Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Bipoláris lehet a párom

Matyas21 képe

Nem tudom, hogy jó helyre kerül-e ez ide, de hátha. 
Az a helyzet, egyre inkább úgy néz ki számomra, hogy  a barátnőm bipoláris zavarral küzd. Egyszerűen úgy érzem mindent megpróbáltam, hogy segítsek rajta, de ma elvesztettem a türelmem egy ponton, és az ágyra rántottam. Nem emelnék rá kezet soha, egyszerűen elvesztette a fejét és meg akartam állítani. Ettől teljesen kiborult és elviharzott. Rettenetesen aggódom érte, mert tud és akar is gyógyszert szedni, de nem hajlandó pszichiáterhez menni. Úgy érzem, hogy képtelen vagyok segíteni, de közben szörnyű látni amilyen állapotban van. Tanácstalan vagyok, és félek, hogy szándékosan próbál eltaszítani magától. Képtelen vagyok nem magamat okolni, úgy érzem, összetörök a nyomás alatt, és olyan mintha senki nem értené, mennyire nehéz kitartani így valaki mellett.
Valaki esetleg tud tanácsot adni? Mit kéne tegyek? Hogyan tudnék rajta és magamon is segíteni?

L.M.(22)


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Értem. Köszi. 

Hát nem is  tudom... én talán egy jó pszichiátriára mennék be inkább. Budapestiek vagytok?

A Tündérhegy már nem a régi. Nem annyira jó.

A Thalassa Háznak elég jó híre van. 

A Nyírő Kórház sztem nagyon jó. Csak mondjuk az területileg illetékes hely.

 


Online
Csatlakozott: 2020 nov 18

Bipolra antipszichotikumot és/vagy hangulatstabilizálót szoktak adni + antidepit, ha épp depis fázisban van.

Lehet border zavara van, nem bipol.


Offline
Csatlakozott: 2021 máj 17

Nincsen diagnosztizálva, de tökéletesen illik rá. Járt már pszichiáterhez akkor frontint és valamilyen antidepresszánst szedett. Amikor "elveszti a fejét" teljesen lezár és támadja azt akit csak talál (nem fizikailag, de úgy írja le néha, hogy ütni tudna). A legutóbb amikor nagyon szarul érezte magát 7 frontint vett be egyszerre és tudom, hogy a napokban egy ismerősénél érdeklődött, hogy tud-e szerezni rivotrilt neki. Nem akar kárt tenni magában, de olyan mintha nem fogná fel a gyógyszerekkel járó kockázatot. A hétvégén voltunk tündérhegyen, ahova be tudna menni egy hónapon belül, de mivel ez 3 hónap elzártságot jelent rettenetesen fél tőle. Kértem, hogy amíg nem megy be keressünk egy pszichiátert, de feleslegesnek érzi erre a rövid időre. Egyszerűen tanácstalan vagyok és közben azt érzem, hogy tönkrevág az egész.


3
Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Szia!

Mióta beteg? Mik a tünetei? Volt orvosnál valaha? (Pszichiáternél.) Szed/ett gyógyszert? Ha igen, mit?

"egyszerűen elvesztette a fejét" Ez mit jelent, mi történt pontosan?

"tud és akar is gyógyszert szedni, de nem hajlandó pszichiáterhez menni." Ezt nem értem.

 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen