Hazugság

KimMinTae képe

Hazugság valakinek azt mondani, hogy később jobb lesz. 

Hazugság valakinek azt mondani, hogy az idő segit rajta, és elfeledi a rosszat.

Hazugság valakinek azt mondani, hogy egy szakember tud segiteni.

Hazugság valakinek azt mondani, hogy ha kiadod magadból a dolgokat, jobb lesz.

Hazugság valakinek azt mondani, hogy érdemes élni ilyen fájdalmak közepette.

Hazugság valakinek azt mondani, hogy az élet velejárója, hogy szenvedj majd abból megerősödj. 

Hazugság valakinek azt mondani, hogy tud változtatni a gondolkozási módján egy idő után.

 

Ez a kicseszett élet, nem azért van, hogy végig szenvedd, szomorkodd a 80%-át, utána pedig a maradék 20%-ban megélj pár jó dolgot, ami alapvetően elenyésző, hisz a rossz körbeöleli azt. Bárki képes arra, hogy elfeledje ami őt bántotta bármikor is? Ugyan úgy bennünk lesz. Úgyan úgy nap mint nap eszünkbe fog jutni. Mégha az idő teltével, nagyon boldog életet is fogsz élni, talán egy családdal, a Te családoddal, a gyermekeiddel, akkor is lesz, hogy eszedbe jut a múltad, a démonjaid megjelennek, és lefognak küldeni úgyan úgy a padlóra. Soha senkinek nem kéne megtapasztalni, az élet rosszabbik oldalát. Mert utána hiába tapasztalod a jót, mégsem fogod annyira élvezni, amennyire azt megérdemelnéd.

 

Mindenki egy túlélő. Senki nem élvezi az életet, hanem túl éli a mindennapjait. Azért is van, hogy mindenki az alvás pillanatát várja a legjobban, mert akkor jön el végre a megnyugvás, pihenés. 

 

A napok telnek..,

Én pedig nem érzem magam jól.


Offline
Csatlakozott: 2017 dec 19

Szia!

Az élet nem azért van, hogy szenvedj, lehet élvezni is. A sebek pedig begyógyulhatnak, ha valaki akar is gyógyulni, és tesz is érte! Én ismerek olyat, aki boldog, és nagyszerű élete van.

Jobbulást! Smile

 


Offline
Csatlakozott: 2019 júl 22

Nem hazugság valakinek azt mondani, hogy később jobb lesz, mert lehet jobb ! Az élet ciklikus, 1x fent, 1x lent....mindenkinek vannak problémái, titkai, volt padlón és lesz is, kisebb-nagyobb problémái. Tökéletes élet nincs.

Nem hazugság, hogy az idő segít, mert valóban segít, a mennyiségének a foka, inkább a kérdés, de ezért tenni is kell, magától a problémák nem oldódnak meg. Önmagában az idő valóban kevés, van, mikor elég, máskor nem.

Nem hazugság, egy szakember segíthet, meg kell próbálni, lehet nem az első, vagy második, akár a harmadik. Van olyan ismerősöm, aki 10 szakembernél is járt életében. Volt 1, akihez csak fél évet járt, ő többet segített neki, mint a másik kilenc összesen, kb azóta is abból él....úgy helyrebillentette az önbizalmát, az önbecsülését. Valakinek már az első sokat segít, nincs törvényszerűség,  meg kell próbálni.

Általában, nagy részben valóban jobb lesz, ha az ember kiadja magából a szörnyűségeket, de önmagában ez sem megoldás, függ a trauma mértékétől, függ a személyiségtől, az életkortól, a környezetétől, sok mindentől.Ha csak kicsit használ, már megérte, és minden trauma feldolgozásnak az első pici lépése a trauma megosztása mással, másokkal, hívjuk ezt kezdő lépésnek.

Érdemes élni ilyen fájdalmak közepette ? Igen. Mert az élet szép, és egy életed van. Az ember, a legsötétebb órákban nem látja a jót, a valóságérzékelés torzul, csak a problémák járnak a fejében, sajnos mindig van lejjebb....de meg kell próbálni a jóra koncentrálni, miben jó, az eddigi sikereire, a jó emlékekre, valamibe muszáj kapaszkodni, és lehet is, mindig van visszaút.

Nem hazugság valakinek azt mondani, hogy az élet velejárója a szenvedés, mert sajnos az, mint fentebb említettem, 1x fent, 1 lent. Az ember minél nagyobb gödörből áll talpra, annál nagyobb lelkierőt merít belőle.

Nem hazugság azt mondani, hogy az ember változtathat a gondolkodás módján, mert lehet, az idő kérdéses, és piszok nehéz feladat, de a belső megerősítés a legfontosabb. Minden trauma feldolgozásnak a belső megerősítés az alapja, mondhat bárki bármit, csinálhatsz bármit, amíg nincs meg az elszánt döntés nyak felett, a változtatásra, valódi változásra csekély az esély.

Ez a kicseszett élet valóban nem azért van, hogy az ember végig szenvedje, de ez a kicseszett élet már csak ilyen, hogy történnek rossz dolgok, nagyon rossz dolgok is, tőlünk függetlenül, nem mindig tehet róla az ember. A problémákat nem elfeledni kell, a felejtés sohasem megoldás, mert minél hosszabb ideig tart, annál elemibb erővel tör fel 1x. A problémákkal szembe kell nézni, megérteni, "legyőzni", a problémákat meg kell oldani, tenni ellene, hogy jobb legyen. Ami piszok nehéz tudom, szinte elviselhetetlen, és az ember magát hibáztatja, meg kell értenie, mi volt a szerepe a történtekben. Az ember hibázás nélkül is kerülhet rossz helyzetbe. Igen, ugyanúgy benne lesz mindenkiben a múlt, de a jó , az élet szebbik oldala "elfeledteti", elnyomhatja. Igen, a múlt időnként felszínre tör, törhet, de sokkal-sokkal könnyebb már a múlt feldolgozása után megküzdeni vele. Minél több jó történik, annál több dologba lehet kapaszkodni, nyújt kapaszkodót. Igen, soha senkinek nem kellene megtapasztalni a rosszat, de az élet már csak ilyen, igazságtalan, sajnos "abból kell főzni" ami van. Nem hiába tapasztalod a jót, mert lehet élvezni az életet egy durva trauma után is, mert a jó, visszaadja a hitet, a világba, az emberekbe, amit egy trauma kitöröl, megváltoztat.

Igen, valamilyen szinten mindenki egy túlélő, mert mindenkinek vannak kisebb-nagyobb problémái, de van boldog élet, összességében mindenképpen van. Ha később mérlegre teszi az ember az életét, történhetett, történhettek bármilyen rossz dolgok korábban, a mérleg nyelve kilenghet pozitív irányba. Semmi nem fekete vagy fehér.

Próbáld számba venni a jót, az eredményeidet, amit eddig elértél az életben. Gondolj a jó dolgokra, a jó emlékekre, a jó emberekre, akik körülötted vannak, és talán máris kicsit jobban fogod érezni magad, mégha hangyányit is.

Fel a fejjel Smile

 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 dec 22

NoGood írta:
Sajnos sok igazad van..de ha akad olyan valaki akinek kiöntheted a lelked(legrejtettebb félelmeid/vágyaid,stb. egyszóval mindent) akkor tedd meg...:)

Egyet értek, akár egy barát, is a lényeg aki tényleg odafigyel rád, amit mondasz, kezdetnek és ha már bátrabb vagy akkor egy "lógusnak" akár,  már az jobb érzés, ha valakit érdekel amit mondasz és személyesen csak RÁD (KimMin Tae-ra) figyel. 


3
Offline
Csatlakozott: 2019 aug 13
Sajnos sok igazad van..de ha akad olyan valaki akinek kiöntheted a lelked(legrejtettebb félelmeid/vágyaid,stb. egyszóval mindent) akkor tedd meg...Smile

Offline
Csatlakozott: 2010 okt 12

Carl R. Rogers: Valakivé válni - A személyiség születése

 

"A jó élet kilengésekkel van tele"

 

 

 


Offline
Csatlakozott: 2018 ápr 7

"... Senki nem élvezi az életet, ..."

Szerintem nagyon sokan szép, tartalmas, értelmes, jó, satöbbi életet élnek. 

Úgy gondolok erre az élet nevű dologra, hogy valamikor lapot osztottak (de kik és mikor és miért) és van, aki jó lapot húzott, van, aki nem. Ennyi. 


6
Offline
Csatlakozott: 2012 dec 29

Tulajdonképpen mindenben igazad van, de azért csak kellene adni egy esélyt egy szakembernek...

Nagyon szép írás, fájdalmas, de szép.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen