Amennyiben úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.
 

Pszichotikus állapotom

justthewind képe

Egy átlagos munkanapon paranoid képzetek kezdtek elárasztani. Ültem a laptop előtt és úgy gondoltam, hogy megheckeltek és minden kattintásomat figyeli valaki. Dühítő és félelmetes érzés volt. Napokig nem tettem semmit, csak szorongva próbáltam dolgozni. Nem ment a munka, ezért utánaolvastam a hackelés mindenféle módozatának és próbáltam elhárítani a veszélyt, de hiába, nem múltak el a paranoid gondolataim. Legalább tízszer új operációs rendszert telepítettem, de még akkor sem tudtam szabadulni a gondolattól, hogy figyelnek. Később a telefonomra is kiterjedt ugyanez, azt képzeltem, hogy lehallgatnak. A városban alig mertem járkálni, mert minden lámpát kamerának gondoltam. Abban a hitben voltam, hogy minden tevékenységemet követi valaki és borzasztóan féltem. Amikor két hét karanténba kerültem, akkor kezdett pszichotikussá válni az állapotom, megjelentek a téveszmék és hallucinációk is. A lakásban lezártam az összes fűtőtestet, mert azt hittem, hogy gázt engednek ki rajta. Nyitott ablakokkal aludtam, hogy nehogy megöljön a gázszag, amit valóságosnak éreztem. A lakásban az összes villanykörtét kivettem, mert azt gondoltam, hogy kamerát rejtettek el benne. Sötétben és hidegben teltek hetekig a napjaim. A gondolataim felhangosodtak és párbeszédet folytattam egy hanggal a fejemben. A hang mögé az ismerőseimet képzeltem. Utasításokat adtak és irányítani próbáltak. Később már azt is gondoltam, hogy belém építettek valami kütyüt, ami a mozgásomat irányítja és mindent rögzít. A Facebookon azt hittem, hogy minden hír rólam szól és nekem lett címezve. Kiválasztottnak képzeltem magam, akinek az a feladata, hogy államelnök legyen és mindent rendbe hozzon. Vizet napokig nem ittam, mert azt hittem, hogy megmérgezték. Az utcán járkálva azt hittem, hogy minden szembejövő ember olvassa a gondolataim.

 


Offline
Csatlakozott: 2011 feb 27

Köszi, hogy ezeket leírtad, megfogalmaztad. Nagyon hasonlóan éltem meg a pszichózisokat. Szerencsére három éve utoljára, remélem többet nem lesz.


Offline
Csatlakozott: 2021 nov 16

Sok hónapig én is csak 3-at szedtem. Különben 5-nél kezdtem és most 1 ml-nél tartok.


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Viszont én AP ből csak nagyon keveset szedek, az ajánlott 4-6mg helyett csak 3-at. De ennyi is elég.


3
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Úgy tudom, van egy nagy százalék, akinél nem jön vissza. Én nem tartoztam bele. Bár az sem segített, hogy egyik naprol a masikra hagytam abba. Lehet ha lassan csinalom, jobb lett volna.


Offline
Csatlakozott: 2021 nov 16

Hűha! Sajnálom. Nekem csak egy éves antipszichózisos terápiát javasoltak. Év végén már el is hagyhatom, viszont félek, hogy újra kiújulhatnak a tünetek.


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Az első után két évvel abbahagytam minden gyógyszert egyik napról a másikra. Rá fél évvel újrakezdődött minden pszichotikus dolog. Azóta fixen ap, antidepi, frontin.


6
Offline
Csatlakozott: 2021 nov 16

Többször volt már ilyen jellegű pszichózisod? Nekem majdnem egy éve kezdődött és azóta nem fordult elő többet. Titkon remélem, hogy többet nem is fog. Smile Nem tapasztaltam én sem a szellemi teljesítőképességem romlását.


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Egyébként nekem ez hét éve kezdődött, azóta agyilag nem épültem le. Persze öregedtem 7 évet, negyven felett vagyok, de alapvetően nem romlott a szellemi teljesítőképességem. Persze 3 kávéval kezdem a napot, hogy felébredjek, de utána semmi gond.


Offline
Csatlakozott: 2021 nov 16

Nekem pszichotikus zavart állapítottak meg skizofrén tünetekkel.


9
Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

A diagom hivatalosan Egyéb pszichotikus nem organikus rendellenesség. De az áterem szerint ez egy enyhe paranoid skizofrénia szerű valami. De mivel elvagyok, nem akar megbélyegezni. Neked mia a diagod?Offline
Csatlakozott: 2021 nov 16

A szorongás nálam is megmaradt. Bár a pszichózis előtt is megvolt valamilyen mértékben. Milyen diagnózist kaptál ugyanezekért a tünetekért?


Offline
Csatlakozott: 2021 ápr 16

Együttérzek veled. Az én alap story-m más ugyan, de az összes többi pont ugyan ez. De azóta megvagyok, kicsit szorongósan, de működöm. A munka is megy, sőtt, kikapcsol.


12
Offline
Csatlakozott: 2021 nov 16

Már látott pszichiáter, ugyanis az eset után kórházba kerültem. Antipszichotikumot kaptam, amitől jobban lettem és eltűnt minden paranoid képzet, hallucináció és téveszme.  Azóta is szedem, és jól vagyok ilyen tekintetben.

Neked mi a diagnózisod? Nekem akut pszichotikus zavart állapítottak meg a barátaim elmondásai alapján. Belőlem sokat nem tudtak kiszedni, mert abban az állapotomban mindenki, így ők, az orvosok is gyanúsak voltak, nem beszéltem sokat.


Offline
Csatlakozott: 2020 júl 31

Ó, nagyon sajnálom. Sad Egészen megdöbbentően sok hasonlóság van a te történeted meg az én tavaly nyári történetem között. 

El tudsz menni pszichiáterhez? Nem ártana. Vagy már jobban vagy?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen