Tényleg lehetséges a gyógyulás gyógyszer nélkül,vagy minimális gyógyszerrel?

Anonymous képe

21. napja járok egyetemre.

Amikor utazok a metrón,nagyon komoly a tekintetem(feszült vagyok,szorongok),egyetemen nemigen kezdeményezek,és szerintem (látható) ez rajtam,a feszültség.

Most viszont azt kell mondjam,nyugodtabb voltam elmenet is,hazafele is. Persze a rivotril-t bevettem,de azt korábban is bevettem.

Ma kevésbé vágtam be a haláli-komoly pofát,egyetemen egy lány a társaságomba került(rólam puskázott),és sokat beszélgettünk(nem a puskázás végett.)

Facen is bejelöltük egymást.(van barátja)

Nyugodtabban jöttem ki,jöttem haza. Hullámzás,fluktuáció van,de úgy érzem,a függvényem /görbém alapvetően felfelé tendál.

Bár a testi tüneteimet érzem. Mentálisan viszont jobban vagyok.

Sőt,a hétvégén egy módfelett csinos nővel is találkoztam,és ez ugyancsak jót tett a mentális "apparátusomnak".

Van még itt fejlődő személy?

 


Offline
Csatlakozott: 2016 szep 18

szia én azt tudom tanácsolni neked ha némi esélyed van rá hogy gyógyszer nélkül vagy nagyon kevés gyógyszerrel tudj élni tudj kiegyensúlyozottnak lenni és a feladataidat ellátni akkor azt ragadd meg és ne add fel de ne érts félre én nem vagyok gyógyszerellenes sőt engem azok tartanak szinten ugyanis én a pszichoterápiára mint másik lehetőségre totálisan alkalmatlan vagyok de az talán elgondolkodtat téged is hogy nekem tíz év alatt kereken harminc pontot esett az iq-m éppen pár hete mérték meg újra és vetették össze a korábbival de az én esetem biztosan más mint a tied mert én még a folyamatos butulással együtt is úgy gondolom hogy ha mindent mérlegre teszek még így is megérte üdv


Magányos-Farkas

Mérnökire járok.

Hát,figyelj,engem is zavar néha,amikor előttem(merthogy én legfelül,leghátul ülök Laughing out loud) pampognak,de inkább nem szólok. Máskor meg úgy érzem,én zavarok mást,ha éppen valakivel tudok beszélgetni,és egy jót csevegünk az órán,mert monduk én speciel azt az anyagot tudom,vagy fent van a neten. Laughing out loud

Szóval a pampogás engem is tud zavarni. Laughing out loud De lehet,én is zavarok mást.

Ja meg a másik...utolsó órákon tök jó nézni,hogy mindenki okostelefonozik,laptopozik,ma láttam először olyat,hogy két madár elkezdett némán egy filmet nézni  a laptopon,előttem.Laughing out loud


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Eleve, amíg bejutsz az egyetemre(fősulira), nyomakodnod kell tömegközlekedésen. Lehet, vidéken lazább műfaj, de Pesten...

Szval ez fix stresszforrás. A heringparti. Aután beérsz az egyetemre, ahol rakat új emberrel futsz össze, akikkel felemás kapcsolatban vagy. Ismered őket, de gondolom, felületesen, mindenesetre gondolom, folyamatos mozgásban vagy, kavarog a sok arc, rengeteg  felületes benyomás, folyamatos változás. Jópofizni is kellene, meg kíváncsi is vagy, de közben talán eltűnnél, szorongsz is, stb....ez bizony fárasztó tud lenni.

Igen, zavar, akkor, ha engem akadályoznak vele. (ha mondjuk összeszarva mászkál az utcán, az viszont nem érdekel annyira.) Rossz úgy ülni, hogy előadás közben mögötted FOLYAMATOSAN pofáznak, és nem szólhatsz, hogy takarodjanak már kifele, de el se tudsz ülni, elöl ültem, hogy tudjak figyelni....

masszív tiszteletlenség.

(A BEszólás sztem az a kategória, amikor félig-meddig jogtalanul vágsz oda valamit vagy rosszindulatúan.)


Magányos-Farkas

Köszi a választ Avana. Smile

Is-is.

Sokszor félreértelmezik a viselkedésem. Nem mindig,de amikor érzelmi vihar önti el a tornyot,akkor az nem jó. Laughing out loud

Én közönyös sosem tudok lenni. Valamit mindig gondolok/érzek a másik iránt,ami vagy pozitív,vagy negatív,esetleg a kettő ötvözete. Smile

És téged zavar az emberek olykor nem megfelelő viselkedése? Smile

Engem is....


Magányos-Farkas

Ezt pontosan én sem tudom megmondani Roxy,hogy miért gyűlölöm a humánumot. Smile

Mindenesetre,el voltam kényeztetve kölyökkoromban,sajnos cseppet sem a szokványos körülmények között nőttem fel.

Ellenérzés van bennem,és sokszor érezhető ez a viselkedésemen is,aki ügyesebb,észreveszi. Próbálom korrigálni.

A szeretet sokkal jobb recept lenne a problámámra. Smile Csak ehhez más is kell,


Magányos-Farkas

Köszönöm  a válaszod Cateye.! Smile

A helyzet az,hogy az érzéseimet sajnos én sem tudom mindig befolyásolni. Ez nagyon rossz,mert az egyébként fejlődő kapcsolataidat teljesen lefejezheted ezekkel az érzelmi dolgaiddal,dolgaimmal.

Mindennek megvan a "normális"(relatív) folyamata,sajnos például bennem furcsa kettősség van: Egyfelől standard ellenérzés van bennem az emberek egésze iránt,másfelől rendkívül könnyen ragaszkodom. Ez a kettősség sokszor generál aztán feszültséget,ráadásként,ha az adott történés nem az én saját elképzelésembe illik.

Ez inkább nők esetében van így.

Szóval az érzésekkel én is nehezen boldogulok,de ott tartok már,hogy papírra vetem az írott és íratlan szabályokat,és ahhoz fogom tartani magam. laugh

Bár,nekem egy okos ember azt mondta,és valószínűleg így is van,csak bizonyos emberek(pl hölgyek)váltanak ki belőlem rettentő érzelmi vulkanizmust. Laughing out loud

 


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Azt írtad az adatlapon, nagy benned a segítőkészség. Nem lehet, hogy visszaéltek vele és ez fordult át taszításba?


Offline
Csatlakozott: 2011 okt 23

Te miért érzel késztetést,hogy beszólj embereknek?Van benned düh,agresszió? Nem szereted az embereket?Én sem,sőt,egyenesen gyűlölöm őket,de,megpróbálom ezt a megfelelő mederbe terelni,Ma tömve volt a metró,éreztem az emberek szagát,sőt,mást is,undorodok ilyenkor.

Gyűlölet bennem nincs, inkább vmiféle közöny felé igyekszem, "arany középút".

Engem is ki tudnak idegelni, ma pl. folyamatosan pofáztak a  hátam mögött olyan helyzetben, amikor figyelnünk kellett volna, tehát nem én, hanem ők viselkedtek oda nem illő módon. Párszor hátra is fordultam. De ez nem gyűlölet, hanem vmiféle ellenállás és többször azt kell mondjam, jogos is...

 


Roxy

Amúgy kérdésedre válaszolva: igen, most van bennem egy csomó düh. Nagyon dühös vagyok. De amikor dühös vagyok, akkor nevetni is tudok. És ez jó.

 


Roxy

Köszönöm, hogy elmagyaráztad. Értem most már. 

Én meglehetősen szeretem az embereket. Mármint talán ilyet nem lehet mondani, inkább úgy gondolom, viszonylag jó szándékkal vagyok irányukban. Szeretni olyan sok embert nem lehet. (Nnna, ezt most jól megbeszéltem magammal, de érdekes volt.)

Te miért gyűlölöd az embereket? Offline
Csatlakozott: 2015 aug 2

Szia,

Én gyógyszer nélkül rációval próbálok felülemelkedni az agyi rossz biokémiámon. Ez többnyire sikerül is, kontroll alatt tudatosan élem az életem, nem vagyok impulzív, kiszámíthatatlan, racionálisan viselkedem. De az érzéseimet nem tudom ezzel elnyomni.Továbbra is deprimált vagyok, bár ebből egy külső ember nem érzékel semmit.

Szerintem a tudatosság, kognitív megközelítés arra elég, hogy ne omoljon az ember össze, ne kerüljön pszichotikus állapotba, és önmagát saját hajánál fogva kihúzza a mély gödörből. De az agyi biokémiát ezzel nem lehet megváltoztatni.

Tudatosan tudsz sportolni, programokat csinálni, ismerkedni, nyitottabban állni az emberek felé, de ez nem jelent teljes remissziót.

Kérdeztem a pszichiáteremet egyébként, hogy ésszel felül lehet-e a depresszión emelkedni. Az mondta, hogy egy bizonyos fokig igen, tehát a súlyos depressziót el lehet kerülni vele.


Magányos-Farkas

Fejlődés alatt értem azt,amikor kezded visszaszerezni a kontroltt a tested/szándékaid/terveid/céljaid/viselkedésed/"agyad" felett.

Mert igaz,hogy egy bizonyos agyterületed,számodra hátrányosan működik,ezt nevezik ugye betegségnek,de amikor kognitíve/stb módon megpróbálod ezt helyre állítani,bármilyen módszerrel,és akkor a kontroll kezd visszaállmi,az a területed markáns hatása az egész testedre visszaszorul,a front hátrébb kerül tőled,ez a fejlődés.

Harcolunk mindannyian magunkkal,ahány ember,annyi féleképpen,módon.

Te miért érzel késztetést,hogy beszólj embereknek?

Van benned düh,agresszió? Nem szereted az embereket?

Én sem,sőt,egyenesen gyűlölöm őket,de,megpróbálom ezt a megfelelő mederbe terelni,

Ma tömve volt a metró,éreztem az emberek szagát,sőt,mást is,undorodok ilyenkor.


Roxy

Attól függ, mit értesz fejlődés alatt. Ha azt, hogy nagy igyekezettel nem szólok be senkinek, akkor igen.

De amúgy tényleg érdekel, hogy mit jelent a fejlődő személy a szótáradban.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen