Az agyatok ellenetek dolgozik? Saját magatoknak vagytok a sírásói? Vagy az evolúció egyszerűen kiszelektálja az ide nem valókat?

Anonymous képe

Pár napja megismertem valakit,egy lányt.

A hangjából már érezhető volt a feszültség,a gyenge személyiség,az olyan típus,akin egy autokrata felül tud emelkedni.

Nagyon tetszett a lány,felettébb,megbeszéltünk egy találkozót,mára,ma egyetem utánra. Ma számonkérés volt,és egész reggeltől délutánig(amíg el nem indultam suliba)lázasan néztem át az anyagot. Mivel az egyik félelmem,vagy megérzésem az volt,hogy a csaj lemondja az egészet,rá írtam,hogy mi a helyzet. És akkor kilométeres sorokat írt,hogy "gondolkodott" tegnap este,hogy mégsem illünk össze,stb...

Mindössze telefonon beszéltünk,nem találkoztunk még,ez lett volna az első találkozó.

Igen,nagyon kötekedő vagyok,de ennek talán megvan az oka az ilyen lányoknál.

Aztán lemondta délelőtt a találkozót,próbáltam rávenni,hogy legalább egy találkozóra adjon lehetőséget,hátha változik a véleménye. Nem adott. Ekkor a könnyeim kicsordultak(ez van,bura.hu-n írok),hányingerem lett(ez akkor szokott nekem,amikor valamilyen nagyon erős negatív érzelmi hatás ér)és egyszerűen azon gondolkodtam,hogy a betegség,amely a fejemben uralkodik,felfal engem.

Én olyan ember vagyok,hogy ha felépítek egy hidat,le rombolom,ha a híd nem elég stabil.

Azt kérdeztem magamtól: Miért szült meg az anyám olyan fiatalon,és apám,miért csinált egy "organizmust",hogy az szenvedjen ennyit? Persze,erre nem lehet válaszolni,de megállapítottam,hogy az élet,mint olyan,nekem egyenlőre rendkívül nem kifizetődő.

És látva a tendenciáim,és ha elég erős lennék,simán föld alá kellene rakassam magam.

Viszont rögtön eszembe jutott a tény,hogy még mindig jobb a legrosszabb lét,mint a nem-lét.

De akkor is,világra hozol egy életet,aztán egész életébe csak szenved,van valamilyen baja az agyában,és az nem engedi őt élni,sőt,egyenesen az agya annyira hátrányosan működik,hogy rám,egy a testére,szívére,mindenére,egyszóval teljesen hátrányos az egész.

Komolyan mondom,akkora feszültség van bennem,hogy már saját magamat károsítom ezzel. De gyenge is vagyok. Meggyengültem a sok szorongástól. A magamfajták tényleg rossz helyen végzik,zárt osztályon,börtönben,vagy még rosszabb helyeken.

De én soha nem tennék olyat,ami számomra hátrányos,ezért mind untalan visszafogom magam.

Kérdezem,te nem haragudnál a macskákra,ha téged mindig bántanának? Hát persze hogy igen. Velem ugyanez van,emberekkel,és nőkkel.

De aztán a következő gondolatmenetem volt,hogy a gyűlölet engem károsít,és nem mást,tehát megint csak hátrányos az egész.

 

 

Sírtam,és a tükörbe nézve kopogtattam a fejem,hogy "hééé,miért nincs rendben odabent valami? miért okozol nekem kárt és nem élhetek rendesen,magam módján???" Miért.

 

Tudjátok,sokkal jobb lenne,ha skizofrén lennék,mert akkor lenne gyógyszer,ami ezt kezeli,az én problémámra nincs gyógyszer.

 

Saját magam sírját ásom meg az életben. Van még így valaki? De hát,ha lenne lét a nem-lét után,már rég nem írnék ide.!! De persze,állítólag én az intelligenciámra tudok támaszkodni a betegségemet illetően,talán ezért is vagyok itt,és stb.

Tudjátok,ma azt éreztem,amikor ez a lány átvert,hogy kiállnék egy sziklatömbre,és üvöltenék,hosszan,és elmennék háborúzni,vagy a Colosseumba vért ontani.(bár lehet összefosnám magam,na meg már nem az a kor van)

Mondjátok ,ti hogy vagytok?

 


Magányos-Farkas

szia,köszönöm,nagyon aranyos vagy.

Rettentő rosszul. Lázas vagyok. Be sem megyek holnap. Az orvos algopyrin tabletta helyett algopiryn oldatot adott,injekciót.vízben kell megigyam.

Aztán kaptam antibiotikumot,és egy nagyon erős gyulladáscsökkentőt,amivel ecsetelem azt a részem.

Amikor meséltem a szakembernek,most,hogy milyen rohadt nehéz bejárnom,azt mondta," Jajj, szegény"

Hát,nagyon nincs kezelve a problémám,tuti szív/-ér bajom lesz előbb,vagy utóbb,vagy esetleg  agyér-gondom.

Az a baj,hogy ezer féle gyógyszer után már nem bízol a pszichiáterekben,leginkább a gyógyszerekben. Laughing out loud

Na és te hogy vagy Holdfény? Smile


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Szia Farkas!

Mintha magamat olvastam volna(néhány dolgot kivéve,pl bennem nincs igény a társas kapcsolatokra). De érzem,hogy a baj a fejemben van,hosszú távon semmi nem segít,pesszimista,keserű ember lettem. Nem értem miért élek,se értemét,sem célját nem látom. Mindenen rágom magam,totál érzékeny vagyok. Meg hasonlók.


Magányos-Farkas

najó,legalább szeretné látni egyes ember,hogy felépüljek,már ez is jól esik,most például teljesen elvonta a figyelmem a rossz dolgokról az általad leírt jó dolgok. Jól esett.

Szóval megelégszem most ennyivel.Laughing out loud

Bár én is tudnék segíteni másokon,főleg,akiken azt látom,csodálatos képességeik vannak,és teljesen életképesek,de van problémájuk,ami abszolút rányomja a bélyeget az életükre.De más emberek is megérintenek,nagyon,de nagyon.

Jajj,istenem,szívemből beszélek,de amikor azt hallom egyestől,hogy nem tud aludni,én azt empátia-szerűen átérzem,és lelkl-fájdalmat érzek.

Figyelő tekintete legyen azért rajtam bizonyos embernek.(haha)

 


Magányos-Farkas

Mármint gíroszt ettem most,és itt marha finom.Egyszer egy hölgy elvitt gíroszozni,nagyon aranyos volt,édes,mármint a hölgy/vagy lány,de tényleg jól becumizatott,meg se ettem. Laughing out loud Najó,más téma ez.De egyszer jó lenne,ha enne finomabb gíroszt is. Na megyek zenét hallgatni. Laughing out loud


Magányos-Farkas

Ez teljes mértékben kölcsönös.

Csak az én részemről bizony emberek felé a tiszta emberbarátiságon túl még érzelem is van.

Így nem egy "nyugdíjasként" szeretném látni,hogy bizonyos ember gyógyszerek nélkül is tud létezni,aludni és dolgozni.(De ez az én dolgom. Smile )

Olvastam egy bizonyos személy legutóbbi posztját,szándékosan nem írtam alá,de,azt azért hozzátenném,nem minden esetben rosszabb a szakrendelős/Tb-alapú orvos a magánpraxisúnál.

De ha talált valaki magának megfelelő szakembert,lehetőleg rövididőn belül kezelni tudja a problémát,mert tartós gyógyszerelés és "morbustudat" sem a legszerencsésebb. Szerintem.

N.B.: Nálunk finomabb a gírosz,mint egyes embernél. Laughing out loud Csak eszembe jutott egy hölgy,akivel korábban gíroszt ettem. Pocsék volt. Laughing out loud

 


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Lehet, hogy tévedek veled kapcsolatban. Akárhogy is van, jó lenne látni, hogy rendbe jössz. 

 


Magányos-Farkas

Köszi holdfény. Én egy nagyon rosszhiszemű,pesszimista és realisztikus pali vagyok.

Ez pedig,ha társul a benned lévő bajokkal,és látod,hogy mennyire nem megy az életed szekere,akkor természetesen végig gondolod az egész történeted lényegét és értelmét.

Az is baj,Holdfény,hogy olyan párt nem szeretnék,aki majdnem olyan,mint én. Laughing out loud Nem vonzom saját magam,nemigaz a tétel,hogy hasonló a hasonlónak..blabla...

Rendkívül erőszakos,agresszív,és szentiment ember vagyok.

És az a baj,hogy mostanság már ismerkedés elején kijön ez rajtam. Rohadt életbe,de nem tudom visszafogni magam.Laughing out loud

Biztos azért egyébként,mert mindig az adott egy nőre fókuszálok,és akkor rágörcsölök,ráhelyezem minden hangsúlyt. Ha több nő lenne terítéken,biztos nem lennék ennyire kiélezett penge.

Tudod milyen elmeroggyant vagyok?

Ha valakin megérzem a személyiségének a lényegét(elég hamar érzem,ki milyen),és a olyan,akkor két ,hosszú telefonbeszélgetés után már ragaszkodok hozzá.

Sokszor volt,hogy csókolóztam az adott lánnyal,és a csók után nem mertem mondani,hogy szeretet érzek,mert hülyének nézett volna. Laughing out loud

Veled mi a probléma ?

 


Magányos-Farkas

Kedves Miriam.!

Sajnos,soha,senki,és én magam sem fedeztek/fedeztem fel "kényszergondolatokat".

Ezek teljesen helyzethez kötöttek,például,ilyen helyzetekhez,ami már olyan lelki megterhelés,sorozatban,hogy ezek a nem is tulajdonképpen kényszer gondolatok,hanem tisztán végig gondolt logikai aspirációk.

De most komolyan,nekem ezek a problámáim,amiket nem merek bevallani senkinek,és amit bemerek: szorongás, és amit nem merek,azaz impulzuskontroll-zavar. Igen.agresszív vagyok,nagyon nagyon,de ennek az ellenkezőjét is fel tudja mutatni a szervezetem.

És biza',tényleg "nincs" gyógyszer. Végig mentem már olyanokon is,amelyeket nem osztok meg akárkivel,minden szeren-szaron végig mentem.

Egyébként,megmondom mi kéne nekem: egy feleség. Komolyan,fura ilyet mondani húszonévesként,de most nézd az egyik félarab barátomat: az apja már tizenévesen elvitte őt Marokkóba,hogy feleséget találjon neki.(a gyerek nem akarta persze,ő "szocializált ember").

Az is a  bajom,hogy ma olyan trendek vannak,hogy egy magamfajtát ez szó szerint paranoiddá tesz. De te nem csinálsz semmit hátrányosat,inkább lefojtod magadba,és tönkre teszed,megeszed,meggyilkolod a fejlődő vagy meglévő kapcsolataidat.

Ugye irántad szoktak érdeklődni? Hát persze. Na most azt képzeld el,hogy senki,szó szerint senki nem keresi a társaságod. Persze,ennek is megvan az oka: szorongok/feszengek,ez látható,impulzív vagyok,látható,ki akarna ilyen emberrel kezdeményezni?

Senki,aki számodra mérvadó és lényeges szereplő,nem keres,hív,semmi. Sőt,még nem-mérvadó emberek sem. Ugye te is megőrülnél előbb/vagy utóbb?

Én csak meg akarok gyógyulni,akarok magamnak egy feleséget,kölyköket,normális szakmát és munkát.

De a bennem lévő rossz rendszer,ami a fejemben,a koponyámon belül,az agyamban van,az meggyilkolja előbb a társas kapcsolataimat,utóbb pedig engem. Én ezt érzem,és látom(hülyén hangzik ez,persze.)

Miért van az,hogy megyek a metrón,és nem tudok olyan pofát vágni,hogy az emberek normális fejjel nézzenek rám? Miért vágok "agresszív" pofát? Nem akarok.

Amikor ma szurkált a szívem,dühömbe megveregettem,mert annyira idegesít ez is,hogy ilyen rohadt gyenge vagyok már most,húszonévesen.(ezt érzem).

Mindketten tudjuk,hogy mindenkinek,a legtöbb embernek van valamilyen lelki-problémája. De a legtöbb embernek vannak társas kapcsolatai is.

Tudod milyen sokszor fordult elő,hogy csak ültem itt a szobában,és bambultam a monitort?

Köszönöm a kommented,bízom benne,egyes személyek.... láthatják majd,hogy rendbe jövök.


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 3

Szia Magányos!

Nagyon fájó olvasni a soraidat.

Jó lenne, ha lenne valami recept, amivel enyhíteni lehetne varázsütésre a fájdalmadat!

És bár így nem lehet, de másként azért, lassan, lépésről lépésre mégicsak lehetséges. Hogy nincs gyógyszer a problémádra? Valami azért csak akad. Lehet, hogy te ezt nem látod (tudod, kívülről mindig könnyű okosnak lenni), hogy a gondolataid, amik körbe-és-körbe-és-körbe járnak, az önemésztésed, hogy bántod-szidod magad, szóval ezek rendesen kényszergondolatok. Ha meg tudnál bízni a terapodban, és ezeket cenzúra nélkül elmondani, hidd el, hogy gyógyszert is tudna adni, ami ezeket leállítja-visszafogja. Mást is tudna, biztosan van módszer, vannak olyan szavak, amikkel az emberekkel kapcsolatos ellenérzéseidet (amiket te gyűlöletnek nevezel) fel lehetne oldani.

Ezekhez az kell, hogy legyél őszinte vele. Bízzál meg annyira, hogy nem hallgatod el a lényeget előle; attól tartok, hogy szabotálod a saját rendbe jöveteledet. Legyél türelmes, magaddal is türelmes.

 


Magányos-Farkas

Egyébként még azt nem írtam bele,hogy annál a lánynál,lehet,hogy egyéb/külső tényezők is közrejátszottak abban,hogy lepattintott,magas mellkassal és felemelt fejjel.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen