3-4 nappal iszonyatosan lebetegedtem, egyre rosszabbul lettem, de ez enyhe kifejezés, 4 napig lázálomban hánykolódtam tüdőgyulladással. Szóval oké,  ennek semmi köze , de amióta magamhoz tértem kb egy hete azt tapasztalom, hogy valahogy mintha olyan lassabban járna az agyam, mintha butább lennék, mint citaloprammal. Mintha nem jutnának eszembe a jobb szavak, kevésbbé beszélek választékosan, kevésbbé van igényema  teátrális szereplésre. Érdekesen hangozhat ez, amikor szocfóbos vagyok, néha erős késztetést érzek előadni magam... Ma a szülői értekezleten azt vettem észre, nem hívom fel magamra a figyelmet, simán ültem az első sor középső székén szugerálva a tanárt és csak néha löktem be egy két általam poénnak hitt dolgot, hogy rám figyuzzanak. ( nagyon összetett személyiség vagyok, mert a feltünési viszketegségem hirtelen átmegy kerülő magatartásba a potással például... ) de azt vettem észre hogy a hatás elmaradt. szóval cipralexel kevésbbé vagyok feltűnő jelenség, de ez lehet, hogy a múlóban lévő tüdőgyulladásom miatt van így. Viszont olyan érzésem is van, mintha valahogy nem teljesen én lennék... az is felmerült bennem, ha ez társul koncentrációs zavarral az mondhatóü e skizofréniának? tehát nem gondolom, hoghy ufó vagyok semmi exra, de keresem a szellemi izgalmakat, mert uncsi az élet és amikor meg sikerül elmenni a valóságból drog nélkül, akkor meg beparázok, mi van, ha ezt úgy hívják skizorénia!!! a skizofréniát elő lehet tudatosan idézni, vagy kérdem úgy van egy szép srác skizó és intézetben van, de számomra lenyűgöző , mert egy művész, költő is és olyan esztétikai élményben van részem, amikor a facén nézem a videóit, hogy attól félek, ha én rácsodálkozok egy skizofrén fiúra, mivan, ha én is az vagyok??? Meg arra is gondolta,, ha feljárok a búrára, akkor nem leszek e rosszul?


mandula

A citalopram-ról az escitalompram-ra áttérés annyira minimális hatással járhat, hogy az szerintem nem magyaráz semmit. Mármint sem a fizikai problémákat (tüdőgyulladás), sem a viselkedésbeli változásokat.

Amúgy miért kellett váltani?


mandula

"Meg arra is gondolta,, ha feljárok a búrára, akkor nem leszek e rosszul?"

Nekem csak akkor jó a búrán, ha már kellő távolságot tudok venni. Egy idő után az ember megtanulja kezelni a dolgokat és már nem parázik be mindenen amit összeolvas. Meg tök paranoiás tudok lenni, hozzászólok valamihez aztán azon agyalok, hogy most nagyon rosszat írtam-e, vagy be fog-e szólni valaki és ezért van olyan, hogy 1-2 fel sem merek jönni...


Kiscsillag

Egy próbát megérhet. Kérdéses viszont, hogy a dokid felírja-e.

Ha a szétszórtság gondolatrohanás vagy más pszichotikus tünet következménye, akkor jó eséllyel segít az antipszichó.

Ha depresszió miatt van vagy alkati, akkor kisebb az esélye.

Nekem csak akkor segített e téren, amikor non-stop hallucinációm és gondolatrohanásom volt. Utóbbira jól hatott. Gondolatrohanásra a hangulatstabilizáló is jól hat. 

Utána kellene járni, hogy mi okozza, milyen diaghoz köthető ez a tünet.


Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Nem vagy skizofrén az tuti. Smile Szerintem a szétszórtságodat sem a gyógyszer okozza, főleg, hogy írod, hogy a Citogen mellett is megvolt. Valószínűleg ez az alaptermészeted. Az írásaid sem összeszedettek, kalandoznak a gondolataid, csapongsz, ez lehet, hogy nálad alaptermészet.

Az viszont lehet, hogy a másik gyógyszertől felhangoltabb voltál, jobban jelentkezett ez a feltűnési kényszer, ez  a gyógyszer jobban lenyom. A "butaság" érzés lehet gyógyszertől és súlyosbodó depressziótól is. Én Escitilt szedtem, és sík hülyének éreztem magam mellette, igaz súlyos depressziós epizódban voltam.


mell

persze, igazad van, lehet, hogy nem, csak azt nem értem antidepit hogyhogy adnak annak az embernek, aki elhanyagolja önmagát, ezt olvastam a gyógyszertájékoztatón, én rendetlenecske vagyok, mert szétszórt vagyok, nehezen koncentrálok. Ez most mi, vajon alapból ilyen vagyok vagy a 7 évig szedett citogen gyógyszernek köszönhető? És most átálltam cipralexre de ugyanúgy szétszórt vagyok, azaz nehezen összpontosítok...

Tehát az a kérdés, ha én szétszórtságra kérnék antipszichót nem lennék e összeszedettebb?

 


Kiscsillag

Szerintem ez nem skizofrénia.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen