Gyógyszer

Harmatka képe

Az SM-re nincs gyógyszer jelenleg. Legalábbis olyan, amit megszüntetné. Olyan van, amit naponta kell injekcióznod magadba, és cserébe egy kicsit kevésbé lesz rossz a rosszabbodásod.

A gyogyi 200.000 Ft / hó.

Mondjuk elvileg támogatott, szal nem kell kifizetned.


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 20

Neked is köszönöm a hozzászólást! Az immunrendszer támadja meg a myelint, ami az idegek borítása, ez okozza a problémákat. Én 26 vagyok, sajnos nekem van SM-em, de még nem súlyos, úgyhogy tudok dolgozni...


Offline
Csatlakozott: 2016 nov 20

Köszi a hozzászólást! A szteroid mellett vannak olyan gyógyszerek is, amik a shubok gyakoriságát csökkentik. Régebben nem voltak, de már sok-sok éve elérhetőek, ezekről írtam.


Offline
Csatlakozott: 2015 dec 29

Én úgy tudtam, hogy erre a betegségre nincs gyógyszer, max. a szteroidos kúrák, kórházban, de az meg csak a shub-ok csökkentésére van. Ez valami teljesen új dolog lehet.


Csetnik

Mint laikus,azt tanultam,hogy nem az idegsejtjeiddel van a baj ebben a betegségben,hanem az azokat körülvevő támasztósejtekkel(gliasejtek),azok nem működnek jól.(?)

Egyébként,ismertem SM-es embert,egy huszonéves srác,plázákba dolgozott,mint vagyonőr(biztonsági őr). Csak utólag mondta,hogy neki van ilyen problémája,és hogy a családjában az anyukája szed pszichiátriai szereket,tehát van a családban problémás.(mondjuk nem is ez a lényeg a te szempontodból).

Ki nem néztem volna a srácból,hogy bármi baja lett volna.

 

Hány éves vagy? Családban volt/van valami? Dolgozol,tanulsz,terápiára jársz?

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen