Orvosok és gyógyszerek

Kleó képe

Úgy tűnik, rám tört az erős orális diaré, ez van...

Itt van nekem ez az egészségnap alkalmából frissen kitüntetett házidokim. Nem mondom, hogy egyedül én panaszkodom rá, de ezt hagyjuk is. Egyébként pletykálásban, lefetyelésben egészen kiváló. Tavalyelőtt vele épp fordítva jártam, mint a "szokásos", t. i. hogy összevissza vizsgálják a beteget, aztán kiderül, hogy nem szervi, hanem pszichés baja van. Na, én egy éven át panaszkodtam a kibírhatatlan derékfájásra, a válasz: ugyan már! Meggyőződése volt, hogy ezzel indokolom (legjobb esetben is) a szocfóbomat, hogy ne kelljen sehova sem menjek. Ehhez képest kiszakadt gerincsérv csigolyaelmozdulással, sürgősségi műtét... Na, most is, ugye mindig is magas volt a koleszterinszintem, már 20 éves korom körül is, akkoriban végigcsináltam egy 3 hónapos szigorú diétát, hát minden addiginál magasabb lett utána. Most megint nagyon kiugrott, és gyorsan rám kényszerített egy sztatint. Nem néztem én meg részletesen a leírását, azt tudom, miként hatnak, nem érdekelt. Ha az összes általam szedett gyógyszer kölcsönhatását meg akarnám nézni, az 11!/2, és akkor még nincsenek benne a nyomelemek és vitaminok, amelyeknek szintúgy vannak, az már minimum 16faktoriális/2, hát ehhez ugyan már nincs türelmem. Múlt héten panaszkodok neki erre-arra, pl. álmatlanság, azt mondja,: áter! Mondom, szabin van. Mire ő: ez depresszió, szedjek többet a Lamolepből és éjfélkor vegyek be 2 (1 mg) Rivót. (Hogy azt honnan szerezzek annyit, már nem mondta...) Még nyalánkság, hogy megkérdezte, mennyi Lamolepet szedek, és mennyi a maximális adag! Persze tudom. Na, csak nem vagyok jobban, meg egyfolytában gasztroenteriális diszkomfortérzés, amit magyaráztam a piával, de elhagyás után sem javult. Aztán a vállfájdalom, diclofenac-tapaszra is csak alig reagál. Csak előszedem ennek a rohadék sztatinnak a leírását: az egy, hogy van 3 olyan nyavalyám, amik mellé ellenjavallt, DE!: mellékhatás: izomfájdalom, émelygés és – most jön a poén! – álmatlanság, depresszió. Erre felhívom ődr.nőnagyságát, elmondom. Mire ő: az IS? Azonnal hagyjuk el! De kb. 10 nap, amíg kiürül. Bravó!
És még mindig nem tudom, honnan szerzek rivót, mert HA nem lenne szabin az áterem, tőle ki tudnám sírni... A házika meg írásos szakorvosi javallat nélkül már nem írhat fel.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az a baj, h annyira hülye helyen van, hogy a mozgatástól szétnyílik, nem mozgatva, lerögzítve meg nem szellőzik. Úgyhogy így varrás nélkül baszott csúnya nagy heg lesz, ami nem érdekel, csak legyen!


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Azt már Bepanthennel. Ma lesebészkedtem az elhalt bőrrészleteket. Ahogy visszagondolok, végeztem már nagyobb "műtéteket" is... Meg begyógyult orvos nélkül sok-sok-sok minden. Kutyákat is műtöttem már. Volt, hogy befejeztem a dolgokat az állatorvos után. Tényleg kár, hogy nem volt "érkezésem" végigjárni azt az egyetemet. Sad


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ez a cicamosdásnak nevezett (mert a cica sokkal, de sokkal alaposabban tisztogatja magát) kórházban, ágyban dögölve jó, de emberek közé menni... hát, nem.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ja, meg paradicsomoszacsi+postásgumi variáció is játszik, de a hajmosáshoz az sem elég... És nem is a víz, hanem a vegyszerek a fő baj.


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ilyesmire gondoltam, de menthetetlenül alámegy víz...

Ja, bevettem még egy doboz Ospamoxot is (penicillin).


Online
Csatlakozott: 2018 okt 15

Valami folpack, nejlonzacsi (paradicsomot rakja bele az ember a boltban), amivel körbetekernéd és hermetikusan leragtapaszoznád tisztálkodás idejére?


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az bizony. Aki hülye, haljon meg! 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Jáj. 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ja, a szárazat kenem Betadine-nal.Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az úgy kezdődött, hogy lementem néhány sörért. Aztán még néhányért, majd még 1x, de közben be kellett nyomnom néhány rivót, aztán bevettem az esti gyszereket (a fent szereplő szart IS). Aztán most a kisasztal nem, csak a "bagós székecske" borult fel, aztán homály, és a földön voltam, és észleltem, hogy nincs rajtam a szemüveg. Reggel meg azt, hogy 2 helyen el van metélve a kezem. De semmi alkalmas tárgy nem volt véres. Néhány nap múlva előkerült a szemüveg egy asztal alsó polcféléjén, és vérnyomok előtte (ezt korábban is láttam), meg még előrébb, a szőnyeg alatt is. Szóval végigszántottam a kezemmel a csiszolatlan szalagparkettát.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

És mi történt, ha szabad tudakozódni?


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Betadine, Oxycort spray, szellőztetve is van... A kisebbik már tök száraz, a nagyobbik meg kezd száradni a szélei felől. Végül rekonstruáltam az esetet.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

És mindig lefertőtleníted, meg ilyesmi? Be van kötve? Éjszakára is? 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Jaj, és ez a szenya sztatin azt is írja, h nem szedheti, "Ha Ön jelentős mennyiségű alkoholt fogyaszt rendszeresen." És a dr.kitüntetett ezt tudja...


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nem tudok így rendesen tisztálkodni, hajmosásról nem is beszélve.... De szépen javulgat, viszont nem olyan még, hogy víz érhetné.


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Sehova nem fogsz menni, amíg be nem gyógyul? Nagyon csúnya? Kimaradtam a részletekből. 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

És amíg be nem gyógyul a kezem, amúgy is sehova...


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Te jó ég... 


Online
Csatlakozott: 2012 dec 29

Egy jó hónap...Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

Szegény Te! Mikor jön vissza az áter?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen