Én

magányos képe

Sziasztok,

Ezek a testi problémaim úgy érzem:

Alacsony vagyok - ez marad, ez nem akkora gond már a fejemben, látok rengeteg ilyen magasságú embert párkapcsolataban:)

Nincs rajtam izomzat, vékony, gyenge vagyok- ezen lehet segíteni, kondi, futás, sportok, ez a léleknek is jó lenne-ezen dolgozni akarok- de még ez is elmenne a jelenlegi állapotban:)

Fogazat, nincs szép mosolyom egy két fogpótlás kell - ezen lehet segíteni a pénz megvan rá - ez kötelező, mert túl nagy szinte leküzdehetetlen hátrány a mindennapi életben, a lányok egyből kizárnak miatta, zavar a kommunikációban, nagyon nagy része a bezártságomnak jelenleg úgy érzem.

Kicsit jobban odafigyelni az általános ápoltságra -ez megoldható szerintem.

A pattanások már elmúltak 25 éves koromban.Smile

Ezek egy normális belső motivációval rendelkező emberenek hétköznapi dolgok lennének, nekem az éveken át tartó lemondás miatt már nehezebb.De ezeket meg kell oldanom, még azt sem zárom ki, hogy a belső poblémák már ettől enyhülnének.

Munka, anyagiak:

A munka rendben van, bár most hullámvölgy van a belső háború miatt.7 éve stabil munkahely, több előlépetés volt már, több mint az országos átlag a fizu jelenleg.És értek a munkámhoz és szeretem is.Programozás, számtech, igazi introvertált meló.Smile Most még az is zavar, hogy egy szűk sötét oxigénhiányos, túlzsúfolt irodába kerültem.Ezt meg kell oldanom valahogy, mert most a munkahelyre mint egyetlen 100% pozotívra az életemben a legnagyobb szükség van.Ott nem lehet semmi gond.

Az anyagiak nem túl rózsásak, mert brutál szegénységben nőttem fel, az eddig megkeresett pénz nagy részét vissza fordítottam anyunak, a házra, a 12 évvel fiatalabb öcsém miatt vagyok még itthon én támogattam a felnevelését.Most végez a suliban, jön mellém dolgozni, a probléma kilőve. Neki is sokat adtam, de ezt szívesem tettem neki, Rákattantam a sportfogadásra, ott is ment el pénz, ezt most be tudom fejezni, mert nem vagyok a saját ellenségem..Autom nincs, saját ház egyedül nem fog menni, mert a fentiek hiányoznak hozzá.De van félretéve több mint fél évi munkabérem, az azért nem rossz.Adósságom 0.

Család, torz személyiség kialakulása:

Anyu buta, az ápolatlanság tőle jön, ő is hozta szerintem az ő szüleitől.Nem utállom, de nem is szeretem.A legjobb kifejezés az, hogy szégyenlem.Próbál a maga módján igyekezni, de nincs benne semmi érzék a gyerekneveléshez.A visszahúzódás, félelem, szorongás, rossz testtartás, gyenge beszédhiba tőle jött.

Apu 15 éves koromban meghalt, ívott, alkesz volt, sok szeretetet nem kaptam tőle, nem gondoskodott rólam meg a családról,Egy percig nem hiányzott, örültem mikor meghalt, mert kaptunk árvaságit és a mély szegénység megszűnt.Én osztottam be a pénzt anyu helyett. Elvittem a suliba a pénzt magammal és beoszottam, mindíg csak annyit adtam neki ami aznapra kellett.Szűkösen de megvoltunk így.

Egész gyerekkoromban koszosan jártam iskolába, en voltam a kicsúfolt, akit mindenki került az egész általános iskolában.Szegénység, éhezés, fázás, volt.Szeretet 0. 25 éves koromig nagyon pattanásos voltam ezért nem volt esélyem ismerkedni. A középiskola elején már teljesen be voltam zárva, pont úgy mint ma. Ebben a bezártságban élek azóta is.A személyiségfejlődés elment negatív irányba és vége volt a legjobb éveimnek.Segítséget egészen mostanáig nem kaptam, de igazából nem is kértem.

A belső hibák, itt vannak a legnagyobb gondok azt gondolom:

Introvertáltság - ezt el tudom fogadni, néha élvezem is, Zavarnak az extrovertáltak, ha túlpörögnek , de semmi komoly.ha okos és tud normális lenni jöhet egy beszélgetésre a munkahelyen.Nincs buli, szórakozóhely, nagy társaságok, de nem baj.

Önértékelési zavarok - A lány aki most segít nekem azt mondja, hogy ezek nem valós hibák amiket én látok.A külsöben nincs igaza, nem tudom miért nem mondja ki.A belsőben van.Valóban nem vagyok értéktelen, alkalmatlan az emberi kapcsolatokra, csak dolgoznom kell a hibáim kijavításán és elfogadásán.

Nem szocializálódok egyáltalán - nem is fogok szerintem, nekem pár barát és egy szerelem kell, több nem. Én elvagyok a világomban, ha szórakozni akarok.Olvasok, zenét hallgatok, számtech, programozás, nyelvtanulás, filmek, sorozatok. Meg a munka. Csak kellene néha az a pár közeli ember.

Félelem:a gyerekkorból jön, sok dologtól félek, azokat kerülöm. Szégyenlős, bezárt, meghúzódó, halkszavú, bátortalan vagyok. Önértékelési zavarok, a szocfób mind innen jön.

Erényeim amiket elismerek még a legrosszabb pillanatomban is:

Menza teszt szerint IQ-m magasabb az emberek 95%-ánál.

Jó vagyok a munkámban, tudom mozótiválni magam, keresem a kihívásokat.

A másik ember érdekeit tartom szem előtt, nem utállom az embereket, csak jó részét nem szeretem.

Kedves vagyok.

Soha nem bántottam senkit.

A környezetem szerint én egy jó fej vicces, halkszavú, visszahúzódó nagyon okos ember vagyok. Egyetértek.

A felismerés:

 Szerelmes lettem egy munkatársamba és már nem bírtam tovább és életemben először(33 évesen) megírtam egy lánynak az érzéseimet. Ő egy beszélgetést adott, látta mivel van dolga és mondta, hogy nem fog működni.Szóban látta a bezártságot, írásban kb ezeket mind leírtam. Viszont elkezdett segíteni. Ő egy nagyon segítőkész lány, Adta a tanácsokat. Én meg közben elkezdtem életem első mély depressziós szakaszát.Felismertem mi a probléma, elkezdtem olvasni a témában (ami előtte soha nem tettem meg, tagadás volt ezerrel !).Most itt tartok.Van egy ember aki írásban segít, személyesen nem akar egyenlőre.Én még mindig szeretem, nagy változást hozott az életemben, odavagyok érte. De át tudtam alakítani pozitív érzéssé a szerelmet.Nagyon jó érzés.És ez segít.

A jövő:

Testi hibákon dolgozni.-nincs belső hajtás ezt akarom fejleszteni valahogy

El kell költözni otthonról - társsal könnyebb lenn, de az egyik nem megy a másik nélkül

Motivációt fejleszteni - nem tudom hogy kell

A negatív gondolatokat pozitívval ellensújozni - itt kellene hatalmas segítség tőletek, mert a lánytól eltekintve senkire nem számíthatok és így nehéz, majdnem lehetetlen az egész változás és be fogok süppedni újra. Ez a kulcsa mindennek. Kérem aki tud és akar segítsen nekem ebben.

A szocfóbon enyiteni, megszüntetni úgysem lehet.

Személyes találkozókat szeretnék hozzám hasonlókkal, ezt hogy kell elérni?

Folyamatos önvizsgálat, pozitív keresése.

Kérem aki tud segítsen, nagyon szeretnék megváltozni, de egyedül nem fog menni.

Köszönöm.


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

A mindfulness valóban nagyon hasznos terápia, én is szoktam gyakorolni, heves szorongáson is tud segíteni. Látszik, hogy nagyon intelligens ember vagy, az introvertáltság pedig nem hiba -- én a nagyon extravertált embereket nem tudom elviselni sem, annyira introvertált vagyok... Na jó, ez nem igaz így, de a party élet roppant távol áll tőlem.

A fő probléma az ilyen CBT-típusú célkitűzésekkel mindig az, hogy csinálja-e az ember tényleg. Én is kitűzök mindenfélét, aztán nem csinálom, hol van hozzá ürügyem is, hol csak nem is kész. Ezek a depresszió és szorongás formálta rutinok aztán benntartanak a depresszióban és a szorongásban. Nagyon drukkolok, hogy te tedd meg azokat a lépéseket, egyiket a másik után, akkor tudni fogom, hogy van, akinek sikerül!


Offline
Csatlakozott: 2016 ápr 10

Szia, írásban sokkal céltudatosabb vagyok sajnos mint az életben, de most érzek jelentős fejlődést talán a kettő egyszer összeér.Most mindennél jobban bízok benne. A démonok valós megfogható problémákká alakultak.

Én mindig pesszimista negatív gondolkodású ember voltam.

De ha többet gondolok a pozitív dolgokra akkor kevesebb időm marad a negatívra.Ez matek.

Például, ha valaki megdicsér a kedvességemért, vagy a teljesítményemért én annak soha nem tudok örülni. Nem tudom értékelni ezt a megfelelő sújjal. Ezeket be kell fogadni jobban és beégetni a rosszak mellé.

Az agyam a negatívot tudja már harminc éve pörgetni a fejemben akkor képesnek kell lennie a pozitívot is felturbózni és azt is felerősíteni. Erre olvastam remek módszereket.Én soha nem hittem ezeknek, de egy re inkább azt gondolom, hogy gyakorolni fogom őket. 

Mindfulness, Dr Richards terápia ezek önállóan végezendő, erre a célra szolgáló terápiák.

Nem hiszek bennük, de talán nem is kell. De meg fogom próbálni, mert rosszabb nem lehet az biztos.Az önmarcangolásnál mindenképpen jobb. 


Offline
Csatlakozott: 2016 ápr 10

Szia, én ebben a pár hónapban sokkal nyitottabb lettem, eddig egy ilyen vallomás leírása soha nem ment volna, főleg azért mert ezeket a gondolatokat soha nem vittem végig a fejemben. Nagyon tagadtam mindent.Én igazából nem félek emberekkel találkozni, lassan kezdek rájönni, hogy nekem ez nem tartozik a legfőbb igényeim közé.Nagyon nehezen tudnám meghatározni miért. Én nagyon kevés embert tartok méltónak a beszélgetésre a viselkedése, butasága miatt, vagy ha nagyon extrovertált. Ha egy értelmes emberrel beszélgetek valami véletlen szituációban, vagy a munkahelyen, nem zavar, néha érdekel is, akár órákig is megy egy két sráccal.A főnökömmel egyre jobban megy például, aki nagyon meg tud nyitni most már.Ő ezeket látja rajta egyébként, nem volt gond kb egy hete elmondani, hogy introvertált szocfob vagyok.Meg se lepődött Smile, mivel olvasott ember a témában. De ezeket magamtól soha nem kezdeményezem.Én tényleg sokat akarok magamban lenni, feltöltődni. Ez az amit feljesztenem kell, a mindfullness nagyon tetszik. Sajnos az én agyamat nem használom teljesen a sok negatív gondolat miatt, de még így is eléggé sok jóra tudom használni ami segített a munkában suliban.Szerintem ez segített e "program" végigcsinálásában is.

Most eltávolodtam a segítő lánytól, saját döntés volt, mivel ő bezárta magát irányomba és mivel már nem kölcsönös így nem segít rajtam a tanácsaival.Egyébként azért zárta be magát mert megvádoltam, hogy elmondja másnak a problémáimat, pedig ez nem volt igaz.És ő ezt teljesen jogosan zokon vette.Mindegy, sokat segített így is és még kollégák maradunk.Megmondom őszintén zavar a munkahelyi viselkedése már, pont úgy mint még rengeteg embert rajtam kívül.Persze neki is vannak saját gondjai, ezt is tudomásul kell vennem.Egy jó ember alapvetően, föleg velem volt jó.Megköszöntem neki mindent.De a lényeg pont itt van egyébként, nekem magammal kell foglalkoznom, nem mással.És a bizalmatlanságon pedig engedni kell egy keveset.

Az online jó, de ez inkább csak része egy belső munkának.nekem segít leírni valamit és tudni, hogy legalább egy ember elolvassa.

Az önmegismerés, önvizsgálat, a javítható hibák kijavítása, a nem javítható hibák elogadása,önfejlesztés, introvertáltság előnyeinek kihasználása, munka. Ezek segítenek.Ezekre koncentrálok most.De ez egy lassú út és reménytelenül hosszúnak tűnik.Az egy kis lépés egyszerre taktika működhet.

A belső jó tulajdonságaim elfogadása, mert van bőven. Annak felimerése, hogy az introvertáltság nem bűn hanem egy embertípus(néha a legértékesebb) önmagában 180 fokos fordulat volt nálam.Én most már összességében kezdem szeretni magamat, segít a rengeteg pozitív a munkahelyen. Nincs egy ember ott akivel rossz lenne a viszonyom a több mint 100 emberből.Sokan tisztelnek, kedvelnek és ezt néha az orrom alá is dörgölik Smile Most már kezdek hinni nekik.Smile

A párkapcsoltot illetően nincsenek illúzióim, már bennem is látom a nyilvánvaló külső jeleken túli gátat. Én nagyon kevés lányt tudnák elfogadni partnernek. Ha valaki átlátna a külsön és megtetszene neki a személyiségem akkor is szinte biztos, hogy nehezen menne az ő elfogadása részemről. De meglátjuk ha rendbehozom magam belsőleg és kicsit tudok külsőleg javítani akkor egy pár próbát teszek. Mert most megéreztem egy szerelmi csalódás, elutasítás felolgozása semmi az én eddigi és jelenlegi problémáimhoz képest.

A segítség inkább annyi, hogy olvassátok el amit írok és ha valami blődséget írok akkor könyörtelenül dörgöljétek az orrom alá.Smile

Egy két userel tudtam beszélni azok mind pozitívak voltak, sokat élveztem is:)

Sajnos faluban élek, így eléggé el vagyok zárva az emberektől, így elég nehéz belebotlanom hozzám hasonló emberekbe. De látom, hogy a munkahelyen én olyan emberekkel kerültem egy kicsit közelebb kapcsolatba (több mint köszönés vagy munka) akik talán egy picit hasonló cipöben járnak,Az első árulkodó jel hogy 30-on túl is egyedül vannak, és sokat látom öket maguk alatt.Velük is többet beszélek egy kicsivel mostanában, de nem támadom le őket. 

Köszönöm! 


Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Szia magányos! Bocsánat, hogy csak most válaszolok! 

Fantasztikus, milyen erős kontroll alatt tartod az életed. Kevesen tudnánk ilyen programot végigcsinálni az életünkben. 

Sokan vagyunk itt szociális fóbiásak, és hát a szociális fóbiának a fő jellemzője az, hogy nem merünk mással találkozni Smile Online jobban megy.

Én nagyon drukkolok neked -- de mondd el, hogyan képzeled a támogatást, a segítséget?


Offline
Csatlakozott: 2015 dec 29

Szia! Nem semmi lista, te aztán céltudatos vagy! Smile

Mit jelent, hogy a negatív gondolatokat pozitívval ellensúlyozni? Nem értem, hogy mire gondolsz. Ha személyes élményekre, sorstársakra van szükséged, akkor szerintem keress önsegítő csoportokat.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen