Lekésett busz

Liliomlány képe

Szóval most nem busz volt, hanem villamos, ami épp elindult az orrom előtt, majd 20 percet kellett volna várnom rá. És ahelyett hogy azt élveztem volna ki, hogy akkor most egy nagyot sétálok, végig mérgelődtem és frusztrált voltam.

Hogy miért?

Anyám miatt, mint mindig.

Egy faluban nőttem fel, majd 5. osztálytól kezdve a tőlünk 10 km-re lévő városban tanultam tovább. Ahol addig tanultam, ott anyám volt az egyik tanító. Már ez nem volt túl egészséges dolog egyébként.
A busz óránként járt, így ha lekésted várhattál egy órát. Nem volt értelme gyalog útnak indulni, mert az minimum másfél óra gyalogút, meg egyébként elég veszélyes is.
Nos, anyámnak az a zseniális ötlete támadt, hogy a buszvégállomáshoz legközelebbi iskolába írat be (így is volt egy jó 10 perc séta). A busz minden óra :30-kor indult az állomásról. Kitaláljátok, hogy nekem mikor értek véget az óráim? Igen, óra :30kor. Minden egyes nap várhattam egy teljes órát csak arra, hogy hazamehessek. Az összes többi volt osztálytársam - akiknek értelmesebb szüleik vannak - máshol tanultak tovább, és sosem találkoztam velük a buszon, mert ők már rég otthon voltak.
Hiába siránkoztam emiatt, hiába szakítottam el a ruháim (buszra) futáskor (mert mondjuk egy 5 perccel előbb elengedtek minket), anyámat nem érdekelte az egész, mert NEKI így volt jó. Valamiért így volt jó a lelkének ,hogy én ott tanulok a buszvégállomástól nem messze. A többi gyerek lazán elérte a buszt, mert nem a végállomás közelében tanult, így volt egy jó 10-15 perce kiérni.
Nem értem miért nem lett volna jobb neki, ha ahelyett hogy a városban csavargok (amúgy ha nagyon szar idő volt, vagy nem volt kedvem mászkálni a súlyos hátizsákommal, akkor beültem  a könyvtárba házifeladatot írni), otthon vagyok, biztonságos helyen.

És arról még nem is beszéltem, hogy mennyire gyűlöltem azt a sulit, a legtöbb osztálytársam napi szinten baszogatott, a tanárok meg gyökerek voltak.

És bár most a szituáció teljesen más volt, ugyanez az érzés tört fel bennem, hogy mennyire utálom az egész helyzetet, és miért kell nekem kint fagyoskodni ahelyett, hogy fél órán belül akár már otthon is lehetnék.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

Kleó írta:

Elitiskola, elittanár, elitfizetés... De nem "jóindulatból" mondta az ofő, hanem mert sok volt velem a probléma... Persze rám minden óraközi szünetben volt módjuk a kollégáknak panaszkodni.

Nekem a Meristin jó volt, igaz, sosem voltak komoly fájdalmaim.

 

Jah...! De na, akkor is igaza volt.

Mázlista. Ha nem lenne fájdalomcsillapító, nem tudom hogy bírnék úgy dolgozni...így viszont alig veszem észre.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Na, ez az iskola-téma, most jó sok mindent előhozott bennem.


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Elitiskola, elittanár, elitfizetés... De nem "jóindulatból" mondta az ofő, hanem mert sok volt velem a probléma... Persze rám minden óraközi szünetben volt módjuk a kollégáknak panaszkodni.

Nekem a Meristin jó volt, igaz, sosem voltak komoly fájdalmaim.


3
Offline
Csatlakozott: 2017 dec 21

De miért? Miért mentek pont oda tanítani?!

Igen, igaza is volt egyébként...

Nálam az volt a gond, hogy így, hogy anyám ott volt, mindig tudtam azzal védekezni, hogy "szólok anyukámnak". Így védve voltam, ill. mindig középpontban is (amit akkoriban még csíptem). Aztán 5. osztályban jött a nagy pofon, hogy senkit sem érdeklek, a tanárokat sem, sőt kicikiztek a ruháim miatt (én még melegítőben jártam, a többiek meg már divatoztak). Meg ha nem lett volna épp elég baj, sikeresen nővé értem azt megelőző nyáron (11 évesen).

Amire meg anyám mindig No-Spat adott meg Meristint, amik semmire sem voltak jók. Mikor bejöttaz Algoflex M, jöttem rá, hogy a sima Algoflex teljesen jól elmúlasztja a fájásokat. De addig éveken át szenvedtem a fájdalomtól (volt hogy éjszaka nem is aludtam miatta).

Nem tudom ki találta ki, hogy ez menstruációs GÖRCS, mikor semmilyen görcsoldó nem jó rá...


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nos, igen. Nekem az elkésős hisztériám fakad hasonló tőről... Persze iskolával is összefüggésben van.

Én anno jártam egy 12 évfolyamos suliba, egész gimi I-ig. (Az most a 9. osztály.) Annak a tanévnek az elején jött oda anyám tanítani, félévkor meg apám is. Hogy mennyire nem volt egészséges, bizonyítja, hogy az of. szólt apámnak, hogy "jó lenne, ha a lányod egy másik iskolában érettségizne le". 

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen