Zsákutca

Jesse Custer képe

Üdv!

Zsákutcában értem az életemmel ismént.

Nemsokára 29 éves leszek, gyerekkorom óta küzdök szociális fóbiával, generalizált szorongással. Rengeteg időt elpazaroltam az életemből ezek és a saját gyengeségeim miatt.

Minden elpocsékolt perc, nap, hét, hónap, év súlyát érzem.

Alig több mint egy éve felköltöztem Budapestre. Szükségem volt a környezet változásra. Egy kis falu után ez hatalmas váltás volt. Tiszta lappal akartam kezdeni az életem. Ez az én 2. Felvonásom, ahol megváltoztatom az életem.

Hullámvölgyek után sikerült találnom munkát, olyat ami számomra kihívás volt. Az Etele plázában dolgozom egy boltban eladóként. 

Járok pszichológushoz. Nagyon kedvelem, a legkedvesebb, legaranyosabb pszichológus nő. Kognitív viselkedés terápiát folytatunk. Szedek gyógyszert.

Problémáim vannak az a alkohollal is. Ezt használtam szorongás oldóként, de már belátom, hogy ez csak ront a helyzeten. 

Sokat fejlődtem a felköltözésem óta. Sok olyan dolgot csinálok ami régen hatalmas szorongással töltött el. Egyre többet jövök ki és tágítom a komfortzónám. Azt hittem ezzel teljesen megváltozik majd pozitívan az életem. De mostanában a depresszió, magány és üresség egyre gyakrabba és erősebben kínoz. 

Nagyon szeretnék egy boldog, normális, kiegyensúlyozott életet élni.  Szeretnék beszélgetni, ismerkedni hasonló problémákkal küzdő emberekkel, vagy bárkivel. Akinek lenne kedve írjon nyugodtam! :) 

Minden jót és kitartást kívánok mindenkinek!

 


Offline
Csatlakozott: 2023 jan 12

Szia!

Köszönöm a kedves válaszod.

Nekem is gyerekkorban alakult ki , így nagyon nehéz a változás.

Próbálok mindent megtenni, de sajnos a hangulatingadozásaim nagyon megnehezítik. Egyik nap teljesen motivált pozitív vagyok, utána meg van hogy semmi értelmét nem látom az életemnek.

A legenyhébb anti depresszánzst szedem, meg mellé frontint, de abből már csökkentettük az adagot. Lehet nekem is kellene másik gyógyszer.

Remélem amit most kezdtél szedni befog válni nálad! Szívesen beszélgetnék veled :) 


Offline
Csatlakozott: 2023 jan 17

Szia!

Nekem is van kedvem beszélgetni! Megértem, amiket írsz, én is hasonlókon megyek/mentem át. Hat éve járok terápiába, néha szedek gyógyszert, néha nem. (Most szedek).

Szerintem szuper, hogy ekkorát váltottál, és ennyi mindent teszel azért, hogy jobban legyél! Sajnos, elég sok idő, amíg rendeződnek a dolgok. Nekem szorongásos zavaraim vannak gyerekkorom óta. Nyílván nem a semmiből jöttek. Nem nagyon tudok más utat  mint hogy szedni a gyógyszert (ha szükséges), és terápiában gyógyulni!

Minden kis sikert értékelnünk kellene, de ez inkább okoskodás a részemről, nekem sem megy. Nekem az a nehéz, hogy nem érzem magam biztonságban. Belül. És ennek hiányában sok-sok minden irracionálisan félelmetesnek tűnik. Még nem voltam kognigív viselkedésterápián, de dícsérik! Gondolkozom rajta én is.

Jelenleg a gyógyszer újrakezdés fázisában vagyok, elég nehéz a mellékhatásokkal együtt lenni. De már 5 napja szedem, lassan múlnak.

Hát, most ennyi jutott eszembe!

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen