Nektek vannak állandó testi tüneteitek?Nem szakadhat szét az erem?

Anonymous képe

Szóval elvileg van egy olyanom,hogy Mitralis Prolapsus.

Szívzörejes voltam kölyökkoromban,állítólag azt kinőttem.Utána vélelmeztek mitralis prolapsust.

Egészsgételenül táplálkozom(sok só,cukor,zsír),elvileg közepesen el vagyok hízva, a 170 centis magasságomhoz képest vagyokmost kb 84 kiló. Nem mozgok,egésznap a számítógép előtt ülök mostanában. Állandóan.

Elvileg,a betegségem kimerül abban,hogy meghatározatlan okok miatt szorongás,feszültség jön rám emberek között. Régen alig mertem utcára menni,mindig testi erőfeszítésbe került. 17 éves korom óta.

Középiskolában éreztem legelőször szívdobogást:akkor úgy volt,hogy hazamentem,és kb két órát pihennem kellett,hogy elmúljon,és ne érezzem(egésznap halálra izgultam magam).

Aztán ez a szíves dolog egyre fokozódott: 20 évesen vettem észre,hogy pulzál a hasam...és tényleg.... a kezemben a pohár víz ritmusosan rezeg.Utána a mellkasom is elkezdett "rezegni",ritmusosan. Ha előre tartom a kezem,látható,hogy rezeg,ritmizál.

Most ott vagyok,hogy szívdobogással fekszek,és azzal kelek,még itthon is szarul vagyok már. És ott,hogy a fejemben is érzem a szívdobogást: feszül,fáj,nyomást érzek odabenn,és persze pulzálást,ÁLLANDÓAN. Rivotrilt szedek csak,de korábban is szedtem,biztos hogy nem ez okozza. 1 évvel ezelőttig voltam sok kardiológusnál,van nekem szapora szívverésem,alacsony pulzusom is. Érdekes,a vérnyomásom 110/80 szokott lenni,és általában,amikor itthon vagyok,a pulzus sem magas,de nagyon erőseket dobban,folyamatosan.

Mi a véleményetek?


Offline
Csatlakozott: 2010 dec 26

Szerintem pszic.eredetű. Sokáig én is "bedőltem" nekik,de ma már nem érdekel(annyira).


Offline
Csatlakozott: 2016 okt 6

Nekem is van. Szedek rá gyógyszert.Azóta nem annyira dobban nagyokat és lejjebb viszi a pulzusomat.

 


Offline
Csatlakozott: 2014 máj 7

Bár a rivo helyett egyre többször írnak fel min.dózisban antipszichot,prolong,Sr.Ez elvileg nyújtott hatásánál fogva lecsökkenti a feszültséget egész napra,s nem kell a rivot bekapkodni.A ketilept prolong nekem bevált,tényleg tök nyugis voltam,csak hát ,,zabáltam tőle.Nem is szedem.Xanax sr.  Is nyújtott hatású.S van még pár.A dokial ezt tisztáznod kellene.


Offline
Csatlakozott: 2014 máj 7

Kicsit ismerős a dolog.Hasonló tünetekkel voltam két kardiológusnál is.Nálam rendben volt a szívultrahang stb.Kaptam holter-t,illetve 1 hónapra ,,kölcsönkaptam,,azért,hogy feltegyem,amikor érzem,jön a szívverés,ill.rendszertelen .Extrázik,kihagy stb.Végülis ,,ideges szív,,ezt állapították meg.Na,köszönöm.Nem igazán tudnak vele mit kezdeni,pszichés eredetű,hasonló lehet a pánikosoknak,de mégsem ua.A sport sokat segít,gyógyszer?Hát,nem tudom.Ha előjön,egy pici rivo segít,ezt viszont a pszichiáterem nem írja többé fel.A kardiológus azt mondta,ha nagyon gyakori lesz,kapok rá gyógyszert,de nem látja indokoltnak.Szerinte ettól még elélhetek akármeddig.

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges

Megosztás Viberen