Pszi-pályafutásom története 6. Klinika

Kleó képe

Így elkezdtem járni ehhez az áterhez (én választottam a lehetőségek közül), szerintem már akkor is megállapította, hogy kevert fázisban vagyok. Kaptam Tolvont (ez is annak a "bizonyos" áternek az öröksége, hogy ezt kértem), na meg a sima helyett Xanax SR-t. Meg az Olanzapine-t, akkor még kis mennyiségben, aminek az "eredménye" lett 10 hónap alatt +30 kiló. Aztán észrevette, hogy rendesen bedepiztem, és ellentmondást nem tűrően beutalt a Balassába, gyógyszerbeállításra. Na, az az osztály holt unalmas (olykor lejártam a kertbe, de már ősz volt, úgyhogy én ott többnyire fáztam...), egyébként csak bámultam ki a fejemből. És akkor jött a doktor, hogy vagy kveti, vagy lítium. A Kwetapinnal már többször megszívtam Tarcsán, attól egyenesen irtózom, maradt a lítium, a vérvételekkel. Attól aztán nem érzel semmit, nem érdekel semmi, totál egykedvűség, motiválatlanság – és butulás. 
Viszont itt megmondták egyértelműen, hogy "tipikus bipoláris" vagyok, olyannyira, hogy még egy egyetemi csopihoz is elvittek demonstrálni.

Amikor kijöttem, kaptam még Escitalopramot, na az cukorka. Helyette jött a Brintellix, ez legalább megszünteti a szuicid késztetést. Azért tudom ezt biztosan, mert a gerincsérvműtétkor a kh.-kban nem adták (a sajátomból is csak a végén!), és azon filóztam, hogy vegyek lendületet az ablakon kiugráshoz járókerettel...

A következő gyszer az Arisppa, eleinte jó volt, kicsit pörgetett is, aztán jöttek tőle a parkinsonismusos tüneteim, irány a neurológus, aki vagy adott volna még egy gyszert (szintén mellékhatásokkal), vagy gyógyszerleállítást javasolt, így szabadultam meg a lítiumtól. Aztán nem múlt a kézremegés, és amikor itt döglöttem lebénulva az ágyban, elhagytam az Arisppát (később bevallottam a dokinak). Volt elvonási tünet: izzadás, hideg végtagok, habár ki tudja, akkor mi mitől volt.

Utána egész jól elvoltam a Br-xanival, csak hát elkezdtem kicsit iszogatni a haverral (aki most a Nyírőben van), és ennek a következménye lett az anyámmal való balhé, és ő a jól bevált gyakorlat szerint rám hívta a mentőket (persze yard is jött, már ismernek...) Egy héttel megúsztam a klinika zártot, mert azt mondta a doktornő, hogy jelenleg nekem nincs szükségem zárt osztályi kezelésre. De megkaptam a "bizonyos" áter-féle Tiapridalomat, a Xanax SR-t lecserélték Rivóra (a pia"elvonás" miatt), és bevezették a Lamolepet, amitől (egyelőre) nem lettem pöttyös. Ezt most szép fokozatosan emeljük.

Közben megjött az "idézés" a rokkantságot felülvizsgáló bizottságtól, úgyhogy az áterem kellett írjon szakvéleményt. A kh.-ban eltűnt a borderline, viszont ő beírta. Na de ott szerepel az alkoholizmus, erre meg közölte a doki, hogy "nem baj, azt én nem írom be". Na, itt tartunk jelenleg.

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Folyton eszembe jut még valami "apróság". A klinikán most mindkétszer (gyszerbeállítás és a zárt) megpróbáltam adni az "illetékes" dokimnak, de EGYIKÜK SEM FOGADTA EL!


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Engem a kweti 25! már kiütött... Az törölve. De az escinek tényleg 0 hatása volt.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 24

Említetted az Escitaloprámot, azt szedek reggelente, kezdtem 10mg, még az elején .... aztán már nem emlékszem mikor és miért emelték 20-ra, megvolt az oka, emlékszem de nem tudom már mi ... asszem valami a motiválatlansággal kapcsolatosan. Elgondolkoztam ezen a cukorka dolgon ... hogy állok ezzel ... asszem olyan van is meg nincs is, az estit, az más, azt fontosabbnak vélem, az ketilept. az azért is fontosabb mert arra tisztán emlékszem mikor kezdték adni, túl tisztán ... volt egy őrjöngő a papírokat anyámnak vagdosó, egyszerre remegő és síró nagyon durva megborulásom ... aztán de azt is lassanként, kventiax az a kisebb a 25 mg, aztán ha az nem okoz semmi bajt, a keti az ugye 50 .... a bevezető szakaszban még kb nekimentem a saját apámnak de csak mert rám járt a munkahelyemen ... erőszakosan ... úgy kellett kilökdösnöm miközben ő meg nyomta befelé az ajtót ... hála nem volt tanú ... munkahelyi cirkusz az apámmal, fasza, oda hozta volna a kis magánéleti otthoni témákat .... aztán a ketit is emelték 2-re azt már nem emlékszem miért de annak is komoly oka volt, ja akkor meg asszem akkor volt, hogy próbálgattam a kevésbé éles kést a csuklómon, néha visszacsökkenti a dokinő 1-re de csak akkor ha az elmondásaim alapján eléggé stabilnak lát ... hát ez eddig nem jött össze. és arról tán még az pozitív, hogy nyújtott hatású, másnapra is áthat elvileg...... de az eszcitaloprám, Smile arról én is néha úgy érzem van is meg nincs is, és sok különbség nincs a 10 mg, meg a 20 között se :) 


3
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Nekem vannak rossz tapasztalataim. Igaz, magánban is. De a "régi" fogorvosomhoz már nem mehetek vissza.


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Engem anno ingyenes helyen is jól elláttak. (kivéve a fogkőleszedést) Igaz a műfogsor mindenhol drága.

Tömésnél nekem sincs fóbiám, az nem vérzik. Smile Most az összeset kicserélik + rendelős fogfehérítest szeretnék.

 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Még fogorvos-fóbiám sincs, csak a pénztárcám fáj ott nagyon. De a szájsebészt már utálom!


6
Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Akkor ez úgy néz ki, hogy marad...jó, hogy nincs mozgó fog és húzás fóbiád. 


Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Már néhány kijött, a többi letört, ami nem, az meg mozog, alsó fogsor. Volt 2 házi húzás is. Lehet, hogy már a protkót is piszkálnám...


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Mozgó?!?! surprise Hány mozog? Kihúzatni? Vagy akkor is piszkálnál az arcodon valamit? Köcsög gyszerek. angry

Ma éjjeli rémálmomban 2 fogam mozgott és azt húzták ki....ebből ébredtem panikrohamra.

Akkor ez félsiker eddig. 


9
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Ezekkel a gyszerekkel sokkal jobb, kézremegés megszűnt, de a periorális mozgások nem, mert piszkálni van kényszerem a mozgó fogaimat.Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Az jó, hogy nincs benne a pia, de tulképp mind1, mert máshol meg ott van. Náluk is... Az igazságügyi elmeszakértő is azt csinálta, hogy minden más betegségemet figyelmen kívül hagyta, csak az alkoholos állapotot vette figyelembe.

Br.-t tényleg azért nem adták, mert drága, de a sajátomat sem, mert ugye ha kifogy. Beszéltek telón a dokimmal, és ő ajánlotta, hogy írjanak ki egy napra, ő meg aznapra felírja, és ki lehet váltani. Az első férjem meg mondja, hogy a kh.-i gyszereken mindegyiken nagy O betű van, mint"olcsó".


Offline
Csatlakozott: 2018 máj 19

Ha a pia kikerült az jó vagy nem ilyen esetben? 

Plusz pont a Bizottságnál vagy épp az esélyed csökkenti, mondván a betegséget magadnak csináltad (ha épp rosszindulatúak)?

Lítium es Arisppa nélkül (most Tiapridallal és Lamoleppel) jobb? Mi lett a parkinsonizmusos tüneteiddel?

Micsoda spórolás, hogy elhagyták a Brintellixet. Pszichiátrián is hallottam olyanról, hogy valakinek gyógyszert cseréltek mert elfogyott a készletük. Olyat is, hogy ott fekvő betegnek visszadátumozott Leponex receptet adtak és magának váltotta ki. Aznap már minden más Leponexesnek újra volt gyszere, ismerősöm távozáskor kevesebbet kapott vissza. Ebből látszik, h az övét osztották a többinek is.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen